Turmalin / Tourmaline (Odaklanma Taşı)

Turmalin / Tourmaline (Odaklanma Taşı)

Turmalin Taşı Hakkında

Turmalin taşı; yarı değerli taşlar sınıfında yer almakla birlikte pembe, sarı, yeşil, mavi, siyah gibi birçok renge sahip olmaktadır. Aynı turmalin taşı, birçok renge sahip olabilir. Sahip olduğu renge göre ise değişik bir isim almaktadır. Örnek olarak; pembe ve kırmızı tonlarında bulunan turmalin taşı; Rubelit ismiyle yaygın şekilde bilinir. Turmalin taşı; yüzük, kolye, bileklik gibi pek çok takılarda kullanılmaktadır. Bunun dışında hem tespih hem de ev eşyalarında da kullanıldığı bilinmektedir. Turmalin taşının; evi negatif ve olumsuz enerjiden arındıracağına dair bir inanç söz konusudur.

Turmalin taşının, birden fazla rengi bünyesinde barındırması; Eski Mısır dönemlerinde gökkuşağı şeklinde anılmasına sebep olmuştur. Turmalin taşının mavisi, indicolite; sarı turmalin taşı, kanarya; neon turmalin, pariba; yeşil turmalin taşı ise; chromolite şeklinde isimlendirildiği belirtilebilir. Tüm bunların yanı sıra Brezilya çapında içi pembe olan ve dışı yeşil renkte iki farklı renk ile bir araya gelmiş olan turmalin taşı bulunmaktadır. Bu turmalin taşının adı ise; Watermalon Turmalin şeklinde tabir edilmektedir.

Turmalin taşı; denge ve uyum simgesidir. Bu yüzden de evli çiftlerin kullanılması tavsiye edilir. Yeşil turmalin taşı; erkeğin, pembe turmalin taşı ise kadının denge ve uyumunu temsil eder. Turmalin taşının sertlik skalası; takı yapımı için idealdir. Taşın sertliği; 7 ile 7.5 arasında değişkenlik göstermektedir. Turmalin taşının yapısının farklı olması, takıların genel olarak birbirinden değişik gözükmesine sebep olur. Turmalin taşı; altın ya da gümüş takılar ile kullanılabilir. Ancak etki etmesi adına kesinlikle ten ile temas halinde olması gerekmektedir.

 

Turmalin Taşının Fiziksel Anlamdaki Faydaları Nelerdir?

  • Organların ve bağışıklığın eşsiz bir yardımcısıdır.
  • Kan dolaşımına destek olur. Bununla beraber metabolizmanın hızlanması adına önemli bir taştır.
  • Hızlı ve problemsiz bir iyileşme söz konusudur. İyileşme sürecinde hız kazandırdığı söylenir.
  • Kas ağrılarının etkili biçimde azalmasına destek olur.
  • Akciğer sorunlarının, bedendeki olumsuz etkilerini azaltmaktadır.

Turmalin Taşının Metafiziki Faydaları Nelerdir?

Turmalin taşı; bireyin dünyadaki yerinde kendini güvende hissetmesine destek olan dünyasal köklere ve ana çakralara çok bağlıdır. Kök çakrası dengelendiği zaman, bireyin kim olduğuna dair kendini keşfetmesi konusunda ruhsal anlamda şifaya giden yolda ilerlemek adına önemli bir özgüven vermektedir. Bu taş; enerjiyi emen her türlü olumsuzluğa karşı bireyi korumaktadır. Turmalin taşıyla korunmaya sahip olunduğu zaman, bireyin kendisini çok iyi hissedeceğini belirtmek mümkündür.

 

 

Turmalin Taşının Duygusal Faydaları Nelerdir?

