Melek Taşı / Angelite (Arkadaşlık Taşı)

Melek Taşı / Angelite (Arkadaşlık Taşı)

Melek Taşı Ne Anlama Gelir?

Farkındalık taşlarından biri olan Melek taşı, genellikle insana arkadaşlık eden bir taştır. İnsan ilişkilerini güçlendirmesinden dolayı halk arasında arkadaşlık taşı olarak adlandırılmaktadır. Bireyin her ihtiyaç duyduğu anda yardımına koştuğundan dolayı titreşimleri oldukça güçlüdür. Bu nedenle doğanın ve insanın negatif enerjilerinden arınmasına yardımcı olabilen doğal taşar arasında bulunur.

Melek Taşı Oluşumu

Milyonlarca yıllık süreçte yüzlerce tepkimeye girerek oluşan Melek taşı oldukça geç keşfedilen bir taştır. Bu nedenle oluşumu hakkında bilinmeyen konular mevcuttur. Diğer taşlardan ayrılmasına neden olan en önemli etken sulu ortamlardaki suyun buharlaşmasıyla tepkimeye girmesidir. Sonradan sertleşen Melek taşının titreşimi numarası 1’dir.

Metamorfik hareketlerle birlikte yeryüzüne çıkan magma sayesinde Melek taşının ilk oluşumu başlar. Sıcak soğuk tepkimelerinin ardından yaşadığı buharlaşmayla son halini alır. Bu esnada manyetik etkiler yaşadığı için enerji dönüşümü yapabileceği özellikler kazanır. Var oluşundaki asıl amaç doğanın dengesini korumak, kötü enerjilerin artışına engel olmaktır.

Melek Taşı Nerede Çıkar?

Melek taşına ulaşmak kolay olduğu için yaygın bir taş olarak kabul edilir. Gök mavisi tonlarında bulunduğu için oldukça sevilen bir doğal taştır. Bu nedenle ilk kaynağı olan Peru’dan sürekli olarak çıkarılmaktadır. Büyük rezervleri bulunduğundan dolayı nadir taş grupları arasında yer almaz. İngiltere, Meksika ve Mısır’dan da çıkarılabilmektedir.

Türkiye, doğal taş bakımından zengin bir ülke olmasına rağmen Melek taşının oluştuğu bölgeler arasında değildir. Bu nedenle Türkiye’de satılan taşların tamamı Peru veya İngiltere, Meksika ve Mısır’dan ithal edilen taşlardır. Her mağazada satılmadığından dolayı alışveriş esnasında taşın doğal olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Aksi taktirde alınma ihtimali olan imitasyon taşlarda Melek taşının etkileri görülemez. Yalnızca aksesuar olarak kullanılabileceği için enerji dönüşümü yapılamaz.

Melek Taşı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Melek taşını alırken ilk dikkat edilmesi gereken konu taşın doğal olup olmadığıdır. Eğer taş doğalsa aldıktan hemen sonra kullanılmaya başlanabilir. Dayanıklılığı düşük bir taş olduğu için darbelere karşı koruma altına alınmalıdır. Özellikle süs eşyası olarak kullanılacaksa yüksek, çocukların ulaşamayacağı ve güvenilir olduğu düşünülen alanlara yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Düzenli kullanıldığı takdirde etkilerini en iyi şekilde gösterebilen Melek taşı, kendisini kullanan kişinin enerjisinden etkilenir. Bu nedenle sevilmeyen veya beğenilmeyen Melek taşı modellerinin alınmaması gerekir. Kişinin zevkine uygun, düzenli kullanılabilecek aksesuar veya süs eşyaları alınmalıdır. Böylelikle taşın bilinen ve bilinmeyen faydalarına ulaşmak mümkün olur.

