Aventurin / Aventurine (Şans Taşı)

Aventurin / Aventurine (Şans Taşı)

 Aventurin Taşı Ne Anlama Gelir?

Doğal taşların bağlı olduğu çakralar, burçlar, hastalıklar ve rahatsızlıklar vardır. Taşlar, belirli alanlarda enerji alışverişi yaparak bireylerin her anlamda iyileşme göstermesine yardımcı olur. Özellikle Aventurin taşı kullanan kişiler, toksik duygulardan arınarak yaşamlarına temiz şekilde devam ederler.

Başarı, şans, zenginlik, mutlulukla ilgili niyetlerin oluşmasını sağlayan Aventurin taşı, pek çok duygu ve durumla özdeşleştirilebilir. Özellikle kişinin içindeki olumlu duyguları arttırarak yaşanabilecek pek çok psikolojik rahatsızlığın önüne geçer. Bireyi yeni olasılık ve fırsatlarla karşılaştırarak, yaşamın anlamını daha iyi kazanmasına yardımcı olur.

Yüz masajı, son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen bir terimdir. Aventurin Doğal Taş Masaj aleti sayesinde yüzünüzü dinlendirirken taşın şifasından faydalanabilirsiniz. Aventurin depresyona ve yoğun strese karşı doğal bir kalkan görevi görür.

Aventurin Taşı Oluşumu

Doğal taşlar, uzun yıllar boyunca yaşanan oksijen tepkimelerinin sonucunda meydana gelir. Aventurin taşı da yaklaşık iki buçuk milyon yılda oluşumunu tamamlar. Çoğunlukla kayaçların boşluklarında bulunur. Doğada pek çok alanda oluştuğu için bulunması zor olan nadir taşlar arasında yer almamaktadır.

Volkanik patlamaların sonucunda da Aventurin taşının oluştuğu gözlemlenir. Yeryüzüne çıkan magmalar zamanla soğuyarak çeşitli taşları oluşturur. Bu taşlardan biri de özellikle yeşil tonlarında bulunabilen Aventurin taşıdır. Farklı bileşiklerin tepkimeye girmesiyle birlikte mineral yapısı uzun sürede tamamlanarak günümüzdeki halini alır.

 Aventurin Taşı Nerede Çıkar?

Kayaçların çok olduğu bölgelerde Aventurin taşına rastlanması mümkündür. Başta Asya kıtasında, ardından Avrupa ve Amerika kıtalarında da bulunur. Yoğun olarak Hindistan’dan çıkarılan bu taş, Hindistan’ın geçmişinde de önemli bir kültür ögesidir. Şili, Brezilya ve Rusya’da da Aventurin taşı çıkarılmaktadır.

Genellikle yeşil ve mavi tonlarında bulunan Aventurin taşına Türkiye’de rastlanmamaktadır. Ancak dış ülkelerde çıkarıldığı için işlenmiş veya işlenmemiş hallerinin ithalatı yapılabilir. Çok kırılgan bir yapısı olmadığından dolayı Aventurin taşının işlenmesi, taşınması, korunması gibi durumlar yüksek masraflara neden olmaz.

 Aventurin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşları satın alırken öncelikle alınacak olan taş hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Ortalama fiyatlarda bulunan, kişinin ihtiyacını karşılayacak etkisi olan gerçek taşlar alınmalıdır. Kişinin istediği alanda etkisi bulunmuyorsa alınacak olan Aventurin taşı işlevsiz kalacaktır. Bu nedenle öncelikle araştırma yapmak, ardından Aventurin taşını kullanmak gerekir.