Turmalin taşı; duygusal açıdan da faydalara sahiptir. Bu faydalar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Turmalin taşı; korku ile değil bireyin gereksinimine göre karar vermesini sağlar.
  • Çok kuvvetli bir topraklama enerjisine sahip olan turmalin taşı; negatif ve olumsuz enerjileri emer. Bununla beraber bu taşı kullanan bireylerin; olumsuz ve karanlık duygulardan kurtulmasına etkili biçimde destek olur. Bununla beraber endişeli ve tedirgin titreşimleri olumlu şekle dönüştürmektedir.
  • Bireyi kötü bir şekilde etkileyen olumsuz alışkanlıkları bulunuyor ise; bu enerjilerin olumlu bir duruma dönüşmesi adına önemli frekansları kullanmaktadır. Bütün bu olumlu enerjiler karşılandığı zaman, bireyin kendine iyi şansın akmasına da destek olur.
  • Endişe içeren düşünceleri yok eder.
  • Turmalin taşı; özgüveni arttırmaktadır.
  • Bireyin her zaman bağlı olmasını, kök çakrayı hazır ve kesin tutması adına önemli bir taştır.
  • Bireyin çevresindeki bireyler ile bağlantı kurmasını sağlamaktadır.
  • Bireyin; sakin olmasına yardımcı olur.
  • Turmalin taşı; olumlu düşüncelerin varlığına inanmaya katkı sağlar.

 

Turmalin Taşının Tarihi ve Anlamı Nedir?

Turmalin taşı; Opal taşıyla beraber, Ekim’de doğan bireyler adına önemli bir taştır. Bu yarı değerli taş; İtalya’da batı kıyıdaki Hollandalı tüccarlar tarafından ilk önce 15. yüzyıl sonları ve 16.yüzyıl başlarında keşfedilmiştir. Turmalin kavramı; o dönemlerde Sri Lanka’da yer alan bütün renkli taşlara verilmiş olan isim olan ”sinhalaca turmali” kavramından gelmektedir. Bu ad; antik mücevherlerin, bu taşı başka taşlardan ayırt edemediğini göstermektedir. Eski dönemlerde kırmızı ve pembe turmalin taşının, yakut taşı olduğu düşünülmekteydi. Fakat pembe turmalin taşının rengi, yakut taşına göre daha pembe rengindedir.

Çin’deki bireyler; bu taşı yüzyıllar boyu oyulan semboller için kullanmıştır. Bununla beraber bu eserler halen müzelerde sergilenir. Bu durum; turmalin taşının ne denli dayanıklı olduğunun bir ispatı niteliğindedir. Hindistan çapında içgörü getirmesi adına eski törenlerde kullanılan bir taş olduğu a belirtilmektedir.

Turmalin Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Turmalin taşı alındığı zaman, kullanılmadan önce ve aralıklı şekilde doğru metotlar dahilinde temizlenmesi tavsiye edilir. Bununla beraber taşa yapılan temizlik ise, turmalin taşının enerjisini düzenleyecektir. Her doğal taşın temizliği, doğal yollar ile yapılmaktadır. Bu temizlik bünyesinde ise dört element kullanılmaktadır. Obje ya da takıların taşın sertlik seviyesine göre aşağıdaki metotlar ile temizlenebilir;

  • Tuz Lambasıyla Turmalin Taşını Temizleme: Bütün turmalin taşların enerjisi; tuz lambasının etrafına yerleştirilip, temizlenebilir.
  • Akan Suyla Turmalin Taşını Temizleme: Turmalin taşlarını akan su altında yaklaşık olarak 5 dakika boyunca yıkayarak temizlemek mümkündür.
  • Mum Işığıyla Turmalin Taşını Temizleme: Sertlik seviyesi düşük olan turmalin taşlarının yakılan mumların yanına koyup temizlemek mümkündür.
  • Deniz Suyu veya Tuzlu Suda Bekletme: Turmalin taşları; 10 dakika boyunca deniz suyu veya tuzlu suda bekletip temizlenebilmektedir.
  • Tütsüyle Turmalin Taşı Temizleme: Sertlik seviyesi düşük olan taşlar, yakılan tütsünün yanına koyularak temizlenebilir.
  • Toprağa Gömerek Turmalin Taşı Temizleme: Turmalin taşını 24 saat boyunca açık bir alanda veya bir saksı içerisinde toprağa gömüp, temizlemek gerekmektedir. Topraktan alınan turmalin taşının üstündeki tozu almak adına suya tutmak önemlidir.

