Florit / Fluorite (Enerji Koruyan Taş)

Florit / Fluorite (Enerji Koruyan Taş)

Florit Taşı Ne Anlama Gelir?

florit taşı , antik zamanlardan beri kullanılan taşlardan biri olduğu için manevi değeri maddi değerinden daha yüksektir. İnsanlara fayda sağlamakla görevli olan, doğanın enerji dengesini düzenleyen ve koruyan bir doğal taş türüdür. Mücevherler kadar değerli olmadığı için süs taşı veya yarı değerli süs taşı olarak kabul edilir.

Florit Taşı Oluşumu

Fluorite adıyla anılabilen Florit, yapılan jeolojik kazılar sonucunda çıkarılabilmektedir. Bazı kayaçların yanında veya madenlerde oluşabilmesi mümkündür. Volkanik olaylarla birlikte var olduğu için milyonlarca yıl süren bir oluşum süreci vardır. Bu süreçte geçirdiği sıcak soğuk, yanma, oksitlenme gibi tepkimeler sayesinde son halini alarak kullanılmaya başlar.

florit taşının enerji koruma konusunda etkili olma sebebi oluşum dönemiyle ilgilidir. Çok fazla manyetik etkiye maruz kaldığından dolayı enerji alışverişi yapma yeteneği kazanmıştır. Böylelikle yalnızca doğayla değil insanla da bağ kurarak etkileşimlerde bulunabilmektedir. Psikolojik ve bedensel şifa verici taşlar arasında yer alması da oluşum süreciyle ilgilidir.

 

Florit Taşı Nerede Çıkar?

Doğada binlerce alanda bulunabilen Florit taşı Türkiye’de çıkarılan taşlardan biridir ancak çıkarılan miktar yeterli değildir. Bu nedenle satın alınan ürünlerin birçoğu saf halde ithal edilen ancak Türkiye’de işlenen ürünlerdir. Başta Amerika, Çin ve Kanada olmak üzere pek çok ülkede büyük rezervleri bulunur. Bu alanlarda genellikle damar şeklinde olmasına rağmen ana kaya olarak çıkarılması mümkündür.

Florit, dünya üzerinde yaklaşık on bin noktadan çıkarılabilmektedir. Meksika, İngiltere, Norveç, Afrika, İspanya gibi ülkelerden de Florit taşına ulaşılabilir. Gökkuşağındaki tüm renklerde bulunabilmesine rağmen en nadir bulunan renkleri kırmızı ve pembedir. Ayrıca, sanayi taşı olarak kullanılabildiği için çıkarılmasına sebep olan tek konu aksesuar ve eşya yapımında kullanılması değildir.

 

Florit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

doğal taşları alırken dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Bunların başında henüz almadan önce taşın gerçek olup olmadığını kontrol etmek gelir. Sahte taşlar, sıradan kaldırım taşları gibi olduğu için bireye veya bulunduğu ortama herhangi bir etkide bulunmaz. Enerji değişimi yapamadığı gibi var olan stresin artmasına neden olabilir.

Florit taşını severek almak ve kullanmak oldukça önemlidir. Sahibinin enerjisinden doğrudan etkilenen Florit, sevildiğini hissederse maksimum etki gösterir. Böylelikle beklenmeyen alanlarda da iyileşmeler, güzel gelişmeler ve şifalanmalar görülebilir. Ancak sevilmeyen taşlar daha az kullanılacağı için yeterli düzeyde enerji alışverişinde bulunmaz.

Oluştuğu andan beri enerji alışverişinde bulunan Florit taşı, yalnızca reyonda durmasıyla bile negatif enerjileri çeker. Bu nedenle kullanılmaya başlamadan önce toprak, su veya adaçayı tütsüsü yardımıyla temizlenmesi gerekir. Aksi taktirde kendini yorgun hisseden taş yeteri kadar çalışamayarak beklentileri karşılamaz.

 

Florit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Nadir veya belirli özellikleri öne çıkan taşları tek bakışta sahtelerinden ayırmak mümkündür ancak florit taşı doğada yaygın olarak bulunur. Bu nedenle taşlar hakkında uzmanlığı olmayan veya daha önce Florit taşı kullanmayan kimseler imitasyon taşları gerçeğinden ayırt edemez. Birkaç basit yöntemi uygulanarak taşın doğal olup olmadığı anlaşılabilir.

