Oniks / Onyx (Sağlık Taşı)

Oniks / Onyx (Sağlık Taşı)

Oniks Taşı Ne Anlama Gelir?

Oniks, enerji dönüşümü yapabilen bir taş olduğu için oldukça değerlidir. Kişiye maddi ve manevi anlamda pek çok alanda fayda sağlar. Yaşamı kolaylaştırırken huzursuzlukları azaltır, stresin kötü etkilerini ortadan kaldırır. Asur dilinde Oniks kelimesinin anlamı halka veya halka şeklindeki yüzük demektir. Türkçede ise Oniks taşı, mermere benzeyen yarı şeffaf bir taş olarak tanımlanmaktadır.

Oniks Taşı Oluşumu

Doğada kendiliğinden var olan Oniks taşı, milyonlarca yıl önce oluşan doğa olaylarıyla birlikte var olmuştur. Kayaçların, minerallerin ve diğer bileşenlerin tepkimeye girmesi sonucunda son halini almıştır. Ancak oluşum süreci oldukça uzun olduğundan dolayı var olan kaynaklar sınırlıdır. Sıcak ve soğuk tepkimeleriyle birlikte yanma tepkimesi de geçiren Oniks taşı, çeşitli kayaçların yanında bulunmaktadır.

Negatif enerjileri uzaklaştırma özelliğine sahip olan Oniks taşı, bu özelliğini oluşum sürecinde kazanmıştır. Yeraltında oluşması sebebiyle manyetik etkilere maruz kalarak enerji üzerinde değişim yapabilir hale gelmiştir. Keşfedildiği günden beri çeşitli amaçlarla kullanılmakta ve son dönemlerde de popülerliğini korumaktadır.

Oniks Taşı Nerede Çıkar?

Dünya genelinde bulunabilen ve yaygın bir taş olan Oniks taşı, başta Hindistan olmak üzere Mısır ve Çin gibi ülkelerden de çıkarılabilmektedir. Meksika, İtalya, Almanya, Madagaskar’da büyük rezervleri bulunmaktadır. Diğer ülkelerle de ticareti yapıldığından dolayı hemen hemen her ülkede Oniks taşına rastlanabilmektedir.

Türkiye, doğal taşlar konusunda oldukça verimli kayaçlara sahiptir. Ancak bu kayaçlardan çıkarılan doğal taşların arasında Oniks bulunmaz. Ülkede bulunan Oniks taşları diğer ülkelerden ithal edilen gerçek taşlardır. Ancak popüler bir taş olduğundan dolayı imitasyonlarıyla karşılaşmak mümkündür. Bu bakımdan, taşı alırken dikkatli olmakta fayda vardır.

Oniks Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşlar insanların enerjisini dengelemek ve doğanın dengesini korumakla görevlidir. Bu nedenle, alınacak olan Oniks taşlarının sevilmesi ve düzenli olarak kullanılması gerekir. Henüz ilk kullanımda bile etki göstermesine rağmen düzenli kullanımda pek çok mucizeyi yaşatır. Alınacak aksesuarın veya süs eşyasının her daim kullanılabilmesine, alınan ürününse kullanıcı tarafından gerçekten beğenilmesine dikkat edilmelidir.

İmitasyon taşlar, piyasada yaygın olarak bulunur. Rağbet gören taşlar arasında bulunduğu için Oniks taşının da imitasyonları satılmaktadır. Bu bakımdan, alışveriş yapılan adres dikkatli bir biçimde seçilmeli ve dolandırıcılıklara karşı önlem alınmalıdır. Gerçeklik sertifikası bulunmayan taşları almaktan kaçınmak gerekir. Ayrıca normal fiyatların çok altındaki veya çok üstündeki taşları almamak maddi ve manevi açıdan zarar görmeyi engeller.

