Akik Taşı Türleri, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Akik Taşı Türleri, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Akik Taşı Ne Anlama Geliyor?

Akik; onu kullanan kişinin iç dengesini desteklemek, soğukkanlılığı, kendine güveni, güvenliği ve olgunluğu geliştirmek için kullanılan çok yönlü ve değerli bir doğal taştır. Peki, akik ne anlama geliyor?

Eskiden, annelerin doğumda kendilerine yardımcı olması için akik taktıkları bilinmektedir. Bu taş, gerçekte neye ihtiyacınız olmadığına karşı, ne istediğinizi ve neye ihtiyacınız olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Kendinizi ifade etmenize, seyahatlerinizde korunmanıza ve kazalardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Güvenliğe yardımcı olacak, güç ve dayanıklılık kazandıracak en iyi destekleyici taşlardan biridir.

Akik Taşı Oluşumu

Akik taşı türleri; genellikle açık ve belirgin şeritlere sahiptir. Bu, Kalsedon tabakalarının birbiri üzerinde oluşması sonucu oluşur. Bu renk şeritleri, yarı saydam taşta meydana gelir.

Bununla birlikte, akik birçok renk ve desende bulunmaktadır. Bu nedenle, çoğu akik taşı yarı saydam ve şeritli olsa da, bazı istisnalar vardır.

Akik Türleri Nelerdir?

Farklı akik taşı türleri vardır ve renkleri bakımından farklılık göstermektedir. Bu bölümde, farklı renkteki akik taşı türlerinin anlamını keşfedeceğiz:

Mor Akik

Morun en canlı renklerden biri olduğu konusunda herkes hemfikirdir. Peki, mor akik ne anlama gelir? Enerjisi ile tanınan bu taşı kullanan veya takan kişiler, kendini enerjik ve pozitif hissedecektir.

Bu taş, aynı zamanda sizin için kişisel bir tılsım görevi görebilir. Mor akik, hem siz hem de aileniz için bir koruyucu görevi görecek ve sizi afetlere karşı koruyacaktır.

 

Mavi Dantel Akik

Bilindiği üzere mavi, kraliyet rengidir. Mavi dantel akik, onu kullanan kişinin iletişim kurma yeteneklerinde anında bir artış sağlar. Ayrıca, bu kişi duygu ve düşüncelerini çok rahat ifade edebilir.

Modern ve sürekli değişen dünyada, kendinizi sakin ve huzurlu hissetmek isterseniz, bu taş sizin için mükemmel bir seçenektir.

Yeşil Akik

Yeşil akik giyen kişi, karar verme yeteneklerinde bir gelişme görecektir. Zihinsel ve duygusal esneklikleri de daha iyi hale gelecektir. Bu taş, şaşırtıcı iyileştirici güçlere sahiptir. Birçok insanın hastalıklardan kurtulmasına ve hayat dolu hissetmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca, onu kullanan kişiye cesaret verir.

Pembe Akik

Pembe akik taşı, kalp acılarının üstesinden gelmenize yardımcı olur. Onu kullanan ve taşıyan kişi, sabitlenmiş bir auradan da yararlanır. Ayrıca, yatıştırıcı etkisinden dolayı kendinizi daha sakin hissetmenizi sağlar. Bu taşın kalp çakrasına bağlı olduğu da düşünülmektedir.

Beyaz Akik

Beyaz akik takmanın, sezgisel güçleri geliştirdiğine inanılmaktadır. Bu taşı hayatınıza dahil ettiğinizde, kimin sizin için iyi ve kötü olduğunu anlamaya başlarsınız. Onu kullanan kişiye şans getirdiği de bilinen bu taş, aynı zamanda kişinin her durumda güçlü ve pozitif hissetmesini sağlar.

Kırmızı Akik

Kırmızı akik, kalbinizi açarken ona yeni enerjileri kabul edecektir. Bu taş, zihninizi de yeni fikirlere açar. Fiziksel topraklamayı teşvik ettiği bilinen bir taştır. Ayrıca, yaşamınızdaki olumsuzlukları azaltması ile de bilinmektedir.

 

Akik Taşı Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Akik taşı, uygun fiyatlı bir doğal taş olduğundan ve bol miktarda bulunduğundan, piyasada çoğu zaman taklidi bulunmaz. Ancak, bazen cam, akik olarak satılabilmektedir. Bu nedenle, bu konuya dikkat etmeniz gerekir.

