Tütsü Hakında bilmeniz gereken her şey

Tütsü Hakında bilmeniz gereken her şey

Tütsünün Tarihi

Eski çağlarda tütsüler çok tanrılı dinlerde gelenek olarak birçok alanda kullanılmıştır. Zaman geçtikçe tütsü geleneği tek tanrılı dinlerde de etkisini göstermeye başlamıştır.

Geçmiş zamanlarda insanlar, kötü ruhları kovmak ve büyülerden kurtulmak gibi beklentiler ile tütsüyü çok sık kullanmışlardır.

Tütsü ilk olarak Antik Mısır’da kullanılmaya başlanmıştır. Kötü kokulu mekanları arındırmak ve hoş koku ile Tanrıları memnun etme inancı için kullanılmıştır.

İleri zamanlarda ise tütsüler, Uzak Doğu’da ibadet etme amacıyla kullanılmaya başlandı. Şu an dünyanın en iyi tütsülerinin kullanıldığı ülke Japonya olarak bilinmektedir.

Japonya ve Çin’de diğer bölgelere göre tütsü kullanımı daha yaygındır. Tütsü hem evlerde hem de tapınaklarda sık sık kullanılmaktadır.

İslam, Budizm, Hristiyanlık, Hinduizm, Taoizm dinlerinde bazı ritüellerde tütsü yakmak yaygındır.

İslam dininde özellikle Sufilerin, zikir esnasında buhur kullanımı yaygın olarak kullanılmıştır.

Hristiyan mezheplerinde bazı kutlamalarda tütsü kullanılmaktadır. Budizm ve Hinduizm dinlerinde ise tütsü kullanımı meditasyonların neredeyse olmazsa olmazlarındandır.

Tütsü Nasıl Yakılır?

Tütsü yakılırken altına mutlaka bir tabla konulmalıdır. Bu tablalar brülor olarak adlandırılmaktadır. Eğer çubuk şeklinde tütsüle kullanacak iseniz tütsünün bambu ucunun dayandırılacağı delik bulunduran plakalar almanız faydalı olacaktır.

Tütsüyü tutuştururken kibrit veya çakmak kullanabilirsiniz. Tütsüyü tutuştururken alev almamasına özen gösterilmelidir.

Çubuk tütsülerin yanması için alevi bir iki saniye kadar tütsünün üzerinde tutmanız yeterli olacaktır. Tütsüyü köz oluşturacak kadar yakmanız yeterlidir.

Eğer tütsüyü tutuştururken alev alır ise üfleyerek söndürebilir ve o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Daha çabuk yanan tütsülerde ise uzun süre ateşe tutulduğunda yanık kokusu gelme ihtimali söz konusu olacaktır.

Tütsü yakarken tütsünün etrafında yangına sebep olabilecek objeler bulundurulmamalıdır.

Tütsü Nasıl Söndürülür?

Bir tütsü kendi haline bırakıldığında yaklaşık on veya on iki dakika yanar. Tütsü yanan bir madde olduğu için gerekli önlemler alınmalı, etrafta yanacak obje bırakılmamalıdır. Tütsü yaktıktan sonra odadan çıkacak iseniz her ihtimale karşı tütsüyü söndürmeniz gerekir. Tütsüyü ısıya dayanıklı bir yüzeye bastırarak veya suya batırarak rahatlıkla söndürebilirsiniz.

Çok sık tütsü yakmak akciğer rahatsızlıklarına yol açabilmektedir. Bu sebeple her şeyde olduğu gibi tütsü kullanımında da fazlası zarardır.

Tütsülerin Faydaları Nelerdir?

Tütsüler keskin kokulara sahip olmaları sayesinde ortamdaki sigara, alkol gibi kötü kokuların yok olmasını sağlar. Ayrıca evdeki rahatsız edici yemek kokularını da tütsü yakarak bastırabilir ve bu kokulardan birkaç dakika içerisinde kurtulabilirsiniz.

