Azurit / Azurite (Mutluluk Taşı)

Azurit / Azurite (Mutluluk Taşı)

 Azurit Taşı Ne Anlama Gelir?

Doğal taşlar arasında en yaygın olanlardan biri Azurit taşıdır. Dünyanın pek çok ülkesinden elde edilebildiği için ulaşma zorluğu çekilmez. Tıp ve psikoloji alanlarında, meditasyon yaparken, ritüellerde yardımcı olması amacıyla Azurit taşından faydalanılabilir.

Özellikle üçüncü ça

Azurit Taşının Uyumlu Burçları

Burçlar, insanlar üzerinde birbirinden farklı etkilere sahiptir. Bu etkileri olumlamak, güçlendirmek ve daha iyi kullanmak içinse doğal taşlar dan yardım alınabilir. Özellikle oğlak ve yay burçları için Azurit taşını kullanmak, taşın etkilerini daha iyi hissetmeye yardımcı olur. Böylelikle, yay ve oğlak burçlarıyla uyum sağlayan Azurit taşı, burçların olumsuz özelliklerini yok eder.

Yay ve oğlak kadınları aksesuar kullanmayı severler ancak erkekleri aksesuar kullanmayı pek tercih etmezler. Bu nedenle kolye ve bileklik yerine Azurit taşından yapılmış tespihleri kullanabilirler. Üstte taşımak kadar Azurit taşına dokunmak da faydalı olduğu için kullanılan aksesuarlar tenle temas etmelidir.

Her iki burçta da Azurit taşının uzun süreli kullanımları oldukça yararlıdır. Opak mavi rengi sayesinde kişideki enerjiyi dinginleştirir. Zararlı durumlarla karşılaşıldığında hızlı düşünmeye olanak sağlar. Kaybolan kişilerin sezgilerini kullanarak yollarını yeniden bulmasına yardımcı olur. Ayrıca Azurit taşının yay ve oğlak burçları üzerinde organların düzenli çalışmasını sağlamak gibi etkisi de vardır.

 Azurit Taşı Faydaları ve Zararları

Doğal taşların zararları, kullanıcıların taşlar hakkındaki bilgisizliğinden kaynaklanır. Düzenli bakımı yapılmayan, temizliğine dikkat edilmeyen taşlar bir süre sonra fayda yerine zarar vermeye başlar. Ortamdaki negatif enerjiyi çok fazla depoladıkları için artık pozitif enerji yükleyemez hale gelirler. Azurit taşı da zaman zaman temizlenmeli, gereken bakımı yapılmalıdır.

Manevi, duygusal ve fiziksel faydaları oldukça fazla olan Azurit taşı, kişinin yüzeysel yaşamını derinleştirmekle öne çıkar. Gerçeğin bulunması, olayların açığa çıkmasında bir nevi ilham kaynağı olur. Gerçek dostun ve düşmanların kim olduğunu ayırt edebilmeyi, manevi anlamda görmeyi sağlar.

Endişe ve duygusal durumlardan kurtulmanın en iyi yolu Azurit taşı kullanmaktır. Kişiyi ruhsal anlamda güven içine alarak daha mutlu hissetmesini sağlar. Önyargı gibi olumsuz davranışlara sahip olan kimselerde kötücül düşünceleri bastırır. Bu sayede insan ilişkilerini güçlendirerek doğadaki negatif enerjilerin azalmasında rol oynar.

Bedenin temizlenmesi, arınması ve güçlenmesinde Azurit taşının etkisi büyüktür. Kederlerin çok çabuk atlatılmasını, yaşanan travmalarının oluşturduğu sorunların aşılmasını sağlar. Aynı zamanda ruhsal bir şifalanma yaşatarak kişinin karakterini geliştirir, daha olgun bireyler haline getirir.

Çeşitli omurga ve kemik sorunlarının oluşturduğu belirtiler Azurit taşı sayesinde hafifler. Böbrek, safra kesesi, ciğerler gibi iç alanda yer alan organ sorunlarına iyi gelir. Kalp çakrasıyla olan uyumu sayesinde yaşanabilecek kalp ve damar rahatsızlıklarını engeller. Ayrıca migren hastalarının en çok kullandığı taşlardan biridir.

Azurit Taşı Evde Nereye Konur?

Kişiyi mutlu etme özelliğiyle öne çıkan Azurit taşı, özellikle ailelerin en çok kullandığı odalarda yerini almalıdır. Bireylerin vaktinin çoğunu geçirdiği oda neresiyse, o odanın görünür bir alanında kullanılmalıdır. Böylelikle aile içindeki sorunları çözme, huzuru daimi olarak koruma etkilerini gösterir.

