Apatit / Apatite (Dinçleşme Taşı)

Apatit / Apatite (Dinçleşme Taşı)

 Apatit Taşı Ne Anlama Gelir?

Apatit taşı, doğada uzun yıllar süren tepkimeler sonucunda oluşan bir doğal taştır. Negatif ve pozitif enerji arasında kurduğu köprü sebebiyle bulunduğu ortamın enerji akışını yükseltir. Negatif enerjileri kendisine çekerken pozitif enerjileri taşı kullanan kişiye veya bulunduğu ortama aktarır.

 Apatit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Kristal yapısına rağmen şekilsiz bir taş olan Apatit, orta sertlikte bulunan bir taştır. Sertlik skalasındaki yeri 5 olduğu için kullanımında dikkatli olunması gerekir. Şeffaf veya opak türleri bulunduğundan dolayı her Apatit taşı diğeriyle aynı görünüme sahip olmayabilir.

Doğada en çok mavi tonlarında bulunsa da yeşil, gri, sarı, beyaz ve mor renkleri de vardır. Kayaçlarda geçirdiği tepkimelere bağlı olarak karışık renklerde de ortaya çıkabilir. Farklı renkleri farklı çakralar üzerinde etkilidir. Bu nedenle satın alınmak istenen renklere dikkat edilmelidir.

İçinde pek çok şifa bulunduran Apatit taşı kullanıcısına hem fiziksel hem de ruhsal anlamda etkiler bırakır. Bu etkilerin pek çoğu olumlu olsa da bilinçsiz kullanımı nedeniyle zararlı olması mümkündür. Genellikle ortamdaki kötü enerjileri kendisine çekmesi için bulundurulur.

 Apatit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Doğal taşlar genellikle astrolojide kullanılır. Burçlarla arasındaki uyuma bağlı olarak hangi burç grubuna hangi alanda iyi geleceği belirlenir. Ayrıca çakralarla olan uyumuna bakılarak insanda enerjisel dönüşümler yaşanmasına olanak sağlar.

Fiziksel etkilerinden dolayı tıbbi sorunlarda tercih edilen taşlar arasında yer alır. Buna göre, Apatit taşı sayesinde kas gelişimi güçlenir. İskelet sisteminde yaşanabilecek sorunların önüne geçilerek sağlıklı yaşama durumu desteklenir. Diş eti problemleri üzerinde hafifletici etkiye sahiptir.

Enerji dönüşümleri sayesinde bireyde bulunan olumsuz duygular yerini olumlulara bırakır. Böylelikle Apatit taşı kullanıcıları ruhsal anlamda da yarar görür. Psikolojide bazı terapileri desteklemesi amacıyla Apatit taşına başvurularak etkilerinden yardım alınabilmektedir.

 Apatit Taşı Ritüeli

Ritüeller, kişinin yaşamında bulunan olumsuz duygu ve durumlardan arınmasını sağlayan yöntemlerden biridir. Hem bedenin hem de ruhun rahatlaması, içinde barındırdığı kötü enerjilerden arınması hedeflenir. Bu nedenle ritüelleri desteklemesi amacıyla Apatit taşı yaygın şekilde olmasa da kullanılmaktadır.

Kişinin kendisini rahat hissettiği, sessizliğin sağlandığı, mümkünse loş ortamlarda yapılan ritüeller daha etkilidir. Bu alanda bulundurulan Apatit taşı da ritüel esnasında atılan kötü enerjileri absorbe etmekle görevlidir. Bireye ve bireyin bulunduğu yere güzel enerjiler vererek ritüelin tamamlanması sağlanır.

Direnç kazanma, şifa, ilham, motivasyon alanlarında yapılan ritüellerin tamamında Apatit taşı kullanılabilmektedir. İçe dönüşü simgeleyen taşlardan biri olduğu için tedaviyi insanın kendi içinde başlatır. Böylelikle yaşamın tamamını etkileyebilecek güçteki ritüellerde yerini alabilir.

