Diaspor – Zultanit (Sakinleştirici Taş)

Diaspor – Zultanit (Sakinleştirici Taş)

Diaspor Taşı Ne Anlama Gelir?

Pek çok isme sahip olan Diaspor taşı, mücevher yapımında kullanılan değerli bir kristaldir. Diaspor ismini alması sebebi beyaz veya gri renkli sert bir cama benzemesinden dolayıdır. Gerçeği ve sahtesi arasında ayrım yapabilmek için uzman kişilerin yardımına gerek duyulan bu taş, Türkiye’den çıkarılabilmektedir.Diaspore isminden türeyen Diaspor kelimesinin kökeni Yunancadır. Işık saçan, parıltılı ve elmasa benzeyen bir taş olduğundan dolayı Yunancada Diaspore olarak isimlendirilmiştir. Kelime anlamı da “ışıltı” olarak Türkçeye çevrilmektedir.

Diaspor Taşı Oluşumu

Doğal taşların oluşumları milyonlarca yıl öncesinde yaşanmış olan volkanik hareketlere uzanır. Diaspor taşının oluşumu da volkanik hareketlerin sıcak soğuk tepkimelere girmesiyle birlikte milyonlarca yıl devam etmiştir. Oksijenle girilen tepkimelerin ardından son halini alan Diasporun yeşil ve sarı renklerine ulaşmak da mümkündür.

Yaşanan kimyasal tepkimeler, Diaspor taşına manyetik özellikler yükler. Bu sayede doğa, kendi enerji dengesini koruma görevini Diaspor taşına da verir. Ayrıca manyetik özellikler sayesinde ortamdaki negatif enerjiler taşa yüklenerek ortadan kalkar. Bir nevi enerji dönüşümü yaşandığı için taşın fiziksel ve ruhsal faydalarının bu manyetik etkiye bağlı olduğu anlaşılır.

Diaspor Taşı Nerede Çıkar?

Diaspor taşı dünyanın pek çok bölgesinden çıkarılabilmektedir. Bu ülkelerin başında Rusya ve Amerika gelmektedir. Ardından listeyi Yeni Zelanda, Çin, İngiltere gibi ülkeler takip eder. Orta sertlikte bir taş olduğu için çıkarılmasında ve işlenmesinde dikkatli olunması gerekir. Bu nedenle ihraç edilirken taşın korunabileceği ek önlemlerin alınması gerekir.

Türkiye’de Diaspor taşına ulaşılabilmektedir ancak Türkiye’de çıkarılan Diaspor daha farklıdır. Kristal yapısı daha iyi olan ve ışığı çok iyi biçimde yansıtan Diaspor taşına yalnızca Muğla’dan ulaşılabilir. Diğer ülkelerdeki taşlar doğal taş özelliği gösterse de Muğla’dan çıkarılanlar bir mücevher olarak kullanılmaya uygun olduğu için benzerlerinden ayrılır.

Diaspor Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diaspor taşı, ışığa uyumlu olarak renk değiştirebilen nadir doğal taşların arasındadır. Bu nedenle Diaspor taşını alırken ışıktaki renk değişimlerinin doğru olup olmadığı gözlemlenmelidir. Böylelikle taşın gerçek veya sahte olup olmadığı konusunda fikir sahibi olunması sağlanır. Güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapmamak da Diaspor alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar arasındadır.

Diaspor taşı kendi arasında doğal taş ve mücevher olarak ikiye ayrılır. Bu nedenle satın alınırken hangi gruptaki taşın alındığına dikkat edilmelidir. Eğer taşın çıkarıldığı yer Türkiye – Muğla ise mücevher olma ihtimali yüksektir. Bu nedenle fiyatları da normal doğal taşlardan daha yüksek olur. Ancak ithal edilen Diasporların mücevher özelliği olmadığından dolayı standart fiyatlarla sahip olunabilir.Çoğu doğal taşta olduğu gibi Diaspor’un da alınır alınmaz enerjisel bir temizliğe sokulması gerekir. Bunun nedeni, yalnızca bulunduğu ortamda bile enerji alışverişini gerçekleştirebilecek kadar güçlü özelliklere sahip olmasından gelir. Negatif enerjisini atarak kişiye daha iyi etki gösterebilmesi için taşın bakımının yapılması ve temizlenmesi şarttır. Aksi durumda yalnızca bir aksesuar veya süs eşyası olarak kullanılmış olur.

