Havlit / Howlite (Stres Taşı)

Havlit / Howlite (Stres Taşı)

Havlit Taşı Ne Anlama Gelir?

Doğada kendiliğinden oluşan Havlit taşı, bir enerji dengeleme taşıdır. Ortamda var olan negatif enerjileri kendine çekerek pozitif enerji oranının artmasına neden olur. Böylelikle insanların kendilerini daha rahat ve sakin hissetmesini sağlar. Manevi değeri paha biçilemez olduğu için kullanıcıları tarafından oldukça sevilerek kullanılan taşlardan biridir.

Havlit Taşı Oluşumu

Havlit taşının oluşumu milyonlarca yıl önceye uzandığı için insanların bile olmadığı bir zaman dilimden bahsedilir. O zamanlarda yaşanan volkanik olaylarda yeryüzüne çıkan magma bazı tepkimeler geçirerek taşın özelliklerinin oluşmasını sağladı. Özellikle kalsiyum ve borla geçirilen kimyasal tepkimeler Havlit taşına ait olan özellikleri belirlemektedir.

Enerjiler üzerinde etkisi bulunan Havlit taşı, bu etkisini oluşum sürecinde gördüğü manyetik etkilere borçludur. Gördüğü manyetik etkiler sayesinde doğanın enerji dengesini koruma görevini üstlenen taşlardan biridir. Bu sayede insanlar başta olmak üzere tüm canlılara fayda sağlamaktadır. Yalnızca ortamda bulunuyor olması bile kötü enerjilerin Havlit taşına doğru çekilmesine ve kaybolmasına neden olur.

Havlit Taşı Nerede Çıkar?

Dünya genelinde oldukça yaygın şekilde bulunan Havlit taşına Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Arizona ve Nevada eyaletlerinden ulaşılır. Bu bölgelerde oldukça büyük rezervlere sahip olduğu için pek çok ülkeye ihraç edilir. Ayrıca Kanada’da da Howlite ismiyle bilinen Havlit taşına ait büyük rezervler bulunur. Kırılgan bir taş olması çıkarılmasını zorlaştırdığı için uzman kişilerin ellerinden geçer.

Türkiye, Havlit taşının çıkarılabildiği 30 bölgenin arasında yer alır. Özellikle İç Anadolu’da bulunan rezervleri sayesinde genellikle ithal edilmesine gerek kalmaz. Türkiye’den çıkarılan taşlar aksesuar ve süs eşyası olarak kullanılabilirken, ticari rolü de önemlidir. Mermere benzeyen desenleri sayesinde diğer taşlardan kolayca ayrılır.

Havlit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

doğaş taşları satın alırken dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bunlardan ilki, güvenilir mağazalardan alışveriş yapmaktır. Alışverişin güvenli olması alınan Havlit taşının gerçek olduğunu, defolu ürünlerin satılmadığını, gereken durumlarda iade veya değişim yapılabileceğini gösterir. Bu nedenle bilinmeyen yerlerden ucuza almak doğru değildir.

Havlit taşının insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunur. Hastalıklara şifa, ruha direnç, zihne dinginlik verdiğinden dolayı sürekli tercih edilir. Bu bakımdan, taşın etkilerini ve faydalarını öğrenerek satın almak daha doğrudur. Hangi hastalıklara ve alanlara etki gösterdiğine bakarak alındığında özelliklerini fark etmek kolaylaşır.

Havlit gibi enerji dönüşümü yapabilen doğal taşların zaman zaman bakıma ihtiyacı olur. Bu nedenle özenli kullanabilecek kişilerin satın alması tercih edilir. Aksi taktirde Havlit taşının etkisi birkaç hafta sonra gözlemlenememeye başlar. Taşın eskidiği veya sahte olduğu düşünceleriyle ilgilenmek yerine bakımının yapılarak eski haline dönmesini sağlamak gerekir.

 

 

Havlit Gerçek mi Sahte mi? Nasıl Anlaşılır?

