Anyolit / Ruby İn Zoiste (Sağlık Taşı)

Anyolit / Ruby İn Zoiste (Sağlık Taşı)

 Anyolit Taşı Ne Anlama Gelir?

Sahip olduğu yüksek enerjiyle insana pek çok alanda fayda sağlayan Anyolit, bir doğal taştır. Mineralli yapısı sayesinde fiziksel etkileri oldukça fazladır. Halk arasında şifa taşı olarak benimsendiğinden dolayı hastalıklara karşı koruma sağlaması için kullanılır. Her yaş grubunun kullanımına uygun bir yapısı bulunur. İçinde yer aldığı ortamlardaki kötü enerjileri absorbe ederek pozitif enerjinin yükselmesini sağlar.

Anyolit taşının insanlar için simgelediği pek çok anlam bulunur. Bunlardan en önemlileri sağlık alanlarında olsa da günlük yaşamı doğrudan etkileyen özellikleri vardır. Bireydeki negatif enerjiyi aldığı için zorlukların üstesinden gelmeyi kolaylaştırır. Yaşamın anlamını kavramaya, tüm canlılarla iletişimi güçlendirmeye, bağımlılıklardan kurtulmaya yardımcı olur.

Anyolit Taşı Oluşumu

 

anyolit taşının oluşumu Zoisit ve Yakutun birleşimine bağlıdır. Genellikle bu iki taşın bulunduğu alanlarda çıkarılır. Değerli mücevherlerden biri olan Yakutu bünyesinde barındırdığı için yeşil ve kırmızı renklerinin siyah taşlarla birleşmiş halidir. Bir bileşim olduğu için doğada tek başına bulunamaz. Oluşum süresi milyonlarca yılı kapsayan volkanik oluşumlara dayanır. Oksijenle geçirilen pek çok tepkimenin ardından son halini alır.

 

 

Anyolit Taşı Nerede Çıkar?

 

Yakutların bulunduğu bölgelerde Anyolit taşlarına rastlanabilir. Ancak hem Yakutun az bulunmasından hem de Anyolit taşı için Zoisite ihtiyaç duyulduğundan dünyanın sayılı bölgesinde yetişir. İlk olarak Tanzanya’dan çıkarılan bu doğal taşa Hindistan, Avusturya ve Kenya madenlerinden de ulaşılabilir. Çıkarıldıktan sonra işlenmesi zor olmayan bu maden Türkiye’ye ithal edilmektedir.

 

 

Anyolit Alırken at Edilmesi Gerekenler

 

Doğal Anyolit taşını satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunlardan ilki, taşın gerçek mi sahte mi olduğu konusunda fikir sahibi olmaktır. Anyolit taşı hakkında genel bilgiler edinildiğinde gerçek veya sahte ayrımı yapılabilmektedir. Ancak her ihtimale karşı güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapılmaması önemlidir.

Hem fiziksel hem de ruhsal etkileri bulunan Anyolit taşı kullanıcısına çeşitli faydalar sağlar. Eğer bir enerjiyi iyileştirmek için kullanılacaksa öncelikle etkilerinin bilinmesi gerekir. Anyolit taşının ithaf etmediği konularda bir gelişme isteniyorsa kişinin başka bir doğal taşa yönelmesi daha doğru olacaktır. Özellikle şifa, ikili ilişkiler ve dikkat alanında iyileştirmeler gerekiyorsa Anyolit taşı tercih edilmelidir.

Kullanılacak olan taşın işe yaraması için taş sahibinin Anyoliti severek alması gerekir. Sevilmeyen taşların hem aksesuar hem de süs eşyası olarak kullanılması enerji alışverişini kısıtlar. Bu nedenle taşın oluşturacağı etki minimuma iner ve etkisiz hale gelir. Ancak sevilerek alınan taşlarda görüşen etki maksimum seviyeye kadar çıkabilir.

