Himalaya Tuz – Halite (Tedavi Taşı)

Himalaya Tuz – Halite (Tedavi Taşı)

Himalaya Tuzu Ne Anlama Gelir?

Himalaya tuzu pek çok farklı alanda kullanılabilen bir gıda maddesidir. Kayaçların yanında oluştuğu için bir doğal taş olarak da kullanılabilir. Yiyerek, ortamda bulundurarak veya aksesuar olarak kullanarak vücuda yakın tutulduğunda pek çok faydasını görmek mümkündür. Bağışıklık sistemi üzerinde olduğu gibi ruh sağlığını korumaya da yardım eder.

Himalaya Tuzu Oluşumu

Doğal taşlar genellikle volkanik olayların sonucunda suyla girilen tepkimelerle meydana gelir. Himalaya tuzuysa, diğer doğal taşlardan farklı olarak denizlerin kurumasıyla oluşur. Dünyanın ev temiz ve yararlı tuzu olmasını da 250 milyon yıl önce kuruyan Eski Deniz’e borçludur. Yapısı incelendiği zaman eski okyanusların ne kadar zengin mineral yapısına sahip olduğu görülür.

Kristal yapıda bulunan Himalaya tuzu, milyonlarca yıl basınç altında kalmıştır. Bu basınç, hem tuzun mükemmele yakın görünümlere kavuşmasını hem de enerji dönüşümü yapabilmesini sağlar. Küçük ve büyük pek çok boyutta bulunabilmesini oluşum sürecinde geçirdiği reaksiyonlara borçludur. Himalaya tuzu ne kadar beyaz ve düzenli şekle sahipse o kadar yüksek basınç altında kalmıştır.

Himalaya Tuzu Nerede Çıkar?

Himalaya tuzu, çoğunlukla Pakistan’da çıkarılan bir mineraldir. Himalaya dağlarının yakınlarında bulunan bir tuz madeninde yer almaktadır. Madenin rezervi büyük olduğu için ulaşılması zor bir tuz değildir. Bu nedenle yaygın olması ve kolay bulunabilirliği sayesinde yemeklerde, eşyalarda, aksesuarlarda kullanılabilmektedir.

Himalaya tuzu, Türkiye’de çıkarılabilen bir tuz olmadığı için yurtdışından ithal edilir. Genellikle saf şekilde alınan tuzlar ülke içinde işlenerek dağıtıma çıkarılır. Bu sayede özel sipariş alınması ve kişiye özel olarak şekillendirilip öğütülmesi mümkün olur. Büyük kütleler halinde çıkarılması sayesinde şekillendirme konusunda herhangi bir sorun yaşanmaz.

Himalaya Tuz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir gıda maddesi olduğu gibi doğal taş olarak da kabul edilen Himalaya tuzunu alırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlardan ilki, tuzun gerçekten Himalaya tuzu olup olmadığını anlamaktır. Açık pembeden kırmızıya doğru uzanan renklerinin yanında tamamen beyaz halde de bulunabilmektedir. Eğer renkleri bu görünümün dışındaysa sahte olduğunun fark edilmesi gerekir.

Himalaya tuzu, doğal ve dünyanın en katıksız tuzu olduğu için oldukça faydalıdır. Sofra tuzu yerine kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur ancak tansiyon ve böbrek hastalarının kullanması doğru değildir. Bu nedenle bilinen herhangi bir ciddi hastalığı olanların Himalaya tuzu da dahil olmak üzere hiç tuz kullanmaması daha doğrudur.

Himalaya tuzu gıda sektörü dışında genellikle ev eşyaları olarak kullanılsa da bazı aksesuarlarda yer alabilir. Bireydeki negatif enerjileri çektiği için tuzun düzenli ve sürekli olarak kullanılması oldukça önemlidir. Zaman zaman bakım yapılması gereken bu taş, bulunduğu her alanda stresi azalttığı için etkisini hemen belli eder.