Oldukça yaygın şekilde bulunan Havlit taşının piyasadaki değeri de düşüktür. Bu nedenle genellikle sahte taş olarak satılmamaktadır. Gerçeği ve sahtesi arasındaki ayrımı doğal taşlar hakkında uzman olan kişiler yalnızca dokunarak bile yapabilmektedir. İlk kez havlit taşi alınacaksa gerçek olup olmadığı mutlaka bazı testlerle birlikte kanıtlanmalıdır.

Havlit taşının gerçek olduğunu gösterecek en etkili yöntem taşın bir bölümünü kırmaktır. Bu yöntemi denerken bileklik veya tespih gibi çok parçalı olmasına dikkat edilmelidir. Aksi taktirde estetik güzelliğinin bozulması veya alınmış olan eşyanın kullanılamaz hale gelmesi mümkündür. Eğer taşın içi de dışı gibi beyaz renkli ve siyah desenliyse gerçek olduğu anlaşılır. Ayrıca, kırılgan bir taş olduğundan dolayı taşı kıracak olan darbenin gücüne bakarak da karar verilebilir.

Havlit taşı, geçirdiği kimyasal tepkimeler sayesinde ısıya karşı dirençli bir taştır. Oda sıcaklığında soğuk olduğu için dokunulduğunda serinlik hissi vermesi gerekir. Ayrıca ateşe tutulduğu zaman renk değiştirmesi, soyulması, erimesi mümkün değildir. Eğer bahsi geçen durumlar gözlemlenmemişse taşın gerçek olduğuna karar verilebilir.

Havlit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mermer desenli ve opak görünümü sayesinde havlit taşı oldukça doğal bir görünüme sahiptir. Gözenekli bir yapıya sahip olduğu için darbeler karşısında kolayca kırılabilir. Mohs sertlik skalasında değeri 3’e yakın olduğundan dolayı aksesuarlardan ziyade hediyelik eşyalarda veya dekorasyon ürünlerinde kullanılmaktadır.

Havlit taşının en büyük etkisi hem bireydeki hem ortamdaki stresi azaltmaktır. İş görüşmelerinde, toplantılarda, önemli günlerde ve sınavlarda kullanılması tercih edilir. Uzun süre düzenli olarak kullanıldığında bireyin stresle baş edebilmesini ve kaygılarını yenebilmesini sağlar. Genel bir rahatlamaya kavuşturduğu için ruhsal hastalıklar üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Kalsiyum, bor, silisyum, oksijen ve hidrojen içeren Havlit taşı, mineral bakımından oldukça zengindir. Özellikle içerisinde bulunan Kalsiyum sayesinde çocukların büyüme ve gelişmesinde olumlu etkileri bulunur. Kemik sağlığını desteklediği için kırık ve çıkıklarda iyileşmeyi hızlandırır. Eklemleri güçlendirerek bu bölgelerde oluşabilecek kireçlenmelerin önüne geçer.

Havlit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Havlit taşı son zamanlarda popülerleştiği için doğal haliyle şekillendirilerek satılan bir doğal taştır. İmitasyonlarına çok sık rastlanmaz çünkü Havlit taşını boyayarak imitasyon taşlar üretilmektedir. Özellikle maviye boyandığında Turkuaz taşına benzediği için zaman zaman boyanarak satılmaktadır. Doğal bir taş olduğu için boyandığı zaman etkilerini kaybetmemektedir.

Havlit taşının bir diğer kullanım alanı tıptır. Doktorların doğrudan kullandığı bir tedavi yöntemi olmamasına rağmen halk arasında iyi geldiği bilinen hastalıklara karşı tercih edilmektedir. Özellikle iskelet sistemiyle ilgili olan rahatsızlıklarda ilk başvurulan taşlar arasında yer alır. Ayrıca, Havlit taşının bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi de vardır.