Oniks taşının neden alındığı ve kimler tarafından kullanılacağı da oldukça önemlidir. Bir süs eşyası olarak kullanılsa bile Oniks taşına yalnızca bir kişi temas etmelidir. Özellikle aksesuarları ortak olarak kullanmamak, yalnızca bireye özel olacak şekilde tercih etmek gerekir. Eğer kişiye ait olan taş başkası tarafından kullanılmış veya taşa başkası temas etmişse enerji temizliği yapılmalıdır. Enerji temizliği, taşın ilk kullanımından önce de yapılmalıdır.

 

Oniks Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Oniks taşı, kendine has özellikleriyle diğer doğal taşlardan kolayca ayırt edilebilmektedir. Genellikle siyah tonlarındadır ve üzerinde gri – beyaz çizgiler bulunmaktadır. Bazı Oniks taşlarıysa yeşil, beyaz, sarı ve kahverengi tonlarında bulunur. Bu nedenle, taşın yalnızca renklerine bakmak ve şeritli olup olmadığını kontrol etmek bile sahtelerinden ayrılmasına yardım eder.

İlk kez Oniks taşı alacak kişiler için taşın sahte olup olmadığını anlayabilecekleri bazı uygulamaları denemesi tavsiye edilir. Bu uygulamaların başında, Oniks taşının küçük bir kısmının kırılması gelir. Kırılan taşın iç ve dış renkleri aynıysa doğal olduğu anlaşılır. Eğer taşın iç ve dış renkleri birbirinden tamamen farklıysa imitasyon bir taş olduğu kabul edilir.

Oniks taşının gerçekliğini gösteren bir diğer test taşın yakılmasıdır. Ateşe dayanıklı bir taş olduğu için Oniks taşı yanmaz. Eğer dış yüzeyde soyulma, taşın erimesi veya benzeri kimyasal değişiklikler gözlemleniyorsa bu durum taşın gerçek olmadığını ifade eder. Tüm yöntemler denenmesine rağmen gerçek veya sahte olduğunun ayrımına varılamıyorsa, üniversitelerin laboratuvarlarından yardım alınarak kesin sonuca ulaşılabilir.

Oniks Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mohs sertlik cetvelinde Oniks taşının değeri 7’dir. Damarlı Akik taşı olduğundan dolayı Akik taşına ait özelliklere sahiptir ancak bazı farklılıkları da mevcuttur. Sardoniks türünde taşta bulunan damarların rengi kırmızıdır. Diğer taşlardaysa şeritler beyaz ve gri tonlarında bulunmaktadır. Kuvars grubunda yer alan ve kristal bir sisteme sahip olan doğal taşlardan biridir.

Opak bir görünümü olan ancak cam gibi parlayan Oniks taşının en önemli etkileri enerji üzerindedir. Bu nedenle bionerji çalışmalarında kullanılabilmektedir. Negatif enerjileri ortamdan uzaklaştırmasının yanında kişi üzerinde bulunan negatif enerji miktarını da düşürür. Böylelikle daha enerjik, canlı, sağlıklı, rahat ve mutlu hissettirir. Düzenli kullanımında etkileri daha iyi bir biçimde kendini gösterir.

Oniks taşının bir diğer etkisi fiziksel hastalıklar üzerinedir. Pek çok hastalığın oluşumunu engellemesi veya var olan hastalıklarda tedaviyi hızlandırması sebebiyle sağlık taşı olarak adlandırılır. Doğal bir ağrı kesici gibi davranarak var olan ağrıların dindirilmesini sağlar. Özellikle stres sebebiyle oluşan baş ağrılarının dindirilmesinde etkilidir.

Oniks Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Oniks taşı, genellikle aksesuar veya süs eşyası olarak tercih edilmektedir ancak pek çok alanda kullanılmaya uygun bir yapısı vardır. Günlük yaşamda bireysel ihtiyaçlara göre kullanılmaktadır. Bunun yanında, meditasyon ve ritüellerden daha iyi bir fayda almaya yardımcı olur. Bedeni dinlendirmesi ve zihni dinginleştirmesi sayesinde odaklanma ihtiyacı hissedilen alanlarda Oniks taşı tercih edilebilir.

