Fuksit / Fuchsite ( Rahatlatıcı Taş)

Fuksit / Fuchsite ( Rahatlatıcı Taş)

Fuksit Taşı Ne Anlama Gelir?

Büyülü bir görünüme sahip olan Fuksit taşı, yaptığı enerji dönüşümleri sayesinde oldukça kıymetlidir. İsmini, kendisini keşfeden Alman kimyager Johann Fucs’tan alır. İnsanlar üzerinde pek çok etkisi bulunduğundan dolayı aksesuar ve süs eşyası olarak kullanılarak kişiye yakın alanlarda tutulur. Negatif enerjilere bir kalkan görevi görerek stresten, nazardan, büyüden ve muskadan koruduğu düşünülür. Ayrıca insanların mucizelerle karşılaşmasına yardımcı olan bir doğal taştır.

Fuksit Taşı Oluşumu

Resmi kaynaklarda Fuchsite adıyla kullanılan Fuksit, oluşumunu milyonlarca yılda tamamlayan bir doğal taştır. Temelinde volkanik olaylar yer alsa bile asıl özelliklerine kavuşması geçirdiği kimyasal tepkimelere bağlıdır. Silikat minerallerine dönüşmesi, sıcak soğuk tepkimelerine girmesi, oksijenle birlikte yanma tepkimesi oluşturması sayesinde bugünkü halini almıştır.

Fuksit taşının çok fazla kullanılmasının nedeni doğanın ve insanın enerjisini dengeleyebilmesinden dolayıdır. Bu özelliğini de oluşum sürecinde maruz kaldığı manyetik etkilere borçludur. Zamanla enerjileri kendisine çekmeyi öğrenen Fuksit taşı, insanların ve doğanın korunmasına yardımcı olmakla görevlidir. Narin bir taş olduğundan dolayı çıkarılması, işlenmesi, dağıtılması ve kullanılması özen ister.

Fuksit Taşı Nerede Çıkar?

Oldukça yaygın şekilde kullanılan fuksit, dünyanın her yerinden çıkarılması mümkün olan taşlardan biridir. Özellikle açık yeşil rengine hemen hemen tüm ülkelerden ulaşılabilir. Çıkarıldığı başlıca yerler arasında Amerika, Brezilya, Rusya, Almanya ve Hindistan bulunur. En güzel taşların çıkarıldığı bölgelerse Brezilya ve Hindistan’dır.

Fuksit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fuksit taşını alırken dikkat edilmesi gereken özellikler bulunur. Bunlardan ilki, alınan taşın gerçek olduğundan emin olmaktır. Sahte taşlar yalnızca süs eşyası veya aksesuar olarak kullanılabilirken, gerçek taşlar enerji değişimi yaparak farklı etkiler almayı sağlar. Bu nedenle sahte taş almak kişiye şifa sağlayan özelliklere sahip olmadığı için dikkatli olunmalıdır.

Kullanılan doğal taşları sevmek, onları daha çok kullanmaya yardımcı olur. Böylelikle taşların henüz keşfedilmemiş faydalarını görme imkanı sunar. Fuksit taşının da sevilen renk ve modelini satın almak, sürekli kullanılabilecek çeşitlerini tercih etmek gerekir. Ayrıca Fuksit taşına ne kadar olumlu enerji gönderilirse o kadar olumlu enerji alınır.

Fuksit taşını alırken yapılacak alışverişin güvenilir mağazalardan yapıldığından emin olunmalıdır. Hem internet üzerinden hem de dükkanlardan alışveriş yapılırken eğer varsa taşın doğallığını gösteren sertifika istenebilir. Yaşanabilecek olumsuz durumlarda iade veya değişim yapılabileceğinden emin olunmalıdır.