Stres taşı olması sebebiyle ruhsal hastalıkların ve sıkıntıların çözüm merkezi olarak Havlit tercih edilebilir. Bu durum, psikoloji alanında da kullanıldığının bir göstergesidir. Depresyon, anksiyete, kaygı bozukluğu, obsesif bozukluk gibi rahatsızlıkların iyileşmesinde oldukça etkilidir. Belirtilerin azaltılmasına katkıda bulunurken uygulanmakta olan tedavi yönteminin daha etkili olmasını sağlar.

Havlit Taşı Ritüeli, başta enerji temizleme ve stresten arınmak üzere yapılan ritüellerin tamamında bulunabilir. İkili ilişkiler, aile, kariyer, para alanlarında da bir ana taşın yanında destekleyici olarak kullanılması mümkündür. Genel etkisi ruhu rahatlatmak üzerine olduğu için yapılacak olan ritüellerde özel bir zamana ihtiyaç duymaz.

Mum ışığıyla aydınlatılan sessiz bir ortamda ritüel yapılması gerekir. Konsantrasyonun sağlanması için dikkat dağıtıcı unsurlar kişiden uzaklaştırılmalıdır. Havlit taşı cilde temas edecek şekilde tutulursa etkisini daha iyi şekilde hissetmek mümkündür. Bulunduğu alandaki negatif enerjileri çekerek ritüelin etkisini arttırır.

Havlit taşıyla yapılan ritüellerde, taşın bir yol gösterici olduğunu kabul etmek gerekir. Dışarı yaydığı pozitif enerjilere odaklanarak zihni iyi düşüncelerle meşgul etmek oldukça önemlidir. Bireyin ne istediğini bilerek ritüele başlaması, Havlit taşının da kararlı şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yaklaşık 20 dakikanın sonunda ritüel tamamlanır ve kısa sürede etkisini göstermeye başlar.

Havlit Hangi Çakraya Uyumlu?

Çakralar, vücudun bazı bölümlerinde yer alan önemli enerji merkezlerini temsil eder. Bu merkezlerde zaman zaman tıkanıklıklar oluşması çakraların kapanmasına ve etkilerini gösterememesine neden olur. Havlit taşıysa enerji yollarını açarak tüm çakralar üzerinde fayda gösterebilmektedir. En yüksek etkiyi taç ve üçüncü göz çakra için gösterdiğinden dolayı bu çakralara uyum sağladığı kabul edilir.

Taç çakra, kişinin bilincini temsil eden bir çakradır. Havlit taşının baş bölgesinde en üst kısma yerleştirilmesiyle açılmaya başlar. Bu sayede kişinin benliğine ulaşarak hayattan ne beklediğini, aslında nerede olmak istediğini, gelecek için hangi yolları çizmesi gerektiğini öğrenmesine yardımcı olur. İlahi konular ve dini inançlar da taç çakranın kapalı olmasında zayıflama gösterebilir.

Üçüncü göz çakrası, Havlit taşının iki kaşın arasına yerleştirilmesiyle açılmaya başlar. Kişinin altıncı hissinin güçlenmesini sağlayarak ilk etkisini göstermiş olur. İç sesin her zaman doğruyu göstermesini sağladığı için bireyin önemli konularda hata yapmamasını sağlar. İnsanların aslında ne düşündüklerini ve hissettiklerini anlamada etkili olduğundan dolayı bireyin duygusal anlamda kullanılmasının önüne geçer.

Havlit Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşlar enerji alışverişi yaparken insanların hangi özelliklere sahip olduğuna bakmazlar. Bu nedenle her burç sahibinin Havlit taşını kullanabilmesi, faydalarını görebilmesi mümkündür. Her burçta olduğu gibi her yaş grubunda ve cinsiyette olan bireyler de Havlit taşını özgürce kullanabilir.

Havlit taşının Akrep, yay ve aslan burçlarında daha iyi etki gösterebildiği için bu burçlarla uyum sağladığı kabul edilmektedir. Aslan burcu üzerindeki en büyük etkisi kimlik arayışını sonuçlandırmaktır. Ayrıca liderlik özelliklerini destekleyerek, liderlik yaptığı anlarda stresle savaşmasına engel olur. Sakinleştirici özelliğiyle birlikte aslan burcunu daimi başarıya götürür.

