Çeroit / Charoite (Ruhu Arındıran Taş)

Çeroit / Charoite (Ruhu Arındıran Taş)

Çeroit Taşı Ne Anlama Gelir?

Çeroit taşı, ismini Rusya’da bulunan Charoite veya Charo adıyla anılan nehirden alır. Bir nehir ismini taşımasının sebebiyse ilk olarak burada keşfedilmesinden kaynaklıdır. Günümüzde de en çok çıkarıldığı bölgelerin başında Rusya gelmektedir.

Çeroit taşının insanlar için anlamı oldukça fazladır. Eşsiz desenlerinin mor tonlarında bulunması enerji akışını güçlendirir. Çakralar üzerinde olumlu etkiler sağlayarak ruhsal şifalanmayı kolaylaştırır. Ayrıca Çeroit taşı hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırarak fiziksel rahatlama şansı sunar.

Çeroit Taşı Oluşumu

Doğal taşlar, doğanın kendi kendine ürettiği taşlar arasında yer alır. Oluşumları oksijen tepkimelerine giren madenlerle veya minerallerle tamamlanır. Milyonlarca yıl süren değişimlerin ardından son halini alarak madenlerden çıkarılır, işlenerek insanların hizmetine sunulur.

Gerçek çeroit taşının oluşumu milyonlarca yıl sürdüğü için insanların bu oluşumda bir etkisi bulunmaz. Doğa, kendi enerjisini dengeleyebilmek amacıyla Çeroit taşını oluşturur. Farklı alanlarda kullanılabilmesi içinse bazı özel işlemlerden geçmesi gerekir ancak bu işlemler taşın yapısına zarar vermez.

 

Çeroit Taşı Nerede Çıkar?

Doğanın mucizelerinden biri olan Çeroit taşı, mor üzerinde yer alan desenleriyle insanların kalplerini fetheder. Türkiye’de çıkarılmadığından dolayı Rusya ve Sibirya bölgelerinden çıkarılan taşların ithal edilmesiyle ulaşılabilir hale gelir. Ayrıca Sakha Cumhuriyeti devletinde de Çeroit taşının çıkarıldığı bildirilmiştir.

Çeroit taşının ilk keşfi 1940’lı yıllara dayansa da insanlar tarafından duyulması daha geç olmuştur. 1978 yılında tam olarak herkesin bildiği ve ulaşabildiği bir doğal taş olmayı başardı. Tinasit ve Canasite ile birlikte oluştuğundan dolayı geçmiş dönemlerde o kadar da dikkat çekici bir taş değildi. Bu nedenle yaydığı enerjiler ve iyi özellikler fark edilene kadar rağbet görmedi.

 

Çeroit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir doğal taşı kullanımına gösterilen özen, o doğal taşı alırken de gösterilmelidir. Çeroit gibi enerji dönüşümü yapan taşların bilinçsiz alımı ve kullanımı zararlı olabileceği için öncelikle doğal taşlar hakkında bilgi edinmek gerekir. İlk önce, alınmak istenen taşın doğal veya sahte olup olmadığına karar verilmesi gerekir.

Çeroit taşının ihtiyaç doğrultusunda alınması gerekir. Eğer kişinin iyileşmesini istediği bir rahatsızlığı veya sorunu varsa, öncelikle taşın bu konu hakkındaki etkileri araştırılmalıdır. Çeroit taşının etki alanının dışında bulunan konularda şifalandırma yapması mümkün değildir. Ancak ilgili soruna iyi gelebilecek bir taşsa, Çeroit kullanımında bir sorun oluşmamaktadır.

Doğal taşların etkileri ilk anda hissedilmeye başlar. Çeroit taşı da ortama girdiği andan itibaren rahatlatıcı ve şifa verici özellikleriyle kendini belli eder. Ancak uzun süreli kullanımlarda tam etki gösterebilmektedir çünkü bazı enerjilerin temizlenmesi zaman almaktadır. Bu nedenle sürekli olarak kullanılmayacak, özensiz davranacak ve taşa gerekli bakımları yapamayacak kişiler Çeroit kullanmamalıdır.

