Obsidyen / Obsıdıan (Koruyucu Taş)

Obsidyen / Obsıdıan (Koruyucu Taş)

Obsidyen Taşı Ne Anlama Gelir?

Yabancı kaynaklarda veya ticari alışverişlerde Obsidyen kelimesi yerine Obsidian kelimesi kullanılır. Halk arasında genellikle enerji dönüşümü yapan ve kötülüklerden koruyan bir taş olarak bilinir. Bu nedenle alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan doğal taşların arasında bulunur. Vücudu negatif enerjiden arındırarak ruhsal ve bedensel anlamda huzura kavuşmaya, rahatlamaya, dinlenmeye olanak sağlayan bir taştır.

Obsidyen Taşı Oluşumu

Obsidyen taşı, volkanik olaylarla beraber oluşmaya başlar. Kendine has bir tür olmasının nedeniyse magmanın kristalleşmeden soğumasıdır. Bu nedenle daha keskin bir yapıya sahiptir. Volkan camı olarak adlandırılmasının nedeni de oluşum süreciyle ilgili yaşanan bu gelişmeden kaynaklıdır. Geçirdiği pek çok kimyasal tepkime sayesinde son halini alır. Tüm oluşum süreciyse milyonlarca yılı kapsayan uzun bir dönemdir.

Obsidyen; çeşitli renk, büyüklük, parlaklık ve varyasyondan meydana gelebilir. Özellikle siyah rengi yüksek bir titreşime sahip olduğundan dolayı enerji dengeleme konusunda oldukça iyidir. Bu özelliğini ise oluşum dönemi sırasında geçirdiği manyetik etkilerden kazanır. Psişik alanlarda olduğu kadar bedensel anlamda da bir kalkan oluşturur ve kişinin sağlığını korumaya çalışır.

Obsidyen Taşı Nerede Çıkar?

Asırlardır kullanılmakta olan Obsidyen taşının çıkarıldığı pek çok ülke vardır. Elbette ki Türkiye’de de Obsidyen taşı çıkarılmakta ve kullanılmaya devam etmektedir. Nemrut ve Ağrı Dağı’nda, Rize’de, Pasinler bölgesinde ve Tatvan’da Obsidyen taşı kaynakları vardır. Özellikle yeşil ve kırmızı renkli taşar çıkarılsa da diğer renkleri de bulunabilmektedir.

Dünya çapında yaygınlığı bulunan Obsidyen taşı İtalya ve Yunanistan’da çıkarılabilmektedir. Ayrıca Macaristan, Ermenistan ve Slovakya’da çıkarıldığı kayaçlar bulunur. Bu bölgelerdeki kaynaklar oldukça büyüktür ve taş çıkarma işlemleri düzenli olarak yapılmaktadır. Hem Obsidyen taşlarını korumak hem de ticari anlamda zarar etmemek için tüm çıkarma uygulamalı profesyonel ekipler ve cihazlar tarafından yapılır.

Obsidyen Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çok sevilen taşlardan biri olduğu için piyasada Obsidyen taşının imitasyonlarına çok sık rastlanır. Bu nedenle, Obsidyen taşı alırken ilk dikkat edilmesi gereken taşın gerçek olup olmadığına dikkat etmektir. Eğer sahte bir taş alınırsa hem maddi hem manevi anlamda zarar edilmiş olur çünkü sahte taşlar enerji dönüşümü yapamazlar. Sıradan taşlara da ederinin çok üstünde para verilmiş olur.

Obsidyen taşının bir kimseye fayda gösterebilmesi için sürekli olarak kullanılması gerekir. Kullanıldığı veya bir ortama getirildiği ilk anda enerji dönüşümü yapmaya başlasa bile uzun süreli kullanımlarda olduğu gibi etki gösteremez. Bu nedenle özellikle aksesuar olarak kullanılması ve tene değecek şekilde takılması önerilir. Eğer aksesuar kullanımıyla ilgili bir sorun yaşanıyorsa, evlerde veya ofislerde süs eşyası olarak kullanılmak üzere satın alınabilir.

