Heliodor / helyolite (Yaşam Taşı)

Heliodor / helyolite (Yaşam Taşı)

Heliodor Taşı Ne Anlama Gelir?

Doğada sarı ve yeşil tonlarında bulunan Heliodor taşı, Sarı Zümrüt olarak bilinen bir taştır. Gösterişli olması nedeniyle yarı değerli bir süs taşı olarak kabul edilir. Sarı Beril taşıyla karıştırılabileceği için sık sık uzman kişilerin yaptığı incelemelerden geçer. İnsana ve doğaya pek çok faydası bulunan Heliodor taşının içinde eser miktarda uranyuma rastlanabilmektedir. Bu nedenle kullanımında dikkatli olunması gerekir.

Heliodor Taşı Oluşumu

İlk olarak 1910 yılında keşfedilen heliodar taşının oluşum serüveni milyonlarca yıl öncesine dayanır. Magmanın yeryüzüne çıktıktan sonra geçirdiği sıcak soğuk tepkimeleriyle Heliodor taşının ilk temelleri atıldı. Bu aşamayı takip eden kimyasal tepkimelerin ardından son halini alarak doğanın enerji dengesini korumaya başladı.

Heliodor, negatif enerjileri kendisine çekerek çevresindeki pozitif enerji miktarını arttıran bir taştır. Bu durum, oluşum sürecinde yaşadığı manyetik etkenlerle ilgilidir. İnsanlar tarafından kullanılmasa bile bulunduğu her alanda etkilerini göstermeye başlar. Özellikle çıkarılmadan önce bulunduğu kayaçların yanında ferah bir atmosfer oluşturmasıyla bilinir.

Heliodor Taşı Nerede Çıkar?

Dünyanın pek çok bölgesinde Heliodor taşına ulaşmak mümkündür. Zengin mineralli bir yapısı olduğu için çıkarıldığı bölgelerde tarımın bereketlenmesini, insanların daha huzurlu şekilde yaşamasını sağlar. Başta Meksika, Amerika ve Rusya bulunsa da büyük rezervleri olan kaynakları Fransa, Kanada, Pakistan, Ukrayna ve Norveç’te de yer almaktadır.

Heliodor taşının Türkiye’den çıkarılma ihtimali olan bir kaynak yoktur. Günümüzde işlenerek satışa sunulan taşların tamamı ithal edilen ürünlerdir. Yaygın bulunduğundan dolayı Heliodor taşına istenilen her zamanda ulaşmak mümkündür. Zaman zaman saf halde alınan taşların farklı çeşitleri hem mağazalarda hem de internette yer almaktadır.

Heliodor Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Heliodor, oldukça güçlü bir biçimde enerji alışverişi yapan doğal taşlar arasındadır. Rengi, parlaklığı, yapısı ve özellikleri nedeniyle hem alırken hem de kullanırken dikkatli olunması gerekir. Özellikle taşın imitasyon olup olmadığını kontrol etmeden alışverişin tamamlanması sorunlara yol açabilir. İmitasyon taşlar yalnızca görünüş olarak Heliodor taşına benzediği için insana fayda sağlayan herhangi bir etkileri bulunmaz.

Sarı Zümrüt taşına benzetilen Heliodor, oldukça şık bir görünüme sahiptir. Bu nedenle aksesuarlarda ve süs eşyalarında bulunarak yerleştirildiği alana şıklık katar. Düzenli olarak kullanılması gerektiği için genellikle gösterişe meraklı olan insanların alması tercih edilir. Etkilerini ve faydalarını gösterebilmesi için Heliodor taşının sevildiğini hissetmeye ihtiyacı vardır. Kişinin içine sinen modeli ve renk tonunu tercih etmesi oldukça önemlidir.Pek çok faydası bulunan Heliodor taşı hakkında bilgi edinmeden önce alışverişi tamamlamamak gerekir. Yaşam taşı olduğu için bireyin yaptığı her işten zevk almasını, bu sayede motivasyonunu yüksek tutmasını sağlar. Şifa olduğu konularda güçlü etkiler göstererek hastalıklara yakalanmayı güçleştirir. Zaman zaman bakım yapılması gerektiğini ve taşı özenli şekilde kullanmanın önemli olduğunu unutmamakta fayda vardır.