Psikolojik anlamda kendini rahat hissetmeyen kimseler, Azurit taşını yatak odalarına bırakabilir. Yatağa yakın bir bölgede durması gereken bu taş, özellikle uyku esnasında ruhun dinginleşmesini sağlar. Çeşitli uyku sorunlarını çözmeye yardımcı olarak yaşam kalitesinin yükselmesinde rol oynar.

Odaklanmayı geliştirdiğinden dolayı hem yetişkinlerin hem de çocukların çalışma masalarında Azurit taşına yer verilebilir. Daha az sürede daha çok verim elde edilmesini sağlayarak bireyleri başarıya ulaştırır. Odaklanma süresini uzatarak son dakikaya kalan işlerin yetiştirilmesinde etkili olur.

 Azurit Taşı Nerede Satılır?

En rahat bulunabilen taşlardan biri olduğu için Azurit taşına istenen her an ulaşılabilir. Çeşitli mağazalarda, bijutericilerde, internet mağazalarında veya kişisel tasarım şirketlerinde Azurit taşına yer verilir. Ancak taşı satın almadan veya kullanmadan önce gerçek mi sahte mi olduğu kontrol edilmelidir. Mağazalardan satın alınan taşların kalitesini anlamak oldukça kolaydır. İnternet ortamından verilen siparişlerdeyse güvenilir web siteleri tercih edilmelidir. Mümkünse daha önce ürünü satın alan kullanıcıların yorumlarına bakılmalıdır. Böylelikle alınan Azurit taşını güvenle kullanmak mümkün hale gelir.

 Azurit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Bakır madenlerinden çok fazla çıkarılan Azurit taşının fiyatı, nadir bulunan bir doğal taş olmadığı için oldukça uygundur. Ancak işlenmesi zor olduğu için çok ucuz bir taş değildir. Normal piyasanın altındaki fiyatlarda bulunan Azurit taşları imitasyon olabileceği için ürünü almadan önce dikkatli olmakta fayda vardır.

Mücevher olarak kullanılan Azurit taşları; ürünün markasına, tasarımın nasıl olduğuna, taşın büyüklüğüne, opaklık ve parlaklık durumlarına göre farklı fiyatlar alabilir. Bu nedenle Azurit taşı için tam bir fiyat söylemek mümkün değildir. Özellikle özel tasarım yapılan Azurit taşlarının fiyatları yüksek olsa da her bütçeye uygun çeşitleri vardır.

Süs eşyası olarak kullanılabilen Azurit taşları, eşyanın çoğunluğu Azurit taşından yapıldığı için nispeten pahalıdır. Kırılgan yapısından dolayı işlenmesi zor olan bu taşı kullanırken ayrıca dikkat etmek gerekir. Mümkünse yüksek alanlarda muhafaza etmek ve kullanılmadığı zamanlarda bir kutu içinde saklamak çeşitli kazaların önüne geçer.

Azurit Taşı Bakımı Ve Temizliği

İnsanlara fayda sağlayan, bulunan ortamın enerjisini doğrudan etkileyen Azurit taşına özel bir bakım yapmak gerekir. Bu bakım hem fiziksel hem de enerjisel anlamda olduğu için sıradan aksesuarlar ve ev eşyaları gibi temizlenmemelidir. Azurit taşının temizliği toprak veya akan bir suyun altında yapılmalıdır.

Toprak ve akan su, Azurit taşının içinde bulunduğu kötü enerjilerin kırılmasını sağlar. Bu sayede eskisi kadar iyi etki göstermeyen taş, yeni alınmış gibi etki göstermeye başlar. Akan su ve toprağa akan enerjiler sebebiyle taşta yalnızca pozitif etkiler kalır. Böylelikle kişinin duygu durumuna daha hızlı etki ederek gücünü belli eder.

 Azurit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Günümüzde olduğu kadar geçmişte de Azurit taşı oldukça revaçtaydı. Özellikle ilk Mısırlılar, psişik güçlerini kullanabilmek amacıyla Azurit taşını kullanırlardı. Öyle ki, halk içinde değil de yalnızca devlette önemli makamları bulunan kimselerde Azurit taşı bulunurdu. Sıradan halkın böyle bir taşın varlığından haberi olsa da neye benzediğini bilmezlerdi.

Çinliler, taşın sahip olduğu mavi renkten dolayı ona Cennetin Taşı ismini verdiler. Gökte bulunan ancak insanların göremediği kapıları açtığına inanırlardı. Yine eski dönemlerde, rahipler ve rahibeler tarafından bu inanç yaşanmaya devam ederdi.

Mayalar, Azurit taşı kullanarak kişinin mistik güçlerini arttırmayı hedefliyordu. Şifa aracı olarak kullanıldığı için saygı görülen, değerli kılınan ve korunaklı alanlarda bulunan taşların arasında yer alırdı. Yunanlılar ve Romalılar da iç görü yeteneği sağladığını düşündükleri için Azurit taşına saygı gösterirlerdi.