Maddi ve manevi anlamda şifa bulmaya yardımcı olan Aventurin taşı bir tedavi yöntemi değildir. Ancak tedavilere destek olacak pozitif enerjilere sahiptir. Bu bakımdan, hastalıklar karşısında tıbbi tedavileri reddederek Aventurin taşından fayda beklemek doğru değildir. Doktor tavsiyelerine uygun adım atılırken, tedaviyi desteklemesi adına doğal taşların kullanılması gerekir.Enerji alışverişi yapan bu taşın sık sık temizlenmesi, zaman zaman da bakımının yapılması oldukça önemlidir. Bir başkasının kullandığı taşları temizlemeden kullanmak da yanlıştır. Kimsenin kullanmadığı taşları almak, Aventurin taşının sahip olduğu özellikleri daha iyi yansıtabilmesine yardımcı olur.

 Aventurin Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Bir taşın gerçek veya sahte olduğunu anlamanın pek çok yolu vardır. Bunlardan birincisi, taşa dokunmaktır. Bilgili bir kimse Aventurin taşına dokunduğu zaman dokusundan, ağırlığından, opaklığından ve renklerinden taşın gerçek olup olmadığını anlayabilir. Gerçeğe çok yakın olan imitasyon taşlar da bulunduğu için farklı yöntemler denenebilir.

İmitasyon taşlar, sıradan kaldırım taşlarının boyanmasıyla oluşur. Bu nedenle taşın iç ve dış renkleri birbirine uyum sağlamaz. Çoklu taş bulunan aksesuarlarda Aventurin taşının bir tanesini kırmak yeterli olur. İç ve dış renkleri aynı şekildeyse taşın gerçek olduğu, değilse sahte olduğu rahatlıkla anlaşılır.

Kullanılan Aventurin taşının gerçekliğinin anlaşılabilmesi için yakılması da sık kullanılan bir yöntemdir. Taşın bir bölümünü ateşe tutarak gözlem yapmak istenilen bilgiye ulaşmayı sağlar. Eğer taşın boyasında erime, akma, büzülme, değişme gibi durumlar gözlemleniyorsa taşın sahte olduğu söylenebilir. Ancak uzun süre ateşte tutulması bazı tepkimelere neden olacağı için yanıltıcı durumlarla karşılaşılabilir.

 

 Aventurin Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Sertlik skalasında 7 değerine sahip olması Aventurin taşının dayanıklı olduğunun göstergesidir. Dış yüzeyi pürüzsüz ve parlak olduğu için aksesuarlarda kullanımı oldukça şık ve doğaldır. Özel işlenme yöntemleriyle şekillendiren bu taş, parlaklığının artması için cilalanarak piyasaya sürülür.

Şans taşı adıyla anılan Aventurin, yaydığı olumlu enerjiler sayesinde çevresine şans dağıtır. Diğer bir ismi de yol gösterici özelliğinden dolayı Yıldız taşıdır. Kişiyi çeşitli bunalım ve sıkıntılardan uzaklaştırarak rahatlatır. Psikolojik açıdan olumlu duygularla yüklenmeyi sağlaması, yaşanabilecek pek çok ruhsal hastalığın engellenmesini sağlar.

Ortamda bulunan elektromanyetik dalgaların zararlarını kendisine çeker. Bu sayede dolaşım ve sindirim sistemi rahatsızlıkları, baş ağrısı, uyku düzensizlikleri gibi sorunların yaşanmasını engeller. Kan basıncını düzenleyerek, DNA sentezi esnasında yaşanabilecek mutasyonların önüne geçer. Böylelikle Aventurin taşının sağlıklı yaşamı destekleyen bir özelliği bulunduğu söylenebilir.

 Aventurin Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Son zamanlarda çok rağbet gören taşlardan biri Aventurin taşıdır. Bu nedenle özellikle aksesuarlar olmak üzere pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Diğer taşlarla kombinlerek bilekliklerde, kolyelerde, halhallarda Aventurin taşıyla karşılaşılır. Ayrıca yüzük ve küpelerde tek başına kullanıldığında da güzel bir görünüm oluşturur.

Bazı küçük heykellerin yapımında Aventurin taşı kullanılabilir. Bu tür heykeller genellikle süs eşyası olarak tasarlanır. Evler başta olmak üzere sürekli vakit geçirilen her alanda Aventurin içerek küçük heykeller bulunabilir. Halka açık olan restoran ve kafelerde de Aventurin taşına yer verilerek gösteriş sağlanabilir.

