Simya Temalı Şaman Davulu Faydaları Nelerdir?
- Zihni sakinleştirerek kişinin kendini duymasını sağlar.
- Enerjinin serbest kalmasına yardım ettiği için ifade becerisini geliştirir.
- Dinlenmek için etkili bir araçtır.
- Kişisel gelişimi destekler ve ruhsal şifalanmaya kapı aralar.
- Kalabalık ortamlarda insanları birleştirir ve iletişimi kuvvetlendirir.
- Müzik yeteneğinin fark edilmesini sağlar.
- Ritim duygusu kazanılmasına ve ritim – nefes dengesi kurulmasına yardım eder.
- Stres, kaygı ve öfkeyle mücadele edilmesini sağlar.
- İnsanların ortak bir paydada bir araya gelmesini sağlar.
- Meditasyon esnasında odaklanmaya yardım eder.
Simya Temalı Şaman Davulu Kullanım Alanları
Şaman davulunun kullanım alanı, bahsi geçen kültüre ve uygulamaya bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu aracın ortaya çıkması şaman geleneğine bağlanır. Buna göre, davulun şamanik uygulamalarda; ruhsal rehberlerle iletişime girmek, manevi yolculuk yapmak ve enerjiyi yönlendirmek gibi farklı amaçlarla kullanıldığı bilinmektedir. Şaman kültürü incelendiğinde şaman davulunun müzik ve ritimden ziyade ruhsa bir araç olarak simgelendiği anlaşılır.
Günümüzde şaman davulu, eski geleneklerden daha farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Ürünün ağırlıklı olarak meditasyon ve bireysel ritüellere dahil edildiği görülebilir. Davuldan yükselen ritmik seslerle anda kalma ve daha uzun süreli odaklanma sağlama mümkün olabilmektedir. Şaman davulu, kullanım bakımından telli çalgılara nispeten daha kolay bir araçtır. Bu nedenle ritim duygusunu geliştirmek ve müzik yeteneğini ön plana çıkarmak için de kullanılabilir.
Bazı grup çalışmalarında da şaman davulu kullanıldığı görülmektedir. Bu paylaşım insanların bir araya gelmesini, ortak noktalarda buluşmasını ve birlikte çalışıp üretmesini sağlamaktadır.
Simya Temalı Şaman Davulu Nasıl Kullanılır?
Simya Temalı Şaman Davulu; parmaklarla, avuç içiyle ya da tokmakla vurarak kullanılabilir. Parmaklarla kullanılan davuldan elde edilen tonlar avuç içi ve tokmakla elde edilen tonlardan bir miktar daha hafiftir. Kullanıcı davul çalma pratiği yaptıkça, bu aletten elde edebileceği tonlara da hakim olur. Bu aşamada, özellikle yeni başlayan kullanıcılara şaman davulunu sessiz bir ortamda çalması tavsiye edilmektedir.
Şaman davulu çalınırken, kullanıcı bir süre sonra ritme kapılmaktadır. Uygulamadan tatmin edici bir sonuç alabilmek açısından nefes kontrolü son derece önemlidir ve tam da bu noktada devreye girmektedir. Davul çalınırken olabildiğince derin ve ritmik nefes alınması gerekir. Bir süre sonra nefesinizin davuldan çıkan ritme uyum sağladığını hissedebilirsiniz.
Davul çalmaya başlamadan önce ve davulu çalarken bir niyet çevresinde hareket edebilirsiniz. Bu sayede göremediğiniz ancak hissedebildiğiniz bir bağlantı kurmuş olursunuz. Şaman davulunun ruhsal etkisi bu sayede devreye girer. Davul çalarken duygu ve düşüncelerinizi rahat bırakarak kendi içsel yolculuğunuzda bir deneyim yapabilirsiniz.