Sağlık taşı olması sebebiyle alternatif tıpta Oniks taşına rastlanmaktadır. Ayak hastalıklarında, kilo problemlerinde, ruhsal hastalıklarda, tansiyon ve şeker gibi kronik rahatsızlıklarda oldukça etkilidir. Her yaş grubunda kullanılabilen bir doğal taş olduğu için tedavi edici özelliklerinden rahatlıkla faydalanılabilir. Ancak doktorlara danışmadan kullanılması sağlık açısından sıkıntılı olabileceği için rastgele kullanılmamalıdır.

Psikolojik açıdan ciddi bir rahatlama oluşturan Oniks taşı, çeşitli terapilerde yer almaya uygundur. Bireyi rahat hissettirdiğinden dolayı psikolojik sorunların daha iyi şekilde aktarılabilmesine, böylelikle kısa zamanda sorunların çözülebilmesine imkan tanır. Özgüveni arttırarak kişinin yaşama daha iyi tutunabilmesini sağlar. Böylelikle, daha pozitif düşünmek ve yaşamdan zevk almak mümkün olur.

Oniks Taşı Ritüeli

Ayrılık taşı olarak adlandırılan Oniks, pek çok ritüelde kullanılmaya uygundur. Ortamın enerji akışını düzenlediğinden dolayı her ritüelin daha iyi şekilde tamamlanmasını sağlar. Ancak özellikle aşk hayatıyla ilgili yapılan ritüellerde etkisini hissettirir. Geçmiş aşkların unutulması, ruh eşinin bulunması, var olan ilişkilerin korunması ve güzelleştirilmesi gibi temalarda yapılan ritüellerde Oniks taşına yer verilebilir.

Oniks taşıyla ritüel yaparken, taşın vücuda değmesi veya kişiye yakın bir mesafeye konumlandırılması gerekir. Böylelikle bireydeki negatif enerjiler daha hızlı bir biçimde aktarılmış olur. Ritüel esnasında tamamen odaklanabilmek ve olumlu düşünebilmek için dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durulmalıdır. Loş bir ışıktan, kokulu mumlardan, tütsülerden ve uyumlu diğer doğal taşlardan yardım alınabilir.

 

Oniks Hangi Çakraya Uyumlu?

Çakralar, kişinin enerjisine bağlı olarak açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Eğer vücutta çok fazla negatif enerji varsa çakralardan en az biri az çalışır ve ilgili olduğu alanlarda sorun çıkarır. Bu bakımdan, Oniks taşının kullanılması çakraların daha iyi çalışabilmesine yardımcı olur. Özellikle kök çakra çalışmalarında etki gösterdiği için Oniks taşı kök çakrayla uyum sağlamaktadır.

Kök çakra, kişinin yaşam boyu kabul ettiği kırmızı çizgileri temsil eder. Yaşama tutunma sebebini verirken özgüveni yükseltir, bireyin tek başına ayakları üzerinde durabilmesini sağlar. Oniks taşıyla beraber daha iyi çalışan kök çakra, bireyi köklenmiş gibi hissettirerek ruhsal anlamda güçlendirir. Bağımsızlığın yeniden kazanılabilmesini ve yaşama tutunmak için gereken sebeplerin hatırlanabilmesini sağlar.

Kök çakra, kuyruksokumunda yer almaktadır. Çalışmadığı durumlarda böbreklerde, omurilikte ve o bölgede yer alan dokularda çeşitli ağrılar veya hastalıklar meydana gelebilir. Bu sebeple, Oniks taşının düzenli kullanılması, çalışmayan kök çakra sebebiyle oluşan hastalıkların da tedavi edilmesini sağlar. Eğer çakranın tamamen kapalı olduğu hissediliyorsa Oniks taşı bu bölgede bekletilerek çakranın çalışmasını sağlar.

Oniks Taşının Uyumlu Burçları

Oniks taşı, tüm insanlar tarafından kullanılabilen bir doğal taştır. İnsanların özelliklerine göre gösterdiği etkiler değişiklik gösterse de tüm insanlığa fayda sağlamaktadır. Ancak burçlar açısından ele alındığında aslan ve oğlak burçlarında daha iyi etki gösterdiği bilinmektedir. Bu bakımdan, aslan ve oğlak burç sahipleri doğal taş kullanmak istiyorsa Oniks’i tercih etmelidir. Diğer burçlarda kullanılmasında da herhangi bir sakınca yoktur.