İlk kez Melek taşı kullanacak kişilerin öncelikle taş hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Faydaları, etkileri, özellikleri ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi alınmadan alışverişi tamamlamak doğru değildir. Kişinin ihtiyaçlarına ve eksik hissettiği konulara gösterdiği etkileri öğrendikten sonra satın alınmalıdır. Aksi taktirde gereken etkiyi gösteremeyerek doğal taşlar hakkında önyargı oluşmasına neden olabilir.

Melek Taşı Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Melek taşının gerçek olduğunu gösteren bazı ayırt edici özellikleri vardır. Bunlardan ilki taşın rengidir. Gök mavisi ve benzer tonlarda bulunduğundan dolayı başka renkteki taşlar Melek taşı değildir. İmitasyon taşların renkleri yapmacık duracağı için birbirinden ayırt edilebilir. Ayrıca Melek taşı genelde pürüzsüz ve tek renkli bir görünüme sahip değildir.

Doğal taşları sahtelerinden ayırabilmenin en iyi yolu taşın bir bölümünü kırmaktır. Eğer Melek taşı kırıldığında iç ve dış renkleri birbirinin aynısıysa taşın gerçek olduğu anlaşılır. İmitasyon taşlar kaldırım taşlarının boyanmasıyla elde edildiğinden dolayı gri ya da koyu renkli olurlar. Ayrıca Melek taşında dış yüzeyinde soyulma veya renk atması gibi durumlar yaşanmaz.

Melek taşı ateşe karşı dayanıklı olan taşlar arasında yer alır. Bu nedenle gerçek olup olmadığını kontrol ederken taşın ateşe tutulması mümkündür. Eğer boyasında erime, soyulma, solma veya kararma görülmüyorsa taşın gerçek olduğu anlaşılır. Taşın yapısına zarar vermemesi için uzun süre ateşe tutulmaması oldukça önemlidir.

 

Melek Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Sertlik skalasında 3,5 puana sahip olan Melek taşı darbelere karşı dayanıklı değildir. Bu nedenle çizilmesi ve kırılması oldukça kolaydır. Kullanım esnasında yüksek yerlere konularak veya darbelerden korunacak aksesuarlar tercih edilerek kırılması engellenebilir. Silikatlar sınıfında bulunan Melek taşının ana rengi gök mavisidir.

Ortorombik kristal sisteminde yer alan Melek taşının titreşimi 1 numaradır. Kalsiyum sülfattan oluştuğundan dolayı cilde temas etmesi oldukça yararlıdır. Selenit taşıyla karıştırıldığından dolayı alışveriş esnasında dikkatli olunması gerekir. Genelde donuk bir görüntüsü olmasına rağmen bazı işlemlerden geçerek parlatılabilmektedir.

Melek taşı, arkadaşlık taşı olarak anılan bir doğal taştır. İnsan ilişkilerinde stresi azalttığından dolayı bireylerin birbirini anlamasını kolaylaştırır. Arkadaşlık bağlarını güçlendirirken kendini yalnız hisseden insanlara arkadaş olur. Böylelikle kişinin özgüvenini yükselten ve toplumda kabul görmesine yardımcı olan etkileri bulunmaktadır. Kısa sürede büyük başarılar getirdiğinden dolayı ödül alınacak yarışma veya projelerin çalışma sürecinde bulundurulması fayda sağlar.

Görünen ve görünmeyen tüm varlıklarla iletişime geçmek için Melek taşı kullanılabilmektedir. Taşın geç keşfedilmiş olmasına rağmen bu özelliği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Melek taşının özellikle diğer boyutlarla çalışmalar yapan medyumlar, falcılar, büyücüler ve cadılar tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Ancak bu tür olaylarla ilgilenmeyen kimseler için taşın herhangi bir spritüal özelliği bulunmamaktadır.

Melek Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Son zamanlarda kullanımı yüksek oranda artan Melek taşı farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Halk arasında bilinen faydalarından dolayı alternatif tıptaki yeri oldukça önemlidir. Vücut ağrılarını dindirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek veya hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanılabilir. Ayrıca doktorların uyguladığı tedavilerin daha iyi etki etmesine yardımcı olur.

