Doğal Taşların Özellikleri, Faydaları ve Kullanımı

Doğal Taşların Özellikleri, Faydaları ve Kullanımı

1.      Doğal Taş Nedir?

doğal taşlar, genellikle minerallerden yapılsa da, kehribar gibi malzemeler ya da lapis lazuli gibi kayalar da kullanılabilir.

Güzellikleri, nadirlikleri ve dayanıklılıkları nedeniyle seçilen ve daha sonra aksesuar ya da süs eşyaları yapmak için kesilen ve cilalanan mineraller, kayalar ve organik maddelerden oluşan doğal taşlar, genellikle sert olmalarına rağmen, bazıları takılarda kullanılamayacak kadar yumuşak ve kırılgan olabilir.

Doğal taşların ortak noktası, etkileyici moleküler yapılarıdır. Farklı minerallerin farklı moleküler bileşimleri vardır. Bu moleküler bileşimler, farklı şekillerde yapılar oluşturur. Örneğin; silikon dioksit moleküllerinden oluşan kuvars taşı, her iki ucunda altıgen piramitler bulunan altıgen prizmalar oluşturur.

2.      Doğal Taş Nasıl Oluştu?

Doğal taşlar, evlerde ve aksesuarlarda en çok kullanılan malzemelerden biridir. Aslında, binlerce yıl önce Dünya’nın yalnızca bir mineral gaz topu olduğu zamanlarda oluştu. Bu gazlar soğumaya başladıkça, bugün bildiğimiz dünyayı oluşturmak için sıkılaştı ve katılaştı.

Bu süreç sırasında doğal taşlar oluştu. Oluşan taşın türü, o sırada ne tür minerallerin birleştirildiğine bağlıdır. Burada, milyonlarca yıl içinde gerçekleşen yavaş bir süreçten bahsediyoruz. Dünya oluşmaya başladığında, bu taşların çoğu, bugün gördüğümüz büyük oluşumları yaratarak, ısı ve basınçla yavaş yavaş yüzeye itildi.

Dünyanın farklı yerlerinde çeşitli jeolojik geçmişler yaşandı. Bazı bölgeler, Dünya’nın tektonik plakaları birbirine çarparak zamanla dağları oluşturdukça dramatik depremler yaşadı. Bazı kara kütleleri milyonlarca yıl su altında kalarak, toprağın yüzeyine daha da yaklaşmayı kolaylaştıran geniş kireçtaşı ve kalsit birikintileri biriktirdi. Tüm bu çok yavaş gerçekleşen faaliyetlerden; ormanların, dağların ve volkanların derinliklerinde bir araya gelen baskıdan, doğal taşlar meydana geldi.

3.      Doğal Taşlar ve Kristaller Arasındaki Fark Nedir?

Alternatif şifa dünyasında, yaygın olarak kullanılan ve genellikle birbiri yerine kullanılan iki terim vardır: “kristal” ve “doğal taş”. İnsanlar, bu terimleri şifa ile ilgili olarak kullansa da, aslında ikisi birbirinden farklıdır.

Değerli veya yarı değerli olarak sınıflandırılan değerli taşlar, kimyasal bileşimlerine göre sınıflandırılır ve aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır; renk, şeffaflık ve sertlik. Doğal taşların fiyatı nadirliğine, rengine, bileşimine ve kesimine bağlıdır. Bu da, pek çok doğal taş takının neden bir servete mal olduğunu gösteriyor. Doğal taşlar, aslında toprakta bulunan ve daha sonra cilalanıp göze hitap etmesi için dönüştürülen ham bir taştır.

Doğal taşlardan farklı olarak kristaller; atomları, molekülleri ve iyonları, üç boyutta uzayacak şekilde düzenli bir düzende düzenlenmiş saf maddelerdir. Onlara gerçekten eşsiz yapılarını veren de budur.

