Akuamarin / Aquamarine (Rahatlama Taşı)

Akuamarin / Aquamarine (Rahatlama Taşı)

Akuamarin Taşı Ne Anlama Gelir?

Aksesuar ve süs eşyası olarak kullanılan Akuamarin doğal bir taştır. Bu nedenle kişiye çeşitli şifalar verdiği kabul edilir. Alternatif tıpta ve psikoloji alanlarında bireyi rahatlatması için kullanılırken, geçmiş dönemlerde kahinler tarafından geleceği göstermesi amacıyla tercih edilirdi.

Stresi azaltması, öfkeyi dindirmesi ve bireyin sakinleşmesine yardımcı olduğu için Akuamarin taşı pek çok kişi tarafından tercih edilir. Gösterişli yapısı ve renkleri sayesinde aksesuar olarak kolayca kullanılır. Vücudun herhangi bir bölgesinde görünmeyecek halde taşınmasında bile etki gösterir.

Çevresiyle enerji alışverişinde bulunan Akuamarin taşı sayesinde, bireyin kötü enerjileri zamanla kaybolur. Güvensizlik, korku, endişe ve stresin yerine daha iyi düşünceler, cesaret, rahatlık gelir. Zaman zaman bu taşı temizleyerek ilk günkü gibi etki almak mümkündür.

 Akuamarin Taşı Oluşumu

Beril taşının silikat bir formu olan Akuamarin taşının oluşması yüzyılları alır. İçinde Berilyum, Demir, Sodyum gibi pek çok element bulunur. Bu elementlerin oksijenle reaksiyona girmesi, yani yanma tepkimesi oluşturması sonucunda şimdiki halini alır. Demir elementi sayesinde mavi rengine kavuşmaktadır.

Madenlerden Akuamarin çıkarılması dikkat isteyen bir konudur. Büyük kristaller halinde çıkan bu taş sert bir yapıya sahip olduğu için parçalanması kolay değildir. Oluşumu esnasında meydana gelen sıcak soğuk etkileşimler sayesinde son halini alır.

Akuamarin Taşı Nerede Çıkar?

Akuamarin taşının yaygın şekilde kullanılabilmesi büyük madenlerden çıkarılabiliyor olmasından kaynaklıdır. Dünyanın başta Rusya olmak üzere pek çok ülkesinden elde edilebilmektedir. Madenlerinin büyüklüğünden dolayı kullanılan taşlar genellikle Rusya’dan çıkarılmış, ardından işlenmiş olur.

Hindistan, Pakistan, Brezilya ve Nijerya da Akuamarin taşı çıkarılan ülkeler arasındadır. Türkiye’deyse Manisa ilinde bu taşa ulaşılabilmektedir. İşlenmeden kullanılması mümkün olmadığı için Akuamarin taşı önce kristallerine yapışık halde bulunan diğer taşlardan ayrılmalıdır.

 Akuamarin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşlara gösterilen ilgi sebebiyle bazı imitasyon taşlar piyasaya sürülmektedir. Bu nedenle Akuamarin taşını alırken imitasyon olup olmadığına mutlaka dikkat edilmelidir. Doğal olmayan taşlar beklenilen etkiyi göstermeyeceğinden dolayı işlevsizdir.

Alınan Akuamarin taşı kullanılmadan önce mutlaka temizlenmelidir. Bu temizlik işlemi hem fiziksel anlamda hem de enerjisel anlamda yapılmalıdır. Taşı daha önce kimse kullanmamış olsa bile içinde bulunduğu ortamın enerjisini çektiği için yeterli etkiyi gösteremeyebilir.

Taşın nereden alındığı da oldukça önemlidir. Güvenilir olmayan kaynaklardan, normalin altındaki fiyat biçen mağazalardan satın almak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Özellikle ev eşyası ve aksesuarları alırken herhangi bir defo olup olmadığına bakılması gerekir.