Ruhsal anlamda kişiyi koruması ve rahatlatması bakımından, Obsidyen taşlarının kullanımı kişiye özgü olmalıdır. Birkaç kişiyle birlikte aynı taşın kullanılması doğru değildir. Ayrıca alınacak olan Obsidyen taşlarının rengi, dokusu, tasarımı kişinin zevklerine göre seçilmelidir. İçe sinmeyen veya kullanırken rahat edilmeyen modeller taşla olan etkileşimi azaltacaktır. Bu durum, taşın faydalarını yeterince hissedememeye neden olur.

Obsidyen Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Sahte taşlar ve gerçek Obsidyen taşlar arasında gözle görülür bir farklılık olmayabilir. Uzman kimseler yalnızca taşa dokunarak, ışık altında parlaklığına veya oda sıcaklığındaki hissiyatına bakarak gerçek olup olmadığını anlayabilir. İlk kez Obsidyen taşı alacak kimseler içinse çeşitli yöntemlerle sahteliği veya gerçekliği kanıtlanabilir. Eğer tüm işlemlerden sonra yine karar verilememişse üniversitelerin bazı laboratuvarlarına incelemeye gönderilerek kesin sonuç alınabilir.

Parlak bir taş olan Obsidyen, aynı zamanda keskindir. Bu keskinliği ölçmek için taşın bir kısmını kırmak ve parçalardan birini alıp kesici alet olarak kullanmak gerekir. Kırma işlemi aynı zamanda iç ve dış renklerinin görünmesini sağlayacaktır. Taşın dış ve iç renkleri aynı tonlardaysa, desenler arasında bir farklılık yoksa gerçek olduğunu gösterir. Gözle görülür bir farklılık ya da tamamen farklı bir renk açığa çıkıyorsa, o taş sahtedir.

Volkanik olaylardan meydana gelen Obsidyen taşı, ateşe karşı yüksek dayanıklılık gösterir. Bu bakımdan ateşle karşı herhangi bir tepkimeye girmez. İmitasyon taşlarsa genellikle diğer taşların boyanmasıyla oluştuğundan dolayı ateşte eriyebilir, boyalarını akıtabilir. Yalnızca birkaç saniye Obsidyen taşını ateşe tutarak gerçeklik ve sahtelik ayrımını yapmak mümkün olur.

 

Obsidyen Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Titreşim numarası 1 olan Obsidyen taşı, çeşitli renklerde bulunabilir. Mohs değerine göre sertliği 5 ve 5,5 arasında yer alır. Kükürt, demir, oksijen ve hidrojenle birlikte çeşitli mineraller içerir. Camsı, yarı saydam veya saydam modellerini bulmak mümkündür. Özgül ağırlığı 2,5 – 2,7 arasında bulunmaktadır. Yaygın şekilde kullanılan, üzerinde beyaz lekeler bulunabilen, keskin ve parlak bir taştır.

Obsidyen taşı ateş ve toprak grubunu temsil eden, çakralarla ve burçlarla uyum sağlayabilen bir taştır. Kişinin kötülüklerden arınmasını, dönüşüm yaşamasını, psişik yeteneklerini güçlendirmesini sağlar. Bu etkilerini, bireyde veya bulunduğu ortamda bulunan negatif enerjileri uzaklaştırarak gösterir. Ayrıca yaratıcılık, sanat, beceriler ve çeşitli alanlarda gelişmeler yaşatma etkisi bulunur.

Koruyucu bir taş olan Obsidyen kötü ruhlardan, nazardan, büyü ve muska tarzı olaylardan korunmaya da yardımcı olur. Bir başkasının oluşturacağı olumsuz etkileri bloke ederek kişinin huzurunu her daim koruyabilmesini sağlar. Ayrıca kötü niyetlerle kullanıldığı zaman kişiye olumlu etki göstermez, aksine enerji dönüşümü yapmayı bırakarak huzursuz bir ortam oluşturabilir.