Evlerin haricinde tütsülerin hamam, spa gibi ortamlarda da kullanımı oldukça yaygındır. Tütsü kokusu insana dinginlik ve sakinlik vermektedir.

Günümüz insanlarının en çok şikayet ettiği sorunların başında sinir, stres, yorgunluk gibi etmenler gelmektedir. Kişilerin olumsuz ruh hallerinin giderilmesinde tütsüler önemli rol oynamaktadır. Tütsünün aromatik kokusu sayesinde kişiler ruhen, zihnen ve bedenen rahatlar. Stresi azaltıcı etkisi bulunan bir çok tütsü çeşidi mevcuttur. Bu tütsüler tercih edilebilir ve rahatlama sağlanabilir.

Tütsülerin maneviyatı yükselten özeliği de vardır. Eski çağlarda çoğu dini ritüelde tütsü kullanımına büyük önem verilmiş ve çok sık kullanılmıştır. Tütsü kokusu sayesinde manevi dinginlik sağlanır ve kişi ibadete hazır hale gelir. Tütsü bu amacıyla yalnızca semavi dinlerde değil Uzak Doğu dinlerinde de yaygın olarak kullanılmıştır.

Tütsüler aynı zamanda konsantrasyonu da sağlayıcı etkiye sahiptir. Konsantrasyon seviyesinin yüksek tutulması gereken işlerde tütsülerden yardım alınabilir. Tütsü sayesinde ortamdaki negatif ve olumsuz enerji temizlenir, yerini sakin, dingin ve konsantre olmuş bir zihne bırakır.

Tütsülerin bir başka faydası ise cinsel isteği yukarı çekmesidir. Bunun için afrodizyak etkili tütsüler tercih edilebilir ve harika romantik ortamlar oluşturulabilir. Afrodizyak kokusu hormonları etkiler ve cinsel isteği arttırır. Bu sayede mutlu ilişkiler yaşanmış olacaktır.

Tütsünün Zararları Nelerdir?

Alerjik astımı ve koku hassasiyeti olan kişileri tütsü rahatsız edebilir ve kötü etkilere yol açabilir. Bu sebeple bu tarz hassasiyeti olan kişiler tütsüleri dikkatli kullanmalıdır.

Tütsünün fazla kullanımı da akciğerlere zarar verebilmektedir. Tütsü kullanımını abartmamak gerekir.

Tütsüler, kimyasal tütsüler ve organik tütsüler olarak ikiye ayrılır. Bu sebeple tütsü yapımında kullanılan malzemeye göre tütsünün zararı ya da faydası anlaşılmaktadır. Kimyasal tütsüler, çok yaygın kullanılan ve her yerde satılan tütsülerdir. Bunların vücuda çok fazla zararı vardır. Kimyasal tütsülerdeki zararlı ve kanserojen maddeler akciğer ve lenf bezlerine yapışır ve çeşitli enfeksiyonlara sebep olabilirler. Bu sebeple bu tarz tütsülerden uzak durulması gerekir.

Organik tütsüler ise ağaç ve bitkilerden elde edildiği için herhangi bir zararları yoktur. Bu tütsüler rahatlıkla kullanılabilir.

Tütsü Ne Zaman Yakılır?

Tütsü stresten uzaklaşmak ve rahatlamak istendiğinde yakılabilir. Örneğin kitap okurken, uzanırken ya da banyoda çeşitli aromatik kokular ile rahatlayabilir ve adeta yenilenmiş gibi hissedebilirsiniz.

Kişilerin günlük hayatta maruz kaldığı türlü kaygı ve stresten uzaklaşmak istendiği zaman yine bu aromatik kokulara sahip tütsülerden yardım alınabilir.

Meditasyon denildiğinde ilk olarak akla tütsü gelmektedir. Meditasyon sırasında da çeşitli aromatik tütsüler kullanılabilir.

Tütsü Çeşitleri ve Özellikleri

Tütsüler çok fazla çeşitlilik göstermektedir. Her amaca uygun farklı farklı tütsü çeşitleri vardır.

