Aragonit / Aragonite (Dayanıklılık Taşı)

Aragonit / Aragonite (Dayanıklılık Taşı)

Aragonit Taşı Ne Anlama Gelir?

Kuvars taşları arasında en doğal görünüme sahip olan Aragonit taşı, bireyi ruhsal olarak güçlendirici bir etkiye sahiptir. Kişide bulunan eril ve dişil enerjiyi bütünleştirerek kişinin kendisini tam hissetmesini sağlar. Bu sayede bireyde eksik olan parçaları tamamlar, sorunları iyileştirir ve daha iyi bir yaşam kalitesi sunar.

Aragonite ismi, İspanya’da bulunan bir bölge olan Aragon’dan gelmektedir. Kuzeydoğuda özerk bir yönetime sahip olan Aragon’da bulunan Aragonit taşı, ilk keşfedildiği yerin adıyla anılır. İspanya’dan sonra dünyanın farklı ülkelerinde de Aragonit taşı çıkarılmaya, işlenmeye ve kullanılmaya başlanmıştır.

Binlerce yıl önce keşfedilen Aragonit, işlenmesi oldukça zor bir taştır. Bu bakımdan sevdiklerinize iz bırakan bir hediye seçeneği olabilir. Aragonit Doğal taş Kolye eşsiz güzelliği ile girilen her ortamda dikkat çekmeyi sağlar.

 Aragonit Taşı Oluşumu

Değerli taşların oluşumu oldukça uzun sürelerde gerçekleşir. İçinde kalsiyum ve karbonat bulunduran Aragonit taşıysa 2,7 milyar yılda oluşumunu tamamlamaktadır. İlk kez 1700’lü yıllarda bulunan ve kullanılan Aragonit taşının gördüğü değer oldukça etkileyicidir. Beyaz ve renksiz görünümüne yüzeyinde bulunan kabarcıklar eşlik eder.

 Aragonit Taşı Nerede Çıkar?

İlk olarak çıkarıldığı bölge İspanya olduğu için Arangonit taşı en çok İspanya’da çıkarılır. Ancak bu kristal yapılı taşın oluştuğu pek çok bölge keşfedilmiştir. İngiltere, Fransa ve Brezilya başta olmak üzere Amerika kıtasında, Meksika’da da Aragonit taşıyla karşılaşılır. Ayrıca bu taş, Namibya ve Avusturya’da bulunan madenlerden çıkarılabilmektedir.

Türkiye’de genellikle Toros Dağlarından çıkarılan Aragonit taşı, revaçta olan doğal taşların arasındadır. Toros Dağlarının içindeki madenlerde pek çok rengi çıkarılmaktadır. Yapısı kırılgan olduğu için çıkarılması oldukça zor ve dikkat isteyen bir taştır. Bu nedenle kullanırken de dikkatli olunması gerekir.

 Aragonit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Küçük darbelerde bile zarar görecek kadar hassas olan Aragonit taşını alırken pek çok konuda dikkatli olmak gerekir. Öncelikle, alınacak taşın yeterli korunuma sahip olup olmadığına bakılmalıdır. Mağazalardan alınan taşların üzerindeki çiziklere, kırıklara, şekillere dikkat edilmesi kırık bir ürün almanın önüne geçer. Online alışverişlerdeyse kargoya verilirken ne kadar iyi paketlendiğine dikkat edilmelidir.

Doğal taşlar genel olarak enerji dengesini koruma görevini üstlenir. Bu nedenle yalnızca rafta durmaları bile ortamın enerjisini değiştirir. Kullanmaya başlamadan önce temizliği ve bakımı yapılmalı, daha sonra uygun yere yerleştirilmelidir. Aksesuar olarak takılacak Aragonit taşlarının kırılgan yapıları unutulmamalı, enerji alışverişini engellemeyen başka bir ürünle korumaya alınmalıdır.

