Moldavit / Moldavite (Hayat Taşı)

Moldavit / Moldavite (Hayat Taşı)

Moldavit Taşı Ne Anlama Gelir?

Bir dönüşüm taşı olan Moldavit

Moldavit Taşı Oluşumu

Binlerce yıldır kullanılmakta olan Moldavit taşı, bir meteorun Moldau Nehrinin çevresine düşmesiyle oluşmaya başlar. Tamamen bir göktaşı değildir ancak yeşil, siyah ve kahverengi çeşitlerinin içinde bulunan siyah lekeler meteor kalıntılarından oluşmaktadır. Bu nedenle, Moldavit taşı kayaçların arasında tepkime geçirerek üretilmeyen nadir taşlardan biridir.

Göktaşı etkisi olsa da, Moldavit taşının son halini alması uzun yıllar sürer. Nadir bulunan doğal taşlardan biri olduğu için bulunması oldukça zordur. Ancak etkileri oldukça fazla olduğu ve yoğun bir titreşim yaydığı için popüler taşlardan biridir. Son yıllarda ilk oluşum yeri olan Çek Cumhuriyeti başta olmak üzere dünyanın genelinde rağbet görmektedir.

Moldavit Taşı Nerede Çıkar?

Moldavit taşı, yüzeye yakın bölgelerde oluşan bir taş türüdür. Bu bakımdan çıkarılması zor değildir ancak bu durum, taşın nadir bulunduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Oluşumu tamamen meteorlara bağlı olduğundan ve özel minerallerle tepkime geçirdiğinden dolayı yalnızca Çek Cumhuriyeti’nde çıkarılabilmektedir.

Oldukça değerli bir taş olan Moldavit, bir bölgeden çıkarılıyor olmasına rağmen dünyanın genelinde bulunabilmektedir. Genelde koleksiyoncular tarafından tercih edilse de günlük kullanımı için çeşitli eşyalara dönüştürülmektedir. Bu nedenle, Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkede Moldavit taşı bulunabilmektedir.

 

Moldavit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nadir taş grubu içinde yer aldığından dolayı Moldavit taşının imitasyonları bulunmaktadır. Alışveriş esnasında taşın gerçek olduğuna emin olmadan taşı almamak gerekir. Eğer doğallığından emin olunamıyorsa, satıcıdan taşın doğallığını kanıtlayacak bir sertifika göstermesi istenebilir. Bu açıdan, güvenilir mağazalardan ve internet sitelerinden alışveriş yapılması olası krizlerin önüne geçecektir.

Doğal taşların asıl amacı insanlara huzur vermek ve onların negatif enerjilerini ortadan kaldırmaktır. Bu sebeple, Moldavit taşıyla manevi bir bağ kurulması taşla daha iyi enerji akışı oluşturmayı sağlar. Beğenilmeyen veya kişinin içine sinmeyen modelleri almak yalnızca Moldavit taşıyla kurulan ilişkileri zayıflatır. Düzenli kullanılamayacak model tercihlerini yapmamak, taşın doğallığından emin olmak ve gereken bakımı yapmak ise taşın faydalarını arttıracaktır.

Moldavit taşının kim tarafından ve neden alındığı oldukça önemlidir. Eğer fiziksel bir ihtiyaç söz konusuysa, taş hakkında kapsamlı bilgiler edindikten sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Ruhsal ihtiyaçların hemen hemen tamamı için etkili olduğundan dolayı kullanılmasında bir sakınca yoktur. Düzenli, bilinçli ve dikkatli kullanımda hissedilen negatiflikleri ortadan kaldıracak ve gereken konularda şifa vererek kişiyi iyileştirecektir. Spritüal durumlarda da taşın enerjisinden yardım alınabilir.