Amber Tütsüsü: Kehribar tütsüsü genelde dini ayinlerde sıkça kullanılmıştır. Amber tütsüsü reçine ve misk çiçeklerinin karışımıdır ve amber kokusu içermektedir.

Tarçın Tütsüsü: Tarçın tütsüsünün birçok etkisi mevcuttur. Bunlardan bazıları heyecanını kaybeden aşkların heyecanını canlandırmak, tutkuyu arttırmak ve ruhsal temizliği sağlamaktır.

Hindistan Cevizi Tütsüsü: Hindistan cevizi tütsüsünün ferahlatıcı özelliği vardır. Yakıldığı alanda negatif etkileri nötrler ve stresi azaltır.

Lavanta Tütsüsü: Lavanta tütsüsü sakinleştirici özelliğe sahip bir tütsü olarak bilinmektedir. Kısa sürede yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olur. Lavanta uykusuzluk ve uyku bozukluğu problemlerine karşı da birebirdir.

Vanilya Tütsüsü: Vanilya tütsüsü yumuşak kokusuyla çoğu insanın beğenebileceği bir kokuya sahiptir. Vanilya solunum yolları üzerinde büyük etkiye sahip bir kokudur. Vanilya tütsüsü sayesinde rahat nefes alıp verebilirsiniz. Yaygın olarak meditasyonlarda kullanılan bir tütsüdür.

Gül Tütsüsü: Bu tütsünün sadece gül kokusundan oluşan versiyonlarının yanında farklı kokular ile harmanlanarak oluşturulan versiyonları da mevcuttur. Gül kokusu güçlü bir uyaran özelliği taşır. Bu özelliği ile özel anlarınızın daha özel geçmesine olanak sağlar.

Amber Tütsü: Amber kokusu ortamın enerjisini yenileyen odunsu bir kokuya sahiptir. Sakinleştirici özelliği sebebi ile meditasyonlarda sık sık kullanılır.

Beyaz Adaçayı Backflow Tütsü : Beyaz adaçayı tütsüsü yenilenmek istenen herhangi bir zaman diliminde kullanılabilir. Hafif kokusu sayesinde ortama yavaşça yayılır ve eş zamanlı bir sakinleşme yaratır.

Beyaz adaçayı hoş kokusunun yanında farklı niteliklere de sahiptir. Bu ürün aynı zamanda antibakteriyel olarak kabul edilir. Yani iç mekanda beyaz adaçayı tütsüsü yakılırken hava temizlenir. Ayrıca, böcek ve sinek gibi hayvanların da ortamdan uzaklaştırılması sağlanır. Kısacası beyaz adaçayı tütsüsü yalnızca ritüel için kullanılmaz. Bu tütsü sayesinde fiziksel ve ruhsal anlamda şifa kazanılır. Ortam havası da doğal yollardan temizlenmiş olur.

Dragons Blood Tütsü: Dragons blood, alışılagelmişin dışındaki kokusuyla oldukça eşsiz bir tütsüdür. Tütsülerin gücünü bu ürün sayesinde açıkça fark etmek mümkündür. Dragons blood, yakıldığı anda baskın bir şekilde ortama dolar. Egzotik olarak tanımlanabilecek kokusu pek çok alt ve üst notaya sahiptir. Bu da tütsü ritüeli sırasında birbirinden farklı duygulara kapılmayı sağlar.

Dragons blood sayesinde koku adeta bir şelale gibi aşağıya doğru kayıp gider. Havayı temizleyen ve negatif enerjileri yok eden bir yapıya sahiptir. Kullanıldığı her alanda enerjisinin hızlıca değiştiğini ve ortama denge geldiğini fark etmek mümkündür. Bu tütsü, çok kısa süreli kullanımda dahi kendisini net bir biçimde hissettirir.

Sandal Tütsü: Sandal ağacı kokusu tütsü severler tarafından belki de en sevilenler arasındadır. Tütsüden çıkan dumana sandal ağacı kokusu ilave edilmesiyle adeta görsel bir şölen yaşanır. Bu şölen kişinin hem gözüne hem de ruhuna hitap eder. Sandal geri akışlı tütsü, dingin yapısıyla meditasyon ve yogalara en yakışan üründür.

