Çakra Taşı Nedir? Çakra Taşları Nasıl Kullanılır?

Çakra Taşı Nedir? Çakra Taşları Nasıl Kullanılır?

Çakra nedir?

Çakra, Sanskritçede “tekerlek” anlamına gelir. Vücuttaki 7 temel çakra, başınızın üstünden başlayıp omurganızın altında biten farklı enerji merkezleridir. Duygusal problemlerden fiziksel dirence kadar her şeyi etkileyerek, bedensel sisteminizin tüm bölümlerini düzenlerler. Meditasyon ve yogada çakra sözcüğü, vücudunuzun her yerinde bulunabilen enerji çarklarıyla ilgilidir.

Omurganın tabanından başlayıp başın tepesine kadar uzanan, omurgayı hizalayan yedi ana çakra vardır. Bunu, bilincin ve maddenin buluştuğu bir enerji girdabı olarak düşünün. Hayati yaşam gücünüz olan görünmez bir enerjidir.

Çakra taşları, bu enerji merkezleri ile en çok etkileşime girme yeteneğine sahip taşlardır. Bu taşların yaydığı titreşimler, çakraların yeniden hizalanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, çok hızlı dönen çakraları yavaşlatabilirler. Tabi ki bunu yapmak, aşağıda bahsedeceğimiz gibi, çakra taşları ve bu taşların çakralarınızla nasıl etkileşime girdiğini daha iyi anlamak anlamına gelir.

Çakra taşları nedir?

Çakra taşları, her bir çakranın doğal iyileşme sürecine destek olan çeşitli renklerdeki taşlardır.

İnsan vücudundaki çakraların belirli renkleri vardır. Bu renkler, çakralar gerektiği gibi çalışmadığında değişir. Peki, çakra taşları ne işe yarar? Temelde enerjileri, çakralarınızın içinizde daha büyük bir uyum ve denge duygusu bulmasına yardımcı olmayı amaçlar.

Çakralar dönen enerji çarklarıdır. Bu nedenle, hizadan çıkabilir, çok hızlı dönebilir veya aynı şekilde onları zar zor işlevsel hale getiren ağır bir dönüşe düşebilirler.

Her çakra, fiziksel, duygusal, zihinsel veya ruhsal olsun, bizim belirli bir parçamıza tekabül ettiğinden, bu çakranın dengesini kaybetmekten kaynaklanan etkiler genellikle keskin bir şekilde hissedilir.

Çakraların renkleri nelerdir?

Çakra taşları, çakranın doğal iyileşme sürecine destek olan çeşitli renklerde farklı taş türleridir. İnsan vücudundaki çakraların renkleri vardır ve bu renkler çakralar gerektiği gibi çalışmadığında değişir.

  • Kök çakra, kırmızı ve siyah renklerle rezonansa girer.
  • Sakral çakranın rengi
  • Solar Pleksus çakra için sarı iyidir.
  • Kalp çakrasının rengi yeşil ve pembedir.
  • Mavi, boğaz çakrası içindir.
  • Üçüncü göz çakrası çivit rengine sahiptir.
  • Mor veya beyaz, taç çakranın rengidir.

Bu bilgilere dayanarak, her çakra için onu iyileştirmeye ve düzgün çalışmasına yardımcı olabilecek birkaç farklı doğal taş olduğu anlaşılabilir. Bununla birlikte, belirli bir rengin, belirli bir çakra üzerinde çalışmayacağı da söylenemez. Tamamen farklı bir rengin farklı bir çakrada işe yaradığı bazı durumlar da vardır.

Çakra taşı neden kullanılır?

Çakralarınızda neler olduğunu anlamak; ruh, beden ve zihninize uyum sağlamanın iyi bir yoludur. Kendinizi stresli veya problemli durumlarda bulduğunuzda hangi çakraların tepki gösterdiğine dikkat etmelisiniz.

Dengesiz çakralarınız hakkında size ipucu verebilecek tekrarlayan hastalık veya problem kalıplarını kontrol etmek için yaşadıklarınıza yakından bakın. Hangi çakralara odaklanmak istediğinizi bulduğunuzda, o çakrayı dengeleyecek, iyileştirecek ve temizleyecek en iyi taşları seçmenin zamanı geldi demektir!

