Diopsit / Diopside (Denge Ve Sağlık Taşı)

Diopsit / Diopside (Denge Ve Sağlık Taşı)

Diopsit Taşı Ne Anlama Gelir?

Kalsiyum Magnezyum Silikattan oluşan Diopsit, bireye denge ve şifa getirdiğinden dolayı manevi değeri maddiyatından daha yüksek olan bir taştır. Pek çok psikolojik ve fiziksel sorunlara iyi geldiğinden ötürü tedavi amacıyla kullanılabilmektedir. Genellikle aksesuar ve ev eşyası yapımında kullanıldığından dolayı oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır.

Diopsit Taşı Oluşumu

 

Diopsit taşının oluşumu milyonlarca yıl öncesinde yaşanmış volkanik olaylara dayanır. Yeryüzüne çıkan magma yaptığı sıcak ve soğuk tepkimelerin ardından uzun yıllar soğuyarak kristalleşmeye başlar. Bu esnada kazandığı yeşil, sarı, beyaz ve kahverengi tonlarıyla Diopsit taşının özellikleri oluşur. Manyetik etkilere maruz kaldığı için enerji alışverişi yapabilmeye başlar.

Diopsit taşı resmi olarak 1988’de keşfedilmiş gibi görünse de halk arasındaki kullanımı daha eskiye dayanmaktadır. Ancak yaygın bir kullanıma sahip olmadığı için sağladığı tüm yararlı özellikler bilinmemektedir. Enerji dengesini korumasıyla öne çıkarak sağlıklı bir psikolojiye sahip olmaya yardımcı olur. Bu nedenle denge ve sağlık taşı olarak anılmasını halka borçludur.

 

 

Diopsit Taşı Nerede Çıkar?

Diopsit taşına hemen hemen her şehirde ulaşılması mümkün olsa da Türkiye’deki madenlerde bulunmadığı için çıkarılamamaktadır. İthal edilen taşlar genellikle Sri Lanka, Rusya ve Brezilya’dan gelir. Ayrıca önemli kaynaklar arasında Almanya, Amerika, Finlandiya ve Güney Afrika da bulunmaktadır. Diopsit taşları genellikle büyük kütleler halinde ülkelere teslim edilir. İşlenmesiyse ihraç edildiği ülkelerdeki tasarımcılar tarafından yapılır.

Diopsit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Diopsit taşının farklı çeşitleri ve renkleri mevcuttur. Bu nedenle satın alırken ürünün hangi çeşitte olduğuna dikkat edilmesi gerekir. İhtiyaca uygun olacak etkileri gösterip göstermeyeceği araştırılmadan önce kullanılmaması oldukça önemlidir. Genellikle ruhsal ve manevi konularda herkese aynı şekilde etki eden Diopsit taşının fiziksel konudaki etkileri farklılık gösterebilir.

Doğal taşlarda bakım, taştan verim alınabilmesi için hassasiyet gösterilmesi gereken bir durumdur. Eğer düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılamayacaksa Diopsit taşı tercih edilmemelidir. Bünyesindeki negatif enerjilerden sürekli olarak arındırılması için haftada bir kez enerji temizliğinin yapılması gerekir.

Diopsit taşı her kullanıcıya aynı etki göstermez çünkü her bireyin enerjisi farklıdır. Bu nedenle yapılacak olan enerji alışverişlerinin miktarı da değişir. Özellikle sevilerek alındığında, sürekli kullanıldığında ve bakımları aksatılmadığında maksimum verime ulaşır. Eğer sevilmeden alınan bir Diopsit taşı kullanılıyorsa beklenen etkileri göstermemesi oldukça muhtemeldir.