Turmalin Taşı Nasıl Kullanılır?

Doğal taşlar içerisinde yer alan turmalin taşını koruma adına kullanmanın en etkili ve en doğal yolu; bireyin kendine göre bir taş programının oluşturmasıdır. Bunun yanı sıra turmalin taşı; kolye, bileklik gibi takılar takılarak veya cepte turmalin taşı ile yapılan anahtarlık taşıyıp, kişi kendini ve yaşadığı alanı korumaya alabilir. Turmalin taşı ile yapılan takılar veya kolye takmak, gün içerisinde taşın anlamıyla güçlü bir bağlantı kurmanın çok önemli bir yoludur. Turmalin taşından yapılan yüzük, küpe ya da bileklik gibi takılarda istenmeyen enerjilerin dışarıda tutmak adına çevrede bir koruma kalkanı oluşturacaktır. Aksesuar şeklinde takmanın dışında; cepte, çantada taşımak; enerjinin korunması ve gidilen her yerde kişinin yanında taşımasına imkan tanıyacaktır.

Turmalin taşının enerjisine devamlı erişim adına turmalin taşından yapılan yüzük, bileklik, kolye takmak, taş ile bağlantı kurulmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra hangi aksesuar tercih edilirse edilsin, turmalin taşının vücuda yakın bir yerde tutulması, enerjinin arınmasına ve bireye hizmet etmeyen durumların serbest bırakılmasına imkan tanır.

Turmalin taşı; Ekim ayında doğan kişilerin doğum taşı şeklinde bilinir. Bunun yanı sıra Terazi ve Akrep burcu olan kişiler ve aynı şekilde Oğlak burcu olan bireyler adına inanılmaz seviyede uygun bir taştır. Terazi burcu bireylerin, turmalin taşı kullanması, streslerinin çözümlenmesine yardımcı olur. Akrep burcu bireylerin turmalin taşı kullanması, çatışmalardan kaçınmalarına ve kararsızlıklardan kurtulmalarına destek olacaktır. Oğlak burcu bireyleri; disiplinli, hırslı ve azimli olmaları ile bilinmektedir. Fakat bilgisayara çok fazla şekilde bağlanmışlardır. Bu yüzden hem zihinsel hem de fiziksel bakımdan zarar görmeleri mümkündür. Turmalin taşı ise; bu olumsuz enerjileri emmek adına önemli bir taştır.

 

Yeşil, Pembe ve Siyah Turmalin Taşının Özellikleri, Anlamı ve Yararları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Turmalin taşının birden fazla değişik rengi bulunur. Bununla beraber özellik, fayda ve anlam ile birlikte değer konusunda yeşil, pembe ve siyah turmalin taşlarının, diğer renklere nazaran daha fazla ön planda olduğunu belirtmek doğru olacaktır. Turmalin taşı; denge ve uyum sembolü olarak bilinen bir taştır. Bunun dışında yeşil turmalin taşı; erkekleri, pembe turmalin taşı ise kadınları temsil eder. Tüm bunların yanı sıra turmalin taşının sertlik seviyesi 7 ile 7.5 arasında olduğu için, sert ve dayanıklı bir taş olduğu belirtilir.

