Galen / Galena (Bilinçaltı Taşı)

Galen / Galena (Bilinçaltı Taşı)

Galen Taşı Ne Anlama Gelir?

Galen taşı, doğanın enerjisini dengelemek ve insanın bilinçaltını temizlemekle görevlidir. Bu nedenle halk arasında bilinçaltı taşı olarak anılmaktadır. Milattan önce yazılmış kaynaklarda bile ismiyle karşılaşılabildiği için pek çok yararı bilinmektedir. Günümüzde de popülerleşen doğal taşlardan biri olarak kullanımına devam edilir.

Galen Taşı Oluşumu

En temel topraklama taşları arasında bulunan Galen, milyonlarca yılda oluşan doğal taşlardan biridir. İlk oluşumu volkanik olaylara dayandığı için günümüze kadar çeşitli kimyasal tepkimeler geçirmiştir. Sıcak soğuk, oksitlenme ve benzeri tepkimelerin ardından son halini alarak kullanılmaya başlanmıştır.

Galen taşının şifalı olmasının nedeni, oluşum sürecinde gördüğü manyetik etkilerle ilgilidir. Enerji dönüşümü yapabilme yeteneği veren manyetizma sayesinde farklı alanlarda fayda sağlamaya başlamıştır. İçinde yüksek miktarda kurşun bulunması da bu etkileri güçlendirerek yeni özellikler edinmesini sağlamıştır.

Galen Taşı Nerede Çıkar?

Nadir bulunan taşlardan biri olmadığı için Galen taşına farklı coğrafyalardan ulaşılabilir. Geçmişte ticarette kullanılan önemli bir madde olması nedeniyle bulunduğu yatakların pek çoğu bilinmektedir. Başta İngiltere, İsrail, Avustralya ve Bulgaristan gelmektedir. Ayrıca Amerika’da görüldüğü bir kasabanın ismine ekonomik katkısından dolayı Galen adı verilmiştir.

Galen Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Galen taşını satın alırken bazı unsurlara dikkat etmek, sonrasında oluşabilecek tatsız olayları engeller. Öncelikle, alışveriş yapılan mağazanın güvenilir olduğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde sahte taşlardan birini almak ve gerçek Galen taşı olarak kullanmak mümkündür. Taşın defolu olması durumunda da iade ve değişim esnasında güvenilir olmayan mağazalarda sorunlar yaşanabilir.

Doğal taşların etki gösterebilmesi sürekli kullanılmasıyla mümkündür. Bu nedenle sürekli kullanıma uygun olan model ve büyüklükler tercih edilmelidir. Özellikle Galen taşından yapılan aksesuarları ve süs eşyalarını alırken kişinin zevklerine uygun olması gerekir. Birkaç kez kullanılıp kenara atılacak taşların faydasını görmek mümkün değildir.

Galen taşını satın almadan önce taşın özellikleri, faydaları, zararları ve bakımı hakkında bilgi edinmek gerekir. Ne sıklıkla bakım yapılması gerektiği, hangi hastalıklara iyi geldiği, kişinin psikolojisine olan katkıları bilinmeden satın alınmamalıdır. Eğer bireyin iyileşmesini istediği alanlarda etki gösteriyorsa gönül rahatlığıyla alınmalı ve kullanılmalıdır.

Galen Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Piyasada gerçek taşlarla beraber bazı imitasyon taşlar da bulunmaktadır. Bu nedenle taşı satın alırken gerçek veya sahte olduğunu mutlaka kontrol etmek gerekir. Genellikle doğal taşların gerçek olduğunu belirten sertifikaları bulunur. Eğer mağazada bu sertifika varsa incelendikten sonra taşın gerçek olduğuna karar verilebilir.

