Ametrin / Ametrine (Kişisel Enerji) Taşı

Ametrin / Ametrine (Kişisel Enerji) Taşı

 Ametrin Taşı Ne Anlama Gelir?

Ametrin, kişisel enerji taşı olarak tanınan doğal bir taştır. Bu taşın enerjiyle birlikte anılmasının en büyük sebebi, içeriğinde yer alan sitrin ve ametisttir. Buna yönüyle Ametrin eril ve dişil enerjiyi bir bütün olarak temsil eder. Sitrin taşı, eril enerjinin kaynağı olurken; ametist de dişil enerjinin temel kaynağı olur. Ametrin taşının faydaları ve kullanım alanları araştırıldığında ikili ilişkilere ve cinselliğe yer verilmesinin nedeni, bu eril ve dişil enerjidir.

Ametrin Taşı Oluşumu

Kuvars yeryüzünde en fazla bulunan mineraller arasında yer almaktadır. Dolayısıyla kuvars grubunun üyesi taşlar da dünyanın farklı bölümlerinde çıkarılmaktadır. Bu gruba dahil olan Ametrin taşı, doğal şekilde oluşur. Taş içindeki demirin oksitlenmesiyle bir renk karmaşası sunan bu taş, ağırlıklı olarak Bolivya sınırlarında çıkarılır.

Ametrin taşı, İspanya asıllı bir gezgin tarafından keşfedilmiştir. 1600’lü yıllarda gezgin tarafından bulunan ve Avrupa’ya taşınan bu taş, 1900’lü yılların ortalarında işlenmeye başlamıştır.

Ametrin Taşı Nerede Çıkar?

Sarı ve mor renklerinin yanı sıra yarı saydam yapısıyla da dikkat çeken Ametrin taşının ana vatanı Bolivya olarak kabul edilir. Burada yer alan Anahi Madeni, Ametrin bakımından oldukça zengindir. Hatta mücevher sektöründe kullanılan orijinal Ametrin taşının neredeyse tamamı burada çıkarılır. Anahi Madeni, Amerikan Gemolojik Kurumu tarafından en iyi ametist madeni kabul edilmiştir. Ametrin, Bolivya dışındaki bazı ülkelerde de bulunan bir taş türüdür. Ancak miktarı Anahi Madeni’ne kıyasla oldukça düşük kabul edilir.

Ametrin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değerli olarak kabul edilen taşların büyük bir bölümü, ufak işlemlerle, sahte olarak üretilebilir. Ametrin de ticari bakımdan değer gören bir taş türüdür ve piyasada bu taşın sahte örnekleriyle karşılaşılması mümkündür. Bu nedenle, herhangi bir sebeple Ametrin satın almadan önce, taşın gerçek olup olmadığını titiz bir şekilde kontrol etmek gerekir.

Gerçek bir Ametrin taşı sarı ve mor rengiyle tanınabilir. Yapısı da şeffaftan yarı saydama geçer bir haldedir. Ancak günümüzde sahte Ametrin taşlarına da benzer renkler ve yapı verilebildiği bilinir. Ufak ipuçları sayesinde Ametrin taşının sahte olduğunu kolaylıkla anlamak mümkündür. Ancak profesyonel biçimde üretilen taş örnekleri için bir taş uzmanına başvurmak gerekebilir.

Ametrin Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Gerçek bir taşın en önemli kanıtı, taşın dış yüzeyindeki renklerle iç yüzeyindeki renklerin uyumlu olmasıdır. Sahte üretimlerde Ametrin taşının sarı ve mor renklerine yalnızca dış yüzeyde erişilebilir. Yani, eldeki taş kırıldığında içerde kalan renkler sarı ve morun dışında olur. Dolayısıyla taşın sahte olduğu kolaylıkla anlaşılabilir.

Taşı kırıp, içine bakma imkanının olmadığı zamanlarda başvurulabilecek bir diğer yöntem vardır. Buna göre, taşı dış yüzeyine çakmak tutulması gerekir. Çakmağın yaydığı ısı, taş üzerindeki renkleri karartıyorsa; taşın sahte olduğu sonucuna ulaşılabilir.

Ametrin Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Ametrin doğal taşıının genel özellikleri bilimsel bakımdan şu şekilde sıralanabilir: Altıgen kristal sistemi, Mor ve sarı segmentasyon, 7 Mohs ölçeği sertliği ve 60.08 g/mol formül kütlesi. Ancak insanların Ametrin taşı dendiğinde ilgilendiği özellikler bu bilimsellikten biraz daha uzaktır. Buna göre Ametrin taşı ağırlıklı olarak hastalık sebeplerini teşhis etmekte kullanılır. Bu taşın partnerler arasındaki ilişkiyi düzeltme ve kişiyi koruma gibi özellikleri olduğuna da inanılmaktadır.