İmitasyon ve gerçek taşlar birbirine yalnızca görünüş olarak benzediği için taşın kırılması, sahte olup olmadığı hakkında bilgi verir. İç ve dış yapıları birbirine benzeyen ve sertlik derecesine göre kırılan taşların gerçek olduğu anlaşılabilir. Eğer iç ve dış yapıları, renkleri, desenleri birbirinden farklıysa taşın imitasyon olduğu görülebilir.

florti taşını sahtesinden ayırt etmek için kullanılabilecek yöntemlerden biri, taşı ateşe tutarak geçireceği değişimleri gözlemektir. Ateşe karşı dayanıklı olsa bile uzun süre ısıtılması sonucunda rengi sararabilir. Bu nedenle ateş altında kısa süre tutulması taşın estetik görüntüsünün bozulmaması açısından oldukça önemlidir. Ayrıca Florit, ışığa tutulduğu zaman mor bir çizgi şeklinde parlamıyorsa taşın sahte olduğu anlaşılabilir.

Florit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mineraller arasında önemli bir yeri olan Florit, Flor ve Kalsiyum bakımından zengin bir doğal taştır. Sertlik skalasındaki değeri 4 olduğu için dayanıklılığı yüksek değildir. Bu nedenle çıkarılması, işlenmesi, dağıtımı ve kullanımı oldukça özen isteyen bir taştır. Holojenürler arasında bulunması, kararlı hale gelmeye yakın olan bir mineral olduğunu göterir.

florit taşının sahip olduğu en önemli özellik pozitif enerjiyi korumasıdır. Bu nedenle halk arasında enerji koruyan taş olarak adlandırılmaktadır. Kişinin düşüncelerini netleştirmesi, çakraların açılmasına yardımcı olması, zihni dinginleştirmesi gibi pek çok özelliği bulunur. Her alanda stresi azaltabildiği için ruhsal bir sakinleştirici olarak kullanılabilir.

Zor zamanların daha kolay atlatılmasına yardımcı olan Florit taşı, kişinin geçmiş travmalarını atlatmasına da yardımcı olur. Farklı renkleri farklı çakralar üzerinde etkili olduğu için oldukça geniş alanlarda şifa bulunmasını sağlar. Bireyin hem psikolojik hem bedensel açıdan rahatsızlıklarının giderilmesinde etkili rol alır.

Florit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Son zamanlarda aksesuar halinde popülerleşen , evlerde ve ofislerde süs eşyası olarak tercih edilebilir. Her iki kullanımında da bulunduğu alanın enerjisini temizleyerek kişilere şifa vermeye başlar. Tek bir kişiye etki edebileceği gibi kalabalık ortamlarda da özelliklerini gösterebilir. Bu nedenle aynı ortamlar için yalnızca bir tane Florit taşı alınması yeterli olur.

Günlük hayatta kullandığımız pek çok eşyanın içinde Florit bulunabilmektedir. Ticari alanda asit, kimya ve metalürji sanayisinde kullanıldığından dolayı ev eşyalarında, gıda sektöründe, çelik ve çimento yapımında yardımı alınabilir. Farklı renklere sahip olduğundan dolayı renklendirme yapılacak alanlarda veya boyaların içinde kullanılması mümkündür.

Florit, özellikle hidroflorik asit üretiminde yoğun olarak kullanılan bir mineraldir. Ticari olarak en yoğun kullanıldığı alan kimya sektöründeki bu rolüdür. Benzinlerin, camların, plastiklerin ve bazı ilaçların üretiminde bulunabilmektedir. Seramik ve renkli camların üretiminde de çok renkli yapısından fayda sağlanmaktadır.

Florit Taşı Ritüeli

Ritüeller, bireylerin ihtiyaç duydukları alanda iyileştirmeler yaşaması için yapılan enerji dönüşümleridir. Bu nedenle ritüellerde enerji koruyucu taş olarak  kullanılması oldukça faydalıdır. Florit taşı, yalnızca bir odanın içinde bulunarak bile etki göstereceği için yapılan ritüellerin sonuçlarının daha iyi ve hızlı olmasına yardımcı olur.

Florit taşı; aşk, ikili ilişkiler, sağlık, enerji temizleme ve koruma, aile, başarı gibi alanlarda yapılan ritüellerde kullanılmaya uygundur. Tek başına kullanılabileceği gibi enerjisi yüksek diğer doğal taşlarla beraber de bulunabilir. Mümkünse uyum sağladığı çakranın üzerinde bekletilerek ritüel yapılmalıdır. Böylelikle yalnızca bir alanda değil birçok alanda iyileşmeler görülmesi mümkün hale gelir.

Karanlık veya loş ortamda yapılan ritüellerde konsantrasyon sağlamak oldukça önemlidir. Kişinin zihninden sadece ilgili alanla alakalı olumlu cümleler geçmelidir. İnsanlar veya yaşanan diğer olaylar düşünülmemeli, Florit taşının yaydığı güzel enerjiler hissedilmeye çalışılmalıdır. Böylelikle ritüelin hemen ardından rahatlama, hafifleme ve stresten uzak duygular yaşanmaya başlanır.

Florit Hangi Çakraya Uyumlu?