Himalaya Tuz Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Piyasada Himalaya tuzunun gerçeği kadar sahtesi de yer almaktadır. Bu nedenle alışveriş esnasında alınacak olan tuzun gerçek veya sahte olduğu ayırt edebilmek önemlidir. Genellikle daha önce Himalaya tuzu kullananlar gerçek veya sahte arasındaki ayrımı dokunarak, tadına bakarak ve görüşünden ayırt edebilir.

İlk kez Himalaya tuzu alacak olanların dikkat etmesi gereken en önemli konu, tuzun parlaklığı olmalıdır. Diğer tuzlara göre daha mat bir görünümü olan Himalaya, sofra tuzuyla karşılaştırıldığında daha koyu ve pembemsi bir görünüme sahip olmalıdır. Işığı tam olarak yansıtmadığı için büyük parçaların tam, küçük parçalarınsa yarı opak olması gerekir.

Alışveriş yapılan mağazanın güvenilir olması önemli bir kriterdir. Adını duyurmuş ve marka yapmış alışveriş yerlerinde genellikle taşın sahtesi bulunmaz ancak fiyatları pahalı olur. Tuzun uygun fiyatlarla satılan küçük işletmelerdeyse gerçek veya sahte olduğunu kontrol ederek alışveriş yapmak daha doğrudur.

Himalaya Tuzu Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Himalaya tuzunun en önemli özelliği içinde 84 farklı minerali barındırmasıdır. Vücudun ihtiyacı olan ve üretemediği pek çok konuda yaşanan eksikliği tamamlamasına yardımcı olur. Yapıcı ve onarıcı yapısından dolayı yaraların iyileşmesini ve uygulanan tedavilerin etkili olmasını sağlar. Özellikle sodyum bakımından zengin olması, çocukların büyüme ve gelişimini destekleyerek daha erken boy atmalarını sağlar.

Himalaya tuzu, kişinin bedensel ve ruh hastalıklarına karşı tedavi amacıyla kullanılabilmektedir. Bu nedenle tedavi taşı olarak anılmaktadır. Gıda olarak tüketilmesinin yanında ev eşyalarında veya aksesuarlarda da yer alabilir. İçerdiği minerallerden dolayı tüketilmediği zaman bazı hastalıklarla karşılaşılabilir.

Himalaya Tuzu Kullanımı ve Kullanım Alanları

Bir besin maddesi olan Himalaya tuzu, yalnızca besin maddesi olarak kullanılmaz. Uyku düzenini sağlaması ve kişiyi rahatlatması adına içine ampul yerleştirilerek gece lambası olarak kullanılabilir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin uyku kalitesini arttırarak kabuslardan uzak tutar. Ortama loş bir ışık yayacağı için çalışma masalarında da faydalanılabilir.

Himalaya tuzuna cilt bakım ürünlerinde yer verilebilir. Şampuanların, sabunların, duş jellerinin, kremlerin veya makyaj temizleme malzemelerinin içinde yer alabilir. Bu sayede vitaminleri deri yoluyla doğrudan alma şansı verir. Saçların ve tırnakların güçlenmesine, cildin parlak bir görünüm kazanmasına, kırışıklıkların engellenmesine yardımcı olur.

Su içinde eritilerek kullanılan Himalaya tuzu, okyanus tuzlarından oluştuğu için sinüzite iyi gelir. Buruna çekilmesi durumunda tıkanıklıkları açar. Özellikle soğuk algınlığı sırasında burnu tıkanan çocuklar için doğal bir burun açıcı olarak kullanılması tavsiye edilir. Günlük hayatta da burnu temizlemek ve daha rahat nefes almak için kullanılabilir.