Moldavit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Nadir bulunduğundan dolayı Moldavit taşının sahteleri, tıpkı gerçek taşlar gibi satılmaktadır. Görünüş olarak birbirine çok yakın olan bu sahte taşlar, gerçek Moldavit taşıyla hemen hemen aynı fiyatlarla satışa sunulur. Bu nedenle gerçek taşları alabilmek için bazı testlerin uygulanması tavsiye edilir. Sıradan bir kaldırım taşı gibi enerji dönüşümü yapamayan sahte taşlar satın alındığında yalnızca aksesuar olarak kullanılabilir. Doğal taşlarda olduğu gibi herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Moldavit taşının gerçek olduğunu anlamanın en iyi yolu, taşın bir bölümünü kırmaktır. Eğer taş gerçekse iç ve dış renkleri birbirinin aynısı olur. Kırılma indisi kontrol edilerek başka bir taşın boyanıp boyanmadığı anlaşılabilir. Ayrıca, taşın oda koşullarındaki soğukluğu veya güneş altındaki parlaklığı kontrol edilerek sahte olup olmadığına karar verilebilir. Ancak ilk kez Moldavit taşı kullanacak olanlar oda koşullarındaki haline bakmaksızın daha somut sonuçlar elde edebilecekleri yöntemleri uygulamalıdır.

Moldavit taşını sahtelerinden ayırt edebilmenin bir diğer yöntemi, taşı ateşe tutmaktır. Bunun için herhangi bir çakmak, mum veya kibrit gibi alevli maddelerden yardım alınabilir. Yalnızca birkaç saniye ateşe tutulması yeterli olan taş, ateş karşısında değişim göstermiyorsa doğaldır. Ancak dış yüzeyinde soyulma veya taşın erimeye başlaması gibi durumlar imitasyon olduğunun bir göstergesidir. Bu sebeple gerçek olduğu düşünülmeyen taşlar satın alınmamalıdır.

Moldavit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mohs skalasındaki değeri 5,5 – 6 arasında olan Moldavit taşı, dayanıklı doğal taşlardan biridir ancak kırılması imkansız değildir. Çok güçlü darbe almadığı veya kasten çizilmediği sürece taşta dikkat çekici bozulmalar görülmez. Yarı saydam veya saydam modelleri bulunmaktadır. Silikat grubunda yer alan Moldavit taşının içinde pek çok mineral de bulunmaktadır. Özgül ağırlığı yaklaşık 2,5 değerindedir, su içinde batma özelliğine sahiptir.

Moldavit taşı, çeşitli alanlarda kullanılmaya uygundur ancak ticareti genellikle aksesuarlar üzerinden yapılmaktadır. Doğal kütleler halinde alınarak süs eşyası olarak kullanılabilir. Meditasyon, ritüel, masaj veya yoga gibi dinlendirici ve arındırıcı etki gösteren olaylarda enerjiyi dengeler. Böylelikle bireyin kendisini daha rahat ve huzurlu hissetmesine yardımcı olur. Düzenli kullanıldığı taktirde etkileri daha hızlı şekilde gözlemlenir.

Çakralarla ve burçlarla uyumlu olan Moldavit taşı, bedensel ve ruhsal anlamda iyileşmeler yaşatır. Fiziksel ve psikolojik pek çok sağlık sorunundan korunmaya yardımcı olur. Bu nedenle psikoterapiler esnasında veya alternatif tıpta Moldavit taşına yer verilir. Kullanılmadığı zamanlarda bile enerji dengelemeye devam edeceği için bulunduğu ortamda kendisini hissettiren etkisi vardır. Kişiye özel bir taş olduğundan dolayı aksesuarlar için ortak kullanıma uygun değildir. Ancak aynı ortamda bir tane Moldavit taşı bulunması bile herkesi etkileyecektir.

Moldavit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Genellikle enerji çalışmalarında yer verilen Moldavit taşı, spritüal alanlarda yapılan çalışmalarda da kullanılabilir. Kişinin kendisini rahat hissetmek istediği her an sakinleştirici özelliğini belli eder. Bu bakımdan, genellikle tene temas edecek şekilde kullanılmaktadır. Aksesuar olarak bileklik, küpe, kolye veya yüzük olarak tercih edilebilir. Uyumlu olduğu diğer taşlarla beraber kullanıldığında etkisi artacaktır.