Psikoloji ve tıpta da önemli bir yeri bulunan Aventurin taşının kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Bir tedavi yöntemi olmasa da, tedaviye yardımcı olan özelliklerinin geri plana atılmaması gerekir. Taşın iyi geldiği hastalıklara sahip olan kimseler yanlarında veya içinde bulundukları alanlarda Aventurin’in olumlu enerjilerinden yararlanmalıdır.

Aventurin Taşı Ritüeli

Kalbe doğrudan etki eden taşlarla ritüel yapmak, ihtiyaç duyulan alanda iyileşme yaşanmasını kolaylaştırır. Aventurin taşı da kalbi etkileyen doğal taşlar arasında bulunduğu için yapılan ritüeller daha etkili hale gelmesini sağlar. Özellikle şans ve aşk konularında gösterdiği fayda sayesinde hem ritüellerde hem meditasyonlarda yerini alır.

Şanssız ve aşksız hisseden insanların mutluluğa ulaşmaları oldukça zor görünebilir. Ancak Aventurin taşıyla yapılabilecek aşk ve şans ritüelleri her şeyin tersine dönmesini sağlar. Kişinin aşkı bulması, hayalini kurduğu şansı elde etmesi, kapalı yollarının açılması mümkündür. Yalnızca bir ritüelle bile hem aşka hem de şansa kavuşulabilmektedir.

Dişil ve eril enerjileri etkileyen Aventurin taşı, yapılan ritüelde karşı cinsi kişiye doğru çeker. Bahsedilen ritüeli yapmaksa oldukça kolaydır. Uyumadan önce yatağa girerken Aventurin taşını alıp kalbin üzerinde tutmak gerekir. Akıldan olumlu düşünceler geçirilerek kalp üzerinde bekletilen Aventurin, olumlu etkilerini yaymaya başlar. Konsantrasyonu arttırmak için sessiz, karanlık ortamlar tercih edilmeli, gözler kapalı şekilde tutulmalıdır.

Aşkın ve şansın aynı anda bulunması oldukça zordur ancak ritüellerden kısa süre sonra gözle görülür değişimler yaşanabilir. Eğer uzun süre geçmesine rağmen yaşamda hiçbir değişiklik yoksa ritüel tekrar edilmelidir. Taşın doğru yere konup konmadığı kontrol edilirken gerçek taş kullanıldığından emin olunmalıdır. Olumlama düşünceleri arttırılarak şans ve aşk daha çok düşünülmelidir.

Aventurin Hangi Çakraya Uyumlu?

Yeşil, mavi ve turuncu renklerine sahip olabilen Aventurin taşının sahip olduğu her renk farklı bir çakrayla uyum sağlar. Bu sayede üç rengi birden içeren Aventurin taşı üç farklı çakranın açılmasına yardımcı olur. Yalnızca kişinin üzerinde bulunması durumunda bile kalp çakrası, sakral çakra ve üçüncü göz çakrası daha iyi çalışmaya başlar.

Alın çakrası olan üçüncü göz çakrası, mavi rengiyle uyum sağlar. Bu nedenle mavi tonlarında bulunan Aventurin taşı kullanılarak açılabilir. Üçüncü göz çakrasının kapalı olması durumunda hayat tekdüze şekilde devam eder. Olaylara dışarıdan bakabilme yeteneği gelişemediği için kişi sürekli yaptığı hatalarla mücadele etmek zorunda kalır.

Kalp çakrası genellikle yeşil ve pembe tonlarıyla açılmaktadır. Kullanılacak olan yeşil Aventurin taşı kalp çakrasının daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Özellikle ikili ilişkilerin ciddileşmesinde, aile içi geçimsizliklerin giderilmesinde, kıskançlık problemlerinin aşılmasında etkilidir. Kişinin sahip olabileceği öfke problemlerine iyi gelerek diğer insanlarla olan sosyal ilişkileri dengeler.