Bu kristal yapının yaratılması, kristalleşme veya katılaşma olarak adlandırılan şey tarafından oluşturulur. Bilimsel olarak kristalleşme, atomların bu sıkıca bağlı yapıyı oluşturmak için bir araya gelme şeklini ifade eder. Genellikle, bir katı bir sıvıdan veya bir gazdan ayrıldığında gerçekleşir.

Kristaller en yaygın olarak şekillerine göre sınıflandırılır. Bunlar altıgen, kübik, ortorombik, tetragonal, eşkenar dörtgen ve monokliniktir. Örnekler arasında; pembe kuvars, ametist, sitrin ve kaplan gözü taşları sayılabilir.

4.      Doğal Taşların Gücü Ne Zaman Fark Edildi?

Şifa için doğal taşlar ve kristallerin kullanımı yüzyıllardır devam etmektedir. Aslında, eski uygarlıklar şifa, koruma ve hatta ritüeller için kristalleri kullanmıştır. Doğal taşların ve kristallerin kullanımının ilk ne zaman ortaya çıktığı net olmasa da, kristallerin kullanımına ilişkin ilk tarihsel referanslardan biri, Sümerlere ve antik Mısırlılara kadar uzanmaktadır.

  • Antik Mısırlılar, taşları öncelikle koruma, güvenlik ve sağlık için kullandılar. Eski uygarlıklar tarafından kullanılmasının yanı sıra, dünya genelinde çeşitli dinlerde de kullanılmıştır.
  • Paleolitik Çağ’da bileklikler, kolyeler ve küpeler gibi çeşitli aksesuarlarda kullanıldı. Ayrıca, Sümerliler tarafından sihir formüllerinde de kullanıldı.
  • Antik Mısır’da çeşitli muskalarda ve mücevherlerde şifa aracı olarak kullanıldı.
  • Antik Yunan’da muskalarda, Antik Çin’de şifa taşı olarak kullanıldı.

Doğal taşların gelişmiş şifa yetenekleri için diğer alternatif terapiler ile birleştirilmesi ise Avrupa’da Rönesans dönemine kadar uzanmaktadır. Kristal şifası 15.yüzyılda gözden düşerken, 20.yüzyılda yeniden canlandı ve günümüzde, şifa için doğal taşların kullanımı hakkında çok daha fazla bilgi sahibiyiz…

5.      Doğal Taşlar Neden Kullanılır?

Doğal taşların önerilen iyileştirici özellikleri; fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenleri çevreler. Artan bolluk ve bereket, pozitiflik, odaklanma doygularının dışında, bağışıklık sistemini desteklemesi ve ağrı kesici özelliklerinden de söz edilebilir. Aralarında aşkı çektiği söylenen taşlar da vardır!

Taşların, yaşamınızın farklı alanlarına uyum sağlayan, şekil ve renklerinin yanı sıra türlerinin de etkilerini etkileyen kendi özel enerjilerine sahip oldukları bilinmektedir. Doğal taş şifası, bir bireyin yaşamına ve zihnine denge getirmek için değerli taşların kullanılmasını içeren bir tür alternatif terapidir.

Her biri benzersiz bir frekansa, enerji alanına veya rezonansa sahip olan ve onlara özel özellikler veren sabit ve değişmeyen bir enerji modeline sahiptir. Sonuç olarak, doğal taşlar birer diyapazon gibi davranarak insan vücudunun dengesiz enerji alanına uyum getirmeye yardımcı olur.

Bazı araştırmalar, doğal taşların suyun alkaliliğini arttırabileceğini göstermiştir. Peeling ve cilt bakım ürünlerinde bulunan ince öğütülmüş kuvars taşı ya da yüz masajında kullanılan yeşim taşının ötesinde, bilim dünyası, cilt bakımında doğal taş kullanmanın faydalarını da desteklemektedir.

