Amazonit /amazonite (Uyum Taşı)

Amazonit /amazonite (Uyum Taşı)

Amazonit Taşı Ne Anlama Gelir?

Amozonit taşının ismi, dünyaca ünlü Amazon Nehri’nden esinlenerek ortaya çıkarılmıştır. Bu esinlenmenin sebebi, taşın doğal rengi ve şeklidir. Öyle ki, Amazonit taşı ele alındığında mavi, turkuaz renkleri ve estetik görünümüyle nehrin ufak bir yansıması gibidir. Taşın ismi renk ve görselliğin dışında, Amazon kadınlarına da vurgu yapar. Amazonit’in cesaret taşı olarak nitelendirilmesinin bir sebebi de budur. Çünkü Amazon kadınları güç ve cesaretleriyle ün yaparak kendilerini dünyaya tanıtmayı başarmışlardır.

Amazonit Taşı Oluşumu

Keşfedilişinin 4000 yıl öncesine dayandığı düşünülen Amozonit, yarı değerli taşlar listesinin bir üyesidir. Doğada kendiliğinden oluşan bu taşı küçük prizmalar veya çok büyük kütleler halinde bulmak mümkündür. Geçmiş dönemlerde zenginlik ve güç göstergesi olarak kullanılan bu doğal taş, günümüzde faydaları dolayısıyla çokça insan tarafından kullanılır.

Amazonit Taşı Nerede Çıkar?

Dünyanın farklı yerlerinde oluşan Amazonit, bu bakımdan erişmesi kolay sayılan bir taş türüdür. Amazonit çıkarılan başlıca ülkelerse; Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Madagaskar, Brezilya ve Hindistan olarak sıralanabilir. İsmi Amazon Nehri’nden gelen Amazonit, bu bilgiyle zıt biçimde Amazon Havzası’nda yer almaz. Brezilya sınırlarında Amazonit çıkarılan en bilindik yer ise Minas Gerais şehri olarak ön plana çıkar.

Amazonit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Faydalı olduğu düşünülen doğal taşları satın alırken oldukça dikkatli davranmak gerekir. Satın alınan sahte taşlar hem istenen etkiye ulaşamamaya hem de boşuna para harcamaya sebebiyet verir. Amazonit taşından beklenen yararı alabilmek için de taşın mutlaka gerçek olması gerekir. Diğer değerli ve yarı değerli taşlarda olduğu gibi Amazonit’in de fazlaca sahte alternatifiyle karşılaşmak mümkündür. İyi bir alıcının Amazonit taşının hangi özelliklere sahip olduğunu ve sahtesinden ne şekilde ayırt edilebileceğini öğrenmesi gerekir.

Amazonit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Gerçek bir Amozonit taşını diğerlerinden ayırt etmenin ilk yolu renk kontrolü yapmaktır. Buna göre, Amazonit taşı mavi, turkuaz ve yeşil tonlarını taşır. Bunlardan farklı bir tonla karşılaşıldığında taşın sahteliği konusunda şüphe duymakta fayda vardır. Yalnızca renk uyumu yakalamak, Amazonit’in gerçekliğinin kanıtı olmayabilir. Bu sebeple, taşın çizilip çizilmediği de kontrol edilebilir. Amazonit, çok sert yapıdaki taşlar arasında değildir. Ancak yine de çizilmesi kolay olmayan bir yapıdadır. Dolayısıyla tırnak ya da bozuk para gibi sert bir nesneden yardım alarak taşın çizilip çizilmediğine bakılabilir. Taş yüzeyinde ufak da olsa çizilme oluyorsa, bu Amazonit’in sahte olabileceğinin bir başka işaretidir.

Amazonit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Takı veya tesbih olarak kullanılabilen Amozonit taşıının kimyasal özellikleri; kristal yapı, renk, sertlik, şeffaflık ve parlaklık olarak sıralanabilir. Bu bakımdan Amazonit prizmatik yapıda ve 6 ile 6,5 arasında Mohs sertliğindedir. Taşın rengi ağırlıklı olarak mavi ve yeşil tonlarındadır, yarı saydam olarak tarif edilebilir ve camsı bir yapısı vardır.

Amazonit taşı, ağırlıklı olarak nazara karşı olan etkisiyle bilinir. Dolayısıyla nazar değmesinden korkulan kişi ve nesnelerin üzerine geçmiş zamanlardan beri Amazonit konulduğu bilinir. Ancak Amazonit’in fayda ve etkileri yalnızca nazar ile sınırlandırılamaz. Buna göre taş; partnerler arası cinsel uyumu artırmak, ortamdaki radyasyonu emmek ve stresi azaltmak gibi etkilere de sahiptir.

