Güneş Taşı / Sunstone (Liderlik Taşı)

Güneş Taşı / Sunstone (Liderlik Taşı)

Güneş Taşı Ne Anlama Gelir?

Güneş taşı, ruhu besleyen ve bedeni iyileştiren güçlü taşlardan biridir. Kişinin potansiyelini fark ederek her alanda yükselişe geçmesine yardımcı olur. Pozitif enerjileri arttırırken negatif enerjileri azaltan etkisi sayesinde strese ve kaygıya karşı oldukça etkilidir. Yaşama gücünü ve özgürlüğü simgeleyen bir taş olması, bireyi güçlü bir savaşçıya dönüştürür.Güneş taşının asıl güç kaynağı güneştir. Bu nedenle insanı aydınlığa götüren, sırları çözen, olayların iç yüzünü görmeyi sağlayan bir yapısı bulunur. İyiliği çağıran bir taş olduğu için kötü insan ve durumlarla yapılan savaşların kazanılmasını sağlar. Özellikle taş sahibi üzerine etki etmesi, bir başkasına aynı özellikleri gösterememesi sebebiyle daha çok kişisel kullanıma sahip olan bir doğal taştır.

Güneş Taşı Oluşumu

Kuvars grubuna ait olan güneş taşı, çok uzun süren bir zaman diliminin ardından son halini alır. İlk oluşumu, milyonlarca yıl önce meydana gelen volkanik olaylarla başlar. Magmanın yeryüzüne çıkarak soğumasının ardından geçirilen kimyasal tepkimeler taşın kendine has özelliklere sahip olmasına neden olur. Güneş taşı, enerji alışverişi yapmakta başarılı olmasını da oluşum döneminde yaşadığı manyetik etkilere borçludur.

Güneş Taşı Nerede Çıkar?

Son zamanlarda popüler hale gelen doğal taşlar arasında Güneş taşı da bulunur. Farklı coğrafyalardan farklı türlerine ulaşılabildiği için oldukça çeşitli bir taştır. Norveç, İsveç ve Amerika’da bulunan büyük rezervleri sayesinde dünya geneline ihraç edilmektedir. Nadir grubuna giren bir taş olmadığı için işlenmiş veya işlenmemiş hallerine Türkiye’de ulaşmak mümkündür.

Güneş taşı en çok Norveç’te çıkarılmaktadır ancak Sibirya’da, Kanada’da, Çin’de, Rusya’da da çıkarılmaktadır. Doğal taş bakımından en zengin olan ülkeler arasında yer alan Hindistan’da da zaman zaman rastlanmaktadır. Türkiye’deyse şu ana kadar çıkarıldığı bir bölge bulunmadığı için bu ülkelerden ithal edilen taşlar kullanılır.

Güneş Taşı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Doğal taşları alırken dikkat edilmeyen konular daha sonradan bazı sorunların yaşanmasına neden olabilir. Bunlardan ilki, alışverişin güvenilir yerden yapılmamasından kaynaklanan sıkıntılardır. Bilinmeyen yerlerden alışveriş yapmak taşların sahte veya gerçek olsa bile defolu çıkmasına yol açabilir. İade veya değişim konularında da bazı sorunlar meydana gelebileceği için mağazaların güvenilir olduğundan emin olunmalıdır.

Güneş taşı, bulunduğu ortamdan ziyade sahibine etki eden bir doğal taştır. Bu nedenle bireyin enerjisinden doğrudan etkilenir ve bu yönde özelliklerini gösterir. Eğer taş sevilmediğini hissederse faydalarını göstermekten kaçınacaktır. Bundan dolayı sevilen, kişinin içine sinen, sürekli kullanılmaya uygun olan taşların satın alınması gerekir.Oluşum süresi sayesinde doğayla milyonlarca yıldır iç içe olan Güneş taşı, sürekli bir enerji alışverişi içindedir. Bir başkası tarafından kullanılmasa bile mağaza raflarında durması, kargo esnasında insanların elinden geçmesi sebebiyle negatif enerjileri kendine çekmesi mümkündür. Bu nedenle taşın kullanılmadan önce bakımının yapılması, dinlendirilmesi, kullanmaya daha sonra başlanması gerekir.

