Akik / Agate (Stres Taşı) Özellikleri ve Yararları Nelerdir?

Akik / Agate (Stres Taşı) Özellikleri ve Yararları Nelerdir?

 Akik Taşı Ne Anlama Gelir?

Stres seviyesinde dalgalanmalar oluşturan Akik taşı, renklerine göre farklı anlamlara ev sahipliği yapar. Tüm Akik taşlarının ortak özelliği bireyi rahatlatarak hissedilen olumsuz düşünceleri uzaklaştırmaktır.

Kırmızı Akik taşı, kalp ve damar rahatsızlıklarına; siyah Akik taşı, korku ve nazara; yeşil Akik taşı, cilt ve saçlarla birlikte uyku düzenine iyi gelir. Mavi Akik taşı sayesinde tiroit sorunları hafiflerken, pembe Akik taşı göz sağlığını korumaya yardımcı olur. Beyaz ve sarı Akik taşının kullanılması bebek sağlığının korunması için özellikle hamilelere önerilir.

 Akik Taşı Oluşumu

Doğal taş olan Akik taşı, doğada kendiliğinden oluşan ve insanlar tarafından sonradan şekillendirilen bir taştır. Oluşumu, yeraltına kadar uzanan bu kuvars taşının öyküsü magmaya kadar dayanır. Yeryüzüne çıkan magma, geçtiği yollarda bazı kalıntılar bırakır. Ateşin soğumasıyla birlikte farklı renk, desen ve şekillerde Akik taşı oluşur.

 Akik Taşı Nerede Çıkar?

Dünyanın pek çok yerinde Akik taşı çıkarılmaktadır. Özellikle deniz kıyıları, çöller ve ırmakların etrafında bu taşa rastlanması mümkündür. Sıcak su kaynaklarının çevresinde de rastlanabildiği için hem çıkarılması hem de kullanılması yaygınlaşmıştır.

Dünyada Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Almanya, Brezilya ve Meksika başta olmak üzere pek çok ülkede Akik taşı bulunur. Türkiye’deyse Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Erzurum ve Çamlıdere illerinde Akik taşına ulaşılabilir.

Akik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir doğal taşı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, taşın neden alındığıdır. Bu nedenle Akik taşı alırken anlamını öğrenmek, bireyin ihtiyaç duyduğu renk tercih edilmelidir. Ayrıca, alınan doğal taşın severek kullanılması o taştan alınan enerjiyi arttıran bir etkiye sahiptir.

Alınan Akik taşını kullanmadan önce temizlemek gerekir. Karşılıklı enerji alışverişi yapan bu taşlar herhangi bir toprağın üzerinde bekletilerek sahip olduğu enerjiden arındırılmalıdır. Sonrasında suyla yıkayarak kullanmaya başlanmasında bir sakınca görülmez.

Akik taşı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer durumsa, taşın gerçek olup olmadığıdır. Bu nedenle bazı basit testleri yaparak taşın doğallığını ölçmek gerekir. İnternetten yapılan alışverişlerdeyse güvenilir sitelerden yararlanmakta fayda vardır.

 Akik Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Piyasada doğal gibi görünen ancak sahte olan pek çok taş bulunur. Alınacak Akik taşı da bu taşlardan biri olabilir. Bu nedenle alışverişi tamamlamadan önce taşların gerçekliğini kontrol etmek gerekir. Aksi taktirde alınan Akik taşından hiçbir etki ve fayda gözlemlenemez.

Genellikle taşları kırmak, iç ve dış renklerini kontrol etmek; o taşın gerçek veya sahte olduğunu gösteren bir yöntemdir. Ancak taşı kırmak taşa zarar vereceği için öncesinde yakmak gerekir. Ateşe tutulan taşta erime, renk değiştirme, bozulma gibi durumlar gözlemlenmiyorsa o taş gerçektir. Yakma süresini uzun tutmamaya özen gösterilmelidir.

Bu yöntemlere rağmen bir taşın doğallığı anlaşılamıyorsa, en garanti yöntem olarak üniversitelere başvurulmalıdır. Bio enerji veya arkeoloji bölümlerinde bulunan laboratuvarlar sayesinde taşın içyapısı ona zarar vermeden incelenebilir. Böylelikle doğal bir Akik taşına sahip olunup olunmadığı kolayca anlaşılır.

Akik Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Sertlik derecesi 7’ye yakın olan Akik taşı, oldukça sert bir taştır. Kuvars grubuna ait olması nedeniyle yarı geçirgen yapıya sahiptir. Yaydığı güçlü enerjiden dolayı stres karşısında terapi görevini üstlenir.

