Kristal Kuvars / Crystal Quartz (Pozitif Enerji Taşı)

Kristal Kuvars / Crystal Quartz (Pozitif Enerji Taşı)

Kristal Kuvars Taşı Ne Anlama Gelir?

doğal taşları diğer taşlardan ayıran en büyük özellik titreşim hareketleriyle enerji dönüşümü yapabilmeleridir. Bu dönüşümleri oldukça güçlü şekilde yerine getirebilen taşlardan biri de Kristal Kuvars taşıdır. Görünümü ve özellikleriyle kalpleri fetheden Kristal Kuvars, pozitif enerjiyi yükselttiğinden dolayı oldukça sevilmektedir.

Kristal Kuvars Taşı Oluşumu

kristal kuvars taşının oluşumu milyonlarca yıl sürmektedir. Metamorfik hareketlerle birlikte yaşadığı sıcak soğuk tepkimeler sayesinde son halini almıştır. Kristal yapısını oluşturan pek çok mineral oluşum sürecinde Kristal Kuvars taşını besleyerek şifalı bir taş olmasını sağlamıştır. Bu nedenle geçmiş zamanlardan beri doğada kendiliğinden oluşan Kristal Kuvars taşı yaygın olarak kullanılmaktadır.

Enerjiler üzerinde çalışma yapabilen Kristal Kuvars taşı, bu özelliğini oluşum sürecinde kazanmıştır. Manyetik etkilere maruz kalması enerji dönüşümü yapabilme yeteneğine sahip olmasını sağlar. Bu nedenle pozitif enerji taşıyla anılabilen bir taş olmuştur. Özellikle halk arasında pozitif enerjileri arttırması sebebiyle kullanımı oldukça yaygındır.

Kristal Kuvars Taşı Nerede Çıkar?

Dünya’nın farklı bölgelerinden Kristal kuvars taşını çıkarabilmek mümkündür. En büyük kaynakları Brezilya ve Madagaskar’dadır. Çin, Hindistan ve Nepal’de de önemli rezervleri bulunmaktadır. Renksiz ve kristalli görünümü sayesinde diğer taşlardan kolaylıkla ayrılabildiği için Afrika’da çıkarıldığı bilinmektedir.

Türkiye’de pek çok Kuvars taşı türü çıkarılabilmektedir. Özellikle deniz kenarında bulunan Antalya, Balıkesir, Zonguldak ve Kastamonu illeri üzerinden Kuvars taşına ulaşılabilir. Daha çok Dumanlı Kuvars ve Ametist taşı çıkarılmasına rağmen zaman zaman Kristal Kuvars taşı çıkarılabilmektedir. Bu nedenle Türkiye’deki Kristal Kuvars eksikliği ithal edilen taşlarla giderilir.

Kristal Kuvars Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

En güçlü doğal taşlardan biri olan Kristal Kuvars taşını alırken dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bunların başında taşın güvenilir yerlerden ve gerçek olduğundan emin olarak alışverişi tamamlamak vardır. Aksi taktirde imitasyon alınan taşlar maddi veya manevi olarak kişinin olumsuz etkilenmesine neden olur.

Doğal taşların şifa verebilmesi için beğenilerek ve sürekli olarak kullanılması gerekir. Eğer bir taş sevilmediğini hissederse etkisi kadar etki göstermez. Bu nedenle bireye göstereceği etkileri en aza indirerek enerjilerini paylaşmaz. Kristal Kuvars taşı da sevilmediği zamanlarda bunu hissederek pozitif enerji yaymayı bırakır.

Nadir taşlar arasında olmadığından dolayı Kristal Kuvars alırken yüklü paralar ödememek gerekir. Çok büyük bir taş alınmadığı sürece yüksek fiyatlardan kaçınmak ekonomik olarak iyi bir hareket olacaktır. Taşın yanında kullanılan diğer taş ve materyallerin de Kristal Kuvars taşıyla güzel ilişkiler kurması gerekir. Eğer uyumsuz bir taş veya materyal kullanılıyorsa yarardan çok zarar getirecektir.

