Melek Temalı Kalp Şelale Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Yapıldı?
Melek Temalı Kalp Şelale Geri Akışlı Tütsülük, seramik atölyelerinde özel işçilik kullanılarak imal edilen bir tütsülüktür. Yapımı birkaç gün süren bu tütsülük için gereken malzemeler seramik kili, özel seramik sırı, su, bazı şekillendirme araçları ve yüksek dereceli ayarlanabilir fırınlardır. Yurt dışında ihmal edilen bu ürün, imalatı tamamlandıktan sonra Türkiye'ye ithal edilerek kullanıcılara sunulmaktadır.
Tütsülüğün yapım aşamaları hamur oluşturma, şekillendirme, boyama, fırınlama, sırla kaplama ve yeniden fırınlama şeklindedir. Bunun için ilk olarak seramik kilini suyla karıştırmak ve yoğurarak özel bir hamur elde etmek gerekir. Hamurun orantısız su içermesi, pişme aşamasında ürünün çatlamasına ya da kırılmasına neden olabilmektedir. Uygun ölçülerde özenle hazırlanan hamurlar, önce elde sonra araç gereçlerle şekillendirilerek kurumaya bırakılmalıdır. Killerin kuruması birkaç gün sürebileceğinden dolayı ürünler seri ve kuru bir alana koyularak tamamen kuruyana kadar bekletilmelidir.
Kuruyan seramik, fırça ya da püskürtme tekniği kullanılarak istenen renklere boyandıktan sonra fırınlanır. Yaklaşık 1000 derecede pişirilen ürünler sağlam bir hale getirilse de daha dayanıklı bir ürün elde etmek için sırla kaplanması gerekir. Sırla kaplanan ürünler, üretici firmanın belirttiği koşullarda yaklaşık 950 derecede yeniden fırınlanır.
Seramiklerin sırla kaplanmasının avantajlarından biri de ürünün boyasının korunmasıdır. Bu nedenle tütsülüklerin rengi, ısı ve sıcaklık karşısında herhangi bir deformasyona uğramadığı için ürünler uzun süre boyunca kullanılabilir. Özellikle tütsülerin yaydığı ısı ürüne zarar vermediğinden dolayı herhangi bir olumsuz durum yaşanmaz. Ayrıca tütsülükler daha parlak bir görünüme kavuştuğu için şelale görüntüsü göz alıcı hale gelir.
Melek Temalı Kalp Şelale Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Kullanılır?
Oturan Buddha Temalı Brown Backflow Geri Akışlı Seramik Tütsülüğün kullanımı yalnızca çakmak gibi bir nesne ve geri akışlı tütsüyle yapılmaktadır. Bunun için ürünün üst tarafında kalan tütsü haznesine bir adet geri akışlı tütsü yerleştirilerek yakılması gerekir. Yakılan ürünler küçük bir alev oluşturur ve bu aleve üflendiği zaman ürünün üst kısmında köz meydana gelir. Bu köz sayesinde tütsünün altındaki delikten yayılmaya başlayan duman, tütsülüğün katmanlarını geçerek bir şelale görüntüsü oluşturur. Tütsü sönene kadar şelale görüntüsü bozulmadan devam eder.
Şelale görünümünün korunabilmesi için tütsülüklerin mutlaka düz bir alana konumlandırılması gerekir. Eğik alanlar duman akışını değiştireceğinden dolayı şelale görüntüsünün istenilen güzellikte olmasını engeller. Ayrıca ortamda bulunan rüzgar gibi hava akımları da dumanı dağıtarak şelale görüntüsüne zarar verebilmektedir. Son olarak, tütsülük kullanımında ortamda mutlaka yetişkin bir birey olmasına ve tütsülüğün çevresinde yanıcı bir materyale yer verilmemesine dikkat edilmelidir.