Barit / Barite (Enerji Sabitleyici Taş)

Barit / Barite (Enerji Sabitleyici Taş)

Barit Taşı Ne Anlama Gelir?

Barit taşının bir diğer adı enerji sabitleyici taştır. Bu ismi almasının sebebi doğadaki enerjiyi sabitlemesinden kaynaklanır. Enerjisel anlamda yaşanan tıkanıklıkları gidererek yaptığı enerji dönüşümü olumlu olan bölgede sabitler. Böylelikle çeşitli iyileştirmeler yaparak enerjinin negatif hale gelmesine engel olur.Kullanıcısının beden enerjisini yükseltme özelliği bulunan Barit taşı, kronik yorgunluklara iyi gelir. Akıl ve beden arasındaki iletişimi güçlendirerek aradaki sorunları yok eder. Analiz yeteneği kazandırarak olaylar karşısında farklı çözüm yollarına ulaşabilmeyi sağlar. Bu sayede Barit taşı kullanıcıları hayatlarının pek çok alanında kazana tarafta yer alır.

 Barit Taşı Oluşumu

Doğal taşlardan biri olan Barit, Baryum elementinin sülfatla olan etkileşiminden doğar. Genellikle anglesit ve selestitlerin yanında oluştuğu gözlemlenir. Ortorombik bir kristal yapıya sahip olduğundan dolayı sertlik skalasındaki yeri 3’tür. Bu nedenle kırılgan, işlenmesi ve çıkarılması zor olan taşlardan biridir. Bazı kaynak yataklarında hematitle birlikte meydana gelmektedir.

Barit Taşı Nerede Çıkar?

Barit, dünyanın pek çok yerinde çıkarılabilen bir doğal taştır. Bu nedenle ulaşılması zor, pahalı veya nadir bir taş değildir. 150 milyonluk rezerviyle birlikte en çok çıkarıldığı ülke Çin’dir. Ardından 60 milyon ton rezerviyle birlikte Amerika gelir. Hindistan, Türkiye, Kanada ve Meksika da Barit taşının çıkarıldığı ülkeler arasında yer alır.

Türkiye’de bulunan Barit rezervi 20 milyon tondur. Adana, Konya, Antalya ve Giresun başta olmak üzere pek çok şehirde çıkarılmaktadır. Petrolün üretim miktarına göre çıkarıldığından dolayı petrol üretimi azalırsa Barit taşının çıkarılması da azalır. Kocaeli, Karaman, Sivas illerinde de buna bağlı olarak Barit taşı çıkarılmaktadır.

Barit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sert bir yapıya sahip olmayan Barit taşı pek çok alanda kullanılabilmektedir. Sanayideki yerinin haricinde kullanılırken, satın alacak kişilerin dikkatli olması gereken konular vardır. Bunlardan biri taşın gerçek veya sahte olduğuna bakmaktır. Eğer kullanıcının taş hakkında yeterli bilgisi yoksa Barit taşını almadan önce bilgi sahibi olması gereklidir.

doğal taşlar yalnızca rafta durmasıyla bile enerji akışına katkıda bulunurlar. Bu bakımdan, bir başkası kullanmamış olsa da taşın üzerinde negatif enerji birikimi olabilir. Kullanılmadan önce mutlaka negatif enerjilerinden arındırılacak şekilde bakımı yapılmalıdır. Aksi takdirde Barit taşı, kendisinden beklenen etkiler gösteremez.Barit taşı birbirinden farklı alanlarda iyileşmelerin yaşanmasına olanak sağlar. Ancak kişinin hangi alanda iyileşme istediği taşı almadan önce belirlenmelidir. Barit taşının etki gösteremediği bir alanda ihtiyaç varsa, herhangi bir iyileşme gözlemlenmez. Bu nedenle taşı almadan önce kişiye olumlu etkisi olup olmayacağına karar verilmelidir.

 

Barit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Sahte Barit taşları yalnızca süs eşyası ve aksesuar olarak kullanılabilir fakat gerçek taşlar için aynı durum söz konusu değildir. Gerçek Barit taşı hem görünümüyle hem de kişiye sağladığı şifalarla öne çıkar. Bulunduğu ortamın enerjisini doğrudan etkileme özelliğine sahiptir. Bu bakımdan, taşı almadan önce gerçek veya sahte olduğu mutlaka kontrol edilmelidir.

Gelişen teknolojiyle birlikte gerçeğine çok yakın görünen Barit taşlarının yapılması mümkün hale geldi. Bu nedenle imitasyon taşlarla gerçeğini bakarak ayırt etmek zorlaştı. Ancak yalnızca taşın kırılması bile gerçek veya sahte olduğunu gösterir. Sahte taşların yalnızca dış görünüşleri gerçek taşlara benzer. İç yapıları, renkleri ve kaplamaları nedeniyle gerçeklerinden ayrılır.