Obsidyen Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Genellikle enerji üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı Obsidyen taşı meditasyon veya ritüel yapılırken kullanılır. Bu durumların haricince çeşitli aksesuar ve eşyalarda bulunarak günlük yaşamda kullanılabilir. Uyku esnasında kişinin yanında bulunabileceği için uyku terapilerinde yer alabilir. Konuşma yeteneğini geliştirici etkileri sayesinde psikoterapilerde de yer alabilir.

Obsidyen, alternatif tıpta yer alan doğal taşlardan biridir. Vücut sağlığını korumak üzere gösterdiği etkilerden dolayı çeşitli hastalıklardan korunmaya çalışırken kullanılabilir. Bu durum, taşın koruyucu olma özelliği taşımasıyla desteklenir. Ayrıca var olan veya sonradan oluşan fiziksel ve ruhsal hastalıklarda tedavi tamamlayıcı olabilir. Tek başına bir tedavi yöntemi olamayacağı için doktorların görüşünü aldıktan sonra kullanılmaya başlanmalıdır.

Psikoloji üzerinde pek çok etkileri bulunan Obsidyen, kişiyi rahatlatarak huzuru yakalamasını sağlar. Bu nedenle aromaterapi gibi ruhu rahatlatan çalışmaların içinde yer almaya uygundur. Depresyonla mücadele ederken, kaygı bozukluğu veya çeşitli davranış bozukluklarıyla uğraşırken faydası görülebilir. Ruh sağlığını koruduğundan dolayı stresli, endişeli, üzgün veya çok gergin olunan durumlarda kullanılması tavsiye edilir.

Obsidyen Taşı Ritüeli

Obsidyen taşının özellikle siyah rengi ritüellerde kullanılmaktadır. Bunun sebebi, kişiyi her türlü sorundan koruması ve negatif etkilerden arındırmasıdır. Geçmişte yaşanan olaylardan kurtulmak veya var olan bir durumu sonlandırmak için yapılan ritüellerde etki gösterir. Genellikle ayın yeni ay veya dolunay fazlarında kullanılmaktadır.

Kişinin istediği konuya odaklanmasıyla birlikte ritüel yapılmaya başlanmış olur. Bu aşamada zihinden geçirilen düşüncelerde olumsuzluk ekinin yer almaması, her düşüncenin olumlu olması çok önemlidir. Obsidyen taşıyla birlikte diğer doğal taşlardan, tütsülerden, aromalı doğal mumlardan da destek alınabilir. Negatif enerjilerin daha hızlı uzaklaşması için taşa temas edilmesi önerilir.

Obsidyen taşıyla konuşarak dertleri ona anlatmak, taşın yanında bulunan bir kağıda dilekleri yazarak kağıdı gömmek gibi çeşitli ritüeller yapılabilir. Geleceğe yönelik cümleler de geçmişte kalması istenen durumları düşünürken olduğu gibi tamamen olumlu olmalıdır. Bir başkası hakkında kötü düşünmemek kaydıyla diğer insanlar da ritüele dahil edilebilir.

Obsidyen Hangi Çakraya Uyumlu?

Obsidyen taşının çakralar üzerinde oldukça önemli etkileri vardır. Kapalı olan veya yeterince çalışmayan çakraların daha etkili hale gelmesini sağlar. Bu bakımdan, kapalı çakralar nedeniyle yaşanan fiziksel ve ruhsal sorunlar da çözüme kavuşmuş olur. Özellikle kök, kalp ve güneş sinirağı çakralarının çalışmasını sağladığı için, Obsidyen bu çakralarla uyumlu kabul edilir.

Kalp, kök ve sinirağı çakraları çalışmaya başladığında kişinin özgüveni artar. Yaşama daha sıkı şekilde tutunacağından dolayı çeşitli alanlarda başarı getirir. Güç merkezinin iyi olaylarla birlikte gelişmesine destek olarak kötülüğün sevilmemesini sağlar. Bu bakımdan, kişinin toplumda daha sevilen ve kabul edilen bir birey olmasına yardımcı olur.