Dayanıklılık taşı olmasına rağmen oldukça hassas olan Arangonit taşı hakkında yeterli bilgi edinmeden satın alma işlemi tamamlanmalıdır. Bireyin ihtiyaçlarını karşılıyor mu, taşın bakımına yeterli özen gösterilebilir mi, taştan hangi etkiler görünmek isteniyor gibi sorular mutlaka yanıtlanmalıdır. Ayrıca taştan etki alabilmek için doğal olduğundan emin olunması gerekir.

 

Aragonit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Pek çok doğal taşın iç ve dış renkleri aynı olur. Bu nedenle taşın bir bölümünü kırarak renk karşılaştırılması yapıldığında sahte veya gerçek olduğu açığa çıkar. Ancak Aragonit taşı oldukça hassas, kırılgan, zarar görebilecek bir yapıdadır. Taşın bir bölümü kırılmak istenirken tamamen kırılmasına neden olunabilir. Bu nedenle kırmak yerine, yakma işlemi gerçekleştirilmelidir.

Ateşe karşı dayanıklı olan Aragonit taşı, ısı gördüğü zaman hemen renk değiştirmez. Bu nedenle doğallık testine tabi tutulurken kısa süre ateşin altında gözlemlenmesinde sorun yoktur. Eğer taş yanmaya başlıyorsa, renk değiştiriyorsa, eriyorsa veya soyulur hale geliyorsa doğal değildir. Ancak ateşe doğrudan teması halinde bir değişiklik gözlemlenmiyorsa gerçek olduğu anlaşılır.

Aragonit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Taşların sertlikleri hakkında yorum yapabilmek için sertlik skalasındaki yerlerinin bilinmesi gerekir. Görünüşünün aksine çabuk kırılabilen bir taş olan Aragonitin skaladaki yeri 3,5 ve 4 arasındadır. Düşmelere, darbelere, çizilmelere karşı dayanıklı değildir. Bu nedenle kullanırken dikkatli olunması, yaşanabilecek kazalara karşı önlem alınması oldukça önemlidir.

Bireysel anlamda pek çok etkisi bulunan Aragonit taşı en çok disiplin konusunda fayda gösterir. Kişinin konsantrasyon bozukluklarını düzelterek daha iyi odaklanmasını ve çalışmasını sağlar. Duygusal anlamda sağladığı faydalarla birlikte daha olgun, kararlı, kendinden emin hareket etmeye yardımcı olur.

Fiziksel anlamda Aragonit taşının gösterdiği etkiler oldukça fazladır. Bu nedenle geçmiş zamanlarda bazı hastalıkların tedavisini desteklemek amacıyla kullanılırdı. Günümüzde de doktor tedavilerinin daha iyi etki göstermesi amacıyla kullanılmaya devam etmektedir. Özellikle yorgunluk, ağrı, romatizma, eklem ve kemik sorunları üzerinde yapıcı etkiye sahiptir.

 Aragonit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Özellikle kadın aksesuarlarında bulunan Arangonit taşına farklı alanlarda karşılaşmak mümkündür. Genellikle süs eşyaları olarak kullanıldığı için kötü enerjisi alınması istenen kalabalık alanlarda kullanılır. Bazı masaj salonlarında, meditasyon alanlarında ve evlerde de Aragonit taşı bulunabilir. Böylelikle pozitif enerjiyle dolan alanların içinde bireylerin kendisini daha iyi hissetmesi hedeflenir.

Psikoloji üzerindeki güçlü etkileri, Aragonit taşının bazı terapilerde kullanılmasına imkan sağlar. Ruhsal hastalıkların yanında gergin ruh halleri, stresin etkileri, öfke kontrol bozuklukları gibi davranışların düzeltilmesine yardımcı olur. Bu bakımdan Aragonit taşı her yaş grubunun kolaylıkla kullanabileceği bir doğal taştır.

