Krizokol / Chrysocolla (Uyum Taşı)

Krizokol / Chrysocolla (Uyum Taşı)

Krizokol (Chrysocolla) Özellikleri

Mavi ve yeşilin birleşimesi ile ortaya harika bir renge sahip olan Krizokol taşı ortaya çıkar. Bu taş, cam göbeği ve turkuaz rengi tonlarında bir taştır. Aynı zamanda da Kalsedon grubuna aittir. Sertlik derecesi ise, içindeki silikat oranına göre 2,5 ile 7 seviyeleri arasında değişir. Bu taştan kısaca, Hidrosilikat minerali olarak da bahşedilir. Ama bu taşın yapısı biraz karışıktır. Aynı zamanda bu taş, ikincil kökenli bir bakır mineralidir. Genellikle de azurit, kuvars, malakit gibi taşlarla birlikte bulunur.

Krizokol taşı, sertlik derecesi 2,5 ila 7 arasında değişkenlik gösterir. Bu ilginç bir durum olsa da mantıklı bir açıklaması da bulunuyor. Taşın oluşumu sırasında silika miktarı ne çok olursa sertliği de bir o kadar yüksek oluyor. Krizokol taşlarının lacivert renkli olanları ise, genellikle çok yumuşaktır. Bu nedenle de takılarda kullanılamayacak kadar narin bir yapıya sahiptir.

Turkuaz renginden cam göbeği rengine doğru açık renkli olanlar ise daha sert bir yapıya sahiptir. Bunların sertliği ise, genellikle 6 civarıdır ve takı olarak işlenmeye uygun bir yapıya sahiptir. Sertlik derecesi 7’ye ulaşan taşlar ise artık Krizokol Kalsedon şeklinde adlandırılır. Bu ise, taşın en sert halidir. Krizokol Kalsedon, silika miktarı en yüksek ve çok yüksek bir ihtimalle kuvars yataklarında oluşan bir tür olarak bilinir.

Hem mineraloid hem de mineral olarak oluşabilen krizokol, tipik olarak yuvarlak ya da botryoidal kütleler ve kabuklar veya damar dolguları şeklinde bulunur. Krizokol Taşı, çiftler arasındaki enerjiyi dengeleyen bu taş. Uyum sorununu çözmeye de yardımcı olur. İçerdiği bakır nedeni ile iletkenlik özelliği sonucunda negatif elektriğin boşaltılmasına da yardımcı olur.

Krizokol (Chrysocolla) Temizliği ve Bakımı

Krizokol taşının bakımı ve temizliğini yapabilmek için öncelikle taşınızın sertlik derecesini doğru bir şekilde bilmeniz gerekiyor. Krizokol taşı, sertlik derecesi, 2,5 gibi çok düşük derecelerden 7 gibi çok sert derecelere kadar değişiklik gösterebilen bir taş olduğu için taşın sertlik derecesini bilmek çok önemlidir.

Sertlik derecesi, 7 ve üzeri olan taşlar için toprak ile temizleme ve su ile arındırma da dahil olmak üzere bütün temizleme yöntemleri kullanılabilir. Ama daha düşük sertlik derecesine sahip olan taşlar, daha kırılgan ve narin olacağı için bu taşların, nemli bir bez yardımı ile hafifçe silinerek, tütsü ile enerji temizliği yapılması gerekir.

Krizokol (Chrysocolla) Faydaları

 

Değerli taşların, insan vücuduna ve sağlığına ciddi faydaları vardır. Fakat her taş için bunu söylemek tabii ki mümkün değildir. Ama Krizokol taşı, bu konuda gerçekten doğal bir mucizedir. Sağlığa çok sayıda fayda sağlayan ve yine pek çok insanın yanından ayırmadığı bu taşın faydaları ise şunlardır;

Krizokol kristalinin yeşil ve mavi tonlarındaki rengi, ona yerkürenin enerji ve canlılığını da verir.

Cesaret ve özgüven ile birlikte sakinleştirici bir enerji de verir. Bu sayede hayatımızın tüm alanlarında uyumlu ve akıcı bir şekilde hareket etmemize imkan sunar.

Aynı zamanda tam bir meditasyon taşıdır. Huzurlu, iletişimi kuvvetli ve besleyici bir taştır.