Barit taşı ateşe karşı dayanıklılık geliştiren bir doğal taştır. Bundan dolayı gerçek veya sahte olduğunu ölçmek amacıyla ateş testine tabi tutulabilir. Ateşe tutulan Barit taşında değişim gözlenmiyorsa gerçek olduğunu söylemek mümkündür. Ancak boyasının erimesi, taşın soyulması, renk değiştirmesi gibi durumlar söz konusuysa sahte olduğu anlaşılır.

Barit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mavi, kırmızı, şeffaf, beyaz, yeşil gibi renklerde bulunan Barit taşına gri, kehribar ve kahverengi tonlarında da ulaşılabilir. Kırılma indisi 1,630 ve 1,650 arasında bulunur. Kristalleri sarkıt ve tablo şeklindedir. Görünüş bakımından dikkat çekici olan bu taşın enerji üzerindeki etkileri de oldukça fazladır.

Barit taşının sezgiler üzerinde ciddi etkileri bulunur. Kişinin altıncı hissinin güçlenmesi, olaylar karşısında farklı çözümler üretebilmesi Barit taşı sayesinde gerçekleşir. İç dünyasında yarattığı gelişmeler sayesinde bireye güç verir. Zor görünen hedeflere bile hızlıca ulaşmayı, başarıyı elde etmeyi sağlar.

Hafıza üzerinde etkili olan Barit taşı sayesinde unutkanlık azalır. Geçmişte yaşanan olaylar daha iyi hatırlanır. Ezber yapılan ortamda Barit taşının bulunması çalışılan konular üzerinde mükemmel bir başarı kazanma imkanı sunar. Özellikle çocukların ders çalıştığı alanlarda bulundurulması, gelecekteki kariyer basamaklarını hızla çıkmalarını sağlar.

 Barit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Sanayide kullanılan doğal taşlar arasında bulunan Barit taşı; sondaj sırasında, kimyasal reaksiyonlarda ve dolgu malzemesi yapımında kullanılabilir. Çimento yapımında kullanılabileceği gibi katkı malzemelerinin içinde yerini alabilir. Petrol ve doğalgaz çıkarılması esnasında gereken kuyuların yapımında kullanılan bir maddedir. Ayrıca boyalara renk vermek, kağıt üretiminde rol almak gibi özellikleri bulunur.

Enerji sabitleyici taş olan Barit, meditasyon ve ritüeller esnasında vücuttaki kötü enerjileri arındırması için tercih edilir. Bunun yanında sunduğu psikolojik rahatlatma sebebiyle psikoloji ve tıp alanlarında önemini korur. Kişiyi sakinleştiren yapısı sayesinde tedavileri destekleyen etkileri vardır. Her yaş grubunun kullanabiliyor olması sebebiyle sürekli tercih edilen taşlar arasında yerini alır.

Sağlıklı olmak veya sağlığını korumak isteyen bireyler için Barit taşının yeri ayrıdır. Özellikle bağımlılıklarından kurtulmak isteyen kişiler Barit taşına başvurur. Enerji eksikliğinden kaynaklı yaşanan zararlı bağımlılıklar, enerjinin sabitlenmesiyle birlikte kendi kendine bırakılacak düzeye kadar hafifler. Bu sayede gelecekte bağımlılıklar yüzünden yaşanabilecek pek çok sağlık sorununun önüne geçilir.

 

Barit Taşı Ritüeli

Meditasyonlarda ve ritüellerde ortam enerjisini kontrol altında tutabilmek için Barit taşından yardım alınır. Genellikle Barit taşının desteklediği ritüeller sayesinde istenilen iyileştirmelere daha çabuk ulaşılır. Özellikle bireyin olumlama yaptığı esnada yaydığı pozitif enerjiler yükselir. Bu bakımdan, ritüeli yapan kişi ve Barit taşı temas halinde olmasa bile taşın etkisi hissedilir.

Ritüellerde kullanılan Barit taşı, bireyin isteklerine konsantre olmasını sağlar. Karışık düşünceleri dizginleyerek kişinin hangi yolun doğru olduğunu görebilmesine yardımcı olur. Günlük yaşamda değişen duyguları belirli alt ve üst limitlere ayırarak dengeli bir duygu durumuna sokar. Böylelikle ritüellerden sonra kötü durumların etkisinde eskisi kadar kalınmaz.

Barit taşıyla yapılan ritüeller şifa, hayalleri gerçekleştirme, enerji sabitleme, hayal gücünü geliştirmeyle ilgili konular bulunur. Uygun ortam hazırlanırken kişiye yakın bir yere konulan Barit taşı, istenilen alanlarda iyileştirmeler yaşanmasına olanak sağlar. Eğer ritüelden sonra birey kendisini daha iyi hissetmiyorsa Barit taşının yanına başka doğal taşlar da ekleyebilir.