Kristal Kuvars Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

 

Doğal taş almak isterken en büyük sorun taşın gerçek veya sahte olduğuna karar vermektir. Taşlar konusunda yeterli bilgisi olmayanlar içinse yalnızca bakarak karar vermek zordur. Bu nedenle bazı kolay testlere tabi tutarak imitasyon ve gerçek taşlar arasındaki fark anlaşılabilir. Ancak her taş için her işlemi yapmak doğru değildir.

Kristal Kuvars taşının gerçek olup olmadığını anlamanın en kolay yolu taşın bir bölümünü kırmaktır. Eğer taşın dışı gibi içi de renksiz veya beyaza yakın tonlardaysa gerçek olduğuna karar verilebilir. İç ve dış renklerinde ciddi farklılıklar varsa imitasyon bir taş olduğu anlaşılır. Kolye ve küpe gibi tek taşlı aksesuarlarda bu işlemleri uygulamak ürüne zarar vereceği için bileklik veya çok taşlı modellerde denenmesi önerilir.

Kuvars grubundaki taşların pek çoğu ateşe karşı dayanıklıdır. Bu nedenle Kristal Kuvars taşının bir bölümünü yakmak taşın gerçek olup olmadığı hakkında bilgi verir. Kısa süre ateşe tutulan taşlarda değişim gözlemlenmiyorsa doğal bir taştır. Ancak boyasının akması, soyulması veya taşın solması durumlarında imitasyon bir taşla karşılaşıldığı anlaşılır.

 

 

Kristal Kuvars Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

 

Sertlik skalasında 7 puana sahip olan Kristal Kuvars taşı pek çok darbeye karşı dayanıklıdır. Şeffaf, opak veya yarı şeffaf modelleri bulunmaktadır. Silikatlar grubunda bulunan, kristal sistemi üçgen olan bir doğal taştır. Dünyanın pek çok alanında çıkarılabildiğinden dolayı yaygın taşlar arasında yer alır. Genellikle berrak bir görünümü olduğundan dolayı sahte taşlardan hemen ayırt edilebilir.

Kristal Kuvars taşının en önemli etkisi çevresinde bulunan negatif enerjileri çekerek pozitif enerji miktarını arttırmasıdır. Bu sayede gergin ortamların tatlıya bağlanmasında, stresli durumların kolayca atlatılmasında etkilidir. Kullanıcısındaki stres seviyesini düşürdüğünden dolayı ruhsal hastalıkların yaşanmasını engeller. Var olan hastalıkların belirtilerini azaltarak daha sağlıklı bir yaşam sunar.

Silisyum dioksitten meydana gelen Kristal Kuvars taşı oksitler grubunda bulunur. Genelde buz berraklığına sahip olmasına rağmen en kaliteli taşlar beyaza yakın olanlardır. Eski zamanlardan beri kullanıldığından dolayı faydaları hakkında sayısız bilgi vardır. Bu bilgilere göre Kristal Kuvars taşının sahip olduğu beyazlık ne kadar fazlaysa etkisi o kadar yüksek olur.

 

 

Kristal Kuvars Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Doğal taşlar son zamanlarda popülerleşmeye ve pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle güçlü etkilerinden dolayı aksesuarlarda Kristal Kuvars taşına sıkça yer verilir. Diğer taşlarla uyum içinde çalışabilmesi sayesinde tek başına ya da karma şekilde kullanılması mümkündür. Kadınlar için kolye, küpe, bileklik, halhal ve saatlerde yer alabilir. Erkekler içinse kolye, bileklik ve tespih modelleri yaygındır.