Himalaya Tuzu Ritüeli

Bedensel ve ruhsal rahatlama yaratan Himalaya tuzu, tedavi taşı görevini gördüğü için ritüellerde yerini alabilir. Özellikle büyük kütleler halinde kullanıldığında bulunduğu alandaki stresi yok eder. Böylelikle yapılan ritüele odaklanmayı kolaylaştırarak daha iyi etkiler alınmasına yardımcı olur. Ayrıca karanlıkta yapılan ritüellerde ortamı aydınlatması adına Himalaya tuzundan yapılan lambalar kullanılabilir.

Aşk, ikili ilişkiler, sağlık, para, enerji temizleme ve stres konularında yapılacak ritüellerde Himalaya tuzu oldukça başarılıdır. Diğer alanlarda yapılacak ritüellerde de ortamın enerjisini temizlediği için etkili olur. Cilde temas etmesi ve ilgili olduğu çakra bölgesinde bulunduğu taktirde daha iyi etki göstererek kişinin dileklerine kavuşmasını sağlar.

Himalaya tuzuyla kısa ritüeller yapılacağı gibi uzun süre ve devamlı süren ritüeller de yapılabilir. Gece uyumadan önce cilde temas edecek veya yastığın altında kalacak şekilde yerleştirilebileceği için ritüel yapmak oldukça kolaydır. Ayrıca meditasyon ve yoga yaparken de Himalaya tuzunun şifalı etkilerinden faydalanılabilir.

Himalaya Tuz Hangi Çakraya Uyumlu?

Resmi kaynaklarda Halite ismiyle geçen Himalaya tuzu, enerji dönüşümü yapabildiği için doğal bir taşla aynı görevleri üstlenir. Bu nedenle vücutta bulunan enerji kanallarının temizlenmesine yardımcı olarak çakraların açılmasını sağlar. Üstelik uyumlu olduğu tek bir çakra olmadığı için vücuttaki tüm çakralara güçlü şekilde etki eder.

Himalaya tuzunun çakraların açılmasını sağlaması kişiyi hem bedensel hem de ruhsal anlamda iyileştirir. Hormonların çalışmasını düzenlemek ve iç organları temizlemek başta olmak üzere sağlığı koruyan pek çok etkisi bulunur. Hastalıkların tedavisinde kullanılabilen Himalaya tuzu oldukça etkili bir tedavi taşıdır.

Düzenli olarak Himalaya tuzu kullanmak, sezgilerin güçlenmesine neden olacağı için kişinin hayatını kolaylaştırır. Seçim yapılması gereken zamanlarda doğru seçeneğe yönelmeyi sağlar. Bireyin iyi kişilerle tanışmasını, insanların asıl düşüncelerini görmesi, kötü durumlarda dirayetini kaybetmemesi açısından oldukça önemlidir.

Himalaya taşı, çakralarla birlikte daha güçlü bir şekilde etki edeceği için düzenli olarak çakra bölgelerinde bekletilmelidir. Her gün farklı çakra merkezleri üzerinde bekletildiğinde kişinin bedensel ve ruhsal olarak hızla geliştiği gözlemlenir. Eksik hissedilen ve çalışmadığı düşünülen çakralara ağırlık verildiğinde ferahlık ve tamamlanmış hissi oluşturur.

Himalaya Tuzunun Uyumlu Burçları

Burçlar, kişinin doğum anından itibaren önemli durum ve olayların yaşanmasına neden olur. Bundan dolayı burçların uyum sağladığı doğal taşları kullanmak gerekir. Himalaya tuzu da bir doğal taş gibi kullanılabileceği için yengeç ve balık burçlarıyla uyum sağladığı kabul edilir. Özellikle bu burçların kötü özelliklerinin iyiye dönüştürülmesinde etkilidir.

Yengeç ve balık burçlarının ortak özelliği hassas ve duygusal davranmaya elverişli olmalıdır. Düzenli olarak Himalaya tuzunu kullandıklarında veya besinlerin içinde tükettiklerinde duygusal anlamda direnç kazanırlar. Böylelikle olumsuz olaylar karşısında kendilerini koruyarak sakin kalmayı başarırlar. Daha mantıklı adımlar atarak başarı elde eden tarafta yer almaya başlarlar.