Amazonit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Estetik bakımdan oldukça gösterişli olan Amazonit taşı, insana hem fiziksel hem de psikolojik bakımdan olumlu faydalarda bulunur. Dolayısıyla bu taş yüzyıllardır farklı bölge ve inançlarda kullanılmasıyla tanınmıştır. Amazonit, bedensel ve ruhsal pek çok şikayete karşı kullanılabilen şifalı bir araçtır. Dolayısıyla insanlar Amazonit’i kullanabilmek için farklı yöntemler geliştirmişlerdir.

Amazonit taşının eski zamanlarda en yaygın kullanımı taht ve kapı süslemesi şeklindedir. Ancak zaman içerisinde bu kullanım takı ürünlerine evrilmiştir. Günümüzde üzerinde Amazonit taşı barındıran farklı renk ve modellerde; yüzük, küpe ve kolye bulmak mümkündür. Üzerinde takı taşımak istemeyen kadın ve erkekler için de tesbih olarak kullanılabilme alternatifine sahiptir.

 

Amazonit Taşı Ritüeli

Ritüel, belirli bir düzen ve sıra içerisinde herhangi bir değerin ve inancın gerçekleştirilmesi eylemidir. Bu eylemlerin ritüel olarak kabul edilebilmesinin ilk şartı belirli aralıklarla tekrar edilmesidir. Son dönemlerde ritüel yapılırken doğal taşlardan sıklıkla yararlanıldığı görülmektedir. Bu taşların fayda ve etkileriyle bağlantılı olarak hem fiziki hem de ruhsal bir dinginliğe yardımcı olduğuna inanılır. Amazonit taşı da hem tek başına hem de diğer doğal taşlarla birlikte ritüele dahil edilebilecek bir yapıdadır.

Doğal taşlardan her biri, vücut üzerindeki farklı bir çakrayla bağlantılı olarak çalışır. Dolayısıyla taştan beklenen verimi alabilmek için hangi çakrayla ilişkili olduğu öğrenilmelidir. Sonrasında Amazonit taşının çakra üzerine yerleştirilmesi ve beklenen etkinin sözlü olarak dile getirilmesi yeterli olmaktadır. Amazonit ile ritüel yaparken; ikili uyum, nazardan korunma ve cesaret gibi ögelere odaklanılabilir.

Kalp çakrası üzerine konulan Amazonit taşı, kişide var olan ancak baskılanmış durumdaki sevgiyi açığa çıkarır. Bu yükselişle birlikte ruhsal yorgunluğa sebep olan; kin, kıskançlık ve haset tarzı hisler yavaşça kaybolmaya başlar. Kişinin yeterince sevilmediğini hissettiği durumlarda da yine kalp çakrasının bulunduğu alana Amazonit koyması tavsiye edilir.

 

Amazonit Hangi Çakraya Uyumlu

Mavi, turkuaz ve yeşil renklerindeki Amazonit taşı, vücuttaki kalp ve boğaz çakrasını etkileyen bir yapıdadır. İnsan vücudunun enerji merkezlerinden ikisini oluşturan bu çakralar, sağlıklı çalışmadığında pek çok probleme sebep olabilir. Kalp çakrası, insan ruhunu açan bir kapı gibidir. Aile ve akla gelen tüm sevgi ilişkileri bu çakra tarafından düzenlenir, kişi kendi özünü yine bu çakra sayesinde benimser.

Boğaz çakrası da dış dünya ve buradaki canlılarla kurulan iletişimin merkezi olarak kabul edilir. Tat ve koku alma, duyma, dinleme ve yaratıcılık gibi fonksiyonlar bu iletişim merkezine bağlı olarak çalışır. Dolayısıyla hem kalp hem de boğaz çakrasındaki olası bir dengesizlikte kişi yoğun bir biçimde etkilenir.

Amazonit taşımak veya ortamda bulundurmak, kalp ve boğaz çakrasındaki herhangi bir bozukluğun hızlıca giderilmesine yardımcı olur. Bu sayede insan ilişkilerindeki sıkıntılar ve kronik vücut rahatsızlıkları buna bağlı olarak iyileşmeye başlar.

Amazonit Taşının Uyumlu Burçları

Değerli ve yarı değerli olarak listelenen doğal taşlar, çakralarla olduğu gibi bazı burçlarla da fazla etkileşime girer. Buradan yaklaşımla Amazonit taşının Başak burcu ile uyumlu olduğu anlaşılmaktadır. Burçlar, birden fazla değerli taş ile simgelenebilir. Burada önemli olan kişinin kendini hangi taşa yakın hissettiğidir. Amazonit ve benzer nitelikteki taşlar, kişinin hem zihinsel hem de fiziksel fonksiyonları bakımından fayda sağlar ve koruyucu özellikler taşır.