Ritüeller genellikle ayda bir olacak şekilde düzenlenir. Ancak kişinin ihtiyaç duyduğu her zaman diliminde yapılması mümkündür. Barit taşı sınırsız kullanım hakkı verdiği için haftada bir veya her gece uyumadan önce ritüel yapılabilir. İstenilen etkiyi alana kadar ısrarcı olmak, ritüelleri bir kez yapıp bırakmamak gerekir.

Barit Hangi Çakraya Uyumlu

Barit taşı asıl gücünü çakralar üzerinde yakaladığı uyumdan alır. Alın ismiyle de bilinen üçüncü göz çakrasıyla beraber taç çakranın açılmasına olanak sağlar. İki çakra da açılması gereken en önemli çakralar arasında yer aldığından Barit taşının enerjisinden faydalanılması gerekir. Barit taşı çakralarda yaşanan tıkanıkların açılmasında da etkilidir.

Taç çakra, özellikle kişinin bireysel farkındalığa ulaşmasına yardımcı olur. Maneviyatı güçlendirerek spritüal konularda gelişmeyi sağlar. Barit taşıyla birlikte açılabilen bu çakra rüyalardan ilahi mesajlar alınmasını, bu sayede dini konulardaki gizemlerin çözülmesini sağlar. Tüm varlıklarla olan ilişkileri güzelleştirerek dünyevi sorunları azaltır.

Alın çakrası kişinin algılarının ve sezgilerinin kaynağını oluşturur. Barit taşı kullanılarak açılabilen bu çakra ne kadar iyi çalışırsa altıncı his de o kadar gelişir. Fiziksel olarak kan dolaşımı, beyin, beş duyu organı ve hormonlar üzerinde etki sağlar. Ayrıca kişinin iç sesinin her zaman doğruyu söylemesine yardımcı olur. Bu sayede Barit taşı kullanıcılarının düşüncelerindeki yanılma payı düşer.

 Barit Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşlar  dünyanın kötü enerjisini alarak doğayı dengelemek için vardır. Bu nedenle taşın bulunduğu alan, kullandığın kişi gibi durumlar önemli değildir. Barit taşı her burç sahibine etki göstererek onları iyileştirmek üzere etki gösterir. Ancak kova ve yengeç burcunda gösterdiği etkiler daha hızlı ve kalıcı olur. Bundan dolayı kova ve yengeç burcuyla uyumlu olduğu kabul edilir.

Yengeç burçları duygusal buhranlara çok sık girerler. Barit taşı kullanımı sayesinde duygularını dengeleyerek daha kaliteli bir yaşam sürmeye başlarlar. Hayallerine ulaşarak kazandıkları başarılarla hayatlarına mutlu şekilde devam ederler. Bu esnada korkularını yenme, kişisel dönüşüm yaşama, olumsuz düşüncelerden arınma gibi özellikler elde ederler.

Barit taşının uyum sağladığı ikinci burç olan kova burcu sahipleri inatçı ve dikkat çekici yapıya sahiptir. Bundan dolayı negatif enerjiler bünyelerine çok çabuk etki eder. Barit taşı kullanımındaysa bu kötü enerjiler alınarak yerine olumlu olanlar bırakılır. Ayrıca hayalperest olan bu burcu destekleyerek hedeflerine ulaşılmasını sağlar.

Barit Taşı Faydaları ve Zararları

Barit taşının en önemli özelliklerinden biri bulunduğu alandaki radyasyonu çekmesidir. Günümüzde kullanılan pek çok elektronik eşyanın yaydığı kötü enerjilerden arınmayı sağlar. Bu nedenle Barit kullanmak sağlıklı kalmak adına atılması gereken bir adımdır. Gerek süs eşyası, gerek aksesuar olarak ihtiyaç duyulan her alanda yerini almalıdır.

Ruhsal hastalıklara karşı bir bariyer olarak Barit taşı kullanılabilir. Ruh sağlığına olan olumlu etkileri sayesinde depresyon ve anksiyete başta olmak üzere hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca günlük yaşamda yaşanılan stres seviyesini düşürme özelliğine sahiptir. Bu nedenle kişinin iç huzuru yakalamasında, başka insanların düşüncelerinde takılıp kalmamasında etkili rol oynar.

Barit taşının kişiye doğrudan verdiği bir zarar yoktur ancak bilinçsiz kullanımında bazı olumsuzluklara maruz kalınabilir. Bunlardan en önemlisi Barit taşına gereken ilgiyi göstermemek, temizliği ve bakımıyla alakadar olmamaktır. Yeterli özen gösterilmediği taktirde Barit taşının içindeki negatif enerji artar ve daha fazlasını çekemeyecek hale gelerek etkisiz bir forma bürünür.

