Hematit / Hematite (Eklem Taşı)

Hematit / Hematite (Eklem Taşı)

Hematit Taşı Ne Anlama Gelir?

Hematit taşı, bireyin bedeninde bulunan negatif enerjileri uzaklaştırmaya yardımcı olan doğal bir mineraldir. Sakinleştirici etkisinden dolayı kötü düşüncelerden uzak durmayı sağlar. Böylelikle insanların daha enerjik, canlı, neşeli, mutlu ve rahat olmasına olanak tanır. Genellikle aksesuar veya süs taşı olarak ruhsal veya bedensel şifa istendiği zamanlarda kullanılır.

Hematit Taşı Oluşumu

Hematit taşının oluşumu milyonlarca yıllık bir süreçtir. İlk olarak volkanik hareketlerle birlikte yeryüzüne çıkan magmanın soğumasıyla temelleri atılır. Ardından kaya parçalarının çevresinde bulunan diğer minerallerle tepkimeye girmesi ve şekil değiştirmesi gerekir. Özellikle oksijenle girdiği tepkimeler içyapısındaki kırmızılığı oluşturduğu için oldukça önemlidir.

Hematit taşı, oluşumu süresince bazı manyetik etkilere maruz kalır. Bu etkiler bir dönüşüm geçirmesine neden olduğu için pozitif ve negatif enerji dönüşümü yapabilme özelliği kazanır. Çıkarıldığı zamana kadar doğanın, çıkarıldıktan sonra da insanların üzerinde etki göstererek enerji dengesini pozitif yönlü hale getirir.

Hematit Taşı Nerede Çıkar?

Oldukça güçlü bir topraklama taşı olan Hematit, dünyanın farklı bölgelerinden çıkarılabilmektedir. Bu nedenle yaygın ve ulaşılması kolay bir taştır. Başta Çin, Hindistan ve Madagaskar olmak üzere Fas ve Brezilya üzerinde de kaynakları bulunmaktadır. Oksitler sınıfında yer alan Hematit taşı genellikle büyük kütleler halinde çıkarılmaktadır.

Türkiye, doğal taşlar bakımından zengin madenlere sahip olsa da Hematit taşına ait bir kaynağı bulunmamaktadır. Buna rağmen Hematit taş kütleleri, aksesuarları ve süs eşyaları kolaylıkla ulaşılabilecek bir durumdadır. Özellikle koleksiyoncuların aradığı bu taş, şık görüntüsü ve parlaklığı sayesinde bulunduğu her ortama kolayca uyum sağlamaktadır.

Hematit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşların en önemli özellikleri bireyin enerji dengesini oluşturmalarıdır. Bu nedenle tüm doğal taşları alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Hematit taşını alırken de dikkatli olmak, enerji dönüşümü yapamayacak olan sahte taşların alınmaması gerekir. İmitasyon taşlar piyasada oldukça yaygın şekilde yer aldığından dolayı alışveriş sırasında taşın gerçek olduğunu kanıtlayan testler yapılmalıdır.

İnsanların enerjisinden doğrudan etkilenen Hematit taşı, sevilmediğini hissettiğinde faydalarını yeterince gösteremez. Bu nedenle alınacak olan taşın fiziksel görünümü ve oluşturduğu hissiyatı beğenmek gerekir. Aksi durumda taşın düzenli kullanılmaması gibi durumlar yaşanabilir. Hematit taşı da kullanılmadığı için enerji dönüşümü yapamayarak beklentileri karşılayamamış olur.