Genellikle hayal gücü ve sanatla bağdaştırılan sakral çakra, turuncu tonlarındaki taşlarla açılır. Bu bağlamda, turuncu rengi içeren Aventurin taşının kullanılması kişinin hayal gücünü geliştirir. Hissedilen motivasyon eksikliğini gidererek başarıya giden yolu gösterir. Kafa karışıklıkları, kararsızlık, aşırı ciddiyet gibi kötü enerjileri alarak yerine olumlu olanlarını getirir.

Aventurin Taşının Uyumlu Burçları

Sınırsız imkanlar sunan Aventurin taşı; yengeç, aslan ve koç burçları ve yükselen burçlarıyla uyum sağlar. Her insan Aventurin taşından olumlu etkiler alsa bile aslan, yengeç ve koç burçlarında alınan etki daha fazla olur. Bu kimseler kendilerini baskılayan duygulardan, düşüncelerden, durumlardan hızlıca uzaklaşır.

Yengeç burçları, duygusal çalkantılar yaşayan burçlardır. Aventurin taşını kullanmaları halinde duygusal anlamda dengelenmeler yaşayarak pozitif enerji kazanırlar. Güven eksikliği yaşayan aslan burçlarına gereken özgüven aşılanır. Ayrıca koç burçlarının şanssızlığını azaltarak bolluk ve berekete kavuşmalarına yardımcı olur. Aynı etkiler diğer burçlarda gözlemlense de aslan, koç ve başak burçlarının kullanması daha yararlıdır.

Aventurin Taşı Faydaları ve Zararları

Fiziksel ve duygusal olarak şifalanmaya yardımcı olan Aventurin taşının hem faydaları hem de zararları vardır. Gözleri dinlendirme özelliğinden dolayı göz hastalarının kullanması oldukça yararlıdır. Tansiyon dengeleyici, kalp sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır. Bu bağlamda, özellikle sağlık sorunu olan yaşlıların ve sağlığını korumak isteyen gençlerin kullanması önerilir.

Kişiye hareket etme enerjisi sağlayan Aventurin taşını sessiz ve sakin çocukların odalarında bulundurmak gerekir. Bu sayede içine kapanık çocuklarda sosyalleşme, arkadaş edinme, daha fazla hareket etme isteği uyandırılır. Pozitif enerjiden dolayı iç barışıklık kazanılmasına, başarıya ulaşılmasına yardımcı olur.

Mantıklı düşünme yetisi kazandırdığı için kararsız kimselerin Aventurin taşı kullanması gerekir. Olaylara daha objektif yaklaşma, farklı gidiş yollarını görebilme gibi özellikler edindirir. Aventurin taşı sayesinde içinde bulunulan zorluklardan kısa sürede kurtulmak mümkün hale gelir.

Fiziksel bir zararı bulunmasa da Aventurin taşından duygusal anlamda zarar görmek mümkündür. Bunun nedeni, gereken düzende taşın temizliğinin yapılmamış olmasıdır. Kötü enerjileri depolayan bu taşın kendi kendini temizleme özelliği yoktur. Bu nedenle belirli aralıklarla bakımı yapıldıktan sonra kullanılmaya devam edilmesi oldukça önemlidir.

 Aventurin Taşı Evde Nereye Konur?

Doğal taşlar, neredeyse yüz metre içindeki kötü enerjileri kendilerine çekebilirler. Kişinin veya ortamın negatif enerjisini çekebilmesi için de insanlara yakın yerlerde bulunmalıdır. Bunun için evin merkezinde bulunan bir oda tercih edilebilir. Tek başına yaşayan kimselerse evin en çok kullanılan odasında Aventurin taşı bulundurabilir.