6.      Doğal Taşlar Nasıl Kullanılır?

Doğal taşların hepsi benzersizdir. Bu nedenle, mutlaka uymanız gereken belirli kurallar yoktur. Her taşın kendine has faydalarına bağlı olarak, en iyi nasıl kullanılacaklarına dair bazı kılavuzlar vardır. Bu şekilde, faydalarından en yüksek oranda yararlanılacaktır. Her doğal taş; onları şarj etme, temizleme ve onları nerede kullanacağınıza karar verirken belirleyeceğiniz niyetlere göre, en üst düzeye çıkarılabilir.

Pembe kuvars taşının neden kalbi açmayı desteklediğini ya da florit taşının sezgileri harekete geçirdiğini hiç merak ettiniz mi? Her taş, kendine has özelliklerine nasıl sahip olur? Bu, hep merak edilen bir soru…

Her doğal taş, benzersiz bir süreçte farklı malzemelerle yapılır. Bu nedenle, her biri kendi özel enerji planına sahiptir. Bu plan, insan deneyimimizin belirli bir kalitesiyle ilişkilendirilen enerjik bir frekansta (Hertz cinsinden ölçülür) titreşir. Peki, biz bunu gerçek hayatta nasıl görüyoruz?

Doğal taşları kullanmaya başlarken, öncelikle bir niyet belirlemeniz gerekir. Bir niyet belirlediğinizde, o prensibe göre çalışmanız gerekir. Örneğin, “iç huzur” un belirli bir frekansı vardır. Taşı elinizde tutarken ya da üzerinizde taşırken, niyetinizi farkındalığınızda tutun ve taşın niyetinizi çektiğine güvenin. Siz ilerlerken, taş da sizin niyetinizle yüklenir!

Meditasyon sırasında, topraklama için doğal taşları kullanabilirsiniz. Onları elinizde tutabilir ya da çevrenize yerleştirebilirsiniz. Meditasyona başlarken, onun frekansının, deneyiminizin bir parçası olduğuna güvenin. Dediğimiz gibi, taşlar güçlüdür ve kesinlikle bulundukları odanın enerjisini etkilerler. O odada meditasyon yaptığınızda, topraklanacak ve onların enerjisinden etkileneceksiniz.

7.Doğal Taşların Gücü Bilimsel Olarak Kanıtlandı Mı?

Bilim dünyası, maddenin %99,9999999’unun boş uzay olduğunu kanıtlamıştır. Ve bu uzayı oluşturan şey, enerjidir. Enerji her şeydir ve her şey enerjidir. Siz, oturduğunuz sandalye, elinizdeki telefon ve sevdiğiniz taşlar, hepsi titreşen enerjidir! Albert Einstein:” Her şey enerjidir. Bu felsefe değil, fizik bilimidir” demiştir.

Evrendeki diğer her şey gibi, her birimiz kendi benzersiz titreşim frekansımıza sahibiz. Daha yüksek titreşime sahip insanlar nezaket, sevgi, barış ve şefkat yayarlarken, daha düşük titreşime sahip insanlar kıskançlık, endişe, öfke veya korku gibi daha düşük titreşimli duygular yaşarlar.

Bir insan olarak hangi frekansta olursanız olun, titreşiminiz çok kararsızdır ve çok kolay etkilenir. Diğer insanlara, sosyal medyaya, haberlere, trafiğe, hava durumuna, iyi haberlere, kötü haberlere, kendi anılarımıza maruz kaldığımızda, enerjimiz de sürekli olarak değişir.

Diğer yandan doğal taşlar, değişmeyen süper kararlı bir enerji frekansına sahiptir. Neden mi? Çünkü; sabit, düzenli olarak tekrarlanan, mükemmel bir geometrik molekül modelinden oluşurlar. Ve hiçbir çaba harcamadan mükemmel dengelerini korurlar. Yani sürekli değişen, istikrarsız insan doğamızın tam tersidir!

8.Doğal Taşların Özellikleri Nelerdir?

