Hemimorfit / Hemimorphite (Empati Taşı)

Hemimorfit / Hemimorphite (Empati Taşı)

Hemimorfit Taşı Ne Anlama Gelir?

Empati duygusunu geliştirmesiyle öne çıkan Hemimorfit, çinko silikat grubunda yer alan bir kristaldir. Farklı renkleri sayesinde çok çeşitli bir yapısı bulunmaktadır. 19. yüzyılda kayıtlara geçmesine rağmen daha eski dönemlerde kullanılmaya başlandığı bilinmektedir. Var oluş amacı doğanın dengesini korumak ve negatif enerjileri kendine çekerek ortamdaki pozitif enerji miktarını yükseltmektir.

Hemimorfit Taşı Oluşumu

Oldukça nadir şekilde bulunan Hemimorfit taşının oluşumu milyonlarca yıl sürmektedir. Bu nedenle eski zamanlardan beri var olan ancak keşfedilmesi zaman alan taşlardan biridir. Oluşumunun ilk basamağı magmanın yeryüzüne çıkmasıyla başlar. Sonrasında geçirilen tepkimelerle şekli, büyüklüğü, rengi ve yapısı gibi özellikleri oluşur.

Hemimorfit taşı, enerjiyle ilgili çalışmalar yaptığı için oldukça değerlidir. Bu özelliğini de oluşum sürecinde maruz kaldığı manyetik etkiler sayesinde kazanmıştır. İnsana ve doğada bulunan her varlığa fayda sağladığı için sürekli kullanılması gereken taşlar arasında yer alır. Nadir olduğu için koleksiyoncuların vazgeçilmez parçalarından biridir.

Hemimorfit Taşı Nerede Çıkar?

Dünyanın farklı bölgelerinden Hemimorfit taşı çıkarılabilmektedir ancak rezervleri çok büyük olmadığı için nadir taş grubunda yer alır. Başta Amerika ve Çin gelmek üzere Avusturya ve Güney Afrika’dan da çıkarılması mümkündür. Daha az noktada İngiltere, Polonya ve Tayland’dan da Hemimorfit taşının çıkarılabildiği bilinmektedir.

Türkiye’de Hemimorfit taşı çıkarılamadığı için bulunan tüm taşlar ithal edilmiştir. Alınan ürünler doğal kütleler halinde olabileceği gibi çoktan işlenmiş ve aksesuar haline getirilmiş de olabilir. Nadir bir taş olduğu için çıkarılmasında, taşınmasında, işlenmesine ve kullanılmasında oldukça dikkatli olunması gerekir.

 

Hemimorfit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hemimorfit taşını satın alırken bazı unsurlara dikkat etmek kullanıcılara gelecekte fayda sağlar. Bunlardan ilki, taşın güvenilir olduğunu kanıtlayan mağazalardan satın alınmasıdır. Mağazaların güvenilir olması taşın sahte çıkma riskini azalttığı gibi defolu ürünlerde değişim veya iade yapılmasını kolaylaştırır. Böylelikle kullanıcı ve satıcı arasında yaşanabilecek anlaşmazlıklar önlenmiş olur.

Doğal taşların enerjilerinden ve güzel etkilerinden faydalanabilmek için uzun süre kullanmaya devam etmek gerekir. Henüz ilk dokunuşta bile etki göstermeye başlamalarına rağmen tüm faydalarına yalnızca düzenli kullanılarak erişilebilir. Bu nedenle kişinin sevdiği ve sürekli kullanabileceği modelleri tercih etmesi gerekir. Aksi taktirde Hemimorfit, kullanıcı hatasından dolayı beklentileri karşılayamamış olur.

Hemimorfit, güçlü bir doğal taş olduğu için zaman zaman yorularak dinlenmeye ihtiyaç duyabilir. Böyle zamanlarda taşa bakım yaparak dinlenmesini ve eski haline yeniden dönmesini sağlanabilir. Doğal bir yapısı bulunduğu için Hemimorfit taşına düzenli bakım yaparak uzun yıllar boyunca hiç eskitmeden kullanmak mümkündür.