 

Heliodor Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Heliodor taşı, genellikle doğal taş koleksiyoncularının vazgeçilmez taşları arasında bulunur. Bu nedenle manevi açıdan oldukça kıymetli bir taştır. Gerçek olup olmadığına dikkat edilmeden alışverişin tamamlanmaması gerekir. Heliodor taşı doğada sarı, turuncu ve yeşil tonlarında bulunan sert bir taş olduğu için dış görünüşü bu kriterlere uymuyorsa sahte olduğunun anlaşılması gerekir.

Heliodor taşının gerçek olduğunu anlamak için en çok tercih edilen yöntem taşın kırılmasıdır. Ancak taş yarı saydam bir haldeyse kırmaya gerek yoktur. Opak görünen Heliodor taşların imitasyon olma ihtimali yüksek olduğu için küçük kısmının kırılarak iç ve dış renkleri arasındaki uyum kontrol edilmelidir. Eğer arada renk farkı yoksa taşın gerçek olduğuna karar verilebilir.

Isıl işlem uygulandığında şeffaflaşan ve beyaz bir görünüme ulaşan Heliodor taşını ısıtmak oldukça risklidir. Eğer ateş altında uzun süre kalırsa sarı görünümü kaybedebilir. Bu nedenle ateşe kısa süre tutmaya dikkat edilmelidir. İmitasyon taşlar birkaç saniye içinde erimeye, renk atmaya veya soyulmaya başlayacağı için kendilerini ele vereceklerdir.

Heliodor Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Sertlik skalasındaki değeri 8 olan Heliodor, oldukça dayanıklı bir taştır. Bu nedenle oluştuğu yerden çıkarılması, işlenmesi, parçalanması da oldukça zordur. Berraklığı oldukça iyi olduğu için imitasyonlarının üretilmesi zordur. Aşınmalara, darbelere ve çizilmelere karşı dirençli bir yapısı bulunur. Altıgen kristal sisteminde yer aldığı için oldukça şık görünür.

Heliodar taşının en çok uyum sağladığı taş Akuamarin taşıdır. Birlikte kullanıldıkları zaman hayatın pek çok alanında yükseliş, başarı, zafer görülür. Bu nedenle bileklik, tespih ve küpe gibi aksesuarlarda sürekli yan yana görülür. Enerji dönüşümlerini güçlendiren iki taş sayesinde kişinin stresten arınması, sağlığına kavuşması, imkansız gibi görünen mucizeleri yaşaması mümkündür.

Heliodar taşı, kullanılmaya geç başlanan doğal taşlar arasında olduğu için gösterdiği tüm etkiler bilinmemektedir. Buna rağmen, psikolojik ve fizyolojik alanda çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek bedeni korurken insana yaşama sevinci vererek ruh hastalıklarına karşı önlem alınmasını sağlar. Bu nedenle her yaş grubunda ve cinsiyette kullanılması uygundur.

Duygusal anlamda iyileştirici olan Heliodor taşı, bireyin hayattan ne istediğini anlamasına yardımcı olur. Önemli karar aşamalarında kişi için neyin doğru neyin yanlış olduğunu gösterir. Özgüveni yükselten etkisi sayesinde risk almayı kolaylaştırır. Böylelikle emek harcadıktan sonra gelen başarının daha büyük ve ses getirici olmasını sağlar.

