Mum ve Tütsü Çeşitleri

Mum ve Tütsü Çeşitleri

Hem Opium Tütsü

Setimizde yer alan Hem Opuim aromalı tütsü Hindistan markasi olup Hindistan’da üretilmiştir. Hindistan’dan ithal edilen erotik tütsü hic bir sekilde hayvansal yağ barındırmaz. Opium yani Afyon kokulu tütsü esrarengiz, zengin,kışkırtıcı, baştan çıkartıcı, enerjik özelliğe sahiptir.

Evinizde işyerinizde kısacası bulunduğunuz her ortamda kötü kokuları afyon kokulu tütsü ile bertaraf edebilirsiniz. Setimizde yer alan opium tütsünün kullanımı oldukça basittir, yapmanız gereken tekşey paketten çıkaracağınız konik tütsüyü tütsülüğünüze yerleştirmek ve ardından çakmakla ucunu yakmak… Tütsü yandıkça duman halinde tütsü kokusu odaya dağılır. Tütsü,afyon aroması bulunduğunuz ortamı başta haşerelerden korunma, dinlendirme, rahatlatıcı ortam konsantre edici olarak da kullanılmaktadır. Tütsü kokusunun yayılma gücü, aromasına ve bulunduğunuz yerin büyüklüğüne göre değişir.

Hem Salvia Tütsü

Salvia aromali olarak da bilinen tütsü %100 organik olup el isçiliğiyle yapılmıştır. Organik kokulu tütsü Hindistan’da en cok tercih edilen kokulardandır. Hem Sage  tütsü paketinde 10 adet konik tütsü bulunmaktadır, her konik tütsü 40 dk  yanma suresi,çabuk yayılma özelliğine sahiptir.Tütsünün kullanımı kolaydır sadece tütsünün ucu kırmızı oluncaya kadar çakmağı tutmayı unutmayın. Daha sonra tütsülüğünüze yerleştirin. Bulunduğunuz ortamın kokusunu güzel bir tütsü ile değiştirmek oldukça kolaydır. Adaçayı kokulu tütsü iyileştirici ve tedavi edici özelliğe sahiptir. Bazı ülkelerde tütsüler terapilerde kullanılsa da, bazı ülkelerde sadece dini törenlerde kullanılmaktadır.

Hem Anti stres kokulu Tütsü

Setimizde yer alan Hem anti-stress kokulu tütsü defalarca test edilmiş bir kokudur. Tütsümüz, stresli olduğunuz zamanlar tütsünün yanmasından hemen sonra sinirlerinizde gevşeme, iyi duygular, rahatlama, iyi düşünceler ve zihnin rahatlamasını sağlar.

Hem anti stress  kokulu tütsü ile evinizde ya da iş yerinizde kısacası bulunduğunuz ortamdaki  kötü kokuları silebilir ve ortamınızı bambaşka bir ambiyansa dönüştürebilirsiniz. Konik tütsünüzü paketinden çıkararak  çakmakla kırmızı olana dek tutmak ve yanmasını sağlayarak hemen tütsünüzden yararlanabilirsiniz.

The Moon Tütsü Çeşidi

Hindistan’da üretilen bir diğer setimizin ürünü Hem The Moon aromalı tütsü organik olarak elde üretilmiştir. Hintlilerin zengin baharat ve egzotik çiçek kokularının karışımıdır. Bu karışımların hasatı ayın ilk pazartesi akşamı toplanıldığına inanıldığı icin tütsüye The Moon adı verilmiştir.  Ay tütsüsü ve ay tanrıçası karşılığındadır. Meditasyon çalışmaları için mükemmel bir seçimdir.

Tütsüler

Hediyelik eşya almak isteyenler için özel bir seçenek olan tütsü çeşitleri, birbirinden hoş kokularıyla birlikte dünya genelinde kısa sürede büyük ilgi gören ürünlerden biri haline gelmiştir. Bu kokular, sitemiz üzerinden çok uygun fiyatlarla satılmaktadır. İster set olarak, ister tek tek Mitr.Com.tr sizlere yüzlerce seçenek sunar.

Tütsünün Özelliği

Tütsü, etrafa yaydığı hoş koku ile gün sonunda sizler stres ve sıkıntıdan uzaklaştırır. Ev içerisindeki gerginliği azaltır ve dinginlik verir. Özellikle Uzak Doğu kültürü ile iyi bir uyum yakalamıştır.

Tütsü Nasıl Üretilir?

Hem markası tarafından üretilmiş olan tütsüler, Hindistan’da kadınlar elde organik olarak yapılmaktadır. Bu da ürünün geleneksel olarak sahip olduğu yapıyı gösterir. Buna ek olarak ürün aromalı tütsü şeklinde meyve, bitki özleri ve çeşitli çiçekler kullanılarak doğal kokusu elde edilerek kullanılır.

Tütsünün Kullanılması

Yüzyıllardır başta dini ayinlerde olmak üzere, meditasyonda, yogada ve insan sağlığını iyileştirmesinde kullanılmakta olan tütsüler günün her anında tercih edilebilir. Her kokunun kendine has bir özeliği bulunmaktadır. Kötü kokulara kısa sürede kendi istediğiniz kokuyla değiştirme imkanı da sunar. 30-40 dk aralığında yanma süresi bulunmaktadır.

Tütsülerin Saklanması

Tütsülerin her zaman kuru bir ortamda saklanması gerekir. Orijinal kutulardan yardım alınabilir. Çubuk kısmı her zaman nemsiz olmalıdır. Konik tütsü kullanıyorsanız onun içinde nemlenmemesi gerektiğini hatırlatmamız gerekiyor.

Vanilya Kokulu Tütsü

Setimizde yer alan Hem vanilya kokulu tütsüler doğal ortamlarında yetiştirilen vanilya çiçeklerinin özlerinden üretilmekte olup yakıldığı ortamlarda şekerli kokusundan dolayı havayı tatlandırır. Spa ve yoga aktiviteleri için tamamlayıcı bir aksesuar olarak kullanılır. Ayrıca bilindiği gibi vanilya çiçeği afrodizyak etkisi de bulunmaktadır.  Uzmanlar ve doktorlar tarafından terapi sırasında kullanılmaktadır. Uzmanlar ruhani bunalım sorunu olan kişilerin tedavisinde aktif olarak kullanmaktadır. Bunların yanı sıra adet söktürme tedavilerinde de kullanılmaktadır.  Vanilya kokulu tütsülerin kullanımı meditasyon, kötü kokuları ortamdan uzaklaştırma ve ferahlama amaçlı da kullanılmaktadır. Hem Vanilya tütsü konileri Hindistan’da özel olarak el emeği ile üretilmekteler.

Konik Tütsü ve Stick Tütsü Arasındaki Farklar

Çoğu insan tütsü çubukları ve konilerin doğada eşdeğer olduğunu düşünür, ancak bu zaman onurlu iterasyonlar arasında birkaç ince fark vardır. Ek olarak, birçok tütsü üreticisi genellikle en yüksek kalitede tütsülerini çubuk şeklinde yaparlar. Bu onların nasıl üretildiğinden kaynaklanmaktadır. Tütsü çubukları genellikle bir macundan veya reçine, otlar veya diğer malzemelerin karışımından elle yuvarlanır. Bu hemen hemen tüm bitkisel bileşenlerin eklenmesine izin verir. Bununla birlikte, bir koni yaparken, düzgün bir şekilde oluşturulması için preslenmeleri ve belirli bir kıvamda olmaları gerekir.

Konik tütsüler ile stick tütsüler arasında diğer önemli farklılıklar vardır:

Şekil, bu iki sürüm arasındaki temel farklılıklardan biridir. Bir tütsü çubuğu daha uzun ve daha eşit kalınlıkta olsa da, tütsü konisi aşağı doğru koni şeklindedir. Bu fark önemlidir, çünkü bu nedenle tütsü çubuğu sadece daha uzun bir süre yanmaz, aynı zamanda işlem boyunca eşit miktarda duman dağıtır. Tütsü konisi daha hızlı yanar, ancak aynı anda çok daha fazla koku verir.