 

Hemimorfit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Çok sık olmasa da Hemimorfit taşının imitasyonlarıyla karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle taşın gerçek veya sahte olduğuna nasıl karar verilebileceğini öğrenmek gerekir. Öncelikle, taşın fiziksel özelliklerine bakılarak değerlendirmeler yapmak gerekir. Eğer incelenen taşın rengi, parlaklığı, kristal yapısı ve şekli Hemimorfit taşına uygun değilse ilk andan sahte olduğunu anlamak mümkündür.

Hemimorfit taşının iç ve dış yapısı birbiriyle uyum içindedir. İçyapısı da dışıyla aynı renge sahip kristalli bir yapıda olmalıdır. Bunu değerlendirmek amacıyla taşın bir bölümünü kırarak karşılaştırma yapmak gerekir ancak taş kırma işlemi her aksesuar ve eşyada yapılmaya uygun değildir. Kolye, tespih, bileklik gibi birden fazla taşın bulunduğu ürünlerde denenmesi daha doğrudur.

Hemimorfit taşı ısıya karşı dayanıklı olduğu için ateşe tutularak sahtelerinden ayırt edilebilir. Kısa bir süre yakılan taşta herhangi bir değişim yaşanmıyorsa doğal olduğuna karar verilebilir. Eğer dışındaki boyanın erimesi, akması, sararması veya yanması gibi sonuçlar elde edildiyse taşın sahte olduğu anlaşılır. Ayrıca Hemimorfit taşı oda sıcaklığında soğuk olması gerektiği için dokunarak ısıtmadan önceki sıcaklığını kontrol etmek sahte olup olmadığını anlamaya yardımcı olur.

Hemimorfit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Sertlik skalasındaki puanı 5’e yakın olan Hemimorfit taşı, orta sertlikte bir taştır. Bu nedenle şekillendirilmesi, çıkarılması, taşınması dikkat istediği için yalnızca uzman kimselerin elinden geçmelidir. Camsı ve ipeksi bir parlaklığı bulunmaktadır. Çizgili ve ince kristalli yapısı bulunduğu için opak veya şeffaf şekilde oluşabilmektedir.

Hemimorfit taşının kristal ve küresel türleri mevcuttur ancak her ikisinin de sahip olduğu özellikler aynıdır. Oluşum sürecinde geçirdikleri tepkimelerden ve oluştukları alandan dolayı dış görünüşleri farklıdır. Tek bir kütlenin uçlarında bile farklı şekiller oluştuğu için Hemimorfit adını almıştır. Yapısında çinko, silikat, oksijen ve hidrojen bulunduğu için cilde temas etmesi faydalıdır.

Hemimorfit, vücutta bulunan negatif enerjileri temizlediği için çakraların açılmasına yardımcı olur. İnsanların daha optimist olmalarını sağlayarak bulunduğu ortamın neşesini yükseltir. Zor zamanların daha kolay atlatılmasında, stres seviyesinin düşürülmesinde, travmaların etkisini yok etmede oldukça etkili bir doğal taştır.

Hemimorfit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Nadir taşlar arasında bulunan Hemimorfit taşı, ticari alanlarda kullanılamaya uygun değildir. Hem yapısı hem de az bulunması nedeniyle işlenmesi oldukça maliyetlidir. Bu nedenle Hemimorfit taşına yalnızca aksesuar veya süs eşyası üretiminde yer verilmektedir. Ayrıca koleksiyoncular ya da doğal taş meraklıları tarafından küçük kütleler halinde satın alınabilmektedir.