Kullanan kişide serinlik etkisi oluşturduğundan dolayı çöllerde ve sıcak alanlarda susuzluğu gidermek için kullanılabilir. Genellikle taşın ağız içinde bekletilmesiyle birlikte tükürük bezleri çalışır. Böylelikle Akik taşı sayesinde susuzluğa karşı dayanıklılık oluşturulur.

Bedeni güçlendirme özelliği bulunan Akik taşları, özellikle spor yapan kimseler tarafından tercih edilir. Ayrıca zor meslekleri yapan kimseler Akik taşı kullandığında bedenlerini daha enerjik ve aktif hale getirebilirler. Tehlikelere karşı koruyucu etkisi bulunduğundan dolayı yüksek riskli iş alanlarında bulundurulabilir.

Zayıflamak veya beden sağlığını korumak isteyen kimseler Akik taşı kullanabilir. Metabolizmayı hızlandıran bu taş sayesinde ödem atmak kolaylaşır. Sağlıklı şekilde kilo verilmesini sağlarken, vücutta yaşanabilecek diğer hastalıklara karşı da önlem alınmış olur.

Çocuklar üzerinde etki gösterdiğinden dolayı kullanımı yaygındır. Özellikle çekingen ve içine kapanık çocukların daha kolay arkadaş edilebilmesini sağlar. Akik taşından yapılan herhangi bir aksesuarın çocuğa takılmasıyla birlikte kısa zamanda sosyalleştiği gözlemlenir.

 Akik Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Neolitik çağlardan beri kullanılan Akik taşı, pek çok alanda yer almaktadır. Özellikle şifalı etkisinden dolayı alternatif tıpta sıklıkla karşılaşılır. Bireyin psikolojik ve fiziksel sağlık sorunları, doğru renkte tercih edilen Akik taşı sayesinde azaltılabilir.

Başta süs eşyaları, aksesuarlar, ev araç ve gereçlerinde Akik taşıyla karşılaşılabilir. Çinliler ve Persler bu taşı doğal afetlerden korunmak için evlerinde bulundururdu. Günümüzdeyse daha çok aksesuar halinde kullanılarak vücut üzerinde taşınmaktadır.

Akik taşının bir diğer özelliği nazara karşı koruma sağlamasıdır. Bu nedenle çocukların ve bebeklerin üzerine bir nazar boncuğu şeklinde takılabilmektedir. İş yerlerinde, evlerde, arabalarda ve bireyin kullandığı diğer mekanlarda da görülebilen Akik taşı, genellikle süs eşyası şeklinde olur.

Psikolojik rahatsızlıklarda Akik taşı bir terapi aracı olarak görev alır. Kötü anılardan veya yaşanan olaylardan bahsederken ortamdaki karanlık enerjiyi çekmesi beklenir. Kişinin elinde tutması dahilinde sorunlarıyla barışarak onlardan arınmasına yardımcı olur.

 Akik Taşı Ritüeli

Son zamanlarda Akik taşıyla birlikte yapılan stres azaltma ritüelleri oldukça revaçtadır. Akik taşıyla stresi azaltmak adına para vermeden, hızlı ve oldukça kolay şekilde ritüeller yapılabilmektedir. Bunun için gerekli olan tek şey, bireyin ihtiyacı olan Akik taşı rengini belirlemesidir.

Stresi azaltma ritüelinde, bireyin yatağa sırtüstü şekilde uzanması gerekir. İki avuç içine Akik taşları yerleştirildikten sonra gözler kapatılmalı, taşların yaydığı enerjiye odaklanılmalıdır. Avuç içlerinden yayılan enerjinin tüm bedene yayıldığı hissedilmelidir.

Yapılan ritüelde en çok mavi Akik taşı kullanılmasına rağmen istenen renk tercih edilebilmektedir. Ritüelin sonucunda kişi kendisini daha sakin, yatışmış ve kaygısız hisseder. Zaman zaman tekrarlanmasıyla stres seviyesinde ciddi azalmalar gözlemlenebilir.

Akik taşıyla yapılabilen tek ritüel stres seviyesini azaltmakla ilgili değildir. Bazı sağlık ritüellerinde de Ametist taşıyla birlikte özellikle mavi Akik taşı kullanılmaktadır. Yine bireyin yatağa uzanarak gözlerini kapatması, enerjiyi hissetmesi, kendi içinde olumlama içeren cümleler kurmasıyla birlikte ritüel tamamlanmış olur.

 Akik Hangi Çakraya Uyumlu?

Vücudun bazı bölgelerinde çakralar bulunur. Bu çakraların zayıf olması durumunda bireyin daha kararsız, kaybolmuş, başarısız ve yeteneksiz hissetmesi gibi sonuçlarla karşılaşılır. Mor Akik taşı da en önemli çakralar arasında yer alan, baş bölgesinde bulunan taç çakraya uyum sağlar.

