Mitr 3’lü Mor Silindir Mum Nasıl Yapıldı?
Mitr 3’lü Mor Silindir Mum, parafin hammaddeye sahip bir üründür. Dolayısıyla mum yapılırken elde edilmesi gereken en önemli araç katı parafindir. Bundan sonra katı parafinin benmari tekniği kullanılarak eritilmesiyle yapım işlemine başlanabilir. Eritme aşamasının sonlandırılması için madde sıcaklığının 78 – 82 derecelere ulaşması beklenir. Pürüzsüz bir kıvam alan parafin bu işlemin ardından soğuması için silindir kalıp içerisine dökülür. Mum tabakasının şekil alması için beklenmesi gereken süre ortalama 24 saattir. Bu süre dolduktan sonra boya kazanı hazırlanır ve kalıptan çıkarılan tabaka kazana daldırılarak renklendirme aşaması tamamlanır.
Mum Nedir?
Eski çağlardan günümüze ulaşmayı başaran ilkel aydınlatma araçlarından biri de mumlardır. Binlerce yıllık süre sonunda içerik ve kullanım amacı bakımından değişikliğe uğrayan bu ürünler, son dönemlerde tekrar trend haline gelmiştir. Buna göre mumlar donyağından başka; balmumu, soya ve parafinden elde edilmeye başlamıştır. Bunun yanında ürünler; meditasyonda odaklanma sağlamak, ortamdaki negatif enerjiden kurtulmak, doğal taşları temizlemek, gözleri dinlendirmek ve benzeri çeşitli amaçlarla kullanılabilmektedir.
Mumun basit sistemi yavaş yanma niteliğine sahip bir hammadde, stearik asit ve mum fitilinden oluşmaktadır. Hammadde konusunda çeşitlilikle karşılaşılmasına rağmen tüm mumların içine pamuk fitil yerleştirilir. Fitil tutuştuktan sonra, mum tabakasını yaydığı ısı sayesinde eritmeye başlar. Tabaka erirken fitil dibinde yanma havuzu oluşur. Yanma havuzundan gömülü fitil açığa çıkar ve yanma bu şekilde devam eder.
Mum Nasıl Kullanılır?
Mum, basit bir çakmak yardımıyla tutuşturulup kullanılmaya başlanabilir. Ürünleri yakmak için başka bir işleme ihtiyaç duyulmaz. Ancak uygulama sırasında bazı noktalara dikkat edilirse, mumun toplam kullanım süresi uzatılabilir. Bu noktalardan en önemlisi fitil boyunun uygun seviyede tutulmasıdır. Düzgün bir alev ve yanma havuzunun oluşturulabilmesi için fitilin 0,5 cm uzunluğu geçmemesi gerekir. Kararan ve uzayan fitil mutlaka makas yardımıyla kısaltılmalıdır. Fitil boyunun dışında yanma havuzunu etkileyen bir diğer faktör de mumun ne şekilde söndürüldüğüdür. Bunun için kullanıcılara bir söndürücü kullanmaları tavsiye edilir.
Mum Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mum fitili tutuşturulduktan sonra, ürün artık yanıcı ve yakıcı bir nitelik kazanır. Dolayısıyla yangın ihtimali göz önüne alınarak her türlü güvenlik önlemi alınmalıdır. Yanan mum sabit ve devrilme riski bulunmayan bir yüzey üzerinde bulundurulmalı; gerekli görünürse mumla birlikte bir mum altlığı da kullanılmalıdır. Mum alevinin tutuşabilir diğer nesnelerle etkileşime girmesi engellenmeli, mum ve yanabilecek nesneler arasında en az 1 metre mesafe bırakılmalıdır. Mum yandığı süre boyunca tek başına bırakılmamalı ve daima gözetim altında tutulmalıdır. Çocukların ve evcil hayvanların mum ile etkileşimi mutlaka engellenmelidir.