 

Çeroit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Çeroit taşını daha önce kullanan veya taşlar hakkında derin bilgilere sahip olan kimseler taşın gerçekliğini tek bakışta anlayabilir. Ancak her ihtimale karşı imitasyon olup olmadığının anlaşılacağı testlere tabi tutulması gerekir. Böylelikle yapılan alışverişteki yanılma payı düşürülerek, bir güven ortamı oluşması sağlanır.

Gerçek Çeroit taşının rengi leylak, lila, mor, menekşe tonlarında bulunabilmektedir bu nedenle yalnızca dış rengine bakarak ayrım yapılması mümkün değildir. Ancak taşın iç ve dış renklerinin kıyaslanması sahteliği hakkında bilgi verir. Taşın bir bölümü kırılarak renk karşılaştırılması yapıldığında aynı ton ve desenlerle karşılaşılıyorsa Çeroit taşının imitasyon olmadığı anlaşılır.

Çeroit taşının ateşe karşı duyarlılığı vardır. Bu nedenle uzun süre güneş altında kalması renginin solmasına ve sararmasına neden olur. Ateşte uzun süre tutulması durumunda renk değiştirmesi, yapısının bozulması da mümkündür. Böylelikle taşa zarar veriyor olsa dahi sıcaklığa olan duyarlılığı kontrol etmek taşın doğallığı hakkında bilgi verir.

 

Çeroit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Sahip olduğu lavanta tonlarından dolayı Lavenderite ismiyle anılan Çeroit taşı, nadiren yeşil tonlarında çıkarılabilir. Üzerindeki desenler nedeniyle zarif, şık ve sakinleştirici bir görünüme sahiptir. Eğer taşın içinde beyaz tonları bulunuyorsa kuvars, yeşil tonları varsa Manganeze sahip olduğu anlaşılır. Ayrıca mor üzerinde gri veya siyah desenleri de bulunabilmektedir.

Monoklinik kristal sistemi içerisinde yer alan Çeroit, yarı saydam taş grubundadır. Ayrıca görünüş olarak camsı bir parlaklığı da bulunur. Sertlik skalasında 5 ve 6 arasında bulunduğundan dolayı orta bir sertliğe sahiptir. Bu nedenle darbeler karşısında zarar görmesi, kırılması veya çizilmesi olukça doğaldır. Dikkatli kullanımlarda taşta herhangi bir sorun gözlemlenmez.

Çeroit taşının etkileri arasında radyoaktif özelliği bulunur. Bu özellik, özellikle teknolojik cihazlardan ve güneşten alınan radyasyonun taşın içine çekilmesine neden olur. Bireyin alacağı radyoaktif zararın önüne geçerek yaşanabilecek olası hastalıkları ve rahatsızlıkları engeller. Ancak bakımındaki aksamalar nedeniyle radyasyon saçmaya başlayabileceği için uyunan yatak odalarında bulunmaması oldukça önemlidir.

Hastalıklarda şifa ve sorunlarda çözüm veren Çeroit taşının birbirinden güzel etkileri bulunur. Bunlardan ilki sinirleri yatıştırması, kişiyi daha sakin ve dinç hissettirmesidir. Zararlı alışkanlıkların bırakılmasında büyük etkisi vardır. Gösterdiği detoks etkisinden dolayı kilo vermeyi kolaylaştırırken iç organların temizlenmesine, böylelikle hastalıklardan korunmasına yardımcı olur.

Çeroit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Çeroit taşının kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle kişisel enerji dönüşümlerinin yaşanabilmesi için meditasyon, ritüel, yoga ve masaj seanslarında kullanımı yaygındır. Tek başına yeterli etki gösteremediğinde Ametist taşıyla birlikte güçlendirerek kullanılması uygundur. Rengi ve özellikleriyle birlikte bulunduğu ortamın enerjisini değiştirerek kendini belli eder.