Aksesuar alanının dışında da Kristal Kuvars taşı oldukça yaygın şekilde kullanılır. Bunların başında doğal kütle olarak satılan Kristal Kuvars gelir. Ayrıca dekorasyon ürünlerine şıklık ve doğallık katmak için kullanılabilmektedir. Evlerde, ofislerde, bahçelerde, kafe ve restoranlarda ortamın enerjisini güzelleştirmek amacıyla yer alır.

Halk arasında en sevilen taşlardan biri Kristal Kuvars taşıdır. Bunun nedeni taşın güçlü şifalı etkilere sahip olmasından kaynaklanır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı koruma özelliğine sahiptir. Kas, kemik, eklem ağrılarını giderirken iç organların çalışmasını düzenler. Vücut için gösterdiği faydalardan dolayı alternatif tıpta önemli bir kullanımı vardır.

Psikoloji alanında da Kristal Kuvars taşının yeri oldukça büyüktür. Bireyi rahatlatması ve sakinleştirmesi nedeniyle pek çok psikolojik rahatsızlığın yaşanmasını engeller. Ayrıca yaşanmakta olan hastalıkların tedavisini kolaylaştırır. Psikoterapi yapılan odanın içinde bulunması bireyin kendisini daha rahat ifade etmesini sağlar.

Kristal Kuvars Taşı Ritüeli

Kristal Kuvars taşıyla pek çok alanda ritüel yapmak mümkündür. Özellikle enerji temizlenmesi, pozitif enerjiyi arttırma, negatif enerjilerden uzaklaşma alanlarında yapılabilir. Ayrıca aşk ve aile başta olmak üzere ikili ilişkilerin tamamında, kariyer ve eğitim konularında, hastalıklar için şifa kazanmak amacıyla ritüel yapılabilmektedir.

Bir Kristal Kuvars taşıyla ritüel yapılırken bazı maddelerden yardım alınabilir. Bunlar bireyi sakinleştirmesi açısından kokulu mumlar, tütsüler, kısık sesli müzikler olabilir. Banyoda yapılan ritüellerde Kristal Kuvars taşının suyun içine bırakılması oldukça önemlidir. Tüm ritüel boyunca kristalden yayılan enerjiye odaklanmak gerekir.

Ritüeller için astrologların belirlediği önemli zaman dilimlerinden yardım alınabilir. Özellikle yeni ay ve dolunay zamanlarında, gezegenlerin olumlu açılarında Kristal Kuvars taşını kullanarak güzel etkileri çoğaltmak gerekir. Ancak bireyin kendisini sıkıntılı hissettiği her zaman diliminde ritüel yapması mümkündür. Diğer eşyalar olmasa bile Kristal Kuvars taşının mutlaka bulundurulması gerekir.

Kristal Kuvars Hangi Çakraya Uyumlu?

Kristal Kuvars taşı, vücutta bulunan tıkalı enerji kanallarını temizler. Böylelikle çakra noktalarına akan enerjinin devamlı olmasını sağlayarak çakraları açar. Tüm çakralar üzerinde etkili olan bir taş olduğundan dolayı oldukça güçlü bir taş olduğu kabul edilir. Kristal Kuvars taşı sayesinde kapalı, tam çalışmayan veya yetersiz etki alınan çakraları güçlendirmek mümkündür.

Çakraları Kristal Kuvars taşıyla birlikte açmak için basit yöntemler bulunur. Bu yöntemlerin başında taşı çakra bölgelerinde bekletmek bulunur. Tene doğrudan temas etmesi halinde daha güçlü etki alınacağı için kıyafetlerin üzerinden bekletmek doğru değildir. Dinlenme, uyku, bekleme anlarında veya günlük yaşamda birkaç dakika çakra bölgesine yerleştirildiğinde etkisi kısa sürede görülür.

Titreşimli etkisiyle çakraları etkileyen Kristal Kuvars taşına bakım yapıldıktan sonra çakralara yerleştirmek gerekir. Ayrıca banyo yaparken suyun içinde bekletmesi tüm çakraları aynı anda açmaya yardımcı olur. Ritüel anlarında da açılması istenen çakranın üzerine yerleştirildiğinde daha hızlı sonuçlar alınabilmektedir.