 

 

Güneş Taşı Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Piyasada doğal taşlar kadar imitasyon taşlar da bulunduğu için Güneş taşının gerçeğini ve sahtesini ayırt edebiliyor olmak gerekir. Azınlıkta olsa da kırmızı, yeşil, gri renklerinde bulunabilen Güneş taşı opak bir görünüme sahiptir. Bazı işlemler sonucunda parlatılabilse de tamamen doğal hali parlamaz. Bu nedenle parlaklığına bakarak sahte veya gerçek olduğunu anlamak mümkündür.

Güneş taşı, oda koşullarında oldukça soğuktur. Isıtıcı veya güneş ışığı gibi kendisini ısıtabilecek maddelerin etkisinde kaldığında ısınabilir. Bu nedenle alışveriş esnasında ısı görmeyecek alanda bulunan taşın soğukluğuna bakarak sahtesinden ayırt edilmesi mümkündür. Ayrıca Güneş taşı ışığa ve ateşe karşı dayanıklıdır. Güneşte kaldığı veya ateşe tutulduğu zaman fiziksel görünümünde değişimler olmaz.

Doğal taşları ayırt edebilmenin en iyi yolu taşın bir bölümünü kırarak iç ve dış renklerini karşılaştırmaktır. Alınan ürüne zarar gelmemesi için kolye, tespih, bileklik gibi modellerde denemek daha doğrudur. Dayanıklı bir taş olduğundan dolayı kolayca kırılmayan Güneş taşının iç ve dış görünümü aynıysa taşın doğal olduğu anlaşılır.

Güneş Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

 

Silikatlar içinde yer alan Güneş taşının özgül ağırlığı yaklaşık 2,65 değerindedir. Sertlik skalasında 6 ve 7 arasında bir puana sahip olduğu için darbelere karşı dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde çıkarılması, işlenmesi, dağıtımı da kolaydır. Güneş taşının mineraller bakımından zengin olması, cilde temas etmesi durumunda fayda sağlamasına yardımcı olur.

Güneş taşı, enerji değişimi konusunda oldukça başarılı olduğu için bireye pek çok alanda fayda sağlar. Liderlik, özgürlük, cesaret ve bağımsızlık kavramlarıyla eşleştirilebilen bir taştır. Çakraların açılmasına yardımcı olurken en büyük etkisini uyumlu olduğu burçlar üzerinde gösterir. Şans getirici bir etkisi olduğu için kişinin yorulmadan başarıya ulaşmasına yardım eder.

Güneş taşının en büyük etkisi bireysel farkındalık oluşturarak kişinin potansiyelini anlamasına yardımcı olmasıdır. Zor günlerde ruhun dirayetini koruyarak insanın kendisine ışık olmasını sağlar. Böylelikle diğer insanlara karşı duyulan beklentileri düşürerek olaylara daha gerçekçi bakmaya imkan tanır. Özgüven ve cesaret arttırıcı etkisinden dolayı tek başına hayatta kalabilme dürtüsünü daha iyi çalıştırır.

Şifalı bir taş olduğu için Güneş taşının pek çok etkisini gözlemlemek mümkündür. En büyük etkisini vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek gösterir. Hastalıklardan korunmayı sağladığı için her yaş grubunun kullanması mümkün olan bir taştır. Organların çalışmasını düzenleyerek kendilerini temizlemelerini, bu sayede kilo sorunlarından kurtulmayı sağlar.

