Morganit / Morganite (Gençlik Taşı)

Morganit / Morganite (Gençlik Taşı)

Morganit Taşı Ne Anlama Gelir?

Morganit taşı, ismini bir taş koleksiyoncusu olan J. P. Morgan’dan almaktadır. Aslında taşı keşfeden kişi Tiffany & Co. Şirketinde çalışan George Kunz isimli bir taş uzmanıdır. Ancak taşın Morgan’a ithaf edilmesini istediği için Morganit olarak adlandırılmasını uygun görmüştür. 20. yüzyılda keşfedilen bu taş pek çok aksesuarın ve mücevherin içinde yer alarak aşkı temsil eden doğal taşlardan biri haline gelmiştir.

Morganit Taşı Oluşumu

Beril grubuna ait olan Morganit taşının oluşumu milyonlarca yıl sürer. Bu bakımdan, taşın çıkarıldığı kaynaklar tamamen tüketilirse yenisinin oluşması zaman alacaktır. Akuamarin ve Zümrüt taşlarına benzer şekilde oluşmaktadır. Çeşitli kayaçların yanında ikincil mineral olarak oluşumunu tamamlasa da aslında bir tür kaya çeşididir.

Morganit taşı, volkanik hareketlerin sonucunda girdiği kimyasal tepkimelerle meydana gelir. Bu tepkimeler genellikle oksijenli yanma tepkimelerinden oluşur. Sıcak ve soğuk değişimleri de taşın kimyasal yapısını değiştirir. Güçlü bir enerji taşı olmasının ve aşkı bulmaya yardımcı olmasının sebebi de bu dönemde maruz kaldığı manyetik etkilerdir. Doğanın dengesini korumak için oluşan bu taş, insanlar başta olmak üzere tüm canlıların pozitif enerjisini yükseltir.

Morganit Taşı Nerede Çıkar?

Dünya’nın pek çok yerinden çıkarılabilen Morganit taşı, ilk olarak Güney Kaliforniya’da keşfedildi. Sonrasında çeşitli araştırmalardan geçirilerek dünyanın farklı bölgelerinden de çıkarılmaya başlandı. Morganit taşına başlıca rastlanan ülkeler arasında İtalya, Pakistan, Amerika ve Brezilya bulunur. Ayrıca Mozambik, Zimbabve, Namibya üzerinde de bulunan Morganit taşı yatakları vardır.

Türkiye, verimli toprakları ve çok çeşitli kayaçları sayesinde pek çok doğal taşa ev sahipliği yapar. Morganit taşıysa Türkiye’de bulunan bir taş çeşidi değildir. Bu bakımdan, doğal kütle veya aksesuar olarak alınan taşlar diğer ülkelerden ithal edilmektedir. Ancak güvenilir yerlerden alışveriş yapıldığında gerçek Morganit taşına ulaşmak hiç zor değildir.

Morganit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir doğal taş alışverişi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlardan ilki alışverişin güvenilir yerlerden yapılmasıdır. Popüler bir taş olduğundan dolayı Morganit taşının alıcısı çoktur. Bu durum, gerçeği yerine imitasyonu alınabileceğine karşı bir uyarı niteliğindedir. Eğer varsa taşın doğal olduğunu belgeleyen bir sertifika görülmeden gerçek olduğuna inanmamak gerekir.

Morganit taşı, insana aşkı çağırmak ve ruhu güzelleştirmek gibi etkilere sahiptir. Ayrıca fizyolojik açıdan pek çok alanda şifa vermektedir. Bu özelliklerini gösterebilmesi içinse kullanıcıysa yapacağı enerji alışverişinin maksimum düzeyde olması gerekir. Yani, sevilmeyerek alınan taşlar veya benzer şekilde tercih edilen modeller sebebiyle yeterli enerji alışverişi yapılamaz. Kişinin içine sinmeyen taş rengini veya modelini almaması gerekir.

Morganit taşının etkili olabilmesi için gereken bir diğer durum düzenli olarak kullanılmasıdır. Bazı kimseler ilk kullanışta bile taşın özelliklerini hissetse de, genellikle uzun süre kullanıldığında etkileri gözlemlenir. Bu bakımdan, sürekli kullanılamayacak veya taşıması zor olan aksesuarlar tercih edilmemelidir. Aksesuar yerine bir doğal taş kütle alınarak daha rahat kullanılabileceği unutulmamalıdır.

Morganit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Morganit taşının gerçek mi sahte mi olduğunu anlamanın pek çok yolu bulunur. Eğer daha önce kullanılan bir Morganit taşı varsa iki taşı yan yana koyarak değerlendirme yapmak mümkündür. Bu yöntem yeterli gelmemişse taşın oda koşullarındaki sıcaklığı değerlendirilebilir. Doğal taşlar, oda koşullarında daha soğuk olduğu için dokunulduğu zaman serinlik hissi uyandırır. Ayrıca taşlar hakkında uzman olan kişiler taşın parlaklığını kontrol ederek de doğallığını anlayabilir.