Kristal Kuvars Taşının Uyumlu Burçları

Astrologlar bireyin doğum haritasına veya doğduğu andaki gezegen durumlarına bakarak doğal taşlarla ilgili çalışmalar yapar. Böylelikle hangi burçların hangi taşlarla uyum sağladıklarını söylerler. Kristal Kuvars taşı da astrolojide kabul gören bir doğal taş olduğu için uyum sağladığı burçlar bulunur. Aslan, başak ve koç burçlarıyla yükselen burçları için Kristal Kuvars taşı kullanılabilmektedir.

Kristal Kuvars taşı, burçların kötü özelliklerini törpüleyerek bireye daha kolay bir yaşam sunar. Aslan burcunun egosunu, başak burcunun aşırı titizliğini ve koç burcunun gereksiz enerjisini baskılar. Bu burçlarda kullanıldığında daha iyi etki gösterir. Maddi ve manevi anlamda iyileştirmeler yaşatarak bireyin sağlıklı kalmasını sağlar.

Kaya Kristali olarak adlandırılan Kristal Kuvars taşı her burç tarafından kullanılabilir. Yalnızca uyumlu olduğu burç ve yükselen burç sahiplerinin daha iyi etki alabilmesini sağlar. Bu nedenle aslan, başak veya koç burcu olmayanlar da istedikleri Kristal Kuvars taşlarını alabilirler. Kısa süre içinde yaşamlarında iyileştirmeler görerek geleceklerini güzelleştirebilirler. Ayrıca geçmiş travmaların atlatılmasında da Kristal Kuvars taşının güçlü bir etkisi vardır.

Kristal Kuvars Taşı Faydaları ve Zararları

Kullanıldığında hızlı şekilde etki gösteren Kristal Kuvars taşının birbirinden güzel faydaları bulunur. Bunlardan ilki sinir sistemi üzerinde iyileştirici etkilerinin bulunmasıdır. Yara ve yanık izlerinde, özellikle ameliyat izlerinin geçirilmesinde oldukça etkilidir. Stresten dolayı yaşanan baş ağrıları, mide bulantıları, tansiyon değişikliklerini tedavi eder.

Kristal Kuvars bulunduğu her ortamda etki gösterebildiğinden dolayı açık alanlarda da kullanılabilir. Gergin ortamları yumuşattığından dolayı özellikle iş yemeklerinde veya toplantılarında bulundurulmalıdır. Birbiriyle geçinemeyen kimselerin ilişkilerini düzenleyerek daha sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olur.

Doğal bir ağrı kesici olan Kristal Kuvars taşı cildin gençleşmesinde etkilidir. Saçların ve tırnakların daha hızlı uzamasını sağlayarak güçlenmelerine yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenlerken iç organların temizlenmesini sağlar. Ayrıca bireyi rahatlatarak psikolojik sebeplerden ötürü çıkabilecek ciddi hastalıkların önüne geçer.

Kristal Kuvars taşının radyolojik herhangi bir ekişi bulunmaz. Bu nedenle bireyle uzun süre temas etmesinde herhangi bir sorun yoktur. Her yaş grubu için farklı etkileri bulunduğundan dolayı oldukça faydalı, zararsız bir taştır. İnsana ve doğaya pozitif enerji verdiği için dileyen herkes Kristal Kuvars taşını kullanabilmektedir.

Kristal Kuvars Taşı Evde Nereye Konur?

 

Alınan Kristal Kuvars taşlarının nasıl yerleştirileceği oldukça önemli bir konudur. Enerji dönüşümü yapabilmesi ve etki gösterebilmesi açısından evlerde ve ofislerde doğru alanlara yerleştirilmelidir. Her bireyin kullanma amacı farklı olacağı için Kristal Kuvars taşının konulacağı oda bireysel olarak belirlenmelidir.