Yeşil Akik taşı kalp çakra üzerinde iyileştirici etki gösterir. Böylelikle bireye ihtiyaç duyduğu hayat enerjisini verir. Benzer şekilde, pembe Akik taşı da kalp çakrasında etkilidir. Sorunların iyileşmesini, güven duygusunun artmasını sağlar. Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisinden dolayı bireyin pozitif enerjisini arttırır.Kahverengi Akik taşı kullanılması sakral çakra üzerinde etkilidir. Kalbin ve zihnin yeniliklere açılmasına, kişinin bir nevi topraklanma yaşamasına yardımcı olur. Mavi Akik taşı, kişinin kendisini daha iyi ifade etmesini sağlamak amacıyla boğaz çakraya etki eder. Böylelikle iletişim becerilerinde iyileşmeler gözlemlenir.

Lacivert Akik taşı, üçüncü göz çakrayla uyum sağlar. Sezgilerin artması, duyguların dengelenmesi, evrenle daha iyi iletişim kurulması gibi etkileri vardır. Bireye iç aydınlatma yaşatarak sorunların çözümünde etkili rol oynar.

Akik Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşlar her bireyde aynı etkiyi göstermez. Kullanılan alan, renk, büyüklük ve eşya türü gibi farklı kriterlerden etkilenirler. Bu kriterlerden biri de, bireyin sahip olduğu burç ve yükselen burçtur. Akik taşı, özellikle Boğa ve Koç burcunda yüksek etki gösterdiğinden dolayı, Boğa ve Koç burcuna uyum sağlar.

Koç ve Boğa burcu için kullanılan Akik taşları; cilt hastalıklarına, nazara ve metabolizmanın hızlanmasına iyi gelir. Mide ve bağırsakta yaşanan sağlık sorunların azalmasını sağlar. Ayrıca psikolojik anlamda stresi azaltarak bireyin çevresiyle arasındaki uyumu düzenler.

Burçlarla uyum sağlayan Akik taşı, ruh sağlığının korunmasına yardımcı olur. Yaşanabilen uyku sorunlarını gidererek sağlıklı bir uyku düzenine sahip olmayı sağlar. Hamilelikte anne ve bebek için koruyucu etki gösterirken gerginliği azaltarak rahatlık verir. Ayrıca tansiyon dengeleme, kalp ve damar rahatsızlıklarının oluşmasını engelleme gibi etkileri de bulunur.

 Akik Taşı Faydaları ve Zararları

Doğal taşlar her ne kadar faydalı olsa da bazı kimseler için kullanılması doğru değildir. Özellikle ileri yaşlarda bulunan kimselere Akik taşını kullanması önerilmez. Tansiyon hastaları, kalp çarpıntısı yapan bireyler, alerjik reaksiyon gösterebilen kimseler Akik taşından uzak durmalıdır.

Tansiyon, alerji ve kalp çarpıntısı gibi semptomları bulunmayan kimseler Akik taşını gönül rahatlığıyla kullanabilir. Hem fiziksel hem de ruhsal şifa kazandırdığı için sürekli olarak taşınabilir. Sürekli kullanılan odalarda da süs eşyası olarak yer alması nazara, strese, sağlık sorunlarına iyi gelir.

Akik taşı, yaşanabilen vücut ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Bireyin akıl ve mantık gücünün iyileşmesini sağlar. Fiziksel anlamda rahatlık vererek stresten uzaklaştırır. Ayrıca, Akik taşının insan ilişkilerini güzelleştirerek sosyalleştirici etkisi de bulunmaktadır.

Kronik rahatsızlıklar üzerinde hafifletici etki gösteren Akik taşı, özellikle mide ağrılarına iyi gelir. Uzun zamandır yaşanan şikayetleri azaltarak daha sağlıklı bir yaşama yönlendirir. Ayrıca kemik ağrıları için de, ağrı yaşanan bölgeye yakın olacak şekilde Akik taşı aksesuarları kullanması önerilmektedir.

 Akik Taşı Evde Nereye Konur?

Doğal taşlardan biri olan Akik taşının etki göstermesi için yalnızca bir odada bulunması bile yeterlidir. Evin farklı bölümlerine konulduğu zamanlarda da görülen etki artar. Böylelikle başta stres ve korku olmak üzere pek çok olumsuz duygu ve düşünceden arınmak mümkündür.