 Akuamarin Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşların sahte mi gerçek mi olduğunu anlamanın birkaç yolu vardır. Akuamarin taşının da sahtesi yerine gerçeğini kullanmak için bu yöntemler denenmelidir. En yaygın yöntem taşı kırıp iç ve dış renklerinin uyumuna bakmaktır ancak bu durum kullanılacak olan eşyaya zarar verir.

Gerçek Akuamarin taşının içi de dışı gibi mavi veya yeşile çalan bir tona sahip olmalıdır. Yarı saydam özelliği bulunduğundan dolayı arkasında bulunan eşyanın bir kısmını göstermesi gerekir. Eğer bu özelliklere sahip değilse Akuamarin taşının gerçek olduğu söylenemez.

Taşın doğallığını kontrol edebilmenin bir diğer yoluysa, ateşle yakmaktır. Akuamarin taşı ateşe dayanıklı olduğundan dolayı tutulan küçük bir ateşte renk değiştirmez. Deforme olma, büzülme, yanma veya erime gibi reaksiyonlar göstermez. Ancak ateşle birlikte değişim yaşanıyorsa taşın doğal olmadığı kolayca anlaşılabilir.

 

 Akuamarin Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Camsı bir parlaklığı olan Akuamarin taşı, genellikle küçük ve yuvarlaktır. Sertlik skalasındaki yeri 7,5 olduğu için kolayca kırılmaz. Oxides grubunda yer almaktadır. Ayrıca şeffaflık derecesine bakıldığında taşın iç temizliği anlaşılabilmektedir. Bu sayede farklı fiyat aralıklarında satın almak mümkündür.

Akuamarin taşının en büyük etkisi sakinleştirici ve rahatlatıcı olmasıdır. Hem kişilerde hem de ortamda bulunan negatif enerjileri temizleyerek yalnızca pozitif enerjiye sahip olmasına yardımcı olur. Ayrıca stresi azaltır ve beraberinde gelebilecek olan psikolojik rahatsızlıkların yaşanmasını önler.

Meditasyon esnasında kullanılabilen Akuamarin taşı, yapılan meditasyonun etkisini arttırır. Özgüven eksikliği yaşayan kimselere cesaret vererek bireyin kendisini daha rahat ifade etmesini sağlar. Yaşam standartlarını yükselterek olumsuz durumlarla baş edebilmeyi mümkün kılar.

Akuamarin Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Pek çok alanda kullanılabilen Akuamarin taşının en büyük etkisi tıptadır. Alternatif tıpta hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde önemli yer tutar. Başta solunum yolları, sindirim sistemi, ağız ve çene sağlığı üzerinde etki göstermektedir.

Alkol ve sigara gibi bağımlılıklardan arınmak isteyenlerin Akuamarin taşı kullanması, bağımlılıklardan kurtulmalarına yardımcı olur. Vücuttaki kötü maddelerin atımını kolaylaştırdığı için organların daha hızlı temizlenmesini sağlar.

Genellikle vitamin eksikliğinden kaynaklanan hafıza sorunları insanların yaşamlarını olumsuz yönde etkiler. Akuamarin taşını sürekli olarak taşımaksa hafızayı güçlendirerek unutkanlığı azaltır. Bu nedenle daha iyi düşünebilmeyi, hatırlamayı ve ezber yapmayı sağlar.

 Akuamarin Taşı Ritüeli

Ritüel yapmak, istenen bir konu üzerinde iyileşmeye çalışmak anlamına gelir. Bu esnada birbirinden farklı eşyalardan yardım alınabileceği gibi doğal taşlar da kullanılabilir. Özellikle stresin azaltılmasında ve vücudun rahatlaması istendiğinde Akuamarin taşı eşliğinde ritüel yapılır.

Akuamarin taşıyla ritüel yapılabilecek konular arasında öfkeyi dindirme, sakinleşme, rahatlama, sağlığa kavuşma, insan ilişkilerini ilgilendiren konular bulunur. Taşın özellikleri dışında bir alanda ritüel yapmak, beklenen etkiyi göstermez. Bu nedenle özellikle ruhsal alanda rahatlama yaşamak için yapılan ritüellerde Akuamarin taşı kullanılmalıdır.