 

 

Diopsit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

 

Nadir bulunan veya pahalı olan doğal taşların imitasyonları sürekli olarak yapılmaktadır. İmitasyon taşların doğal taşlara benzediği tek konu dış görünüşlerinin hemen hemen aynı olabilmesidir. İç yapılarındaysa normal taşlar kullanıldığı için gerçeklerinden ayırt edilmesi oldukça kolaydır. Bir Diopsit taşının gerçek olup olmadığını anlayabilmek, taşı kırdıktan sonra iç ve dış renklerini karşılaştırarak mümkün hale gelir.

Ateşe oldukça dayanıklı olduğu için sanayi alanında da kullanılan Diopsit, yakıldığı durumda gerçek veya sahte olduğunu gösterir. Eğer ateşte tutulması halinde dış yüzeyinde bir değişme gözlemlenmiyorsa Diopsit taşı gerçektir. Ayrıca güneşte uzun süre kalması halinde solma, renk değiştirme, erime veya bozulma gibi herhangi bir durumun oluşması mümkün değildir.

 

Diopsit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

 

Genellikle zümrüt yeşili tonlarında bulunan Diopsit, içerdiği minerale göre farklı gruplara ayrılır. Manganez içeren Diopsit taşına Violane, Vanadyum içerene Lavrovite ve Krom içerene Krom Diopsit adı verilir. Bu minerallere bağlı olarak renkleri, enerjileri, şifa verdiği hastalıkları değişebilmektedir. Krom içeen taşlar yeşil tonlarında, Manganez bulunan taşlar mora yakın mavi tonlarında bulunmaktadır.

Diopsit taşının en önemli etkilerinden biri kullanıcısına ve içerisinde bulunduğu ortama şifa getirmesidir. Ameliyatlardan sonra oluşan yaraların iyileşmesini hızlandırırken ağır hastalıkların daha kolay atlatılmasını sağlar. İç organlarının düzenli çalışmasına yardımcı olarak potansiyel hastalıkların oluşmasını engeller. Ayrıca büyüme ve gelişme üzerinde büyük faydaları vardır.

Denge taşı olan Diopsit, ruhsal anlamda daha iyi karar verebilmeye yardımcı olur. Enerji akışını dengeleme görevini üstlenerek ani durumlardan alınacak kötü etkileri azaltır. Huzurun yakalanmasını ve korunmasını sağlayarak psikolojiyi rahatlatan etkisi vardır. Yaratıcılığın gelişmesine sağladığı katkıdan dolayı her alanda daha başarılı olunmasında rol oynar.

 

 

Diopsit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Diopsit taşı genellikle doğal taş hayranları tarafından aksesuar ve ev eşyası olarak tercih edilmektedir. Doğal taş koleksiyonu yapan koleksiyoncular da Diopsit taşına mutlaka yer verir. Göz alıcı yeşil rengi sayesinde herkesin beğenisini kazanan Diopsit, farklı alanlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Seramiklerin yapımında kullanılan malzemelerin arasında Diopsit bulunabilir. Özellikle cam – seramik üretiminde Diopsit taşına başvurulmaktadır. Ateşe dayanıklı olduğundan dolayı yapılan seramiklerin pişirilme esnasında bozulmamasına yardımcı olur. Bunun yanında, yüksek dereceli fırınların iç alanlarında da Diopsit taşına yer verilebilmektedir.

Diopsit taşının molekülleri birbirine yakın olduğu için sızdırma özelliği göstermez. Nükleer atıkların saklanmasında ve bazı biyomalzemelerin içinde kullanılabilmektedir. Katı oksit yakıt hücrelerinin saklanmasında kullanılabilen malzemelerin arasındadır. Bu nedenle çevre dostu olarak kabul edilen doğal taşlardan biri olarak farklı sektörlerde rağbet görür.

Diopsit taşı daha çok alternatif tıp ve psikoloji alanlarında kullanılmaktadır. Ağrı kesici, tedavi destekleyici, yara iyileştirici özelliklerinden dolayı halk tarafından tercih edilir. Doktorların doğrudan kullandığı bir tedavi yöntemi sayılmasa da ruhsal hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca negatif enerjileri vücuttan uzaklaştırıyor olması, pek çok hastalığın yaşanmasını engeller.