Anyolit taşı her ortamda enerji alışverişi yapabilen taşlardandır. Bu nedenle henüz çıkarıldığı andan itibaren negatif enerjileri çekmeye başlar. Mağaza raflarında durduğu süre zarfında da ortamın enerjisi üzerinde dengelemeler yapar. Kullanılmadan önce enerji bakımının yapılması, fiziksel temizliğine özen gösterilmesi oldukça önemlidir.

 

 

 

Anyolit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Sertlik ölçeğinde Anyolit taşının yeri 7 ve 9 olarak belirlenir. Bu durum, 7 numarada bulunan Zoisit ve 9 numaradaki Yakut bileşenlerinden oluşmasından kaynaklıdır. Tek bir sertliği bulunmadığından dolayı taşın gerçek veya sahte olduğunu öğrenmek için kırma deneyi yapılabilir. Taşın kırmızı bölümlerini kırmak oldukça zordur. Bu nedenle çabuk kırılan taşların sahte olma ihtimali yüksektir.

Günümüzde doğal taşların pek çoğunun imitasyonu yapılır. Bu nedenle taşa yalnızca dokunarak veya bakarak gerçek mi sahte mi olduğunu anlamak zordur. Ancak taşın kırılmasıyla birlikte bu bilinmezlik ortadan kalkar. Eğer Anyolit taşının iç ve dış renkleri birbirinin aynısıysa, desenler aynı sırada ilerliyorsa doğal olduğu anlaşılır. Farklı tonlarla karşılaşılıyorsa sahte olduğuna karar verilebilir.

Milyonlarca yıl oksijenle yanma tepkimesine giren Anyolit, ateşe karşı dayanıklı olan taş grupları arasındadır. Bu nedenle imitasyon olup olmadığını anlamak için taşın yakılması gerekir. Eğer dış renklerde akma, değişme, erime gibi durumlar oluşuyorsa sahte bir Anyolit taşı olduğu anlaşılır. Ayrıca güneş altında uzun süre kaldığında rengi solan taşların da doğal olmadığı söylenebilir.

 Anyolit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Anyolit taşının içinde Kalsiyum, Alüminyum, Silisyum, Oksijen ve Hidrojen atomları bulunur. Mora yakın kırmızı tonlarında yeşille iç içe geçmiş halde bulunur. Ayrıca içinde siyah beneklerin olduğu Anyolit taşları da vardır. Taşın çıkarıldığı bölgeye göre parlak veya mat olma şansı da bulunur. Özgül ağırlığı 3,9 olduğu için çok hafif olmayan bir taştır.

Güçlü bir enerjisi olan Anyolit taşının kişiyi doğrudan etkileyen pek çok özelliği bulunur. Bunlardan en önemlisi şifalı bir taş olmasıdır. Pek çok rahatsızlığa iyi geldiğinden ötürü tedavi destekleyici, sağlığı korumaya yardımcı olduğu söylenebilir. Ancak taşın tek başına şifa veremeyeceği konular vardır. Bu alanlarda bir doktorun önerisi alınmalı, tedavi sürecinin hızlanması için Anyolit taşı kullanılmalıdır.

Çevresinde bulunan negatif enerjileri bünyesinde toplayan Anyolit taşı sayesinde öfke sorunları çözülebilir. Kronik yorgunluk, halsizlik, isteksizlik gibi konularda etki göstererek bireyin daha canlı olmasını sağlar. Bozulan uyku düzenlerini yeniden oluşturmaya yardımcı olur. Ayrıca özgüven eksikliği yaşayanların bu eksikliğini giderir.

Çocukların Anyolit taşını kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Özellikle çok hareketli veya tamamen hareketsiz çocuklarda orta yolun bulunmasını sağlar. İçe kapanıklığı engelleyerek çocuğun sosyal biri olmasına katkıda bulunur. Çocukların konsantrasyonu yükselterek derslerde, ilgi alanlarında, uğraştıkları her işte daha dikkatli olmalarına yardım eder.

