Doğal Taşlar ile Ritüeller Neden ve Nasıl Yapılır?

Doğal Taşlar ile Ritüeller Neden ve Nasıl Yapılır?

Hangi taşları seçmelisiniz?

Doğal taş ritüellerini hayatınıza dahil etmenin ilk adımı, bazı doğal taşlar edinmektir. Peki, bir seçim yapmadan veya bir uzmana danışmadan önce kendinize sormanız gereken sorular var mı? Örneğin, şu anda ne üzerine çalışıyorsunuz? Hayatınıza neyi çağırmak istiyorsunuz? Sizi hayallerinize ulaşmaktan alıkoyan nedir? Kendinize karşı dürüst bir konuşma yaptıktan sonra, bazı doğal taşları satın almaya başlayabilirsiniz.

Ancak, bu kadar çok doğal taş seçeneği varken, sizin için uygun olanı nasıl seçeceksiniz? Doğal taş şifasından öğrenebileceğimiz en önemli derslerden biri, kendi sezgilerimize göre hareket etmektir. Bedenlerimiz ve zihinlerimiz doğal olarak birbirine bağlıdır. Ve, eşit olarak bu evrenin bir parçasıdır.

Hangi doğal taşın işinize yarayabileceğini öğrenmek istiyorsanız, hangisinin sizi kendine çektiğine dikkat edin. Bir doğal taş hakkında bir yazı okumak veya resmine bakmak bile, bazılarını öne çıkarabilir ve size diğerlerinden daha fazla istek uyandırabilir. Bunu, evrenin size özel bir şey hediye edebilecek bir taş olduğuna dair bir işaret olarak kabul edin.

Ayrıca, genel olarak kendi güçlü ve zayıf yönlerimiz hakkında biraz bilgi sahibiyiz. Bizi dengelemek ve biraz daha fazla yardıma ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz alanlarda çalışmak için doğal taşların belirli özelliklerini kullanabiliriz.

Kendinizi gerçekten bunalmış ve kaybolmuş hissediyorsanız, size parlak ışık ve muazzam şifa özellikleri getirebilmesi için doğal taş ritüelleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı öneririz…

Enerjiyi belirlemek, yükseltmek ve hedeflenen bir kaynağa yönlendirmek için doğal taşları kullanabiliriz.

Doğal taş ritüeli, taşın enerjisinin, taşın geometrisinden aktığına ve farklı taşların çeşitli şifa enerjileri ürettiğine dayanır.

Taşlar, baskı altında enerji üretir. Onları enerjiyi belirlemek, yükseltmek ve hedeflenen bir kaynağa yönlendirmek için kullanabiliriz. Bu, ritüel çalışmalarının temel öncülüdür. Doğal taşlar, doğal olarak doğuştan gelen gücümüzü yansıttıkları için son derece etkili tezahür araçlarıdır. Bir doğal taş ritüeli yaparken taşı ruhsal bir niyetle doldurduğumuzda, onunla bir bağ yaratırız. Enerji yüklenen taş, düzenli yapılan ritüeller ile kelimenin tam anlamıyla bir dönüşüm yaratabilir.

Doğal taş ritüeli nasıl yapılır?

Niyet köşesi

Bir niyet alanı yaratmak, arzularınıza fiziksel bir alan sağlar. Ayrıca, doğal taşlar ile çalışmak için kutsal bir alan yaratır. Peki, belirlediğiniz bu niyet köşesinde doğal taş ritüeli nasıl yapılır?

  • İlk olarak, bir alan belirleyin.
  • Seçtiğiniz tütsü ile alanı temizleyin. Böylece duman, alanın enerjisini temizleyecektir.
  • Niyetinizi belirleyin, ona uygun doğal taşlar ve diğer kutsal eşyaları seçip, bunları sezgisel olarak düzenleyin.
  • Niyetiniz ortaya çıktığında veya farklı bir şeye yer açmaya çağrıldığınızı hissettiğinizde yeni bir alan belirleyebilirsiniz.

Doğal taşlar ile banyo ritüeli

Suya dayanıklı taşları banyoya bırakarak banyo suyunu doğal taş enerjisi ile doldurmak, kendinizi onların renklerine ve titreşimlerine kaptırmanın nazik bir yoludur. Peki, doğal taşlar ile banyo ritüeli nasıl yapılır?