Alternatif tıpta ve psikoloji alanlarında da Moldavit taşı kullanılmaktadır. Doğal bir ağrı kesici ve antidepresan olmasının yanında vücut ve akıl sağlığını korumaya yardımcı olur. Bu nedenle, doğal yöntemlerle sakinleşmek ve ilaç alımını azaltmak için tercih edilebilir. Tek başına bir tedavi yöntemi olarak kullanılması mümkün olmadığından dolayı doktorların veya psikologların tavsiyelerine uygun bir biçimde kullanılmalıdır.

Meditasyon ve ritüel zamanlarında Moldavit taşının enerjisinden yardım alınabilir. Hem kişinin hem ortamın enerjisini temizlediğinden dolayı isteklerin daha iyi belirlenmesine yardımcı olur. Yapılan meditasyon ve ritüellerin etkisini arttırarak kişinin iç sıkıntılarını giderir. Zihni dingin bir hale getirerek duyguların kontrol edilmesini de kolaylaştırır. Bu bakımdan, Moldavit taşı pek çok alanda kullanılmaya uygundur.

Moldavit Taşı Ritüeli

Ritüeller, kişinin dileklerine daha hızlı kavuşabilmesi için yapılan enerji seanslarıdır. Birden fazla amaca yönelik olan bu çalışmalarda pozitif enerji oldukça önemlidir. Kişinin ritüel esnasında negatif düşünmemesi, kötü enerjilerinden tamamen arınması ve tam konsantrasyon sağlaması gerekir. Bunun için Moldavit taşı kullanılarak ritüellerin istenilen şekilde tamamlanması daha kolay bir hale gelir.

Ritüel boyunca Moldavit taşına temas etmek daha iyi bir enerji akışı sağlayacaktır. Ortamın loş ışıkla aydınlatılması, tütsü yakılması, sessizliğin sağlanması gibi durumlarda negatif enerjiden daha hızlı arınmak mümkündür. Ayrıca ay ve güneş tutulmaları, dolunay ve yeni ay gibi ay döngülerinde Moldavit taşıyla yapılan ritüeller daha etkili bir hal alacaktır.

Moldavit taşıyla birlikte pek çok doğal taş kullanılabilir ancak taşların birbiriyle uyumlu olması oldukça önemlidir. Hayat taşı olarak kabul edildiğinden dolayı ritüel konuları hayatla kurulan ilişkiler, kişinin benlik saygısını yeniden kazanması, gelecek için güzel umutlar beslemek ve geçmişi unutmak üzerinden seçilmelidir. Ancak diğer konularda yapılan ritüeller de hayatı doğrudan etkilediği sürece Moldavit taşının etki göstermesi için yeterli olur.

 

Moldavit Hangi Çakraya Uyumlu?

Doğal taşlar, doğadaki enerji akışını dengelediği gibi vücuttaki enerji akışını da düzenlemektedir. Bu bağlamda, enerjinin odak noktaları olan çakralarla uyum içinde çalışırlar. Moldavit taşı tüm çakraların daha iyi biçimde çalışmasını sağlar ancak boğaz, üçüncü göz, kalp ve taç çakralarında etkisini daha iyi biçimde gösterir. Bu nedenle, uyumlu olduğu çakralar boğaz, kalp, üçüncü göz ve taç çakralarıdır.

Çakraların çalışmaması fiziksel ve ruhsal olarak yaşanan bazı sorunların nedeni olabilir. Eğer çalışmaya başlarlarsa kişiye maddi ve manevi olarak daha iyi hissettirir. Çeşitli bölgelerde yaşanan ağrıları keserken bireyin duruşunu daha özgüvenli hale getirir. Yaşama tutunmayı kolaylaştırırken olayların akışına uyum sağlama yeteneği kazandırır. Bu bakımdan, Moldavit taşının uyumlu olduğu çakraların bulunduğu bölgeler üzerinde Moldavit taşını bekletmek o çakranın daha iyi biçimde çalışabilmesine imkan tanır.