Kişisel enerji taşı olan Ametrin, adından da anlaşılacağı üzere daha çok zihin ve enerjiyle ilişkilidir. Ametrin; astral seyahat yolcularına yardım eder, kişinin altıncı hissinin gelişmesine yardımcı olur, konsantrasyon bozukluklarını düzeltir ve farkındalık konusunda zihni uyarır. Tüm bunlara ek olarak Ametrin bulunan bir ortamdan olumsuzluğun uzaklaştığı fark edilir. Taş, bu yönüyle pozitifliğin ve iyimserliğin de simgesi olarak kabul edilir.

Ametrin Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Ametrin, kullanım alanı bakımından geniş bir yelpazeye sahiptir. Seçenek sayısındaki çokluk sebebiyle bu taş şifacı grup arasında kabul edilir. Stres, gerilim, konsantrasyon bozukluğu, tek başına kalamama, depresyon ve anksiyete; Ametrin taşının akla gelen ilk kullanım alanlarıdır. Kişi üzerinde ya da bulunduğu ortamda Ametrin’e yer verdiği takdirde şikayetlerinden yavaşça kurtulmaya başlar. Ortamdaki stres ve gerilim azalır, depresyon ve stres seviyesinde gerileme görülür.

Enerji üzerinde son derece etkili olan Ametrin, yapmak için motivasyon bulunamayan işlere başlamaya yardımcı olur. Kişiye engel olan duygu ve düşünceler bu taş sayesinde kaybolmaya başlar. Bu bakımdan Ametrin, zayıflamak isteyenlere ya da herhangi bir bağımlılığı bulunan insanlara çok destekleyicidir.

Meditasyon ve bazı psişik çalışmalar da yine Ametrin taşının kullanım alanları arasındadır. Meditasyon sırasında kullanılan taş sayesinde ortamdaki pozitif enerji açığa çıkar. Taşın alın çakrasıyla olan bağlantısı da psişik işlerle meşgul olurken yetenekleri fark etmeye yardımcı olur.

 

Ametrin Taşı Ritüeli

Değerli taşlar, yeryüzündeki birçok ülkede ve değişik inançlarda yeri bulunan ögelerdir. Bu bakımdan taşların türlü ritüellere dahil edildiği görülür. Şifa etkisiyle tanınan Ametrin taşı da sağlık konusunda ritüel yapılabilecek bir taş türüdür. Aslında taşın sağlık üzerindeki etkisi içeriğinde yer alan ametist sayesindedir.

Fizyolojik ya da psikolojik anlamda Ametrin ile sağlık ritüeli yapmak için bu taşın yanı sıra mavi akik taşına da ihtiyaç duyulur. Bu ritüel gece yatmadan hemen önce yapılır. Bunun için sırasıyla Ametrin ve mavi akik taşı, üst üste olacak şekilde, üçüncü göz çakrasının bulunduğu alın üzerine yerleştirilir. Ardından kişi gözlerini kapatarak olumlama yapmaya ve bazı soruları sormaya başlar. Bu sorulardan biri “Sağlığa ulaşmak ve bunu korumak için ne yapmam gerekiyor?” şeklindedir.

Ametrin ve mavi akik bir arada büyük bir uyum yakalar. Bu noktada mavi akik, kişiye huzur verir ve yaydığı enerji sayesinde yatıştırıcı bir etki oluşturur. Ametrin taşının etkisiyse daha ruhsal ağırlıklıdır. Bu taşın yaydığı enerji sayesinde içsel dünya gelişir ve maneviyat güçlenmeye başlar.

Ametrin Hangi Çakraya Uyumlu

İnsan vücudunda enerji merkezi olarak nitelendirilen yedi çakra yer alır. Özellikle doğu tıbbında yer edinmiş olan bu çakralardan her biri kendi enerji akışını sağlamakla görevlidir. Bu bakımdan Ametrin taşının üçüncü göz olarak da bilinen alın çakrasını desteklediği kabul edilir.

Alın çakrası dengede olmayan bir kişide hem fiziksel hem de ruhsal anlamda bazı bozukluklar fark edilir. Baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği, görme ve duyma yetilerindeki kayıp; bu çakradaki problem nedeniyle ortaya çıkan fiziksel bozukluklardır. Alın çakrasının dengede olmaması durumunda fark edilen ruhsal sıkıntılarsa; diğer insanları dinlemekte zorlanma, mutlak doğru olarak yalnızca kendi düşüncelerini kabul etme ve sezgisel eksiklik yaşama şeklindedir. Ametrin varlığında alın çakrası desteklenir ve bu çakranın tekrar dengeye gelmesi sağlanır. Çakradaki iyileşmeyle birlikte kişinin fiziksel ve ruhsal bunalımları yavaşça geçmeye başlar.