Göğüs hizasında bulunan kalp çakrası, kuyruk sokumunda bulunan kök çakra ve göbek deliğinin arkasında yer alan güneş sinirağı çakrasının bulundukları bölgelerde yaşanan fiziksel rahatsızlıkları çözer. Sebebi bulunamayan hastalıkların tedavi edilmesi de Obsidyen taşının çakralarla uyumu sayesinde mümkün olabilir. En çok hangi çakra bölgesinde sorun hissediliyorsa, o alana Obsidyen taşı yerleştirilerek çakranın enerji akışı hızlandırılabilir.

Obsidyen Taşının Uyumlu Burçları

Yay ve akrep burcu sahiplerinin ilk alması gereken taşlardan biri Obsidyen taşıdır. Aynı durum, yükselen akrep ve yükselen yay burçları için de geçerlidir. Obsidyen taşı, bu burçlarla uyum sağlayarak bireyin kişisel gelişimine, fiziksel sorunlarına ve ruhsal sıkıntılarına fayda sağlar. Ancak diğer burçlar da Obsidyen taşının faydalarından yararlanabilir. Doğanın enerjisini dengelemesi için var edilen bir taş olduğu için Obsidyen taşı etki göstereceği kişinin burcuyla ilgilenmez.

Obsidyen taşı, uyum sağladığı burçların negatif özelliklerini törpüleme görevini üstlenir. Bu durum kişinin de isteğine bağlı olduğundan dolayı tek tarafın çabasıyla değişim beklenemez. İnatçılık, öfke, kin tutma, fevri olma gibi sıkıntılar Obsidyen taşı sayesinde kolayca engellenebilir. Daha yumuşak, şefkatli, anlayışlı ve sevgi dolu düşünceler oluşması sağlanabilir.

Obsidyen Taşı Faydaları ve Zararları

Obsidyen taşı, ilk kullanıldığı andan itibaren kişinin ruhsal ve fizyolojik durumlarına müdahale eder. Olumsuz sonuçlanan tüm olaylarda rahatlatıcı ve sakinleştirici bir rol üstlenir. Bu bakımdan, taşın kısa süreli veya uzun vadeli kullanımlarında herhangi bir zarar görülmez. İyi niyetlerle Obsidyen kullanmak isteyen herkes için uygun ve etkili bir taştır.

Duygu ve düşüncelerin kontrol edilmesine yardımcı olan Obsidyen, psikolojik hastalıklara yakalanma şansını düşürür. Stresle mücadele ederek ruh sağlığını korur. Negatif etkilerden arındırması sayesinde gerçekleşen tüm olumsuzluklarda sakinliği korumayı sağlar. Kriz yönetimini daha başarılı hale getirerek olası yanlış kararların veya büyük kayıpların önüne geçer.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan Obsidyen, özellikle karaciğerleri korur. Tüm organların çalışmasını denetleyerek olası bir hastalık durumunda tedavi edici bir rol üstlenir. Bulaşıcı hastalıklara yakalanmayı zorlaştırırken, çoktan yakalanılan hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. Ağrı kesici özelliği sayesinde eklem ve kemik ağrılarında, kas zorlamalarında oluşan ağrılarda ve sinüzit, migren gibi hastalıklarda kullanılabilir.

Obsidyen Taşı Evde Nereye Konur?

Genellikle yatak odalarına konulan Obsidyen taşları için banyo ve tuvalet dışındaki her alan uygundur. Çok sıcak olmayan bölgelerde bahçelere veya balkonlarda bile yer alabilir. Daha iyi etki göstermesi isteniyorsa, hangi amaçla kullandığına bağlı olarak farklı şekillerde yerleştirilebilir. Eğer küçük çocukların veya evcil hayvanların bulunduğu bir evde yaşanıyorsa, güvenliği yüksek ve korumalı alanlara yerleştirilmelidir.