Apatit taşıyla yapılan ritüellerde istenilen etki görülmemişse, diğer doğal taşlardan yardım alınabilir. Apatit taşının etkisini yükseltecek olan bu taşlar ortamda bulunan tüm kötü enerjiyi çekerler. Ritüeller belirli bir düzende tekrar ettikten sonra istenilen etki alınmışsa, yalnızca Apatit taşıyla ritüel yapılmaya devam edilebilir.

Apatit Hangi Çakraya Uyumlu?

Vücudun farklı bölgelerinde yer alan çakralar, kişinin sahip olduğu özellikleri tanımlamaya yardımcı olur. Çakrası açık olan kimseler ilgili alanlarda başarılı olurken çakrası kapalı olan kimselerde bazı eksiklikler görülür. Bu nedenle Apatit taşı kendisine uyum sağlayan alın ve boğaz çakrasını açmaya yardım eder.

Boğaz çakrası, vücudun en önemli çakralarından biridir. Endokrin sisteminin düzenli çalışmasından görevlidir. Kapalı olması durumunda özellikle tiroit bezleriyle ilgili sorunlar yaşanabilir. Apatit taşının boğaz çakrası üzerine yerleştirilmesi durumunda ilgili rahatsızlıklarda iyileşmeler gözlemlenir.

Apatit taşının uyumlu olduğu diğer çakra, alın çakrasıdır. Bu çakra genellikle omurlarla ilgili gelişmeleri ilgilendirir. Dengeyi koruma, ses telleriyle ilgili durumlar, beş duyu organları alın çakrasının alanlarına girer. Ayrıca Apatit taşıyla açılabilen bu çakra, bireyin iradesini güçlendirici özelliğe sahiptir.

Çakralar, etrafında bulunan nesnelerin enerjilerinden etkilenerek açılıp kapanma özelliğine sahiptir. Bu nedenle Apatit taşı alın ve boğaz çakrasıyla öne çıksa da, tüm çakralar üzerinde etkilidir. Yalnızca bu çakralarda daha yüksek etki gösterdiğinden dolayı o alanlarda kullanılması önerilir.

 Apatit Taşının Uyumlu Burçları

Astrolojide burçların uyum sağladığı her alan incelemeye alınır. Bu alanlardan biri de doğal taşların insan üzerinde yarattığı etkilerdir. Genel olarak, Apatit taşını kullanarak iyileşmeler yaşamak her burç için mümkündür. Ancak Apatit taşıyla uyum sağlayan burçlarda iyileşmeler daha hızlı ve kalıcıdır.

İkizler, başak ve yay burçlarındaki uyum oldukça yüksektir. Yalnızca burçlar için değil yükselen burçlar için de uyum sağlanır. Bu bağlamda, fiziki olarak güçlenmek ve yaşamını sağlıklı geçirmek isteyen ikizler, başak ve yay burçlar Apatit taşı kullanmalıdır. Ruh sağlığı üzerinde gösterdiği olumlu etkilerden dolayı uyumlu burçların yaşama daha sıkı tutunmasını sağlar.

Apatit Taşı Faydaları ve Zararları

Doğal taşlar, oluşumlarında geçirdikleri milyonlarca yılın etkisini insanlara aktarır. Bu nedenle hem insana hem de bulunulan ortama karşı fayda ve zararları bulunur. Genellikle yararı olan doğal taşlardan biri Apatittir. Apatit; fiziksel, ruhsal ve maneviyat alanlarında iyileştirici özelliği bulunan bir taştır.

Psişik yetenekler üzerindeki etkilerinden dolayı insanların ruhsal anlamda daha güçlü olmasını sağlar. Bireyin arkasından çevrilen işleri görmesini, doğruyla yanlışı ayırt etmesini kolaylaştırır. Hata yapma oranını en aza düşürerek insana daima kazanan tarafta olma fırsatını sunar.