Zihinsel sorunlara karşı da oldukça faydalıdır.

Evin ya da istediğiniz herhangi bir ortamın içinde bulunan negatif enerjiyi temizler.

Kalp çakrası üzerinde oldukça etkilidir.

Yüksek tansiyona karşı dengeleyici bir unsurdur.

Bu taş, kalp ritmini düzenler. Krizokol taşı, kan dolaşımını hızlandırma özelliğine sahiptir ve damarları temizler.

Kas sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda insanları, rahatsızlıklara karşı korur. Kramp oluşması durumunda iyileşmeye de yardımcı olur.

Kasları kuvvetlendirmeye yardımcı olur.

Hamile kadınların bu taşı kullanması genellikle tavsiye edilir. Krizokol taşının doğumu kolaylaştırdığı bilinir.

Üreme organlarını sağlıklı tutmaya da yardımcı olur.

Menopoz etkilerini önemli ölçüde hafifletir.

Bu kıymetli taş, boğaz çakrası üzerinde de oldukça etkilidir. Bu nedenle de boğaz bölgesinde oluşan rahatsızlıklar üzerinde de oldukça etkilidir. Tiroid bezlerini sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Bademcikler üzerinde de iyileştirici bir etkisi vardır.

Krizokol taşı, çiftler arasındaki enerjiyi dengeleye bu taş. Uyum sorununu çözmeye yardımcı olur. İçerdiği bakırdan dolayı iletkenlik özelliği ile negatif elektriğin boşaltılmasına yardımcı olur.

Aynı Ametist taşı gibi sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.

Panik atak hastalığı bulunan kişilerin daha rahat hareket etmesi ve endişelerinden kurtulabilmesi için de bu taş sıkça kullanılır.

Eklem ağrılarının giderilmesi ve kişinin daha zinde bir vücuda sahip olması için de Krizokol Taşı etkili bir taş olarak dikkat çekiyor.

Keizokol taşı, akciğer hastalarının en çok kullandığı taşlar arasında yer alır. Akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde de çok önemli bir yere sahiptir. Nefes kontrolünü daha rahat bir şekilde kusursuz gerçekleştirmeye yardımcı olur.

Krizokol Taşı, zeka gelişiminde çok önemli bir rol oynayar. Aynı zamanda kişinin motivasyonunu da önemli ölçüde arttırır. İnsanların güne daha enerjik bir şekilde başlamasına ve olumlu düşünceler ile güne uyanmasına yardımcı olur. Taşın bu faydalarından yararlanmak istiyorsanız, taşı gün boyu yanınızdan hiç ayırmamanız gerekiyor.

Enerji veren özel bir taştır. Vücuda temas ettiği zaman kişinin negatif enerjisini ve üzerindeki yorgunluğu kısa bir süre içinde alır. Daha enerjik hissetmek isteyen kişilerin en çok kullandığı ve tercih ettiği taş türlerinden birisidir.

Kendini ifade etmekte zorlanan ve iletişim sorunu yaşayan kişiler, iletişim yönünün eksik olduğunu düşünen kişilerin de en büyük yardımcısıdır.

 

 

Krizokol Taşı Hangi Ülkelerde Çıkartılır?

Rusya, Krizokol taşının anavatanı olarak bilinir. Bu nedenle de Rusya’da yoğun bir şekilde çıkarılıyor. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri de Krizokol Taşına ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında İngiltere, Şili ve Zaire de yine bu değerli taşın yoğun olarak bulunduğu ülkeler arasında yer alır.

Krizokol taşı, işlenmesi zor olan bir taştır. İşçilik için de profesyonel bazı isimlere ihtiyaç vardır. İşlenmesi oldukça zor olduğundan zorlu bir süreci de beraberinde getiriyor. Bu durum piyasada Krizokol Taşı satan mücevherlerin çok daha yüksek rakamlara ürünleri satışa sunmasına neden oluyor. Genellikle de mücevher ve süsleme sektöründe tercih edilen bu taş, kendisine has ve hoş bir görüntüye de sahiptir.

