Kavansit / Cavansite (Gerçeklik Taşı)

Kavansit / Cavansite (Gerçeklik Taşı)

Kavansit Taşı Ne Anlama Gelir?

İçinde Kalsiyumla birlikte Vanadium Silikat bulunduran Kavansit, bir doğal taş mineralidir. Kristalli yapısından dolayı aksesuar üretiminde kullanılabilen şık taşlar arasında bulunur. Her zaman parlak şekilde bulunmasından dolayı şifa verdiğine inanılan bu nedenle tıp ve psikolojide kullanılan taşlar arasında yerini alır.Nadir bulunan doğal taşlardan biri olan Kavansit taşının görevi doğadaki enerji dengesini korumak ve düzenlemektedir. Bu nedenle büyük ve ani değişikliklerin yaşandığı dönemlerde, hızlı gelişen olayların ritmini yakalamak istendiğinde Kavansit taşının kullanımı uygundur. Kullanıcısına verdiği cesaret ve güven sayesinde zorlukları kolaylaştırma etkisi vardır.

Kavansit Taşı Oluşumu

Mavi ve beyaz tonlarında bulunan kavansit taşının oluşumu volkanik olaylara dayanır. Bu nedenle günümüzdeki haline gelmesi milyonlarca yıl öncesinde başlayan tepkimelere dayanır. Kayaçların ikincil minerali olarak meydana gelmektedir. Çoğunlukla oksijenli yanma tepkimelerine girerek soğuk ve sıcak değişimlerinin sonucunda renklerine kavuşur.

Kavansit Taşı Nerede Çıkar?

kavansit taşının ilk çıkarıldığı yer Amerika Birleşik Devletleri’dir. Oregon bölgesinde 1967 yılında çıkarılarak çeşitli alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde de Amerika başta olmak üzere Yeni Zelanda ve Brezilya’da bulunmaktadır. Dünya geneline yayılması da bu ülkeden çıkarılan taşların ihraç edilmesiyle meydana gelmektedir. Nadir bir taş olduğundan dolayı bulunması, işlenmesi ve taşınması oldukça zordur.

Kavansit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanımında olduğu gibi Kavansit taşının alımında da dikkatli olunması gerekir. Özellikle enerji dönüşümünde güçlü olan Kavansit taşının gerçek veya sahte olduğunu alım esnasında kontrol edilmelidir. Sahte taşlar yalnızca aksesuar görevi gördüğünden dolayı enerji değişimi yapması ve kullanıcısına olumlu etkiler göstermesi beklenemez.

Kavansit taşını alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, taşın neden alınmak istediğine karar verilmesidir. Eğer hastalıkların tedavisinde kullanılmak isteniyorsa, hastalık üzerinde etkili olup olmadığı araştırılmalıdır. Etki alanının haricindeki hastalıkların iyileşmesinde bir rolü yoksa, Kavansit yerine başka bir doğal taş alınmalıdır.

doğal taşların sürekli olarak bakımlarının yapılması gerekir. Bu bakımlar fiziksel değil, enerji temizliğiyle ilgili olduğu için özen gösteremeyecek kişilere Kavansit taşını almamaları önerilir. Hassas ve kırılgan yapısından dolayı günlük kullanımlarında da dikkatli davranılmalıdır. Darbeler karşısında kırılması, çizilmesi, zarar görmesi mümkündür.

 

Kavansit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Kavansit, doğada çok yaygın şekilde bulunan bir doğal taş değildir. Bu nedenle gerçek veya sahte olup olmadığı mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Nadir taşlarda yapılan imitasyonlar gerçeğe çok benzer olduğu için yalnızca bakarak veya dokunarak karar vermek mümkün değildir. Ancak taşlar hakkında uzman olan kimseler taşı ışığa tutarak bile gerçekliği hakkında yorum yapabilmektedir.

Kavansit taşının görünümü mavi ve beyaz renklerinden oluşur ancak zaman zaman yeşile yakın tonlarda bulunabilir. Parlak görüntüsünün yanında kristalli bir yapısı vardır. Eğer taşın renkleri ve görüntüsü bu duruma uyum sağlamıyorsa sahte olduğu hakkında bir yargıya varılabilir. Emin olabilmek içinse taşın bir kısmının kırılarak iç ve dış renklerinin karşılaştırması yapılmalıdır. Renk farkı yoksa taşın imitasyon olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir.

Nadir bulunan Kavansit taşını kırarak ona zarar vermek istemeyenler için ikinci bir yol daha vardır. Bu yol, taşın ateşe tutularak değişip değişmeyeceğini kontrol etmektedir. Doğal taşların pek çoğu ateşe dayanıklı olduğu için kısa süre ateşe tutmak Kavansit taşına zarar vermez. Eğer dış boyasında akma, erime gibi değişimler gözlemleniyorsa sahte olduğu anlaşılır.