Duyguları dengeleyen ve strese karşı savaş açan Hemimorfit taşı, psikolojide önemli bir yere sahiptir. İnsanın rahatlamasına yardımcı olması pek çok ruhsal sorunun çözüme kavuşmasını sağlar. Bu nedenle özellikle depresyon ve kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıklarda tedavi amacıyla kullanılması uygundur. Psikoterapilerde kişinin yanında bulunduğu zaman uzman ve danışan ilişkisini güçlendiren bir etki gösterir.

Alternatif tıpta yer alan Hemimorfit taşı, vücudun sağlığını korumaya yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi bulunduğu için özellikle mevsimsel geçişlerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Halihazırda tedavisi görülen hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırarak tedaviye destek olur. Ayrıca strese bağlı yaşanan mide ve baş ağrılarında doğal bir ağrı kesici görevi olarak kullanılabilir.

Hemimorfit Taşı Ritüeli

Hemimorfit taşı, duygusal bir iyileştirici olduğundan dolayı pek çok ritüelde kullanılmaya uygundur. Aşk, aile, ikili ilişkiler, enerji temizleme konularında gelişmeler gösterebilir. Empati taşı olduğundan dolayı insanların birbirini anlamasına yardım eder. Bu sayede sorunların çözülmesinde, ikili ilişkilerin güçlenmesinde, sevgi bağlarının derinleşmesinde oldukça etkilidir.

Hayata aşkı ve sevgiyi çekecek, tüm insanları insan olduğu için sevmeye yardımcı olacak ritüeli yaparken Hemimorfit taşından yardım alınmalıdır. Çakraların enerjisiyle birleşen Hemimorfit, olumsuz düşünceleri zihinden uzaklaştırır. Kişinin kendini rahat ve ferah hissetmesini, içinde yer alan sıkıntıların sonlanmasını ve daima iyi enerjilerle karşılaşmasını sağlar.

Hemimorfit taşı, dişil ve eril enerjileri dengelediği için erkekler tarafından da kullanılabilir. Uyumadan önce Hemimorfit taşına dokunmak ve uyumlu olduğu çakra bölgesine yerleştirmek gerekir. Bu esnada kişinin dileklerine odaklanması, zihninden yalnızca olumlu cümleler geçirmesi oldukça önemlidir. Aşk ritüellerinde ikinci bir kişi varmış gibi başka bir enerjinin daha hissedilmesini sağlar.

Hemimorfit Hangi Çakraya Uyumlu?

Vücudun bazı noktaları çakralar ismiyle bilinen önemli enerji merkezlerini temsil eder. Bu merkezler, Hemimorfit taşının enerji dönüşümü yapmasıyla birlikte kötü enerjilerden temizlenir. Böylelikle enerji kanalları açılarak çakraların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tüm çakralar üzerinde dolaylı yoldan etkili olan Hemimorfit taşı, özellikle üçüncü göz çakrayla iyi ilişkiler kurduğu için uyumlu kabul edilir.

Üçüncü göz çakra, diğer ismiyle alın çakra, iki kaşın arasında yer almaktadır. Hemimorfit taşının bu bölgeye temas etmesi halinde zamanla açılmaya başlar. Böylelikle çakranın fayda sağladığı etkileri kısa sürede gözlemlemek ve yaşamak mümkün hale gelir. Sezgilerin gelişmesi, altıncı hissin kuvvetlenmesi, olayların iç yüzünün görülmesi ve kötü insanların tek bakışta tanınması gibi etkileri mevcuttur.

Alın çakrası, rüyalar konusunda oldukça faydalı bir çakradır. Görülen kabusların sonlanmasında yardımcı olur. Bireyin uyku düzeni oluşturmasını destekleyerek az uykuyla bile dinç şekilde uyanmayı sağlar. Ayrıca görülen rüyaların anlam kazanması, hatırlanmaya başlanması, ilahi mesaj içermesi de alın çakrasının etkileri arasında bulunur.

Hemimorfit taşının yarı uyumlu kabul edildiği diğer çakralar kalp, boğaz ve taç çakradır. Arındırdığı negatif enerjiler sayesinde bu çakraların açılmasını, böylelikle insanın maddi ve manevi anlamda şifalanmasını sağlar. Hemimorfit, her zaman iyi olanı çağırdığı için insanı kötü durumlardan koruyan bir kalkan gibi etki oluşturur.