Krizokol taşı, diğer değerli taşlara göre doğada çok daha kolay bulunabilen bir taş türüdür. Aynı zamanda çıkartıldığı ülkelerin sayısı da oldukça fazladır. Ülkemizde çok yoğun bir şekilde bulunmasa da bazı bölgelerde bu taşın çıkartıldığı biliniyor. Profesyonel işçilik sonucunda üretilen ürünler, ortaya çok daha değerli ürünler çıkmasını sağlıyor. ve yazı genellikle mücevher sektöründe çok daha fazla değerlendiriliyor. Görselliği ve sağladığı faydalar ile önemli bir taş olduğunu bir kez daha ifade etmekte fayda var.

Krizokol Taşı Burçları

Krizokol taşı, çiftler arasındaki enerjiyi dengeler. Bu taş, uyum sorununu çözmeye önemli ölçüde yardımcı olur. Keizokol taşının en önemli özelliği de uyum sorununu çözmektir. İçerdiği bakır nedeni ile iletkenlik özelliği ile negatif elektriğin boşaltılmasına da önemli ölçüde yardımcı olur. Bu taşın burçları ise, başak, ikizler ve boğadır.

Krikozol Taşı ile Üretilebilecek Akaesuarlar

Krikozol taşlar, dizi taşlar tasarıma oldıkça açık ürünlerdir. Bu nedenle de bileklik, kolye, küpe ve tesbih gibi çok tercih edilen aksesuarlar tasarlayabiliyor. Aksesuar yapımında taşların sertlik derecesi önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle de Krizokol taşı, narin bir yapıya sahip olduğu için üretilen aksesuarlar yüksek fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu taşlar, doğal taş olduğu İçin renkleri ve boyutları değişiklik gösterebiliyor.

İnsan İlişkilerinde Krikozol Taşlarının Önemi

İnsanlığın varlığından bu güne kadar insanlar, kendilerini rahatlattığına inandığı ve kendine uğur getirdiğine inandığı taşlara büyük önem verir. Bazen meditasyon bazen iyileştirme ve bazen de ruhunu dinginleştirmeyi sağlamak için kullanılan bu taşlardan çeşitli taklar, kolyeler gibi süs eşyaları yapılıyor. İnsanlar da bu süs eşyalarına büyük bir önem veriyor. İnsanlar doğduklarından beri var olan inanma duygusu , onları çeşitli cisimlere ve sembollere yönlendiriyor.

İnsanlar arasında iletişim sorunu çekmek ve insan ilişkilerinde çekingen kalmak pek çok kişinin yaşadığı çok önemli bir sorundur. Bu konu ile ilgili çeşitli çalışmalar yapan bilim dalları bir tıbbı terime de dönüşmüştür. İnsanların karamsarlığı ile ilgili direkt olarak ilgi kuran bu konu genel olarak insanların önünde önemli bir engel olmuştur.

Asosyal kelimesini en çok destekleyen konulardan birisi de bu olmuştur. Krizokol taşı tam da burada devreye giriyor. İçinizde bulunan kötü enerjiyi alırken sizin kendinizi rahat bir şekilde ifade edebilmeniz için size gerekli olan özgüveni, cesareti ve olumlu düşünceleri de size yüklüyor. Psikolojik sorunlar yaşayan insanlar çoğu zaman sorunlarını kendi kendine çözmeye çalışıyor ya da profesyonel birinden psikolojik destek oluyor. Doğal bir antidepresan olarak da adlandırılan Krikozol taşı, insanları rahatırken size destek oluyor.

Tıbbi Açıdan Krizokol Taşı

”Krizokol Taşı”nın psikolojik bir şekilde ele alarak insan ilişkilerine ve ruha çok önemli etkileri bulunuyor. Krizokol taşı, sadece psikolojik olarak değil tıbbi olarak da çok değerli ve önemli bir doğal taştır. Krizokol taşı, nefes alma sorunu yaşayan, akciğer rahatsızlığı olan hastalar için de sıkça kullanılıyor ve bu hastalar için adeta bir umut oluyor. Bu taş, aynı zamanda astım hastaları için de sihirli bir dokunuştur. Kalp ritminde meydana gelen denge ile birlikte solunuma da önemli ölçüde yardımcı oluyor.