Yanma süresi başka bir önemli farktır. Tipik bir tütsü çubuğu genellikle yaklaşık 45 dakika yanar, bir tütsü konisi genellikle yaklaşık 20-40 dakika yanar. Tütsü çubuk tarifleri, formülasyonlarında genellikle daha yüksek miktarlarda reçineli bileşenler ve daha sonra muadil tütsü konileri içerir.

Konik Tütsüler

İnsanlar genellikle bir tütsü çubuğu ve tütsü konisini aynı şekilde düşünürler. Ancak ikisi arasında çok sayıda farklılık var. Hindistan’da sadece tütsü çubukları üreten bazı koku tütsü çubukları üreticileri vardır. Sadece tütsü konileri olan başka üreticiler de vardır.

İşte bir tütsü çubuğu ile tütsü konisi arasındaki bazı farklılıklar:

1) Şekil: En belirgin fark her ikisinin de şeklidir. Bir tütsü çubuğu, malzemelerle sarılmış uzun bir tahta çubuk iken, bir tütsü konisi, üçgen şeklinde küçük bir parfümlü bileşen parçasıdır.

2) Yanma Süresi: Bir tütsü çubuğunun yanması bir tütsü konisine kıyasla daha az zaman alır. Kalın yapısı nedeniyle yanması birkaç saniye daha sürer.

3) Zaman: Birçoğu her ikisinin de neredeyse aynı süre sürdüğünü söylüyor. Bununla birlikte, tütsü çubuğu doğru tutulursa, daha uzun sürebilir.

4) Koku: Hindistan’da üretilen kaliteli koku tütsüler natural olarak elde üretilir. İster konik olsun ister stick denilen çubuk tütsüler olsun kokuları birebir olarak koklayabilmek mümkündür.

Konik Tütsünün Faydaları

Tütsü çubuklarının kökeni yüz yıllar öncesine dayanır. Büyük ölçüde, aromatik tütsü çubukları, Hinduizm’den Budizm’e kadar değişen dini kullanımları ile de hep göz önünde olmuştur. Tütsü çubukları enerjileri çeker ve iter ve meditasyona yardımcı olur. Parfümleri tatlı, misk, narenciye, limon ve meyveden farklıdır. Gül, Sandal ağacı, yasemin, vanilya, elma, tarçın vb.Gibi farklı kokularda bulunurlar. Tütsünün büyüsü, yaratıcı, terapötik, erotik gibi birçok . aromatik tütsü çubuklarıyla bağlanır. Farklı kokular yaşamın ve enerjinin farklı yönleriyle ilişkilidir.

Atmosferi Arındırır: Aromatik tütsünün, özellikle Hristiyan, Budist, hinduizme inananların cenaze törenlerinde çürümenin kokusunu yumuşatmaya yardımcı olduğu gibi atmosferi saflaştırdığına inanılmaktadır.

Dini: Bazı kokular, Tanrı’nın iç bilinci ürettiğine inanılan belirli yönlerini çeker.

Odanın Havasını Tazeler: Kokulu Tütsü çubukları bir odayı tazeler ve kokuları gizler. Bazı dinlerde, negatif enerjilerle savaştığına ve odaların istenmeyen enerjilerini temizlediğine inanılmaktadır.

Zihni, bedeni ve ruhu tazeler: Antik çağlardan beri aromalar zihni, bedeni ve ruhu taze tutmaya yardımcı oluyor. Aromatik tütsü çubukları veya konik tütsüler içimizde pozitif olanı uyandırır.

Terapi / Tedavi: Bazı dinlerde tıbbi tedavi için tütsü aroması kullanılır. Farklı tütsü çubukları depresyon, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur, gerginliği ve kaygıyı azaltır. Lavanta, Gül ve Tarçın gibi kokulu çubuklar enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Tütsüler ve Meditasyon

Eviniz rahatlamak ve sağlıklı iyi vakit geçirmek için özel bir yerdir. Ailenin yaşlılarından küçük olanlara kadar, ev herkesin zihinsel zevkleri aradığı bir yerdir. Bunun gerçekleşmesi için güzellik ve lüks yaşamı eklemeye odaklanıyoruz. Evlerimizin fiziksel güzelliğinin yanı sıra, bol miktarda pozitif enerji ve temiz hava ile doldurulması önemlidir. Mükemmel bir ev ve ambiyans için, bir evin iyi görünmesini ve yaşamak için daha iyi bir yer olmasını sağlayan hava ve etrafındaki titreşimlerdir.

Muazzam bir pozitiflik ve tazelik havası için tütsüler en iyi alternatiflerdir. Çeşitli kokularda mevcut olan tütsü çubukları yaygındır ve kullanımı kolaydır. Negatif enerjiyi arındırmak ve pozitifliği getirmek için kullanılırlar. Tütsü çubukları ve konik tütsüler kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olan bir hava temizleyici görevi görür.

Evlerimizin bir parçasını oluşturabilen Kokulu Tütsü Çubukları veya konik tütsüler çiçek, odunsu, sulu ve dünyevi olarak adlandırılabilirler. Bir dahaki sefere eviniz için tütsü arıyorsanız, satın almadan önce aşağıdakileri göz önünde bulundurabilirsiniz:

Odunsu kokulu tütsüler:  Odunsu kokulu çubuklar duygularla ilişkili daha ağırdır. Sandal ağacı kokusu, kullanımının çok eskilere dayanan en yaygın kokusudur.

Çiçek KokuluTütsüler:Çiçekler, duygularımızın ifadesinin bir göstergesi olarak alınır. Bu nedenle, çiçek kokulu tütsü çubukları bize sevgi ve romantizm hissi verir. En çok kullanılan çiçek kokusu Yasemin, Lavanta, Gül, Şanslı Kewda, Gece Kraliçesi ve diğerleri.

Diğer bazı kokular:

Sulu Kokulu Tütsüler: Böyle bir koku sakinlik verir. Zihnimiz sakin ve bestelendiğinde, vücudumuz otomatik olarak rahatlar ve gençleşir.

Dünyevi Kokulu Tütsüler: Dünyevi kokulu çubuklar hoş bir atmosfer yaratmak için en iyi kokulardır.

Aromatik tütsü çubuklarının çoğu kolayca elde edilebilir. Tüm ürünler farklı ambalajlarda çevrimiçi olarak mevcuttur. Yani, bir sonraki satın alımınızdan önce, Mitr.Com.tr koleksiyonlarını kontrol edebilirsiniz. Tütsü çubuklarının büyüleyici kokuları ile evinize bolca pozitiflik ve tazelik getirin.

Bir tütsü çubuğu sadece aromasını bitene kadar yakmak ve zevk almak anlamına gelmez. Ancak, etkili bir şekilde kullanılırsa, tütsü çubukları güçlü kokusu ile harikalar yaratabilir. Yasemin, Sandal veya Vanilya tütsüleri gibi bir tütsü çubuğu olsun, onları mükemmel bir şekilde kullanmak bir zorunluluktur. Aşağıda, bunları etkili bir şekilde kullanmanın en iyi 5 yolu verilmiştir.

  1. Odanın büyüklüğüne bakın: Odanızın küçük olması durumunda sadece hafif 1 Tütsü çubuğu tavsiye edilir. Ve odanızın boyutu büyükse, iki veya maksimum üç tütsü çubuğu ile gidin.
  2. Açı Önemlidir: Tütsü çubuklarını ters çevirmeyin ve asmayın. ABD ve diğer ülkelerdeki tütsü çubukları üzerinde yapılan deneyler, baş aşağı yerleştirilen bir tütsü çubuğunun% 25 daha hızlı yantığını göstermektedir. Bu nedenle, kokunun tütsü çubuğundan daha uzun süre salınması için, dik yönde tutulması tavsiye edilir.
  3. Dumanı az temiz hava ile karıştırın: Hindistan’ın yanı sıra yurtdışındaki önde gelen tütsü çubukları tedarikçileri, yatıştırıcı bir etki sunan üstün kaliteli tütsü çubukları sunar. Boğulmayı önlemek ve yatıştırıcı etkiyi iki katına çıkarmak için pencereleri biraz açık tutmanız önerilir.
  4. Sonuna kadar yakmayın: Tütsü çubuklarını ve tütsü konilerini sonuna kadar yakmak gerekli değildir. Etrafınızdaki boşluğun yeterince aromatik olduğunu düşünüyorsanız, yanan kısmı suya daldırarak söndürebilirsiniz.
  5. Düşük dumanlı Tütsü Çubukları veya Tütsü Konileri: En iyi sonuçlar için daima düşük duman üreten tütsü çubukları ve tütsü konileri tercih edin.