Akik taşı, canlılığı arttırdığı için bireyi başarıya götürür. Bu nedenle çalışma odalarında veya ofislerde masaların üstünde yer alabilir. Ayrıca çocukların daha başarılı olmaları adına onların odalarında da gözle görülür bir yere konması gerekir. Keyifli dakikalar geçirmek adına salonlara ve oturma odalarına, uyku sorunlarından kurtulmak için yatak odalarına yerleştirilmelidir.

  Akik Taşı Nerede Satılır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan Akik taşlarına pek çok yerden ulaşılabilir. Aksesuar satan mağazalardan, bazı kuyumculardan, internetten ve ev eşyası satılan alanlardan elde edilebilir. Ancak taşı almadan veya kullanmadan önce sahte olup olmadığı test edilmelidir.

İmitasyon yapılabildiği için taşların doğal ve sahtesi arasında ayrım yapmak güç olabilir. Bu nedenle güvenilir mağazalardan alışveriş yapılması önemlidir. İnternetten alınacak Akik taşları için de, kullanıcıların yorumları dikkate alınmalıdır.

 Akik Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğadan direkt elde edilen ve sonradan şekillendirilen Akik taşları her bütçeye uygundur. Doğrudan taş şeklinde alınması halinde taşın büyüklüğüne bağlı olarak fiyat değişimi yaşanır. Ancak ev eşyaları, aksesuarlar ve diğer özel siparişlere bağlı olarak fiyatlarda artış gözlemlenebilir.

Satın alınmak istenen Akik taşlarının fiyatları çok yüksek değildir ancak imitasyon olan taşlar, doğal taşlara göre daha ucuzdur. Bu nedenle normal fiyat aralığının altında bulunan taşlar satın alınmamalıdır. Ayrıca Akik taşlarının fiyatları sahip olduğu renklere göre değişiklik gösterebilmektedir.

 Akik Taşı Bakımı Ve Temizliği

 

Kullanılan Akik taşına yeterli bakımı göstermek ve taşın temizliğine dikkat etmek gerekir. Akik taşı, ortamdaki enerjiyi değiştirdiği için çevreden sürekli etkilenme özelliği gösterir. Temizlenmesi ve bakımına dikkat edilmesi halinde etkisini daha iyi şekilde yansıtır.

Bakım ve temizlik yaparken su, güneş ve topraktan faydalanmak mümkündür. Ortalama olarak 1 – 1,5 saat süren bu bakımın ardından Akik taşı ilk günkü kadar temiz hale gelir. Bu temizlik hem dış yüzey hem de yaydığı enerjiyle ilgilidir.

Akan suyun altında bir saatten fazla tutulması gereken Akik taşı, suyun akışıyla birlikte taşıdığı olumsuz enerjiyi yok eder. Su yerine toprak üzerinde bekletme işlemi de yapılabilir. Toprak üzerinde bir saatten fazla kalması, olumsuz enerjilerin toprağa aktarılmasını sağlar.

Eğer iki durum da yapılamıyorsa Akik taşının güneşin altında bir süre bekletilmesi gerekir. Güneş, Akik taşının temizlenmesinde oldukça etkili bir rol oynamaktadır. Işığın yansımasını sağladığı için olumsuz enerjilerin havaya karışması sağlanır. Böylelikle Akik taşı ilk günkü kadar etkili ve temiz hale bürünür.

 

 

 Akik Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Hemen hemen her alanda kullanılabilen Akik taşları, sahip olduğu renklere göre farklı etkiler gösterir. Taşın yapısı aynı olmasına rağmen yalnızca renk değiştirmesiyle farklı enerjileri yaydığı anlaşılır. Bu nedenle taşı satın alırken bireye en şifalı gelecek rengin seçilmesi önemlidir.

Akik taşı psikolojik anlamda pek çok soruna iyi geldiği için eski zamanlarda da kullanılmaktaydı. Kadınlar özellikle aksesuar olarak doğal taşları tercih ederek sorunlarından kurtulabileceklerine inanırdı. Bu nedenle bazı dönemlerde değerli madenler yerine Akik taşının kullanılması yaygınlaşmıştır.

Bazı rivayetlere göre, önemli kişiler ve devlette makam sahibi olan kimseler Akik taşı kullanılırdı. Bu taş genellikle yüzüklerde işlenmiş şekilde bulunurdu. Devletlerarasında veya bazı önemli görevler verilirken kullanılan mektuplarda yüzüğün şekli bir mühür görevi görürdü.

Babillerde kişiyi koruduğuna inanıldığı için Akik taşını kullanmak çok yaygındı. Bu nedenle hemen hemen herkesin evinde bulunurdu. Özellikle tehlikeli mesleklere sahip olan kimseler, korunmak amacıyla üstlerinde Akik taşı taşırlar, mecbur olmadıkça da taşı çıkarmazlardı.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.