Amazonit taşının ev, ofis gibi yerlere konması ya da kişi üzerinde taşınması enerji bakımından hızlıca etki gösterir. Yalnız, Amazonit farklı şikayet ve isteklere fayda sağlayabilen bir taş çeşididir. Dolayısıyla bu taştan beklenen etkiyi alabilmek için hangi konuda şifa beklendiğine karar verilmelidir. Bu konuya odaklanmak taşın verimini ve enerjisini artırmaya destek olur.

Amazonit Taşı Faydaları ve Zararları

Amazonit taşının fayda ve zararları doğal taşlarla ilgilenen insanlar tarafından sıklıkla sorgulanır. Buna göre, Amazonit’in bilinen hiçbir zararı yoktur. Alerjik bir reaksiyon görülmediği sürece hem dekor ürünü olarak mekanda kullanılabilir hem de takı olarak kişinin üzerinde bulunabilir. Zararı bulunmamasına karşın Amazonit taşının listelerce uzatılabilecek kadar fayda ve etkisi bulunur.

Doğal taşların neredeyse tamamı, gerçeğine erişilebildiği müddetçe, kişinin; fiziksel, psikolojik ve zihinsel anlamda iyiye yönelmesine yardımcı olur. Amazonit de bu yönüyle kıymet verilen bir taş türüdür. Bu taş kalp ve boğaz çakralarıyla uyumlu çalışır. Dolayısıyla her iki çakranın düzensiz çalışmasında görülen, boğaz ve akciğer rahatsızlıklarını iyileştirmeye yardımcı olur. Yatak odasına konduğu takdirde gece uykusuna dalışı kolaylaştırır ve uyku kalitesini artırır. Üstelik vücuttaki kalsiyum minerali üzerinde de son derece etkilidir. Kalsiyum yetersizliğine bağlı görülen, kemik erimesi ve diş çürükleri; Amazonit varlığında oldukça azaltılabilir.

Amazonit, fiziksel olduğu kadar psikolojik ve zihinsel yararları da beraberinde taşıyan bir taştır. Bu taş da diğer doğal taşlar gibi ortam enerjisini yükseltir ve mekandaki pozitif düşünceyi artırır. Buna bağlı olarak ortamdaki kişilerin bulanık zihinleri temizlenmeye ve netleşmeye başlar. Kişi hedeflerini daha net biçimde görebilir be buna ulaşmak için gereken motivasyonu kendinde bulabilir.

Uyum taşı olarak anılan Amazonit, hem ikili ilişkilerde hem de aile ilişkilerinde dengeyi bulmaya yardımcıdır. Bu bağlamda, eril ve dişil enerjinin de Amazonit varlığında ortaya çıktığı ve artışa geçtiğine inanılır. Taş, aynı zamanda bolluğun da temsilcisidir. Ev ve iş yerlerine finansal bakımdan rahatlama gelmesi amacıyla konulabilir. Yani, Amazonit’in olduğu yerde bolluk ve bereketin olacağı düşünülür.

Amazonit taşının baskın faydalarından biri de duygu durumlarını kontrol etmeye yardımcı olmasıdır. Buna göre aşırı heyecanlılık ve öfke anlarında Amazonit taşının benzersiz etkisinden yararlanılabilir. Unutkanlık konusunda sıkıntı yaşayan kişilerin de üzerlerinde Amazonit taşımasında fayda vardır. Çünkü Amazonit, bir taraftan zihni netleştirirken diğer taraftan da daha güçlü bir hafızaya sahip olmayı sağlar.

Amazonit Taşı Evde Nereye Konur?

Amazonit taşını ev ve ofis gibi iç mekanlarda kullanmak oldukça yaygındır. Bununla birlikte taşın konulacağı yere ihtiyaca uygun olarak karar verilmesi gerekir. Doğal taşların ışığı çok sevdiği ve yaydıkları enerjiyi bu sayede yükselttikleri bilinir. Dolayısıyla evin hangi alanında olursa olsun, taşın ışık alan bir bölgede durmasına özen göstermek gerekir.

Yoga ve meditasyon yapanlar için Amazonit’i mat üzerine koymak mümkündür. Bunun dışında taş, bilgisayar ve modem gibi radyasyon yayan ekipmanlara yakın bir yere de konabilir. Bu sayede radyasyonun zararlı dalgalarının bir kısmının emilimi sağlanmış olur. Yatak odası ve çalışma odası da yine Amazonit koymak için uygun mekanlardır. Amazonit yaydığı enerji sayesinde bu ortamdaki negatifliği azaltır. Üstelik nazara karşı da doğal bir kalkan görevi üstlenir.

Amazonit Taşı Nerede Satılır?