Melek taşının kullanıldığı bir diğer alan psikolojiyle ilgilidir. Kullanıcını rahatlatması ve sakinleştirmesinden dolayı yaşanabilecek ruhsal hastalıklara karşı korur. Ayrıca psikoterapi esnasında kişinin kendini rahat hissetmesine ve daha iyi ifade etmesine yardımcı olur. Bu nedenle iyileşme sürecini hızlandırarak psikolojik sağlığa ulaşmayı kolaylaştırır.

Aksesuar ve süs eşyası olarak satılan Melek taşları yalnızca dekorasyon ürünü olarak kullanılabilir. Mavi tonlarından ve doğal görünümünden dolayı her alana kolaylıkla yerleştirilebilir. Aynı zamanda ortamdaki negatif enerjileri temizleyerek bireylerin daha rahat hissetmesini sağlar. Meditasyon, yoga, ritüel veya masaj yaptırılan zamanlarda da kasların gevşemesi için kullanılabilir.

Melek Taşı Ritüeli

Melek taşı enerji dönüşümü konusunda oldukça güçlüdür. Bu nedenle yapılan ritüellerde bulundurularak bolluk ve bereketin artması sağlanabilir. Genellikle ikili ilişkilerin güçlendirildiği ritüellerde kullanılsa da ortam enerjisini temizlediğinden dolayı tüm ritüellerde yer alabilir. Çakra noktalarına temas ettirdiğinde ritüellerin etkisi arttırılır.

Melek taşıyla ritüel yaparken taşa temas etmek veya yakınında bulunmak gerekir. Duruma göre Melek taşıyla beraber uyumlu olduğu kabul edilen diğer taşlardan yardım alınabilir. Ritüellerden önce taşa bakım yapıldığında veya ritüel esnasında temizleyici tütsüler kullanıldığında Melek taşından en iyi şekilde faydalanmış olunur.

Güçlü bir enerji dengeleme taşı olan Melek taşı her ortamda kullanılabilir. Banyo suyunun içinde, toprağın üzerinde veya açık havada yapılan tüm ritüellerde yer alabilir. En yakınında bulunan kişilere daha çok etki edeceğinden dolayı mümkünse sürekli temas halinde kalınmalıdır. Ritüelden hemen sonra rahatlama hissettirdiğinden dolayı etkisi kısa sürede gözlemlenebilir.

Melek Taşı Hangi Çakraya Uyumlu?

Çakralar zaman zaman açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Bu durum, vücuttaki enerji kanallarının temizliğiyle alakalı olan bir durumdur. İstendiği zaman çakraların daha iyi çalışması sağlanabilir. Özellikle Melek taşı kullanan kişilerde boğaz, taç ve üçüncü göz çakranın kapanmadığı, kapalıysa da açıldığı gözlemlenir. Bu nedenle Melek taşının boğaz, taç ve üçüncü göz çakrayla uyumlu olduğu anlaşılır.

Taç çakra, baş bölgesinde yer alan oldukça önemli bir enerji kanalının üzerindedir. Melek taşıyla birlikte açıldığında rüyaların anlamlanması, spritüal konularda başarı elde edilmesi mümkündür. İnsanı insan olduğu için sevme özelliğini geliştirdiğinden ötürü Melek taşıyla birlikte mükemmel sonuçlar çıkarır.

Boğaz çakrası ses tellerinin bulunduğu bölgede yer aldığı için özellikle iletişim konularında ön plana çıkar. Kişinin beş duyu organını geliştirerek çevresini daha iyi algılamasına yardımcı olur. Yaratıcılığı geliştirdiğinden dolayı sanatsal alanlarda başarılı getirir. Kişinin kendini ve çevresindeki daha iyi anlamasını sağladığından dolayı Melek taşıyla uyumlu bir çakradır.