Galen taşına ait herhangi bir sertifika yoksa taşın gerçekliğini kontrol etmek için denenebilecek bazı yöntemler vardır. Bunların başında taşın bir kısmını veya bileklik, kolye, tespih gibi aksesuarların bir parçasını kırmak yeterli olur. Eğer taşın iç ve dış renkleri uyum içindeyse taşın gerçek olduğu kabul edilmelidir. İmitasyon taşlar yalnızca dış yüzeyleri bakımından Galen taşına benzeyeceği için içyapıları görüldüğünde kendilerini ele verir.

Doğal taşlar hakkında bilgili olan kimseler yalnızca taşa dokunarak veya ışığa tutarak sahte olup olmadığını anlayabilirler. Parlama şekillerinden, özgül ağırlıklarından, kristallerinden ve renklerinden dolayı imitasyonlarından ayırabilirler. Daha önce Galen taşı kullanmayan veya uzmanı olmayan kişilerin deneyebileceği diğer yöntemse taşı yakmaktır. Kısa süre ateşe tutulduğunda reaksiyon göstermiyorsa taşın gerçek olduğu anlaşılır.

 

Galen Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Galen taşı metalsi görünümüne rağmen oldukça hassas ve kırılgan bir taştır. Darbedeler karşısında parlak yüzeyinde çizilmeler meydana gelebilir. El baskısıyla kırılabilecek kadar narindir. Sertlik skalasındaki puanı 3’e yakın olduğu için çıkarılmasında ve işlenmesinde özen gösterilmesi gerekir. Kırıldığı zaman düzensiz parçalara ayrılması nedeniyle yeniden eski haline getirilmesi oldukça zordur.

Yaptığı enerji dönüşümleri sebebiyle kullanılan Galen taşı, negatif enerjileri kendine çekerek ortamı daha pozitif hale getirir. Bu nedenle güçlü bir topraklama yeteneği olduğu kabul edilir. Kişinin içinde bulunan cevheri açığa çıkararak hayati dönüm noktalarının tamamlanmasında destek olur. Ayrıca stresli zamanlarda veya ortamlarda bulunduğunda stresi azaltarak insanları rahatlatır.

Galen taşının en büyük etkisi bilinçaltında temizlik yapabilmesidir. Bireyin sahip olduğu en büyük korkuları fark ederek yüzleşmesini, böylelikle korkunun yalnızca bir duygudan ibaret olduğunu anlamasını sağlar. Bilinçaltı temizlendikçe görülen rüyalar daha gerçekçi olacağı için uyku düzeninin oluşturulmasında da faydalıdır.

Yaşanmakta olan veya geçmişte yaşanan travmaların atlatılmasında Galen taşının rolü oldukça fazladır. Rahatlatıcı etkisinden dolayı sorunlarla daha kolay baş edebilmeyi sağlar. İnsan ilişkilerini güçlendirerek gereksiz kuruntulardan uzaklaşmaya yardımcı olur. Çiftler arasında yaşanan kıskançlık krizlerini dizginleyerek ilişkileri daha sağlıklı hale getirir.

 

Galen Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Son zamanların popüler taşları arasında yer alan Galen taşı, genellikle aksesuar ve süs eşyası üretiminde bulunur. Ancak içeriğinde bolca bulunan kurşun nedeniyle kullanımında dikkatli olunması gerekir. Tüm ortamlara şıklık katacak bir görüntüye sahip olduğu için tüm dekorasyonlara uyum sağlama özelliği vardır.

Galen taşı, bilinçaltı ve rüya iyileştirmeleri yaptığından dolayı psikolojide kullanılabilen taşlar arasında bulunur. Psikoterapilerin daha iyi geçmesine yardımcı olduğu için psikologlar ve doktorlar tarafından kullanılması önerilir. Bireyin konuşma becerileri geliştirmesi sayesinde kendini daha doğru ifade edebilmesine olanak sağlar. Ayrıca ruh hastalıklarının belirtilerini azaltarak kişinin normale dönmesine katkıda bulunur.