Heliodor Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Genellikle aksesuar ve dekoratif eşyalarda yer alan Heliodor taşı birbirinden değişik alanlarda kullanılmaya uygundur. Tercih edilmemesine rağmen boya üretimlerinde, renkli cam ve porselen yapımında yer alabilir. Maliyetli olduğundan dolayı daha ucuz taşlara yönelmesine rağmen petrol çıkarılmasında da sızıntıyı engellemek amacıyla kullanılabilecek bir yapısı vardır.

İnsan sağlığına gösterdiği faydalardan dolayı alternatif tıpta Heliodor taşından faydalanılmaktadır. Özellikle bulaşıcı hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğu için mevsim geçişlerinde kullanılır. Kalp ve damar sağlığına faydalı olması, tansiyon hastalarının kullanabilmesini sağlar. Ayrıca uygulanan tedavilerin etkisini güçlendiren bir etkisi vardır.

Yaşam taşı olması sebebiyle ruhsal anlamda Heliodor taşının gösterdiği sınırsız fayda vardır. Ruh sağlığının korunması, olaylara duygusal ve mantıksal açıdan yaklaşılması gibi özellikler kazandırır. Bu nedenle psikolojideki yeri oldukça önemlidir. Depresyon, kaygı bozukluğu, takıntılar üzerinde olumlu etkiler göstererek bireylerin normalleşmesine yardımcı olur.

Heliodor Taşı Ritüeli

Heliodor taşıyla yapılan ritüeller kişiden kötülüğü uzaklaştırmaya ve iyiliği yaklaştırmaya yardımcı olur. Eksik hissedilen konularda tamamlanmalar yaşatarak hayata daha sıkı tutunabilmeyi sağlar. Odaklanmaya yardımcı olduğu için ritüel boyunca konsantrasyonun bozulması mümkün değildir. Genellikle yeni ay ve dolunay zamanlarında yapılan ritüellerde daha iyi etki gösterir.

Heliodar taşı, bireyin köklenmesine ve hayatını hangi temeller üzerine atacağını seçmesine yardım eder. Aşk, kariyer, sağlık, enerji temizleme ve stresi azaltma gibi ritüellerde bulunarak istenilenin ne olduğunun fark edilmesini sağlar. Mum ışığında veya loş ortamlarda Heliodor taşına dokunarak yapılan ritüellerin etkisi daha iyi şekilde gözlemlenir.

Heliodor taşıyla ritüel yapmak kişinin saklı olan duygularını yeniden canlandırır. Kişinin kaybettiği umudunu bulmasını sağlayarak hayata daha pozitif şekilde yaklaşmasına yardımcı olur. Ruhsal anlamda güçlendirici bir taş olduğu için ritüellerin etkisini de arttırır. Bu sayede isteklere daha kolay kavuşmak, dileklerin kabul olması, duaların cevaplarına kısa sürede ulaşılması gibi etkiler gösterir.

Heliodor Hangi Çakraya Uyumlu?

Asıl amacı enerjiyi temizlemek ve düzenli akışını sağlamak olan Heliodor taşının çakralar üzerinde de faydası vardır. Vücudun önemli merkezleri olan çakraların açılması Heliodor taşını düzenli kullanmakla mümkün olur. Özellikle uyumlu olduğu taç çakra ve solar pleksus çakrasının olduğu bölgede bekletilmesi daha iyi etki alınmasını sağlar.

Taç çakra, Heliodor taşıyla en iyi şekilde uyum sağlayan çakradır. Yaşam taşı olması, taç çakranın bireyi yaşama bağlayan özelliklerini açığa çıkarır. Böylelikle yaşamdaki hedefler belirlenir, ideallere doğru emin adımlarla yaklaşılır. Evrenle ve yaratıcıyla ilgili bağları güçlendirerek dünyanın nimetlerinden faydalanmak mümkün hale gelir. Ayrıca Heliodor taşıyla açılabilen taç çakra, rüyaların anlam kazanmasını sağlar.