Üçüncü göz çakrası iki kaşın arasındaki bölgede yer alan enerji kanalını temsil eder. En önemli özelliği iç sesin her zaman kişiyi doğru yola götürmesine yardımcı olmaktır. Sezgileri güçlendirdiğinden dolayı iyi ve kötü insanlar arasındaki ayrımı kolaylaştırır. İnsan ilişkilerini düzenlediği için Melek taşıyla birlikte kullanıldığında güzel bir uyum yakalar.

Melek Taşının Uyumlu Burçları

Hem doğayla hem insanla enerji alışverişi yapabilen Melek taşı tüm burçlarla uyum sağlar. İnsanın sahip olduğu özelliklerin neler olduğuna bakmaksızın daha iyi hale getirmek için çalışır. Bu nedenle her burç grubunun Melek taşını kullanması mümkündür. Yalnızca kova burçlarıyla daha iyi çalıştığından ötürü kova burcuna uyum sağladığı kabul edilir.

Kova burcunda kullanılan Melek taşları, özellikle burcun olumsuz yönleri törpüleme görevini üstlenir. Kibir, inat, öfke, vurdumduymaz kimselerin daha duyarlı ve sakin bireyler haline gelmesine yardımcı olur. Özgürlüğe aşırı bağlı olan kova burcu sahiplerine diğer insanlardan akıl almayı öğretir. Bu sayede daha başarılı ve mantıklı, duygularına yenik düşmeyen kimseler haline gelinmesini sağlar.

Sevecen tavırlarıyla öne çıkan koca burcu kimseler zaman zaman iyi niyetlerinin suiistimal edildiğini görürler. Melek taşı hayata hangi insanlarla devam edileceğini hissettirdiğinden dolayı bireyin zarar gördüğü kişilerden uzaklaşmasını sağlar. İnsanların hayatlarına diledikleri gibi devam edebilmeleri için negatif etkileri minimuma indirger.

Melek Taşı Faydaları ve Zararları

Radyoaktif bir etkisi bulunmadığından dolayı Melek taşını istenilen her zaman ve durumda kullanmak mümkündür. Kişiye doğrudan verdiği herhangi bir zarardan söz edilemez. Yanlış kullanımlarında bireyin beklentilerini karşılamayacağı için etkisiz olduğu düşünülebilir. Bu nedenle Melek taşını bir tedavi yöntemi olarak değil de bir tedavi aracı olarak kullanmak taştan en iyi şekilde etki alınmasını sağlar.

Melek taşı kişinin yüksek benliğiyle bağlantı kurmasını sağladığından dolayı oldukça değerlidir. Zihinde var olan blokları kaldırarak olayları daha iyi anlayabilmeye yardımcı olur. İnsanların ani duygu değişimi yaşamasını engellediği için güçlü bir sakinleştiricidir. Çakralar üzerinde etki göstermesi oldukça geniş alanda fayda göstermesini sağlar.

Tiroit ve Epifiz bezlerinin çalışmasını düzenleyen Melek taşı, iç organların çalışmalarını da denetler. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlü kalmasında büyük bir rol oynar. Kan damarlarının yenilenmesini sağladığından dolayı dolaşım sistemine olumlu katkıları vardır. Ayrıca iç organların temizlenmesi, toksinlerin atılması ve düzenli beslenmenin korunması için etkileri bulunur.

Yeni başlangıçlar yaparken veya var olan işleri devam ettirirken Melek taşının konsantrasyon sağlayan etkisinden yardım alınabilir. Şefkat, sevgi, bağlılık ve sadakat gibi duyguları geliştirerek arkadaşlık ilişkilerini düzenler. Çocuklar için kullanılması uygun olduğundan dolayı büyüme ve gelişmelerine Melek taşının eşlik etmesi sağlanabilir.

Melek Taşı Evde Nereye Konur?