Anyolit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Günlük hayatın pek çok alanında Anyolit taşının kullanıldığı görülebilir. Özellikle dekoratif malzemelerin üretiminde oldukça önemli bir yeri vardır. Yeşil ve kırmızı tonlarındaki aykırı renklerinden ötürü heykelcilik alanında sıklıkla kullanılır. Bunun yanında bazı maddelerin renklendirilmesinde etkili rol oynar.

Anyolit taşının karşılaşıldığı bir diğer alan aksesuarlardır. Başta kadınlar için üretilen çeşitli takı modelleri bulunsa da erkekler için üretilen aksesuarlar da vardır. Özellikle bileklik, tespih ve kolyelerde yerini alan bu taşa yüzüklerde, küpelerde ve halhallarda ulaşılması da mümkündür. Evlerde dekoratif süs eşyalarının içinde yer alıp görsel şölen sunabilir. Ayrıca bu eşyaları arabalarda kullanan bireyler bulunur.

Bazı meditasyon merkezlerinde, spor ve masaj salonlarında Anyolit taşı bulundurulabilir. Yapılan her işi daha etkili hale getirdiğinden dolayı özel işletime sahip mekanlarda yer verilebilir. Halka açık alanlarda kullanılması taşın etkisini değiştirmeyecektir ancak o alandaki insanlara başarı sağlayacaktır. Bu nedenle işletme sahiplerinin tercih ettiği taşların arasında bulunur.

 Anyolit Taşı Ritüeli

Ritüellerde ve meditasyonlarda en çok tercih edilen taşlardan biri Anyolittir. Anyolit taşı, kişiye psikolojik, fiziksel, manevi olmak üzere birbirinden güzel etkiler sunar. Ritüel ve meditasyonların yapıldığı alanlarda bulundurulması halinde bu etkilerden daha iyi şekilde yararlanılır. Özellikle sağlık, aşk ve enerji sabitleme ritüellerinde taşın özellikleri daha iyi hissedilir.

Sağlıklı olmak her insan için oldukça önemlidir. Bu nedenle hastalıklara şifa bulmak veya olan sağlığı korumak adına farklı yollar denenir. Sağlık taşı olarak bilinen Anyolit taşıyla sağlık ritüelleri yapmak da oldukça faydalıdır. İnsanı hasta eden negatif enerjilerin uzaklaştırılması sayesinde eskisinden daha iyi bir ruha ve bedene sahip olmak mümkün hale gelir.

İkili ilişkilerin düzenlenmesinde de Anyolit taşından yardım alınabilmektedir. Düzenli olarak yapılan Anyolit taşı ritüelleri sayesinde insan ilişkilerinde düzelmeler görülür. Çiftler arasında yaşanan kavgalar azalırken kıskançlık, öfke, küçük sorunları büyütme gibi durumlar ortadan kalkar. Böylelikle aşk hayatını sağlıklı şekilde devam ettirmeye yardımcı olur.

Ritüeller genellikle kişinin yalnız olduğu, sessiz ve sakin ortamlarda yapılır. Anyolit taşı bireye temas etmese bile ritüel yapılan ortamın içinde bulunmalıdır. Eğer yeterli etki görülemiyorsa ritüellerin sıklığı arttırılmalı veya Anyolit taşının yanına etkisini güçlendirecek diğer doğal taşlar eklenmelidir. Kişinin zihnini arındırması için sürekli olumlu düşünmesi, düşüncelerinin gerçekleşeceğine inanıp inanmaması da ritüelin etkili olması adına gereklidir.

Anyolit Hangi Çakraya Uyumlu?

Anyolit taşı doğanın enerji dengesini sağlamakla görevli olduğu için her çakranın açılmasına dolaylı yoldan da olsa fayda sağlar. Ancak doğrudan etki ettiği çakraların tamamen açılması, bireyde hızlı değişiklikler yaşanmasını sağlar. Enerjisel anlamda güçlü olmasının sebebi de kalp, kök ve taç çakralarıyla uyum sağlamasından kaynaklanır.