 Barit Taşı Evde Nereye Konur?

Barit taşı kullanıcısına ne kadar yakınsa o kadar iyi etki gösterir. Bu nedenle genellikle aksesuar olarak kişinin tenine değecek şekilde tasarlanır. Ancak evlerde hangi odaya konulduğunun büyük bir önemi yoktur çünkü tüm evin içindeki enerjiyi sabitleme özelliğine sahiptir. Çok büyük evlerde birkaç tane Barit taşı kullanarak görülen etkiyi arttırmak mümkündür.

İskelet sistemine sağladığı faydalardan dolayı Barit taşı, çocukların gelişiminde olumlu etki gösterir. Oyun alanlarında, çocuk odalarında veya çocukların çoğunlukla içinde bulunduğu odalarda Barite yer verilebilir. Bunun yanında, konsantrasyon sağladığı için hem çocukların hem yetişkinlerin çalışma masalarında bulundurulabilir.

Barit taşı pek çok psikolojik rahatsızlığın tedavisini destekleyen bir etkiye sahiptir. Bu nedenle sinir, stres, üzüntü gibi duyguların içinde sıkışan kimseler yatak odalarında Barit taşına yer verebilir. Uyku düzenine sağladığı olumlu katkılar sayesinde kabus gören kimseler yataklarının yanına koyabilir. Dinlenme alanlarında kötü enerjileri atmak için de Barit bulundurulması mümkündür.

Aile içinde huzursuzluk yaşanıyorsa, eşler arasında mutluluk yakalanamıyorsa Barite başvurulabilir. Böyle zamanlarda eşlerin sorunlarının çözülebilmesi adına Barit taşını yatak odasına bırakmak en doğrusu olacaktır. Kalabalık ailelerdeyse daha çok yemek yenilen masalarda, oturma gruplarının sehpalarında yerini alması gerekli etkiyi gösterecektir.

 

Barit Taşı Nerede Satılır?

Pek çok ülkede çıkarılabildiği gibi Türkiye’de de büyük rezervi bulunan Barit taşı hemen hemen her yerden alınabilir. Mağazaların aksesuar satan reyonlarında, çeşitli bujiterilerde, bazı kuyumcularda ve internet ortamında Barit bulunabilir. Kişiye özel tasarım yapan şirketlerde, hediyelik eşya dükkanlarında ve ev eşyası satan yerlerde de karşılaşılabilir.

Küçük şehirlerde, köylerde veya kasabalarda Barit taşı bulunmayabilir. Böyle durumlarda en iyi seçenek internet üzerindeki güvenilir sayfalardan sipariş vermektir. Ancak kullanacağı taşı görmeden satın almak istemeyen kimseler anlaştıkları mağazalara sipariş vererek Barit taşını getirtebilir. Bu sipariş esnasında da taşın rengi, büyüklüğü, şekli ve deseni kişinin seveceği şekilde tercih edilmelidir.

Barit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Hem Türkiye’de hem de dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Barit taşına ulaşmak oldukça kolaydır. Bu nedenle fiyatları çok yüksek değildir. Her bütçeye uygun şekil, boyut, renk ve desenlerde Barit taşını kullanmak mümkündür. Ancak kişiye özel yapılan siparişler normal fiyatların üstünde seyreder. Barit taşıyla birlikte kullanılan diğer ürünlerin özellikleri de alınacak olan eşyanın fiyatını değiştirmektedir.

 Barit Taşı Bakımı ve Temizliği

Doğal taşlar arasında en yüksek enerji değişimi yapan taşlardan biri Barittir. Bu nedenle Barit taşının sürekli olarak enerji temizliğinin ve bakımının yapılması gerekir. Aksi taktirde Barit taşından beklenen etkiler gözlemlenemez. Yalnızca aksesuar veya süs eşyası olarak kullanılmaya devam eder.

Barit taşının bakımında en önemli madde sudur. Akan suyun altında bir saat bekletilmesi negatif enerjilerinin tamamından arınmasını sağlar. Akan su kullanılamazsa bir bardak suyun içinde gece boyunca bekletilmesi gerekir. Her iki durumda da yeni alınmış gibi temiz enerji yaymaya başlar. Bu sayede kişinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam eder.

Barit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Sanayi alanında en çok kullanılan maddelerden biri Barit taşıdır. Petrol ve doğalgaz çıkarılmasında önemli rol oynarken, günlük kullanılan eşyaların içinde de Barit bulunabilir. Bazı kağıt ve muşambalarda yer alabildiği gibi camların içinde de bulunabilir. Genellikle plastik camlara mat bir görünüm kazandırır. Ayrıca geçmişte yaygın olarak kullanılan tüplü televizyonlarda da Barit bulunur.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.