Şifa taşlarından biri olan Çeroit, psikoloji ve tıp alanlarında yaygın olarak kullanılır. Tek başına tedavi edici özelliği bulunduğu gibi tedavi destekleyici özellikleri vardır. Bu bağlamda; yaraların daha hızlı kapanmasına, iyileşmesine ve ilaçların etki göstermesine yardımcı olur. Kişideki negatif enerjileri kendine çektiğinden dolayı sağlıklı bedenlerin daima sağlıklı kalmalarını sağlar. Ciddi hastalıkların pek çoğundan korunma etkisi de vardır.

Çeroit Taşı Ritüeli

Çeroit taşının etkisini en iyi gösterebildiği alan ruhtur. Bu nedenle ruhu arındıran taş ismiyle anılmaktadır. Ruhun temizlenmesini sağlayan meditasyon ve ritüellerde kullanıldığı taktirde kişinin kötü enerjilerinden arınmasını sağlar. Hayata daha sıkı tutunma, yaşama sevincini koruma veya yeniden kazanma gibi etkiler gösterir.

Fiziksel pek çok sağlığa iyi gelen Çeroit taşı, şifa ritüellerinde de kullanılabilmektedir. Özellikle göz, kalp ve pankreas gibi hayati organları ilgilendiren konularda verdiği şifalarla ünlüdür. Karaciğer üzerinde de olumlu etkilere sahip olması, bağımlılıklardan kurtulmak için yapılan ritüeller için uygun bir doğal taş olduğunu gösterir.

Ritüeller, bireyin ruhsal ve fiziksel olarak eksiklikleri tamamlaması, sorunlarını iyileştirmesi, rahatsızlıklarını sona erdirmesi amacıyla yapılır. Çeroit taşı da gösterdiği etkilerden dolayı ritüellerdeki yerini alır. Sessiz bir ortamda yatarak veya oturarak konsantrasyon sağlandıktan sonra çeşitli olumlamalar yapılarak ritüel tamamlanır.

Çeroit taşıyla yapılan ritüellerin sonucunda ferahlanmış gibi hissediliyorsa ritüel başarılı olmuş demektir. Ancak çok zor zamanlar geçiren kimseler bu hisse hemen ulaşamayabilir. Ritüel etkisini güçlendirmek amacıyla Ametist taşını Çeroit’le kullanmak mümkündür. Belirli aralıklarla tekrarlandığı zaman değişen enerjiler sayesinde istenilen sonuca ulaşılabilir.

Çeroit Hangi Çakraya Uyumlu

Vücudun belirli bölümlerinde bulunan çakraların açık olması hem fiziksel hem de ruhsal anlamda etkiler sağlar. Bu nedenle çakraların açılması için doğal taşlardan yarım alınması gerekir. Çeroit taşı negatif enerjileri uzaklaştırdığı için tüm çakralar üzerinde dolaylı yoldan etki gösterebilir. Ancak en çok etkiyi taç çakrası ve kalp çakrası üzerinde göstermektedir. Bu nedenle kalp ve taç çakrayla uyum gösterir.

Çakralarla uyum sağlayan Çeroit taşı hissedilen sevgiyi güçlendirir. İkili ilişkilerdeki sorunların çözülmesine, kişinin benliğini kabullenmesine, empati duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Bireysel bir bağımsızlık sunarken ruhta yer alan kötü özelliklerden uzaklaşmayı sağlar. Ayrıca kalp ve taç çakranın etkilediği hastalık ve rahatsızlıkları iyileştirici ve önleyici etkisi bulunur.

Çeroit taşının sağladığı şifalı etkilerden biri epifiz bezinin çalışmasını düzenlemektir. Bu nedenle üçüncü göz çakrası olarak bilinen alın çakrası üzerinde de uyumlu etki gösterir. Alın çakrası sayesinde kişi daha dengeli davranmaya başlar. Kararsızlık durumları son bulurken sezgiler daha güçlü hale gelir. Böylelikle karar aşamalarında yanılma payı düşerek farklı çıkış yolları üretebilmeye yardımcı olur.

