Aventurin Taşı Nedir, Değerli midir, Faydaları Nelerdir?

Aventurin Taşı Nedir, Değerli midir, Faydaları Nelerdir?

Aventurin Taşı Nedir?

Aventurin bol miktarda kapanımlara sahip; sarı, turuncu, kırmızımsı kahve, mor, mavi ve gri birçok renkte oluşan bir Kuvars kristalidir. En yaygın çeşidi yeşildir.

Kuvarsa giren ışık, bu kapanımlara çarpar ve onlardan yansır. Bu da, “aventurescence” olarak bilinen ışıltılı bir görünüm üretmektedir. Kapanımlar ayrıca, taşın malzemesine farklı ve etkileyici bir renk verir. Aventurin taşının yansımaları oldukça dikkat çekicidir. Bu özelliği, bir değerli taş olarak çekiciliğini veren şeydir.

Aventurin Taşı Ne Anlama Gelmektedir?

Tarih boyunca, aventurin taşı anlamı genel olarak fırsat ve şans üzerine olmuştur. Her zaman, tüm doğal taşlar arasında en çok şansı çekenlerden biri olarak kabul edilmiş ve onunla uzun süreli çalışan kişilere farklı şekillerde şansı çekmiştir.

Aventurin taşı anlamı, vücudun dışıyla değil, iç kısmıyla ilgilenen birçok yararlı metafiziksel özellikleri ile ilgilidir. Diğer yeşil taşlar gibi, o da kalp çakrası ile yakından ilişkilidir. Bunun nedeni, bu çakranın yeşil ışın enerjisinin bölgesi olmasıdır. Taşın içsel anlamı; saflık, berraklık ve sadece zihin tarafından inşa edilenin aksine, kalp merkezli bir benlik duygusudur.

Nerede Bulunmaktadır?

Aventurin taşının Hindistan’a özgü olduğu söylenebilmektedir. Çünkü dünyanın neredeyse tamamı burada tedarik edilmektedir. Taşın en büyük yatakları, yüzyıllardır Mysore ve Chennai’den çıkarılmıştır. Hindistan, kuvars varyasyonları içeren diğer tüm tortularla karşılaştırıldığında, gezegendeki en kaliteli aventurine sahip yer olarak gösterilmektedir.

İspanya, Şili ve Rusya’da bol miktarda bulunmaktadır, ancak bunlar yeşil aventurin taşı değildir. Bu aventurin formları turuncu, gri ve hatta beyaz renklerdedir.

Özellikleri

Rengi: Yeşil, turuncu, kahverengi, sarı, mavi veya gri
Element: Toprak, su
Sertlik: 6.5 – 7
Burç: Boğa, Başak, Oğlak, Terazi
Çakra: Kalp Çakrası
Tamamlayıcı yağ: Adaçayı
Tamamlayıcı taş: Pembe kuvars
Menşei: Hindistan, Rusya, Brezilya, Çin

Aventurin Taşı Değerli mi?

Bahsi geçen doğal taş, bolluk söz konusu olduğunda ametist ve pembe kuvars gibidir. Asla nadir olarak kabul edilmeyen, yaygın olarak bulunan bir taştır. Bu nedenle, satış fiyatları genellikle uygundur.

Bir aventurin takı için çok yüksek ödeme yapılmamalıdır. Bununla birlikte, takıyı yapmak için harcanan emek nedeniyle biraz daha yüksek bir fiyata satış yapılabilmektedir.

Ne İşe Yarar? Aventurin Taşı Faydaları

Aventurin taşı, kalbinizi daha büyük potansiyele ve sonsuz olasılıklara açarak hayatınıza bolluğu çeken bir taştır. Dünya ile bağlantınızı güçlendiren bu taş, Tabiat Ana’nın cömert armağanlarını derinden takdir etmenize yardımcı olur.

Hayatın iniş ve çıkışlarına farkındalık getiren aventurin, sizi her engeldeki fırsatı görmeye davet eder. Olumsuz olayların geçiciliğini vurgulayarak, hayatın karşınıza çıkardığı tüm zorluklara güvenle sebat ederek değişimi kucaklamanız için size ilham vermektedir.

Nazik titreşimi, titreşimi, duygusal dengeyi besler ve vücudu doğal neşe durumuna yeniden canlandırır. Aventurin taşı; geçmiş takıntıları bir kenara bırakarak, size her deneyimin kişisel gelişiminizi ilerletmek için bir ders olduğunu öğretir.

Taşın faydaları arasında, ayrıca elektromanyetik dalgaların olumsuzluklarını gidermesi de yer alır. Evinizde veya ofisinizde, elektromanyetik yükü gidermek için yakınınızda tutmanız iyidir. Bu taş, çevre kirliliğini emme özelliğine de sahiptir. Aslında, bu taşı mümkün olduğunca çok yerde bulundurarak evinizin genel enerjisini artırabilirsiniz.

Nasıl Kullanılmaktadır?

Aventurin taşı arındırma, şans ve aşk için kullanılabilir. Ayrıca, hedeflerinizi tezahür ettirmek için de faydalı bir taş olabilir.