İlk kez Morganit taşı kullanacak olan kimseler için daha etkili yöntemler bulunur. Bunlardan ilki, pek çok doğal taşta olduğu gibi taşı kırmaktır. İmitasyon taşlar ve doğal taşları ayırmanın en iyi yöntemi bu yöntemdir. İmitasyon taşlar, sıradan taşların boyanmasıyla elde edildiğinden dolayı iç renkleri dış renkleriyle aynı değildir. Bir parçası kırılan taşın içi ve dışı aynı görünüme sahipse gerçek Morganit taşı olduğuna karar verilebilir.

Morganit taşının gerçek olduğunu gösteren bir diğer yöntem, taşın ateşe tutulduğu zaman gösterdiği reaksiyondur. Eğer taşın dış yüzeyinde soyulma, erime, renk değiştirme gibi durumlar görülüyorsa imitasyon olduğu anlaşılabilir. Ancak herhangi bir değişme söz konusu değilse eldekinin orijinal bir taş olduğuna karar verilebilir. Tüm yöntemlere rağmen karar verilememişse üniversite laboratuvarlarına incelemeye gönderilerek kesin sonuç alınması mümkündür.

Morganit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Pek çok minerale sahip olan Morganit taşının içinde en çok beril bulunur. Bu nedenle beril grubuna ait bir taş olarak kabul edilir. Ayrıca içinde Alüminyum, Silisyum, Demir, Lityum, Oksijen gibi diğer mineraller de yer almaktadır. Pembe, şeftali tonları, açık mor veya lila tonlarında bulunabilir. Mohs skalasına göre sertliği 7,5 – 8 arasında değiştiğinden dolayı kırılması zor ve sert bir taş olduğu kabul edilir.

Morganit taşının insan sağlığı üzerinde sayısız etkisi bulunur. Bu etkilerin tamamı olumlu olduğu için şifalı bir taş olarak kabul edilir. Çakralarla ve burçlarla uyum içinde çalışarak yaşamı kolaylaştırır. Çeşitli hastalıkların tedavisinde veya belirtilerinin azalması için kullanılması mümkündür. Rahatlatıcı ve dinlendirici etkileriyle yaşam kalitesini bir üst seviyeye çıkarmaya yardım eder.

En önemli özelliklerinden biri enerji dengelemek üzerine olan Morganit taşı, hem bulunduğu alanın hem kullanıcısının negatif enerjilerini dağıtır. Bu sebeple vücuttaki kapalı enerji kanallarının açılmasını sağlar. Olumsuz düşüncelerden, ters giden işlerden, şanssızlık ve benzeri durumlardan kurtulmaya yardımcı olur. Nazar, büyü, sihir, muska gibi kötü enerji kaynaklarından koruyarak kişinin hayatını koruma altına alır.

Morganit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Son zamanlarda daha popüler olarak kullanılan Morganit taşları genellikle ritüel ve meditasyonlara eşlik etmesi için alınır. Bunun yanında masaj yaptırılan zamanlarda, dinlenme anlarında veya yaratıcılık getirmesi gereken işlerle uğraşılırken de kullanılabilir. Geniş bir kullanım skalasına sahip olduğundan dolayı hemen hemen her alanda bireye eşlik ederek olumlu etkilerini hissettirir.

Bazı kaynaklarda Morganite ismiyle anılan Morganit taşı, alternatif tıpta ve spritüal alanlarda da önemli bir yere sahiptir. İnsan sağlığını koruması veya hastalıkları iyileştirmesi sebebiyle halk arasında bir tedavi taşı olarak kullanılır. Spritüal alanlarda değerli olmasının sebebiyse ortamdaki enerjiyi dengelemesi ve kişiyi daha güçlü hissettirmesidir.

Şüphesiz ki Morganit taşı en çok insan psikolojisini etkilemektedir. Zihni dinginleştirmesi sebebiyle daha iyi düşünmeye yardımcı olur. Ayrıca psikolojik hastalıkların önüne bir bariyer çekerek depresyon, kaygı bozukluğu ve çeşitli davranış bozukluklarından korur. İç ferahlattığından dolayı kişinin kendini daha iyi ifade etmesini sağlar. Bu sebeple psikoterapiler esnasında kullanılması mümkündür.

Morganit Taşı Ritüeli

Morganit taşı, özellikle aşk ritüellerinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Kişinin ruh eşini bulmasını kolaylaştırırken var olan aşk hayatındaki sorunların çözülmesine yardımcı olur. Ayrıca geçmiş aşkları bırakmayı, sevgiyle takıntıyı ayırt etmeyi sağlar. Aynı zamanda bir enerji taşı olması sebebiyle enerji dengeleme, ruhu kötülüklerden arındırma, aile, sosyal ilişkiler içerikli ritüellerde de bulunabilir.