Amazonit taşının satışı; dekoratif ürün satan yerlerde, takı ve mücevher dükkanlarında, teşbihçilerde ve e-ticaret sitelerinde yapılmaktadır. Bu taş, dünyanın pek çok bölgesinde çıkarılabildiği satın alma konusunda herhangi bir zorluğa sebebiyet vermemektedir. Yalnız, doğal taş sahteciliği günden güne artan bir problem olarak görülmektedir. Bunun üstesinden gelebilmek için alınan Amazonit’in mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

Gerçek olduğuna inanılan bir Amazonit taşı aldıktan sonra, yapılması gereken ilk iş bu taşı temizlemektir. Çünkü doğal taşlar farkında olunmasa bile üzerine dokunan kişilerin enerjilerini depolama eğilimi gösterirler. Amazonit’in yalnızca bir kişinin enerjisini taşıması için de öncelikle detaylı bir biçimde temizlenmesi tavsiye edilir. Buna ek olarak, mevcut enerjinin korunması ve artırılması için de yine düzenli olarak taş bakımı ve temizliği yapılmalıdır.

Amazonit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Amazonit, yarı değerli taşlar arasında yer aldığı için değerli olarak nitelendiren diğer taşlardan biraz daha uygun fiyatlıdır. Ancak taşın ne şekilde kullanıldığı, rengi ve boyutu bu noktada fiyatın artışına sebep olabilen bazı dış etkilerdir. Kütle halindeki küçük Amazonit parçaları ortalama 20 TL ile satışa sunulmaktadır. İşçilikli bileklik ve kolyelerde ise bu fiyat biraz da artmaktadır.

Doğal taş koleksiyoncuları açısından Amazonit oldukça kıymetli bir parçadır. Dolayısıyla kütle olarak satılan Amazonit, çoğunlukla tek başına satılmaz. Akik ve ametrin gibi taşlarla yapılan ufak bir takım halinde satın alınması da mümkündür.

Amazonit Taşı Bakımı ve Temizliği

Doğal taşların yaydığı enerji ve bu enerjiden alınan faydayı korumak için hangi taşa ne şekilde bakım yapılması gerektiği bilinmelidir. Buna göre, Amazonit ışık alan ortamda en yüksek enerjiye ulaşır. Ancak bununla tam zıt olacak şekilde fazla ısıyı sevmez. Dolayısıyla Amazonit’in konulduğu alanın ışık alan ancak serin sayılan bir yer olması gerekir. Amazonit’i açıkta bırakmak istemeyenler içinse en uygun saklama şekli kadife keselerdir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken de kese içerisinde yalnızca Amazonit taşının tutulmasıdır. Doğal taşların bir araya geldiğinde birbirlerinin enerjisini negatif anlamda etkileyebileceği bilinmelidir.

Amazonit taşını temizlemek için başvurabilecek farklı yolar vardır. Bunlardan ilki yaygın olarak kullanılan suda yıkama tekniğidir. Amazonit, belirli aralıklarla suda yıkandıktan sonra kurumaya bırakılabilir. Suda yıkama yöntemini kullanmak istemeyenlerse taşın yanına nane yaprağı koyabilir ya da tütsüleme yapabilir. Taşın yanına nane yaprağı konulması temizliğin yanı sıra, taş enerjisini artırıcı bir özellik de gösterir. Adaçayı tütsüsünün dumanı da Amazonit’i temizlemeye yardımcı olur.

 

 Amazonit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Doğada kendiliğinden oluşan her bir doğal taş, özeldir ve tektir. Yani, küçük bir parça Amazonit alındığında bunun özel olduğu ve yeryüzünde bir eşinin olmadığı bilinmelidir. Amazonit taşı, adını dünyaca ünlü Amazon Nehri’nden alır. Ancak bu taş Amazon Havzası’nda yoktur. Bu bilgi Amazonit hakkındaki ilk ilginç detay olarak kabul edilebilir.

Amazonit, yazılı tarihte ilk kez 1800’lü yıllarda ortaya çıkar, ancak bu taşın geçmişinin binlerce yıllık olduğu düşünülmektedir. Yüzyıllardır kullanılan Amazonit taşının, eski uygarlıklarda cinsel gücü artırdığına inanılırdı. Dolayısıyla toplumun büyük çoğunluğu yatak başlarında Amazonit bulundururdu.

Uyum ve cesaretin simgesi olan Amazonit taşı, iletişim açısından da son derece kıymetlidir. Öyle ki bu taşın iki insan arasındaki iletişimi doğrudan güçlendirdiğine inanılır. Bu yönüyle Amazonit’e “barış tacı” da denmektedir. Öfke, sinir ve asabiyet gibi tüm negatif duygulara Amazonit sayesinde bastırılabilir. Bunun için taşı avuç içerisine almak ve birkaç dakika boyunca tutmak yeterli olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.