Sandal tütsü, söndürülse dahi ortama yayılan kokusunu uzun süre muhafaza edebilir. Yani dayanıklı ürünler arasındadır. Bu da tütsünün faydalarından daha uzun süre etki alınabileceği anlamına gelir. Odunsu kokulardan hoşlananlar için sandal ağacı tütsüsü iyi bir seçenektir. Geri akışlı tütsüden akan dumanlar ruhunuzu iyileştirirken bir taraftan da nefesinizi açmaya yardımcı olur.

Palo Santo Tütsü: Tropikal ormanlardan çıkıp, asırlardır süren yaşamına devam eden Palo Santo; egzotik tütsü türleri arasındadır. Kullanımı oldukça rahat olan bu tütsü, alışılmış ve benzersiz bir koku yayarak adeta ortamı büyüler. Palo Santo, doğallıktan yana olanlar için kendisine alternatif herhangi bir ürün sunulmasına izin vermez.

Kısa sürede tutuşan Palo Santo’nun kokusu oldukça kalıcıdır. Tütsü dumanından ortama saçılan duman bir renk şölenin yanı sıra enerji deposudur. Bu bakımdan kısa süreli kullanımda dahi mekanın enerjisinin değiştiği hissedilebilir. Havaya yayılan ve kısa sürede kaybolan dumanlar içsel bir huzur hissedilmesine yardımcı olur. Palo Santo’nun yaydığı çam ve limon kokusuysa her yönüyle şifa kaynağı olarak kabul edilebilir.

Yasemin Tütsü: Yasemin; saf haliyle, çayıyla ya da tütsüsüyle her daim sakinleşme isteyenlerin odağı olmuş bir çiçektir. Uzun zamandır tütsü ve ritüellerle uğraşan kişiler için de özel bir yere sahiptir. İç mekanda yakılan yasemin tütsü sayesinde ortama taze çiçek havası dolar, kişi adeta baharı kendi dünyasına taşır. Geri akışlı tütsüden usulca süzülen dumanlar bir taraftan da kötü kokuları temizler ve ferahlama hissi uyandırır.

Yasemin çiçeğinin hafif kokusu, yavaşça sinir sistemine ilerler. Burada oluşan öfke ve stres gibi kötü duygular bastırılmaya başlar. Sonrasındaysa etkisi uzun sürecek bir sakinleşme dönemine girilir. Çiçek kokularından hoşlananlar için şık notalı bu ürün vazgeçilmez bir seçenektir.

Amber Tütsü: Amber tütsü tamamen doğal şekillerde üretilmiş bir üründür. Adından anlaşılacağı üzere bu ürün yakıldığında etrafı amber kokusu sarar. Bu bakımdan aromatik notalara sahip olmasıyla ön plana çıkar. Kaliteli duruşuyla hemen fark edilen amber tütsü aynı zamanda çok dayanıklıdır. Havaya yayılan kokusu uzunca bir süre ortamı terk etmez.

Amber tütsü, reçinesinden yayılan kokuyla birlikte havayı yumuşatır. Özellikle stresli ve zor bir günün ardından kullanılmasıyla tanınır. Çünkü amber kokusu sayesinde hızlı bir rahatlama hissi ortaya çıkar. Günün tüm yorgunluğu da tütsüden çıkan dumana karışarak kişiyi terk eder. Hızlı ve kalıcı bir canlanma isteyenler için amber tütsü kullanımı büyüleyici bir fikirdir.

Paçuli Tütsü: Geri akışı tütsü çeşitli arasında belki de en keskin kokulu olanı Paçuli’dir. Kötü ruhları ve enerjiyi uzaklaştırdığına inanılan bu ürün iyi bir hava temizleyicidir. Ayrıca tüm zamanların en sakinleştirici özellikteki kokularından da biridir. Geri akışlı paçuli tütsünün dumanından ve enerjisinden; aşk, doğurganlık ve para yönünde şans beklemek mümkündür.