 

Fuksit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Gelişen teknoloji sayesinde doğal taşların neredeyse aynısını yapabilmek mümkündür. Genellikle dış görünüşü aynı ancak içyapısı farklı olan taşlar üretilir. Bu nedenle Fuksit taşına dışarıdan bakılarak gerçek olup olmadığı anlaşılamayabilir. Daha önce Fuksit kullanılmamışsa veya birey, bu alanda herhangi bir uzmanlık sahibi değilse taşı bazı testlere tabi tutmalıdır.

İmitasyon taşların içi sıradan kaldırım taşlarına benzer. Eğer Fuksit taşının bir bölümü kırılırsa dışı gibi içinin de renkli olduğu görülür. Bu nedenle alınacak olan taşın küçük kısmı kırılarak doğal olup olmadığına karar verilebilir. Eğer kişi karar verememişse, üniversitelerin Arkeoloji laboratuvarlarına başvurularak inceleme yapılması istenebilir.

Fuksit taşının gerçek olduğuna karar vermenin bir diğer yolu taşı yakmaktır. Ateşe kısa süre tutulan taşta herhangi bir değişim yaşanmamışsa taşın gerçek olduğu anlaşılır. Eğer yeşil taşın rengi değişiyor, boyası eriyor veya diğer kimyasal reaksiyonları gösteriyorsa taş sahtedir. Bu aşamada satın alınan taşlar iade edilmeli, gerekli durumlarda Tüketici Hakları Mahkemesine başvurmalıdır.

Fuksit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Fuksit taşı, monoklinik kristal sistemine ait olan ve doğada yeşil tonlarında bulunan bir doğal taştır. Kırıldığında düzensiz parçalara ayrılmasına neden olan hassas bir yapısı vardır. Sertlik skalasında 2.5 puana sahip olduğu için elle bile kırılması mümkündür. Şeffaftan opağa giden modelleri bulunabileceğinden dolayı her taşın görüntüsü farklıdır.

Fuksit taşı genellikle açık yeşil tonlarında bulunur. Bu durum, içindeki krom miktarıyla doğru orantılıdır. Yeşil rengini veren krom ne kadar fazlaysa taşın o kadar koyu yeşil olması beklenir. Ayrıca içinde bulunan diğer minerallerden biri olan potasyum sayesinde radyasyona karşı koruma etkisi gösterir.

Doğal taşların en büyük etkisi aşırılıkları ve ani değişiklikleri önlemektir. Bu nedenle Fuksit taşı önemli bir dengeleyici rolüne bürünür. Özellikle sinir sistemi üzerinde etkisi olan bu taş, stres ve öfke başta olmak üzere kötü duyguların bastırılmasını sağlar. Kişinin rahatlamasına yardımcı olan özelliklerinden dolayı ruhsal hastalıkların tedavisinde yer alabilir.

 

Fuksit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Uygun fiyatları ve kolaylıkla bulunabilen taşlar arasında olması sebebiyle Fuksit taşına ticari alanlarda sürekli rastlanır. Şekillendirilmeye uygun yapısı, ısı ve elektrik iletkenliği de Fuksit seçilmesinin temellerini oluşturur. Özellikle elektrik ve ısı yalıtımı yapılacak alanlarda ana madde olarak kullanılmaya yatkındır.

Fuksit taşıyla karşılaşılabilen diğer alanların başında endüstri gelir. Boyaların içinde, renklendirilmesi gereken farklı malzemelerde, plastik, kauçuk, seramik ve cam gibi ürünlerde kullanılabilmektedir. Bu nedenle farkında olunmasa bile günlük hayatta içerisinde Fuksit bulunan pek çok eşya kullanılmaktadır.

Otomotiv sektöründe de Fuksit taşına verilen değer oldukça büyüktür. Özellikle çok sesli çalışan motorlarda kullanılarak ses yalıtımı yapılır. Petrol sondajlarında oluşabilecek sızıntıları engelleme görevi üstlenir. Yapıştırıcıların, kağıtların veya levhaların yapım malzemeleri arasında yer alabilir. Ayrıca parıltılı görüntüsü nedeniyle parlak görünmesi istenen yüzeyler için şekillendirilebilir.