Moldavit Taşının Uyumlu Burçları

Moldavit taşı, bilim adamları gibi astrologlar tarafından da incelenmiş ve çeşitli testlere tabi tutulmuştur. Bu testlerin sonucunda tüm burçlarla uyum içinde çalıştığı gözlemlenmiştir. Her burç ve yükselen burç sahibi tarafından rahatlıkla kullanılabileceği için bütün burçlarla uyumlu kabul edilmiştir. Bu uyum, burçların negatif özelliklerini törpülerken yaptığı enerji dönüşümü sayesinde bireyin daha mutlu ve huzurlu olmasına yardımcı olur.

Moldavit taşının burçlarla uyumlu olmasının pek çok faydası bulunur. Bunlar arasında, doğum haritalarında yer alan bazı sert açıların daha hafif bir biçimde yaşanması yer alır. Retro halinde olan gezegenlerden dolayı yaşanan terslikler Moldavit taşı sayesinde hafif bir şekilde atlatılır. Karma astrolojisine göre eğer geçmiş hayatta yaşanan kötü olaylar şimdiki hayatı etkiliyorsa taşın kullanımıyla bu durumun negatif etkisi hafifletilir.

Moldavit Taşı Faydaları ve Zararları

  • Değişim süreçlerinde adaptasyonu kolaylaştırır.
  • Yaşama daha sıkı tutunmak için gereken gücü verir.
  • Anıların kolayca hatırlanabilmesine yardımcı olur.
  • Negatif enerjiden arındırarak ruhu ve bedeni dinlendirir.
  • Uyku sorunlarının çözülmesine yardım eder.
  • Kullanıcısına şans, bolluk ve bereket getirir.
  • İyileştirici özelliğiyle hastalıkların tedavisini hızlandırır.
  • Akıl ve kalp arasında seçim yapabilmeye yardımcı olur.
  • Bireyin içinde var olan gücü keşfetmesini sağlar.
  • Meditasyonların ve ritüellerin etkisini arttırarak dileklere kavuşmayı sağlar.
  • İlişkilerde yaşanan tartışmaların sonlandırır.
  • Maneviyatın maddiyattan daha önemli olduğunu gösterir.
  • Kişinin öfkesini kontrol edebilmesine yardım eder.
  • Stresli anlarda duyguların mantığın önüne geçmesini engeller.
  • Hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir.
  • Kişinin herkesten önce kendisini sevebilmesini sağlar.
  • Madde bağımlılığından ve takıntılardan kurtulmaya yardımcı olur.

Moldavit Taşı Evde Nereye Konur?

Moldavit taşı pek çok amaçla kullanılabilir. Bu nedenle, ev içinde nereye konulacağı kişinin kullanım amacına göre farklılık gösterebilir. Eğer şahsi olarak kullanılıyorsa bireye ait olan odaya veya en çok kullandığı alana yerleştirilmelidir. Aile içi huzuru sağlamak gibi sebeplerden dolayı kullanılıyorsa yatak odasına veya oturma odasına konulabilmektedir. Nemden zarar görmemesi için banyolara yerleştirilmemesi tavsiye edilir.

Evde çocuk veya evcil hayvan varsa Moldavit taşı yüksek yerlere yerleştirilmelidir. Nadir ve pahalı bir taş olduğu için düşmeyeceği kadar sağlam yerlere konumlandırılmalıdır. Enerji dönüşümünü engellememesi adına kapalı kutularda, çekmecelerde veya dolaplarda saklanmamalıdır. Kullanılmadığı zamanlarda yumuşak bir beze sarılarak saklanabilir.

Moldavit Taşı Nerede Satılır?