Ayrıca, değerli bir akik fiyatına düşük kaliteli bir akik satın almadığınızdan emin olun. Bu nedenle, satın almayı düşündüğünüz markanın itibarını araştırmak en iyisidir.

Akik, gözenekli olduğundan, genellikle doğal renklerini geliştirmek için boyanabilir. Dantel akik dışında diğer çeşitlerin çoğu boyalıdır. Akik satın alırken, firma taşın boyanıp boyanmadığını size bildirmelidir.

Bunu öğrenmenin bir yolu da, taşı kapalı bir plastik torbaya ve güneş ışığı gibi ısıya yakın bir yere koymaktır. Taş ısındığında, gerçekten boyalı bir taşsa, biraz boyası çıkacaktır.

Akik Taşı Özellikleri Ve Etkileri Nelerdir?

Akik taşı özellikleri hem fiziksel hem ruhsal hem de duygusal olarak hissedilebilir. Fiziksel boyutta bu taş; algı, konsantrasyon, hızlı düşünme ve analitik yetenekleri geliştiren zihinsel işlevlerle ilişkilidir. Bu taş, aynı zamanda iç organların, sindirim sisteminin, midenin, bağırsakların ve rahmin uyarılması için de kullanılabilir. Damarlar ve kalp için de faydalı olduğu bilinmektedir. Akik taşı kolye takmak, kalbi ve kalp kasını güçlendirmek için de faydalı olabilmektedir.

Akik taşının; ayrıca pragmatik düşünmeyi, karar vermeyi teşvik ettiğine, insanların uyumlu bir yaşam ve barış elde etmesine yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Kendi kendini analiz etmek isteyenler için iyi bir taştır ve farklı durumların gizli anlamlarını ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Bu taş, özgüveni arttırır ve en zor durumlarda bile gerçeği konuşmanıza yardımcı olur. Bu değerli taşın enerjisi, daha iyi ve daha dolu bir hayat yaşamaya başlamanıza yardımcı olarak, olumsuz öfke ve acılık duygularının üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

Akik Taşı Ritüeli

Akik taşı, güçlendirici ve destekleyici bir taştır. Aynı zamanda içsel gücü, maneviyatı ve sezgiyi de teşvik eden doğal bir stres gidericidir. Akik taşı ritüeli, huzur veren sakinleştirici ve yatıştırıcı titreşimler yayarak rahatlamanıza yardımcı olmaktadır.

Olumlaması: “Varlığımdaki her hücreyi canlandırıyorum”
Bu ritüel için mavi dantelli akik kullanabilirsiniz. Uykuya hazırlanırken:

  • Yatağınıza uzanın ve akik taşını üçüncü göz çakranızın üzerine yerleştirin.
  • Gözlerinizi kapatın ve kendinize “İyi bir sağlığa sahip olmak için ne yapmam gerekiyor?” diye sorun.
  • Zihninizi susturun ve sezgilerinizi dinleyin.
  • Ertesi sabah sezginizin söylediklerine göre harekete geçin.
  • Akik taşı ritüelini her akşam uykuya dalmadan önce uygulayabilir, sakin bir uykunun keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Akik İle Uyumlu Burçlar

Akik, geleneksel olarak bir burcun doğum taşı değildir. Ancak, rengine bağlı olarak doğal doğum taşı olarak kabul edilmektedir. Her burcun kendi ana rengi vardır. Bu nedenle, onu doğum taşı olarak kullanmak mümkündür.

Akik taşı ile uyumlu burçların başında İkizler gelmektedir. Bu taş, İkizlerin daha canlı, kıvrak zekalı, daha iyi düşünmesini sağlarken, daha konuşkan ve daha az gergin hissetmesine de yardımcı olmaktadır.

Akik Taşının Faydaları Nelerdir? Akik Taşı Ne İşe Yarar?

Birçok akik türü, çeşitli ritüellerde kullanılmaktadır. Bazı kullanımlar için her renkte akik kullanılabilmektedir. Ancak, belirli taşlar geleneksel enerjilere sahiptir. Farklı renkte akik taşının faydaları şöyledir:

Şeritli akik:

Koruma için kullanılmaktadır. Vücut enerjisini yeniler, stresli durumları kolaylaştırmaktadır.