Hindistan’dan evlere gelen paçuli tütsü tamamen doğal içeriktedir. Aynı isimli bitkinin yapraklarından elde edilen bu ürün, pek sorunda terapi maksadıyla kullanılabilir. Bu sorunların başında dikkat dağınıklığı ve unutkanlık yer alır. Paçuli tütsü düzenli ve doğru kullanımda etkisini hızlıca belli eder. Kişinin dikkat ve konsantrasyon eksikliğinin hızlıca giderildiği fark edilir.

Nag Champa Tütsü: Odunsu kokular, tütsü severler ve bu uygulamayı ilk kez deneyecekler tarafından sıklıkla tercih edilir. Nag champa da odunsu kokular arasında büyük bir popülariteye sahiptir. Hatta kalite ve fayda bakımından dünyaca kabul görmüş ürünler arasında yer alır. Eski ve egeleneksel yöntemlerle üretilen geri akışlı nag champa, Hindistan gibi bazı yerlerde kutsal sayılır.

Nag champa tütsünün alt notasında pek çok koku yer alır. Champa çiçeği, ahşap ve paçuli bu notalardan başlıcalarıdır. Eve hızla yayılan nag champa kokusu ruhu dinlendirmek için birebirdir. Ayrıca meditasyon ve yogada konsantrasyonun artırılmasına yardımcı olur. İç huzur ve manevi konularda sıkıntı yaşayanlar kendilerini rahatça nag champa tütsüsünden çıkan şifaya bırakabilirler.

Gül Tütsü: Gül, yüzyıllardır sevgi ve aşkın sembolü haline gelmiş; kokusuyla da herkesin hayranlığını kazanmayı başarmıştır. Geri akışlı gül tütsü de bu eşsiz kokuyu uzun süreli hissetmek için alternatif bir yoldur. Odaya yayılan gül tütsü dumanı kötü enerji için geçilmez bir kalkan oluşturur. Odaklanmayı kolaylaştırır, inançla ilgili meselelerde daha kuvvetli olmayı sağlar.

Gül tütsüden çıkan duman ve kokunun hem görünür hem de görünmez birtakım faydaları vardır. Bu eşsiz tütsünün fiziksel bazı faydaları; soğuk algınlığı ve gribi hafifletmesi, baş ağrısını gidermesi, sindirim sistemi problemlerini iyileştirmesi olarak sıralanabilir. Bu koku aynı zamanda atlatılamayan fobiler için de doğal bir terapi niteliğindedir.

Lavanta Tütsü: Geri akışlı lavanta tütsü, uzun yıllardır farklı beklentiler eşliğinde kullanılır. Bu ürün güzel kokusunun yanı sıra türlü faydalarla da kişiyi rahatlatmaya yardımcı olur. Kötü enerjiyi uzaklaştırma her tütsü de olduğu gibi lavanta tütsüsü için de ilk beklentidir. Ancak lavanta kokusu bunlar dışında; nazardan korunma, bereketi çağırma ve şans isteme amaçlı da kullanılabilir.

Geri akışlı lavanta tütsü, az su tüketme eğilimindedir. Dolayısıyla doğa dostu bir ürün olarak nitelendirilebilir. Tütmeye başladığı anda ortama hoş bir koku yayar. Bu kokuyla birlikte de kullanıcıya arınma ve temizlenme hissi uyandırır. Lavanta aromaterapik bir bitki türü olduğu için stres ve kaygıyla mücadelede de iyi bir arkadaştır.

En İyi Tütsü Kokuları

Şifalı özellikleri ile ön plana çıkan bir çok tütsü çeşidi mevcuttur. Bunlardan biri olan öd ağacı tütsüsü, Asya’da ve Uzak Doğu’da yetişen özel bir tütsü çeşididir. Öd ağacı kokusu çoğu insan tarafından beğenilir. Bu tütsü zihinde manevi bir rahatlama sağlar. Manevi rahatlamanın yanı sıra fiziki ağrılara da iyi gelen bir yanı vardır. Solunum yollarından kaynaklı ağrılara oldukça iyi gelmekte ve kolay nefes alıp vermeyi sağlamaktadır.