Ametrin Taşının Uyumlu Burçları

Boğa, ikizler ve kova burçları; Ametrin taşının mensup olduğu burç gruplarıdır. Dolayısıyla bu burçlardan birine sahip olan kişiler Ametrin kullanarak pek çok fayda sağlayabilirler. Ametrin, bu insanların ihtiyacı olan pozitif enerji ve olumlu düşüncelere ulaşımı kolaylaştırır. Bu taş aynı zamanda meditasyon esnasında da kullanılabilir.

Ametrin Taşı Faydaları ve Zararları

Ametrin taşı, alerjen bir etkileşim olmadığı takdirde herhangi bir zarara sahip değildir. Bu sebeple, kişinin üzerinde taşıması ya da ortamda bulunması durumunda herhangi bir sakınca yaratmaz. Alerjik etkisi göz ardı edildiği takdirde Ametrin taşının faydaları uzun listeler oluşturmaya müsaittir. Söz konusu faydaların; fiziksel, ruhsal ve zihinsel olmak üzere üç farklı biçimde ele alınması mümkündür.

Fiziksel faydalarıyla Ametrin, hastalıklara karşı tam bir şifa kaynağıdır. Ortamdaki oksijeni artırarak, vücuda daha fazla oksijen alınmasını sağlar. Dolayısıyla vücudun yenilenmesine yardımcı olur. Kronik yorgunluk ve stres benzeri şikayetlerde de bu sayede azalma olduğu görülür. Ametrin taşının fiziksel bir diğer faydası da bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek vermesidir. Bu yönüyle özellikle kış aylarında grip ve benzeri hastalıklara karşı doğal bir önlem olur. Bu değerli taş metabolizmanın çalışmasını hızlandırır ve sindirim sistemi problemlerini giderir. Ametrin’in zayıflama maksadıyla kullanılmasının temelinde de bu iki durum vardır.

Ametrin’in ruhsal faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür: Ön yargıların kırılmasına yardımcı olur, Karasızlıkların ve çelişkilerin üstesinden gelmeyi sağlar, Negatif düşüncelerden uzaklaştırırken iyi düşüncelerin açığa çıkmasının yolunu açar. İşlerini erteleyen ve başlamak için yeterli motivasyonu bulamayan insanlar için de Ametrin iyi bir seçenektir. Bu taşın varlığı sayesinde; hissedilen enerji artar, yaratıcılık harekete geçer ve kişi kendi potansiyelinin farkına varır.

Kişisel enerjiyi artıran Ametrin’in birey üzerindeki en büyük etkisi düşünce ve zihinsel alandadır. Buna göre Ametrin, zihinsel bulanıkların önüne geçer ve kişiye net bir görüş kazandırır. Kişinin bir taraftan algısı artarken, diğer taraftan da konsantrasyonla ilgili sıkıntıları aşılmaya başlar. Tüm bunların doğal bir getirisi olarak da problem çözme yeteneği açığa çıkar ve yüksek bir farkındalığa ulaşılır.

Ametrin Taşı Evde Nereye Konur?

Ametrin, hem kişinin hem de ortamın enerjisini yükseltmeye yarayan bir taş türüdür. Ametrin’in bulunduğu bir ortamda negatif enerji ve olumsuz düşüncelere yer yoktur. Bu bakımdan Ametrin, ev ve ofislerde akla gelebilecek her türlü yere konabilir. Ametrin taşının sarı ve mor rengiyle iç mekanda rahatlıkla dekorasyonun bir parçası olabilir. İstenildiği takdirde çalışma masasının üzerine ya da yatakta başucuna konulması da mümkündür.

Ametrin taşının nereye konacağına aslında kişinin yaşam tarzına bakılarak karar verilir. Buna göre, günün çoğunluğu evde geçiyorsa taşın daha çok ortak alanlarda kullanılması tavsiye edilir. Masa başında çalışan ve iş verimini yükseltmek isteyenler içinse en ideal yer, çalışma masası üzeri ya da yakın bir pencere kenarıdır. Ametrin, partnerler arasındaki enerjinin de yükselmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla ikili ilişkisinde sıkıntı yaşayan kişiler bu taşı yatak odasına koyarak da fayda alabilir.