Hematit taşını satın alırken taş hakkında bilgi edinmek gerekir. Özellikle şifa istenen konuda etkisi olup olmadığını öğrenmeden kullanmak doğru değildir. Eğer fiziksel ve ruhsal açıdan yaşanan rahatsızlıkları tedavi eden, eksikleri tamamlayan özellikleri biliniyorsa gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Ancak kullanmadan önce bünyesindeki enerjilerden arınması için bakım yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

 

Hematit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Piyasada Hematit taşının gerçekleri kadar imitasyonları da mevcut olduğu için taşın doğallığının nasıl kanıtlanacağını bilmek gerekir. Diğer taşlara göre daha kolay ayırt edilen Hematit taşının gerçek olduğunu gösteren en etkili yöntem taşı kırmaktır. Dış rengi metalsi tonlara sahip olsa da içinin kırmızı olması taşın gerçek olduğunu ifade eder.

Oda koşullarında oldukça soğuk olan Hematit taşı, normal koşullarda sıcak bir dokuya sahipse sahte olduğunu belli eder. Ayrıca ısı alışverişini hızlı şekilde yaptığı için kişinin elinde tutması halinde hızlıca ısınır. Bu sayede taşa yalnızca dokunarak, kırma yöntemiyle estetik güzelliğini bozmadan gerçek olup olmadığını anlamak mümkündür. Ancak bu yöntem biraz riskli olduğu için taşlar hakkında bilgili olmayan kimseler diğer yolları da denemelidir.

Hematit taşının gerçek olduğunu gösteren diğer unsurlardan biri, alışveriş yapılan mağazanın güvenilir olmasıdır. Kendini doğal taşlar konusunda tanıtarak isim yapmış yerlerden alışveriş yapıldığında taşın gerçekliğini kontrol etmeye gerek kalmaz. Ayrıca bazı taşların yanında doğallığını gösteren sertifikaların bulunması da kullanıcıların içini rahatlatabilir.

Hematit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Hematit taşı, değişken bir görünüme sahiptir. Zaman zaman opak modelleri bulunsa da gri tonları çoğunlukla parlaktır. Parlatılmaya müsait bir taş olduğundan dolayı genellikle estetik görüntü oluşturmak için parlatılarak piyasaya sürülür. Sertlik skalasında 6’ya yakın bir değeri olması orta derecede sert bir taş olduğunu ifade eder. Bu özelliği sayesinde aksesuarlarda ve süs eşyalarında kullanılmaya uygundur.

Hematit taşının içi demir ve oksijenin tepkimeye girmesiyle meydana gelen kırmızı tonlarındadır. Bu nedenle tamamen kapalı şekilde çıkarılamayan taşlarda ara ara kırmızı veya turuncu çizgilerin, beneklerin, deliklerin görülmesi muhtemeldir. İçerdiği demir miktarı sayesinde mıknatısların çektiği bir taş olması da oldukça önemli bir özelliğidir.

Uzun yıllardan beri farklı amaçlarla kullanılan Hematit taşı, bulunduğu her alanda insanlara fayda sağlamaktadır. Her zaman iyiliği çağıran ve iyi durumlar destekleyen bir etkisi mevcuttur. İnsanları büyü, sihir, muska, nazar gibi kötü enerjilerden koruduğuna inanılır. Ayrıca fiziksel anlamda daha sağlıklı bir yaşam sürebilmenin sırrını taşır.

 

Hematit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Hematit, genellikle aksesuar ve süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Satış yoğunluğundan ve taşın yaygın kullanımından dolayı doğal taş ticaretinde önemli bir yere sahiptir. Bulunduğu yer ortamda stresi azalttığı için evlerde, iş yerlerinde, arabalarda, kafe ve restoranlarda kullanılması uygundur. Parlak gri ve siyah renkleri sayesinde hem doğal hem de gösterişli alanlara uyum sağlayabilmektedir.

Hematit taşı stresi azaltan, bu nedenle insanı rahatlatan bir etkiye sahiptir. Özellikle psikoloji alanında kullanıldığında yaşanan travmaların atlatılmasını kolaylaştırır. Kişinin kendisini daha iyi ifade etmesine yardımcı olacağı için sorunun temelden çözülmesini sağlar. Depresyon, kaygı bozukluğu, anksiyete, öfke problemleri ve benzeri rahatsızlıkların atlatılmasında güçlü etkisi bulunur.