Beyaz ada çayı tütsüsü de etkili tütsüler arasında sayılabilir. Bu koku yumuşak ve dengeli kokusu ile Mısır ve Antik Yunan’da günlük hayatta sık kullanılan tütsüler arasındadır. Beyaz ada çayı tütsüsü negatif ortamlardaki kötü enerjiyi pozitife çevirir ve dengeli bir ortam sağlar.

Tütsü Yakmak Günah mı?

Tütsünün ibadet merkezli yapılması sakıncalıdır. Fakat ibadet alanındaki nahoş kokuların giderilmesi için yakılmasında bir sakınca yoktur.

Tütsü ibadetin bir parçasıymış gibi algılanır ve olmazsa olmazıymış gibi davranılırsa bu konu dini yönden sakıncalı olacaktır.

Bazı insanlar tütsü yakmanın cinleri musallat ettiği inanışına sahiptirler. Bu bir hurafedir. Tütsü, kötü kokuların giderilmesi içindir. Bu sebeple tütsü yakmakta bir sakınca yoktur.

Hazreti Muhammed (sav) Cuma ve Bayram namazlarından önce camileri kötü kokular var ise temizlenmesi için ve güzel kokulu bir ortamda ibadetlerin gerçekleştirilmesi için tütsületir idi.

Nazar İçin Tütsü Yakmak Günah MI?

Anadolu geleneğinde üzerlik otu yüzyıllardır kullanılan bir tütsü özelliği taşımaktadır. Bu tütsü bir inanışa göre nazara iyi gelmekte ve uğursuzluğu uzaklaştırmaktadır. Lavanta, da çayı, defne yaprağı gibi tütsüler nazara iyi geldiğine inanılan tütsülerdir.

Örneğin ada çayı tütsüsü yaprak olarak ya da demet olarak yakılabilen bir tütsü çeşididir. Eğer ada çayı tütsüsünün yaprakları yakılacak ise seramik kase ya da küllük içerisine konarak çakmak veya kibrit yardımı ile kolayca yakılabilir. Eğer ada çayı tütsüsü demet olarak yakılacak ise demetin kalın ucundan çakmak ya da kibritle yakıp üfleyerek söndürülebilir. Bu şekilde tütsü dumanı etrafa yayılır.

Nazar için kullanılan bitkisel tütsü çeşitlerinden biri de üzerlik otudur. Üzerlik otu ”nazar otu” adıyla da bilinmektedir. Bu ot ile ilgili arkeolojik kazılar yapılmalıdır. Bunun sebebi üzerlik otunun yetiştiği yerlerin eski yerleşim yerlerinin bulunduğuna işaret etmesidir.

Antik Mısır döneminde de üzerlik otu tütsü olarak kullanılmış ve yakılan ortamdaki kötü enerjileri yok ettiğine inanılmıştır.

Üzerlik otunun nefes açıcı özelliği vardır. Nefes darlığı ve burun tıkanıklıkları için faydalı olacaktır. Bu faydasının yanında üzerlik otunun sindirim sistemine de birçok faydası vardır. Bağırsak kurtları gibi sorunları kısa sürede yok ederek bağırsaklarda oluşan rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

Üzerlik otu evlerde nazara iyi gelmesi için yakılır ve kötü enerjileri dağıttığına inanılır. Üzerlik otu geleneği yıllar öncesinden günümüze kadar gelen geleneklerden sayılmaktadır.

Üzerlik otu bir seramik kase içerisinde çakmak ya da kibrit ile tutuşturulur ve evin tüm odalarında gezdirilir. Bu sayede eviniz kötü enerjiden arınmış olacaktır.