Kilo sorunu olan bireylerin en çok tercih ettiği taşlardan biri Apatittir. Apatit taşı, insanı tok gibi hissettirerek daha az yemek yemesini sağlar. Bu nedenle zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak tutarak tansiyonu, şekeri, dolaşım ve boşaltım sistemini düzenler. Tansiyon hastalarına kullanılması tavsiye edilir.

İskelet sistemi, Apatit taşının içinde bulunan fosfat grubundan direkt etkilenir. Tene sürekli temas ettiği durumlarda kemik ağrılarını geçirir. Omurgalarda, omurilik sıvısında ve omurilikte yaşanan sorunların iyileşmesinde tedaviyi destekler. Ayrıca çocukların daha uzun boylu yetişmesine yardım eder.

Ruhsal olarak kişisel gelişimin tamamlanmasında etkili olan bir taştır. Bu nedenle tutarsız tavırların dizginlenmesi, daha ağırbaşlı hareket edilmesi gibi alışkanlıklar kazandırır. Oturaklı hale gelen bireyler çevrelerinde kabul göreceği için yalnızlığı engeller. Beraberinde gelen ruhsal hastalıkların engellenmesinde görev almış olur.

Apatit taşı, enerji akışını doğrudan yapmaktadır. Bu nedenle ayda en az iki kez temizlenmesi, bakımının yapılması gerekir. Bakımı yapılmadığı durumlarda negatif enerjiyi dışarı atmak zorunda kalabilir. Kendisinden beklenilen etkinin tersini oluşturacağı için de kişiye ve bulunduğu ortama zarar verebilir.

Apatit Taşı Evde Nereye Konur?

Zihin taşı ismiyle de anılan Apatit, aksesuar olarak kullanılmadığı durumlarda evlerde bulundurulur. Genel olarak evin her alanında etki gösterir ancak bulunduğu odadaki etkisi daha fazladır. Bu nedenle ihtiyaca bağlı olarak hangi odada kalacağına karar verilmesi gerekir.

Negatif enerjileri kendisine çektiği için geçinmesi zor olan ailelerde en toplu kullanılan odada yer almalıdır. Oturma odası, mutfak ve salon başta gelse de; balkon ve bahçelerde bulundurulmasında bir sakınca yoktur. Yalnızca karı kocanın yaşadığı evlerdeyse en çok vakit geçirilen yer olduğu için yatak odasına yerleştirilmelidir.

Spor yaparken kasları geliştiren Apatit, evin spor yapılan alanlarına bırakılabilir. Yalnızca spor yapıldığı zamanlarda da saklandığı yerden çıkarılabilir. Böylelikle yapılan sporların daha etkili olmasını sağlayarak bireye dinçlik katar. Ayrıca spor salonlarına giderken de Apatit taşını yakınlarda bulundurmak etkili olur.

Apatit Taşı Nerede Satılır?

Çıkarılması ve işlenmesi zor bir taş olmadığından dolayı Apatit taşına ulaşmak oldukça kolaydır. Hem şehrin içindeki mağazaları gezerek hem de online alışveriş yaparak Apatit taşı satın alınabilir. İstenilen renk, model, büyüklüğe göre özel sipariş verilmesi de mümkündür.

Apatit taşı değerli taşlara ulaşılabilen her mağazada bulunur. Özellikle bijuteri dükkanları, bazı kuyumcular ve kişisel tasarım yapan şirketlerde yerini alır. Yüz yüze ulaşılamadığı durumlarda internet üzerinden seçenekleri değerlendirerek sipariş verme imkanı da bulunur.

Bazı küçük şehirlerde rağbet görmediğinden dolayı Apatit taşını bulmak zorlaşır. Ancak daha yaygın kullanılan doğal taşların olduğu mağazalardan sipariş verilerek getirtilmesi sağlanır. Sipariş esnasında taşın fiziksel özelliklerini belirleme imkanı da bulunmaktadır.