Bir Morganit taşıyla yapılacak ritüelde önemli olan zihinden her zaman olumlu cümleler geçirmektir. Kişinin olumsuz ek içeren herhangi bir cümle düşünmemesi, isteklerini net biçimde dile getirmesi gerekir. Konsantrasyonu arttırmak amacıyla çeşitli tütsülerden, doğal mumlardan ve diğer doğal taşlardan da yardım alınabilir.

Morganit taşı ritüellerinde kişinin ruhsal anlamda rahatlayabilmesi çok önemlidir. Bu bakımdan, birey kendisini nerede rahat hissediyorsa ritüeli o alanda yapmalıdır. Dikkat dağıtıcı bir unsur, ses, cep telefonu ve benzeri teknolojik eşyalarla ilgilenilmemelidir. Aşkı çağırmak, ruhu güzelliklerle beslemek, başkası hakkında kötü düşünceler geçirmemek oldukça önemlidir. Bu ritüel, kısa sürede etki göstererek kişinin dileklerine kavuşmasına yardım eder.

Morganit Hangi Çakraya Uyumlu?

Tüm vücudu saran enerji kanalları vardır. Bu enerji kanallarının her biri Morganit taşıyla daha iyi çalışmaya başlar. Bazı durumlarda tıkanan kanallarsa açılarak enerjinin daha iyi aktarılabilmesini sağlar. Önemli enerji merkezlerinde yer alan çakralarsa, bu özelliğinden dolayı Morganit taşıyla uyum içinde çalışır. Ancak Morganit taşının doğrudan etki ettiği ve çalışmasını önemli derecede arttırdığı çakra, kalp çakrasıdır.

Göğüs hizasında bulunan ve akciğerlerle kalbin düzenli çalışmasını sağlayan çakra, kalp çakrasıdır. Bu çakra aynı zamanda ruhun bir sembolü olduğundan dolayı gençlik taşı olarak anılan Morganit taşıyla uyum içindedir. Eğer çakra kapalıysa ruhsal bunalımlara girmek, kalple ilgili hastalıklara yakalanmak, solunum sisteminde aksaklıklar olması muhtemeldir. Çakranın çalışmaya başlamasıyla bu sorunlar ortadan kalkar.

Kalp çakrasının iyi şekilde çalışması sevginin doğru şekilde yaşanabilmesine ve aktarılabilmesine yardımcı olur. Öfkenin, kıskançlığın, aldatmanın, endişenin ve benzeri kötülüklerin ruhtan uzaklaşmasını sağlar. Bu bakımdan, kişinin kendisini sevmesi konusunda büyük bir etkisi vardır. Yaşama sevinci katmasının yanında, ruh eşini bulmaya da yardım eder.

Morganit Taşının Uyumlu Burçları

Morganit taşı, herhangi bir burçla özel bir bağlantı içinde değildir çünkü kişinin özelliklerine bakmaksızın etki gösterir. Ancak ekim ve kasım aylarında doğan kimselerin eksikliklerini daha iyi kapatmasını sağlar. Özellikle terazi burcuna sahip bireylerin tercih etmesi gereken doğal taşlardan biridir.

Terazi burcuna sahip kimseler Morganit taşını kullanarak duygularını temizleyebilir. Enerji anlamında sorun yaşıyorlarsa çözüme kavuşturarak kendilerini daha rahat hissedebilir. Özellikle yalnızlık hissiyatını ortadan kaldıracağı ve kişiye dolu dolu bir aşk getireceği için Morganit taşını kullanmaları tavsiye edilir. Kötü duyguların baskılanmasının yanı sıra, fiziksel anlamda yaşanan hastalıklara da alternatif bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.

Morganit Taşı Faydaları ve Zararları

Doğal taşlar, doğada kendiliğinden oluşan bir tür kaya çeşididir. İçerdikleri mineraller ve yaşattıkları enerji dönüşümü sayesinde tek amaçları doğayı ve insanı dengede tutmaktır. Kötülüklerden, hastalıklardan ve benzeri durumlardan korudukları için verdikleri herhangi bir zarardan söz etmek mümkün değildir. Aksine, her yaş grubunda ve cinsiyette kullanılabilecek değerli eşyalardır.

Morganit taşının en önemli özelliği ruha güzel anlamda rehberlik etmesidir. İlahi sevgiyi geliştirmesi sebebiyle ibadetler sırasında da kullanılabilir. Kişiyi kötülüklerden uzak tutarak kendi dinine göre daha iyi biri olmasını sağlar. Ayrıca rüyaların ilahi bir anlam taşımasına yardım ederek önemli anlarda kişinin bir rehber edinebilmesine yardım eder.