Tütsünün İslamiyet’te Kullanımı

Tütsü yakmakta dinen bir sakınca yoktur. Çoğu İslami kaynakta buhur ve tütsüden söz edilmektedir. Örneğin cenazeyi tütsülemenin müstehap olduğu söylenmektedir.

İslamiyet’te güzel kokuları çok seven hazreti Peygamberimiz tütsüyü ibadet maksadı ile değil mescidlerde güzel kokuların olması için yakılmasını emrederdi.

Günümüzde parfüm ve kozmetik sektöründe kullanılan ud adlı kokuyu Peygamber Efendimiz asırlar öncesinde kullanmış ve tavsiye etmiştir.

Ud, Osmanlı döneminde de çok fazla rağbet görmüş bir kokudur. Bu koku özellikle sarayda kullanımı yaygınlaşmıştır.

İslam dininin yayılma göstermesi ile Selçuklu ve Osmanlı gibi devletlerde buhur kullanımı yaygın olarak özellikle toplantılarda ve dini törenlerde sık sık kullanılmıştır.

Tütsü Kokuları ve Anlamları

Her tütsü kullanım alanına ve anlamına göre çeşitlilik göstermektedir. Örneğin sandal ağacı tütsüsünün aromaterapi etkisi vardır. Bu tütsü motive olmanıza yardımcı olur ve rahatlama sağlar.

Ardıç tütsüsü bazı ritüellerde tapınakları arındırmada kullanılmıştır. Bunun yanında ardıç tütsüsünü hastalıklardan korunmak için de kullanmışlardır.

Sedir ağacı birçok kültürde kutsal olarak kabul edilen bir ağaç türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sedir ağacı tütsüsü yakılan ortama yaydığı orman kokusu ile stresi azaltır ve negatif enerjiden arındırır.

Reyhan tütsüsü ile eski zamanlarda aşk ile ilgili türlü büyüler yapılmıştır.

Mint yani nane kokusu ise şifa kokusu olarak bilinmektedir. Nefes almayı kolaylaştıran bir özelliği vardır.

Tütsü Nerede Satılır?

Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması ile her şeye ulaşım kolaylaşmıştır. İstediğiniz özellikte ve çeşitte tütsülere internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. İnternet sitelerinin dışında tütsü satın alabileceğiniz birçok aktar da mevcuttur.

Tütsü Fiyatları

Tütsü satın almak için çok büyük meblağlar ayırmanız gerekmemektedir. Uygun fiyata istediğiniz çeşitte tütsüye rahatlıkla ulaşabilir ve satın alabilirsiniz. Tütsüler hem tekli halde hem de set halinde satılmaktadır. İhtiyacınız doğrultusunda set olarak da tekli şekilde de satın alınabilir.

Tütsü ile birlikte tütsülük de satın alınmalıdır. Tütsülük tütsüyü sabitlemeye yarayan ve tütsünün küllerinin etrafa dökülmemesini sağlayan aparattır. Bunu da tütsü ile set halinde temin edebilirsiniz.

Doğal Tütsüler

El yapımı doğal tütsüler her yaş için kullanıma uygun tütsülerdir. İhtiyaca göre farklı türleri mevcuttur. Organik tütsülerin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Çünkü gayet doğal ve faydalı olan bitkilerden üretilirler.

Özellikle Hindistan ve çevresinde çok sık üretilen el yapımı doğal tütsüler kutsal kabul edilen ağaçlardan üretilirler. Bu tütsüler başta dini ritüeller olmak üzere pek çok alanda kullanılırlar.

Evde Tütsü Yapımı

Evde tütsü yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır: Pamuk ya da jüt gibi yanmayan bir ip tütsüyü bir arada tutmak için faydalı olacaktır. Tütsü yapımı için taze ot ve çiçeklere ve bunları yakmak için ısıya dayanıklı bir kaseye ihtiyaç vardır.

Evde tütsü yapmak için ada çayı, lavanta ya da ardıç gibi bitkiler kullanılabilir.

Etiketler: Tütsü
Ocak 12, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.