 

Diaspor Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Diaspor taşının gerçekliğinin veya sahteliğinin anlaşılması oldukça kolaydır. Normalden daha pahalı bir taş olduğu için kırılması genellikle tercih edilmez ancak iç ve dış renklerinin aynı olup olmadığının kontrol edilmesi taşın doğallığı hakkında bilgi vericidir. Ayrıca parlaklığı, saydamlığı, renk tonları da taşlar hakkında bilgi sahibi olan kimseler için ayırt edici özellikler arasındadır.

Işıkta renk değiştirebilen Diaspor taşı, doğal ve yumuşak renk geçişlerine sahiptir. Bu nedenle keskin renk dönüşümleri taşın gerçek olmadığını gösterir. Beyaz ışıkta ve güneş altında yeşil renklerinde bulunan Diaspor, kapalı mekanlarda kullanılan ampullerin altında kahverengiye dönüşür. Mum ışığına veya ateşe tutulması durumunda da rengi açılarak pembeye dönüşür. Eğer ışık duyarlılığında farklı sonuçlar alınıyorsa taşın sahte olduğu anlaşılır.İmitasyon Diaspor taşlarının renk geçişleri hızlı ve oldukça serttir. Taşın bir kısmı çizgiyle ayrılmış gibi göründüğünden dolayı doğal olmadığı hemen anlaşılır. Bu nedenle yalnızca güneşe tutulmasıyla bile gerçekleşen renk dönüşümlerini dikkatle incelemek, imitasyon taşlara yüklü miktarda para vermeye engel olur.

 

Diaspor Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Renk değiştirme özelliğinin yanında Diaspor taşının birbirinden özel farklı özellikleri de vardır. Bunlardan biri Kedi Gözü adıyla anılan ışık bandına sahip olmasıdır. Tek bir çizgi halinde görülen bu ışık, paralel yansımalardan meydana gelir. Ayrıca 2. tür saydam taşlar arasında kabul edilen bir doğal taştır.

Sertlik skalasındaki yeri 6 ve 7 arasında olan Diaspor, Alüminyum bazlı bir taştır. Doğal haliyle hiçbir işlemden geçmeden kullanılması mümkündür. Farklı boyutlarda çıkarılabilmesine rağmen çıkarılan her taş mücevher olarak işlenemez. Kalın ve mat olan taşlar istenilen şeklin verilebilmesi için daha uygundur ancak dikkatli bir işçilik istediğinden dolayı yalnızca ustalar tarafından kesim yapılması gerekir.

Dikkat çekici görünümü ve parıltısından dolayı kişiyi nazardan koruduğu kabul edilir. Bu nedenle yaşanabilecek aksiliklere neden olan kötü enerjiyi içine çekerek kişiyi koruma altına alır. Özgüveni arttırarak tek başına mücadele etme, hayatta kalabilme, yaşama isteğini yeniden kazanma gibi etkileri bulunmaktadır. Özellikle çekimser çocukların üzerinde aksesuar olarak kullanılması gereken bir taştır.

Gerginliği azaltmasından ötürü psikolojik anlamda rahatlamalar yaşatır. Stresli anlarda, yapılacak önemli iş görüşmelerinde, ailevi sorunların çözümünde Diaspor taşından yardım alınabilir. Ortamlardaki gergin havayı yumuşatarak insanların birbiriyle daha iyi anlaşabilmelerine yardımcı olur.