Sorumluluk duygusu hem yengeç hem balık burcunda oldukça önemlidir. Özellikle kariyer alanında yengeçler ve balıklar parlama gösterirler. Eğer akademik ve iş hayatında kötü giden durumlar varsa Himalaya tuzunu kullanarak iyileşmeler yaşayabilirler. Projelerde lider olmak, ödül kazanmak, terfi almak gibi başarı getiren olaylarda daha sık rol alırlar.

Himalaya Tuzu Faydaları ve Zararları

Himalaya tuzu gıdaların içinde kullanılabilen ve doğru tüketildiği takdirde fayda sağlayan bir maddedir. Tansiyon ve böbrek hastaları için yiyecek olarak kullanımı sakıncalıdır. Bu nedenle doktora danışmadan tüketilmemesi gerekir ancak aksesuar veya ev eşyası olarak kullanılmasında herhangi bir sorun yoktur.

Günde en fazla bir çay kaşığı tüketilmesi gereken Himalaya tuzunun içeriği oldukça zengindir. El değmeden üretilmesi ve doğada uzun yıllar boyunca saklı kalması nedeniyle faydalı bir tuzdur. Fazla kullanıldığı durumlarda tansiyonu yükselterek baş ağrısı, baş dönmesi, çarpıntı, mide bulantısı gibi sorunlar oluşturabilmektedir.

Himalaya tuzunun en önemli etkisi akciğerlerin temizlenmesini ve solunum yollarının açılmasını sağlamaktır. Ayrıca içeriğinde yoğun olarak bulunan sodyum klorür sayesinde vücudun asit baz dengesini düzenler. Hidrasyonu arttırarak az su içildiği zamanlarda bile vücudun temizlenmesine, kanda bulunan su miktarının sabit kalmasına yardımcı olur.

Sağlıklı bir yaşam isteyenler için en doğru tuz seçeneği olan Himalaya, vücudun ağır metallerden arınmasını sağlar. İç organları temizleyerek toksin maddelerin ve ödemlerin atılmasını sağlar. Bir diyet tuzu olarak kullanılabildiği için kilo vermeye de almaya da yardımcı bir besindir. Ayrıca yaşlanma belirtilerini azaltarak cinsel bölgelerin daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.

Himalaya Tuzu Evde Nereye Konur?

Himalaya tuzu, yiyeceklere konmak için alınan bir gıdaysa mutfakta bulundurulmalıdır. Hem gıda olarak hem de doğal taş olarak kullanılmak isteniyorsa kapalı dolapların içinde değil tezgahın üzerinde yer almalıdır. Mutfağa bolluk ve bereket getirmesinin yanında yemeklere lezzet kazandıran Himalaya, yemek masalarında da bulunabilir.

Farklı alanlarda Himalaya tuzundan faydalanmak mümkündür. Bu nedenle kullanım amacına bağlı olarak yerleştirileceği alanı seçmek daha doğrudur. Gece lambalarında ya da levhalarda kullanılan Himalaya tuzları istenilen odaya yerleştirilebilir. Uyku sorunları için kullanılıyorsa yatak odalarında bulunması daha doğrudur.

Himalaya tuzu, evdeki havanın sürekli temiz kalmasını sağlar. Özellikle kalabalık olarak kullanılan salon ve oturma odasında bulundurulabilir. Yemeklerin kokusunu alması için mutfakta, sigara kullanılıyorsa evin tüm odalarında havayı temizlemesi için tercih edilebilir. Ayrıca cilde sağladığı faydalardan dolayı duş alırken suyun içine atmak için banyoda bulundurmak da mümkündür.

Himalaya Tuzu Nerede Satılır?