Rahatlama ritüeli yapmak için öncelikle gerçek bir Akuamarin taşına sahip olunması gerekir. Sessizce oturarak Akuamarin taşına dokunmak, avuç içinde tutmak veya vücudun herhangi bir bölgesinde taşımak gerekir. İyi niyetleri düşünerek Akuamarin taşına odaklandıktan sonra enerjinin tüm vücuda yayıldığı hayal edilmelidir.

Eğer Akuamarin taşıyla yapılan 20 dakikalık ritüel doğru şekilde sonuçlanmışsa içsel anlamda hafifleme hissedilir. Güç ve cesaret duygularının uyanmış olması, pozitif enerjinin açığa çıkması gerekir. Zihin, iyileştirici düşünce kalıplarıyla dolup taşmıyorsa ritüelde bir yanlışlık yapılmış olması muhtemeldir.

 Akuamarin Hangi Çakraya Uyumlu?

Mavi ve yeşile çalan rengiyle öne çıkan Akuamarin, vücutta iki farklı çakra üzerinde etkilidir. Bunlardan biri kalp çakrası, diğeriyse boğaz çakrasıdır. Uzun süreli kullanımlarda her iki çakra üzerinde de Akuamarin taşından gelen iyileştirici etki gözlemlenir.

Kalp çakrası, kişinin dengeli bir ruh haline bürünmesini sağlar. Sevgiye dayalı olaylarda daha tutumlu ve iyicil davranmaya yardımcı olur. Kişinin ruh eşiyle tanıştığında onu rahatça tanıyabilmesini sağlar. Ayrıca sezgileri güçlendirerek zorlukların üzerinden gelinmesini kolaylaştırır. Akuamarin taşını kalp çakrasının üzerine yerleştirmek tüm bu durumlar için güçlendirici etki gösterir.

Vücudun boyun bölgesinde bulunan boğaz çakrası kapalıysa veya yeterince açık değilse Akuamarin taşı kullanılmalıdır. Çakra bölgesine yerleştirildiği taktirde tiroit bezlerinin daha iyi çalışması, metabolizmanın hızlanması, kilo vermeye yardımcı olması gibi etkiler gözlemlenir. Ayrıca çocukların büyüme ve gelişmesine katkı sağladığı bilinmektedir.

Akuamarin Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşların etkisini gösterebilmesinde bazı kriterler mevcuttur. Taşın nerede bulunduğu, büyüklüğü, çakralarla uyumu gibi kriterlerin arasında bireyin sahip olduğu burç ve yükselen burç da önemlidir. Bu nedenle Akuamarin taşının kova, akrep, ikizler, koç ve balık burçlarında daha iyi etki gösterir.

Uyum sağladığı burçlar üzerinde Akuamarin taşının etkisi oldukça fazladır. Kişilerin duygularını kontrol altında tutmasına yardımcı olarak insan ilişkilerini güçlendirir. Tembellikle savaşarak kişinin daha çalışkan ve başarılı olmasına yardımcı olur. Mantıklı düşünme etkisi oluşturduğu için yaşamda hataya yer vermez.

İkizler, kova, akrep, koç ve balık burcuna sahip olan ve Akuamarin taşı kullanan kimseler iyimser olurlar. Böylelikle yaptıkları her işte ruhsal doyuma ulaşma şansları bulunur. Uğur ve bereket getirdiği için Akuamarin taşının etkisini iş, aile, sosyal çevre gibi alanlarda görülebilir.

Akuamarin Taşı Faydaları ve Zararları

Özellikle boğaz ve kalp çakrası üzerinde etkisi bulunan Akuamarin taşı, sindirim sisteminde iyileştirici etki gösterir. Ayrıca solunum yolu hastalıklarının yaşanmasına engel olur. Boğaz ağrısı, tiroit bezleriyle ilgili sorunlar, bronşit ve astım gibi rahatsızlıklara iyi geldiği için kolye olarak kullanılmalıdır.