Çakra taşları nasıl seçilir?

Bir süredir doğal taşlar ile ilgileniyorsanız, bu taşların iyileştirici özelliklerini gerçekten araştırmamış olsanız bile ve yalnızca görüntülerine dayanarak seçim yapmış olsanız bile, her birinin doğasında bazı şaşırtıcı nitelikler vardır.

Unutmayın, bir doğal taş maddi değeri, nadirliği gibi kriterlere bakılarak onu çakralarınızı iyileştirmek ve hizalamak için hiçbir şekilde diğerinden daha uygun kılmaz. Ve elbette, bu konuda daha deneyimli hale geldikçe, birlikte çalışmak için sizi en çok çektiğini hissettiğiniz taşları, çakralarla çalışmak için takmayı sevdiğinizi fark edebilirsiniz.

Taç çakra ile uyumlu çakra taşları

Taç çakra nerededir?

Taç Çakra, başınızın üstünde, bir taç yerleştireceğiniz yerde bulunur. Ruhsal dünya ile bağlantınızı temsil eden en yüksek çakranızdır.

Kendinizi kötü hissediyor, amaç eksikliğiniz olduğunu düşünüyor veya depresyon duyguları yaşıyorsanız, taç çakra tıkanıklığı olabilir. Ayrıca bedeninizle ve dünyevi meselelerle olan kopukluk, dar görüşlülük ya da ruhsal meselelere takıntı ve ‘gerçekliği’ görmezden gelme de yaşanabilir.

Taç çakra rengi menekşe ve beyazdır. Aşağıdaki taç çakra taşları onu yeniden hizalayabilir:

Kristal kuvars: Bu taş, diğer tüm taşların özelliklerini büyütür ve aydınlanma için ruhumuzla bağlantı kurma yeteneğimize yardımcı olur.

Ay taşı: Doğurganlık taşı olan ay taşı, etrafınızdakilerin sevgisini beslemek ve kabul etmek için kalbinizi açar.

Ametist: Ametist taşı; kraliyet, maneviyat ve yaratıcılığı temsil eden iyileştirici bir taştır. Aurayı güçlendirir, benlik saygısını artırır ve baş ağrılarını hafifletmek ve bağımlılıkları iyileştirmek için kullanılabilir.

Üçüncü göz (alın) çakrası ile uyumlu çakra taşları

Üçüncü göz çakrası nerededir?

Üçüncü göz çakra, alnınızda, iki kaşınızın arasında bulunur.

Bu çakra, hayattaki büyük resme odaklanmanızı sağlar. Sezgi, bilgelik ve düşünme ve rasyonel kararlar verme becerinizin merkezidir.

Bir rutinin içinde sıkışmış gibi hissediyorsanız, üçüncü çakra tıkanıklığı söz konusu olabilir. Diğer belirtiler arasında; yanılsamalar ve şimdiki anın ötesindeki büyük resmi görememek yer alır.

Üçüncü çakra dengesiz olduğunda ayrıca; gözlerde, kulaklarda, omurilikte, saç ve kafa derisinde problemlerin yanı sıra migren, kabuslar, nörolojik ve kişilik bozuklukları ile ilgili deneyimler yaşanabilir.

Üçüncü göz çakra rengi çivit rengidir. Aşağıdaki üçüncü göz çakrası taşları onu iyileştirebilir:

Sodalit: Bu taş; düşüncenin, konsantrasyonun ve odaklanmanın netliğini arttırmak için kullanılabilecek bir zeka çakra taşıdır.

Lapis Lazuli: Bu şifalı bir güç, bilgelik, gerçek ve sağduyu taşıdır. Sezgiyi teşvik eden bir üçüncü göz çakra taşıdır.

Safir: İçgörü ve mutluluk taşı olan Safir, sorunları çözmenize ve hedeflerinizi ve emellerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Boğaz çakrası ile uyumlu çakra taşları

Boğaz çakrası nerededir?