 

Kavansit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

kavansit taşı; kalsiyum, silikat ve vanadiumdan meydana gelen doğal bir mineraldir. Sertlik skalasında 3 ve 4 arasında bulunduğundan dolayı narin ve kırılgandır. Bu nedenle işlenmesi oldukça zordur ancak takı ve süs eşyalarının yapımında kullanılabilmektedir. Yarı şeffaf, beyaz görüntüsünün yanında daha opak ve mavi renkli çeşitleri bulunmaktadır.

Kavansit taşı, ruhsal hastalıklara ve rahatsızlıklara karşı koruma görevi üstlenir. Sağlıklı olanların sağlıklı kalmasına yardımcı olurken, hastalıkların etkilerini yok eder. Özellikle stres, gerginlik, hüzün gibi duygu durumlarının bastırılmasını sağlar. Depresyon, anksiyete, obsesif bozukluk gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaya uygundur.

Parlak mavi tonlarındaki Kavansit taşı kişinin dürüst olmasına yardımcı olur. Sürekli yalan söylemek zorunda kalan, gerçekleri açıklamakta zorlanan kimselerin dillerinin açılmasını sağlar. Böylelikle ikili ilişkilerde yapıcı ve güçlendirici bir rol oynar. Çevresindekilere yüklediği pozitif enerji sayesinde kötü olayların etkisini azaltarak daimi mutluluğun yakalanmasında etkilidir.

 

Kavansit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Kavansit taşı, kişiye sağladığı faydalardan dolayı genellikle aksesuar olarak kullanılır. Ayrıca üzerinde takı taşımak istemeyenler kişiler Kavansit taşını bulundukları ortamda süs eşyası olarak kullanabilirler. Her iki seçenekte de enerji akışını olumlu yönde sağladığından dolayı faydaları gözlemlenebilmektedir.

Psikolojik ve fiziksel sağlığa iyi geldiği için tıp alanlarında Kavansit taşına rastlanabilir. Doktorların doğrudan kullandığı bir tedavi yöntemi bulunmasa da halk arasında tercih edilir. Bu nedenle genellikle alternatif tıpta tercih edildiği söylenebilir. Ayrıca bazı psikoterapi seanslarında Kavansit taşının kullanıldığı aksesuarları takmak, o seansın daha etkili şekilde tamamlanabilmesini sağlar.

Kavansit Taşı Ritüeli

Ritüellerin yapılma amacı vücuttaki negatif enerjilerden arınarak daha pozitif bir yaşama sahip olmaktır. Bu nedenle zaman zaman yapılan ritüellerin etkisini güçlendirmek için Kavansit gibi doğal taşlardan yardım alınabilir. Kavansit taşı enerji dengeleme, ruhu arındırma, stresten korunma, şifa, aşk ve aile konularında yapılan ritüellerde kullanılmak için uygundur.

Genellikle dolunay zamanlarında yapılan ritüeller; karanlık veya loş ışıklı, sessiz, ve boş ortamlarda yapılmaktadır. Bu ortamlarda kullanılan Kavansit taşı ritüeli uygulayacak kişiye yakın tutulmalıdır ancak kişinin üzerinde bulunmasında sakınca yoktur. Odaklanma ve kendini adama, ritüelin fayda sağlaması için gereken en önemli basamakların arasında yer alır. Kavansit taşından yayılan enerjiyi hissetmeye çalışırken zihinden olumlu cümleler geçirerek aşamalar tamamlanır.

Ritüellerin etki göstermesi hangi alanda şifalanmak istendiğine göre değişmektedir. Bu nedenle bazı ritüellerin zaman aralığı oluşturarak tekrarlanması gerekebilir. Ancak tek seferlik ritüellerde görülen etki daha hızlı olacağı için tekrara ihtiyaç duyulmaz. Kişinin hissettiği sakinlik, huzur, hafifleme, arınma gibi durumlar başarılı olduğunun göstergesidir.

Kavansit Hangi Çakraya Uyumlu

Vücudun farklı bölümlerinde bulunan çakralar, hem sistemlerin hem de ruh sağlığının korunmasına yardımcı olur. Eğer çakralar kapalıysa ilgili alanda yetersizlikler, sorunlar, rahatsızlıklar ve hastalıklar gözlemlenebilmektedir. Çakraların kapanmasındaki en büyük etken vücudun negatif enerjileri toplaması olduğu için bu enerjileri uzaklaştırmak çakraların açılmasını sağlar. Kavansit taşı da boğaz ve alın çakralarına uyum sağlayarak onların daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Boğaz çakrasıyla uyum sağlayan Kavansit taşı düzenli kullanıldığında çakranın tamamen açılabilir. Böylelikle başta endokrin sistemi ve tiroit bezleriyle ilgili sorunlar ortadan kalkar. Çocukların büyüme ve gelişmesine olumlu katkılarda bulunur. Ruhun dengesini bulmasına ve o dengeyi korumasına fayda sağlar. Ayrıca kişinin gördüğü rüyalara etki ederek uyku düzeninin kazanılmasında rol oynar.