Alınan ve kullanılmaya başlanan Melek taşının nereye yerleştirilmesi gerektiği oldukça önemli bir konudur. Yanlış yerlere bırakılan taşlar yeterli enerji çekemeyeceğinden dolayı etkilerini gösteremeyebilirler. Özellikle kapalı alanlara bırakılması taşın çalışmayı tamamen durdurmasına neden olabilmektedir.

Melek taşını yerleştirirken neden kullanıldığını göz önünde bulundurmak faydalıdır. İş, eğitim veya kariyer için kullanıldığında çalışma odaları veya çalışma masaları tercih edilmelidir. Kütüphane raflarında, okuma salonlarında, kalemliklerin yanında yer alabilir. Hem çocuklar hem yetişkinler için odaklanmayı arttırdığından dolayı kısa sürede başarıya ulaştıran doğal taşlar arasında yer alır.

Arkadaşlık taşı olan Melek taşının yatak odalarında yer alması oldukça faydalıdır. Eşler arasındaki arkadaşlığı iyileştireceği için aile içi sorunları engeller. Huzurun daimi olmasını sağlayarak ortak kararlar verilebilmesine yardımcı olur. Kalabalık ailelerde salonlara ve oturma odasına yerleştirildiğindeyse muhabbeti arttırarak aile bağlarını pekiştirir. Ayrıca Melek taşı balkon ve bahçelerde, pencere kenarlarında ve açık havalarda kullanıma uygundur.

 

Melek Taşı Nerede Satılır?

Genellikle aksesuar ve dekorasyon ürünlerinde yer alan Melek taşına farklı yerlerden ulaşmak mümkündür. Doğal taş satan bijuterilerde, bazı kıyafet mağazalarının aksesuar bölümlerinde, hediyelik eşya dükkanlarında bulunabilmektedir. Ayrıca farklı renk, desen, çeşit ve modelleriyle internet üzerinden satışı yapılabilir. Bu sayede Türkiye’nin her ilinden Melek taşına ulaşılabilmektedir.

Melek Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşlar süs taşı veya yarı mücevher olabilecekleri için fiyatları değişkenlik gösterir. Melek taşı yarı mücevher taşlar arasında bulunmadığından dolayı oldukça ucuzdur. Her bütçeye özel modelleri bulunduğu için dileyen herkesin ulaşabileceği doğal taşlar arasında yer alır. Yanında kullanılan taşlara ve materyallere bağlı olarak fiyatları değişebilir.

Melek taşının fiyatını belirleyen pek çok özellik vardır. Taşın ne kadar saf olduğu, rengi, parlaklığı, boyutu en önemli kriterler arasında yer alır. Aksesuar veya süs eşyası olarak kullanılması da fiyatlara farklı şekillerde yansımaktadır. Getirildiği ülkeye, tasarımcısına, hangi marka tarafından satıldığına bağlı olarak fiyatlarda artma veya azalma gözlemlenebilir.

Melek Taşı Bakımı Ve Temizliği

Sürekli enerji dönüşümü yapabilen Melek taşının herhangi bir bakıma ihtiyacı yoktur. Bu nedenle diğer doğal taşlardan ayrılmaktadır. Kendi enerjisini temizleyebildiğinden dolayı özel bakımlara veya temizliklere gerek yoktur. Yalnızca taşın dinlenmesi amacıyla toprağın üzerinde bekletilmesi, akan suya bırakılması veya adaçayı tütsüsü yapılmasında bir sakınca bulunmaz.

Melek Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Günümüzde Melek taşının en çok kullanılma sebebi spritüal alanlarda etkili olmasından kaynaklanır. Melekler alemine geçmek, tanrıyla iletişim kurmak veya görünmeyen diğer varlıklarla iletişime geçmek için tercih edilir. Astral seyahat yapan kişiler yolculukları esnasında yanlarında Melek taşı bulundurarak geri dönebilecekleri yolu daha kolay şekilde bulabilirler.

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.