Akrep burcuyla uyum sağlayan Havlit taşı, mücadeleci akrep ruhlarının savaşlarını kazanmasını sağlar. Hırsın gözlerini kör etmesine izin vermediği için yanlış kararlardan korur. Bireylerin çekiciliğini arttırarak diğer insanlar tarafından dikkat çekmelerine olanak tanır. Havlit taşı, akrep burcunu güvenilir ve kaliteli insanlarla iletişim kurmaları için destekler.

Yay burçlarının en olumsuz özellikleri duygularına bağlı hareket etmeleri ve bu durumun farkında olmamalıdır. Havlit taşı kullanılmaya başlandığında kalp ve mantık arasında denge kurulur. Böylelikle yay burçlarının iyimserlik, şefkat, sevgi gibi duygularının kullanılması engellenir. Geçmişte yaşananlardan ders almayı sağlayarak geleceğe hazırlama etkisi de bulunmaktadır.

Havlit Taşı Faydaları ve Zararları

Havlit taşının her yaş grubunda ve cinsiyette kullanılması uygundur. Bebeklerin ve çocukların büyüme çağını desteklediği için yarar sağladığı bilinir. Bu nedenle Havlit taşının herhangi bir zararından bahsetmek mümkün değildir. Bireyi, ortamda bulunan kötü söz ve düşüncelerden koruduğu için yalnızca yararları bulunur.

Havlit taşı, psikolojik olarak kişiyi rahatlattığı için farklı alanlarda başarı elde etmeye yardımcı olur. Kişinin iletişim becerilerini geliştirerek insanlarla kurulan bağları güçlendirir. Kendini ifade etme, düşünceleri daha rahat aktarma, karşı tarafı dinleme gibi özellikler kazanılmasını sağlar. Yaşanan zorlukların üstesinden gelebilmek ve sıkıntılar karşısında çözüm yolu üretmek konusunda çözüm yolu gösterir.

Fizyolojik pek çok etkisi bulunan Havlit, hormonal sistemi düzenlediği için hastalıklardan korur. Kanı ve iç organları toksinlerden arındırdığı için zararlı yiyecek ve içeceklerden arınmayı kolaylaştırır. Bu sayede kilo alıp vermek için yapılan diyetlerin etkisini arttırır. Kalsiyum içerdiğinden dolayı diş ve kemik sağlığı üzerinde de faydaları bulunmaktadır.

Havlit taşının önemli etkilerinden biri sanatsal duyarlılığı geliştirmektir. Hayal gücünü daha iyi kullanabilmeyi sağladığı için bireyin oluşturduğu sanat eserlerinde kendisini daha iyi ifade edebilmesine olanak tanır. Ayrıca insanların sahip olduğu bencillik duygusunu yok ederek daha sevgi dolu, paylaşımcı ve empati yapabilen bireyler haline getirir.

Havlit Taşı Evde Nereye Konur?

Süs eşyası olarak alınan Havlit taşlarının yerleştirileceği alanlar dikkatli şekilde seçilmelidir. Etkisini gösterebilmesi enerji dönüşümü yapması gerektiğinden dolayı kapalı kutulara, dolaplara veya çekmecelere bırakılmamalıdır. Kullanılmadığı zaman yumuşak bir beze sarılarak saklanması, dış yüzeyinin zarar görmemesi açısından önemlidir.

Stres taşı olan Havlit, genellikle stresi yoğun olduğu ortamlara bırakılmalıdır. Aile içindeki gerginlikleri bitirmesi açısından evin en çok kullanılan bölgelerine yerleştirilmelidir. Eşler arasındaki sorunların çözüme kavuşması için kırılmayacak boyuttaki eşyalar yastığın altına konulabilir. İş ve okul stresinden arınmak amacıyla çalışma odalarında, kütüphane raflarında veya çalışma masalarında bulundurulabilir.