Florit taşı enerjiyi korumak, temizlemek ve dengelemek üzerine çalışmalar yaptığı için doğrudan veya dolaylı olarak tüm çakraların açılmasına yardımcı olur. Kanallardaki enerji kopukluklarını tamir ederek bireyin iyileşme yaşayacağı alanları arttırır. Özellikle kalp çakrasına etki ederek kişinin maddi ve manevi dünya arasında denge kurmasını sağlar. Sevgi, bağlılık, sadakat, empati gibi duyguları geliştirerek daha pozitif bir yaşam sunar.

Üçüncü göz çakrası, Florit taşının uyum sağladığı çakralardan biridir. En büyük özelliği kişinin altıncı hissini güçlendirerek olaylar karşısında doğru kararlar vermesini sağlamaktır. Florit taşı, çakra bölgesinde bekletilerek bu çakranın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. İç sesin her zaman doğruları söylemesi, olayların iç yüzünün görülebilmesi, kötü insanların fark edilmesi gibi özellikler kazandırır.

Florit taşıyla birlikte açılmaya başlayan taç çakra, özellikle ilahi ve psişik konularda etkilidir. Rüyaların iyileşerek anlamlı hale gelmesini, imgesel farkındalık oluşturulmasını sağlar. Kişinin bilinçaltını temizleyerek geçmişten gelen travmaların atlatılmasına yardımcı olur. Ayrıca spritüal alanlarda çalışmalar yapan kimselerin daha başarılı olmasını sağlayarak kısa sürede keşfedilme olanağı sunar.

Florit Taşının Uyumlu Burçları

Florit, doğayla iç içe oluşan bir mineraldir. Bu nedenle enerji üzerinde çalışmalar yapması için insana ihtiyaç duymaz. İnsanların sahip olduğu burçlar, Florit taşının çalışabilmesi için aranan bir koşul değildir. Oğlak ve balık burçlarında daha iyi etki gösterdiği için uyumlu olduğu kabul edilir ancak her burç sahibi Florit taşını kullanarak faydalarını görebilmektedir.

Oğlak burçları, Zodyak’ta ciddiyetleri ve iradeleriyle tanınan burçlardır. Bazı durumlarda bu özelliklerini kaybederek kendileri gibi davranmamaya başlayabilirler. Bu dönemlerde Florit taşı kullanarak otokontrolü sağlamaları mümkündür. Ayrıca güvenilirlik ve dürüstlük alanlarında yaşanan sorunlara çözüm üretmesi için Florit taşına başvurulabilir.

En narin ve duygusal burç balık burcu olarak tanımlansa da, Florit taşını kullanan balık burcu sahipleri oldukça dayanıklıdır. Florit taşı, ruhsal dayanıklılık sağlayarak bireylerin zor zamanlarında yıkılmalarına ve pes etmelerine engel olur. Etrafta olan biten durumları önceden tahmin etme yeteneği kazandırarak alınacak zararı minimuma indirir. Ayrıca Florit taşı, kendini kullanan balık burçlarının daha duyarlı, vicdanlı, empati yeteneği gelişmiş bireyler haline gelerek toplumda sevilmelerini sağlar.

 

Florit Taşı Faydaları ve Zararları

Tüm yaş gruplarında ve cinsiyetlerde kullanılabilen Florit taşının bilinen herhangi bir zararı yoktur. Bu nedenle tüm insanlara fayda sağladığı, çeşitli konularda iyileşmeler yaşattığı kabul edilir. Bazı durumlarda çok çalışmaktan yorularak yeterli etkiyi gösteremeyebilir. Bakımı yapılarak negatif enerjilerinden arındırdığında eski haline dönerek özelliklerini yansıtmaya devam eder.

Florit taşının fiziksel faydaları özellikle sindirim ve solunum sistemi üzerinde görülür. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir doğal taş olduğu için hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Ayrıca hali hazırda yaşanan hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılabilmektedir. Doktorların uyguladığı tedavi yöntemlerinin daha etkili hale gelmesini sağlayarak iyileşmeyi destekler.

Beş duyu organının sağlığını korumak Florit taşının faydaları arasında yer alır. Baş dönmesi, uykusuzluk, stresten dolayı yaşanan mide ağrılarını geçirme özelliği bulunur. Ani tansiyon yükselmelerini ve düşmelerini engellediği için tansiyon hastalarının kullanması uygundur. Vücuttaki toksinleri uzaklaştırması, diyet yapan kimselerin Florit taşını seçmesine neden olur.

Florit taşı, odaklanmaya yardımcı olduğu için akademik ve iş hayatında başarıya ulaştırır. Sarı renklerini kullanmak zenginliği getirir. Kişinin içinde yer alan yargılanma korkusunu kırarak daha cesur ve özgüvenli davranmasına yardımcı olur. Ayrıca insanlara kalp kırmamayı öğrettiği için her türlü ikili ilişkide başarıya ulaştırır. Şans ve bereket getirdiğinden dolayı kişinin hayat kalitesini yükseltir.