Tıpta inanılmaz etkiler gösterdiğinden dolayı Aragonit taşının kullanımı yaygın hale gelmektedir. Başta iskelet sistemi olmak üzere farklı hastalıklarda olumlu etkileri gözlemlenir. Bu sayede geçmişte olduğu gibi günümüzde de tıbbi destek almak amacıyla kullanılan taşların arasında yerini alır.

Aragonit Taşı Ritüeli

Düzenli olarak ritüel yapmak, kişinin kendisini eksik veya yarım hissettiği konularda tama ulaşmasına yardımcı olur. Bireysel barışıklık ve ruhsal güç kazanmak içinse bu ritüeller esnasında doğal taşlar kullanılır. Genellikle doğal taşın odada bulunması yeterli olsa da, belirli çakra noktalarına Aragonit taşı bırakmak daha iyi etki almayı sağlar.

Kendini manevi anlamda güçsüz hisseden kimseler, Aragonit taşının dayanıklılık verici etkisinden faydalanmak ister. Bunun en iyi yolu dayanıklılık ritüeli yapmakla başlar. Özellikle dolunay zamanlarındaki olumsuz etkilerden kurtulmak amacıyla ayda bir kez dayanıklılık ritüeli yapılmalıdır. Dayanıklılıkla birlikte şifa, zenginlik, sabır ritüellerinde de bulunabilir.

Ritüeller genellikle kişinin yalnız olduğu, loş ve sessiz ortamlarda yapılmalıdır. Kişi, tercihine bağlı olarak oturma veya uzanma pozisyonuna geldikten sonra Aragonit taşına odaklanır. Ritüelden beklentisini olumlamalarla yaparak taştan yayılan güzel enerjileri hissetmeye çalışır. Çok uzun sürmeyecek olan bu ritüel, kişinin kendisini rahat hissetmeye başlamasıyla sonlanır.

Aragonit Hangi Çakraya Uyumlu?

 

Taşların insana verdiği etkiler genellikle uyumlu olduğu çakralarla ilgilidir. Diğer alanlarda da etki gösterebilmelerine rağmen uyumlu oldukları çakralarda maksimuma ulaşırlar. Bu bakımdan, Aragonit taşı kasık bölümünde bulunan 1. kök çakra, kuyruk sokumundaki 4. kalp çakra ve kaş hizasında yer alan 6. üçüncü göz çakra üzerinde uyum sağlar. Kök, kalp ve alın çakralarının ilgili olduğu alanlarda iyileşmeler gösterir.

Aragonit taşı, bireyin maneviyatını güçlendirebilmesi özelliğini kalp çakrayla uyum sağlamasına borçludur. Kişide yer alan olumlu duygular da bu çakra sayesinde yeniden canlandırılır. Eğer kalp çakrası kapalıysa, çakraya ait olan bölgede Aragonit taşının tene temas edecek şekilde bekletilmesi gerekir.

Kök çakra ve Aragonit taşı arasındaki uyum, bireyin temel değerlerini temsil eder. Kişiye özgüven vererek hissettiği eksikleri tamamlamasını sağlar. Zenginlik ve bereket konularında iyileşme gözlemlenmesi de kök çakranın açılmasına bağlı olarak gelişir. Kararlarından geri dönmeyen kimseler, kök çakraları açık olan kimselerdir.

Ajna adıyla da bilinen üçüncü göz çakrası, kişinin altıncı hissinin gelişmesinde etkili rol oynar. Bu nedenle tahmin yeteneğini, olayların ilerleyişini çabucak kestirebilmeyi sağlar. Üçüncü göz çakrası ve Aragonit taşının arasında bulunan uyum sayesinde kişi mantığı ve kalbi arasında kalmayarak en doğru kararları verir.

 

Aragonit Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşların etkisini maksimum seviyede görebilmek için pek çok yol denenebilir. Bunların arasında meditasyon yapmak, çakraları kullanmak ve burçların uyumundan destek almak gibi seçenekler bulunur. Aragonit taşı, tüm burçlar tarafından kullanılabilir olsa da, en büyük etkisini oğlak, aslan ve başak burçları üzerinde gösterir.