Havlit Taşı Nerede Satılır?

 

Yaygın bir kullanımı olduğu için Havlit taşına ulaşmak oldukça kolaydır. Giyim mağazalarının aksesuar bölümlerinde, bijuteri dükkanlarında, hediyelik eşya mağazalarında satışı mevcuttur. Özellikle doğal taş satan mağazaların çoğunda yer almaktadır. İnternet üzerinden de satılabilen Havlit taşının her zevke uygun renklerine ve modellerine ulaşmak mümkündür.

 

 

Havlit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Süs taşlarından biri olan Havlit, piyasada oldukça uygun fiyatlara bulunmaktadır. Normal doğal taş fiyatlarından daha ucuza satılmasını nedeniyle pahalı taşların imitasyonlarının yapılmasında kullanılabilir. Her bütçeye uygun olduğundan dolayı ilk kez doğal taş almak isteyenler için tavsiye edilen bir taştır.

Havlit taşının fiyatlarını etkileyen farklı kriterler vardır. Bu kriterler taşın rengine, büyüklüğüne, tasarımına bağlı olarak artıp azalabilir. Yanında kullanılan diğer materyallere bağlı olarak fiyatları değişiklik gösterebilir. Genellikle ucuza satılan bir taş olmasına rağmen hangi markanın sattığı, nereden sipariş edildiği veya özel tasarım olması gibi durumlar fiyatlarda yükselişe neden olabilir.

Havlit Taşı Bakımı ve Temizliği

Havlit taşının bakımı ve temizliği birbirinden ayrı kavramlardır. Temizlik, yalnızca dış yüzeydeki kirleri temizlemek anlamında kullanılırken; bakım, taşın enerjilerden arındırılması anlamına gelir. Yüzeysel kirler nemli bir bez yardımıyla temizlenebilmektedir ancak taşın bakımı için doğal maddelere ihtiyaç duyulur. Bu maddeler genellikle toprak, su veya güneş ışığı olarak tercih edilir.

Kırılgan bir yapısı olan Havlit taşının çizilmesi ve eski görünmeye başlaması oldukça hızlı gerçekleşir. Bu nedenle kuru toprağa gömmek yerine güneş ışığı alacak şekilde toprağın üzerinde bekletilmesi daha doğru olur. Toprak, yaklaşık bir saat içinde taşta bulunan negatif enerjileri çekerek dinlenme ortamı oluşturur. Bu sayede bakımı tamamlanarak taşın eskisinden iyi etkiler göstermesini sağlar.

Havlit taşına bakım yapılırken tercih edilen en sağlıklı yöntem akan bir su kaynağı altında bekletmektir. Akan su yardımıyla taşta bulunan kötü enerjiler uzaklaşır. Ayrıca diğer doğal taşların yanında bir gece bırakılması Havlit taşının dinlenmesine yardımcı olur. Son olarak, bir adaçayı tütsüsü yardımıyla kötü enerjiler taştan uzaklaştırılabilmektedir.

Havlit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Hindistan, pek çok doğal taşın çıkarılabildiği zengin madenlere sahip olan bir ülkedir. Havlit taşı da Hindistan’ın farklı bölgelerinde çıkarılabilmektedir. 19. yüzyılda keşfedilen Havlit, kısa süre içinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle Hindistan’da yapılan ritüellerde ve bazı dini inançlarda önem kazanmıştır. Gelenek haline gelen inanca göre, Havlit taşı gözlere iyi gelir ve psişik durumlarda etkili olduğu söylenir.

Siyah ve beyaz renkleriyle bir mermer görünümü oluşturan Havlit taşı, strese karşı dayanıklılık oluşturur. Sizler de zor günlerinizde yaşadığınız stresi azaltmak için kendinize Havlit Taşı Doğal Taş Kütle hediye ederek mutluluğa yaklaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.