Şifalı taşlardan biri olan Galen, halk arasında iyileştirici etkileri keşfedilen doğal bir taştır. Bağışıklık sistemine sağladığı katkılardan dolayı bireyin hastalanmasını engeller. Özellikle hassas çocuklar tarafından kullanıldığında mevsimsel hastalıkların bulaşmasına imkan tanımaz. Sistemlerin çalışmasını düzenleyerek organların ömrünü uzatır.

 

Galen Taşı Ritüeli

Galen taşıyla birlikte yapılan ritüeller oldukça faydalıdır. Kendi temizleme ve iyileştirme enerjisine sahip olan ritüeller, Galen taşıyla birlikte daha güçlü hale gelir. Böylelikle yalnızca istenen değil beklenmeyen konularda da şifa vermeye başlarlar. Yaklaşık yirmi dakika ve tam konsantrasyonla devam eden ritüel konuları enerji dengeleme, bilinçaltı temizliği veya aşkla ilgili olabilir.

Mümkünse mum ışığında aydınlatılmış, sessiz ve dikkat dağıtıcı bir unsurun bulunmadığı odalarda ritüel yapılmalıdır. Eğer mum küçükse tamamen eriyene kadar devam edilmelidir. Galen taşı, bulunduğu her alanda etki göstereceği için temas etmeye gerek yoktur. Taştan yayılan yüksek enerjiye odaklandıktan sonra zihni olumlu düşüncelerle doldurarak ritüel tamamlanır.

Galen taşı ritüeli, etkisini hızlıca gösteren ritüellerden biridir. Dolunay veya yeni ay evrelerinde yapıldığında etkisi daha hızlı görülebilir. Henüz ritüel esnasında bile zihni dinginleştirerek bedeni rahatlatır. Karar aşamalarında daha net davranmaya, olasılıkların tamamını değerlendirmeye, asıl istenenin ne olduğunu fark etmeye yardımcı olur. Ayda bir tekrarlanması mümkündür.

 

Galen Hangi Çakraya Uyumlu?

Galen, gösterdiği fiziksel ve ruhsal faydaları çakraların enerjisini açmasına borçludur. Bedende bulunan enerji yollarını açtığından dolayı tüm çakraların açılmasına dolaylı yoldan fayda sağlar. Ancak çakra bölgesine yerleştirildiğinde en iyi etkiyi kök çakrada verir. Bu nedenle kök çakraya uyum sağladığı, kapalı kök çakrasını açtığı bilinir.

Kök çakra, vücut için birinci temel çakradır. Bireyin köklenmesine, hayatını hangi değerler üzerine kuracağına karar vermesine yardımcı olur. Galen taşıyla birlikte açıldığı ve çalışmaya başladığı zaman hayat boyu seçilecek yolların doğru olmasını sağlar. Çakranın kapalı olduğu durumlardaysa kişinin dengesiz davranması, sürekli kararsızlık ve ikilemler içinde bulunması söz konusudur.

Kök çakra, omurgaların altında yer alan kuyruksokumu bölgesinde bulunur. Bu bedenle kendisine yakın olan organların daha düzenli çalışmasını sağlar. Bacaklar, ayaklar, böbrekler ve cinsel organlarla birlikte omurganın da sağlığını korur. Ayrıca böbreklerden salgılanan hormonları düzenleyerek hormonsal hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

 

Galen Taşının Uyumlu Burçları

Galen taşının etki gösterebilmesi için gerekli olan herhangi bir kriter yoktur. Bazı durumlarda daha iyi çalışabildiği gözlemlendiğinden dolayı uyum sağladığı burçlardan ve çakralardan yardım alınır. Her bireyin Galen taşı kullanması mümkün olsa, Galen taşından en iyi etkiyi oğlak burçları almaktadır. Düzenli kullanımlarında her yaş ve cinsiyetteki oğlak burçlarıyla uyum sağlayarak hayatı kolaylaştıran etkilerini gösterir.