Azurit taşı zaman zaman ölülerle iletişim kurmak için kullanılmıştır. Eski insanlar çeşitli büyülerde, ayinlerde ve ritüellerde bu taşa yer vererek diğer dünyayla arada bulunan kapıyı açmaya çalışırlardı. Telepati yapmayı sağlayacağını düşünen insanlar da bu taş sayesinde zihinden zihne konuşmaya çalışırdı.

kra söz konusu olduğunda akla ilk olarak Azurit taşı gelir. Güçlü ve güzel bir görünüme ev sahipliği yaptığından ötürü aksesuar ve süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Ancak hassas yapısından dolayı taşa zarar vermeden şekillendirilmesi kolay değildir.

 Azurit Taşı Oluşumu

Maden yataklarında aranan asıl madenin yanında ikincil mineraller de oluşabilmektedir. Azurit taşı da bakır madenlerinde ikincil mineral olarak oluşan doğal bir taştır. Oluşumu oksijenle yanma tepkimesine giren bakıra bağlıdır. Çok iyi kristal formlar sergilediği için fiziksel olarak güzel bir görünüme sahiptir ancak diğer taşlara göre daha hassas ve kırılgandır.

 Azurit Taşı Nerede Çıkar?

Dünyanın pek çok ülkesinde Azurit taşına rastlanmaktadır. Bunun sebebi bakır madenlerinin oldukça yaygın olmasından kaynaklanır. En fazla çıkarıldığı yerlerin başında Fransa ve Avustralya gelir. Bu ülkeleri Almanya ve İngiltere takip etmektedir.

Taşlarla bitişik halde çıkarılan Azurit taşının kullanılabilmesi için işlenmeye ihtiyacı vardır. Genellikle çıkarıldığı ülkelerde aksesuar olarak işlendikten sonra yurtiçi ve yurtdışında satışları yapılır. İşlenmesi hayli zor ve dikkat isteyen bir taş olduğu için son kullanıcının da taşa dikkatli bakması gerekir.

 Azurit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşlar alınırken genellikle başkalarının tavsiyelerine ve kulaktan dolma bilgilere göre hareket edilir. Ancak Azurit gibi etkili taşların alınması söz konusu olduğunda iyi bir araştırma yapılması gerekir. Özellikleri, etkileri, rengi, burç uyumu ve hangi çakralara iyi geldiği bilinmeden Azurit taşının alınması doğru değildir.

Kristal bir yapıya sahip olan Azurit taşı, tek bir tonda bulunmaz. Aynı taşın içinde birden fazla rengin gözlemlenmesi gerekir. Bu nedenle satın alınacak olan taşın renklerine dikkat edilmesi, imitasyon bir ürünün alınmaması konusunda dikkatli olunmalıdır.Alınacak olan Azurit taşının hangi ihtiyaçlara yönelik alındığı belirlenmelidir. Tıp ve psikoloji başta olmak üzere pek çok alanda kullanılabilen Azurit taşı, kendisine uygun olmayan bir alanda etki göstermez. Bu nedenle taşı almadan önce o taşın işe yarayıp yaramayacağı konusunda düşünülmesi gerekir.

 

Azurit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Kırılgan bir yapıya sahip olan AZURİT taşının gerçek olmaması durumunda kişi üzerinde istenen etkiyi oluşturmaz. Sıradan bir aksesuar görevi görerek yalnızca kombinlere şıklık katar. Ancak gerçek Azurit taşı hem aksesuar olarak hem de kötü enerjileri temizleyen bir madde olarak etki gösterir. İç ve dış renkleri aynı tonlarda olan Azurit taşları gerçektir. Bu nedenle taşın bir kısmını kolayca kırarak ton karşılaştırması yapılabilir.

Eğer taşa zarar verilmek istenmiyorsa sahte olup olmadığını görmek amacıyla taşın bir kısmını yakmak mümkündür. Ancak uzun süre ateş altında tutmak taşın yapısını bozabileceğinden dolayı dikkatli olunması gerekir. Ateşle temas ettiğinde rengi değişen, eriyen veya biçimi bozulan Azurit taşı doğal değildir, sahtedir. Güneşte solmayan, ateşte tepki vermeyen, boyası akmayan taşların doğal olduğunu söylemek mümkündür. Çok iyi imitasyonlar yapılabildiği için üniversitelerin arkeoloji laboratuvarlarını kullanmak, taşın gerçekliğinden emin olmaya yardımcı olur.

