Necef (Mucizevi Taş)

Necef (Mucizevi Taş)

Necef Taşı Ne Anlama Gelir?

Arapçada yüksek, dağ veya tepe olarak kullanılan Necef kelimesi; ismini Irak’ta bulunan Necef şehrinden alır. İlk kez keşfedilen Necef taşı, kısa sürede araştırmalara konu olmuştur. Yer kabuğunun önemli bir kısmını oluşturduğu fark edildikten sonra kısa sürede pek çok alandan çıkarılmaya başlamıştır. Bu sayede hızlı şekilde kullanılmaya başlanmış, çeşitli ev eşyalarında ve aksesuarlarda yer almıştır.

Necef Taşı Oluşumu

Kuvars taşı olan Necef, oksijen ve silikatların tepkimeleri sonucunda oluşur. İç yapısı boşlukludur ve bu boşlukların içinde oksijenle su bulunur. Bu sayede, şeffaf görünümü aslında beyaz desenli ve dalgalıdır. Su damlalarının daha sert bir hali gibi görünen Necef taşının oluşumu milyonlarca yılda tamamlanmaktadır. Bu yıllarda manyetik etkiye maruz kalması Necef taşına enerji dönüşümü yapabilme yeteneği vermiştir.

Dağ kristali adıyla da anılabilen Necef taşının son halini alması için uzun yıllar süren pek çok tepkimeden geçmesi gerekir. Sıcak ve soğuk değişiminden kaynaklanan kimyasal tepkimeler, oksitlenme tepkimeleri, oksijen ve silikat tepkimeleri gibi pek çok aşamadan geçer. Sonuçta boşluklu, şeffaf ve sert bir kristal görünümü alarak değişimini tamamlar.

Necef Taşı Nerede Çıkar?

Yer kabuğunda bulunduğu için Necef taşı dünyanın pek çok bölgesinde bulunur. Ancak her yerden çıkarılması mümkün olmadığı için belli başlı yerlerden çıkarılan taşlar dünya geneline ithal edilir. Türkiye’de hala çıkarılmakta olduğu iki şehir vardır. Kars ve Aydın bölgelerinde bol miktarda bulunduğundan dolayı ülkede kullanılan taşlar genellikle ithal edilmiş taşlar değildir.

Necef taşı, Madagaskar ve ABD başta olmak üzere diğer ülkelerde de yoğun talep görmektedir. Özellikle astroloji, spritüal olaylarla ilgilenen kimseler tarafından kullanılmaktadır. Bu bakımdan, Necef taşı ihtiyacını karşılamak üzere Rusya ve Brezilya’da da çeşitli kayaçlarla birlikte çıkarılmaya devam edilmektedir.

Necef Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gerçek Necef taşları şeffaf bir yapıda olduğundan dolayı sahtelerinden kolaylıkla ayrılabilir. Ancak bazı Necef taşları sanıldığı kadar şeffaf olmayabilir. Bu nedenle taş alışverişi yaparken gerçek taşların alındığından emin olunmalı, istemeden de olsa imitasyon taşlar alınmamalıdır. Satış yapılan yerden doğal taşın gerçek olduğunu gösteren bir belge talep edilebilir.

Necef taşının amacı insana huzur vermek, ruhu kötülüklerden arındırmak ve enerji dönüşümü yapmaktır. Bu nedenle zoraki olarak alınıp kullanılmaması gereken bir taştır. Kişinin tamamen iyi niyetlerle taşı alması, beğenmesi ve düzenli olarak kullanabilecek olması önemlidir. Aksi taktirde Necef taşına karşı duyulan beklentiler hayal kırıklığına sebep olabilir.