Kalp çakrası, genellikle duyguların ev sahibi olarak nitelendirilir. Yeşil ve pembe renkli taşların kullanımıyla açılacağından dolayı Anyolit taşının yeşil renginin etkisi gözlemlenebilir. Aşkta uyumun yakalanmasını, ikili ilişkilerde sürekli yaşanan sorunları iyileştirme özelliğine sahiptir. Anyolit taşının düzenli kullanımıyla maksimum düzeyde açılabilen kalp çakrası bireyin tüm duygularını kontrol edebilmesini sağlar.

Taç çakra, doğrudan maneviyat üzerine etki eder. Dini inanışların tam yaşanabilmesine yardımcı olur. Rüyaların daha net ve anlamlı olmasını sağlarken içsel dönüşümlerin yaşanmasında rol oynar. Kişinin kendisini sevmesini, tüm varlıklarla güzel ilişkiler kurabilmesini mümkün kılar. Anyolit taşıyla birlikte açılabilen bu çakra uzun vadede insanın maneviyatını güçlendiren özelliklere sahiptir.

Kök çakra, kişinin ait olduğu temelleri güçlendirmek üzerine vardır. Tek başına yaşayabilme, karar verebilme, bağımsız davranabilme özelliklerini kazandırır. Anyolit taşının uyum sağladığı çakralardan biri olduğu için taşın sürekli kullanımında özgüven eksikliği giderilir. Ayrıca kemik ve diş ağrıları, sindirim sistemi hastalıkları gibi rahatsızlıkların önlenmesinde ve giderilmesinde rol oynar.

 Anyolit Taşının Uyumlu Burçları

 

Doğal taşlar her burç üzerinde olumlu etkiler yaşanmasını sağlar. Ancak bazı burçlar ve yükselen burçlarda yüksek etki gösterdiklerinden dolayı uyum sağladıkları kabul edilir. Anyolit taşı da ikizler ve koç burcunda maksimum etki göstererek burç sahiplerinin yaşamını kolaylaştırır. Anyolit taşları enerji dönüşümü, sabitlemesi ve değişimi yaptıkları için etkileri hızlı şekilde hissedilir.

İkizler ve koç burcuna veya yükselen burcuna sahip olan kimseler Anyolit taşıyla mükemmel bir uyuma girerler. Hayatlarında yer alan sağlık sorunları iyileşirken yaşamın devamını sağlıklı geçirmek için önem alınmış olur. Sevgi konusunda daha sağlam temelli ilişkilerin başlamasına yardım eder. Ayrıca tüm varlıklarla kurulan bağları güçlendirerek hayata daha pozitif bakabilmeyi sağlar.

Anyolit Taşı Faydaları ve Zararları

 

Ruby Zioist adıyla anılan Anyolit, çevresindeki her varlığa olağanüstü faydalar sunar. Bunlardan ilki, kadınların hamile kalmasını kolaylaştırmasıdır. Hamile kadınlar için de hem anneyi hem bebeği koruyan bir etkisi bulunur. Kişinin sağlığını koruduğu için bebeğin sağlıklı doğmasına yardım eder. Doğumu kolaylaştırarak annenin çekeceği sancıların acısını azaltır.

Kalp çakrasına olan etkisinden dolayı kalp ve damar sorunlarına iyi gelir. Tiroit bezlerinin düzenli çalışmasını sağlayarak kilo alıp verme konularında etkilidir. Kanser hastalarının aldığı tedavileri destekleyerek radyasyondan korunmayı sağlar. Ayrıca depresyonla mücadele başta olmak üzere psikolojik anlamda pek çok rahatsızlığın oluşmasını engeller.

Anyolit taşını her yaş grubu ve cinsiyet kullanabilmektedir. Taşın zararlı olduğu tek konu bilinçsiz kullanımında alınabilecek negatif enerjilerdir. Bu zararı görmemek içinse haftada bir kez taşın bakımının yapılması, kötü enerjilerinden arındırılması gerekir. Böylelikle taş ilk günkü kadar temiz ve etkili haline dönerek çevresine fayda sağlamaya devam eder.