Oğlak burçlarının en önemli özelliklerinden biri duygularından çok mantıklarına göre hareket etmeleridir. Eğer duyguları mantıklarının önüne geçerse iradelerini kaybetmiş gibi hisseder ve yanlış kararlar alabilirler. Galen taşını kullanmaksa oğlak burçlarının özüne dönmelerine fayda sağlar. Daha akılcı işlere imza atarak başarıya ulaşabilmelerine, kendilerini rahat hissetmelerine, özgüvenlerinin artmasına yardımcı olur.

Genellikle yaşça büyük veya küçük kişilerle çok rahat iletişim kuramayan oğlak burçları için Galen taşı mükemmel bir seçenektir. Hitabet yeteneğini geliştirmesi sayesinde tüm insanlarla olan bağlarını kuvvetlendirir. Sorunlar karşısında orta noktayı bularak uzlaşma sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca bütçe planlamasının daha kontrollü şekilde yapılması Galen taşının etkilerinden biridir.

Galen Taşı Faydaları ve Zararları

Doğanın mucizevi bir parçası olan Galen, içerdiği kurşun ve gümüş nedeniyle sürekli tercih edilen bir doğal taştır. Ancak her durumda olduğu gibi kendisinin fazla kullanımında da zararları görülebilir. Kurşun, insan vücudu için zehirleyici olabileceği için uzun süre vücutla temas edilmemesi gerekir. Aksesuarlar çıkarıldıktan sonra Galen taşının değdiği bölgeler bol suyla yıkanmalı, mümkünse yalnızca ev eşyası olarak tercih edilmelidir.

Galen taşını sürekli takmak zararlı olabilse de ruhsal açıdan sağladığı faydalar oldukça fazladır. Bireyin kendini eleştirebilmesine, böylelikle iyi ve kötü özellikleri konusunda bilgi sahibi olmasına yardımcı olur. Sabırlı olmayı öğretmesi, motivasyon sağlaması, konsantrasyonu bozmaması sebebiyle zor görevlerin üstesinden başarıyla gelinmesini sağlar. İş ve akademik hayatta ani yükselişlere fırsat tanır.

Fizyolojik etkileri oldukça fazla olan Galen taşı, farklı bölgelerdeki rahatsızlıklara iyi gelir. Kan dolaşımını düzenleyerek ani tansiyon değişikliklerinin önüne geçer. Saçların ve tırnakların daha hızlı uzamasına yardımcı olurken kırılmaları engeller. Ayrıca madde bağımlılıklardan kurtulmak için Galen taşından yardım almak oldukça etkili bir yöntemdir.

Galen taşının en büyük faydalarından biri sevgi kavramının anlamını öğretmektir. Hem sevmenin hem sevilmenin nasıl olduğunu göstereceği için insana aşkı getirir. İlişkilerde yaşanması beklenen tüm korkuların yenilmesini sağlayarak sağlam temellerin atılmasını sağlar. Var olan ilişkilerin ciddi boyutlara ulaşması konusunda da etkili bir doğal taştır.

 

Galen Taşı Evde Nereye Konur?

Parlak ve gösterişli görünümüyle her ortama şıklık sağlayan Galen taşı, evlerde dekorasyon ürünü olarak kullanılabilir. Hem faydalarını görebilmek hem de estetik açıdan odaları güzelleştirmek için güzel bir tercihtir. Kırılgan olduğundan dolayı yüksek yerlere bırakılması, kapaklı dolapların içinde konulmaması enerji akışını kesmemesi açısından oldukça önemlidir.

Galen taşının uyku esnasında odada bulunması doğru değildir. Bu nedenle bireyin uyanık olduğu zamanlarda odada tutulması gerekir. Ancak sürekli yer değişimi yapılamıyorsa uyumadan önce bir bezin ya da kutunun içine saklanması mümkündür. Geniş odalarda yatağa uzak olan bölgelerde de yerini alabilmektedir.