Hemen hemen her kıyafetle beraber kullanılabilecek olan Necef taşı, düzenli takıldığı zaman daha iyi etki gösterir. Ancak kullanması zor olan aksesuarlar yerine doğal taş kütleleri, ev eşyaları, yüz masaj aleti veya tespih alınması önerilmektedir. Zira bu çeşitlerin kullanılması veya taşınması daha kolay olduğundan dolayı bir aksesuardan daha çok etki gösterir. Kişinin aksesuar kullanmakla ilgili bir sorunu yoksa istediği modeli seçerek ve beğenerek takması oldukça önemlidir.

 

Necef Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Necef taşlarının yalnızca görünümüne bakarak gerçek mi sahte mi olduğu anlaşılamaz. Bu bakımdan, bazı özel işlemlerden geçirilerek gerçekliği kanıtlanmadan önce taşın alınmaması gerekir. Eğer daha önce alışveriş yapılmış ve yalnızca gerçek doğal taş satan bir mağaza veya internet sitesi varsa aynı yerden alışveriş yapılmalıdır. Yoksa, mutlaka taşın gerçek olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Doğal bir Necef taşının iç ve dış yapısı tamamen aynıdır. Taşın dışarıdan görünen hali yarı şeffaf veya beyazsa, iç yapısı da aynı şekilde olmalıdır. Bunu kanıtlayabilmek için taşın küçük bir kısmının kırılması gerekir. İç ve dış renklerinde gözle görülebilen bir farklılık varsa taşın imitasyon olduğu anlaşılır. Bu nedenle alışverişi tamamlamamak, daha önce tamamlandıysa iade talebinde bulunmak gerekir.

Necef, ateşe karşı dayanıklılık gösteren ve yüksek sıcaklıklarda renk değiştirmeyen bir taştır. Bu bakımdan, bir çakmakla yakılarak taşta değişim olup olmayacağı gözlemlenmelidir. Ancak ateşte çok uzun süre tutulması taşın yapısına zarar verebileceğinden dolayı bu süreyi uzun tutmamak gerekir. İmitasyon taşların boyasında akma, erime veya soyulma gibi sonuçlar alınırken; doğal taşlar oldukları gibi kalmaya devam eder.

Necef Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Kuvars taşlarının ortak özelliklerinden biri sertlik skalasında yüksek değerlere sahip olmalarıdır. Necef taşı da Mohs değeri 7 olduğundan dolayı dayanıklılığını ve sertliğini belgelemiş taşlardan biridir. Renksiz, beyaz, yarı saydam veya saydam renkleriyle doğanın pek çok bölgesinde bulunmaktadır. Çakralarla ve burçlarla olan uyumunun yanında, enerji dengeleme özelliğiyle öne çıkmaktadır.

Silisyum ve oksijenden oluşan Necef taşı, silikat grubuna ait bir taştır. Özgül ağırlığı 2,6 – 2,7 arasında bulunmaktadır. Dalgalı bir görünüme sahip olduğundan dolayı oldukça dikkat çekicidir. Yarı değerli süs taşı olarak kabul edilmekte ve çeşitli alanlarda kullanılabilmektedir. Yaygın olduğundan dolayı etki ve özellikleriyle öne çıkan, meditasyon ve ritüellerde bulunabilen popüler bir taştır.

Necef taşı, insanın bedensel ve psikolojik sağlığına dolaylı yoldan etki göstermektedir. Var oluş amaçlarından biri doğanın enerji dengesini korumak olduğu için insanların enerjisiyle de etkileşim içindedir. Negatif enerjileri ve bu enerjilere sebep olan olumsuz durumları kişiden uzak tutar. Yalnızca kullanıcısının değil, bulunduğu tüm ortamın enerjisini yükseltmeye çalışır. Bu bakımdan zaman zaman bakıma ihtiyaç duyar.

Necef Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Alternatif tıpta büyük bir yer edinen Necef taşı, genellikle kişinin rahatlaması ve negatif enerjilerden arınması için kullanılır. Ağrı kesici ve sakinleştirici özelliklerinden dolayı başta stres ve kaygı bozukluğu olmak üzere çeşitli konularla savaş verir. Uyku bozuklukları, depresyon ve benzeri alanlarda kullanılarak kişinin eski neşesine ve sağlığına kavuşmasını hedefler. Bu konularla ilgili yapılan ritüellerde ve meditasyonlarda da kullanılması mümkündür.