Eklem taşı olarak da anılan Hematit, alternatif tıpta özellikle eklem rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Uzun süreli ve düzenli kullanıldığı taktirde iskelet sisteminde hiçbir sorun yaşanmamasını sağlar. Çocukların büyüme ve gelişmelerine destek olurken çoğunlukla yaşlılarda görülen romatizma ağrılarını engeller. Kişiye uygulanan tedavilerin daha iyi şekilde etki etmesini sağlar.

Hematit taşını tarımda kullanmak mümkündür. Bolluk ve bereket getirdiği için ekim yapıldığı zamanlarda toprağa gömülebilir. Ayrıca evlerde veya bahçelerde yer alan topraklara gömüldüğünde çiçeklerin daha canlı açmasına yardımcı olur. Böcekleri uzak tutarak meyve veren bitkilerin yenmesini engeller.

Hematit Taşı Ritüeli

Ritüeller, bireyin kendisini eksik hissettiği alanlarda tamamlanabilmelerini ve sorunlu hissettiği konularda şifalanabilmelerini sağlayan enerji dönüşümleridir. Bu nedenle ritüellerde Hematit taşını kullanmak oldukça faydalıdır. Özellikle sağlık, aşk, stres ve enerjiyle ilgili ritüellerde güçlü bir biçimde etki gösterir.

Hematit taşıyla ritüel yapmak oldukça kolaydır. Yalnızca küçük bir muma, karanlık ve sessiz bir ortama ihtiyaç duyulur. Kişinin kendisini rahat hissettiği ve ritüele rahatlıkla odaklanabileceği bir alanı kullanması gerekir. Hematit taşı vücuda temas edecek bir biçimde tutulmalı, mümkünse uyum sağladığı çakra noktasının üstünde durmalıdır. Ritüele başladıktan sonra ortalama yirmi dakika boyunca Hematit taşına odaklanarak olumlu cümleler düşünmek gerekir.

Ritüellerin etkileri genellikle kısa zaman içinde görülmektedir. Özellikle yeni ay ve dolunay zamanlarında yapıldığında daha güçlü şekilde geri dönüşler alınır. Kişide rahatlama, hafifleme, kötü enerjilerden arındığını hissetme gibi durumlar oluşuyorsa ritüelin başarılı bir şekilde tamamlandığı anlaşılır.

Hematit Hangi Çakraya Uyumlu?

Ying Yang dengesini sağlamasıyla öne çıkan Hematit taşı, vücutta bulunan enerji kanallarını temizler. Bu sayede tüm çakraların daha iyi çalışmasını ve açılmasını sağlar. Dolaylı yoldan tüm enerji merkezlerine etki etse bile solar speksus ve kök çakrayla uyumludur. Bu nedenle uyumlu olduğu bölgelere yerleştiğinde oluşturduğu enerji akışı çok daha güçlü olacaktır.

Kök çakra, kişinin hayatında bulunan temellerin kaynağıdır. Çakranın kapanması durumunda kişiyi hayatta tutan temeller sarsılır ve boşluğa düşmüş gibi hissedilir. Hematit taşını düzenli kullanmak ve çakra bölgesine yakın tutmak kısa sürede kök çakranın açılmasını sağlar. Böylelikle kişi kendini sarsılmaz ve yıkılmaz hissederek özgüvenli şekilde hareket etmeye başlar.

Solar speksus hem Hematit taşı hem de kök çakrayla önemli bir uyum içindedir. Bu çakranın açılması, alınan kararların ve yapılan seçimlerin her zaman doğru olmasına yardımcı olur. Hayattan beklentilerin ne olduğunu fark ederek geleceğin şekillendirilmesini sağlar. Ayrıca sezgilerin güçlenmesi, motivasyonun korunması, azim ederek hedefe ulaşılması gibi özellikler solar speksus çakrasıyla kazanılır.