Enerji alanınıza bir doğal taşı getirmek, o taşta bulunan mükemmel uyum ve denge, bedeniniz tarafından taklit edilmeye başlanacaktır. Enerji alanınız uyumlu olduğunda; ruhsal, zihinsel, duygusal ve fiziksel bedenleriniz de uyum içinde olacak ve kendinizi iyileştirmenize izin verecektir.

Kendi kendine iyileşme ve büyümeyi kendi başınıza da yapabilirsiniz, ancak yolculuğunuzda size yardımcı olması için şifalı taşları kullanmak, güçlü ve yaşamı değiştiren bir deneyim olabilir.

Doğal taşlar, mükemmel bir şekilde bütün, sağlıklı ve dengeli olabileceğiniz yere ulaşmanıza yardımcı olmak için bir odak merkezi görevi görür. Şifa taşlarını, ayrıca hayatınızdaki sağlıksız kalıpları ortadan kaldırmak, korunmak, bolluğu veya sevgiyi tezahür ettirmek, kendinizi ve başkalarını iyileştirmek ve çok daha fazlası için de kullanabilirsiniz!

Bazı insanlar, doğal taşları ruhsal uygulamaların bir parçası olarak kullanır. Bazı inanç sistemlerinde ise, uygulayıcılar tarafından iyileşmeyi desteklemek için vücudun belirli bölgelerine değerli taşlar yerleştirir. Ancak çoğu insan için belirli bir mücevherle yapılmış bir takı takmak yeterlidir ve doğrudan cildinizle doğrudan temas etmesi gerekmez.

Çoğu doğal taş, aksesuar olarak kullanmak için tamamen güvenlidir.

9. Gerçek Doğal Taş Nasıl Ayırt Edilir?

Doğal taşlar, enerji tutar ve yüksek bir titreşime sahiptir. Ve, elinize aldığınızda titreşimi hemen hissedilebilir. Doğada meydana gelen tüm değişimlere maruz kaldıkları için belirli bir yapı ve esnekliğe sahiplerdir ve her çeşit enerjiyi emerler.

Sentetik taş üreticileri, doğal bir taşın yapıldığı bileşenleri taklit edebilse de, yapamayacakları şey, doğayı ve enerjiyi taklit etmektir. Bu da, sentetik bir taş satın alırken, kimyasalları ve mineralleri yerinde tutabileceğiniz, ancak kalite ve iyileştirici özelliklerin olmadığı anlamına gelir.

Gerçek doğal taşlar daha güçlüdür. Karakteristik büyüme yapılarına ve geçmişlerini gösteren işaretlere sahiptir.

Genel olarak, bir taşın gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağınızı öğrenirken Mohs sertlik ölçeğine bakabilirsiniz. Gerçek doğal taşlar, bu ölçekte daha yüksek puana sahiptir. Bu da, hasara ve çizilmeye karşı çok daha dayanıklı oldukları anlamına gelir.

Sentetik doğal taşlar, eritme işlemiyle yaratılarak laboratuvarda üretilebilir. Ancak, bu prosedürler iyileştirici özellikler yaratmaz. Renkli ve işlenmiş cam ve plastik parçaları görebilirsiniz. Fiyatı ve görünüşünün yanı sıra, gerçek olup olmadıklarını anlamanıza yardımcı olabilecek başka şeyler de vardır:

  • Saygın bir satıcıdan alışveriş yapın

Bu, satın aldığınız taşın gerçekten vaat edilen olduğundan emin olmanızın en güvenilir yoludur. Saygın bir satıcıdan alışveriş yapmak, alabileceğiniz en iyi önlemdir.

  • Sertliği test edin

Gerçek doğal taşlar, sahte olanlardan çok daha az kırılgandır. Örneğin; 1’den 10’a kadar olan bir mineral sertliği ölçeğinde, doğal Kuvarsın sertliği 7’dir. Bu, bundan daha düşük puan alan herhangi bir oluşumun onu çizemeyeceği veya ona zarar veremeyeceği anlamına gelir.