Aksesuar veya ev eşyalarında yer alan Necef taşına pek çok şekilde rastlamak mümkündür. Kolye, bileklik, yüzük gibi kadın aksesuarlarının yanında erkekler için de tespih ve bileklik modelleri üretilir. Saatlerin içinde, çeşitli sandıklarda veya kutularda, yüz masaj aletlerinde yer alabileceği gibi doğal taş kütle olarak da satılabilmektedir. Hayatına şans ve mucize katmak isteyen, mutluluğunu sonsuz kılmak isteyen herkes tarafından kullanılmaya uygundur.

Endüstride de Necef taşı kullanılarak üretilen pek çok ürün bulunmaktadır. Bunların başında renkli camlar, ışıklandırmalar, elektronik itici ve ayrıştırıcı olarak kullanılması gerekir. Oysa ki Necef taşı deterjanların, sabunların, diş macunlarının, bazı kağıtların, plastiklerin içinde bulunabilen çok amaçlı bir taştır.

Necef Taşı Ritüeli

Sonsuzluğun bir sembolü olan Necef taşı, ritüellerde bulunduğunda kişinin enerjisini yükseltir. Bu sayede dileklerine daha rahat kavuşmasına yardım eder. Kötü düşüncelerden ve olumsuz etki yaratan durumlardan kurtulmasını sağlar. Geçmişin geçmişte kalmasına, geleceği etkilememesine yardımcı olur. Özellikle aşk, ruhsal dönüşüm, şans, ikili ilişkiler ve enerji dengeleme ritüellerinde kullanılır.

Necef taşıyla ritüel yapılırken kişinin tam konsantre olması gerekir. Bu bakımdan, çevrede dikkat dağıtıcı herhangi bir unsur bulundurulmamalıdır. Sessiz bir alanda kişinin rahat olacağı şekilde konumlanması gerekir. Yalnızca olumlu düşünceler içinde bulunmak, kötü fikirlerden uzak kalmak gerekir. Bu esnada cep telefonlarını sessize almak daha doğru olacaktır.

Ritüeller, yeni başlangıçlar için yapılıyorsa ayın yeni ay fazında yapılmalıdır. Eğer kurtulmak istenen bir durumla ilgiliyse dolunay fazında yapmak daha etkili olur. Ayrıca astrologların belirledikleri tarihler, gezegenlerin önemli kavuşumları, enerjisi güzel olan günlerde de ritüel yapılabilir. Genellikle akşam saatlerinde yapılması daha etkili olur. Ritüellerin enerjisini daha iyi hale getirmek için tütsülerden, aromalı mumlardan, Necef taşıyla uyumlu olan diğer doğal taşlardan yardım alınabilir.

Necef Hangi Çakraya Uyumlu?

Necef taşının faydalı olmasının en büyük sebebi enerji dengeleyebilmesi ve negatif enerjileri uzaklaştırabilme yeteneğine sahip olmasıdır. Bu durum; vücutta bulunan enerji kanallarının, yani çakraların, daha iyi çalışabilmesine yardım eder. Tüm çakraların çalışmasına dolaylı yoldan da olsa etki eden Necef taşı, özellikle tepe çakrayla uyum içinde çalışır. Eğer bir kimsenin tepe çakrası kapalıysa Necef taşını düzenli kullanarak daha iyi çalışmasını sağlayabilir.

Taç çakra veya Sahasrara isimleriyle anılabilen tepe çakra, baş bölgesinde bulunan önemli bir enerji merkezidir. Kişide yaşama tutunma etkisi oluşturarak manevi bir güç kazandırır. Çeşitli hastalıkların oluşmasına engel olurken özellikle baş ve boyun bölgesinde koruyucu özellik gösterir. Hormonların daha düzenli çalışmasını ve beynin sağlığını korumasını sağlarken enerjinin bloke olmasını engeller.