Solar pleksus, vücutta bulunan en önemli üçüncü enerji merkezidir. Kişinin maddi ve manevi olarak bütünleşmesini sağladığı için Heliodor taşıyla uyum içindedir. Para çakrası olarak bilinmesinin nedeni kişiye bolluk ve bereket getirmesinden kaynaklıdır. Hayatla tek başına mücadele edebilme, başka insanlara bağlı kalmama, özgürlüğe önem verme gibi özellikler kazandırır. Heliodor taşı sayesinde daha iyi çalışarak sezgilerin güçlenmesinde etkili olur.

Heliodor Taşının Uyumlu Burçları

Doğada kendi halinde dururken bile enerji dengesini koruyan Heliodor taşını kullanmak için herhangi bir özelliğe sahip olmaya gerek yoktur. Tüm insanlar üzerinde fayda göstermesinden dolayı tüm burç sahipleri kullanabilmektedir. Aslan, akrep ve terazi burçlarından aldığı enerji daha güçlü olduğundan dolayı bu burçlarla uyum sağladığı bilinmektedir.

Aslan, terazi ve akrep burçları düzenli olarak Heliodor taşı kullanırsa benliklerini koruma şansı elde ederler. Her zaman sezgilerine güvenerek hareket eden burçlar oldukları için yanılma payları düşer. Gizli saklı olayların iç yüzünü görme şansı elde ederler. Hangi insanlara güvenebileceklerini tek bakışta anlayarak duygularını koruma şansına erişirler.

Heliodor taşının uyumlu olduğu burçlarda gösterdiği etkiler oldukça fazladır. Manevi faydalarının yanında bedensel faydalar da sağlayarak burç sahiplerinin sağlıklarını korumasına yardımcı olur. Duygu durumu değişikliklerinde baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik gibi semptomların görülmesini engeller. Tene değdiği durumlarda daha iyi etki gösterdiği için aksesuar olarak kullanılmasında fayda vardır.

Heliodor Taşı Faydaları ve Zararları

Çıkarıldığı bölgeye bağlı olarak zaman zaman uranyum içerebilen Heliodor taşını kullanırken dikkatli olmak gerekir. Eser miktarda olmasına rağmen temizlenerek satışa sunulan Heliodor taşı, temizlenmeden satıldığında radyasyon yayabilir. Bu nedenle yeşil tonlarını satın alırken üzerinde uranyum kalıntıları olup olmadığını kontrol etmek oldukça önemlidir.

Heliodor, gösterdiği iyi etkiler nedeniyle herkesin ihtiyacına göre kullanabileceği bir doğal taştır. Her zaman kötülüğün kaybetmesine ve iyiliğin kazanmasına yardımcı olduğu için dünyayı daha güzel bir hale getirir. Empati, yardımseverlik, sevgi, aşk, bağlılık gibi duyguları güçlendirerek insan ilişkilerini güçlendiren bir etkisi bulunmaktadır.

Sindirim sisteminin çalışmasını düzenleyen Heliodor, bu sistemde görevli olan organların sağlığını korur. Sert darbeler veya kazalar sonucunda özellikle beyin sarsıntısı geçirmemeyi sağlar. Gözü koruduğu için görme bozukluklarını tedavi eder. Travmaların atlatılmasında etki göstererek kişinin ruhsal anlamda sakinleşmesine yardımcı olur.

Kişinin enerji seviyesini yükselttiği için kronik yorgunluğa, halsizliğe ve ilgisizliğe iyi geldiği gözlemlenir. Parlak ve altın sarısı olarak bulunan modellerinde bu özelliği daha net şekilde görülür. Sürekli kullanıldığı zaman üşengeçlik ve tembelliğin yerini motivasyon ve çalışkanlık alır. Akademik ve iş hayatında başarı sağladığından dolayı derece yapmaya, terfi atlamaya veya ödül kazanmaya yardımcı olur.

 

Heliodor Taşı Evde Nereye Konur?