Diş ve çene sağlığı için Akuamarin taşından yardım alınabilir. Vücutta oluşabilen şişlik, yara, morarma, bezeler için iyileştirici etki gösterir. Stres sebebiyle oluşabilecek hastalıkları engellerken, yaşanan hastalıkların belirtilerini azaltır.

Çocukların Akuamarin taşı kullanması, başarı kavramıyla küçük yaşta tanışmalarına imkan sunar. Çekingen ve içine kapanık çocukların özgüvenini arttırarak sosyalleşmelerine yardımcı olur. Sıkılma, utanma, negatif düşünme gibi durumları ortadan kaldırarak mutlu bir çocukluk geçirmeyi sağlar.

Kullanılan Akuamarin taşının faydaları olduğu gibi zararları da vardır. Ancak bu zararlar kullanıcıların hatasından meydana gelmektedir. Düzenli olarak bakımı yapılmayan ve temizlenmeyen taşlar bir süre sonra yeterli etkiyi gösteremez. Bünyelerinde bulunan negatif enerji arttığından dolayı ortama da negatif enerji verebilirler.

Hayal gücünün daha iyi çalışabilmesi için çocuklarla birlikte yetişkinlerin de Akuamarin taşını kullanması gerekir. Hem iş hem de hobi alanlarında bu taşa yer vererek yaratıcılığı güçlendirmek mümkündür. Bir nevi ilham kaynağı olan Akuamarin taşları kırılgan bir yapıda olmasa da kırılmaması için yüksek yerlerde muhafaza edilmelidir.

Akuamarin Taşı Evde Nereye Konur?

Doğal taşlarının kullanımı ve bakımı kadar nereye konulduğu da oldukça önemlidir. Özellikle süs eşyası olarak alınan Akuamarin taşının evdeki yerini özenle belirlemek gerekir. Gözle görülen ve sürekli kullanılan odalara konulması gereken bu taş, genellikle salon veya oturma odası için uygundur.

Çalışma azmi oluşturan, yaratıcılığı arttıran ve rahatlatan etkisinden kaynaklı olarak evlerin ve iş yerlerinin çalışma odalarına yerleştirilebilir. Ayrıca ofislerde bulunan toplantı odalarında da kullanılması uygundur. Görülebilen bir alanda bırakılması, negatif enerjilerin alınması için yeterli olur.

Kişinin ruhsal anlamda rahatlaması adına kütüphane raflarına Akuamarin taşları yerleştirilebilir. Ayrıca psikolojik sorunların hafifletilmesi için yatak odalarına konulabilir. Bu sayede gece boyu Akuamarin taşının rahatlatıcı etkisi hissedilerek daha rahat uyumak mümkün hale gelir.

Sürekli kullanılan çantaların içlerinde, bereket getirmesi için cüzdanların bazı bölümlerinde Akuamarin taşına yer verilebilir. Ayrıca araç kullanırken yaşanan trafik stresini azaltmak için arabalarda da aksesuar olarak kullanılması mümkündür. Genellikle torpido üstlerine sabitlenerek veya dikiz aynasına bir ip yardımıyla bağlanarak olumlu etkiler gözlemlenebilir.

Akuamarin Taşı Nerede Satılır?

Günümüzde yaygın olarak kullanıldığından ötürü Akuamarin taşını pek çok yerde bulmak mümkündür. Önemli olan Akuamarin taşının gerçeğine ulaşmaktır. Bu nedenle mağazalardan, internetten, kuyumculardan Akuamarin taşı satın alınırken dikkatli olunması gerekir.

Mağazadan alınan taşları kullanmaya başlamadan önce sahteliğini kontrol edecek testlere tabi tutmak gerekir. İnternetten alınan ürünlerdeyse kullanıcı yorumlarına mutlaka bakılmalıdır. Mavi veya yeşile çalan mavi tonlarında olmayan taşları satın almak kişinin yanılmasına neden olur.