Boğaz çakrası, boğazınızda bulunur. Boynunuzu, boğazınızı, tiroit bezlerini, çenenizi, ağzınızı ve dilinizi içerir.

Bu çakra, iletişim kurma ve kendinizi ifade etme yeteneğinize odaklanır. Kendini ifade etme, gerçeği söyleme ve yaşamdaki amacınızı bilme ile ilişkilidir. Güvensizlik veya sözlü saldırganlık duyguları da dahil olmak üzere, söyledikleriniz ve düşündükleriniz arasındaki filtrenin uyumlu olmadığını düşünüyorsanız boğaz çakrası tıkanıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Diğer belirtiler arasında; sır saklamamak, yalan söylemek, utangaç ve gizli olmak yer alır. Fiziksel olarak ise; boğaz ağrısı ve öksürüklerin yanı sıra sinüs veya tiroit problemleri görülebilir.

Boğaz çakrasının rengi mavidir. Aşağıdaki taşlar, onu dengelemeye yardımcı olabilir:

Turkuaz: Turkuaz taşı; liderliği, iletişimi ve zihinsel rahatlamayı teşvik eden bir koruma ve güç taşıdır.

Selestit: Selestit, iç huzuru, gücü ve baskıyı teşvik eden bir boğaz çakrası taşıdır.

Mavi Apatit: Yaratıcılığı ve iletişimi teşvik eden bir taştır. Karışıklığı gidermek ve hedeflerinize ulaşmak için kullanabilirsiniz.

Kalp çakrası ile uyumlu çakra taşları

Kalp çakrası nerededir?

Kalp çakrası; göğsün ortasında, kalbin hemen üzerinde bulunur.

Bu çakra, bizim sevgi ve bağlantı kaynağımızdır. Bize, neşe ve iç huzuru hissetme yeteneği verir. Kalp Çakrası, kalp sistemi ve akciğerler ile ilişkilidir.

Kötü bir ayrılık yaşadıysanız, kalp çakranız özel bir ilgiye ihtiyaç duyuyor olabilir. Kalbiniz, ilişkinin yasını tutacaktır. Bu da, fiziksel kalbinizin etrafındaki organların göğüste soğuk algınlığı şeklinde fiziksel olarak hastalanmasına veya üst bedeninizde ağrı hissetmesine neden olabilir.

Kalp çakrası tıkalı olduğunda; savunmacılık, kıskançlık, yakınlık korkusu, kin beslemek ve affetmemek gibi uyarı işaretleri de görülür. Kalp çakrasının rengi yeşil ve pembedir. Onu hizalamak için aşağıdaki kalp çakra taşları tercih edilmelidir:

Pembe Kuvars: Bu taş; şefkati, takdiri ve yatıştırıcı, sakinleştirici duyguları teşvik eden bir güzellik ve sevgi taşıdır.

Amazonit: Amazonit taşı, bilgiyi ve ilahi rehberliği temsil eder. İletişimde, düşüncelerinizi konuştuğunuz kelimelerle senkronize etmenize yardımcı olur.

Aventurin: Bu bir refah, liderlik ve iyimserlik taşıdır.

Solar Pleksus çakrası ile uyumlu çakra taşları

Solar pleksus çakra nerededir?

Bu çakra, karnın üst bölgesinde bulunur.

Solar pleksus çakra; kişisel güç, kendine güvenme, hayatınızı ve eylemlerinizi kontrol etme yeteneğinize odaklanır. Benlik saygınızı ve özgüveninizi belirler. Solar Pleksus Çakra, vücudunuza enerji sağlayan ve metabolizmanızı besleyen sindirim sisteminizle ilişkilidir.

Çevrenizdeki insanları kontrol etme arzunuz varsa veya çaresizlik ya da kontrol kaybı gibi duygular yaşıyorsanız, Solar pleksus çakra tıkanıklığı söz konusu olabilir. Bu çakra dengesiz olduğunda, durumları kontrol edememe nedeniyle stres ve çaresizlik yaşanabilir. Ayrıca, sizi zihinsel ve fiziksel olarak yorgun bırakır.