Diopsit Taşı Ritüeli

Diopsit taşı, bulunduğu ortamdaki tüm kötü enerjileri absorbe edebilme yeteneği vardır. Bu nedenle ritüellerin yapıldığı ortamlarda bulundurulması, ritüelden alınacak olan etkiyi arttırır. Kişinin ruhunun rahatlamasını, sinirlerinin gevşemesini, sakinleşmesini ve kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Hissedilen hafifleme durumu sayesinde daha mantıklı düşünme yetisi kazandırır.

Ritüellerin en önemli aşaması iyileşme istenen konuya tam olarak odaklanabilmektir. Diopsit taşı konsantrasyon sağlayarak dikkatin dağılmasına engel olur. Ayrıca kendi yaydığı enerji sayesinde ritüel yapılmasına sebep olan konuda yarar sağlayabilir. Böylelikle çift olumlu etki alan kişinin şifalanması daha hızlı şekilde gerçekleşir.

Genellikle karanlık, mum ışığında aydınlatılmış odalarda yapılan ritüellerin konuları farklılık gösterebilir. Özellikle enerji dengesi, şifa, ikili ilişkiler, stres, aşk gibi alanlarda yapıldığında Diopsit taşının etkisi daha fazla olur. Bu sayede ritüelin yalnızca bir kez yapılması bile değişim yaşanması için yeterlidir.

Diopsit Hangi Çakraya Uyumlu?

Doğal taşların çakralar üzerinde olumlu pek çok etkisi bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi kapalı olan çakraların açılmasını sağlamaktır. Negatif enerjileri uzaklaştıran doğal taşlar, çakraların açılmasına engel olan tıkanıklıkları yok eder. Bu sayede çakraların ilgili olduğu alanda iyileşmeler, şifalanmalar ve güçlenmeler gözlemlenir.

Diopsit taşı, göğüs bölgesinde yer alan kalp çakrasına uyum sağlar. Tüm çakraların açılmasına dolaylı yoldan yardımcı olsa bile kalp çakrasına doğrudan etki eder. Bu sayede çakranın maksimum verim alınabilecek kadar açılmasına yardımcı olur. Özellikle Diopsit taşının kalp çakrasının bulunduğu bölgenin üzerinde bekletilmesi bu süreci hızlandırır.

Kalp çakrası, vücudun en önemli çakrası sayılabilir çünkü maddiyat ve maneviyat arasında bir köprü görevini üstlenir. Kişinin ruhsal anlamda güçlenmesini, tek başına hayata tutunabilmesini sağlar. Cesaretlenmeyi sağlayarak öz güveni yükseltir, böylelikle daha emin adımlar atılmasına yardımcı olur. Özgürlük duygusunu geliştirerek diğer insanların düşüncelerine bağlı olmamayı bir yaşam tarzı haline getirir.

Mutluluk hormonunun üretilmesi kalp çakrasıyla ilgilidir. Ayrıca kalp, ciğerler, dolaşım ve sinir sistemi üzerinde etkileri bulunur. Çakranın açıldığı zamanlarda bu konularla ilgili şikayetler varsa kısa sürede şifa bulunması mümkündür. Ayrıca 6. hissin gelişmesine, sevgi bağlarının güçlenmesine, diğer çakraların da kendisiyle beraber açılmasına yardımcı olur.

Diopsit Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşlar tüm doğanın enerjisini değiştirebilmektedir. Bu nedenle kişinin hangi burca ait olduğuna bakılmaksızın etki göstermeye başlarlar. Ancak bazı burçlarda gösterdikleri etki daha etkili ve hızlı şekilde gerçekleşir. Diopsit taşı da ikizler ve kova burcuyla uyum sağlayarak, bu burçların tarihinde doğan kimselere daha iyi etki ederler.

