Doğal Taş Şifası: Doğal Taşların Enerjisi ile İyileşin

Doğal Taş Şifası: Doğal Taşların Enerjisi ile İyileşin

Doğal taş şifası nedir?

Doğal taş şifası; alternatif tıpta taşların kullanıldığı, varlığın fiziksel, zihinsel, duygusal ve enerjik düzeyde iyileşmesine yardımcı olan yöntemlerden biridir.

Bir doğal taş bizimle temasa geçtiğinde, otomatik bir bağlantı üretilir. Enerji alanımız, taşın enerji alanına mükemmel bir şekilde bağlanır. Böylece, gizli olan potansiyelleri aktive etmek için bir ışık ve bilgi alışverişi üretir.

Doğal taşlar, farklı renkleri ve şekilleri ile enerji biriktirir ve kendi enerji alanımızı besleyen ve uyumlu hale getiren piller gibidir. Onları kullanan kişi, bir iç huzur ve tam bir dinginlik durumuna ulaşabilir. Doğal taş şifasının temellerinde şu görüşler yer alır:

  • İnsan vücudunda evrensel enerji ile etkileşime giren bir enerji alanı vardır.
  • Hem zihinsel hem de fiziksel bozukluklar, insanın içinde ve çevreyle arasındaki enerjisel bir dengesizlikten kaynaklanır.
  • Olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bu enerji akışının yeniden dengelenmesi gerekir.
  • Doğal taşlar; insan enerji akışlarına yansıyan, yoğunluğunu artıran veya azaltan enerji titreşimlerini iletir.

Doğal taşların çok çeşitli özellikleri vardır ve her biri, ayrı bir çalışmayı hak eder.

Doğal taş şifası ne için kullanılır?

Doğaş taşlar ile şifa; enerjileri dengelemek, değişimi teşvik etmek ve maddi düzlemde manevi bir şey tezahür ettirmek niyetiyle yapılır. Her taş, onu farklı şekillerde kullanan kişinin fiziksel, duygusal ve ruhsal düzlemini etkileyen belirli enerji özelliklerine sahiptir.

İyileşme süreci; biz de dahil olmak üzere etrafımızdaki her şeyin atomlardan oluşması ve bunların da proton, nötron ve elektronlardan oluşması gerçeğine dayanır. Hepsi bir elektromanyetik alanda döner ve titreşir.

Doğal taşları kullandığımızda, onların özel titreşimlerini tanırız. Çalıştığımız bu enerji alanında, ister insan vücudu ister belirli bir alan olsun, bir değişiklik yaratırız. Bu etkiler, hemen veya belki kademeli olarak hissedilebilir. Bunun yapılma amacı sıklıkla, seçilen doğal taş ve kullanılan diğer uygulamalar gibi farklı faktörlere bağlıdır.

Doğal taş şifasının tarihi

Doğal taş şifası, modern yeni çağ teknikleri arasında yer alır. Ancak, gerçekte çok daha eski zamanlara dayanmaktadır. Dünyada; hem enerji, hem ruhsal hem de fiziksel sağlık açısından taşları kullanmış birçok kültür vardır. Mısırlılardan Sümerlere kadar, doğal taşlar, hem bireyin hem de toplumun iyiliği için kullanılmıştır.

Doğal taşlar, her türlü bileklik, kolye, yüzük gibi takıların yapımında kullanılmış ve değerli, şifalı tılsımlar olarak görülmüştür. Bunlar, zaman içinde kaybolan ve bugün bize efsanevi masallar şeklinde gelen kavramlardır.

Doğal taş şifasının faydaları nelerdir?

Doğal taş şifasını başarılı bir şekilde kullanabilmeniz için pek çok neden vardır:

  • Her şeyden önce, bu şifa, bir iyilik hali elde etmek için beden, zihin ve ruhu uyumlu hale getirir. Bunu, taşı tedavi edilecek alana takarak elde edebilirsiniz.
  • Doğal taşların sinerjisi; içinde yaşadığımız çevreyi, özellikle de oturma odası veya yatak odası gibi zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz alanları uyumlu hale getirebilir. Örneğin, en sevdiğiniz taşları yatağın yanındaki komodinin üzerinde tutmak her zaman iyidir.
  • Hedeflenen uygulamalar sayesinde, tıkanıklıkları veya enerji durgunluğunu ortadan kaldırmak mümkündür. Bu, tedavi edilecek çakraya taşı koyarak elde edilir. Taşlar, çakralarımızı uyumlu hale getirebilir. Vücuttaki çakraların her biri için, onu uyumlu hale getirmek için kullanılabilecek farklı taşlar vardır.
  • Bazı doğal taşlar, duygusallığımızı ve endişeli durumlarımızı yönetmemize(pembe kuvars, ay taşı), bazı taşlar eski travmaları ortaya çıkarmamıza (obsidiyen, turmalin) yardımcı olur.
  • Doğal taş şifası için bazı taşlar, dinlendirici bir uykuyu teşvik eder. Bunlar arasında ametist, kalsedon, lepidolit, rodokrozit yer alır.
  • Bazı taşlar, bize rüyamızı hatırlatabilir. Bu nedenle, yastığın altında bir malakit tutmak her zaman iyidir.
  • Doğal taşlar, meditasyonda kullanılabilir ve bizi daha bilinçli hale getirir. Meditasyonda en çok kullanılan doğal taşlar arasında; ametist, sitrin, gökkuşağı obsidiyen, pembe kuvars ve hematit taşı yer alır.