 

 

Güneş Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Güneş taşı son zamanlarda popüler hale gelen önemli bir taştır. Diğer taşlarla uyum içinde çalışabildiğinden dolayı aksesuar ve süs eşyalarında yer almaktadır. Evlerde, ofislerde, bahçelerde veya cilt üzerinde taşınmasında herhangi bir sorun yoktur. En büyük etkisini bireysel bazda göstereceği için çoğunlukla doğal taşlar içeren aksesuarların vazgeçilmez parçasıdır.

Fizyolojik pek çok etkisi bulunan Güneş taşının alternatif tıptaki yeri oldukça büyüktür. Geçmiş zamanlardan beri kullanılması neredeyse tüm faydalarının bilinmesine yol açar. Bu nedenle halk arasında Güneş taşının iyi geldiği bir hastalık duyulduğunda hemen aksesuar olarak taşıma gereksinimi duyulur. Tedavileri hızlandıran ve iyileşme sürecini destekleyen bir etkisi vardır.

Güneş taşı, negatif enerjileri uzaklaştırarak insanı rahatlatma yeteneğine sahiptir. Bu nedenle kullanım alanlarının başında psikoloji bölümü yer alır. Bazı ruhsal hastalıkların belirtisini azaltarak kişinin iyileşmesine olanak tanır. Güneş taşının uyku düzeni oluşturmada, kabuslardan korunmada, depresyon gibi bazı rahatsızlıkların belirtilerini hafif atlatmada yardımı oldukça büyüktür.

Güneş Taşı Ritüeli

Yüksek enerjisiyle güneşe benzetilen Güneş taşı farklı konulardaki ritüellerde kullanılmaya uygundur. Aşk, para, sağlık, enerji dengeleme, kariyer, başarı ve liderlik alanlarında yapılacak ritüellerde enerjiyi yükseltme görevini üstlenir. Böylelikle dileklerin kabul olması, sorunların çözülmesi, hastalıkların iyileşmesi daha hızlı şekilde gerçekleşir.

Güneş taşıyla ritüel yapılırken en iyi etkiyi alabilmek için ritüelden önce Güneş taşının bakımı yapılmalıdır. Ardından kişinin yaklaşık yirmi dakika konsantrasyon sağlayabileceği uygun bir alan seçilmelidir. Ritüeli mum ışığında yapmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesine yardımcı olur. Mümkünse Güneş taşı, uyumlu olduğu çakra noktasıyla temas etmelidir.

Güneş taşıyla yapılan ritüellerin etkisi kısa zaman diliminde gözlenir. Ritüelin işe yarayıp yaramadığı konusuna da ritüelin hemen ardından karar verilebilir. Eğer kişi kendini rahat ve sakinleşmiş hissediyorsa, kötü enerjilerden arındığını fark ediyorsa başarılı bir ritüeli tamamlamıştır. Aksi durumlarda ritüelin farklı bir zaman diliminde yeniden tekrarlanması gerekir.

Güneş Taşı Hangi Çakraya Uyumlu?

Vücutta bulunan tıkalı enerji yollarını açmak Güneş taşının görevleri arasındadır. Enerji yolları çakra merkezlerinden geçtiğinden dolayı Güneş taşının tüm çakralarla uyumlu olduğu, çakraların açılmasını sağladığı bilinir. Ancak tam çakra bölgesine konulduğunda yüksek etki göstermesi nedeniyle kök ve kalp çakralarıyla içinde bulunduğu uyum daha sağlıklıdır.

Kök çakra, bireyin temellerini konu alan enerji bölgesinde bulunur. Ruhun dayanağı olan konuların belirlenmesini, bu alanlarda iyileşmeler yaşanmasını da Güneş taşı mümkün kılar. Hayatın rotasını çizerken bireye yardım ederek ikilemleri ve kararsızlıkları önler. Bu sayede kişinin kendinden emin şekilde geleceğe doğru attığı adımların arkasında gizlenir.

Kalp çakrası, duygular ve mantık arasında bir köprü görevi gördüğü için oldukça önemlidir. Güneş taşıyla birlikte daha iyi çalışmaya başladığında kişinin her durum karşısında çift yönlü düşünebilmesini sağlar. Ayrıca sevgi için yapılan fedakarlıkları sınırlayarak bireyin zarar görmesini engeller. İyi niyetinden dolayı kullanılan kişileri koruyarak gerçekleri fark etmelerini sağlar.