Hematit Taşının Uyumlu Burçları

Hematit taşı tüm varlıklar üzerinde etki gösterebilen bir doğal taştır. Bu nedenle insanların tamamına etki edebilme yeteneği bulunur. Kişinin özellikleri veya burçları bir kriter gibi kabul edilmemelidir. Yalnızca burç özellikleriyle Hematit taşının faydaları birbirini tamamladığı için koç ve kova burcuyla uyum sağladığı düşünülmektedir.

Koç burcuna sahip olan kimseler Hematit taşını kullanarak eksik hissettikleri konularda tamamlanmalar yaşayabilirler. Hematit, lider özelliklerine sahip oldukları için koç burçlarının projelerde ve iş hayatındaki görevlerinde etkin şekilde rol almalarına yardımcı olur. Mücadele kabiliyeti kazandırarak ruhen daha güçlü bireyler haline gelmelerini sağlar.

Kova burcu, genellikle sezgileriyle hareket ederek başarıya ulaşan insanların burcudur. Hematit taşıyla birlikte güçlenen sezgileri sayesinde olayların iç yüzünü görme imkanına sahip olurlar. Sabit fikirli, dik başlı, inat gibi özelliklerden uzaklaştıran Hematit sayesinde kova burçlarının insan ilişkileri daha sağlıklı ve güçlü bir hale gelir.

Hematit Taşı Faydaları ve Zararları

Doğanın bir parçası olan Hematit taşı, enerji dengesini korumak amacıyla var olmuştur. Bu nedenle hiçbir varlığa zarar verme eğiliminde değildir. Yalnızca negatif enerjilerden arındırmasıyla bile pek çok soruna çözüm olduğu için oldukça yararlı bir taştır. Her yaş grubunun ve cinsiyetin, dilediği her ortamda kullanabileceği çok yönlü özellikleri bulunur.

Hematit taşı, çoğunluğunu oluşturan demir sayesinde kan dolaşımına olumlu etkilerde bulunur. Kanın temizlenmesinde, demir eksikliğinin giderilmesinde, dolaşım sisteminde yaşanabilecek hastalıkların önlenmesinde rol alır. Bu sayede kalbe faydalı etkileri bulunmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek bulaşıcı hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

Hematit taşı, özellikle strese bağlı gelişen rahatsızlıklarda sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisini ortaya koyar. Bu sayede zor durumları daha sağlıklı şekilde atlatmayı sağlar. Ani duygu değişikliklerinin önüne geçerek hızlı karar vermeyi engeller. Zihni dinginleştirdiği için olayların iki yüzünü görmeye, buna bağlı olarak net şekilde hareket etmeye yardımcı olur.

Cildin daha parlak ve canlı görünmesi Hematit taşının faydaları arasında bulunur. Kırışıklıkları engellediği için daha genç ve fit bir görünüm oluşturur. Diyet yapan kimselerin daha hızlı şekilde kilo almasına ve vermesine yardımcı olarak sarkmaları, çatlakları, kas yırtılmalarını engeller. Böylece fiziksel görünümün her zaman iyi kalmasına yardımcı olan bir etkisi bulunur.

Hematit Taşı Evde Nereye Konur?

Hematit taşı, aksesuar olarak kullanılmadığı durumlarda evlere veya ofislere yerleştirilerek kullanılır. Etkisini tam olarak alabilmek için doğru yerleştirilmesi oldukça önemlidir. Kapaklı dolaplara, görünmeyen alanlara, çekmecelere veya negatif etki oluşturan eşyaların yanına bırakılmamalıdır. Darbelere karşı zarar görmemesi açısından yüksek ve görünür alanlara yerleştirilmesi gerekir.