Tütsülerin Gücü

Tütsü çubuklarının kokusu ruh halimizi yükseltebilir ve bize olumlu bir hava katabilir. Eski zamanlardan beri tütsü çubukları meditasyon, ibadet ve diğer ritüel uygulamalarda güçlü bir araç olarak kaldı.

Tütsü çubukları genellikle Hinduizm ve Budizm denamaz vakitlerinde ve ritüel uygulamalarında kullanılır. Tütsü çubuklarının auradan gelen negatif enerjiyi ortadan kaldıran ve onu saflaştıran güçlere sahip olduğuna inanılmaktadır. Tütsü çubuklarının aroması da temasa girenlerin şehvetli farkındalığını ve bilincini arttırır.

Vazgeçilmez bir ibadet aracı

Tütsü çubukları dualar ve diğer dini uygulamalar sırasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Agarbattis’in ibadet kullanımının Mısır’da başladığına ve daha sonra dünyanın geri kalanına yayıldığına inanılıyor. Tütsü, çeşitli amaçlarla çok sayıda dinde kullanılır. Bu dinlerden bazıları Budizm, Hinduizm, Hıristiyanlık, vb. İçerir. Budistler tapınaklarında ve ayrıca meditasyon amacıyla tütsü çubukları kullanırlar. Hinduizm’de yanan tütsü çubukları hemen hemen her ibadete eşlik eder.

Şahsen kullanıldığında tütsü çubukları

Tütsü çubukları o kadar güçlüdür ki, güveni artırmaya ve ruhu arındırmaya yardımcı olur. Depresyonla mücadelede çok büyük bir yardım olan Tütsü Çubukları, stres ve duygusal dengesizliğin üstesinden gelmek için de harika bir araçtır. Tüm tütsü çubukları tüm vücudumuzu gençleştirme gücüne sahiptir.

Tütsü günün manevi bir başlangıcı için ayrılmaz bir parçadır. Birçoğu için güne Tanrı’ya dua etmekle başlar. İbadet yaparken tütsü yakmak yaygın bir uygulamadır. Bununla birlikte, tütsü yakmak bazen iç mekan kirleticilerinin kaynağı olarak kabul edilen duman üretir. Bu duman solunum veya akciğer rahatsızlığı olan insanlar için boğucu olabilir.

Fikir, bazıları için hoş olmayan yüksek kaliteli ve daha az smokier tütsü yakmak kullanmaktır. Yenilikler ve taleplerdeki değişiklik ile tütsü tercihi, tütsü çubuklarının bitkisel varyantına doğru kaymaktadır. Ancak tütsü çubuklarının seçimi tüm insanlar için aynı olmayabilir. Bu nedenle, dumanın yığılmasını azaltan tütsü çubuklarını düzgün bir şekilde yakmak daha iyidir.

Bu tür sorunlardan kaçınmak ve tütsü çubukları kullanmanın derin faydalarından yararlanmak için belirtildiği gibi birkaç şeyi not edebilirsiniz.

Her zaman düşük duman üreten yüksek kaliteli bir tütsü satın alın ve kullanın.

Tütsü yanarken bir pencereyi en az biraz açık tutun.

Tütsüyü küçük bir alanda yanıyorsanız, daha az sayıda tütsü çubuğu kullanın. Tütsü çubuğunun aşağıya doğru yanmasını önleyen bir ataş koyabilirsiniz.

Mitr.Com.tr tütsü çubukları, çevre dostu olup, ruh hali iyileştirmeleri ve oda spreyleri için en iyisidir. Reçinelerin kullanılması ve doğal yağlarla yakılması faydalıdır. Bu, toksik dumanı uzak tutmaya ve kendimizi sağlıklı tutmaya yardımcı olacaktır.

Günümüzde Tütsü Kullanımı

Günümüzde kitleler en iyi olma yolunda ilerliyorlar. Hemen hemen herkes gerginlik, stres, kaygı, yükümlülükler, sorumluluklar ve çalışma baskısı ile karşı karşıyadır. Normal günlük aktiviteler, düşüncelerimizi o kadar büyük ölçüde işgal etti ki, eğlence, sosyal toplantılar için çok zaman kaybettik. Bize anında rahatlama sağlayan bir çözüm aramaya ihtiyaç vardır. Bizi huzur ve sakinlik için zihnimize getirmemize yardımcı olan yoga veya meditasyondur. Yoga veya meditasyon hakkında konuşuyorsak, tütsü çubukları ihmal edilemez bir ayrıntıdır. Tütsü çubukları yandığında aromatik duman üretir. Farklı kokulu tütsüler konsantrasyon seviyesinin artmasını kolaylaştırır. Dumanın zihin ve bedenle doğrudan bağlantısı vardır. Genellikle hem iyi hem de kötü kokuya cevap veririz, kokulu çubuk özellikleri bize etki eder.

Tütsü çubuklarını yakarak, meditasyonun amacını geliştiren manevi bir ortam yaratılır. Tütsü çubuklarının üretiminde doğal bitki ve yağların reçinelerle birlikte kullanılması yaygındır. Alevlere atıldığında bu tür çubuklar, meditasyon yapmamıza yardımcı olan ve böylece zihnimize huzur ve sakinlik getirmemize yardımcı olan duman üretir.

Başardıklarımız ile arzu ettiklerimiz arasında bir denge kurarsak otomatik olarak her şeyi başaracağız. Meditasyon, iç huzurumuzu ve gücümüzü keşfetmemize yardımcı olacak çok faydalı bir yoldur. Güzel kokulu tütsü çubuğu meditasyon verimliliğindeki kademeli iyileşmede önemli rol oynar.

Tütsü Çubuklarının Tarihi

Bir insanın düşünmesi gereken yoğunluk da merakı da asla bitmez. Böyle bir merak, aroma, ambiyans ve yaşamdaki dini huzur ekleyen şeylerin tarihini bilmek için sizde de bir merak uyandırmadı mı? İşte ”Tütsü Çubuklarının Tarihi.”

Taş Devri bile tütsü kullanımını dikte etmiştir. Vedas, Hindistan’ı MÖ 5000 yıllarından bu yana tütsü evi ilan etmektedir. Yasemin, Gül, Sandal Ağacı, Champa sedir Hindistan’ın bilinen kokuları olmuştur. Sanskrit edebiyatımız, eski Hindistan’ın evlerinde ve sokaklarında şenlikli olaylarda tütsü kullanımını göstermektedir. Çiçekler ile birlikte tütsü çubukları Hindu törenlerinde 16 temel aksesuardan biridir. Evrimleşen dumanların kokulu özellikleriyle birlikte canlandırıcı bir etkisi vardır ve saflık yaratır. Bunlar kötü ruhları bertaraf etmeye , endişeyi azalttığına ve memnuniyetin yanı sıra rahatlama havası yarattığına inanılan doğal tütsü kaynaklarıydı.

Bu, tütsü çubukları tarihine Hint bakış açısıydı. Ancak eski uygarlığın anlatılacak bir hikayesi de vardır. Somali’nin parfüm, yağ ve törenlerde fayda sağlamak için Mısırlı tedarikçilerden Sakızlar ve kokulu bitki reçineleri ithal ettiğine inanılıyor. Mısır tedarikçileri tütsü çubuklarının doğrudan ölülerle ilgili olduğuna inanıyorlardı. O dönemin toptancıları, her aroma tipinin belirli bir amacı ve sonucu olduğunu kabul eder. İsrail, dua etmek ve falcıları kandırmak için Babil tedarikçilerinden koku çubukları ithal etti. Hikayeler Babil’den Yunanistan, Roma ve Hindistan’a gittiğini ortaya koyuyor.