Azurit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mutluluk taşı olarak kabul edilen Azurit taşının en önemli özelliği, taşın sahibine veya bulunduğu ortama mutluluk vermesidir. İçinde bulunulan hüzün havasını alarak yerine pozitif enerjileri doldurmasıyla öne çıkar. Bu nedenle her yaş grubunun kullanabileceği, kullanırken keyif alabileceği bir etkiye sahiptir.

Azurit taşının bu kadar değerli olmasının bir diğer sebebi, sezgileri arttırmasıdır. Duyguları olumlu anlamda kuvvetlendirirken kişide içsel aydınlanma yaşatır. Ruhu dinginleştirerek yol gösterici bir role bürünür. Bu sayede alınan kararlar daha sağlıklı, izlenen yollar daha güvenilir hale gelir. Bireyin hata yapma şansını azaltarak dolaylı yoldan mutlu olmasına olanak verir.

Azurit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Güzel görünümünden ve kişiye yaydığı pozitif enerjiden dolayı Azurit taşı, genellikle aksesuar olarak kullanılır. Ancak zaman zaman süs eşyalarının da içinde bulunarak evlerin, iş yerlerinin, arabaların ve halka açık alanların önemli alanlarında yer alabilir. Bu nedenle Azurit taşı her ortamda karşılaşılması yüksek olan bir taştır.

Azurit taşı, insan ruhunda olumlu etkiler bıraktığı için meditasyon esnasında kullanılabilir. Bazı ritüellerde de Azurit taşından yardım alınarak mutluluk hormonlarını çalıştırmak hedeflenir. Hem tek başına hem de diğer taşlarla birlikte, masaj yaptırırken de faydası görülebilecek bir taştır.

Geçmiş zamanlarda olduğu gibi günümüzde de bazı tıbbi ve psikolojik konularda Azurit taşından yardım alınabilir. Özellikle baş ağrıları, eklem problemleri ve unutkanlığa iyi geldiği bilinir. Kişiyi stresten ve kaygıdan uzak tutarak ruhu ferahlatıcı özelliği olması, taşın neden bu kadar çok sevildiğinin bir göstergesidir.

Azurit Taşı Ritüeli

Ritüeller, vücutta bulunan kötü enerjileri uzaklaştırmak için yaygın olarak kullanılan bir metottur. Bu nedenle Azurit taşıyla yapılan ritüellerde elde etmek istenen olumlu enerjilere daha çabuk ulaşılabilir. Hem meditasyonlarda hem de ritüellerde taşın yalnızca oda içinde bulunması bile alınan etkiyi güçlendirir. Ritüel esnasında Azurit taşı kullanmak, zihni daha kolay boşaltmaya yardımcı olur. Odaklanmayı güçlendirerek düşüncelerin sabit kalmasını sağlar. Ayrıca duygu durumundaki dalgalanmaları düzenleyerek düz bir çizgiye kadar inmesini hedefler.

Genellikle Azurit taşıyla yapılan ritüeller mutluluğu yakalamak üzerine planlanır. Kişi, elinde sabit tuttuğu Azurit taşına odaklanarak ondan yayılan mutluluğun bedenine yayıldığını hisseder. Yaklaşık yarım saatlik zaman diliminin ardından ritüel tamamlanmış, kötü enerjiler ruhtan ve bedenden atılmış olur.

Azurit Hangi Çakraya Uyumlu?

Mutlu olmanın ve mutlu kalmanın yolu kişinin altıncı hissinden geçer. Altıncı his, güçlendirdiği sezgiler sayesinde olaylara dışarıdan bakabilmeyi, doğruyla yanlışı ayırt edebilmeyi sağlar. Bu nedenle Azurit taşı 3. göz çakrası ismiyle de bilinen alın çakrasıyla uyumludur.

3. göz çakrasına etki eden Azurit taşı; başta burun, göz ve kulak üzerinde uyum sağlar. İskelet sisteminin sağlığını koruma görevini üstlenirken kemik ağrılarına iyi gelir. Fiziksel faydalarının yanında ruhsal olarak dünyanın nasıl algılandığını değiştirmeye yardımcı olur. Daha iyi algılama, beş duyu organını çalıştırma gibi özellikleri bulunur.

Yüksek seviyede olmasa bile kalp, kök ve gırtlak çakralarında da Azurit taşının olumlu etkileri vardır. Göğüs hizasında bulunan kalp çakrasını açarak ruh eşini bulabilmeyi, duyguları dengede tutabilmeyi sağlar. Kök çakrası sayesinde özgüveni yükselterek hakları daha iyi savunabilmeyi sağlar. Bireyin ayakları üzerinde durması için gereken güce erişmesine yardımcı olur. Boğaz çakrası ismiyle de anılan gırtlak çakrası sayesindeyse psişik yetenekleri arttırır.

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.