Hematit taşını yerleştirirken hangi odaya konulacağı, taşın neden kullanıldığına bağlı olarak seçilmelidir. Stresi azaltmak, ruhsal durumu iyileştirmek amacıyla kullanılıyorsa yatak odaları doğru bir seçim olur. Aile içindeki gerginliği azaltmak için kullanıldığında daha çok mutfak, oturma odası veya salon daha uygundur.

Başarı getiren bir taş olduğundan dolayı Hematit taşına çalışma masalarında yer verilebilir. Eğer rengi dikkat dağıtıyorsa kütüphane raflarına veya çalışma odalarında yer alan uygun bir alana bırakılması mümkündür. Ayrıca, çocukların akademik hayatını güzelleştirmek ve büyümelerine destek olmak için çocuk odalarına bırakılması doğru bir tercihtir.

 

Hematit Taşı Nerede Satılır?

Yaygın olarak kullanılan taşlardan biri olduğu için Hematit taşına farklı alanlardan ulaşmak mümkündür. Genellikle doğal taş satan bijuterilerde ve hediyelik eşya dükkanlarında bulunmaktadır. Ancak Hematit taşını gezerek bulmak zor olacaksa internet üzerinden sipariş verme şansı vardır. Güvenilir markalarda yer alan farklı çeşitler arasından kişiye en uygun olanı seçilerek satın alınması mümkündür.

Hematit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Hematit taşı, hem dış görünüşü hem de içinin kırmızı olması nedeniyle dikkat çekicidir. Bu nedenle piyasada kendisine olan talep fazladır. Pek çok yerden ulaşılabildiği ve mücevher olarak kabul edilmediği için fiyatları her bütçeye uygundur. Bireyin kendisine veya sevdiklerine hediye edebileceği Hematit taşının fiyatını belirleyen pek çok kriter bulunur.

Hematit taşı, sabit bir fiyata sahip değildir. Bunun nedeni taşın çıkarıldığı alan, ne olarak kullanıldığı, hangi gruba hitap ettiği gibi konuların değişiklik göstermesinden kaynaklıdır. Ayrıca taşın gri veya siyah olması, parlaklığı, büyüklüğü, nereden satın alındığı gibi konular da fiyatını etkilemektedir. Genel olarak ucuz sayılabilecek bir taş olduğu için rahatlıkla satın alınabilmektedir.

Hematit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Doğal taşlar arasında oldukça kıymetli kabul edilen Hematit taşı, zaman zaman istenilen etkiyi göstermekte zorlanır. Bu durumda taşın bakım zamanının geldiği anlaşılır. Genelde iki haftada bir gerçekleşen bu durumda toprak, su, güneş veya ay ışığından yardım alınarak bakımı yapılabilir.

Hematit taşı, bakım yapıldığı zaman negatif enerjilerinden temizlendiği eskisi gibi etki göstermeye devam eder. Bu nedenle taşın eskidiği, yıprandığı veya yenisinin alınması gerektiği düşüncelerinin yanlış olduğu kanıtlanır. Eğer bakım yöntemlerinden hiç biri yapılamıyorsa başka bir doğal taş kullanılarak da negatif enerjilerinden uzaklaşması sağlanabilir.

Hematit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Hematit taşı, 2001 yılında Mars’ta bulunduğu için dikkatleri üzerine çekti. Uzay aracının kızılötesi ışıkları, demir içerdiği için taşın varlığını fark etti. NASA’nın yaptığı çalışmalara göre Hematit taşının oluşumunda suya ihtiyaç duyduğu anlaşıldı. Buna bağlı olarak Mars’ta yaşam olup olmadığı ve suyun bulunup bulunmadığı durumları Hematit taşı sayesinde yeniden incelenmeye başlandı.

Zor günlere destek olması için tercih edilebilecek doğal taşların başında Hematit gelir. Sizler de Hematit Kelebek Temalı Doğal Taş Kütle alarak bir dostunuza sarılır gibi Hematit taşına sarılarak güç alabilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.