Toplu kullanılan alanların başında yemek odaları, salonlar, oturma odaları gelir. Aile içinde huzuru koruyabilmek için bu odalardan birine Aventurin taşı yerleştirilebilir. Taşa olan ihtiyaç bireysel sebeplerden kaynaklıysa çalışma odası veya yatak odası da Aventurin taşının yerleştirilmesi için uygundur.

 Aventurin Taşı Nerede Satılır?

Nadir sayılan taş türlerinden olmadığı için Aventurin taşına sahip olmak oldukça kolaydır. Herhangi bir bijuteri dükkanından, doğal taş satan mağazalardan, internetten veya özel tasarımcıların sahip olduğu şirketlerden elde edilebilir. Ancak alışveriş esnasında taşın doğal veya sahte olduğu kontrol edilmelidir.

Bazı ikinci el mağazalarında ve uygulamalarında da Aventurin taşına ulaşılabilmektedir. Kişinin tercihine bağlı olarak alınabilecek ikinci el Aventurin taşı, kullanılmadan önce mutlaka temizlenmelidir. Başka bir ortamın enerjisini bünyesinde barındırdığı için yeni kullanıcıya gereken etkiyi gösteremez. Temizlik ve bakımından sonraysa ilk kez kullanılıyormuş gibi hissettirir.

 Aventurin Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Bulunması oldukça kolay olan Aventurin taşının fiyatları her bütçeye uygundur. Çok ucuza bulunan ürünler genellikle imitasyon olacağı için ortalama fiyatın altında alınmamalıdır. Aksi taktirde sahte olan taşın hiçbir etkisi gözlemlenemez, yalnızca aksesuar olarak kullanılabilir.

Özel tasarımlara, taş büyüklüğüne, kullanılan diğer malzemelere bağlı olarak fiyatlarda değişim gözlemlenebilir. Genellikle süs eşyaları aksesuarlara göre pahalıdır çünkü kullanılan Aventurin miktarı daha fazladır. Erkekler için üretilen tespihler de süs eşyaları ve kadın aksesuarları arasında fiyatlara sahiptir.

 

 Aventurin Taşı Bakımı ve Temizliği

Kuvars grubuna ait olan taşların temizliği hem fiziksel hem enerjisel olarak yapılmalıdır. Bu nedenle bir Aventurin taşını yalnızca silerek temizlemek mümkün değildir. İçindeki negatif enerjileri atabilmesi ve yeniden pozitif enerji yayabilmesi için su, toprak veya güneşe ihtiyaç duyulur.

En az ayda bir yapılması gereken Aventurin taşının bakımı oldukça kolaydır. Gereken hiçbir özel uğraş ve malzeme yoktur. Yalnızca bir bardak suyun içinde bir gece boyunca Aventurin taşını bekleterek bile kötü enerjilerinden arındırmak mümkündür. Vakti olan kimseler akan bir suyun altında bir saat bekleme yaparak da taşın manevi temizliğini yapabilir. Suyun kullanılamadığı durumlarda toprak üzerinde bekletme işlemi uygulanmalıdır.

 Aventurin Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Renkleriyle ve insanda oluşturduğu etkiyle dikkat çeken Aventurin hakkında pek çok ilginç bilgi vardır. Bunlar genellikle eski uygarlıkların mitolojileriyle ilgilidir. Günümüzde de devam eden gelenekler bulunduğu için önemini hiç kaybetmemiştir. Örneğin, şans oyunlarıyla ilgilenen bazı kimseler yanlarında Aventurin taşı bulundurur.

Çin halkının inancına göre merhamet tanrıçasına ait olan kutsal taş Aventurin’dir. Bunun yanında Yunan mitolojisinde de doğa tanrıçası ve Aventurin taşı arasında bir bağ bulunmaktadır. Yeşil ve mavi renklerinden dolayı doğallığı gösterdiği için Asya Budistleri de doğaya verdikleri önemi Aventurin taşıyla birlikte gösterilir. Bu bağlamda, Aventurin taşı hem tarihte hem de günümüzde değerini korumayı başaran taşlar arasında bulunur.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.