Hemimorfit Taşının Uyumlu Burçları

Terazi burcu ve Hemimorfit neredeyse mükemmel kabul edilen bir uyum içindedir. Burcun ve taşın özellikleri birbirlerini tamamlayıcı durumdadır. Bu sayede Hemimorfit taşı kullanan terazi burcunun hissettiği yarımlık, eksiklik, fazlalık gibi duygular sonlanır. Oluşturduğu iyi etkilerden dolayı başarıyı, aşkı ve mutluluğu yakalamak eskisinden daha kolay hale gelir.

Hemimorfit taşı terazi burcuyla uyum sağlasa bile tüm burçlar tarafından kullanılabilir. Taşın kullanımında böyle bir kriter yer almadığı için terazi burcu olmayanlar da istedikleri zaman Hemimorfit taşının etkilerinden yararlanabilir. Yalnızca insanla değil tüm doğayla enerji alışverişi yapan Hemimorfit taşı, çalışmalarını sürdürürken insanların özelliklerine bağlı olarak hareket etmez.

 

Hemimorfit Taşı Faydaları ve Zararları

Doğanın bir parçası olarak kendi kendine oluşan Hemimorfit taşının bilinen herhangi bir zararı yoktur. İnsana ve doğaya fayda sağlarken zaman zaman yorulabilir. Bu durumlarda yeterli etki alınamayacağı için bakım zamanının geldiği anlaşılmalıdır. Yapılan bakımın ardından eski haline dönen Hemimorfit, başka bir olumsuz etkiye sahip değildir.

Hemimorfit taşı, kişiye canlılık ve enerji vererek yorgunluğa ve uykusuzluğa iyi gelir. Kişide bulunan pozitif enerjinin açığa çıkmasını sağlayarak daha eğlenceli aktiviteler yapmaya yönlendirir. Ruhsal ve kişisel gelişime yardımcı olduğu için çocukluk ve ergenlik döneminde kullanılmaya uygundur. Bu dönemde yaşanabilecek hormonsal bozukluklara da iyi gelir.

Ruhsal bütünleşmeye yardımcı olan Hemimorfit, çakraların da yardımını alarak güçlü değişimler yaşanmasını sağlar. Hayal gücünü geliştirdiği için sanatsal alanlarda başarı getirir. Görsel kabiliyetlerin gelişmesi, altıncı hissin güçlenmesi, dikkat eksikliğinin giderilmesi konularında oldukça etkilidir. Ayrıca özgüvenin güçlenmesi ve kişinin tek başına ayakta kalabilecek güce sahip olması Hemimorfit taşının özellikleri arasında bulunur.

Bağışıklık sistemini güçlendiren Hemimorfit, mevsim geçişlerinde yaşanan bulaşıcı hastalıklardan korunmayı sağlar. Kanı temizleyerek dolaşım sistemine ve kalbe yardımcı olur. Hücresel yenilenme yaptığı için kanserden koruyan doğal taşlar arasında bulunmaktadır. Ayrıca kilo alıp verme konularında iştah düzenleyerek bu süreci hızlandırır.

Hemimorfit Taşı Evde Nereye Konur?

Etkili bir topraklama taşı olan Hemimorfit, bulunduğu her alandaki negatif enerjileri azaltır. Bu nedenle özellikle evlerde ve iş yerlerinde tercih edilen bir doğal taştır. Yalnızca evin bir köşesinde bulunması bile tüm hane halkının olumlu etkiler altına girmesini sağlar. Böylelikle başarı, zafer, mutluluk ve huzur kavramları evin vazgeçilmezleri olur.