Siyah Akik:

Koruyucu bir taştır. Cesaret ve başarı aşılamaktadır.

Siyah Beyaz Akik:

Muska olarak kullanılan bir taştır. Kullanıcısını, fiziksel tehlikelere karşı korumaktadır.

Mavi Dantel Akik:

Bu taş, huzur ve mutluluk için kullanılmaktadır. Vücuttaki negatif enerjiyi yok etmeye yardımcı olmaktadır.

Kahverengi Akik:

Eskiden, savaşçılar tarafından zafer için kullanılmıştır. Günümüzde, her türlü işte başarı için kullanılmaktadır. Nazardan koruyan doğal taş olarak da listelenmektedir.

Hardal Sarı Akik:

Zihnin yaratıcı yönüne ulaşma ve yaratıcı bir ruh oluşturmada yararlıdır.

Yeşil Akik:

Genel olarak, göz sağlığının iyileştirilmesi için kullanılmaktadır.

Yosun Akik:

Tükenenlere enerji vermek ve şifa için kullanılmaktadır. Ayrıca, zenginlik, mutluluk ve uzun ömür için yapılan ritüellerde de kullanılmaktadır.

Kırmızı Akik:

“Kan akik” olarak da bilinmektedir. Böcek ısırıklarına karşı koruma sağlar. Sakinlik ve huzur getirir, kanı iyileştirmektedir. Daha fazlasını öğrenmek için, Akik Taşı Özellikleri ve Yararları başlıklı yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Akik Taşı Evde Nereye Konur?

Akik taşı, evin en çok enerji takviyesine ihtiyaç duyan kısmına koyulabilmektedir. Feng Shui’ye göre yerleştirmek isterseniz; Mavi akik taşını, evin sağlık köşesi olan Doğu tarafına ve Zenginlik bölgesi olan Güneydoğu tarafına yerleştirebilirsiniz. Kırmızı akik ise, güneybatı köşesine koyulduğunda, aşk ve evlilik alanında mükemmel bir uyum sağlayacaktır.

Akik Taşı Fiyatı Ne Kadardır?

Genel olarak, akik taşı fiyatı oldukça mütevazidir. Fiyatı, malzemenin kendisinin değerinden ziyade, temel olarak emeği ve sanatı yansıtmaktadır.

Büyük boyutlu veya özellikle belirgin renk desenleri olan bir akik taşı birinci sınıftır. Özel kesim parçalar da önemli ölçüde daha pahalı olmaktadır.

 

Akik Taşı Bakımı Ve Temizliği

Akik, dayanıklı bir doğal taştır. Bu nedenle, akik taşı temizliği kolaydır. Akik taşı temizliği için en iyi yöntem; taşı ılık sabunlu suda durulamak ve kalıntıları temizlemek için yumuşak bir fırça kullanmaktır. Ayrıca, mavi dantel akik, diğer akik türlerinden daha az dayanıklı olma eğilimindedir ve dikkatli davranılmalıdır. Hiçbir akik türü için, sert temizleyiciler kullanmak iyi bir fikir değildir.

Akik Hakkında İlginç Bilgiler

Akik hakkında ilginç gerçek, aynı numuneden oyulmuş olsalar bile hiçbirinin tıpatıp birbirine benzememesidir.

Bu taş, adını Sicilya’daki ünlü Achates Nehri’nden almıştır. Nehrin adı daha sonra Drillo Nehri olarak değiştirilse de, taşın adı aynı kalmıştır.

Akik, antik ve değerli bir taştır. Kullanımı MÖ 20000 ila 15000 yıllarına kadar izlenebilmektedir. Tarihsel kanıtlar, taş devri insanlarının bu taşı, mücevher ve boncuk yapmak için kullandıklarını göstermektedir.

Antik çağlarda, aynı zamanda büyülü güçleri için de kullanılmıştır. Ayrıca, antik kültürlerin çoğunda koruyucu bir taş olarak görülmüştür. Kaşifler, kendilerini olası tehlikelerden kurtarmak için her zaman yanlarında bulundurmuşlardır. Persler, bu taşı fırtınaları, depremleri ve diğer doğal afetleri uzak tutmak için kullanmışlardır.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.