Kavansit taşının etki gösterdiği diğer çakra, üçüncü göz adıyla da bilinen alın çakrasıdır. Alın çakrası açıldığı zaman kararsızlıklar, tereddütler ve ikilemler son bulur. Kişi, tam olarak ne istediğine karar vererek seçtiği yolda emin adımlar atar. Ayrıca sağlığa yararlı olan bu çakra sayesinde beş duyu organlarındaki rahatsızlıklar son bulur. İskelet sistemi üzerindeki etkileri sayesinde kemik ağrılarını dindirme özelliği vardır.

Kavansit Taşının Uyumlu Burçları

Kavansit taşının en büyük görevi doğanın enerji akışını düzende tutmasıdır. Bu nedenle hem kullanıcısının hem de bulunduğu her ortamın negatif enerjilerini emmekle görevlidir. Burçlarla uyum sağladığı durumlarda burç sahiplerine daha iyi gösterebilmesine rağmen uyumlu olmayan burçlarda da etkileri bulunur. Bu nedenle Kavansit taşının uyum sağlamadığı burç sahiplerinin kullanamaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Kova burcu ve yükselen burcu Kavansit taşıyla uyum sağlamaktadır. Bu nedenle 22 Ocak ve 20 Şubat arasında doğan her birey Kavansit taşından daha iyi etki alır. Sorunlarının çözülmesi kolaylaşır, alternatif yollar üretmesi mümkün hale gelir. Yaşama daha sıkı tutunarak ruhsal gerilime neden olan durumlardan uzaklaşır. Hayatının olumsuz giden gidişatını yeniden yönlendirerek başarıya ulaşan yollar yaratır.

Kavansit Taşı Faydaları ve Zararları

Kavansit taşının kullanılmaya başlaması yüzyıllar öncesine dayanmamaktadır. Bu nedenle gösterdiği faydaların tamamının bilinmesi mümkün değildir. Genel olarak tüm sorunlu duygu ve durumlardan uzaklaşmaya, rahatlamaya ve sakinleşmeye yardımcı olur. Stresli anlarda mutlaka bireyin yanında bulunması gereken doğal taşlar arasında yer alır.

Geçmişte yaşanmış olayların, travmaların veya tanınan kimselerin bıraktığı olumsuz etki Kavansit taşıyla yok edilebilir. Yaşanan her olayı tecrübe olarak görmeye ve onları aşıp hayata neşeyle devam etmeye yardımcı olur. Yeni tanınan kişilerden iyi etkiler almaya, sosyalleşmeye, diğer insanlar tarafından sevilmeye imkan tanır. Ayrıca aile bağlarını güçlendiren bir etkisi de bulunmaktadır.

Gerçeğin taşı olan Kavansit, bireyin iç dünyasındaki gerçeklerin kavranmasını sağlar. Kişinin kim olduğunu, ne istediğini, nerede ve nasıl yaşamak istediğini belirleyerek harekete geçmesini sağlayacak cesareti verir. Diğer insanların da gerçek yüzünü göstererek kimlere güvenilip güvenilmemesi gerektiğini anlamaya yardım eder. Böylelikle alınabilecek duygusal hasarları engelleyerek mutluluğu daimi kılar.

Kavansit taşı insana ve çevreye dosttur, bu nedenle kullanımında herhangi bir zarar gözlemlenmez. Yalnızca çok fazla negatif enerjiye maruz kaldığı zaman sıradan bir taş gibi davranacağı için bakımlarının yapılması önemlidir. Enerjisel temizliğinin ardından eskisinden daha iyi şekilde fayda göstermeye devam eder.

Kavansit Taşı Evde Nereye Konur?

Süs eşyası veya aksesuar olarak evlerde yerini alan Kavansit taşının nereye konulacağına karar vermek oldukça zordur. Ancak gözle görülür her alanda kullanılması mümkündür. Kırılgan yapısından dolayı yüksek yerlerin tercih edilmesi olası kazaları önleyeceği için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu nedenle Kavansit taşı çocuklu aileler çocukların ulaşamayacağı kadar yükseğe yerleştirmelidir.

Psikolojik tedavi amacıyla alınan Kavansit taşı için evin en uygun bölgesi yatak odasıdır. Özellikle uyku bozukluklarına iyi gelen Kavansit sayesinde daha dinç şekilde uyanmak mümkündür. Konsantrasyon ve motive edici özelliğinden yardım almak için hem evlerin hem de ofislerin çalışma masasına yerleştirilebilir. Çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin de ders çalışmaları esnasında yanlarında bulundurmaları faydalıdır.