Hemimorfit taşının yerleştirileceği alan kullanım amacına bağlı olarak seçilmelidir. Daha çok bireysel bir kullanım yapılıyorsa şahsi odalarda yer almalıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, taşın kapalı bir alana konulmaması gerektiğidir. Kapaklı dolaplarda, çekmecelerde, kutularda veya görünmeyen yerlerde bulunması yapacağı enerji dönüşümüne gölge düşürerek faydalarının görülememesine neden olur.

Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine destek olduğu için çocuk odalarında yer alması mümkündür. Çok küçük çocukların minimal boyuttaki taşları yutmamaları için yüksek dolapların üstüne yerleştirilmesi daha doğrudur. Aile bağlarını güçlendirmesi adına salonlarda ve oturma odalarında bulunması da doğru bir tercihtir.

Hemimorfit Taşı Nerede Satılır?

Hemimorfit taşı, nadir çıkarılan bir taş olduğu için piyasada kolayca bulunması mümkün değildir. Özellikle küçük şehirlerde bulunması daha zordur. Genellikle bijuteri mağazalarında, hediyelik eşya ve dekorasyon ürünlerinin satıldığı dükkanlardan ulaşılabilir. Web siteleri üzerinden istenilen adrese sipariş edilebilecek farklı renklerde, çeşitlerde ve modellerde bulunduğu için genellikle online şekilde satın alınır.

Hemimorfit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Hemimorfit, insanlar için oldukça yararlı bir taştır. Bu nedenle çeşitli eşyalarda yer alarak farklı alanlarda kullanılabilmek üzere satışa sunulur. Hemimorfit, nadir bulunan bir taş olduğu için diğer doğal taşlara göre daha yüksek fiyatlarla satılmaktadır. Mücevher olarak kabul edilmediğinden dolayı her bütçeye uygun modellerine ulaşmak mümkündür.

Hemimorfit taşının fiyatı rengine, büyüklüğüne, çıkarıldığı ülkeye, parlaklığına göre değişiklikler gösterebilir. Ayrıca satın alınan markanın ismi, tasarımcısı, satış yeri gibi etkenler de fiyatların artmasına neden olabilir. Genellikle bileklik gibi çok taşlı modeller, kolye ve küpelere göre daha pahalı olarak satışa sunulur.

Hemimorfit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Hemimorfit taşı doğanın bir ürünü olduğu için bakımında doğal ürünlere ihtiyaç duyulur. Orta sertlikte bir yapıda bulunmasından dolayı genellikle toprağa gömülerek enerjilerinden arındırılır. Gömülemediği durumlarda güneş ışığı alacak şekilde toprağın üzerinde bekletilmesi mümkündür. Yaklaşık yarım saat süren bu bakımın ardından taşın özellikleri eskisinden iyi şekilde görülmeye başlar.

Yabancı kaynaklarda Hemimorphite olarak kullanılan Hemimorfit taşına farklı şekillerde bakım yapılabilir. Eğer mümkünse akan bir su kaynağının altında yarım saat beklemesi enerji temizliğini yapabilmesi için yeterlidir. Bir bardak suyun içinde gece boyu bekletildikten sonra kullanılmaya devam edilebilir.

Bakım için su veya topraktan yardım alınamıyorsa adaçayı tütsüsünün birkaç dakika boyunca taşın üzerinde gezdirilmesi yeterli olur. Enerji dönüşümü güçlü olan başka bir doğal taş da negatif enerjileri kendisine çekeceği için Hemimorfit taşının arınmasını sağlar. Tüm bakım yöntemleri, taşın kullanım sıklığına bağlı olarak haftada bir veya ayda bir uygulanmalıdır.

Hemimorfit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Hemimorfit taşı, duyguları güçlendirmede oldukça başarılı bir taş olduğu için metafiziksel faydaları bulunur. Bu nedenle medyumların ve falcıların güçlü enerjiler alarak daha başarılı olduğuna inanılır. Geleceği görmek, kişinin geçmişini öğrenmek veya şu anda yaşanan olaylar hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılabilmektedir.

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.