İkizler ve kova burcuyla güçlü etkileşimleri bulunan Diopsit taşı, duyguları destekler. Saygı, sadakat, güven gibi duyguları güçlendirerek alınan ölçüde sevgi vermeyi sağlar. İlahi dengenin bulunması konusunda da oldukça etkilidir. Rüyaların anlam kazanmasına, uyku düzeni oluşturulmasına, farkındalığın artmasına yardımcı olur. Saldırgan tutumları yok ederek kişiyi daha sakin birine dönüştürür.

Diopsit taşının burçlarla uyum sağladığında gösterdiği bir diğer etki doğayı ve çevreyi koruma bilinci aşılamasıdır. Hayvan sevgisini arttırarak yaşanılan güzel duygulara onları da ortak eder. Hayvanlarla kurulan iletişimi güçlendirerek onlarla konuşuyormuş gibi hissettirir. Bu sayede hayvanlarla ve diğer canlılarla özel bir bağ oluşturulmasına yardımcı olur.

Diopsit Taşı Faydaları ve Zararları

 

Diopsit taşının sağladığı faydaların tamamını bilmek mümkün değildir. Ancak dikkatli olunmadığı durumlarda bazı zararları da mevcuttur. Düzenli bakımının yapılmaması nedeniyle tamamen negatif enerji toplan Diopsit taşları, bir süre sonra negatif enerji yaymaya başlayabilirler. Bu nedenle zaman zaman enerjilerinin temizlenmesi oldukça önemlidir.

Diopsit taşı vücuttaki asit – alkali dengesini korumaya yardımcı olur. Zayıflamaya yardımcı olan bir taş olduğu için iç organların temizlenmesine faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürme özelliği bulunduğundan dolayı tansiyon hastaları tarafından kullanılabilir. Ayrıca ateşli hastalık geçiren kişilerin yanında bulunursa ateş düşürücü bir etki yaratır.

Diopsit taşının hormonlar üzerinde de etkisi vardır. Düzensiz salgılanan hormon miktarlarını dengeleme görevini üstlenir. Bu sayede eril ve dişil hormonların sorunsuzca çalışabilmesine yardımcı olur. Büyüme ve gelişme döneminde bulunan çocukların kullanması da sağlıklı şekilde büyüyebilmeleri açısından oldukça önemlidir.

Hafıza üzerinde olumlu etkileri bulunan Diopsit, unutkanlığa iyi gelir. Daha kolay ezber yapabilmeyi, yer yön bulabilmeyi, anıları ve görülen rüyaları hatırlamayı sağlar. Ayrıca rüyaları daha anlamlı hale getirerek ilahi mesajların yakalanmasında etkili olur. Bu nedenle bazı medyumlar tarafından kullanılmak istenen taşlar arasında yer alır.

 

 

Diopsit Taşı Evde Nereye Konur?

Diopsit taşı yeşil tonlarındaki renkleri sayesinde oldukça göz alıcıdır. Bu nedenle süs eşyası olarak kullanılmak istendiğinde her eve uyum sağlayabilecek modelleri bulunabilir. Masaların üzerinde süs eşyası gibi görünürken aynı zamanda evdeki kötü enerjileri temizleyebilir. Eşler arasında yaşanan sorunları azaltırken aile içindeki huzurun daimi olmasını sağlar.

Diopsit taşı güçlü bir odaklanma taşı olduğu için evlerin ve ofislerin çalışma odalarında bulunabilir. En iyi şekilde etki göstermesi adına çalışma ve toplantı masalarına yerleştirilebilir. Ayrıca okula başlayan çocukların da akademik hayatlarının güzel olması için çalışma masalarına yerleştirilebilir. Bu sayede ders çalışma isteklerinde artış, daha az çalışarak daha çok başarı kazanma gibi sonuçlar alınabilir.

Yatak odaları, psikolojik rahatlama yaşamak isteyen kimseler için en iyi seçenektir. Uyku esnasında aralıksız saatler boyunca Diopsit taşının etkisinde kalan bireyler kendilerini kısa sürede toparlar. Ruhsal olarak hissettikleri sorunlar azalır, uygulanan tedavilerden daha iyi sonuçlar alınır. Sabah daha dinç şekilde uyanmayı sağlayarak kronik yorgunluk, halsizlik, isteksizlik gibi belirtileri ortadan kaldırır.