Aslan burçları ruhsal dayanıklılıkları yüksek olan burçlardır. Ancak bazı durumlarda kendilerini güçsüz ve zayıf hissederler. Başak burçları mantıklı kararlar alırken duygularını geri planda tutarak hata yapabilirler. Oğlak burçlarıysa ilişkilerinde karşı tarafa verdiği değeri gösteremeyerek yargılanabilir. Tüm bu durumlar ve benzerleri, Aragonit taşının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte iyileşme gösterir.

 Aragonit Taşı Faydaları ve Zararları

En önemli faydalarından birini iskelet sistemi üzerinde gösteren Aragonit taşı, önemli bir ateş düşürücüdür. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklarda ateşin düşürülmesine yardımcı olur. İlaç kullanmak istemeyen, ateşi çok yüksek düzeye ulaşmayan kimseler Aragonit taşından destek alarak ateşlerini düşürebilir.

Sinir sistemine Aragonit taşının sağladığı faydalar oldukça fazladır. Öncelikle gerginliği azaltan, stresi yok eden, kişiyi sakinleştiren bir etkisi olması sayesinde pek çok ruhsal hastalığa yakalanmayı engeller. Duyuları daha iyi kullanabilmeyi sağladığından dolayı gerçek ve hayal arasındaki çizgiyi netleştirir. Akıl ve ruh sağlığını korumak için kullanılması gereken taşlar arasındadır.

Cilt üzerindeki etkisi büyük olan Aragonit taşı, yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Özellikle yanıkların iz bırakmaması için iyileşme sürecinde yanık bölgeye temas halinde tutulması gerekir. Akne problemlerine iyi geldiği için cildin daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Parlak bir ten, genç bir görünüm, kırışıklıkların azalması gibi çeşitli etkilere de ev sahipliği yapar.

Kilo vermek isteyen kimseler Aragonit taşını kullanabilir. Tokluk hissi oluşturacağı için yemek yeme oranını azaltır. Ancak çok zayıf olan ve kiloyla ilgili hastalık sahibi olan bireyler bu taşı kullanmamalıdır. Aksi taktirde tedavileri olumsuz yönde ilerlemeye başlar. Vücutta daha farklı sorunlar oluşturarak negatif etki yaratır.

 Aragonit Taşı Evde Nereye Konur?

Olumlu enerjileriyle öne çıkan Aragonit taşı, evlerde bulundurmaya oldukça uygun olan bir taş türüdür. Yapısı kırılgan olduğu için aksesuar olarak kullanılması zordur. Bunun yerine süs eşyası olarak sürekli kullanılan odalarda bulundurmak taşın korunmasına yardımcı olur. Böylelikle Aragonit taşının etkisinden daha uzun süre faydalanmak mümkün hale gelir.

Şifa, güç, para ve mutluluk getiren Aragonit taşı evin her bölgesinde kullanılabilir. Odaklanma problemleri yaşayan bireyler çalışma odalarında, ruhsal olarak iyileşmek isteyen kimseler yatak odalarında bulundurabilir. Aile içindeki huzurun yakalanması için yemek masalarında, mutfakta veya salonda yer verilebilir.

Çocuk odalarında da Aragonit taşının bulunması uygundur. Sessiz ve sakin çocukların dışa açık yapıya gelmelerine yardımcı olurken sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirilmesi sağlanır. Okul çağında derslerde başarı getirme özelliğine sahiptir. Sürekli kabus gören, olumsuzluklardan çabuk etkilenen çocuklar içinse sakinleştirici özelliği vardır.

 Aragonit Taşı Nerede Satılır?

