Aromatika Sedir Ağacı Buhurdanlık Kokusu Nasıl Üretilmiştir?
Uçucu yağların imalatı bitkisel içeriklerle yapılmaktadır. Aromatika Sedir Ağacı Uçucu Yağ Buhurdanlık Kokusu da sedir ağaçlarının reçinelerinden imal edilmektedir. Kimyasal içeriğe sahip olmayan bu ürün ayrıca destilasyon tekniğiyle üretilir. Bu teknik, üründe yer alan özlerin uçucu yağa dönüştürülmesini sağlamaktadır. Uzun süredir kullanılan bu yöntemler sayesinde bitkilerin şifalı özellikleri de korunabilmektedir.
Aromatika Sedir Ağacı Uçucu Yağ Buhurdanlık Kokusu üç farklı yöntemle üretilebilir. Su, buhar veya vakum destilasyonlarıyla imal edilmesi mümkündür. Bu tekniklerde cam kaplar, balonlar vb. nesneler kullanılır. Genel itibariyle bitki özleri alınarak uçucu yağa çevrilir. Sedir ağacının reçineleri de diğer yağlardan daha farklı bir yapıya bürünür. Vakum destilasyonuysa diğer yöntemlerden biraz daha farklıdır. Bu teknikte sıcaklık arttırılır, basınç düşürülür ve vakumlama yoluyla yağların alınması sağlanır.
Aromatika Sedir Ağacı Buhurdanlık Kokusunun Faydaları Nelerdir?
- Ruh halinin daha iyi ve neşeli bir hale getirilmesini sağlar.
- Zihni açar, öğrenmeyi ve kavramayı kolaylaştırır.
- Havayı zararlı materyallerden arındırır.
- Erken saatlerde güne başlama enerjisi verir.
- Akademik ve iş hayatlarında başarılı olmayı destekler.
- İnsanların daha rahat şekilde iletişim kuracağı bir alan oluşturur.
- Besleyici özellikleri vardır, cildin yaşlanmasına engel olur.
- Bağışıklığı güçlendirir, bu sayede soğuk havalarda hasta olmayı zorlaştırır.
- Var olan hastalıkların daha sancısız şekilde geçirilmesini sağlar.
- Kötü kokuları bastırır, kalıcı kokusuyla oda parfümü olarak kullanılabilir.
- Akciğerlerin ve kalbin temizlenmesine yardımcı olur.
- Kan akışını düzenlediği için yorgunluk ve halsizlik hissini önemli ölçüde azaltır.
Aromatika Sedir Ağacı Buhurdanlık Kokusu Nasıl Kullanılır?
Uçucu yağlar, hem şifa hem koku gereği binlerce yıldır kullanılmakta olan maddelerdir. Aromatika Sedir Ağacı Uçucu Yağ Buhurdanlık Kokusu da farklı amaçlarda kullanılabilir. Bunun içinse yalnızca suyla karıştırılması, buhurdanlık ya da difüzöre eklenmesi gerekir. Ancak eklenen yağ miktarı oldukça önemlidir. Fazla yağ kullanımı kokunun acılaşmasına ve kişinin bunalmasına neden olabilmektedir. Geniş alanlarda birden fazla buhurdanlık ya da difüzör kullanılması daha sağlıklıdır.
Buhurdanlıklar, üstteki haznede yer alan sıvının ısıtılması ve buharlaştırılması mekanizmasıyla çalışır. Bu nedenle ağzı açık olan hazneye su ve uçucu yağ eklenir. Alttaki hazneyeyse bir mum yerleştirilir ve dikkatli şekilde yakılır. Sıvı miktarı az olduğu için mum ateşi haznenin ısınmasını ve kaynamasını sağlar. Böylelikle ürün aroması buhar yardımıyla etrafa yayılmış olur.
Difüzörler çoğunlukla ortamın nemini arttırmak için kullanılır. Ancak içindeki suya uçucu yağ eklenmesi mümkündür. Yağlar ve sular daha küçük parçalara ayrılarak havaya üflenir. Bir sisi andıran bu işlem sayesinde ortam hemen güzel kokmaya başlar. Üstelik nem miktarı arttırıldığı için daha rahat şekilde nefes alınmış olur.