Fuksit taşı, sanayi ve ticari konular dışında da kullanılmaya uygundur. Başta tıp ve psikoloji gelmek üzere insan sağlığını ilgilendiren çeşitli alanlarda rastlanabilir. Ruhu dinginleştiren, zihin gelişimine yardımcı olan, kişiyi stresten uzaklaştıran etkileri sayesinde oldukça faydalıdır. Aksesuarlarda, ev eşyalarında veya dekorasyon ürünlerinde şıklık katması için kullanılabilir.

 

Fuksit Taşı Ritüeli

Verdit ismiyle anılabilen Fuksit taşı, pek çok ritüelin merkezinde bulunabilecek kadar etkili bir taştır. Özellikle stresten arınma, enerji temizleme, ikili ilişkiler, bereket ve şifa alanlarında yapılan ritüellerde etki gösterir. Yeni ay ve dolunay zamanlarında yapılan iyileştirici ritüellerde de yer alabilmesi mümkündür. Fuksit, rahatlatıcı etkisini hemen gösterdiği için ritüellerin arından bedensel ve ruhsal hafifleme hissedilir.

Fuksit taşı, açık ve kapalı alanların tamamında kullanılmak için uygundur. Daha iyi konsantrasyon sağlaması adına sessiz ve dikkat dağıtıcı unsurların bulunmadığı bölgeler tercih edilmelidir. Gözleri kapatarak ve Fuksit taşının yaydığı enerjiyi hissetmeye başlayarak ritüelin ilk aşaması tamamlanır. İkinci aşamadaysa bireyin istediği alanla ilgili olumlu cümleler iç sesle birlikte tekrar edilmelidir.

Ritüellerin en önemli noktalarından biri inanmaktır. Eğer ritüellere inanılmıyorsa veya Fuksit taşının etki göstereceği düşünülmüyorsa başarısız olmak kaçınılmazdır. Bu nedenle her birey kendini hazır hissettiği ve gerçekleşeceğine inandığı konularla ilgili ritüel yapmalıdır. Yeterli inanç sağlanamamışsa ritüelin uygun bir zamanda tekrar edilmesi daha uygun olur.

Fuksit Hangi Çakraya Uyumlu?

Çakralar, vücudun enerjisini dengeleyen önemli merkezlerdir. Doğaş taşların yardımıyla çalışmalarını düzenledikleri için her çakranın üzerinde Fuksit taşının etkisi gözlemlenebilir. Çalışan çakraların daha iyi çalışmasını sağlarken kapalı olan çakraların açılmasına yardımcı olur. Özellikle taç, kalp ve boğaz çakralarında etkili olduğundan dolayı bu çakralara uyum sağladığı kabul edilir.

Taç ve kalp çakrası birbirini tamamlayan iki enerji grubudur. Fuksit taşı ikisine birden uyumlu olduğu için enerjisel anlamda oldukça güçlüdür. Mantık ve düşünceler üzerinde etkili olan taç çakra, duygular ve sezgiler üzerinde etkili olan kalp çakrasıyla birlikte denge oluşturur. Böylelikle yaşanan her olayda, tanışılan her insanda ve tüm karar aşamalarında durumların iç yüzünü görebilmeyi, dışarıdan bir gözle bakılabilmesini sağlar.

İletişimin merkezi olan boğaz çakra ve Fuksit taşı mükemmel bir uyum içindedir. Bu uyum sayesinde beş duyu organının çok iyi çalışması, yaratıcılığın artması, kelimelerin çok iyi kullanılması gözlemlenir. Ayrıca kişinin dinleme yeteneklerini geliştirerek aslında bahsedilmek istenen durumun ne olduğunu anlamasını sağlar. İnsanların kendini daha rahat hissetmesini sağladığı gibi cesareti arttırma özelliği de bulunur.