 

 

 Anyolit Taşı Evde Nereye Konur?

 

Aksesuar olarak kullanılmayan Anyolit taşları genellikle kişiye özel alanlarda kullanılır. Süs eşyaları, heykeller, dekoratif ürünler gibi pek çok çeşitte bulunması mümkündür. Bu nedenle kullanılacağı alan hem eşyanın kendisine hem de kullanıcının evine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Anyolit taşının etkisini tam gösterebilmesi adına, hangi odada bulunursa bulunsun görünür bir yere yerleştirilmesi gerekir.

Anyolit taşının neden kullanıldığı, evdeki yerini belirlemek açısından önemlidir. Çiftler arasındaki ilişkinin düzenlenmesi için yatak odasına konulması gerekir. Ailenin tamamına huzur vermesi için oturma odası, salon veya mutfak tercih edilebilir. Çocukların gelişimine katkı sağlaması isteniyorsa onlara ait çalışma masalarında yerini alabilir.

 

 

Anyolit Taşı Nerede Satılır?

Anyolit taşı dünyanın sayılı bölgesinden çıkarılsa bile oldukça fazla rezervlere sahiptir. Bu nedenle az bulunabilen, ulaşılması zor olan taşlar arasında değildir. İthal ürünler olmalarına rağmen büyük şehirlerin pek çok mağazasından Anyolit taşına ulaşmak mümkündür. Küçük şehirlerde de bazı mağazalara sipariş vererek getirtmek mümkündür.

Bijuteri, mağazaların aksesuar reyonları, hediyelik eşya dükkanları ve bazı kuyumcular Anyolit taşı bulundurur. Bu mekanların yanında internette yer alan mağazalardan da Anyolit taşı getirtilebilir. Özel tasarım yapan kuruluşlardan da Anyolit taşına ulaşılabilir, istenen ürünün yapılması sağlanabilir. Ancak taşın gerçek olması için güvenilir yerlerden alışveriş yapıldığına dikkat edilmelidir.

Anyolit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Anyolit taşı mücevher kategorisinde bulunmayan, nadir çıkarılmayan bir mineral grubundadır. Bu nedenle fiyatları herkesin satın alabileceği düzeydedir. Taşın boyutuna, renklerine, hangi markanın ürettiğine, nasıl bir eşyada kullanıldığına bağlı olarak fiyatlar değişebilir. Ayrıca taştaki kırmızılık Yakuta ait olduğu için Anyolit taşı ne kadar kırmızıysa o kadar pahalıdır.

 Anyolit Taşı Bakımı ve Temizliği

 

Anyolit taşının her zaman etkili olabilmesi için haftada bir kez enerjilerinden arındırılması gerekir. Normalde doğal taşların temizliğini yaparken güneş ve sudan yararlanılabilse de Anyolit taşı için aynı durum söz konusu değildir. Anyolit taşının bakımı en az yarım saat toprağa gömülü kalmasıyla gerçekleşir. Ancak fiziksel anlamda temizlenmesi için nemli bir bezle silinmesi veya suyun altında yıkanması yerli olur.

Radyasyon çekme özelliği bulunan Anyolit taşı, sahip olduğu radyasyonu yalnızca toprağa gömülerek atabilir. Bu nedenle çok fazla radyasyon içeren ortamlarda bulunan taşlar, en az bir gece gömülü halde kalmalıdır. Topraktan çıkarılarak suyla yıkanmasının ardından eski kullanımına devam edilebilir.

 

 

Anyolit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Doğal taşlar enerji üzerinde etkili oldukları için tahmin edilemeyecek alanlarda bile etki gösterirler. Anyolit taşıysa psişik yeteneklerin gelişmesinde oldukça önemlidir. Uyuyan kişinin yanında bulunduğu taktirde gece boyu anlamlı rüyalar görülmesine yardımcı olur. Ayrıca hafızası zayıf kimselere gördüğü rüyaları hatırlatarak ilahi mesajların çözülebilmesini sağlar.

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.