Yunanlılar tarçın, terebentin çalıları vb.Gibi kokulu kaynaklara saygı duydular. Bu tropikal ithalat için Tütsü çubuklarının tedarikçilerine ve toptancılarına büyük paralar ödendi. Araplar, Akdeniz tüccarları tarafından daha fazla lüks tütsü çubukları satın almayı tercih etti.

Budist rahipler, erken Budizm’de ibadete karşı dışsal bir teklif olarak etiketlenmiş bir muhalefetle karşılaşmasına rağmen tütsü çubukları getirdiler, Tibetli Budist de tütsüyü dinin içine monte etti. Savaşçılar bunu kullandı, ayrıca Samuray aynı şeref ve ilgi işareti gösterdi. Atalara saygının bir sembolü tütsü çubukları yakıldı, aslında bu bir Çin inancıydı.

İndus medeniyeti Tütsü brülörleri ile büyüdü. Günümüzde tütsü çubukları şeklini lambalar, yağlar, dumanlar, jeller, çubuklar ve konik tütsülere kadar uzandı. Tütsülerin, koku biçimleri doğrudan yanan ve dolaylı olarak yanan tütsü kaynakları olarak sınıflandırılmıştır. Kültür, gelenek ve kişisel zevk, İndus Uygarlığının bir parçası ve parselidir.

Kısacası birçok medeniyetin içinde yer alan tütsülerle ilgili seçiminizi henüz yapamadıysanız tütsü çeşitleri kategorimizi de gözden geçirmeyi unutmayın.

Dua her dinin vazgeçilmez bir parçasıdır. “Tanrı’ya ya da başka bir tanrıya hitap eden yardım ya da teşekkür ifadesi için ciddi bir talep” olarak tanımlanan bu, bir tür dini ve manevi hizmettir. Huzurumuz için, bir umut sembolü ve Yüce Allah’a şükran işareti olarak dua ediyoruz.

Bazen, yaşamlarımızın stresleri ve endişeleri nedeniyle, yüzde 100 konsantrasyon ve bağlılığımızı Tanrı’ya veremiyoruz. Ve O’nu ciddiyetle hatırlamaya çalışsak bile, odak noktamız yok ve inancımız azalıyor.Dualarınız sırasında tütsü çubukları yakmak, süreci arındırmak ve dikkatinizi arttırmak için mükemmel bir yoldur. Tütsü çubuklarının hoş aroması, duyularınızı şımartır ve iyileştirir ve dua deneyiminizi geliştirir.

Tütsü size güzel ve ilahi kokularıyla gurur duyacağınız çeşitli kokularda en iyi tütsü çubuklarını sunar. Çiçek, odunsu, oryantal, kozmetik, florabatti, çeşitli vb.Gibi birçok alt tonda mevcuttur. Her koku benzersizdir ve dua ve meditasyon sırasında yoğun olarak kullanılır ve odak ve konsantrasyonunuzu arttırır.

Bir tütsü çubuğunu yakmak, kendinizi daha fazla zihin ve ruh ile dua etmenize yardımcı olacak yüksüz ve derinden Tanrı’ya bağlı hissetmenizi sağlayacaktır.

Tütsüler

Tanımlanacak tütsü çubukları, atmosferde hoş ve ferahlatıcı bir koku bırakan büyülü bir nimettir. Hindistan gibi bir ülke kendini dünyanın en iyi tütsü çubuk ihracatçısı arasında saymaktadır ki bu onar için haklı bir gurur kaynağıdır. Bu yüksek sayıdaki tedarik özelliği, güçlü bir üretici, tedarikçi, toptancı ve ihracatçı ağı olmadan elde edilemezdi.

Hindistan’daki tütsü işi, zaman geçtikçe, hane halkı seviyesinden küçük ölçekli endüstrilere, kısacası endüstriyel seviyeye dönüştü. Bilim, teknoloji ve otomasyondaki gelişmeler sayesinde tütsü çubuğu işi küresel olarak çeşitli ülkelerle uluslararası düzeyde rekabet edebilmiştir. Hindistan’ın tütsü çubuklarının dünyada en iyi olmasının çeşitli nedenlerini bilmek söz konusu olduğunda, bazıları aşağıdaki gibi olabilir:

Kaliteye Doğru Garanti

Agarbatti’deki Hintli Tedarikçiler, tüm sertifikaların standartlarına ve kalite standartlarına göre en iyi kaliteyi sağlamak için konsantre olurlar. Kalite, evrime olumsuz etkileri olmadığı için atmosferdeki uzun kokunun kalıcılığını ifade eder.

Yenilikçi Ambalaj

Zamanın büyümesiyle ve tedarikçileri içeren araştırmalar, çekici ve yenilikçi ambalajların, Hint Sanatı, Hint Felsefeleri veya farklı şekil, boyutlarda paketler gösteren ambalajlara sarılmış tütsü çubuklarını satın almak için tütsü çubuğu sevenler çektiğini ortaya koydu.

Tanrı’nın Yetenekli Aromaları Sunumu

Hintli tedarikçiler, ithalatçılara nadir doğal bitkiler, çiçekler, reçineler, doğal yağlar ve orman ürünlerinin benzersiz bir karışımını sağlar. Tedarikçilerin ana odağı kimyasal ve toksik maddeler içermeyen tütsü çubukları sağlamaktır. Her tütsü çubuğunun arkasındaki slogan, manevi ve doğal bir deneyimdir.

Müşteri en üst önceliğe sahiptir

Özelleştirme ile birlikte artan küreselleşme, Hint Tütsü Çubukları üreticileri arasında, tüketicinin istediği gibi tam olarak aynı özelliklere sahip bir özellik sağlama özelliğine yol açtı.

Yoğun Bir Ağ

Hintli üreticilerin, tedarikçilerin, toptancıların, ihracatçıların vb. Güzel dokunmuş ağı, tütsü endüstrisinin inanılmaz başarısına yol açmıştır.

Değer oluşturma

Tütsü Çubuğu tedarikçileri, hem ürünlerini satın alan müşteriler hem de işletmedeki paylarını değer olarak görmek isteyen hissedarlar için daha iyi değere odaklanan değer yaratma gibi bazı yönetim stratejileri ile parayı dünyanın en üst sıralarına ulaştılar.

Tütsülerin Hayatımıza Etkileri

Bizim gibi tütsü çubuklarının büyük bir hayranı iseniz, sadece güçlü koku emiciler olmadığını kabul edersiniz. Zihnimiz ve bedenimiz üzerinde sonsuza dek olumlu bir etkisi vardır. Tütsülerin stresimizi ve endişemizi hafifletmekten bizi gençleştirmeye ve yenilemeye kadar, sunacak çok şeyleri var.

Bununla birlikte, düşük kaliteli bir tütsü çubuğu sadece bir kirletici olacağından ve sağlığınıza daha fazla zarar vereceğinden, saf kokularla yapılan üstün kaliteli tütsü çubukları yaktığınızdan emin olunmalıdır. Saf tütsü çubukları yakmanın önemini anlamak önemlidir, çünkü akciğerlerinize ulaşan dumanlar ve aksi takdirde sağlığınız için toksik olabilir.

Bahsedilen; sık kullanılan tütsünün birkaç güçlü faydasına hızlı bir göz atalım.

Meditasyon Tütsü

Sandal ağacı, gül, lavanta ve yasemin tütsü çubukları yakarak meditasyon uygulamanızı yeni bir seviyeye taşıyın. Yantıkları her yerde sakin ve sakin bir ortam yaratırlar. Bu da konsantrasyonunuzu ve odaklanmanızı artırır, böylece dua ederken ve meditasyon yaparken size yardımcı olur.

Rahatlama İçin Tütsü

Sandal ağacı tütsü 4000 yıldan uzun bir süredir kullanılmaktadır ve rahatlatıcı yararları ile bilinir. Bir refah duygusunu teşvik eder ve egzotik ama tatlı kokusuyla zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu rahatlatır.

Cinselliğe Etkisi

tütsü çubukları duygularınızı dengelemenize bile yardımcı olabilir. Tarçın tütsü erkekler için en iyi sonucu verirken, yasemin ve gül tütsü çubukları kadınlarda romantik ruh halini artırır.