Diaspor Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Etki ve özelliklerinden dolayı Diaspor taşının kullanılabileceği çok fazla alan vardır. Bunların başında şifa veren etkisi nedeniyle tıp gelir. Hastalıklara şifa olması, tedavileri hızlandırması, sağlığı koruması nedeniyle tıpta yaygın olarak kullanılması gereken taşlardan biridir. Fiziksel anlamda pek çok rahatsızlığa iyi geldiği gibi doktorların uyguladığı tedavi süreçlerini hızlandırır.

Sakinleştirici taş olarak kabul edilen Diaspor taşının psikolojideki yeri de oldukça büyüktür. Anksiyete, depresyon, kişilik bozukluğu, öfke kontrolsüzlüğü gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılması uygundur. Ayrıca uyku bozukluklarına ve depresyon belirtilerine iyi geldiği gözlemlenmektedir. Bunların yanında, günlük yaşamın oluşturduğu psikolojik gerilimlerden arınmak için de Diaspor taşına başvurulabilir.

Diaspor Taşı Ritüeli

Ruh üzerinde olumlu etkileri bulunan Diaspor, meditasyon ve ritüellerin vazgeçilmez taşlarından biridir. Kötü enerjileri uzaklaştırma, şifalanma, zararlı alışkanlıklardan kurtulma, başarıya ulaşma, sakinleşme ve ruhu arındırma ritüellerinde kullanılabilmektedir. Hem vücudun hem de psikolojinin rahatlaması açısından Diaspor taşının ritüel yapılan alanda bulunması gerekir.

Sessiz, loş veya karanlık bir ortamda yapılması gereken ritüellerde mumlardan ve tütsülerden yardım alınabilir. Güçlü bir enerji dönüşüm taşı olduğundan dolayı Diaspor taşının yanında başka taşların kullanılmasına ihtiyaç duyulmaz. Konsantrasyon sağlandıktan sonra kişinin niyetlerine odaklanmasıyla birlikte ritüel başlamış olur.

Ritüel esnasında dikkat edilmesi gereken konulardan biri odağın Diaspor taşına yönlendirilmesidir. Ondan yayılan enerjilerin vücuda nasıl yayıldığı hissedilmeye çalışılmalıdır. Aksi taktirde taş yeteri kadar etki gösterememektedir. Yaklaşık 20 dakika kadar süren bu ritüelin sonunda kişinin bedeni ve ruhu sakinliğe ulaşarak amacına ulaşır.

Diaspor Hangi Çakraya Uyumlu

Çakralar, vücudun farklı bölgelerinde bulunduğu gibi farklı özelliklerin kullanılmasına yardımcı olur. Eğer yeterince açık değillerse ilgili oldukları alanda eksiklikler, rahatsızlıklar ve hastalıklar görülebilir. Bu nedenle doğal taşların yardımıyla çakraların açılması, vücudun iyileştirilmesi gerekmektedir. Diaspor taşı da çakralar üzerinde uyum sağlayan taşlardan biridir.

Kalp ve kök çakraları vücutta bulunan en önemli çakralar arasında yer alır. Kök çakrası bireye özgüven verirken kalp çakrası sevgi bağlarını güçlendirme görevini üstlenir. Bu çakraların açılmasını sağlayan Diaspor taşı da bireye çakraların sahip olduğu özelliklerin yüklenmesini sağlar. Eksik duyguların yerini doldurarak içgüdüleri güçlendirir, kişinin köklenmiş gibi hissetmesine yardımcı olur.

Diaspor Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşlar enerji dönüşümü yaptıkları için her burca ve yükselen burca etki gösterirler. Ancak astrologlar tarafından belirlenen bazı burçlarda gösterdikleri etki daha fazladır. Bu durum, doğal taşın burçla uyum sağlaması anlamına gelir. Diaspor taşı da ikizler, koç ve yengeç burçlarına uyum sağlayarak, burç sahiplerinin görebileceği fayda düzeyini arttırır.