  • İlk olarak banyo yapacağınız alanı hazırlayın. Bu; ışıkları kısmak, mum veya tütsü yakmak veya şakaklarınıza birkaç damla sakinleştirici yağlar sürmek olabilir.
  • Banyo suyunu doldurun ve niyetinize uygun birkaç doğal taş ekleyin. Ametist ritüeli veya pembe kuvars ritüeli banyo için harikadır.
  • Suya girmeden önce birkaç derin, temizleyici nefes alın.
  • Gözlerinizi kapatın ve niyetiniz üzerinde meditasyon yapın.
  • Suya girin ve enerji dolu banyo suyunun vücudunuzu sarmasına izin verin.

Meditasyon ve doğal taş ritüeli

Meditasyon yaparken belirli bir taşı tutmak veya yakınızda tutmak; uygulamanızı geliştirebilir, bilincinizi açabilir ve dünyayla bağlantınızı güçlendirebilir.

  • Çalışmak istediğiniz taşı seçin.
  • Oturmak için sessiz bir yer bulun.
  • Birkaç derin, temizleyici nefes alın.
  • Gözlerinizi kapatın ve zihninizi susturun.
  • Çalışmak istediğiniz taşı elinizde tutun veya yakınınıza koyun.
  • Taşın enerjisinin vücudunuza nüfuz ettiğini ve zihninizi yatıştırdığını hayal edin.
  • Bu enerjide yer tutarken nefesinize odaklanın.

Taşlar ile fiziksel temas

Taşları doğrudan vücudunuzun üzerine, özellikle de çakraların üzerine yerleştirmek, enerji tıkanıklıklarını gidermeye yardımcı olabilir. Ayrıca, en çok iyileşmeye ihtiyaç duyan bölgelere belirli faydalar sağlayabilir.

  • İlk olarak, hangi çakra üzerinde çalışmak istediğinize karar verin ve onu destekleyen bir doğal taş seçin.
  • Sırt üstü uzanın ve birkaç derin nefes alıp zihninizi susturun.
  • Taşı alın ve temizlemek veya iyileştirmek istediğiniz çakranın üzerine yerleştirin.
  • Enerjisinin vücudunuza yayıldığını gözünüzde canlandırın.
  • Birkaç dakika veya durmanız istendiğini hissedene kadar devam edin.
  • Derin bir nefes alın ve yapılan iş için minnettarlığınızı içinizden veya sesli olarak ifade edin.

Uyku sırasında doğal taş ritüeli

Doğal taşları komodinin üzerinde, hatta yastığınızın altında tutmak; siz uyurken enerjilerinden yararlanmanın kolay bir yoludur. Sakinleştirici taşlar, bu uygulama için en iyisidir.

  • Yatağa girmeden hemen önce ışıklarınızı kısın.
  • Seçtiğiniz taşı elinizde tutun ve merkezleyici, temizleyici bir nefes alın.
  • Taşın enerjisini ve size vereceğini bildiğiniz derin uykuyu gözünüzde canlandırın.
  • Taşı, yastık kılıfınıza veya yastığınızın altına yerleştirin ve ardından uykuya dalın.

Ritüeller işe yarıyor mu?

Doğal taş dünyasında yeniyseniz, bir “doğal taş ritüeli” fikri göz korkutucu olabilir. Ancak bu, kişisel olarak hangi biçimde olursa olsun, maneviyatınızla bağlantı kurmanın etkili bir yoludur. Ritüellerin yoğun ve zaman alıcı olması da gerekmez.

Tek bir doğal taşı ve günün sadece birkaç dakikasını ayırarak, hayatınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir, dünyanın büyülü enerjisine bağlanabilir ve sizi hedeflerinize yönlendirecek güçlü bir ritüeli kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı ve basit doğal taş ritüelleri, harika bir kişisel bakım uygulamasıdır ve kendinizi kontrol etmenin ve yoğun hayatınızın ortasında manevi yönünüzle zaman geçirmenin harika bir yoludur.

Ritüel çeşitleri nelerdir? Ritüel örnekleri

Farklı doğal taşlar, zaten kendi benzersiz enerjilerini ve sözde iyileştirici özelliklerini doğal olarak taşırlar. Ancak, bu enerjiyle gerçekten çalışmak için onları belirli bir niyetle programlamak en iyisidir. Siz o taşla çalışmaya devam ettikçe, niyetinize daha da derinden bağlanırsınız.

Bunu doğal taşların büyüsü ile birleştirip niyetinizi güçlendirdiğinize, kendiniz için bir şifa aracına sahip olmuş olursunuz. Doğal taşlar, niyet belirleme uygulamanızı bir sonraki seviyeye taşıyabilir. Onları bir niyetle programlayarak, niyetlerinizi ve hayatta istediğiniz şeyleri tezahür ettirebilirsiniz.