Doğal taş aşk için kullanıldığında da faydalıdır. Çünkü erkek ve dişi enerjileri dengelemeye yardımcı olur ve sizi objektif olabileceğiniz dengeli bir yere getirir. Ayrıca, olayları gerçekte oldukları gibi görmenize yardımcı olur. Bu taş, tarihte kalbi açmak için de kullanılmıştır. Peki, aventurin taşı nasıl kullanılır?

 

Aventurin Taşı İle Ritüel

  • Kendiniz için bazı hedefleri veya niyetleri bir kağıda yazın ve ellerinizi kağıt üzerinde gezdirin.
  • Niyetinizin enerjisini hissedin ve bu hedefleri gerçekleştirme adımlarını tamamladığınızı hayal edin.
  • Hedeflerinizi ve niyetlerinizi beslemeye yardımcı olmak için bu enerjinin genişlemesini temsil eden bir aventurin taşını kağıdın üzerine yerleştirin.

Aventurin taşı aşk için kullanmak istiyorsanız, kalp çakranız üzerinde meditasyon yapmak iyi bir fikirdir. Peki, bu taş ile meditasyon nasıl yapılır?

  • Taşı soğuk akan suda yıkayın.
  • Kullanacağınız odayı adaçayı, palo Santo gibi bir tütsü ile arındırın.
  • Duş alarak veya banyo yaparak ve tüm olumsuzlukların sizden akıp gittiğini gözünüzde canlandırarak kendinizi temizleyin.
  • Tütsüyü çevrenizde gezdirin.
  • Taşı kalp çakranıza veya sol elinize koyun.
  • Göğsünüzün ortasında bir girdap gibi dönen sıcak yeşil bir enerji hayal edin.
  • Aventurin taşından gelen sıcak yeşil enerjiyi, fiziksel kalbinizden kolunuzdan yukarı doğru aktığını ve kalp çakrasının yeşil enerjisine katkıda bulunduğunu hayal edin.
  • YAM mantrasını söyleyin.
  • Kalbinizdeki herhangi bir sertliği çözen enerjiyi hissedin ve onun yerine sevgi ve şefkat dalgaları koyun.
  • Ardından, tüm bedeninizi doldurduğunu hissedin.
  • En az 10 dakika bu şekilde meditasyon yapın.
  • İşiniz bittiğinde, taşın akışını durdurduğunu gözünüzde canlandırın.
  • Sonra, kalp çakrasının yoğunlaştığını ve kapandığını hayal edin. Bu şekilde, gün boyunca savunmasız olmasını engelleyebilirsiniz.
  • Ellerinizi yere koyun ve fazla enerjinin Toprak Ana’ya dönmesine izin verin.

 

Aventurin Hangi Burcun Taşıdır?

Aventurin taşı burcu Başak burcudur. Başak burcu rasyonel, organize, pratik ve analitiktir. Ancak, bu özelliklerin bir dezavantajı vardır: aşırı analiz…

Başaklar, bazen bir analiz felci yaşayabilmektedir. Bu da, her şeyi aşırı düşünmenin ve aşırı analiz etmenin sizi karar veremez hale getirdiği ölçüde olduğu anlamına gelir. Detaylı düşünen başaklar için aventurin taşı harika işler çıkarabilmektedir. Rasyonel yönünüze bunaldığınız zamanlarda, sizi daha kararlı kılmak için bu taşa güvenin!

Aventurin Taşı Hangi Çakra İle Bağlantılıdır?

Aventurin taşı kalp çakrası taşıdır. Bu taş, her zaman uzaklara yayılmış aşk ve fantezi duygularını canlandırmaya hazırdır. Ancak aynı zamanda, güçlü bir şekilde sizi her zaman yükseltmeye de hazırdır.

Aventurin taşı çakrası yalnızca kalp çakrası değildir. Aynı zamanda solar pleksus çakranın da büyük bir şifacısıdır. Bu iki çakradaki enerji tıkanıklıklarını temizlemeye yardımcı olur. Bu da, başkalarıyla iletişim kurma ve duygusal bağlar kurma yeteneğimizi düzenleyebildiği anlamına gelir.

Nasıl Temizlenmektedir?

İyileştirme için herhangi bir doğal taş ile çalışırken, taşıdığı özelliklerin tam etkisini alabilmeniz için onu temiz ve şarjlı tutmanız çok önemlidir. Bu nedenle, en azından ayda 1 kez taşınızı temizlemelisiniz. Vaktiniz varsa, taşlarınızı haftalık olarak temizlemenizi öneririz. Peki, aventurin taşı nasıl temizlenmektedir?