Yaygın olarak kullanılan bir kristal olduğundan dolayı Aragonit taşına her yerden ulaşmak mümkündür. Dileyen kimseler bijuteri ve mağazaları gezerek, dileyen kimseler online uygulamalardan ve internet sitelerinden alışveriş yapabilir. Pek çok model, renk ve çeşitte bulunabildiği için her zevke hitap eden Aragonit taşları vardır.

Küçük şehirlerde Aragonitin bulunması kolay değildir ancak istenilen mağazaya sipariş edilerek getirtilmesi mümkündür. Bu esnada taşın rengi, boyutu ve tasarımı da seçilebilir. Yapılan her seçimde fiyatlar değişiklik gösterse bile Aragonit taşının faydaları, kendisine verilen fiyata değer bir durumdadır.

 Aragonit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Milyarlarca yıl süren oluşumu nedeniyle Aragonit taşı oldukça değerlidir ancak fiyatları bu değeri gösterecek kadar yüksek değildir. Doğada bulunma oranı, özellikleri ve bir mücevher olmamasından kaynaklı olarak her bütçeye uygun fiyatları vardır. Dileyen herkes kendisine uygun olarak seçtiği Aragonit taşını alabilmektedir.

Pek çok rengi bulunan Aragonit taşının fiyatı, taşın rengine bağlı olarak değişebilmektedir. Aynı şekilde parlaklık, büyüklük, şeffaflık, opaklık gibi durumlar da taşın fiyatını doğrudan etkiler. Yapılan eşyanın kullanıldığı diğer malzemeler değerliyse, Aragonit taşına sahip olmak biraz cep yakabilir. Genel olarak ortalama, uygun fiyatlara sahip olması nedeniyle de sıkça tercih edilen bir kuvars taşıdır.

 Aragonit Taşı Bakımı ve Temizliği

Kötü enerjileri kendine çeken Aragonit taşının zaman zaman temizlenmesi gerekir. Bu temizlik hem fiziksel hem de manevi anlamda yapılmalıdır. Yeterli temizliği yapılmayan taşlar sahip oldukları özellikleri gösteremez hale gelirler. Bu nedenle bir süre sonra yalnızca aksesuar olarak kullanılabilirler.

Taş temizliği yaparken kullanılan maddeler genellikle su ve topraktır. Özellikle akan suyun altında bekletilen Aragonit taşı, bünyesindeki tüm negatif enerjilerden arındırılır. Ancak bir bardak suyun içinde gece boyu bekletilmesi de temizlenmesini sağlar. Taşın temizlenmesi için bu kadar uzun süreler ayrılamıyorsa topraktan yardım alınabilir.

Kuru toprağın yüzeyine bırakılan Aragonit taşı, olumsuz enerjilerini toprağa bırakarak temizlenir. Islak toprak olmaması, taşın fiziksel temizliği açısından oldukça önemlidir. Ayrıca yüzeyde beklediği esnada üzerine güneş ışıkları vurursa kötü enerjiler daha kolay uzaklaştırılır. Adaçayından yapılan bir tütsüyle de bakımı yapılabilmektedir.

Aragonit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Çok geç keşfedildiği için Aragonit taşının geçmişi uzakta değildir. 1700’lü yıllarda yapılan keşfinin ardından pek çok alanda kullanılmıştır. Özellikle savaşçılar ve askerler tarafından kullanılmasının sebebi, taşın sahibine verdiği dayanıklılıkla ilgilidir. Zor zamanlar geçiren ve ruhsal olarak kendini iyi hissetmeyen kimseler Aragonit taşını kullanarak güçlenmeyi amaçlar.

Bünyesinde Kalsiyum bulunduran Aragonit taşı, içerdiği minerali vücuda yükler. Bu sayede Kalsiyum eksikliğinde görülebilecek hastalıkların oluşumunu engeller. Çocuklarda daha hızlı büyümeyi mümkün kılarken boy sorunu çeken kimselere de yardımcı olur. Fiziksel olduğu kadar ruhsal anlamda da iyileştirmeler yaparak kişiyi çeşitli sorunlardan korur.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.