İç huzura kavuşmanın en kolay yolu taç çakrayı daha etkili hale getirmektir. Bunun için Necef taşını her gün bir miktar baş bölgesinde bekletmek oldukça faydalıdır. Amaçları ve hedefleri gerçekleştirmeye yardımcı olan bu çakra, aynı zamanda titreşimi en yüksek olan çakra olarak kabul edilir. Özgüveni arttırarak bireyin kendi ayakları üstünde durabilmesi için gereken gayreti verir.

Necef Taşının Uyumlu Burçları

Tüm burç insanları Necef taşını kullanarak faydalarından yardım alabilir. Özellikle ikizler, aslan, balık, koç, yengeç ve oğlak burçlarının tercih etmesi gereken taşlar arasındadır. Etkisi ve özellikleri çok gelişmiş olduğundan dolayı pek çok burçla uyum sağlayabilen Necef taşı, diğer burç sahipleri tarafından da tercih edilebilir. Bu bakımdan, uyumlu burçlar dışındaki diğer bireylerin kullanmasında bir sakınca yoktur.

Hem burca hem yükselen burca etki eden Necef taşı, uyumlu burçlarındaki bedensel hastalıkların oluşmasını engeller. Özellikle psikolojik açıdan yaşanabilecek hastalıkları savma özelliği bulunur. Aşırı hareketlilik veya sakinlik durumlarına denge getirir. Burçların sahip olduğu olumsuz yönleri törpülemeye yardımcı olarak her bireyi topluma kazandırmaya yardım eder.

Necef Taşı Faydaları ve Zararları

Aslında pek çok hastalığın sebebi vücutta biriken negatif enerjiden kaynaklanır. Özellikle sebebi bulunamayan hastalıklar enerji kirliliğinden oluşarak bireyi rahatsız eder. Necef taşıysa bu kötü enerjileri temizleyerek insanları hastalıktan koruyucu ve iyileştirici özellik gösterir. Bu bakımdan, herhangi bir zararından söz etmek mümkün değildir.

Lenf sistemini düzenleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkileri bulunan Necef taşı, kış aylarında bulaşıcı hastalıklara yakalanma olasılığını düşürür. Gözler için şifalı etkileri bulunduğundan dolayı görme yeteneğini daha iyi hale getirir. İskelet sisteminde oluşan ağrıları dindirme özelliğine sahiptir. Guatr tedavisinde kullanılabilen, tiroit bezlerinin çalışmasını düzenleyerek kilo almaya veya vermeye yardımcı olan bir doğal taştır.

Necef taşı, sabretme yeteneğini geliştirdiğinden dolayı hayatın her alanında fayda görmeyi sağlar. Zihnin sağlıklı kalmasını, bu sayede karar verme yeteneğinin gelişmesini sağlar. Psikolojik durumlardan kaynaklanan uyku bozukluklarını iyileştirerek kabuslardan korur. Bu esnada rüyaların daha ilahi bir değer taşıyarak anlam kazanmasını, gereken konularda yol gösterici olmasını sağlar.

Spritüal olaylarda başarı elde getiren Necef taşı, öngörü yapmak için kullanılabilir. Mucizevi bir taş olduğundan dolayı beklenmeyen alanlarda bile ödül kazanmayı sağlar. Bu ödül kimi zaman para, kimi zaman madalya, kimi zamansa bir insan olabilir. Davranış şekillerinin düzeltilmesinde, sosyal ilişkilerin güçlenmesinde, aile bağlarının korunmasında etkilidir. Yaşattığı psikolojik ve fizyolojik etkiler sayesinde yaşam standartlarını daha üst noktaya taşır.

Necef Taşı Evde Nereye Konur?