Ele alınmış olan takılar ve değişik mücevherler konusunda her defasında birbirinden farklı görünüşler sunması ise turmalin taşının en önemli özellikleri içerisinde bulunmaktadır. Bunun dışında kötü enerjilerden kurtardığına dair daha çok pembe, yeşil ve siyah renkleri ön plana çıkmaktadır. Dünya çapında pek çok ülke çapında çıkarılan bir doğal taştır. Bunlar ise; Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Rusya, Afganistan, Madagaskar, Tanzanya, İtalya ve Türkiye şeklindedir. Türkiye çapında ise turmalin taşı; Karadeniz Bölgesi, Yozgat ve Çanakkale bünyesinde çıkarılmaktadır. Turmalin taşı; özellikle sağlamış olduğu yararlar bakımından pembe, yeşil ve siyah renkleri ortak biçimde tedavi hedefli şekilde kullanılmaktadır. Kısaca pembe, yeşil ve siyah turmalin faydaları ise aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Pembe turmalin taşı; stresin azalmasına yardımcı olarak, depresif durumların önüne geçer.
  • Kişisel şekilde herhangi bir iş konusunda odaklanma olanağı tanımaktadır.
  • Denge ve uyum sağlayan en mühim doğal taşlar içerisinde yer alır.
  • İçsel dinginlik oluşmasına yardımcı olur.
  • Karar verme konusunda turmalin taşı olumlu yönde etki sağlar.
  • Bireyin bağımlılıklarından kurtulmasına katkı sağlar.
  • Hayata daha geniş bir pencereden bakma olanağı sağlar.
  • Yaşama ve olaylara olan bakış açısının genişlemesine destek olur.

Turmalin Taşı Nerelerde Kullanılır?

Turmalin taşı; doğal taş olması sebebi ile çok ilgi görmektedir. Bununla beraber bu taş; bileklik, kolye gibi takılarda kullanılmaktadır. Bunun dışında günümüzde birçok değişik tasarım ile özel satış mekanlarında vitrin ve tezgahları süsler. Turmalin taşını; doğal taş dükkanları, özel atölyeler, hediyelik süs eşyaları satan yerler, bijuteriler ve kuyumcular gibi yerlerde bulmak mümkündür.

Turmalin taşı; küpe; yüzük, anahtarlık, biblo, tespih, çakıl taşları gibi pek çok yerde kullanılmaktadır. Enerji ve meditasyon taşı şeklinde genel olarak ufak dekoratif taşları satın alınır. Mücevher ve takı modellerine oldukça özel anlam katması, renk alternatifleri ile öne çıkması; turmalin taşını popüler bir hale getirmiştir. Bunun dışında birçok özellik ve faydasıyla birlikte farklı takılar ile turmalin taşı değerlendirilmektedir. Bileklik, kolye ve yüzük bunların içerisinde en fazla yer alanıdır.

Turmalin Taşının Fiyatı Nedir?

Turmalin taşı; doğal bir taş olup, yarı değerli taşlar arasında yer almaktadır. Bununla beraber safir, yakut ya da elmas gibi değerli taşlar kategorisinde bulunmasa bile birçok doğal taşa nazaran daha pahalıdır. Bunun yanı sıra; pırlanta, gümüş, altın gibi değerli taşları satan kuyumcular tarafından turmalin taşı ile yapılmış olan mücevher ve takılarını satın almak mümkündür. Bunun yanı sıra taşlar ve maden ile süslenen takıların fiyatı, diğerlerine nazaran daha pahalıdır. Bunun dışında dekoratif nesne ve bijuterilerde yer alan doğal taşların fiyatı, daha uygundur.

Turmalin Taşlarının Anlamları Nelerdir?

Turmalin taşının pek çok rengi bulunmaktadır. Bununla beraber her turmalin taşının rengine göre anlamı ve özellikleri, farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra her rengin sağladığı yararlar, biraz daha farklı olacaktır. Bunlar;

  • Pembe Turmalin Taşının Anlamı: Bireyin neşeli ve mutlu olmasına yardımcı olur. Bununla beraber bireyin kendini sevmesi konusunda cesaret sağlar.
  • Yeşil Turmalin Taşının Anlamı: Öz merhamet ve sevgi konusunda bireye destek olur.
  • Siyah Turmalin Taşının Anlamı: Siyah turmalin taşı; depresyon, anksiyete gibi konularda oldukça etkilidir.
  • Kırmızı Turmalin Taşının Anlamı: Kırmızı turmalin taşı; bireyin kendine güvenme konusunda daha önemli yerlere gelmesine destek olur.
  • Mavi Turmalin Taşının Anlamı: Travma gibi konuların yaşanması durumunda, bu taşın kullanılması tavsiye edilir.

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.