Florit Taşı Evde Nereye Konur?

Aksesuarlardan sonra en çok rağbet gören hali dekorasyon ürünü şeklinde olan Florit taşının evlerde nereye konacağı oldukça önemlidir. Enerjiyi korumakla görevlendirilen Florit, her zaman gözle görülen açık bir alanda olmalıdır. Kullanılmadığı zamanlar yumuşak bir bezin içinde saklanmalıdır. Diğer durumlarda kapalı kutulara, dolaplara veya görülemeyen alanlara bırakılmamalıdır.

Florit taşı, neden kullanıldığına bağlı olarak farklı odalarda bulundurulabilir. Kişiye şifa vermesi isteniyorsa yatak odaları oldukça uygun bir seçim olacaktır. En iyi etkiyi alabilmek için uyumadan önce yastığın altına yerleştirmek gerekir. Başarı, şans, kariyer gibi konularda etki görmek amacıyla çalışma masalarında yer alabilir. Çocukların çalışma masaları da güzel bir gelecekleri olması için konulabileceği alanlardan biridir.

florit, yalnızca evin içinde bulunduğu durumda bile etkili olacaktır. Birden fazla kişiye fayda sağlaması isteniyorsa ortak kullanım alanlarına bırakılması gerekir. Mutfak, oturma odası, salon grupları bu durumda idealdir. Ayrıca çok sıcak veya soğuk olmayan havalarda bahçe ve balkonlara yerleştirilebilir. Uzun süre nemli ortamda kalarak zarar görmemesi için banyoya yerleştirilmesi uygun değildir.

Florit Taşı Nerede Satılır?

Florit, hem ticari hem de aksesuar ve dekorasyon alanlarında yoğun olarak kullanılan bir taştır. Bu nedenle bulunması oldukça kolaydır. Bijuteri mağazalarında, doğal taş satan dükkanlarda, hediyelik eşya satılan alanlarda rastlanabilir. Ayrıca farklı renk, model, büyüklük ve marka çeşitlerine internetten ulaşabilmek de mümkündür.

Pek çok ticari ürünün içinde bulunan Florit, farkında olunmasa bile sık sık kullanılan bir doğal taştır. Bu nedenle alınan seramik, boya, cam, çelik gibi ürünlerin içeriğine bakılarak da Florit taşı alınabilir. Ticari ürünlerde saf halinde olduğu kadar etki göstermese bile dolaylı yoldan enerjiyi dengeleme özelliğini korur.

Florit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Florit taşı, nadir bulunan veya mücevher olarak kabul edilen bir doğal taş olmadığı için fiyatları oldukça uygundur. Her bütçeye göre modelleri bulunabileceğinden dolayı ulaşılması zor olan taşlar arasında değildir. Büyüklüğüne, şekline, rengine ve modeline göre farklı fiyatlara sahip olsa da diğer doğal taşlarla hemen hemen aynı fiyattadır. Bu nedenle çok pahalı görünen veya ucuz olan ürünlerin alınmaması gerekir.

Florit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Genellikle yeterli etkiyi gösteremeyen Florit taşının eskidiği, bu nedenle yenisinin alınması gerektiği düşünülür. Oysaki Florit taşı yalnızca bakım zamanının geldiğini göstermektedir. Sertliği 4 puan olduğu için çabuk hasar görebilen Florit, toprağın üzerinde birkaç saat bekletilerek dinlenebilir. Yeniden kullanılmaya başladığındaysa eskisinden daha iyi etki gösterdiği görülebilir.

doğaş taşların temizliğinde doğal olan maddeler kullanılmalıdır. Bu bakımdan, akan bir su kaynağının içinde bekletilmesi Florit taşının enerji bakımından temizlenmesine yardımcı olur. Güneş ışığı, kötü enerjileri uzaklaştırsa bile Florit taşının solmasına neden olabilir. Güneş yerine Ay ışığından faydalanılarak da Florit taşının bakımı yapılabilir.

Florit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Eski çağlardan beri kullanılan Florit, geniş renk skalası nedeniyle en renkli taş olarak kabul edilir. Bu nedenle kişinin zevkine bağlı olarak istenen renkleri alması, kıyafetlerine ve ortamlara uydurması mümkündür. Ayrıca kalbe benzer bir görüntüsü olduğu için ruh eşini çeken, sevgi bağlarını güçlendiren özellikleri mevcuttur.

Florit taşı ve Ay birbiriyle olağanüstü bir uyum içerisinde bulunurlar. Sizler de bu uyumu kendi hayatınızda yakalayabilmek için Florit Ay Temalı Doğal Taş Bileklik alabilir, sevdiklerinize ve kendinize hediye edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.