Apatit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşların insanı her alanda etkileyebilme, iyileştirebilme ve geliştirebilme özellikleri vardır. Buna rağmen fiyatları her bütçeye uygun olacak şekilde belirlenir. Bir mücevher olarak kabul edilmediklerinden dolayı beraberinde kullanılan maddelere göre fiyatlarında oynamalar yaşanır. Ancak dileyen herkesin alabileceği kadar uygun olan Apatit taşları mevcuttur.

Apatit taşlarının sahip olduğu renkler aynı değildir. Kimyasal işlemlerden geçirilmedikleri için istenen renklerin üretilmesi mümkün olmaz. Bu nedenle daha az çıkan renkler daha pahalı, sürekli çıkan renklerse daha ucuz olur. Ancak pahalı renk tonlarında bile bütçeye uygun olmasına özen gösterilir.

Süs eşyası veya aksesuar olarak kullanılan Apatit taşında bireysel olarak istenen her özellik artı fiyat olarak belirlenir. Bu nedenle özel tasarımların fiyatları sıradan ürünlere göre daha pahalıdır. Kullanılan malzeme, işçilik, taşın boyutu, marka ismi gibi pek çok etken fiyatlar üzerinde oynamaya neden olur.

Apatit Taşı Bakımı ve Temizliği

Bakım ve temizlik birbirinden ayrı kavramlardır. doğal taşların hem görünüş hem de enerji bakımından kirlerden arındırılmaları gerekir. Fiziksel temizlik nemli bir bez yardımıyla yapılabileceği gibi sirkeli suyun içinde bekletilerek de yapılabilir. Ancak taşın bakımı fiziksel görünümüyle ilgili değildir.

Apatit taşına bakım yapmak, içindeki kötü enerjileri atmak anlamına gelir. Biriken negatif enerjiler taşın gösterebildiği yetenekleri sınırlandıracağı için haftada bir kez düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Bu durumda genellikle güneş, su veya toprak kullanılmalıdır.

Güneş altında fazla kalan Apatit taşının rengi solabilmektedir. Yalnızca on dakika kadar güneşte bekletilmesi kötü enerjileri atması için yeterlidir. Toprak üzerinde bekletme veya gömülme işlemleri nispeten daha uzundur. Yarım saat süreyle toprağa temas etmesi taşın bakımının tamamlanması anlamına gelir.

Taşların bakımında tercih edilen yollardan biri de akan suyun altında bekletmektir. Büyük taşlar musluğun altında on beş dakika bekletilerek enerjilerinden arınabilir. Ancak küçük taşlar lavabonun içine düşebileceği için bir bardak suda bekletilmelidir. Apatit taşı suyun içinde ne kadar beklerse negatif enerjilerinden o oranda ayrılır. Genellikle bir gece bekletilmesi Apatit taşını yeni alınmış gibi temiz hale getirir.

 Apatit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Apatit taşlarının birbirinden özel etkileri bulunur. Bu etkilerden biri, açık mavi tonlarındaki Apatit taşının kekemeliğe iyi gelmesidir. Özellikle kekeme olan çocuklara aksesuar olarak takıldığında kekemeliğin azaldığı, zaman zaman da tamamen bittiği gözlemlenmektedir.

Bir bitkinin yanına gömüldüğü zaman içindeki fosfat toprağa aktaran Apatit, o bitkinin canlanmasını sağlar. Daha çabuk çiçeklenmesine yardımcı olduğu bitkilerin meyve vermesine yardımcı olur. Bu nedenle tarla işleriyle uğraşan kimseler tarafından tercih edilen bir taş türüdür.

Apatit taşının bünyesinde barındırdığı fosfat, ağız ve diş sağlığı üzerinde de etkilidir. Ağrı kesici özelliğinden dolayı taşın temizlendikten sonra ağza alınması diş ağrılarına iyi gelir. Ayrıca sağlıksız dişlerin güçlenmesinde rol oynar.

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.