Güzel Bir Uyku Sağlar

Çeşitli tütsü çubukları, özellikle lavanta ve paçuli kokuları olanlar doğada yatıştırıcıdır ve hafif bir uyuyan iseniz sizi derin bir uykuya sokar. Böylece, bir dahaki sefere uyumakta zorlandığınızda, bir tütsü çubuğu yaktığınızda ve emin olun, daha iyi uyuyacaksınız.

Depresyona Etkisi

Tütsü depresyonun üstesinden gelmeye yardımcı olur. Tütsü çubukları depresyonla savaşmanıza yardımcı olabilir. Frankincense ile tütsü çubukları yakmak, depresyonunuzu ve endişenizi hafifletmekten sorumlu iyon kanallarını aktive ederek çalışır. Ayrıca, topraklanmış ve rahat kalmanızı sağlayarak refahınızı daha da artırır.

Enfeksiyonları Önler

Tütsü enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olacaktır. Çeşitli tütsüler, çevrede bulunan mikropları öldürerek çalışan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Sonuç olarak, havadaki mikroplar tarafından taşınan bir enfeksiyon yayılmaz, böylece sağlığınızı ve vücudunuzu artırır.

Güven artırıcı

Söylemeye gerek yok, kişinin güveni, belirli şeylere odaklanma yeteneğinden büyük ölçüde etkilenir. Tütsü çubukları odak noktanızı artırarak çalışır ve sizi motive eder, böylece kendinizi güvende hissedersiniz. Büyük bir randevudan önce tütsü yakmanız veya güveninizi ve başarı şansınızı artıracak bir sunum yapmanız şiddetle tavsiye edilir.

Negatif Enerjiyi Dağıtır

tütsü negatif enerjiyi dışarı götürmek için yardımcı olacaktır. Sedir ve Adaçayı tütsü çevrenizdeki negatif enerjileri, etkileri ve ruhları dışarı atar. Bu, çağlardan beri önemli bir tören öncesinde yerleri ve insanları arındırmak için çok kullanılmasının nedeni budur.

Sizi Hafif Ağrıdan Kurtarır

Bazı kokuların, özellikle gül tütsünün, hafif bir ağrı kesici olarak çalışan yüksek serotonin düzeylerine sahip olduğu bulunmuştur. Ayrıca ruh halinizi ve kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olur.

Bahsedilen; bunlar, yaşam tarzınızı ve sağlığınızı daha iyi hale getirmeyi amaçlayan tütsü çubuklarının şaşırtıcı ve güçlü faydalarından bazılarıdır. Bununla birlikte, en iyi sonuçları elde etmek için sadece saf tütsü çubuklarını yakmanıza dikkat edilmelidir.

Tütsünün Kullanım Alanları

Tütsü yakmak barışçıl bir eylemdir, sevgi dolu anıları bolca hatırlar ve yoga pratiğini, meditasyon pratiğini ve evde rahatlamayı mükemmel bir şekilde tamamlar.

Peki kendiniz için mükemmel tütsü nasıl seçersiniz? Tütsü için hangi kullanımın olduğunu düşünün, toksik olmayan, tüm doğal, elle yuvarlanan çubuklar ve sizinle rezonansa uğrayan bir aroma bulun ve tütsü kullanmanın bu 12 eğlenceli yolundan birini keşfetmeye hazırsınız!

  1. Yoga yapmak

Yoga yaparken zehirli dumanlar, yapay kokular ve önemsiz şeyler solumak istemezsiniz.

  1. Meditasyon yapmak

Meditasyon ile mutluluğa yolculuğunuzda koku duyunuzu da aktive edin.

  1. Gevşemek için

Sonuçta hayat iyi hissetmek, kendisiyle bağlantı kurmak ve bu yoğun dünyada kutsal bir anı bulmakla ilgilidir. Tütsü kokusuyla birlikte

  1. Duygusallığı teşvik etmek

Kokular özellikle duygusal tepkileri teşvik etmeye yönelik olabilir. Bazıları sinir sistemimizi sakinleştirerek sükuneti teşvik eder; diğerleri sevinç ve enerji hissini teşvik eder. Bazı tütsü kokuları duygusallığı ve fiziksel uyarılmayı bile arttırır.

  1. Maneviyatı derinleştirmek

Tütsü, dikkatinizi ruhen derinleştirmek için bir portal gibidir. Tarihsel olarak, tütsü ruhu yükseltmek, duyuları yükseltmek ve zihne barış ve uyum getirmek için kullanılmıştır.

  1. İlham almak için

Hepimizin güçlü bir seviyede bizimle rezonansa uğrayan aromaları var. Yıllar boyunca güçlü duygular ortaya çıkarmak için vanilya, ahududu, sandal ağacı, lavanta ve yasemin önemli kokular olmuştur. Bazı aromalar şiir yazımına ilham verirken diğerleri kurgulara ilham verirken diğerleri yoga pratiğinize ilham veriyor.

  1. Rutinin yenilenmesi

Tıpkı rutin olarak evde yaptığınız işler gibi, akşam rutininizin bir parçası olarak bir tütsü çubuğu yakmayı düşünebilirsiniz.

  1. Farkındalığı arttırmak

Tütsü kullanarak kişinin koku alma duyusuyla bağlantı kurmak farkındalığı artırmanın derin bir yoludur.

  1. Benlik duygusunu beslemek

Bir favori yemeğiniz, içki favoriniz ya da hobiniz var, neden bir tütsü favoriniz yok? Bunu çeşitli tütsü çeşitlerimizi deneyerek bulabilirsiniz.

  1. İyileşmek

Günlük tutmak bir çok kişi için çok terapötik bir uygulamadır ve tütsü eşliğinde son derece iyi bir  iyileşme sağlar.

  1. Yatıştırmak için

Yoğun ve stresli bir günün ardından banyo yapmak bütün enerjinizi yerine getirebilir. Banyoda kullanacağınız bir tütsü bu rahatlamayı sinirlerinizi gevşetmeyi sağlayacaktır.

  1. Kendinizi Bulmak İçin

Kendi kendinize kalmak ve ruh haline girmek için biraz tütsü biraz mum yakın. Tütsü kokuları eşliğinde benliğinizi ve bilinçaltınızı temizlemek size iyi gelecektir.

Tütsü, kişinin yoga veya meditasyon pratiğine inanılmaz derecede faydalı olduğunu ve aynı zamanda evde ve her gün rahat hissetmek için yatıştırıcı bir ritüel olduğunu kanıtlayabilir. Sizinle özdeşleşen bir aroma bulun ve tütsünün iyileştirici gücünü yaşamınıza davet edin.

Tütsülerin Faydaları

Tütsüler, yüzyıllardır kullanılan özel aksesuarlardır. Yararları konusunda oldukça fazla ayrıntı yer almaktadır. İşte Tütsülerin bilinen faydaları:

  1. Rahatlayın ve gevşeyin

Biraz tütsü yakıp, koltukta bir bardak çay, bir kitap ve biraz müzik eşliğinde kıvrılın. Alternatif olarak, bir küveti doldurun ve mumları bir iki tütsü çubuğuyla birlikte yakın. Tütsülerin yumuşak kokuları bu zamanı daha da artıracak ve günlük yaşamın zorluklarından uzakta kendinize zaman ve alan bırakmanıza olanak sağlayacaktır. Sandalwood yani sandal ağacı ve Cedarwood yani sedir ağacı “sakinleştirici kokular” dır, bu nedenle genel rahatlama için iyi çalışmaktadır.

  1. Stresi ve kaygıyı azaltın

Rahatlamaktan bir adım öteye kalp atış hızı ve solunum gibi vücut aktivitelerini azaltın. Ayrıca, bir şeyden diğerine kaygılanmayı ve yarışmayı bırakmayı zihninizi teşvik edin. Bunun için en saf ve en kaliteli Sandal Ağacı tütsüsü çalışmaktadır. Lavanta ve Biberiye tütsüleri de aynı özellikler için çalışır.