Kendini kullanan kişiye başarı getiren Galen, çalışma odalarının vazgeçilmez bir parçası olabilir. Çalışma esnasında çocukların veya yetişkinlerin masasında bulundurmanın faydası çoktur. Konsantrasyon sağlaması, hayal gücünü geliştirmesi, farklı olasılıkların görülmesini sağladığı için akademik ve iş hayatında başarıya ulaştırır. Ayrıca salon, oturması odası veya balkonlarda bulunması aile içindeki huzuru korur.

Galen Taşı Nerede Satılır?

Hem ticari hem de dekoratif amaçla kullanılan Galen taşı hemen hemen her şehirde bulunan bir doğal taştır. Süs veya hediyelik eşya satan mağazalarda, aksesuar dükkanlarında veya internet üzerinde çeşitli modelleri bulunur. Kişiye en uygun gelen tasarımın satın alındıktan sonra temizlenerek kullanılmaya başlanması mümkündür.

 

Galen Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Galen, içinde bulunan kurşun ve gümüş bakımından oldukça zengin bir mineraldir. Bu nedenle diğer doğal taşlardan daha pahalıdır. Mücevher kategorisinde bulunmadığı için uçuk fiyatlara satılması söz konusu değildir. Yarı değerli süs taşı olarak kabul edilmesi sebebiyle her bütçeye uygun modelleri satışa sunulmaktadır.

Galen taşının fiyatını belirleyen birden fazla unsur bulunur. Bunlar taşın renk tonuna, büyüklüğüne, tasarımına göre değişmektedir. Ayrıca satışın yapıldığı marka, hangi ustaların ellerinden geçtiği veya tasarımcısının kim olduğuna göre fiyat değişiklikleri görülür. Dolandırılmalara karşı dikkatli olmak için çok ucuz veya çok pahalı olan ürünlerin satın alınmaması gerekir.

Galen Taşı Bakımı ve Temizliği

Doğal taşların bakımı, enerji olarak temizlenmesi ve dinlenmesi anlamına gelir. Temizlikleriyse yalnızca dış yüzeylerinin kirlerden arındırılmasıdır. Eğer Galen taşı yeterli etkiyi gösteremiyor ve bireye fayda sağlayamıyorsa bakım zamanının geldiği anlaşılır. Çok yoğun kullanıldığı dönemlerde bakımların haftada bir yapılması, daha az kullanıldığında da iki haftada bir yapılması uygundur.

Galen taşı, kırılgan ve parlak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle genellikle kullanılan bir bakım yöntemi olan toprak, Galen taşı için uygun değildir. Toprağa gömülen taşın çizilme veya hasar görme ihtimali olduğu için suyun tercih edilmesi daha doğru olur. Akan bir su kaynağının altında tutulduğu zaman Galen taşında bulunan negatif enerjiler uzaklaşacaktır. Bu sayede taşın dinlenme şansı bulunur.

Bakım için yapılabilecek pek çok yöntem vardır. Galen taşının güneş veya ay ışığı altında tutulması negatif enerjileri bünyesinden atmaya yardımcı olur. Ametist gibi enerjisi güçlü diğer taşlar tarafından da bu enerjiler çekilerek bakım yapılabilmektedir. Ayrıca adaçayı tütsüsü kullanılarak taşta bulunan tüm olumsuzluklar yok edilebilir. Bu yöntemler sayesinde Galen taşı dinlenerek etkisini daha iyi göstermeye başlar.

Galen Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Galen, antik dönemlerden beri kullanımda olan bir taş olduğu için kendisine verilen önemli roller vardır. Eski Mısırlılar, sıcak havalarda güneşten korunmak amacıyla Galen taşına başvururdu. Parlak yüzeyi sayesinde ışığı başka alanlara yöneltmesinden faydalanılırdı. Ayrıca sineklerden korunmak amacıyla kullanıldığı bir dönem bulunurdu. Özellikle erkekler tarafından gözlerinin altına sürülerek hastalıklara karşı önlem alındığı düşünülürdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.