İkizler, koç ve yengeç burcunda Diaspor taşının en büyük etkisi zihin akışını düzenlemesidir. Bireye tutarlılık vererek kararların daha emin şekilde verilmesini, pişmanlık hissi yaşanmamasını sağlar. Cesaret ve motivasyon kaynağı olduğundan dolayı başarıya gitmek isteyenlere yardımcı olur. Böylelikle mutlu hissetme, zafer kazanma, kıskançlığı yok etme, empati kurabilme gibi becerileri geliştirir.

Diaspor Taşı Faydaları ve Zararları

Diaspor taşının birbirinden özel ve güzel faydaları vardır ancak bilinçsiz kullanımlarda zarar vermesi de muhtemeldir. Radyasyonu bünyesinde barındırdığından dolayı uyku anlarında kişinin yanında bulunması doğru değildir. Ayrıca düzenli olarak bakımı yapılmadığı taktirde topladığı negatif enerjileri etrafına saçmaya başlayabilir.

Şifa vermesiyle öne çıkmasına rağmen Diaspor taşı bir tedavi yöntemi olarak görülmemelidir. Önemli hastalıklarda öncelikle uzmanların görüşü alınmalı, gereken tedaviler uygulanmalıdır. Şifalı bir taş olduğu bilinmesine rağmen doktorların önerilerine uyulmadığı sürece işlevsiz kalabilmektedir. Ancak iyileşme aşamasını hızlandıran ve tedavinin olumlu geçmesine yardımcı olan etkileri göz ardı edilmemelidir.

Diaspor taşı oldukça geç keşfedilen bu nedenle tüm etkileri bilinmeyen bir taştır. Bilinen özelliklerine göre iskelet ve sinir sisteminin çalışmasını düzenlemektedir. Dengesiz enerji akışını düzenleyerek tıkanık yolların açılmasına yardımcı olur. İç organları temizleme görevi üstlendiği için hastalıklara karşı kalkan görevi görür.

Ruhsal faydalarıyla birlikte psikolojik sorunların atlatılmasını kolaylaştırır. İlahi güçlere bağlanmayı, maneviyata değer vermeyi öğretir. Özellikle çocukların hayal gücü gelişimine katkıda bulunmaktadır. Büyüme ve gelişme üzerindeki etkisi sayesinde çocukluk ve ergenlik dönemini sağlıklı bir şekilde tamamlamaya yardımcı olur. Sosyal ilişkileri kuvvetlendirdiği için dışlanma, çekimserlik, aşırı sessizlik gibi durumların oluşmasını engeller.

Diaspor Taşı Evde Nereye Konur?

Diaspor taşının kullanımı kadar evlerde nereye konacağı da oldukça önemli bir konudur. Genel itibariyle tüm odalarda yer verilebilen bu taşta dikkat edilmesi gereken husus, uyku esnasında odanın içinde bulunmamasıdır. Bunun haricinde gün içinde istenilen odada Diaspor taşına rahatlıkla yer verilebilmektedir.

Motivasyon kaynağı olan taşlar arasında bulunan Diaspor, çalışma odalarında kullanılmak için oldukça uygundur. Enerjiyi daha iyi alabilmek için çalışma masalarının üstlerinde veya kütüphane raflarında yer alabilir. Görünen bir alanda olması özelliklerini daha iyi yansıtabilmesini sağlar. Ayrıca kırılma ihtimaline karşılık yüksek bölgelerde tutulması faydalıdır. Evlerde olduğu gibi ofislerde de çalışma masalarında Diaspor taşına yer verilebilir.

Sosyalleşmeyi sağlaması, sinirleri gevşetmesi ve sevgi bağlarını güçlendirmesi gibi sebeplerden dolayı Diaspor, ev halkının toplu olarak bulunduğu alanlarda yer alabilir. Oturma odası, balkon, bahçe, mutfak ve salon gibi ailenin sürekli bir arada bulunduğu odalara yerleştirilebilir. Özellikle sorunlu evliliklerde iyileşmeye gidilmesi ve ortak bir yol bulunabilmesi amacıyla gün içinde yatak odalarına bırakılabilir.