Davranış bozuklukları, panik atak ve fevri davranışlar gibi insanlar için önemli bir sorun teşkil eden durumlar İçin de büyük faydaları bulunuyor. Krizokol taşı, romatizma ve eklem ağrılarında da oldukça yardımcı oluyor. Bu taş, rahat hareket etmeyi ve ağrıları insan vücudundan kolaylıkla uzaklaştırmayı sağlar. Bu taş, ülkemizde de bol miktarda çıkarılıyor. Amerika, Rusya ve diğer ülkelerde yoğun miktarda bulunmasa da bazı bölgelerimizde bu taşa rastlanabiliyor.

Akciğer rahatsızlıkları gibi önemli hastalıkların tedavisinde yardımı görülen Krizokol taşı; sancı, ağır, kramp gibi kötü hisler veren hastalık hallerinde de beden ile temas ettiği için insanı rahatlatarak bu sağlık sorunlarından kurtulmanızı sağlar.

Tiroid bezlerinin korumasının yanı sıra hormonların dengelenmesine de yardımcı olur. Sindirim sistemi için de büyük bir katkı sağlayan bu taş, farklı sertlikte be renklerde görülebilir. Sertlik derecesi ortalama 3 olan bu taş, genellikle turkuaz renktedir. İçinde ise; yeşil, mavi, siyah tonlarının da bulunması ile ilgi çekici bir renk cümbüşü şeklinde göze çarpar. Aynı zamanda bu taşın burçlar üzerinde de etkisi olduğuna inanılır.

Krizokol Taşı ve Burçlar

Krizokol taşı, genel olarak bütün insanlar için faydalarını ruhsal, psikolojik ve tıbbi olarak gösterse de bu taşın bazı burçlardaki insanlara daha çok olumlu etki yaptığı görülüyor. Bu burçlar ise, başak burcu, ikizler, kova burcu ve boğa burçlardır. Bu taşın, bu burçlar üzerindeki etkisinin daha çok olduğuna inanılıyor. Uyum taşı, bu nedenle bu burçtaki insanların dikkatini daha çok çekiyor. Aslında bu taş sadece belli burçlar İçin değil tüm insanlık için yararlı faydalı bir taştır.

Burçlar, insanlık için her dönem çok önemli olmuştur. Ama burçları önemli kılan en önemli etkenlerden birisi de yorumlanmasıdır. Burç yorumları aynı zamanda insanlarda pozitif duygular uyandırır. Krizokol taşının da insanlardaki olumlu etkileri onu burçlar kadar değerli bir hale gelmiştir. Bu nedenle de insanlar Krizokol taşının ilgi görmesine neden olmuştur.

Krizokol Taşının Kullanımı

 

Krizokol taşı, kullanımı için dikkat edilmesi gereken çok detay yoktur. Ama doğru kullanıldığı zaman etkisini daha çok gösterir. Bu taş sembolik bir süs eşyası ya da dekoratif bir eşya olarak da kullanılabilir. Ama eğer faydasını, daha doğrusu ruhsal, psikolojik ya da tıbbı olarak daha iyi geldiğini hissetmek istiyorsanız taşın bedeniniz ile temas etmesini sağlamanız gerekir. Bedenle teması için bileklik, kolye şeklinde de kullanılabilecek olan bu taşın diğer hastalıklar da (ağrı, kramp gibi) acı hissedilen bölgeye de doğrudan temas ettirilmesi sonucunda olumlu sonuçlar alınabilir. Bu nedenle de taşı kullanırken bu detaya dikkat etmek gerekir.

Krizokol taşı, kısaca uyum taşı şeklinde de bilinir. Çünkü insanlara genel olarak hem psikolojik bakımdan hem de ruhsal ve tıbbi açıdan verdiği manevi huzur ve madden sağladığı fayda sonucunda insan hayatını düzene sokan bir uyum rayına oturtmaya yardımcı olur. Aynı zamanda her burç için inanılan özel bir taş olduğu bilinir. Bu taşın daha çok fayda sağladığı bilinen burçlar ise, boğa burcunun yanı sıra ikizler ve başak burçlarının da taşıdır. Hayatın her anında olmak istediğiniz kişiliğinizin ortaya çıkmasını sağlar. Aynı zamanda insanları her anlamda rahatlatarak istediği mutluluğa kavuşmasını sağlar. Bu özellikleri nedeni ile de bu taş insanlık için oldukça önemlidir.

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.