  1. Meditasyon

Tütsü, pek çok dini uygulamada, meditasyon yaparken dikkatini derinleştirmek, duyuları arttırmak ve kişinin kendi ruhunu yükseltmek için yaygın olarak kullanılır. Geleneksel olarak, zamanın geçişi ayrıca belirlenmiş uzunlukta tütsü çubuklarının yanması ile de ölçülmüştür. Sandal ağacı ve Lotus meditasyon için en sık kullanılanlardır. Ancak siz farklı seçenekleri deneyerek size uygun olanı bulabilirsiniz.

  1. Maneviyat

Tütsü yakma maneviyat, resmi veya gayri resmi, tanınmış dinlerde özel bir ritüel olarak kabul edilmektedir. Tütsü, dünyanın birçok yerinde ,Hinduizm, Budizm ve Hristiyanlık’ta günlük kullanımdadır ve binlerce yıldır kullanılmaktadır.

  1. Cömertlik ve Farkındalık

Resmi ya da gayrı resmi, dini ya da estetik, tütsü çubuğunu alıp yakmakla iyi karma yaratırsınız. Bunu dikkatli bir aktivite olarak yapın ve yüksek kaliteli bir tütsü çubuğunu seçin. Kombinasyonunu yaptığınız tütsülük, tütsü ve mum üçlüsünü seçerek kendinizi dinleyin. Işığı görün, kokuyu ‘içinize çekin’ ve rahatlayın.

  1. Yaratıcılığı teşvik etmek

İyi seçilmiş bir koku, kendi yeteneklerinizi geliştirmek, fikirlerinizi teşvik etmek ve zihinsel performansı geliştirmek için kullanılabilir. Aloe ağacı bazlı tütsü, limon, citrus kokuları, sardunya ve ylang-ylang gibi “canlandırıcı” kokular yaratıcılığınızı arttıracaktır.

  1. Uykuya Yardımcı

Uykusuzluk, özellikle modern, her zaman açık ve kesilmiş odaklı toplumumuzda artan bir rahatsızlıktır. Lavanta ve Papatya gibi kokular uyumak için size yardımcı olabilir. Uyurken yanan bir tütsü çubuğunun yakılması, çıplak alevi olan bir mum kullanmaktan çok daha güvenlidir.

  1. Cinsel arzuyu arttırın

Anlaşılan bir ruh hali oluşturmak için yasemin, vanilya ve gül gibi kokuları kullanın. Bu amaçla akıl, bu afrodizyak kokular tarafından kolayca aktive edilen güçlü bir şeydir. Ayrıca, tutku ve sevgi dolu anları sürmek için Tarçın’ı deneyin.

  1. Yoga uygulaması

Doğru aromatik atmosfer yaratarak zihni odaklamaya ve vücudu hazırlamaya yardımcı olun. Bu kadar doğal ve sağlıklı bir aktivite yaparak, yapay, toksik veya rahatsız edici herhangi bir şeyden kaçınmak isteyeceksiniz.

  1. Tıbbi Kullanım

Tütsü çubuklarından üretilen iyi aromaların etkisinin beyindeki serotonini arttırdığı kanıtlanmıştır. İlaç almaya alternatif olarak, beyin serotoninini yükseltmenin farmakolojik olmayan yöntemleri, sadece ruh halini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda yan etkiler veya bağımlılık tehlikeleri olmadan da yapar.Serotonin doğal bir duygu durum dengeleyici olarak kabul edilir ve uyumak, yemek yemek ve sindirim konusunda yardımcı olur. Serotonin ayrıca depresyonu azaltmaya, kaygıyı düzenlemeye ve baş ağrısını azaltmaya yardımcı olur.

Özetle, serotonin iyidir ve tütsü akmasına yardımcı olur. Gül kokulu tütsüler bu özellik için aloe vera kokulu tütsüler de aynı etkiyi gerçekleştirmektedir.

Turuncu Renkli Mumlar

Turuncu Mumlar sarı (zihinsel çeviklik) ve kırmızı (eylem-enerji) kombinasyonudur, böylece her iki dünyanın en iyisine sahip olursunuz. Turuncu güneş enerjisi canlılık, enerji ve dayanıklılık sağlar. Turuncu mumlar, başarı, refah, iyi şans, iş ve kariyer başarısı çekmek ve başkalarını olumlu bir şekilde çekmek için yardımcı olur. Portakal giden ve iddialı, eğlenceyi teşvik eder ve tembellikten vazgeçirir, tüm vücut sistemine enerji verir. İnsan yapısında mutlu şanslı görünümü teşvik eder. Turuncu mumlar uyarlanabilirlik, yaratıcılık, cinsel çekim, cinsel uyarılma ve doğal dürtüsel canlılık ile coşkuya yardımcı olur. Turuncu cazibe, çekicilik, arkadaşlık, ani değişiklikler, enerji uyarımı, kontrol kazanmak, şansı değiştirmek ve adaleti teşvik etmek için yardımcı olur. Turuncu mumlar cesaret, güven, cesaret, özgüven, bağımsızlık, nezaket, bolluk, sağlık, kilo kaybı, sevinç, yüzdürme, kendiliğindenlik, güç için kullanılır ve diğer mumların ve başarının eylemlerini uyarır. Turuncu bir başka güneş rengidir, hem fiziksel hem de zihinsel, yaratıcılık ve büyümenin doğurganlık rengidir. Turuncu mum ritüelleri, yaratıcılığın veya insanların ihtiyaçlarını ele almanın merkezi olduğu kariyer konuları için de kullanılabilir.

Turuncu mumlar gurur, cesaret, kahramanlık, akrabalık, hırs, bereket, ticaret, işletme, iş anlaşmaları, mülk anlaşmaları ve yasa, adalet, yasal davaları içeren konuları temsil eder. Portakal sıcaklık, ruh, irade, kişisel güç, otorite, uyanıklığa uyum sağlar. Dengeleme elemanı olarak kullanılır. Olumsuz tutumları, durumları ve yerleri, mutluluğu, duygusal iyileşmeyi temizler. İş, ani değişim, hayatta iyi şeyler çizme gücü için mükemmeldir. Turuncu, performans sanatları ve konjonktürle ilişkili renktir. Canlılık veya motivasyon eksikliği varsa turuncu bir mum kullanın ve mükemmel bir stimülasyon, enerji kaynağı olduğu için hangi yöne hareket edeceğinizi bilmediğinizde hedeflerinize ulaşmak için cesaretlendirmeye ihtiyaç duyduğunuzda hedef belirleme kullanın. irade.

Kendinize neşe ve başarı getirmek ve harekete geçmek için turuncu mumlar kullanın. Hedeflere ulaşmaya, olumsuz tutumları temizlemeye, mutluluk ve coşku getirmeye yardımcı olur. Ayrıca arkadaş çekmek için kullanılır ve duygusal iyileşmeye ilham verir. Portakal ayrıca korku, şüphe ve endişeyi iyileştirmek için de kullanılabilir. Turuncu renk “hayat öpücüğü” ve hayata olumlu bir tutum getirir. İletişim, hareket ve girişim genellikle bu rengin özellikleridir ve en iyi özelliği mutluluktur. Orta Çağ’ın büyük portre sanatçıları, portakalın gücünü iyi anladılar. Turuncu ani değişimin rengidir. Bir tür süper güç olan onu giymeye cesaret edenlere güvenir. Günümüzde çok az insan turuncu giysiler giymek için gereken cesurluğa sahiptir. Bu amaçla, turuncu bir mum yakma eylemi agresif bir harekettir. Anlık ve derin değişimin gerçekleşmesi için böyle bir şey yapılabilir. Turuncu mumların aydınlatması, düğünlerin veya önemli iş toplantılarının arifesinde gerçekleşen ritüeller için de uygundur. Güneş turuncuya hükmeder. Portakal erkek enerjileri içerir. Turuncu enerji kullanan çalışmalar en iyi şekilde Güneş’in güçlü bir şekilde yerleştirildiği bir Pazar günü yapılır. Şehvet ve cinsel çekiciliği teşvik etmek için sakral ve kök çakraları kullanın. Kehribar, akik, carnelian veya mercan ile kullanın.