Çeroit Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşların her burç için kullanımı uygundur ancak bazı burçlarda gösterdikleri etki maksimum seviyesine ulaşır. Bu nedenle her burcun kendine özel bazı taşları bulunmaktadır. Çeroit taşıysa yalnızca oğlak burcunda en etkili haline ulaşarak etki gösterebilmektedir. 22 Aralık – 20 Ocak arası doğan her birey Çeroit taşıyla uyum sağlar.

Volkanik olayların etkisiyle milyonlarca yılda oluşan Çeroit taşı, oğlak burcu ve yükselen burcundaki her cinsiyette kullanılabilir. Duyguları güçlendirdiği için bireyin ne hissettiğine karar vermesini sağlar. Özgüveni yükselterek tek başına ayakta durabilmeyi mümkün hale getirir. Böylelikle hayatın her alanında başarılı olmaya yardımcı olur. Başkalarına borçlu olunmasına neden olacak her durumu engelleyerek kişisel bağımsızlık ortamı oluşturur.

Sevgi bağlarını güçlendiren Çeroit taşı, oğlak burçlarının hayatında mutlaka olması gereken doğal taşlar arasındadır. Daha pozitif bir hayata adım atmayı sağlayarak ilişkilerin güçlendirilmesine yardımcı olur. Enerjik, sosyal, pozitif ve hayata olumlu yanından bakmak isteyen kimseler için uygundur. Yorgunluğu, halsizliği ve enerjisizliği kişinin üzerinden alarak ruha yeni enerjilerin yüklenmesini sağlar.

Çeroit Taşı Faydaları ve Zararları

Çeroit taşı hem ruhsal hem de fiziksel anlamda yenilenmeye yardımcı olan etkilere sahiptir. İç organlarında detoks görevi görüp zararlı maddeleri uzaklaştırırken ruhtan da negatif enerjileri alır. Kan basıncını dengelediğinden dolayı tansiyon hastalarına iyi gelir. Ani baş dönmeleri, göz kararmaları, halsizlik gibi belirtilerin ortadan kaybolmasını sağlar.

Kişilik bozukluğu hastalarının kullanması gereken bir taştır. Ayrıca Çeroit taşının gösterdiği etkilerden biri uyku düzenini koruyabilmesidir. Her yaş grubunun kullanmasına uygun olduğu için sürekli kabus gören, gece boyu uyanan veya uyumakta zorlanan çocukların yanında bulunması faydalıdır. Huzursuz bacak sendromu üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Kişisel gücü arttırdığından dolayı kişinin ihtiyaç duyduğu cesareti kazanmasını sağlar. Yapaylığı yok ederek kişinin tamamen doğal olmasına yardımcı olur. Depresyondan ve depresyonun getirdiği yan etkilerden daha hızlı şekilde kurtulmayı mümkün kılar. Ayrıca ruh dünyasıyla ilgilenen kimselerin sezgilerini kuvvetlendirme görevini üstlenir.

Çeroit taşının doğrudan gösterdiği bir zarar yoktur ancak bilinçsiz şekilde kullanılmasının sonuçları kötü olabilir. Düzenli bakımının yapılmaması halinde enerji dönüşümü konusunda yetersiz kalarak zamanla etki gösterememeye başlar. Ayrıca radyoaktif bir taş olduğundan dolayı uyku esnasında yatak odalarında bulundurulmaması gerekir.

 

Çeroit Taşı Evde Nereye Konur?

Doğal taşlar aksesuar olarak kullanılabildiği gibi dekoratif eşya olarak da kullanılabilir. Bu nedenle Çeroit taşının süs eşyası olarak kullanılırken konulduğu yer oldukça önemlidir. Radyasyon çeken özelliğinden dolayı uyku esnasında yatak odalarında bulunmaması gerekir. Ancak kişinin uyumadığı zamanlarda yatak odasında durmasında sakınca yoktur.