Obsidyen taşı çalışma odalarında, kütüphanelerde, ofislerde de kullanılmaya uygundur. Eğer çocukların çalışma masasına yerleştirilirse akademik alanda gösterilen başarının artması sağlanır. Yastık altlarına konulmuşsa gece uykularının daha derin ve verimli olmasına yardımcı olur. Salon, oturma odası, bahçe, balkon veya mutfaklardaysa ailenin huzurunu korumaya yönelik hareket eder. Bu bakımdan istenilen bölgelere yerleştirilmesi mümkündür.

Obsidyen Taşı Nerede Satılır?

Obsidyen taşı hem mağazalarda hem de internet sayfalarında satışı bulunan bir üründür. Bu bakımdan kişinin gezerek veya yalnızca beğenerek satın alması mümkündür. Bijuteri mağazaları başta olmak üzere doğal taş satan dükkanların hemen hemen hepsinde yer alır. İnternet sitelerindeyse çeşitli renklerde, modellerde, büyüklüklerde ve tasarımlarda Obsidyen taşı bulunabilir. Gerçek bir taş almak için güvenilir markalara yönelmek daha doğru olacaktır.

Obsidyen Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşlar, sıradan taşlardan yapılan aksesuarlara göre daha pahalıdır. Obsidyen taşı yaygın olarak bulunduğundan dolayı dudak uçuklatacak miktarlara satılmaz. Dileyen herkesin istediği zaman satın alabileceği modelleri bulunur. İnternet mağazalarında veya çeşitli dükkanlarda gezilerek en uygun fiyata satın alınması tavsiye edilir. Ederinin çok altında satılan bir model varsa taşın imitasyon olma ihtimali göz ardı edilmemelidir.

Obsidyen taşlarının fiyatları kendi içlerinde de değişiklik göstermektedir. Bir üründe kullanılan taş miktarı ne kadar fazlaysa fiyatı da o oranda artar. Bu nedenle bileklik gibi çok taşlı modeller kolye ve küpelere göre daha pahalı olabilir. En etkili Obsidyen taşı siyah renkte olduğu için siyah taşların fiyatları da diğer taşlara göre daha yüksek belirlenebilir.

 

Obsidyen Taşı Bakımı Ve Temizliği

Günün 24 saati etki gösteren Obsidyen taşları, kullanmaya başlandıktan bir süre sonra yeterli etkiyi gösteremeyebilirler. Bunun sebebi taşın içinde biriken negatif enerji miktarının çok fazla olmasıdır. Ayrıca bir başkasının temas ettiği Obsidyen taşları da enerji anlamında kirlendiği için etki göstermekte zorlanabilirler. Böyle zamanlarda taşa bakım yapılmalı ve enerji kirliliği temizlenmelidir.

Obsidyen taşına bakım yapmak için çeşitli yöntemler denenebilir. Bunların başında taşın bir toprağa gömülmesi ve yaklaşık yarım saat bekletilmesi gerekir. Eğer taşın çizilmesinden korkuluyorsa bir su kaynağının içinde bekletilmesi de negatif enerjilerin temizlenmesini sağlar. Benzer şekilde, doğal taşların temizlenmesini sağlayacak pek çok uygulama bulunur. Bunlar; tütsü yakmak, aromalı doğal mum kullanmak, bir bardak suyun içinde bekletmek veya diğer doğal taşlarla temas halinde bırakmak olabilir.

Obsidyen Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Asırlardır kullanılan Obsidyen, oldukça keskin bir madde olduğu için geçmişte silah yapımında kullanılırdı. Günümüzdeyse doktorların kullanması için bazı neşterlerin ana malzemesidir. Ayrıca koruyucu özelliğine sahip olduğu, geçmiş dönemde özellikle çocukların ruhunu koruması için mezarlara bırakılmasından anlaşılmaktadır.

Obsidyen taşı, kişinin kendisini her zaman rahat ve güvende hissetmesini sağlar. Sizler de kötü enerjilerden arınmak, güvende hissetmek ve huzuru daim kılmak istiyorsanız Obsidyen Taşı Doğal Taş Kütle tercih kendinizi korumaya alabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.