Aventurin taşı, su için güvenli bir taştır. Aventurin taşı kullananlar da suyla temizlik hakkında olumsuz bir görüş bildirmemiştir. Aşağıdaki temizlik yöntemlerinden herhangi birini kullanabilirsiniz:

  • Taşı 60 saniye boyunca akan suyun altında tutun. Havluyla kurulayın veya güneşte bırakın.
  • Tuzlu su çözeltisi oluşturun ve taşlarınızı 24 saate kadar bu çözeltiye daldırın.
  • Taşı gece boyunca dışarıda bırakarak temizlemek ve şarj etmek için dolunay ışığını kullanın.
  • Zihninizde temizlik niyetini belirlerken, taşın üzerine tütsü yakın.
  • Taşı bahçeye gömün ve 48 saat sonra geri alın.
  • Şarj etmek için, selenit taşı gibi kendi kendini temizleyen bir taş kullanın.
  • Taşı bir Himalaya tuzu yatağına koyun ve 48 saate kadar bekletin.
  • Yağmur yağarken dışarıya koyun ve yağmurun üzerine yağmasına izin verin.

Suya Girer mi?

Aventurin taşının sertlik değeri, Mohs ölçeğine göre 6.5 ile 7 arasındadır. Bu ölçekte sertlik değeri 5 ve üzerinde olan doğal taşlar, suya girmek için güvenli kabul edilmektedir. Bu nedenle, aventurin taşı suya girebilir ve su ile temizlenebilmektedir.

Turkuaz veya florit taşları gibi, suyla temas ettiğinde çözünen taşlar vardır. Unutmayın, doğal taşlar mineral bileşiklerdir ve suyun varlığında hepsi kendini bir arada tutamayabilir. Neyse ki, aventurin taşı onlardan biri değildir ve gerektiğinde suya daldırılabilir.

Aventurin Taşı Programlama

Aventurin taşı, diğer doğal taşlar gibi, programlandığında ve belirli bir amaca adandığında daha da güçlenmektedir. Taşınızı temizledikten hemen sonra onu programlayabilirsiniz:

  • Taşı sol elinizde tutun.
  • Doğal ışıkta veya pencere kenarında durun.
  • Yüksek sesle, “Bu taşı en yüksek hayrıma adadım. Sevgide ve ışıkta kullanılmasını istiyorum” deyin.
  • Daha sonra, taşı programlayın. İster yeni bir işe girmek ister kendinize nazik davranmak olsun, aventurin taşının sizi hangi konuda desteklemesini istediğinizi düşünün.
  • Hala taşı sol elinizde tutarken, bu amacı gerçekleştirecek olsaydınız nasıl olacağını hayal edin ve hissedin.
  • Taşın amacını tasavvur ettikten sonra, süreci yüksek sesle “Bu taşı amacıma adadım” diyerek bitirin.

 

Aventurin Taşı Ve Yeşim Taşı Farkı Nedir?

Aventurin taşı yeşim taşı ile karıştırılabilmektedir. Bunun nedeni, ikisinin neredeyse aynı görünmeleridir.

Aventurin taşı bir kuvars çeşidi ve yeşil bir nefrit şeklidir. Fiziksel olarak çok benzer görünmelerine rağmen, aslında son derece farklı taşlardır.

Bununla birlikte, her ikisi de yeşil ışın enerjisinin tezahürleri olması nedeniyle kalp çakrası ile ilgili taşlardır. Yeşim taşı da aventurin kadar nazik ve destekleyicidir, ancak daha besleyici olarak kabul edilebilir.

Aventurin ve yeşim arasındaki fark; yeşim taşının fiziksel bedende bir anti-inflamatuar olarak kullanılabilmesidir. Yeşim doğal olarak serin bir taştır. Bu nedenle, örneğin yüze sürmek şişkinliği ve gözaltı torbalarını hafifletebilmektedir. Yeşim taşı masaj aletleri son yıllarda oldukça popülerdir. Ancak, aventurin bu konuda uygun bir alternatif değildir.

Her ikisi de enerji arıtıcıdır. Ancak; yeşil taşı daha çok duygusal enerjiyle ilgilenirken, aventurin daha çok gerçek negatif frekanslarla çalışır.

Aventurin Taşı Zararları Ve Yan Etkileri Var mı?

Bazen, frekansı güçlü olan doğal taşlar ile çalıştığınızda, bazı yan etkiler yaşayabilirsiniz. Bu, hafif bir baş ağrısı kadar basit bir şey olabilir veya uzun süre maruz kaldıktan sonra baş dönmesine dönüşebilir. Bu etkiler nadirdir ve genellikle yalnızca siyah obsidiyen gibi daha koyu renkli taşlar ile çalışırken oluşur.

Aventurin taşı, uzun süreli kullanım sürelerinden sonra bile fiziksel beden üzerinde neredeyse hiçbir olumsuz etkisi olmayacak kadar nazik ve hafiftir. Bu taş, vücudunuz veya duygularınız üzerinde ağırlık yaratmadan günlük olarak takılabilmektedir.

Bununla birlikte, ruhsal varlıklar ile çalışırken, enerjinizin beklenmedik şekillerde etkilenme olasılığının her zaman olduğunu unutmayın. Bu nedenle, günde en az bir kez kendinizi kontrol edin ve nasıl hissettiğinizi ve endişeye neden olabilecek herhangi bir değişiklik olup olmadığını not edin.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.