Bereket getirdiğinden dolayı mutfak ve yemek odalarında bulunabilir. Ayrıca sevgi bağlarını güçlendirici özelliğinden ötürü ailelerin sürekli kullandığı oturma odası, salon veya balkonlarda da yerini alabilir. Çocukların gelişimine katkı sağlaması için gündüz vakitlerinde çocuk odalarında kullanılabilir. Konsantrasyonu geliştiren etkisini çalışma masalarında kullanarak gözlemlemek mümkündür.

Çeroit Taşı Nerede Satılır?

Son zamanlarda rağbet görmeye başlayan Çeroit taşına pek çok yerden ulaşmak mümkündür. Aksesuar reyonlarında, bijuteri mağazalarında, süs eşyası satan dükkanlarda ve internette farklı modelleri yer almaktadır. Altın ve gümüşle birlikte kullanılabileceği için bazı kuyumculardan ulaşılması mümkündür.

Kişisel aksesuar ve eşya tasarımı yapan kişi ve kurumlara özel sipariş verme imkanı bulunur. Bu nedenle Çeroit taşını bireye özel olacak şekilde işlemlerden geçirerek satın almak mümkündür. Ancak bu işlemler seri üretim olmadığı için daha pahalı olur.

Çeroit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Çeroit taşının çıkarıldığı yerler sınırlıdır. Özellikle Rusya ve Sibirya’dan çıkarılıp getirildiğinden dolayı fiyatı ortalamanın üstündedir. Buna rağmen herkesin satın alabileceği fiyatlarla Çeroit taşına sahip olmak mümkündür. Genellikle mor renkli bir taş olduğu için nadiren çıkarılan yeşil ve kahverengi tonlarında Çeroit taşlarının fiyatları mor tonlarına göre daha yüksektir.

Çeroit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Doğal taşların enerji bakımının ve fiziksel temizliğinin düzenli olarak yapılması oldukça önemlidir. Eğer bakımında aksamalar yaşanırsa taşın verdiği zararlar yararlarını aşacak düzeye gelebilir. Haftada en az bir kez Çeroit taşının enerjilerinden arındırılması ilk kez alınmış hissi yaratır. Bu sayede uzun süreli kullanımlarda görülebilecek etki maksimum seviyeye çıkarılmış olut.

Birçok doğal taşın temizliğinde su, güneş ve toprak kullanılır ancak Çeroit taşı güneş ışığından olumsuz etkilendiği için yapısı zarar görür. Bu nedenle uzun süre güneşin altında tutmak enerjilerinden tam olarak arınmasına yardımcı olmaz. Akan suda bekletmek de Çeroit taşı için uygun bir bakım yöntemi değildir ancak fiziksel temizliğinin yapılmasında gereklidir.

Çevresindeki radyasyonu çeken Çeroit için en uygun enerji temizliği toprakla yapılır. Radyasyon gibi maddeler toprak sayesinde temizlenirken negatif enerjilerin de taştan uzaklaşmasını sağlar. Bir saat toprağa gömülü kalan Çeroit taşı kendisine çektiği tüm radyasyon ve kötü enerjilerden arınarak yeniden kullanılmaya uygun hale gelir. Bu bakım işlemi haftada bir kez uygulanmalıdır ancak taşın büyüklüğüne bağlı olarak iki haftada bir yapılması da uygundur.

Çeroit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Çeroit taşının ilk kez bulunması ve kullanılması 1940’lı yıllara dayanmaktadır. Ancak yaygınlaşması yıllar sonra mümkün olmuştur. Bunun nedeni, taşın ilk kez Rusya’daki bir nehir kenarında görülmesidir. Toprağa bulanan taşın parlaklığı üzerindeki toprak yüzünden belli olmasa da tarım yapılan arazilerde enerjisel etkileri gözlemlenmiştir. Bu nedenle topraktan verim almak amacıyla yaygınlaşmış, sonradan aksesuar alanında kullanılmaya başlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

  •  

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.