Güneş Taşının Uyumlu Burçları

Güneş taşı, gösterdiği etki ve faydalardan dolayı tüm insanların kullanabileceği bir doğal taştır. Kişiye iyiliği getirmesi ve kötülükten uzaklaştırması sebebiyle hayatın pek çok alanında iyileştirmeler yaşatır. Bu nedenle tüm burç sahipleri tarafından kullanılması mümkündür. Aslan ve terazi burçlarında daha iyi etki gösterdiği için bu burçlarla uyumlu olduğu belirlenmiştir.

Aslan burcunu güçlü kılan özellik cesareti ve özgüveni sayesinde elde ettiği başarıdır. Güneş taşı, aslan burcunun başarısını destekleyerek her durumda olumlu anlamda dikkat çekmesini sağlar. Hayattan beklentilerinin ne olduğuna karar vermesine yardımcı olurken geçmiş travmaları atlatmasını kolaylaştırır. Ayrıca Güneş taşı liderlik taşı olduğu için aslan burcuna en uygun görülen taşlardan biridir.

Adalet, terazi burcu için vazgeçilmez kavramlardan biridir. Hayatlarında da yaşadıkları her durumun dengeli olmasını isterler. Terazi burçlarının Güneş taşı sayesinde bu dengeyi oluşturmaları daha kolaydır. Yönetmeyi, tartışmayı, liderlik etmeyi, eşitliği ve özgürlüğü seven terazi burçları için Güneş taşı vazgeçilmez bir parçadır. Güneş taşı ayrıca hayatın her alanında başarıya daha rahat şekilde ulaşmalarına yardımcı olur.

Güneş Taşı Faydaları ve Zararları

 

Güneş taşı, doğanın bir parçası olduğu için çevresindeki varlıklarla yalnızca olumlu etkileşimler kurar. Kişinin kötümserliğini yok ederek daha iyimser bir birey olmasına yardımcı olur. Hastalıklara iyi geldiği için insan şifa getirir. Bu nedenle Güneş taşının herhangi bir zararından söz etmek mümkün değildir. Genel olarak kötü enerjileri kendisine çektiği için doğanın enerji dengesini düzenleyerek fayda sağlar.

Liderlik taşı olarak bilinen Güneş taşı, bireyin her alanda lider olarak öne çıkmasına imkan tanır. Liderlerin sahip olduğu ileri görüşlülük, dakiklik, sorumluluk bilinci, acil durum planlaması yapma gibi durumlarda başarı sağlar. Korkuların yenilmesini sağlayarak daima hedefe doğru gerçekçi adımlar atılmasına yardımcı olur. Ruhsal anlamda kişiyi sakinleştirerek kaygıları ortadan kaldırır.

Özgüveni güçlendiren Güneş taşı, ikili ilişkilerde uyum yakalanmasına destek olur. Kıskançlık krizlerine, öfke problemlerine, gereksiz kavgalara gerek kalmadan ilişkiyi yürütebilecek dengenin kurulmasını sağlar. Ayrıca aile bağlarının kuvvetlenmesi, hep birlikte hareket edebilme ve karar alabilme gibi durumların temelini atar.

Güneş taşının insan fizyolojisi üzerindeki katkıları da oldukça fazladır. Ağrı kesici özelliğinin yanında kronik hastalıkları iyileştirebilme yeteneği bulunur. Bağışıklık sistemi için faydalı olması pek çok hastalıktan korunmaya yardımcı olur. Omurga, boğazlar ve sindirim sistemi üzerinde etkisini daha iyi gösterir. Kilo almaya ve vermeye ihtiyacı olan kimselerin uyguladığı diyetlere bağlı kalmalarını sağlar.