Pek çok ülkede bulunmasına rağmen Moldavit taşı, Türkiye’nin her şehrinde bulunmayabilir. Bu bakımdan genel olarak internet üzerinden satışı yapılmaktadır. Ancak doğal taş koleksiyoncularında veya çeşitli mağazalarda Moldavit taşı bulunabilmektedir. Seçenek çokluğu ve fiyat karşılaştırılması yapılabildiğinden dolayı genellikle internet üzerinden alınmaktadır. Sahte taşlarla karşılaşmamak adına alışveriş yapılan mağazanın güvenilir olup olmadığı araştırılmalıdır.

Moldavit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşların fiyatını belirleyen en önemli özelliklerden biri taşın ne derece yaygın olduğudur. Moldavit taşı, pek çok doğal taşa göre nadir bulunduğundan dolayı fiyatları yüksektir. Ancak bir mücevher olmadığından dolayı her bütçeye uygun modelleri bulunabilir. Taşın büyüklüğü veya alınacak aksesuarın işçiliğine göre fiyatlarda artış yaşanabilir.

Moldavit Taşı Bakımı Ve Temizliği

Moldavit taşının bakımı ve temizliği birbirinden ayrı kavramlardır. Temizlik, taşın yalnızca suyla yıkanarak veya nemli bezle silinerek kirlerinden arınması durumudur. Bu esnada kimyasal maddelerden uzak tutulmalı, su haricinde herhangi bir madde kullanılmamalıdır. Bakımsa taşta biriken negatif enerjilerin uzaklaştırılmasıdır. Moldavit taşına bakım yapmak için pek çok yöntem tercih edilebilmektedir.

Güçlü bir enerji taşı olan Moldavit taşı, ortalama olarak 4 haftada bir bakıma ihtiyaç duyar. Negatif enerjilerinden arınması için toprağa gömülmesi veya toprak yüzeyinde bir saat kadar bekletilmesi yeterli olur. Toprak yerine akan bir su kaynağında bekletilmesi de mümkündür. Ancak taşın kaybolmaması veya akıntıya kapılmaması için ipe bağlamak gibi önlemler alınması tavsiye edilir.

Toprak veya suyun kullanılamadığı durumlarda da Moldavit taşına bakım yapılabilir. Başta ada çayı tütsüsü olmak üzere çeşitli tütsülerden yardım alınabilir. Eğer varsa diğer doğal taşlarla bir gece boyunca temas halinde bekletilebilir. Taşların birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edilmeli, uyum durumu bilinmiyorsa Ametist veya kuvars grubunda yer alan diğer taşlar tercih edilmelidir.

Moldavit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Moldavit taşı, ortalama olarak 15 milyon yıl önce dünyaya çarpan bir göktaşı sayesinde oluşmuştur ancak keşfedilmesi 19. Yüzyılı bulmuştur. Bu esnaya kadar yontularak işlenmiş ve çeşitli alanlarda kullanılmıştır. Değeri geç anlaşılan bu taş, son yıllarda popüler hale gelmiştir. Geçmiş zamanlardaysa bereketin sembolü olarak kullanılmış, muskalara konulmuş, okların başına yerleştirilmiştir. Bu bakımdan, ilk kullanımının milattan önce 25.000 yıl öncesine dayandığı düşünülmektedir.

Meteordan oluştuğu için Moldavit taşı, diğer gezegenlerdeki canlılarla iletişime geçmek isteyen bazı medyumlar tarafından kullanılmıştır. Ayrıca, boyut ötesi varlıklarla iletişime geçmek için de Moldavit taşının enerjisinden yardım alınmıştır. Günümüzdeyse daha çok aksesuar üretiminde kullanılmakta, bioenerji çalışmalarında yer almaktadır.

 

 

 

, yarı değerli bir süs taşıdır. Doğanın ve insanın enerjisini dengeleme görevini üstlenir. Bu sebeple negatif enerjileri pozitif enerjiye dönüştürerek fiziksel ve ruhsal anlamda enerji dengelemenin yararlarını gösterir. Boyut ötesi olaylarda etkili olmasının yanında maddeler aleminde de kişinin huzura kavuşmasını sağlar.

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.