Mitr Bej Şamdan Mum Nasıl Yapıldı?
Benmari usulü eritilen mumlar, kaynamadan önce ocaktan alınmalıdır. Mumun kaynaması yapısının bozulmasına neden olacağından dolayı dengeli bir erime ve geç kaynama süresi için kısık ateş tercih edilmelidir. İçine fitil yerleştirilen kalıba akıtılan mumlar, soğumaya bırakılmalıdır. Serin ve kuru alanda 24 saat hareket ettirilmeden bekletilmesi yeterli olacaktır. Daha sonra kalıptan çıkarılarak renklendirilmek üzere boya kazanına daldırılmalıdır. Dışındaki boya kuruyana kadar birkaç saat beklendikten sonra üretim aşaması tamamlanmış olur.
Mitr Bej Şamdan Mum’un Faydaları Nelerdir?
- Ruhsal sıkıntıların hafifletilmesine yardım eder.
- Zihnin daha iyi biçimde kullanılabilmesini sağlar.
- Sağlıklı şekilde soluk alıp verebilmeye yardımcı olur.
- Havayı temizleyen etkisiyle daha ferah bir atmosfer oluşturur.
- Solunum sisteminin hastalıklardan korunması için yardım eder.
- Samimi bir hava katar, sohbetleri koyulaştırmak için kullanılabilir.
- Göz yormayan özelliğiyle öne çıkmaktadır.
- İs çıkarmadığından dolayı kötü kokuların yayılmasına neden olmaz.
- Özgüvenin arttırılmasına yardım eder.
- Kişinin dürüstlüğünü koruyabileceği bir ambiyans oluşturur.
Mum Nedir?
Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan mumlar, antik çağlardan beri kullanılan aydınlatma araçlarıdır. Son zamanlarda farklı çeşitleri üretildiğinden dolayı popüler bir kullanım şekli kazanmıştır. Elektrik gittiği zaman aydınlatma ihtiyacını karşıladığı içinse mumlara hala pek çok evde yer verilmektedir.
Mitr Bej Şamdan Mum, kokusuz bir yapıda olduğundan dolayı her zaman kullanılabilmektedir. Akşam yemeklerine şıklık katmak ya da romantik bir atmosfer oluşturmak için tercih edilebilmektedir. Üstelik yakılmadığı zamanlarda da süs eşyası olarak kullanılabilmeleri mümkündür. Parafinli içeriklerden üretilen bu ürün, dünyada en çok kullanılan mum yapısına sahip olduğu içinse rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kolayca yakılabildiği içinse herkese uygun bir yapısı bulunmaktadır.
Mum Nasıl Kullanılır?
Şamdan mumların kullanımı bir şamdan ya da mumluk içerisinde yapılmalıdır. Dengede duracak şekilde yerleştirilen mumları yakmadan önceyse fitillerinin ölçülerinin ayarlanması gerekir. Uygun ölçülere sahip olan mumlar çakmak veya kibritle saniyeler içerisinde tutuşturulabilmektedir. Kendi kendine yanmaya devam eden bu ürünler için ekstra bir işlem yapmaya gerek yoktur.
Mumların söndürülmesi için bir mum söndürücü kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede üflendiği zaman olduğu gibi is çıkarmayan mumlar, fitillerinin koruyarak daha uzun süre kullanılabilmektedir. Ayrıca mumları yakmadan önce eskiyen ve siyahlaşan fitillerin bir miktar kısaltılması daha dengeli bir mum alevi elde edilmesini sağlayacaktır.
Mum Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Alev içeren ürünler oldukları için mum kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. İlk olarak mumları yakarken ve söndürürken güvenlik önlemleri alınmalıdır. Ürünler görülebilir alanlara konumlandırılmalılardır. Çevrelerinde yanabilecek eşya bulundurulmamalı, bununla birlikte devrilmemeleri için yer değişikliği yapılmamalıdır. İhtiyaç kalmayan mumlar yanar halde bırakılmamalı, zorunda kalmadıkça ürünler yanmaya devam ederken ortam terk edilmemelidir.