Motivasyonu artırmak için doğal taş ritüeli

Kullanılacak doğal taş: Kırmızı jasper

Kırmızı jasper taşı, süper topraklayıcı bir taştır. Sizi, işinize uygun bir zihinsel duruma sokmak için de harikadır. Kırmızı jasper taşının, size destek hissi veren cesaret verici bir enerjisi vardır. Yeni bir iş arıyor veya mevcut bir projeyi tamamlamaya çalışıyor olsanız da, sizi hayatınızda harekete geçmeye iter. Peki, motivasyon için doğal taş ritüeli nasıl yapılır?

  • Taşın, ilk etapta hayatınızın hangi alanlarının motivasyon ve desteğe ihtiyaç duyduğu konusunda sizi yönlendirmesine izin verin.
  • Kendinize şunu sorun: “hayatımın hangi bölümünde harekete geçmem gerekiyor?”
  • Sizi motive etmesi için kırmızı jasper taşını kullanın.

Sağlık için doğal taş ritüeli

Kullanılacak taş: mavi apatit

Fiziksel veya ruhsal sağlığınız için olsun, sağlığınız için alışkanlıkları değiştirmek her zaman kolay değildir. Çıktığınız yolda istikrar sağlamanız için motive edici, irade gücünü artıran bir taşın büyüsüne başvurmak çok yardımcı olabilir.

Mavi apatit, irade duygunuzu yöneten ilham verici bir taştır. Sağlıklı alışkanlıkları benimsemeniz ve refahınıza öncelik vermeniz için size ilham verir ve yolda kalmanız için size motivasyon ve irade sağlar.

  • Mavi apatit taşını elinizde tutun ve sağlığınız için bir niyet belirleyin.
  • Ulaşmak istediğiniz sağlık hedefi nedir?
  • Taşın, size bunu başarmak için gereken motivasyonu ve iradeyi vermesine izin verin.

Sağlığınızla ilgili niyetlerinizi taşınıza aşılayarak, her gördüğünüzde onlara hatırlatılacaksınız. Bu nedenle, taşınızı yanında taşıyarak ve sağlıklı seçimler yapmanızı teşvik etmek için yaşam alanlarınıza yerleştirerek başlayın.

Yaratıcılık için doğal taş ritüeli

Kullanılacak taş: Karnelyan

Yaratıcılık; , iş, ilişkiler, sanat ve hatta sadece sosyal medya olsun, yaşamın her alanında bize fayda sağlar. Yaratıcılık kanallarınızı açmanıza yardımcı olması için doğal taş ritüelleri yapmak, genel olarak daha ilham verici ve orijinal hissetmenizi sağlayacaktır.

Karnelyan taşı, sakral çakranızın son derece yaratıcı enerjisini ortaya çıkaran süper güçlü bir taştır. Hepimiz sanatçı olmasak bile hepimiz yaratıcı varlıklarız. Karnelyan, yaratıcı yönünüzü uyandırmaya yardımcı olabilir. Böylece, hayal gücünü ve ilhamı hayatınızın her alanına getirebilirsiniz.

  • Taşı elinizde tutun ve yüksek sesle şunu tekrarlayın: “Ben yaratıcıyım”

Tek başına bile kelimelerin taşıyabileceği güç şaşırtıcıdır. Bu nedenle, yaratıcılığınızı yüksek sesle talep ederek ve bu mantrayı taş aracılığıyla güçlendirerek hızlı ama etkili bir doğal taş ritüeli yapımş olacaksınız.

Aşk için doğal taş ritüeli

Kullanılacak taş: pembe kuvars

Kim hayatında biraz daha aşk ve romantizm istemez ki? Pembe kuvarsın nazik titreşimlerini kullanarak, kendinize ve hayatınızdaki diğer herkese sevgiyi tezahür ettirmek için şefkatli kalp çakra enerjinizle bağlantı kurabilirsiniz.

Narin pembe rengi ve sevgi dolu enerji enerjisiyle pembe kuvars, aşk ritüelleri için mükemmel bir taştır. Pembe kuvars, koşulsuz sevginin taşıdır. Onunla çalışmak, sizi arkadaşlarınızdan ve ailenizden romantik ilişkilere ve hatta kendinize olan sevginize kadar, çevrenizdeki tüm sevgilere açacaktır.

  • Sevgi enerjisiyle bağlantı kurmak için pembe kuvars taşını bir dakikalığına kalbinizin üzerine yerleştirin.
  • Bu dakikayı, kendi öz sevginizle de bağlantı kurmak için bir zaman olarak kullanın. Çünkü, bu tamamen içten dışa parlayacak ve yolunuza daha fazlasını çekmenizi sağlayacaktır.

Eğer kendinizi sevemiyorsanız, başka birini nasıl seveceksiniz?