Fuksit Taşının Uyumlu Burçları

Fuksit taşının etki göstermesi yalnızca kişinin veya ortamın enerjisine bağlıdır. Bu nedenle her burç grubunun Fuksit taşı kullanarak fayda görmesi mümkündür. Bazı burçlar üzerinde en iyi etki gösterebildiği için uyumlu olduğu düşünülür. Özellikle kova burcunda daha fazla yarar sağlasa da boğa, başak ve terazi burçlarında da yarı uyum gösterir.

Kova burcunun veya yükselen burcunun kendine has özellikleri vardır. Bu özellikler sayesinde kişinin karakteristik özellikleri, aldığı kararlar, yaşam tarzı veya düşünceleri şekillenebilir. Eğer kendi özelliklerinin dışına çıkarsa daha stresli bir yaşama mahkum olunabilir. Fuksit taşının düzenli kullanılması durumunda kişi, burcuna uygun şekilde hareket ederek hayatını kolaylaştırır.

Boğa, başak ve terazi burçlarının Fuksit taşı kullanmasının pek çok faydası vardır. Bunlardan en önemlisi sürekli gergin ortamlarda bulunan burç sahiplerinin rahatlamasıdır. Kendini rahat hisseden tüm bireyler daha iyi odaklanma ve düşünme yeteneklerine sahip olurlar. Böylelikle aldıkları kararlar daha doğru, yaptıkları seçimler daha isabetli olur. Ayrıca olayları analiz etme alışkanlığı oluşarak her duruma mantık ve kalp birlikteliğiyle bakılmaya başlanır.

Fuksit Taşı Faydaları ve Zararları

Fuksit kristali, doğada kendiliğinden oluşan bir doğal taştır. Görevi enerjiyi dengelemek olduğu için bulunduğu ortama veya kullanıcısına karşı herhangi bir zararı yoktur. Her yaş grubu ve cinsiyet dilediği gibi kullanarak faydalarını gözlemleyebilmektedir. Zaman zaman bakımları yapıldığı sürece etkilerinin gözlemlenmesinde bir sorun yaşanamaz.

Şifalı bir taş olmasından dolayı Fuksit taşının pek çok fizyolojik faydası bulunur. Bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri sayesinde hastalıklara yakalanmayı engeller. Sistemlerin çalışmasını düzenler, metabolizmayı hızlandırır, iç organların temizlenmesinde rol oynar. Ayrıca Fuksit taşının doğal bir ağrı kesici olma özelliği bulunur.

İş ve akademik hayat üzerinde de Fuksit taşının etkileri gözlemlenir. İnsan ilişkilerini güçlendirdiği için patronlarla veya öğretmenlerle yaşanabilecek sorunların önüne geçer. Takım çalışmalarında başarıya ulaşılmasını sağlarken görevli olan her bireyin motivasyonunu yükseltir. Yaratıcılığı arttırması ve hayal gücünü geliştirmesi sayesinde iş yaşamında kullanılması gereken bir taştır.

Fuksit taşı, ikili ilişkilerde kurulan bağları güçlendirerek öne çıkar. Bireyin duygusal anlamda kullanılmasını engellediği için duygularının istismar edilmesini engeller. Kime, hangi noktada hayır denmesi gerektiğini göstererek denge kurmayı sağlar. Kıskançlık, öfke, aşırı ilgi veya ilgisizlik gibi sorunların çözülmesinde etkili olur.

Fuksit Taşı Evde Nereye Konur?

Fuksit taşının nereye yerleştirilmesi gerektiği oldukça önemli bir konudur. Fuksit, yaptığı enerji dönüşümleri sayesinde birbirinden güzel faydalar gösterdiği için tercih edilir. Evin yanlış bölümlerine yerleştirilmesi enerji akışını kesebileceği için olumsuz durumlara sebebiyet verebilir. Ancak yalnızca ev içinde duruyor olmasının bile faydaları görülebilir.