Aslan burcu sahipleri Oniks taşı kullanarak burçlarının negatif özelliklerini daha pasif hale getirebilirler. Özellikle ego sorunlarının dinmesinde, fevriliklerinin baskılanmasında Oniks taşının etkilerini gözlemleyebilirler. Ruhsal olarak hissettikleri sıkıntıları daha kolay atlatırken, doğum haritalarında bulunan sert açıların etkilerini de hafifletebilirler. Böylelikle kendilerini sevmeye başlar ve yaşamın güzelliklerini daha iyi biçimde görebilirler.

Oğlak burçlarında kullanılan Oniks taşı, özellikle disiplinle ilgili konuları düzenler. Kişinin vurdumduymazlık veya aşırı ciddiyet halleri zamanla azalır. Oğlak burcuna ait negatif özellikler yerini pozitif özelliklere bırakırken kişinin hayatında önemli ve güzel değişiklikler yaşanmaya başlar. Doğum haritalarında bulunan zorlu açılar daha kolay bir biçimde atlatılır. Ayrıca insan ilişkilerinde güzelleşmeler yaşanırken pek çok alanda başarıya rahat şekilde ulaşılır.

Oniks Taşı Faydaları ve Zararları

  • Travmaların iyileşmesine yardımcı olur.
  • Bireyin daha canlı ve iyi hissetmesini sağlar.
  • Korku, stres, endişe gibi duyguların kontrol edilmesini kolaylaştırır.
  • Özgüveni yükselterek yetersizlik hissini yok eder.
  • Sakinleştirici etkisi sayesinde antidepresan olarak kullanılabilir.
  • Yaraların iyileşme sürecini kısaltır.
  • Cildin daha genç bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • İlişkilerin daha sağlam temeller üzerinde kurulmasına yardımcı olur.
  • Kişinin kendisiyle olan kavgalarını sonlandırır.
  • Hisleri kuvvetlendirerek kötü düşünceli insanlardan uzaklaştırır.
  • Nazar ve benzeri negatif enerjilere karşı koruyucudur.
  • Belirsizlikleri ortadan kaldırarak kişiyi bilinmezlikten kurtarır.
  • Uyku problemlerini hafifleterek uyku kalitesini arttırır.
  • Pek çok hastalığa yakalanmayı veya hastalıkların nüksetmesini önler.
  • Yaşanmakta olan hastalıkların tedavi süresini kısaltır.
  • Spritüal alanlarda yapılan çalışmalarda başarı getirir.
  • Ayrılık acısının daha kolay biçimde atlatılmasını sağlar.
  • Yeni işlere başlamak için gereken istek ve enerjiyi verir.

Oniks Taşı Evde Nereye Konur?

Oniks taşı, evde istenilen herhangi bir alana yerleştirilebilir. Ancak bu alan seçiminde banyoya konulmaması taşın nemden zarar görmesine engel olur. Çocuklu veya hayvan bulunan evlerde yüksek yerlere yerleştirilirse istenmeyen kazaların önüne geçilir. Ayrıca görünür bir alan tercih edilirse enerji akışı daha iyi şekilde sağlanır ve taşın etkileri daha net şekilde hissedilmiş olur. Taşın neden kullanıldığına bağlı olarak farklı oda seçimleri yapılabilir.

Kişiye özel kullanılıyor olsa bile Oniks taşı yalnızca bir odaya değil, evin geneline etki eder. Bu bakımdan, bir evde yalnızca bir tane Oniks taşı bulundurulması yeterlidir. Kişisel sorunlar için kullanılıyorsa bireyin yatak odasına konulabilir. Gece boyu daha iyi enerji almak adına yastık altında saklanabilir veya aksesuar çıkarılmadan uyunabilir. Eşler arasındaki sorunların çözülmesi için de yastığın altına saklamak veya yatak odası içinde tutmak daha etkili olacaktır.