Vanilya Aromalı Beyaz Mumun Yararları

Beyaz mumlar temizlik, arınma, şifa, bereket, koruma, saflık, iffet, gerçek, samimiyet, barış, maneviyat, aydınlanma, kehanet, basiret, berraklık, dinlenme, bütünlük ve sevinç için kullanılır. Beyaz ayrıca duyguları iyileştirir, koruma sağlar, negatif enerjiyi iter, gerginliği giderir ve meditasyona yardımcı olur. Beyaz mum mutluluğu, birliği temsil eder ve korumak, arındırmak ve iyileştirmek için en yüksek maneviyat ve en yüksek bilinç seviyesidir. Beyaz, gerçeği, birliği, uyumu ve ruhun bütünlüğünü temsil eder. Beyaz bir mum yakan kullanıcı ay enerjisini çağırıyor. Tüm renkler saf beyaz ışıktan türetildiğinden, sentezdeki tüm renklerin dengeli varlığıdır, bu nedenle istediğiniz zaman uygun değilse, gerekirse beyaz ritüeller birçok ritüelde başka herhangi bir renkle değiştirilebilir. Bu nedenle çok olumlu ve güçlü bir titreşim ortaya çıkarır. Beyaz renk olumsuz duyguları ortadan kaldırır ve hayata olumlu bir yaklaşımı teşvik eder. Konsantrasyon ritüelleri ve meditasyon çalışmaları için kullanılır.

Beyaz mumlar, koruyucu, kutsama ve temizlik ritüellerinde, tüm insanı iyileştirmek, manevi konular için ve kişinin daha yüksek benlik ve melekleri veya ruh rehberleriyle temas için kullanılır. Büyüde, beyaz ışık ve net görüşü temsil eder ve bu nedenle yeni bir başlangıç ​​veya ani bir enerji ve coşku patlaması gerektiğinde yardımcı olur. Beyaz, özellikle doğum, evlilik ve karşılama ritüelleri için geçit törenleri için iyi bir renktir. Gümüş gibi, beyaz da kadın enerjileri, ay ritüelleri ile ilişkilidir, bu nedenle beyaz bir mum özellikle ayın günü Pazartesi günü güçlüdür. Beyaz, Tören Büyüsü’nün rengidir, çünkü her tür tören ve ritüel için kullanılır. Saflığın rengi, beyaz arkadaşlığı, bebekliği temsil eder. Kristal beyaz samimiyet, ilahiyat, dönüşüm ve gong veya çan gibi tekil odaklanmış seslerin rengidir. Beyaz aynı zamanda Tanrıça’nın rengidir ve bu nedenle her türlü kutsamada kullanılır.

Beyaz mumlar tüm renklerin pastel bir kombinasyonudur, beyaz ışığı çok az emer veya hiç emmez. Beyaz erdemleri en yüksek formlarında içerir ve bu nedenle çok koruyucudur. Yaratıcı Kaynağın kendisi, sıfır, alfa, tüm yaşamın yayıldığı ışık, Tanrı’nın kadın yönü, bilge zanaat, ayın dolusu, Anneye veren yaşamın sembolü ve tüm kadın gizemlerini temsil eder. Beyaz ulaşılamaz, dokunulmaz, bozulmaz görünür, yıkıcı enerjileri iter, titreşimleri artırır, duyguları iyileştirir, doğumları iyileştirir, çocukları ve evcil hayvanları iyileştirir, aurayı dengeler. Beyaz Mumlar saflık ve masumiyet içindir. Beyaz ayrıca zayıflık, nevroz ve korku yaratmak için de kullanılabilir. Ay beyaza hükmeder. Beyaz enerji kullanan çalışmalar Pazartesi günü yapılmalı ve üçüncü gözün enerjisine ihtiyaç duyulmalıdır. Elmaslar, berrak kristaller, aytaşı veya diğer beyaz taşlarla kullanın.

  • Set olarak özel olarak ambalajlanarak kargolanmaktadır.

Mum ve Tütsü Kombinasyonları

Mum ve tütsü kombinasyonunun tamamen doğal olması önemlidir. Koku açısından tütsü ne sunar?, Bir mumun yumuşak, titrek ışığına benzer. Tütsü hoş, rahatlatıcı bir koku yaratırken, mumlar gözleri rahatlatır ve yumuşak, rahatlatıcı bir aydınlatma sağlar. Yani, kombinasyon halinde, sadece bu iki basit eşya ve biraz ateş, herhangi bir odayı sakinleştirici ve huzurlu bir kutsal alana dönüştürebilir. İkisi de aşırı güç vermeyi amaçlamasa da, hem mumları hem de tütsüyü göz ardı etmek imkansızdır. Bunlar, odanın köşesindeki ince mevcudiyetlerdir ve herhangi bir ortama sakin bir ortam katarlar.

Prens’in hit şarkısı olan ” incense and candles” da bu eski kombinasyona çağdaş bir referans görülebilir. İçinde, sorunlu olan, gece boyunca beklediği sevgilisini, tütsü ve mumlarla hazırladığı bir odaya gelmeye çağırır. Açıkça aşkı arayan ses, baştan çıkarıcıdır ve fetihinin tamamlanacağına inandığı bu öğelerin yarattığı ambiyanstır. “Çiçek çemberleri veya kum piramitleri,” diye söylüyor, “Mor renkli elmaslar, anlamanız lazım.” Ve dürüst olmak gerekirse, aramızdaki kim ambiyans nüansında Prens’den daha iyi bir otorite olduğunu iddia edebilir?

Yani, meditatif veya ritüel uygulama yapmak için bir atmosfer yaratmak ya da işte zor bir günün ardından dinlenmek isteyip istemediğinizi, tütsü ve mumların kombinasyonuyla neredeyse tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Sadece birkaç dakika içinde zihninizin ve duyularınızın gevşemesine ve açılmasına izin verecek bir alan oluşturmak için nispeten ucuz yollardır. Sıcak bir banyoya ya da belki de rahatlatıcı bir müziğe ekleyin ve en zor günün sıkıntılarının bile ne kadar çabuk ortadan kalkacağına ve rahatlayacağınıza şaşıracaksınız.

Tütsünün Tarihçesi 

Tütsü, çok eskiden beri, ateş, koku ve hava, uyum ve denge hissi yaratmak ve evrenin doğal ruhlarını canlandırmak ve sakinleştirmek için kullanılmıştır. Mumların ve tütsünün tarihi eşleşmesi de ritüel ve dini törenlere dayanır. Bugün, hepimiz bu zevklerin tadını çıkarıyoruz ve her ikisini de birleştirerek yumuşak ışık ve zevkli bir koku “benzersiz bir şekilde” bir ortam yaratabiliriz. İster dini ister seküler amaçlar için olsun, bu iki öğenin, özellikle kombinasyon halinde, gücü yadsınamaz.

Dini anlamda, mum ve tütsü, yaratılışından beri eşleştirilmiştir. Tütsülenin başlangıçta Mısır’da geliştirildiği ve ritüel kullanımının ya bağımsız olarak geliştiği veya Çin’e ve Kore, Japonya, Vietnam ve güneydoğu Asya’nın diğer bölgelerine yayıldığı anlaşılıyor. Dünyadaki Budist ritüellerde, Çin Taocu ve Japon Şinto ritüellerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tütsünün bir alanı arındırmak ve çeşitli ritüel kullanımlar için buda, şeytan ve diğer tanrıları ortaya çıkarmak için yararlı olduğu söylenir.

Örneğin eski Taocu törenlerde Joss çubukları, mumlarla birlikte, bir türbe olarak bir tapınaktan önce yakıldı. Tütsü ve mumlar genellikle yukarıdaki Tanrılara bir teklif olarak kapılardan veya açık pencerelerden yakıldı.

Tibet’te, pujalar ve diğer ritüeller için güçlü, aşkın bir alan yaratmak için genellikle tereyağı lambaları veya mumlarla birlikte muazzam miktarda güçlü tütsü yakılır.

Hıristiyan töreni, Doğu dinlerinde olduğu gibi, genellikle mum ve tütsü kullanımını da içerir. Nadiren, alanı arındırmak ve cennete tütsü yakmak için çok sayıda güzel, büyük ve süslü mum yakmayı içermeyen bir Roma Katolik veya Yunan Ortodoks ritüeli yaşatır. Bu nedenle, her ne nedenle olursa olsun, tütsü ve mumların eşleştirilmesi ve kullanılmasının, binlerce yıl boyunca ritüel alan ve tekliflerin yaratılmasının doğal bir parçası olduğunu görebiliriz.