İkili ilişkileri düzenlemek, aşkı ve sevgiyi arttırmak, aile içindeki huzuru korumak Kristal Kuvars taşının görevleri arasındadır. Bu durumlarda eğer geniş bir ailede yaşanıyorsa en uygun yer salon veya oturma odaları olur. Yalnız çiftlerin yaşadığı evlerdeyse yatak odasına yerleştirmek daha doğru bir tercihtir. Çocuklu evlerde özellikle yüksek alanlara konulması tavsiye edilir.

Kristal Kuvars taşının bulanabileceği diğer alanlar çalışma odaları ve çalışma masalarının üstüdür. Odaklanmaya yardımcı olan etkisi sayesinde iş yaşamında hızlı bir yükseliş imkanı sunar. Ayrıca sınava hazırlanan çocukların motivasyonlarını korumalarına yardımcı olur. Kapalı dolapların, çekmecelerin veya kutuların içine konulmadığı sürece etkisini her an hissetmek mümkündür.

 

 

Kristal Kuvars Taşı Nerede Satılır?

Doğal taşlar popüler şekilde kullanılmaya başladığı için Kristal Kuvars taşına pek çok şekilde ulaşmak mümkündür. Mağazaların aksesuar bölümlerinde veya bijuteri reyonlarında farklı çeşitleri yer alabilir. Ayrıca internet üzerinden kişiye en uygun gelen tasarımın sipariş verilmesi de mümkündür. Kristal Kuvars taşını alırken dikkat edilmesi gereken nokta online veya normal mağaza olsa bile güvenilir olanların tercih edilmesidir.

Kristal Kuvars Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Şeffaf bir görünümü olmasına rağmen zaman zaman beyaza yakın tonları bulunan Kristal Kuvars taşı ne kadar beyazsa o kadar pahalıdır. Ayrıca boyutu, tasarımı, yanında kullanılan materyalleri de fiyatını doğrudan etkilemektedir. Diğer doğal taşlardan biraz daha pahalı olmasına rağmen her bütçeye uygun olan modelleri bulunur. Bu nedenle hem pahalı hem de ucuz modellerini alarak hediye haline getirmek mümkündür.

Kristal Kuvars Taşı Bakımı Ve Temizliği

Kristal kuvars taşı sürekli enerji akışını değiştirdiğinden dolayı zaman zaman yorulabilir. Bu durum, taşın özelliklerini göstermesine engel olur. Sık kullanılan taşlarda iki haftada bir, az kullanılan taşlarda ayda bir bakım yapılması gerekir. Dayanıklı bir taş olduğundan dolayı çizilme korkusu yaşanmadan toprağa gömülerek taşın dinlenmesi sağlanabilir.

Kristal Kuvars taşına bakım yapabilmenin pek çok yöntemi bulunur. Akan bir suyun altında bekletmek kötü enerjilerin suyla birlikte gitmesini sağlar. Ayrıca Ay ve Güneş ışığından yardım alarak yalnızca pencere önünde bekletilen Kristal Kuvars taşlarının bakımı yapılmış olur. Adaçayı tütsüsü ve diğer doğal kristaller de enerji temizliği yapması için Kristal Kuvars taşına yardımcı olur.

Kristal Kuvars Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Mısır ve Roma dönemlerinde kullanıldığı bilinen Kristal Kuvars taşı genellikle iki dünya arasındaki köprüyü korumak amacıyla bulundurulurdu. Roma döneminde oldukça değerli kabul edildiği için yüksek statüdeki insanlar tarafından tercih edilirdi. Mısırlılardaysa halkın her kesiminde Kristal Kuvars taşına rastlanabilirdi. Ayrıca tanrıya ulaşmak isteyen büyücüler ve medyumlar tarafından sıklıkla tercih edildiğinden dolayı spritüal alanlarda büyük bir öneme sahipti.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.