Diopsit Taşı Nerede Satılır?

Koleksiyoncular ve doğal taş kullanıcıları tarafından merak edilen Diopsit, son zamanlarda popülerleşmeye başlayan taşlardan biridir. Bu nedenle pek çok yerde farklı büyüklük, renk, desen ve parlaklık çeşitleriyle bulunması mümkündür. Genellikle bijuterilerde, mağazaların aksesuar reyonlarında satılmaktadır.

İnternet üzerinden Diopsit taşına ulaşmak da mümkündür. Özellikle küçük şehirlerde bulunan kişiler internet siteleri üzerinden sipariş vererek Diopsit almaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta taşın güvenli sitelerden alınmasıdır. Bu nedenle alım işlemini onaylamadan önce kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurmakta fayda vardır.

Diopsit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Diopsit taşı doğada sürekli bulunabildiği için nadir taş grupları arasında yer almaz. Bu nedenle fiyatları ortalama doğal taş fiyatlarındadır. Satın alınmadan önce kontrol edilmesi gereken lisans bilgisi yoksa, düşük fiyatlara satın almak yanılmaya neden olabilir. Ayrıca taşın bazı özellikleri fiyatında yükselme ya da alçalmalara sebep olur.

Diaspor taşı ne kadar büyükse fiyatı o kadar yükselir. Parlak ve yeşil renkli olması, hem zümrüde benzediği hem de dikkat çektiği için fiyatını arttırır. Daha soluk renklerde kullanılan küçük taşların fiyatları her bütçeye uygundur. Ayrıca taşın yanında kullanılan madenler ve diğer doğal taşlar da fiyat değişimlerine neden olabilmektedir.

Aksesuarlarda kullanılan Diaspor taşı, hangi aksesuarda yer aldığına göre farklı fiyatlar kazanır. Bilekliklerde ve tespihlerde kullanılan taş miktarı fazla olduğu için fiyatı artış gösterir. Ancak kolye ve küpelerde daha az kullanılması fiyatın düşmesine neden olur. Unutulmamalıdır ki taş ne kadar fazlaysa veya büyükse göstereceği faydalar da o kadar fazladır.

Diopsit Taşı Bakımı ve Temizliği

Doğal taşlar için bakım ve temizlik kavramları birbirinden farklıdır. Temizlik, yalnızca dış yüzeydeki kirlerden arındırmak anlamına gelir. Bakımsa taşta toplanan negatif enerjinin çeşitli yollarla uzaklaştırılması, kötü etkilerden arındırılması demektir. Diopsit taşının bakımının hafta bir, temizliğinin de isteğe bağlı her an yapılabilmesi uygundur. Yalnızca temizlik yapılacağı zamanlarda nemli bir bezden yardım alınmalı, deterjan kullanılmamalıdır.

Diopsit taşı kırılgan bir yapıda bulunduğu için dış yüzeyi çabuk hasar alabilir. Bu nedenle toprağa gömülmek yerine üzerinde bekletilmesi negatif enerjilerini atması için yeterli olacaktır. Eğer taşın çizilme durumundan çekinen kullanıcılar varsa, akan bir suyun altında yarım saat bekletilmesi aynı etkiyi yaratır. Her iki seçenek de uygulanamıyorsa ada çayından yapılan bir tütsü, Diopsit taşının kötü enerjilerini büyük oranda temizler.

Diopsit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Diopsit taşı her ne kadar volkanik hareketlerden dolayı oluşsa da, uzayda da yer alan taşlardan biridir. Bazı meteorlardan yapılan incelemelerde Diopsit taşına rastlanmaktadır. Bu durum, hem ticari hem de manevi olarak değerinin artmasına neden olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.