Dekoratif bir ürün olarak kullanılabilen Ametrin’in mücevher olarak kullanılması da mümkündür. Buna göre Ametrin; kolye, yüzük ya da bileklik şeklinde satın alınıp vücutta taşınabilir. Değerli taşlar arasında yer alan Ametrin rengi sayesinde şık ve göz alıcı bir mücevhere dönüşebilir.

Ametrin Taşı Nerede Satılır?

Ametrin taşı, İnternet üzerinden elektronik ticaret yapan firmalar tarafından satışa sunulmaktadır. Ancak bu yolu güvenli bulmayanların takı ve mücevher mağazalarından da Ametrin taşı alması mümkündür. Değerli taş piyasasında sahtecilik oldukça karşılaşılan bir durumdur. Dolayısıyla Ametrin satın almadan önce; kullanıcı yorumlarını okumakta, satıcıdan bilgi almakta ve satın alınan ürünü detaylıca incelemekte fayda vardır. Bu taşın kullanım amacı genellikle enerjiyle bağlantılı olduğundan, olumlu sonuç almak açısından gerçek bir taşa ulaşmak son derece önemlidir. Aksi durumda, taş kişinin üzerinde de dursa; evin en güzel köşesine de konsa herhangi bir fayda sağlamaz.

Ametrin Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Genellikle benzer çakra taşlarıyla birlikte satışa sunulan Ametrin taşı için geniş bir fiyat aralığından bahsetmek mümkündür. Ametrin taşının fiyatı belirlenirken; renk, boyut ve kullanım şekli gibi pek çok faktör göz önüne alınır. Kristalli bir su şişesine konan Ametrin ile çakra seti arasında sunulan Ametrin arasında on kata kadar fiyat farkı olduğu görülebilir. Küçük ve işlenmiş bir Ametrin taşının ortalama fiyatı 100 TL değerindedir. Taşın işlenmemiş ve ham olması durumundaysa fiyatın ciddi bir oranda düştüğü görülebilir.

Ametrin Taşı Bakımı ve Temizliği

Değerli taşların görünümünü korumak ve taşın sağladığı etkilerden tam anlamıyla faydalanabilmek için düzenli bakım ve temizlik yapılması gerekir. Ametrin de belirli aralıklarla temizlenmesi gereken bir taştır. Ancak taş içerisinde bulunan sitrin sayesinde bu bakımın aralığı diğer taşlardan biraz daha uzun tutulabilir. Sitrin, kendi kendini temizleyebilen bir bileşendir. Dolayısıyla Ametrin içerisindeki sitrin yoğunluğu ne kadar fazlaysa taşın temizliğine ayrılan süre, o kadar az olmaktadır.

Ametrin taşının temizliği, kuvars grubundaki diğer taşlarla aynı şekilde yapılabilir. Buna göre bakım ve temizlik noktasında başvurulabilecek bazı alternatif yollar mevcuttur. Taşı toprağa gömerek beklemek, suya koymak ya da güneş ışığında bırakmak; bu alternatifler arasında en yaygın olanlardır. Bekleme süresi olaraksa genellikle bir gün yeterli olmaktadır.

Ametrin Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Kuvars taş grubu arasında yer alan Ametrin’in bazı ilginç özellikleri bulunur. Bu özelliklerin başında Ametrin’in kesinlikle sınıflandırılamadığı bilgisi yer alır. Çünkü Ametrin söz konusu olduğunda yüzde yüz oranda bir renk isabetinden bahsetmek mümkün değildir. Yine taşın geleneksel olarak sınıflandırıldığı görülebilir. Bu sınıflandırma; şarap sarısı – mor leylak – bal ve leylak – şeftali şeklindedir.

Bazı inanç ve kültürlerde Ametrin taşından “büyülü” olarak bahsedilir. Bu inancın altında yatan temel sebep taşın şifalı ve iyileştirici bir özellik taşımasıdır. Şamanların da bu taşı farklı amaçlarla kullandığı bilinmektedir. Şamanlar döneminde Ametrin’in başlıca kullanım alanı savaşan iki tarafı uzlaştırmaktadır. Bu taraf kimi zaman birer klan olurken kimi zaman da aile bireyleri olmuştur.

Ametrin hakkındaki son ilginç bilgi sahibine verdiği yeni bir karakter özelliğidir. Taşın kullanımının sayısız faydasından bahsedilirken bu detaya genellikle yer verilmediği görülür. Buna göre, Ametrin taşı kullanan kişi zaman içerisinde hiç olmadığı kadar savurgan olmaya başlayabilir. Bu da denge ve uyumu işaret eden Ametrin’in zıt bir yönüdür.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.