Solar pleksus çakranın rengi sarıdır. Aşağıdaki doğal taşlar onu yeniden hizalayabilir:

Akik: Bir koruma, fiziksel güç, uyum ve iyi şans taşı olan akik, yaratıcılığı geliştirir ve zekayı güçlendirir.

Sitrin: Sitrin, kişisel tezahürün ve hayal gücünün bir taşıdır.

Kaplan Gözü: Bu taş, iyi şans ve refahı kendine çeker ve güveni, sezgiyi ve zihinsel berraklığı artırır.

Yeşim: Bu taş, kendinize güvenme ve hayatınızı kontrol etme yeteneğinize yardımcı olur.

Sakral çakrası ile uyumlu çakra taşları

  • Sakral çakra nerededir?

Sakral Çakra, karnınızın alt kısmında, göbeğinizin hemen altında bulunur.

Bolluk, bereket, yaratıcılık, cinsellik ve zevk duygunuzu temsil eder. Bu çakra, vücudunuzdaki kontrol duygunuza ve yaşamınızda dengeyi nasıl bulduğunuza yardımcı olur. Dengeli sakral çakra, yin-yang dengesine sahiptir. Bu çakra üreme sisteminizle, lenf sisteminizle ve pelvik bölgedeki diğer organlarla ilişkilidir.

Eğer libidonuzun düştüğünü hissediyorsanız, hemen ilaç gibi alternatiflere yönelmeyin. Bu, belki de Sakral çakra tıkanıklığı için fiziksel bir işaret olabilir. Sakral Çakranızın dengesiz olduğunda ayrıca; aşırı duygusal veya eksik duygular, aşırı veya yetersiz cinsellik veya belirli bir ruh hali içinde sıkışmış hissetme hissi yer alır.

Sakral çakranın rengi turuncudur. Sakral çakra taşları ise şöyledir:

Kehribar: Kehribar, hem sakinleştirici hem de enerji vericidir. Arzuları tezahür ettirmek ve fiziksel acıyı hafifletmek için ideal bir sakral çakra taşıdır.

Karnelyan: Bu sakral çakra taşı, canlılığı ve motivasyonu geri kazandırır ve yaratıcılığı uyarır. Cesaret verir, olumlu yaşam seçimlerini teşvik eder, ilgisizliği giderir ve başarı için motive eder.

Kök çakrası ile uyumlu çakra taşları

 

Kök çakra; omurganızın tabanında, kuyruk kemiğinizin yanında bulunur. Bu, fiziksel güvenlik ile birlikte finansal ve duygusal güvenlik dahil olmak üzere temel ihtiyaçlarınızın karşılandığı bir istikrar ve güvenlik hissi sağlayan topraklama çakranızdır.

Bu çakra, fiziksel bedeninizle ve dünyayla olan bağlantınızla ilişkilidir. Ayrıca mesane ve kolon performansınızla ilişkilidir. Kabızlık da dahil olmak üzere sık sık karın problemleri yaşıyorsanız, bu kök çakrada tıkanıklık işareti olabilir.

Kök çakra tıkalı olduğunda ayrıca; açgözlülük ve aşırı olumsuzluk veya güvensizlik hissinin yanı sıra dünyaya ve etrafınızdakilere karşı mesafeli veya kopuk hissetme gibi etkiler de görülür.

Kök çakranın rengi kırmızıdır. Aşağıdaki kök çakra taşları, onu dengelemeye yardımcı olabilir:

Jasper: Jasper taşı, negatif enerjiyi emdiği söylenen güçlü bir koruma taşıdır. Temelimizi ve topraklanmışlık hissini temsil eder.

Garnet: Garnet taşı; çakralara yeniden enerji veren, enerjiyi arındıran, dengeleyen ve ihtiyaç duyduğunuzda tutku ve dinginlik getiren temizleyici bir çakra taşıdır.

Hematit: Adını Yunanca “kan” kelimesinden alan bu şifalı taş; daha iyi ilişkileri teşvik etmek, negatif enerjiyi engellemek, vücudunuzu toprağa köklendirmek ve kan akışını iyileştirmek için kullanılabilir.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.