Taşın gerçek olup olmadığını anlamak için; sertlik ölçeğinde daha düşük bir değere sahip olan bir mineralle taşı çizin. Hasar görürse, laboratuvar ortamında üretilen bir taş satın aldınız demektir.

  • Ağırlığını test edin

Gerçek doğal taşlar, sahtelerinden daha ağırdır. Taş, camdan daha ağırdır. Bu nedenle, bu konuda acemiyseniz, elinizdekinin gerçek bir taş olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, ağırlığını benzer boyuttaki cam parçalarının yanında test etmektir.

  • Rengini test edin

Renk testine geçmeden önce, Siyah Turmalin veya Kırmızı Jasper gibi bazı gerçek kristallerin gerçekten yoğun renkli olduğunu söylemek önemlidir. Bununla birlikte, ısıl işlemle daha yoğun bir renk kazanabilen bazı kristaller vardır. Isıtma işlemi, hem berraklık hem de renk açısından taşın görünümünde kalıcı değişiklikler yapmak için kullanılır. Isıl işlem görmesinin, mutlaka sahte olarak kabul edilmediği de unutulmamalıdır.

10. Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir? Doğal Taşların Nötrlenmesi Nedir?

Doğal taşlar, tüm ihtişamı ile dünyadaki en etkileyici nesnelerden biridir. Titreşim ile ilgilendikleri için, temasa geçtikleri enerjileri emeceklerdir.

Bir doğal taş ile çalışmayı ya da onu kişisel alanınıza dahil etmeyi düşünüyorsanız, kendi enerjinizi taşın kendisine hizalamış olursunuz. Bu, bir titreşim paylaştığınız anlamına gelir. Ve eğer davet edilirse, yabancı enerjiler bu bağlantıda yanlış hizalamaya neden olabilir.

Örneğin; arkadaşınız evinize gelebilir ve odanın etrafına yerleştirdiğiniz taşı işlemeye başlar. Bu, arkadaşınızın enerjisinin taşa kenetlendiği anlamına gelir ve bu da tehlikeye atılmış bir titreşime neden olur. Ayrıca, kristalin hizalandığı kişi ya da enerjisini taşıdığı mekanda önemli ölçüde olumsuz bir şey meydana geldikten sonra da temizlenmeleri gerekir.

Doğal taş temizliği, genel olarak kristal şifa uygulamasına ne kadar zaman ayırma eğiliminde olduğunuza bağlı olacaktır.

Su, tuz veya pirinç

Yakın zamanda edindiğiniz doğal taşla yeniden başlamanın basit ve etkili yoludur. Taşı su, tuz veya pirinç ile kaplamanız yeterlidir. Belirli bir süre beklettikten sonra, içinden çıkarın ve gerekirse suyla hafifçe durulayın.

Doğal ışık

Taşınızı doğrudan doğal ışıkta, mümkünse güneş ışığında bırakın.

Tütsü

Taşı yanan bir tütsü çubuğu ya da adaçayı yapraklarının aromatik enerjisine bırakın. Burada, yine niyetiniz önemlidir.

Dolunay temizliği

Ayda bir kez, dolunay, Dünya’da yaşama ayrıcalığına sahip olan herkese güçlü bir enerji salınımı sağlamak için döner. Ay ışığını doğal taş temizliği aracı olarak kullanmak, taşınızı temizlemek ve şarj etmenin en güçlü ancak en hassas yollarından biridir. Dolunayda doğal taş temizliği oldukça basittir:

  • Dolunay gecesi gün batımından hemen önce taşı dışarıda bir yere koyun.
  • Ayın ışığının bir noktada doğrudan üzerinee parlayacağı bir yere yerleştirmeye çalışın.
  • Bir gece boyunca ay ışığında bırakın ve ertesi sabah saat 11 civarında alın.
  • Sabahın birkaç saatlik güneş ışığı, taşın derinliklerine gömülü olan ayın enerjisiyle güzel bir şekilde birleşecektir.

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.