Doğal taşlar nasıl kullanılır?

 

 

Tüm evrenin temelinde enerji vardır. Bu; dünya için, hayvanlar için, bitkiler için ve doğal taşlar için geçerlidir.

Doğal taşlar, ilkel enerjiyle titreşir. Şifa enerjisi yoluyla esenlik üzerinde çalışsa da, insanın fiziksel, zihinsel, enerjik ve ruhsal, her düzlemi ile etkileşime girebilir. Örneğin doğal taşlar; baş ağrısına, strese, çakralardan birinin seviyesinde bir tıkanıklığa müdahale edebilir.

Taşlar enerji verir ve hayatınıza değişim getirir. Ancak, bazıları dengeyi sağlar ve dengesizlik durumunda faydalıdır. Şifa alanında doğal taşlar ile çalışmanın birçok yolu vardır:

  • Doğal taş takılar

Doğal taş takılar takmak, enerji alanınızı dengeler. Enerjiyi emer, iletir ve size çok yardımcı olabilir. Bu, uzun süreli bir temastır. Taş, her zaman cilt ile doğrudan temas halinde uzun süre taşınır ve bir kolye veya bilezik olarak takılır.

  • Vücudunuza yerleştirin

İhtiyacınız olan özel etkiyi elde etmek için, doğal taşları vücudunuzun bir kısmına koyun. Örneğin; başınız ağrıyorsa, başınızın üzerine koyun.

  • Doğal taş meditasyonu

Doğal taş meditasyonu, zihninizi rahatlatmanıza ve aynı zamanda inanılmaz iç görüler almanıza yardımcı olur. Taşlar, neredeyse milyonlarca yaşındadır ve hafızalarında inanılmaz miktarda bilgi vardır. Taşı elinizde tutarken veya takı olarak takarken yapacağınız doğal taş meditasyonu, nefes alarak veya görselleştirerek odaklanmanıza yardımcı olur.

  • Doğal taşlar ile uyumak

Zihniniz şüphelerinize ve korkularınıza herhangi bir şekilde müdahale etmeden, taşların etki edebilmesi için onlarla birlikte uyumayı tercih edebilirsiniz. Bunun için, seçtiğiniz taşı yastığınızın altına koymak iyi bir fikirdir.

  • Evinize yerleştirin

Doğal taşları çalışma masanıza, yatak odanıza, mutfak ya da oturma odasına yerleştirebilirsiniz. Her taşın kendi enerjisi vardır ve size yardımcı olacaktır!

 

 

Doğal taşlar ile meditasyon yapmanın faydaları

 

Meditasyonda doğal taşları kullanmak, bizi varlığımızın en derin enerjilerine bağlayarak sezgiyi uyandırmaya ve geliştirmeye hizmet eder. Ayrıca, ele almak istediğimiz bazı durumların derinliğini araştırmamıza yardımcı olur.

Taşları, bilmek istediğimiz belirli bir şey hakkında bilgi aktarmak için kullanabiliriz. Ancak, taşlar aracılığıyla bilgiyi kanalize ederken diğer insanları dahil etmemenizi de akılda tutmanızı öneririz. Çünkü, taş sizin frekansınıza ayarlanacaktır.

Doğal taşlar ile meditasyon yaparken; avuç içinizin çok ısınması, esnemeye başlamanız, tüm vücudunuzda veya bir kısmında elektrik hissetmeniz, sıcak, soğuk gibi farklı hisler yaşayabileceğinizi unutmayın. Bu hislerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, derin nefesinizi ve bilincinizi tetikte tutun. Çünkü, bu tezahürlerin arkasında sizin için bir mesaj vardır.

 

Doğal taş uyumlama nedir?