Oniks taşı, genel olarak tüm eve etki etsin isteniyorsa daha görünür ve çok kullanılan bir alana yerleştirilmelidir. Bunun için ailecek vakit geçirilen salonlar, oturma odaları veya mutfaklar tercih edilebilir. Aile içi samimiyeti arttıran Oniks, mutfak raflarına konulduğunda da evin bolluk ve bereketini arttırır. Zaman zaman yeri değiştirilerek çeşitli alanlarda fayda sağladığı gözlemlenebilir.

Oniks Taşı Nerede Satılır?

Yaygın taşlardan biri olduğundan dolayı Oniks taşına çeşitli mağazalarda rastlanabilir. Koleksiyoncularda, doğal taş satan mağazalarda veya bijuteri dükkanlarında satışı yapılmaktadır. Ayrıca sanal ortam üzerinden de hiç kullanılmamış veya ikinci el Oniks taşları satılmaktadır. Güvenilir sitelerden alışveriş yapıldığı sürece farklı renklerde, tasarımlarda ve desenlerde olan Oniks taşlarına ulaşılabilir.

 

Oniks Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Oniks taşının fiyatını belirleyen pek çok kriter bulunsa da en önemlileri taşın büyüklüğü ve rengidir. Taşın büyüklüğüne bağlı olarak fiyatları doğrudan artış gösterir. Ayrıca tamamen siyah ve damarsız Oniks taşı daha nadir bulunduğundan dolayı, diğer taşlara göre biraz daha pahalılaşır. Yarı değerli bir taş kabul edilmesi ve mücevher olmaması sebebiyle her bütçeye uygun modellere ulaşmak mümkündür. Bu bakımdan, ulaşılması zor ve bütçe zorlayan bir doğal taş değildir.

Oniks Taşı Bakımı ve Temizliği

Kullanılan Oniks taşı zamanla etkisini kaybetmeye başlayacaktır. Bu durum, taşın bakım zamanının geldiğinin bir göstergesidir. Doğal taşlarda kullanılan bakım yöntemlerinin tamamı Oniks taşı için de kullanılabilmektedir. Başlıca toprağa gömme, güneşin altında bekletme, akan suyun içine bırakma gibi yöntemler Oniks taşının negatif enerjilerden arınmasını sağlar. Böylelikle taşın eskisi kadar iyi çalışması ve etkilerini göstermesi mümkün olur.

Oniks taşı için uygulanabilecek diğer bakım yöntemleri arasında tütsü yakmak bulunur. Tütsüler, ortamdaki negatif enerjiyi uzaklaştıracağı için taşın dinlenmesini ve kendine gelmesini sağlar. Güçlü bir etkiye sahip olan diğer doğal taşlardan ve doğal mumlardan da yardım alınabilir. Bu esnada taşın kimyasal maddelerle etkileşim içine sokulmaması ve yalnızca suyla temas etmesine özen gösterilmelidir.

Oniks Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Geçmiş zamanlardan beri kullanılmakta olan Oniks taşı, ayrılık taşı olarak da bilinmektedir. Bunun sebebi, taşın uğursuz olduğuna dair bir inancın bulunmasıdır. Dostları ve sevgilileri ayırdığı düşünüldüğü için uzun süre boyunca taştan uzak kalınmış, mümkün olduğu her an taştan uzaklaşılmıştır. Ancak alternatif tıptaki ve bioenerji çalışmalarındaki etkileri gözlemlendikten sonra taşın kullanımına devam edilmiştir. Günümüzde de popülerliğini korumakta olan doğal taşlar arasındaki yerini korumaktadır.

Siyah Oniks, asil görünümü ve derin anlamıyla oldukça dikkat çekici bir doğal taştır. Sizler de kendinize veya sevdiklerinize Oniks (Heart) Doğal Taş Kütle alarak görünenin ardında daha farklı anlamlar olduğunu hatırlatabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.