Doğal taşlar ile enerji yükseltme ritüeli

Kullanılacak taş: Kan taşı

Öğleden sonraları hissettiğiniz yorgunluğu gidermek için kendinize bir latte mi ısmarlıyorsunuz? Peki, fiziksel olarak enerji veren bir doğal taş ile çalışmak da etkili olabilir mi? Neyi seçeceğiniz tamamen size kalmış. Ancak, doğal taşlar ile ilerlemek istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler:

Kan taşı, adından da anlaşılacağı gibi, fiziksel bir enerji artışı için mükemmel bir taştır. Enerji seviyenizi artırmaya yardımcı olacak şekilde canlandırır. Sizi bir enerji dalgasıyla doldurur. Böylece, her türlü durgunluk ve uyuşukluk duygularından kurtulabilirsiniz. Başka bir deyişle, kendinize ruhsal olarak kan pompalamış olursunuz.

  • Enerjinin akmasını sağlamak için vücudunuzu bir dakika hareket ettirirken kan taşını tutun.
  • Bunu yaparken evin içinde dolaşabilir, dışarıda yürüyüşe çıkabilir, hatta isterseniz dans edebilirsiniz. Sizi ne harekete geçiriyorsa onu yapabilirsiniz.

Stresi azaltmak için doğal taş ritüeli

Kullanılacak doğal taş: Mavi dantel akik

Stres sizi yorgun düşürdüğünde ve en sevdiğiniz masajı yaptırmak için vaktiniz ya da paranız olmadığında, daha fazla sakinliğe ulaşmanıza yardımcı olmak için doğal taş ritüelleri deneyebilirsiniz.

Mavi dantel akik, rengi kadar hassas bir şekilde sakinleştiricidir. Sizi, daha sakin bir varoluş durumuna yönlendirerek stresi atmanıza yardımcı olur. Yatıştırıcı enerjisi, kaygıyı gidermek için de harikadır.

  • Kendinizi yatıştırıcı enerjiyle doldurmak ve stresten kurtulmak için her iki elinize birer mavi dantel akik taşı alın.
  • Onun sakinleştirici titreşimine odaklanın ve avuçlarınızdan başlayarak tüm vücudunuza yayılan rahatlamayı görselleştirin.

Korunma için doğal taş ritüeli

Kullanılacak doğal taş: Siyah turmalin

Belki Merkür geri hareket ediyor, belki işte bazı sinir bozucu insanlarla uğraşıyor, belki de en yakın düşmanınızın sizi kandırmaya çalıştığından şüpheleniyor olabilirsiniz. Her durumda, manevi olarak korunmak istemeniz asla kötü bir fikir değildir ve yapması çok kolaydır.

Tüm korunma taşları arasında öne çıkan siyah turmalin , etrafınıza bir kalkan koyarak sizi enerjik korumayla sarar. Bu enerji kalkanı, diğer insanlardan veya durumlardan istenmeyen enerjiyi almanızı engelleyecektir.

  • Eviniz ve içindekiler için koruyucu bir kalkan görevi görmesi için, taşı dış kapının dışına yerleştirin. Dilerseniz, dış kapının hemen önüne de yerleştirebilirsiniz.
  • Taşı, seçtiğiniz herhangi bir noktaya yerleştirirken, onun enerjik bir kalkan oluşturduğunu, alanınızı ve benliğinizi negatif dış enerjilerden yalıttığını hayal edin.

Doğal taşlar ile uyku ritüeli

Kullanılacak taş: Selestit

Hiç kimse güne uykusuz başlamak istemez. Bu nedenle, geceleri yatağa gittiğinizde uykunuzu getirmeye çalışmak yerine, uyku için doğal taşlar satın alın ve hızlı bir doğal taş ritüeli yapın. Uyku için en iyi doğal taşların neler olduğunu öğrenmek isterseniz, “Rüya ve uyku için iyi Gelen Doğal Taşlar” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

/meditasyon-yoga/ruya-ve-uyku-icin-iyi-gelen-dogal-taslar/Selestit taşı; uykulu zamanlar için sakinleştirici bir taştır ve dinlendirici bir uyku için mükemmel ortamı yaratır. Sizi ve evinizi sakinleştirici titreşimlerle doldurarak, gün içinde sizi bir gece ayakta tutabilecek her şeyden zihninizi temizler.

  • Yatmadan önce sakin bir duruma geçmek için taşı elinizde tutun.
  • Taşı tutarken, yüksek sesle şunu tekrarlayın “iyi bir uyku çekiyorum”.
  • Bittiğinde, taşı komodinin üzerine koyun ve derin bir uykuya dalın.
Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.