Kavansit taşının tüm aileye etki etmesi isteniyorsa en iyi seçenek oturma odası ve salonlara konulmasıdır. Balkon ve bahçelerde de yarar sağlamaya devam edeceği için evin en çok vakit geçirilen bölgesine yerleştirilebilir. Bolluk, bereket ve şifa sağlaması adına mutfak tezgahında, raflarda veya kapaksız dolaplarında yer alabilir.

Kavansit Taşı Nerede Satılır?

Kavansit taşı genellikle aksesuar olarak üretilmektedir. Bu nedenle doğal taş satan aksesuar mağazalarından kolaylıkla temin edilebilmektedir. Küçük şehirlerde ulaşması zor bir taş olduğundan dolayı mağazalara sipariş vermek mümkündür. Ayrıca internet üzerindeki güvenilir sitelerden de Kavansit taşı satın alınabilir.

Ev eşyası olarak satılan Kavansit taşına genellikle süs eşyaları satan dükkanlardan ulaşılır. Bazı hediyelik eşya mağazalarında da yer alabilir. Farklı desen, büyüklük ve renklerdeki tasarımlarıyla istenilen her ortama uyum sağlayabilmektedir. Bu nedenle kişiye en uygun gelen Kavansit taşını alıp kullanmak mümkündür.

Kavansit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğada Kavansit taşının oluşumu sınırlı bölgelerde gerçekleşir. Bu nedenle nadir bulunan taş grupları arasında yer alır. Çıkarılması ve işlenmesiyle birlikte ithal edilen ürünlerden biri olduğu için fiyatları ortalamanın üzerindedir. Her bütçeye uygun olan büyüklükleri, renkleri ve desenleri mevcut olduğu için cep yakmadan sahip olunabilir.

Kavansit taşının fiyatını etkileyen faktörlerden biri içindeki mavi ve beyaz oranıdır. Parlak ve mavi renkteki taşlar daha iyi etki gösterdiğinden dolayı fiyatları artış gösterir. Ayrıca altın, gümüş gibi madenlerle birlikte kullanıldığında fiyatları yükselir. Marka adı, alınan mağaza, internet siteleri gibi etkenler de fiyatları etkiler.

Kavansit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Kavansit taşının bakımı ve temizliği birbirinden ayrı durumları ifade eder. Temizlik fiziksel anlamda yapılan, yalnızca taşın dışındaki kirlerden arınması durumudur. Bakımsa taşın enerji boyutunda temizlenmesi ve kendini yenilenmesi olarak tanımlanır. Bu nedenle haftada en az bir kez taşın bakımını yapmak önem arz eden bir konudur.

Doğal bir mineral olan Kavansit taşının temizliğinde kimyasal maddelerin kullanılmaması gerekir. Yalnızca suda yıkanması, nemli bir bezle silinmesi veya sirkeli suyla yüzey kirlerinden arındırılabilir. Bu esnada taşın çizilmemesi için sivri ve keskin eşyaların kullanılmaması önemlidir.

Kavansit taşına bakım yapılırken toprak ve güneşten aynı anda yararlanmak daha faydalıdır. Toprağın üzerine bırakılan Kavansit taşı, bünyesindeki negatif enerjileri toprağa bırakır. Böylelikle yalnızca pozitif yüklü hale gelerek çevresindeki enerji akışında daha etkili şekilde rol alır. Güneşli olmayan havalardaysa kuru bir toprağa gömülerek bakımı tamamlanabilir.

Akan suyun altında Kavansit taşını bekletmek hem bakımını hem de temizliğini aynı anda yapmaya olanak sağlar. Suyun akışı negatif enerjileri Kavansit taşından uzaklaştırırken yüzeyde bulunan kirlerden de arınmış olur. Akan bir su kaynağı yoksa bir bardak suyun içinde gece boyu bekletilmesi de uygun bir bakım yöntemidir.

Kavansit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Gerçek Kavansit taşına sahip olmak oldukça değerlidir. Bu nedenle Kavansit, doğal taş koleksiyoncularının nadide parçalarından biri olduğu için rağbet görür. Günlük hayattaki kullanımından ziyade koleksiyonlarda yer alması amacıyla hazırlanan Kavansit taşları bulunur. Bu taşlarda mavi renk oranı yüksek olduğundan dolayı pahalıdır.

Migren, tedavisi sonradan keşfedilen hastalıklardan biridir. Kavansit taşıysa migren ağrılarını dindirebilme özelliğine sahip olduğu için pek çok hasta tarafından tercih edilir. Migrenin yanında, stresten dolayı yaşanabilen baş ağrılarını engelleme özelliği bulunur. Bu nedenle baş bölgesine yakın şekilde, kolye veya küpe olarak kullanılması yaygındır.

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.