Diaspor Taşı Nerede Satılır?

Diaspor taşının mücevher olan ve olmayan iki türü bulunur. Yalnızca doğal taş olarak alınmak istendiğinde her yerden ulaşılması mümkündür. Mağazaların aksesuar reyonları, bijuteriler, internet siteleri alışveriş yapmak için uygundur. Aksesuar yerine süs eşyası olarak alınacaksa ev eşyası satan dükkanlarda ve hediyelik eşya satılan alanlarda bulunabilir.

Mücevher olarak kullanılan ve elmastan daha nadir olan Diaspor yalnızca Muğla’da çıkarılmaktadır. Bu nedenle taşı işleyen, satışa sunan sayılı mağaza bulunur. Yeterli araştırmalar yapıldığında gerçek Diaspor mücevherine ulaşmak mümkündür. Kuyumculardan özel olarak sipariş edilme ihtimali olduğu için tüm şehirlerde Diaspor taşına ulaşılabilir.

Diaspor Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğada Diaspor taşına iki farklı şekilde rastlanır. Muğla’da çıkarılan taşlar oldukça kıymetli ve nadir olduğu için normal doğal taşlara göre daha pahalıdır. Yanında kullanılan materyaller de değerli olduğu zaman cüzi bir miktarla Diaspor’a sahip olmak mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen markalardan alışveriş yapmamaya dikkat edilmelidir.

Muğla dışındaki yerlerden çıkarılan taşlar normal fiyatlara sahiptir. Hemen hemen aynı özellikleri göstermelerine rağmen içyapıları farklı olduğundan dolayı Muğla’dan çıkarılan Diaspor gibi pahalı değillerdir. Bu nedenle her bütçeye uygun fiyatlarda, modellerde ve renklerde alınabilmesi mümkündür.

 

Diaspor Taşı Bakımı ve Temizliği

Enerji dönüşümünün güçlü olmasıyla bilinen Diaspor taşını temizlemenin farklı yolları vardır. Bunlardan ilki, akan bir su kaynağının altında bekletilmesidir. Suyun akışı kötü enerjileri taştan uzaklaştıracağı için enerji ve fiziksel temizliği aynı anda yapılmış olur. Akan bir su kaynağı yoksa evdeki musluklardan yardım alınabilir. Gece boyu bir bardak suyun içinde bekletmek de enerji temizliği yapmayı sağlar.

Toprak, negatif enerjileri daima kendisine çeker. Bu nedenle Diaspor taşını temizlemek için topraktan yardım alınabilir. Taşı gömmek veya toprak üzerinde birkaç saat bekletmek tüm negatif enerjilerden arınmasını sağlar. Yeniden kullanıldığı zaman her zamankinden yüksek etki göstererek hem kişiye hem de bulunduğu ortama sağladığı katkılar artar.

Diaspor taşı ateşe karşı dayanıklılığı çok yüksek olmayan bir taştır. Özellikle renk değiştirme özelliğinin hasar görmemesi için ateş veya güneş ışığında bekletme yöntemleri uygulanmamalıdır. Temizlik esnasında yapısının bozulmaması için yalnızca su veya topraktan yardım alınmalıdır. Her ikisine de ulaşılamazsa ada çayı kullanılarak yapılan bir tütsünün yanında bırakılabilmektedir. Ada çayı tütsüsü, Diaspor taşının üzerindeki negatif enerjilerin büyük bölümünü atmasını sağlar.

Diaspor Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Diaspor taşının kullanılması Osmanlı dönemine dayanmakta olduğu için sultanlar tarafından sevildiği bilinmektedir. Zultanit ismini almasının sebeplerinden biri bu durumdur. Diğeriyse, Osmanlı devletinde önemli olan 36 sultana ithaf edilmesinden kaynaklanır. Yani, taşın Zultanit olma sebebi sultanların gücüne gösterilen bir hayranlıktan da kaynaklanır.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.