Bazı tasarımcılar, özel sipariş alarak istenilen taştan istenilen eşyanın yapılmasını sağlar. Bu nedenle kişisel şirketlerde Akuamarin taşının satılması mümkündür. Ancak özel olarak yapılan siparişler sebebiyle alınan eşyalara normalin daha üstünde fiyatlar biçilmektedir.

 

 Akuamarin Taşı Fiyatı Ne Kadar?

doğal taşlar değerli madenler arasına girmediği için çok yüksek fiyatlara sahip değildir. Boyutları, işlenmeleri, ne olarak kullanıldığına bağlı olarak fiyat değişiklikleri yaşanabildiği için her bütçeye uygundur. Ancak normal fiyatların altında veya çok üstünde bulunan taşları satın almak doğru değildir.

Camsı parlaklığı ve biraz şeffaflığı bulunan mavi renkteki Akuamarin taşlarının ortalama fiyatları vardır. Çok ucuza alınan taşların imitasyon olma ihtimali bulunduğu için ortalama fiyatların altına inmemek gerekir. Aksi halde, alınan taş sahte olduğu için hiçbir etki görülemez.

Satın alınmak istenen Akuamarin taşlarında fiyat belirleyen birkaç unsur bulunur. Bunlar mavinin tonu, şeffaflığı ve iç temizliğidir. Yarı saydam, çok parlak olan taşların fiyatları artarken daha mat olan Akuamarin taşlarının fiyatları düşer.

Akuamarin Taşı Bakımı Ve Temizliği

İçinde depoladığı kötü enerjiden kurtulması için Akuamarin taşlarının temizliğine ve bakımına özen gösterilmelidir. Sertlik derecesi 7’den büyük olduğu için temizleme esnasında su, toprak ve güneşten yardım alınabilir. Ancak herhangi bir kimyasal temizlik malzemesi kullanmaktan kaçınılmalıdır. Doğal taşların temizliği yine doğal yöntemlerle yapıldığında etkili olur.

Akan suyun altında yaklaşık bir saat bekletilen Akuamarin taşı, suyun akışıyla birlikte kötü enerjilerinden kurtulur. Böylelikle hem fiziki hem de enerji anlamlarında temizlenme yaşanır. Ayrıca toprağa gömerek bir saate yakın süre zarfında bekletmek de toprağın kötü enerjileri çekmesini sağlar.

Taşın üzerindeki lekelerden veya kirden kurtulmak için kimyasal kullanmak oldukça zararlıdır. Taşı çizmeyecek yumuşak ve nemli bir bezle silmek yeterli olur. Ayrıca aksesuarlar halinde kullanılan taşlar, takılmadığı durumlarda bir kesenin içine konularak saklanmalıdır. Bu sayede enerji etkileşimi yaşanmaz ve taşın kirlenmesi söz konusu olmaz.

Akuamarin Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilen Akuamarin taşı, mavi rengini içinde bulunan demir elementinden alır. Oysaki Akuamarin taşının içinde bulunan demir miktarı oldukça azdır. Buna rağmen tüm taşın rengini değiştirecek etkiye sahiptir.

Normalde yarı şeffaf halde bulunan Akuamarin taşının değeri, rengi koyulaştıkça artar. Mavilik ne kadar koyu ve yeşilden uzaksa o kadar etkili olur. Bu nedenle açık tonlar ve koyu tonlar arasında gözle görülür derecede fiyat farklılıkları oluşabilir.

Kahin taşı ismiyle anıldığı için günümüzde hala falcılıkta, kahinlikte ve benzeri spritüal alanlarda Akuamarin taşı kullanılmaktadır. Rengi ve kristal yapısı sayesinde konsantrasyonu arttırarak bireydeki enerjilerin daha iyi çekilmesini sağlar. Bu da, başkasının geleceği görmek isteyen kimselere yardımcı olan bir durumdur.

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.