Himalaya tuzu, tüm dünya genelinde kolaylıkla bulunabilen bir maddedir. Bu nedenle hangi alanda kullanılacağına bağlı olarak farklı mağazalardan temin edilebilir. Aksesuar ve ev eşyaları için hediyelik eşya dükkanlarını, bijuterileri, dekorasyon ürün satan mağazaları ziyaret ederek aramak gerekir. Gıda olarak kullanılacaksa aktarlarda veya marketlerde ulaşılması kolay olan bir tuzdur.

Himalaya tuzu içeren cilt bakım ürünleri, yüz masaj aletleri, şampuanlar veya sabunlar genellikle kozmetik mağazalarında bulunur. Tamamen doğal içerikle üretilen ürünlerde yer alacağı için her markada rastlanması mümkün değildir. Bu nedenle öncelikle markalar ve hangi ürünlerde bulunduğu hakkında araştırma yapmak, ardından uygun mağazayı ziyaret etmek gerekir.

Mağaza mağaza arayarak bulunması zaman alan Himalaya tuzuna internet üzerinden ulaşmak mümkündür. Çeşit çokluğu, büyüklüğü, rengi, kullanım amacına bağlı olarak değişen özellikleri sayesinde online alışveriş yapmak daha kolaydır. Özellikle vakti olmayan kişilerin istedikleri yerde teslim alma ve kapıda ödeme şansı da bulunmaktadır.

Himalaya Tuzu Fiyatı Ne Kadar?

Doğanın bir parçası olan Himalaya tuzunun çıkarılması ve işlenmesi oldukça uğraştırıcıdır. Bu nedenle her zaman uzman kimselerin elinden geçerek son kullanıcıya ulaştırılır. Genellikle uygun fiyatlarda satılmasına rağmen bazı modelleri pahalı olabilir. Diğer doğal taşlarla hemen hemen aynı fiyata sahip olduğundan dolayı elde etmesi zor olan bir tuz taşı değildir. Özellikle kullanım amacına ve büyüklüğüne göre fiyatları artıp azalmaktadır.

Himalaya Tuzu Bakımı Ve Temizliği

Himalaya Tuzu, suda erime özelliğine sahip olduğu için bakımı ve temizliği oldukça dikkat ister. Kesinlikle kimyasal ürün kullanmadan temizlenmesi gerektiği için yalnızca nemli bir bezden yardım alınmalıdır. Islak bezler tuzun erimesine neden olabildiğinden dolayı estetik açıdan çirkin görünmesine neden olabilir.

Gıda olarak tüketilen Himalaya tuzları zaten temiz olduğu için herhangi bir temizlik işleminden geçirilmez. Aksesuar ve ev eşyası olarak kullanıldığı zamanlardaysa fiziksel temizliğinin yanında enerji temizliği yapılmasına da ihtiyaç duyar. Bundan dolayı bir saatliğine toprağa gömülmesi veya toprağın üzerinde bekletilmesi gerekir. Bu bakım, tuzun kullanma sıklığına bağlı olarak haftada bir yapılabilir.

Himalaya tuzunun enerji temizliği için diğer doğal taşlardan yardım alınabilir. Bir gece yan yana kalmaları, mümkünse temas etmeleri halinde negatif enerjilerden arındırılır. Diğer taşın temizlenmesi için de Himalaya taşıyla bir gece temas halinde kalması yeterli olacaktır. Ayrıca adaçayı tütsüsünü kullanarak birkaç dakikada tüm kötü enerjilerinden kurtulması sağlanabilir.

Himalaya Tuzu eHakkında İlginç Bilgiler

Himalaya, içerisinde bulunan minerallerden dolayı oldukça zengin bir tuzdur. İçeriği sayesinde radyasyondan korunmaya yardımcı olabilmektedir. Böylelikle kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı korunma sağlar. Özellikle televizyon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik cihazların yanına yerleştirildiğinde bu etkisinden faydalanılabilir.

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.