 

 

Güneş Taşı Evde Nereye Konur?

Güneş taşını alırken gösterilen dikkati evlere yerleştirirken de göstermek gerekir. Özellikle açık alanlarda bulunması gereken bu taş çekmecelerde ya da saklamak için kullanılan keselerin içinde etki göstermez. Ayrıca ne için kullanıldığına bağlı olarak en uygun odanın seçilmesi gerekir. Banyolardan ve nemi yüksek olan şehirlerde bahçelere, balkonlara ya da çok sıcak olan odalara konulmamalıdır.

Güneş taşı, kariyer için oldukça faydalı olduğundan dolayı çalışma odalarına veya masalarına konmaya uygundur. Rüyaları düzenleyerek uyku düzeni oluşturması için yastıkların altında saklanabilir. Aile bağlarını güçlendirmesi bekleniyorsa salon veya oturma odası tercih edilmelidir. Çocukların gelişimine katkı sağladığı için çocuk odalarına da yerleştirebilir.

Güneş Taşı Nerede Satılır?

Yaygın şekilde bulunabilen Güneş taşına pek çok alandan ulaşmak mümkündür. Doğal taş satan mağazaların hemen hemen hepsinde aksesuar veya ev eşyası olarak yer alır. Hediyelik eşya mağazalarından veya dekorasyon ürün satılan dükkanlardan ulaşılabilir. İnternet üzerinden de farklı renklerine, modellerine, büyüklüklerine ve fiyatlarına erişim sağlamak mümkündür.

Güneş Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Güneş taşı, yarı değerli bir süs taşı olduğu için mücevherler kadar yüksek fiyatlara sahip değildir. Her bütçeye uygun renk, model, büyüklük ve çeşitleri bulunur. Manevi değeri maddi değerinden büyük olan Güneş taşının hangi marka adı altında satıldığı fiyatlarını etkilemektedir. Aksesuarlarda ya da dekorasyon ürünlerinde imzası geçen tasarımcı da fiyatlar üzerinde etkilidir.

Güneş Taşı Bakımı Ve Temizliği

Güneş taşı enerji alışverişi yapan doğal bir taş olduğu için bakımı esnasında doğal maddelere ihtiyaç vardır. Kırılgan ve çabuk çizilen bir yapısı olmaması sayesinde toprağın altında bir saat gömülü kalarak bakımı yapılabilir. Ayrıca akan su kaynağının altında bekletilmesi de negatif enerjileri taştan uzaklaştırır. Bu sayede enerji alışverişi yapmaya ara veren Güneş taşı bakım esnasında dinlenerek sonrasında daha iyi etkileşimler kurmaya başlar.

Güneş taşı, gücünü güneşten alan bir taş olduğu için bakımını güneş ışığı altında bekleterek yapmak mümkündür. Toprağın üzerinde veya pencere kenarlarında bile bakım yapmak mümkün olduğu için oldukça kolay şekilde enerjilerinden arınabilir. Ay taşıyla bir araya geldiğinde de dinlenmiş hissederek kendini temizleme şansına sahiptir.

Güneş Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Antik zamanlardan beri kullanılan Güneş taşının faydalarını gören insanlar, Güneş taşı hakkında bazı hikayeler uydurdu. Bunlardan biri, sürekli Güneş taşı kullanan bir savaşçıyla ilgilidir. Rivayetlere göre ülkesini korumak isterken yaralanan bir savaşçının kanı Güneş taşının üstüne akmıştır. Kan ve taş birbiriyle iç içe geçerek renk bakımından evrimleşmiş, üzerine yansıyan Güneş sayesinde de bu ismi almıştır.

Derslere veya sınavlara çalışırken başarıya ulaşmak için motivasyonu korumak oldukça önemlidir. Bu bakımdan, motivasyona en çok ihtiyacı olan öğrencilerimize Güneş Taşı Motivasyon Sağlayan Doğal Taş Bileklik alarak akademik hayatlarında başarılar dileyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.