Süs eşyası olarak kullanılan Heliodor taşlarının nereye yerleştirildiğine dikkat etmek gerekir. Genellikle kullanım amacına bağlı olarak farklı odalarda bulunabilmektedir. Yüksek sıcaklıklardan etkilenebildiği için ısıtıcıların yanına, kaloriferlerin üzerine konulmamalıdır. Nemden zarar görmemesi adına banyolarda uzun süre bulundurmamak, aksesuar olarak kullanılıyorsa duş almadan önce çıkarmak gerekir.

Uyku düzeni sağlayan, kişinin karakter gelişimine yardımcı olan etkisi nedeniyle yatak odalarında Heliodor bulundurmak oldukça faydalıdır. Uyku saatlerinde yatağa çok yakın olmayan alanlara yerleştirilmesinde fayda vardır. Gözle görülebilen açık alanlara, masaların üstlerine veya kapaksız dolap raflarına bırakılabilir.

Aile bağlarını güçlendirmesi açısından toplu şekilde kullanılan alanlara yerleştirilmesi daha doğrudur. Özellikle akşam vakitlerinde salonda veya oturma odasında bulundurulmalıdır. Hava sıcaklığı orta düzeydeyse balkon ve bahçe masalarında yer alarak keyifli vakit geçirilmesine yardımcı olur. Başarı ve para getirmesi isteniyorsa çalışma yapılan alanlara bırakılmalıdır.

Heliodor Taşı Nerede Satılır?

Heliodor taşı genellikle aksesuar ve süs eşyası olarak satıldığı için bu alanlarda satış yapan mağazalarda bulunmaktadır. Bazı giyim mağazalarının aksesuar reyonlarında veya kuyumcularda da yer alabilmektedir. Genellikle internet üzerinden ulaşmak daha kolay olduğu için farklı markalara ait web sitelerinden alışveriş yapılabilir.

Heliodor Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşlar mücevher olarak kabul edilmedikleri için her bütçeye uygun şekilde satışa sunulur. Heliodor taşı da dileyen herkesin alabileceği kadar uygun fiyatlara sahiptir. Diğer taşlarla beraber kullanılması, taşın boyutu veya satın alınan mağazanın marka değeri fiyatlarının yükselmesine neden olabilir. Genellikle en ucuz modelleri içindeki taş miktarı az olduğu için kolyelerdir. Ayrıca taşın ne kadar parlaklığı, sarı veya yeşil olması, saydamlığı gibi etkiler de fiyatları değiştiren durumlardır.

Heliodor Taşı Bakımı ve Temizliği

Güçlü enerji dönüşümleri yapan Heliodor taşı, bir süre sonra beklenilen etkileri göstermemeye başlar. Bu durumda taşın bakım zamanının geldiği anlaşılabilir. Genellikle iki haftada bir bakıma ihtiyaç duysa da, az kullanıldığı dönemlerde ayda bir bakım yapılması uygundur. Kötü enerjilerden temizlenmesine ve taşın dinlenmesine yardımcı olan bakımlar sayesinde taşın en iyi verimle çalışmasına yardımcı olunur.

Heliodor taşına bakım yapmak için toprak, su, güneş veya ay ışığı kullanmak oldukça uygundur. En iyi etkiyi toprağa gömülerek alsa da akan bir su kaynağının içinde bekletilmesi de kötü enerjilerden arınmasını sağlar. Eğer su veya topraktan yardım alınamıyorsa güneş veya ay ışığı altında bekletilerek dinlenmesine yardımcı olunmalıdır.

Heliodor Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Çok geç keşfedilmesine rağmen farklı alanlarda kullanılabilen Heliodor taşı, çeşitli ayinlerde de yer alabilmektedir. İnancı güçlendiren, yaşamı temsil eden ve insanları birbirine çeken etkileri sayesinde yapılan ayinleri ilahi bir boyuta ulaştırdığı düşünülür. Bu nedenle, yaygın olmayan dinlerde dini motif olarak kullanılabilen bir doğal taştır.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.