 

Doğal taş uyumlama, merkezinizi aramanın bir yoludur. Sizi dengeleyen, zihnin aşırılıklarını ya da duygu taşmasını yatıştıran ve başka bir odağı algılamanıza yardımcı olan o içsel yerdir. Uyumlama ile tüm varlığınızla bütünleşirsiniz. Tüm bedenlerinizi hizalar, tüm yönlerinizi düzenler ve dengeler. Bir veya daha fazla doğal taş ile uyumlanma alıştırması yapabilirsiniz.

Bir doğal taş uyumlama, sizi doğal taşlar ile olan süreçte daha derin bir başka aşamaya girmeye hazırlar. Uyum aşamasında, ruhsal enerjiyi almak için kendinizi açarsınız ve zihninizi sizi başıboş, dikkat dağıtıcı düşüncelerin esaretinden kurtaran daha yüksek yönlerle hizalanırsınız. Uyum süreci; her çakrayı tüketen öfke, korku, sıkıntı veya diğer duyguları serbest bırakmasına izin veren bir rahatlama durumuna yerleştirir. Bir uyumlanma, ihtiyacınız olduğu kadar uzun sürebilir.

Doğal taşlar ile aura temizleme

 

Aura; fiziksel bedenimizi çevreleyen ve tüm ruhsal, duygusal, enerjisel bedenlerimizi bütünleştiren elektromanyetik enerjidir. Doğal taşlar, enerjimizle uyum içine girerek auramızı arındırır. Bir arınma egzersizi yaparsak; auramız, doğal taşların enerjisi ile her türlü yoğunluğu serbest bırakır.

 

Doğal taşlar nasıl temizlenir?

 

Taşların özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için onları arındırmak gerekir. İçlerindeki enerji sabit olmasına rağmen; bilgi depolama kapasitesine sahiplerdir. Bu nedenle, bulundukları yerde kendilerini çevreleyen enerjiyi alırlar. Doğal taşları temizlemek, onların enerjik güçlerini ve tedavi edici özelliklerini geri kazanmamızı sağlar.

Tüm taşlar aynı şekilde temizlenmez. Bazı maddelerle temas eden bazı taşlar zarar görebilir. Kullandığınız her doğal taş için hangisinin en iyi yöntem olduğunu bulmanız gerekir. En yaygın olanı, akan suyun altında temizlemektir. Bu, kuvars ailesinin taşları için çok uygun bir tekniktir.

  • Doğal taşı birkaç dakika soğuk akan suyla yıkayın.
  • Ardından, bol miktarda tuz ekleyerek 24 saat suda bekletin.
  • Sonunda, taşları akan su ile durulayın.

Bu uygulama, taşınızın biriktirdiği negatif enerjileri boşaltacaktır. Ayrıca, bazı taşları tuzda, su olmadan ıslatabilir ve biriken tüm negatif enerjileri alması için toprağın altına gömebilirsiniz.

 

Doğal taşlar nasıl şarj edilir?

 

Doğal taşları şarj etmek istiyorsanız, güneşlenme veya ay banyosu tekniklerini kullanabilirsiniz. Ay, tüm taşlar için iyi olsa da güneş tekniği değildir.

Örneğin; kuvars taşları için uygun değildir ve bozulma riski taşırlar. Ayda bir kez dolunayda doğal taş şarj etme tekniği çok iyi olabilir. Bir doğal taşı şarj etmenin son etkili yolu da,  ametist veya kuvars kullanmaktır.

 

Renklerine göre doğal taşlar ve özellikleri

 

Enerji ve iyileştirici güçleri, genellikle taşın rengine göre değişir:

  • Yakut ve turmalin gibi kırmızı doğal taşlar; dolaşımı uyarır, fiziksel ve zihinsel zayıflıkla savaşır.
  • Akuamarin, lapis lazuli ve safir gibi mavi renkli doğal taşlar, ağrı ve krampları hafifletir.
  • Zümrüt ve yeşil turmalin gibi yeşil renkli doğal taşlar, detoksifiye edici güce sahiptir.
  • Opal, topaz gibi turuncu doğal taşlar; metabolizma, akciğerler, kalp ve ağrılar üzerinde etkilidir.
  • Ametist, mor florit gibi mor renkli doğal taşlar, yorgunluk ve stresle mücadele eder.
  • Oniks ve siyah turmalin gibi siyah renkli doğal taşlar, enerjileri normalleştirir.

Mevcut kimyasal da taşın işlevini etkiler. Örneğin, hematit taşındaki demir, bağışıklık savunmasını geliştirir. Yakuttaki krom, kolesterolü düşürür. Akuamarin taşındaki lityum, ruh hali değişiklikleriyle mücadele eder.

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.