Eğer sizde evinizde mum ve tütsülerden oluşan güzel bir ambiyans yaratmak istiyorsanız sitemizde sizler için hazırladığımız tütsü ve mum setlerimize bir göz gezdirin. Size uygun bir ürün mutlaka bulacaksınız.

Tütsü  Kullanımı Çeşitleri

Tütsü, Mısır, Hindistan, Çin, Tibet, Japonya, Avrupa, Amerikan yerlileri, Maya ve İnka gibi eski kültürlerin günlerinden beri binlerce yıldır kullanılan antik bir sanattır. İnsanlar tütsüleri dini törenden manevi uygulamalara, meditasyon ve rahatlamaya, yoga yapmaya, duygusal salıvermeye teşvik etmek, ilham almak, farkındalığınızı arttırmak, konsantrasyonu ve odaklanmayı arttırmak, yaratıcılığı teşvik etmek, motivasyonu arttırmak, artırmak için farklı amaçlar için kullanırlar. güven, cinsel arzuyu arttırmak, iyileşmek, enfeksiyonları önlemek, baş ağrılarını hafifletmek, depresyonla mücadele etmek, kaygı ve gerginliği azaltmak, uykusuzluğa yardımcı olmak, yatıştırmak ve büyüler ve ritüeller için. Duaları Tanrılara taşımak ve insanların İlahiyat ile buluşması için hoş bir ortam yaratmak için yakılır. Tütsü manevi uygulamalarınızda kullanma konusunda ciddiyseniz, bilinen özelliklerine göre belirli bileşenleri seçmeyi düşünmek önemlidir. Amacınızın veya amacınızın ne olduğu konusunda biraz araştırma yapabilir ve hangi tür tütsü reçineleri veya bitkileriyle çalışmanız gerektiğini keşfedebilirsiniz.

Tütsü kullanımı çeşitlidir. Büyü sırasında ritüel bilinci, kişisel enerjiyi canlandırmak ve yönlendirmek için gerekli zihin durumunu teşvik etmek için yakılır. Büyülü çalışmalardan veya psişik deneylerden önce yandığında, güzel kokulu duman, sunak ve çevresindeki olumsuz, rahatsız edici titreşimlerin arındırılmasını sağlar. Özel olarak formüle edilmiş tütsüler, ritüelin amacı ile kişisel gücün şarj edilmesine yardımcı olmak için belirli enerjileri çekmek için yakılır ve sonunda gerekli değişikliği yaratır.

Tütsüler çeşitli farklı yapraklar, çiçekler, kökler, kabuklar, ahşaplar, reçineler, diş etleri ve yağlardan oluşabilir. Kelimenin tam anlamıyla yüzlerce potansiyel tütsü bileşeni vardır.

Mumlarınız İçin Daha Uzun Bir Yaşam İçin İpuçları

Mumlar lüks dekoratif vurgulardır ve mumların daha uzun süre nasıl yakılacağını bilmek, saatlerce güvenli ve kolay bir şekilde titreyen bir alev veya yumuşak kokunun tadını çıkarmanıza yardımcı olabilir. Mum yanma süreleri değişse de, farklı numaralar mumlarınızın verimli bir şekilde yanmasını sağlayabilir, böylece güzelliklerinin hiçbiri boşa gitmez.

Mumların herhangi bir balmumu boşa gitmeden olabildiğince uzun süre yanmasını sağlamanın birkaç yolu vardır.

Fitilleri Düzenli Kesin: Fitili kırpmak, bir mumun ömrünü uzatmanın en etkili yollarından biridir. Fitil bir inç uzunluğunun 1/4 ila 3/4’ünden fazla olmamalı ve mum yakılmadan önce her seferinde kesilmelidir. Daha uzun fitiller sigara içecek, döküntüleri dökecek ve aleve aşırı titremeye ve eşit olmayan ısınmaya yol açabilecek sabit bir oksijen akışı sağlayamayabilir.

Yanma Süresini Sınırla: Bir mumu en verimli şekilde yakmak için, erimiş balmumu havuzu mumun üstünü kaplayana kadar veya sütun mumlarında, havuz kırılmadan direğin kenarına yakın oluncaya kadar yakılmalıdır. . Çoğu mum için bu, 2-4 saatlik yanma süreleriyle elde edilebilir, ancak daha küçük mumlar çok daha hızlı erir.

Yerleri doğru seçin: Mumlar, uygun pencerelerin, fanların veya havalandırma deliklerinin yakınında yakılmamalıdır. Taslaklar alevin titremesine neden olur, bu da pürüzsüz, hatta eriyik bir havuz yerine düzensiz ısıtma ve erime ile sonuçlanır.

Verimli Mum Şekillerini Seçin: Dairesel mumlar düzensiz şekillerden daha etkili yanar, çünkü tüm balmumu fitilden eşit bir uzaklıktadır. Kare mumlar ve diğer şekiller düzensiz eriyebilir ve atık için çok balmumu bırakabilir.

Buzdolabında Muhafaza Edin: Bir mum yakmadan önce bir iki saat buzdolabında saklanırsa, balmumu soğutulur ve daha yavaş yanmasına yardımcı olur, böylece mumun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, mumlar dondurulmamalıdır, çünkü bunu yapmak balmumunu kırabilir ve mumun yanmasına uygun olmayabilir.

Mum Yakmanın Faydaları

Mum yakmak, şans veya sevgi çekmeye çalışmaktan negatif enerjiyi uzaklaştırmaya kadar çeşitli nedenlerle kullanılır. Mum yakma yüzyıllar boyunca Katolikler, Kabalistler, maneviyatçılar ve hoodoo, voodoo ve okült uygulayıcıları tarafından kullanılmıştır. Büyü içine aşıladığınız enerjileri artırarak mumların renginin ve şeklinin belirli büyülerde nasıl rol oynadığını öğrenebilirsiniz.

Mumları Temel Ritüellerde Kullanma

Ritüellerde kullanılan bir mum, gereken enerjiler için bir odak noktası sağlamaya yarar. Ritüellere konan ilk enerji bireylerden biridir. Yanan bir mum, enerjileriniz için bir odak noktası sağlayarak enerjilerden yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Neden Mum Alevine Odaklanıyorsunuz?

Büyülerin ve diğer ritüel mum çalışmalarının çoğu niyetinizi veya amacınızı belirtmeyi gerektirir. Bu uygulama, enerjinizi mum alevi üzerine odaklayarak güçlendirilmiştir. Bu yoğun odaklanma enerjinizin birikmesini ve birikmesini sağlar.

Enerjiyi Mumlara Dökme

Mum üzerine odaklanarak, enerjinizi isteklerinize çekebilirsiniz. Mum tarafından üretilen güç niyetlerinizin enerjisi ile birleşir. Uçucu yağlar veya kuru otlar kullanarak eklediğiniz ritüel tütsüler ritüelinizi doğaüstü alemlere yükseltmek için birleştirilir. Bu aleme alındıktan sonra, bu birleşik enerjiler fiziksel dünyaya göstermek için çalışır.

Mum Rengi Anlamları

Mum renklerinin büyülerde belirli anlamları ve amaçları vardır. Büyünüz için uygun mum rengini seçmeniz gerekir. Büyü yapma arzunuzu ve istediğiniz sonucu göz önünde bulundurmalısınız. Seçtiğiniz mumun renginin, ek güç artışı için büyünüze uygun olması gerekir. Örneğin:

Beyaz – Saflık ve ruhsal iyileşme

Mavi – İyi niyetler, uyum, neşe

Yeşil – Para, bol ürünler ve iyi bir iş

Kırmızı – Sağlık, tutku ve aşk

Sarı – Dua, cazibe ve dostluk

Pembe– Cazibe ve romantizm

Mor – Güç ve hırs

Turuncu – Geleceği öngörmek, planları değiştirmek

Etiketler: Mumlar
Ocak 12, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.