Depresyonla ve benzeri ruhsal bunalımlarla mücadele ederken Morganit taşının güçlendirici etkisinden faydalanmak mümkündür. Kişinin kendisini sevmesini ve yaşadığı kötü olaylarla barışarak kendine bir ders çıkarmasını sağlar. Rahatlatıcı ve dinlendirici etkileri sayesinde huzuru kalıcı olarak bulabilme konusunda destek olur.

Kalp, akciğer ve nefes problemlerinde Morganit taşının şifacı etkileri gözlemlenebilir. Sinir sisteminin düzenli çalışmasına destek olduğundan dolayı stresten oluşan hastalıklarda da iyileştirici etki yaratır. Sık baş dönmeleri, baş ağrıları, mide krampları, hazımsızlık, el titremeleri için kullanılabilir. Halk arasında yaydığı güçlü enerjiden dolayı pek çok hastalıkta tedavi tamamlayıcı olması için tercih edilir.

Morganit Taşı Evde Nereye Konur?

Morganit taşı, evlerde pek çok alana yerleştirilmeye uygundur. Aşkı ve gençliği simgelediğinden dolayı genellikle yatak odalarında yer edinir. Bu sayede eşler arasındaki sorunların çözülmesini, anlaşmazlıklarda orta yolun bulunmasını sağlar. Bekar kimseler içinse aşkı veya ruh eşini çağıran etkisini gösterir

Evin toplu kullanılan alanları da Morganit taşı için uygundur. Salon, oturma odası, mutfak, çalışma odaları veya çocuk odasına bırakılan Morganit taşı; tüm ev için etki gösterir. Bu sebeple, birden fazla konuda iyileşmeler gözlemlenebilir. Genellikle kullanım amaçlarına bağlı olarak kişinin en rahat hissedeceği odada, yüksek ve gözle görülebilir bir alana konulması önerilir.

Morganit Taşı Nerede Satılır?

Pek çok mağazada bulunabilecek kadar yaygın olan Morganit taşı, yaygın olarak internet üzerinden satın alınır. Türkiye’nin her yerine kargo gönderildiğinden dolayı rahatça ulaşılabilir bir doğal taştır. Çok çeşitli olması sebebiyle tasarımlar, renkler ve taş büyüklükleri incelenerek her zevke uygun taş tercihleri yapılabilir.

Morganit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşlar, sıradan aksesuarlardan biraz daha pahalıdır. Fiyatları yaygınlık durumuna göre değişebildiğinden dolayı çok yüksek veya düşük fiyata bulmak mümkündür. Morganit taşı, yaygın olarak çıkarılan ve kullanılan bir taş olduğundan dolayı pahalı değildir. En çok pembe ve hafif şeftali tonları tercih edildiği için bu renklerin fiyatları daha yüksek olabilir. Ayrıca fiyat belirleme konusunda en önemli nokta taşın ne kadar büyük olduğudur.

 

Morganit Taşı Bakımı ve Temizliği

Morganit taşının bakımı ve temizliği birbirinden ayrı kavramlardır. Taşın temizliği için nemli bir bez alınarak dış yüzeyinin silinmesi gerekir. Bakımı içinse toprağa gömülmesi, güneş ışığı altında bekletilmesi gibi yöntemler uygulanmalıdır. Eğer yakınlarda bir akarsu varsa, bu su kaynağının içinde yaklaşık 20 dakika bekletilmesi de bakımının yapılması için yeterlidir.

Bakımı yapılmayan Morganit taşları, bir süre sonra eskisi kadar etkili olamamaya başlar. Bir nevi, taşın yorulduğu ve dinlenmek istediği düşünebilir. Bu sebeple, iki haftada bir enerjilerinden arınmasını sağlayacak bakım yöntemlerinin uygulanması gerekir. Çeşitli tütsülerden, mumlardan veya doğal taşlardan da yardım alınarak bünyesindeki negatif enerjilerin uzaklaşması sağlanabilir. Bir gece boyunca su dolu bir kabın içinde bekletilmesi de etkili olacaktır.

Morganit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Gençlik, ruh, kalp ve bu kavramlarla bağlantılı olarak kullanılan Morganit taşı; adaletin sembolü olarak da kullanılabilir. Bu adalet hem ülke açısından hem de insanların birbirine gösterdiği muamele açısından oldukça dengeleyicidir. Dava sürecinde olan bir konu için kullanılırsa kişinin hak ettiğini bulmasına yardımcı olur. Geç keşfedilen bir taş olmasına rağmen iradeyi güçlendiren etkisi ve maneviyata gösterdiği değer sayesinde maddi değeri manevi değerinden çok daha yüksek olan bir taştır.

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.