Kim için ve ne için kullanıldığı değerlendirildikten sonra Fuksit taşı için yer seçilmelidir. Eğer psikolojik rahatlama yaşansın isteniyorsa yatak odalarında bulunması en doğru seçenek olacaktır. Gece boyu olumlu etkiler alınacağı için birey kısa sürede Fuksit taşının faydalarını hisseder. Motivasyon, başarı ve kariyer elde etmek amacıyla kullanıldığında çalışma odaları, ofisler veya çalışma masalarına yerleştirmek daha doğrudur.

Aile içinde birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyorsa toplu kullanılan alanlarda bulundurulmalıdır. Salonlar, oturma odaları, mutfak rafları, bahçe ve balkonlarda bulunan masalar uygundur. Çocuklu ailelerde taşın zarar görmemesi için daha yüksek alanlara yerleştirilmesi önerilir. Nemden zarar görmemesi içinse banyoda bulundurulmamalıdır.

Fuksit Taşı Nerede Satılır?

Hem sanayide hem de kişisel kullanımlarda Fuksit taşına rastlanması mümkündür. Bu nedenle ulaşılması zor ve nadir bulunan taşlar arasında yer almaz. Bazı koleksiyoncularda, aksesuar ve dekorasyon ürün satan mağazalarda satılabilmektedir. Ayrıca Fuksit taşının farklı renk tonları, büyüklükleri, çeşitleri ve modelleri internet üzerinden evlere teslim olacak şekilde satışa sunulmaktadır.

Fuksit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Fuksit taşı, bir doğal taş olduğu için değerlidir ancak mücevherlerle aynı kategoride yer almaz. Bu nedenle fiyatları mücevherlere kıyasla çok daha ucuzdur. Her bütçeden satın alınabilmesi mümkündür. Yeşil renk tonları, güzelliği, tasarımı yapan marka, modelin nasıl olduğu gibi kriterler fiyatlar üzerinde değişiklikler görülmesine neden olur. Ancak Fuksit taşının manevi değeri, maddi değerinden çok daha yüksektir.

Fuksit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Fuksit, güçlü bir enerji taşı olmasına rağmen zaman zaman istenildiği kadar etki gösteremeyebilir. Bu durum taşın eskidiğinin değil, bakım zamanının geldiğinin habercisidir. Zaman zaman yorulabilen, enerji alışverişi yapmakta zorlanan Fuksit taşının bakımdan sonra eski haline geldiği görülecektir. Yoğun kullanıldığı dönemlerde haftada bir, az kullanıldığı zamanlardaysa ayda bir bakım yapmak yeterli olacaktır.

Oldukça narin ve kırılgan bir yapısı olan Fuksit taşı, toprak üzerinde bir saat bekletildiğinde dinlenir. Bu sayede bünyesindeki negatif enerjilerden arınarak yeniden etki göstermeye hazır hale gelir. Toprak üzerinde çizilmesinden korkuluyorsa akan bir su kaynağında yarım saat kadar bekletilmesi yeterli olur. Suyun akışı kötü enerjileri götüreceği için Fuksit taşının bakımı yapılmış olur.

Eğer su veya toprakla bakım yapılamıyorsa başka yöntemler de bulunur. Ametist taşının yanında bir gece bekletilmesi Fuksit taşını enerjilerinden arındırır. Eğer Ametist taşı yoksa enerjisi güçlü başka doğal taşlar da kullanılabilir. Adaçayı tütsüsü sayesinde de Fuksit taşına bakım yapılabilir ama diğer yöntemler kadar etkili olmaz.

Fuksit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

19. yüzyıldan beri kullanılan Fuksit taşının uykuyu düzenleme etkisi vardır. Ayrıca gece boyunca nefes düzenini kontrol ederek horlama sorunlarına engel olur. Bireyin kendisi ve varsa yanında uyuyan kişiler de Fuksit taşını kullandıktan sonra horlama sorunlarıyla karşılaşmaz. Böylelikle gece boyu uykular bölünmez ve sabaha daha dinç şekilde başlanabilir.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.