Çeşitli alanlarda fayda gösteren Necef taşı için evin hemen hemen her bölümü uygundur. Özellikle kişinin daha çok vakit geçirdiği alanlara konumlandırılması tavsiye edilir. Dayanıklı ve sert bir taş olmasına rağmen bazı kazalarda kırılabileceğinden dolayı özellikle çocukların ulaşamayacağı alanlarda bulundurulmalıdır. Enerjisini tam olarak yayabilmesi için gözle görülebilir bir alanda, çekmece veya dolapların içinde olmayacak şekilde yerleştirilmelidir.

Yatak odaları genellikle Necef taşının en çok konulduğu alandır. Kişi bekarsa aşkı bulması, mucizelerle karşılaşması ya da uyku düzeni oluşturması için yardımı dokunur. Eğer kişi evliyse bu etkilerinin yanında eşiyle daha iyi geçinmesini, maddi ve manevi sorunların çözülmesini, evlilikte dengenin korunabilmesini sağlar. Ayrıca çocukların odalarına da uyku problemlerini çözmek veya güven ortamı oluşturmak amacıyla konulabilir.

 

Necef Taşı Nerede Satılır?

Genellikle mağazalarda bulunan aksesuar raflarında, bijuteri dükkanlarında veya doğal taş satan hediyelik eşya dükkanlarında Necef taşı bulunur. Ancak küçük şehirlerde veya büyük şehirlerin bazı bölgelerinde doğal taş satışı yapılmamaktadır. Bu durumlarda en iyi seçenek internet üzerinden Necef taşı almaktır. Çeşitli tasarımları, renkleri, büyüklükleri ve aksesuarlar içindeki sembolü sayesinde güvenilir mağazalardan gönül rahatlığıyla alışveriş yapılabilmektedir.

Necef Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Yaygın bulunan bir taş olması sebebiyle Necef taşına biçilen fiyatlar yüksek değildir. Ortalama bir doğal taş fiyatına sahiptir. Bu sebeple, dileyen herkes Necef taşını satın alarak kullanmaya başlayabilir. Fiyatın artmasına neden olabilecek bazı etkenler; taşın tasarımcısı, satıldığı mağaza, boyutu, rengi, hangi aksesuarda ne kadar kullanıldığı olarak sıralanabilir.

Necef Taşı Bakımı ve Temizliği

Düzenli kullanılan Necef taşları içinde bulunduğu her durumda enerji akışında rol oynar. Bu sebeple taş yorulur ve içinde kalan negatif enerjilerden arınmak ister. Necef taşına çeşitli doğal malzemeler yardımıyla bakım yapılarak eskisi kadar iyi çalışması sağlanabilir. Bu işlemler düzenli olarak iki haftada bir yapılabileceği gibi taşın kullanım durumuna bağlı olarak birkaç ayda bir de yapılabilir.

Necef taşına bakım yapmak için tercih edilen yöntem genellikle toprağa gömmek veya toprak yüzeyinde bir süre bekletmektir. Bu durum, taştaki kötü enerjilerin toprağa aktarılmasını sağlar. Ayrıca akan bir su kaynağından yardım alınarak taşın enerji temizliği yapılabilir.

Necef Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Necef taşı, Osmanlı Devleti padişahlarının tespihlerinde kullanılan bir taştır. Bu nedenle çeşitli müzelerde yer almaktadır. Kainatın sonsuz gücünü temsil etmesi de Osmanlı padişahlarından aldığı güçle ilgilidir. O dönemde halk arasında da Necef taşı kullanılabilmekteydi ancak yaygın değildi.

Necef taşı, parlak ve gösterişli yapısı sayesinde üzerinde bulunduğu kişinin enerjisini yükseltir. Sizler de Necef Sonsuzluk Enerjisi Doğal Taş Bileklik alarak kendinizi değerli hissedebilir ve sonsuza kadar devam etmesini istediğiniz enerjileri koruyabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.