Opal (Gökkuşağı Taşı)

Opal (Gökkuşağı Taşı)

Opal Taşı Ne Anlama Gelir?

En popüler doğal taşlardan biri olan Opal taşının isim kökeni Fransızcadır. Bir parçasında bile onlarca renk barındırabildiğinden dolayı gökkuşağı taşı adıyla anılmaktadır. Ayrıca zehirlerin tedavisinde kullanılan güçlü bir taş olduğundan dolayı panzehir taşı olarak adlandırılmaktadır. Enerji dönüşümü yapabildiğinden dolayı bioenerji çalışmalarında yer alabilen Opal taşı, genellikle aksesuar yapımında kullanılmakta olan yarı değerli bir taş türüdür.

Opal Taşı Oluşumu

Opal taşı, milyonlarca yıl öncesinde oluşmaya başlamıştır. Yeryüzündeki suların çekilmesiyle birlikte kayaların arasında kalan boşluklarda, kayaçların hemen yanında oluşmuştur. İçerisinde %3 – 13 arasında su bulunmaktadır. Özgül ağırlığı ortalama 2 olan Opal taşı, dünyanın pek çok bölgesinde farklı çeşit ve renklerde çıkarılmaktadır.

Enerji taşı olduğu için Opal taşının titreşimi oldukça güçlüdür. Bu titreşim yeteneğini de oluşumu esnasında kazanmıştır. Yeraltında ve magmaya yakın bir bölgede bulunduğundan dolayı manyetik etkilere maruz kalmıştır. Bu manyetik etkilerin taşa kazandırdığı titreşimler sayesinde negatif enerjileri uzaklaştırma yeteneği bulunmaktadır. İnsanlar tarafından kullanılmıyor olsa bile kendi bulunduğu çevredeki kötü enerjileri uzaklaştırarak doğanın dengesini korumaktadır.

Opal Taşı Nerede Çıkar?

Opal taşı, farklı bölgelerde oluşabildiğinden dolayı yüze yakın çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında en renkli ve güzel görünümlü olanlar Macaristan’da çıkarılır. Meksika’da büyük rezervleri bulunan ateş opalinin ticareti oldukça yaygındır. Ayrıca Avustralya, Afrika ve Peru’da da Opal taşının farklı türleri çıkarılarak işlenmektedir.

Türkiye doğal taşlar açısından zengin topraklara sahiptir. Bu zenginliğini Opal taşının çeşitli türlerini çıkarmasına da borçludur. Başta Afyon, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya olmak üzere farklı şehirlerde Opal taşı bulunmaktadır. Çıkarılan taşlar özellikle aksesuar ve süs eşyası üretiminde kullanılsa da sanayide de çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır.

Opal Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İlk kez Opal taşı almak isteyen kişiler gerçek Opal taşını aldıklarına emin olmalıdır. Bunun için yapılacak en önemli hareket, alışveriş yapılan mağazanın güvenilir olmasıdır. Doğal taş için fiyat araştırılması yapılmalı ve ederinin çok altında veya üstünde kalan taşlar satın alınmamalıdır. Ayrıca, taş hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak, alınan taşın nasıl kullanılacağını bilmek oldukça önemlidir.

Kullanılmasa bile enerji dengesinde rolü bulunan Opal taşları, kullanılmadan önce enerji bakımı yapılmasına ihtiyaç duyar. Bu sayede diğer insanların ve ortamların negatif enerjisi taştan uzaklaştırılır. Opal taşı tamamen kişiye özel hale gelir, etkilerini henüz ele alındığı andan itibaren göstermeye başlar. Düzenli bir kullanımda daha çok fayda sağlayacağı için alınan taşın sevilmesi ve istenilen her an kullanılmaya uygun olması gerekir.

Opal taşı, insanları rahatlatmakla görevlidir. Bu bakımdan, kişide rahatlama hissi uyandıran ve zevklere uygun olan taşlar tercih edilmelidir. Kişinin içine sinmeyen modeller alınmamalı, istenilen her an takılamayacak aksesuarlar tercih edilmemelidir. Birden fazla doğal taşla beraber kullanılan modellerde taşların birbiriyle uyumlu olmalıdır. Aksi taktirde enerji vermesi gereken taşlar kişideki enerjiyi çekerek yorgunluk, isteksizlik veya halsizlik gibi durumlara sebebiyet verebilir.

 

 

Opal Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Pek çok renge ve tasarıma sahip olduğundan dolayı Opal taşının fiziksel özelliklerine bakarak gerçek olup olmadığına karar vermek oldukça zordur. Pek çok taşla benzerlik gösterdiğinden dolayı daha önce bu taşı kullanmamış kimselerin bazı testler yapması gerekir. Bu testlere göre taşın özellikleri hakkında net bilgi edinilebilir. Böylelikle, alınacak Opal taşının gerçek olduğundan emin olunur.

Opal taşının gerçek olduğunu anlamanın en iyi yolu, taşın kırılarak iç ve dış yapısını incelemektir. Eğer taşın desenleri ve rengi, dışındaki renk ve desenlerle aynıysa gerçek bir doğal taş olduğu anlaşılır. Ayrıca, bir çakmak yardımıyla taşın küçük bir bölümünü yakmak mümkündür. Taş, ateş karşısında renk değiştireceğinden dolayı sahte olup olmadığı kolaylıkla anlaşabilir. Ancak eriyen, boyası soyulan ya da kimyasal bir değişim yaşayan taşlar sahtedir. Bu nedenle yalnızca aksesuar olarak kullanılır, enerji taşı olarak alınmaması gerekir.

Opal Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Mohs sertlik cetveli, doğal taşların sertliğini ve dayanıklılığını gösterir. Bu cetvelde, Opal taşının sahip olduğu değer 5,5 – 6 arasında bulunur. Yani, orta sertlikte bir doğal taş olduğundan dolayı kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır. Küçük darbeler karşısında ciddi hasarlar almasa da güçlü darbelerde kırılabileceği veya rahatlıkla çizilebileceği unutulmamalıdır.

Opal taşının yağlı ve camsı bir görünümü vardır. En önemli özelliklerinden biri, vücut ısısına göre renk değiştirmesidir. Bu nedenle aksesuarlarda sıklıkla kullanılmakta, renklere farklı anlamlar yüklenerek vücudun duygu durumu hakkında yorumlar yapılmaktadır. Kuvars grubuna ait olan Opal taşının en bilinen çeşidi Asil Opal taşıdır.

Opal taşı, negatif enerjiler üzerinde etki gösterdiğinden dolayı hayatın pek çok alanında kullanılabilir. Alternatif tıp, psikoloji, meditasyonlar ve çeşitli enerji çalışmalarında yer alabilir. Ortamda bulunan kötü enerjileri dağıttığından dolayı ruhun ve bedenin rahatlamasında, dinlenmesinde ve canlanmasında etkili olur. Her yaş grubunda kullanılabilmesi ve stresin etkilerini azaltması bakımından oldukça değerli bir doğal taştır.

Opal Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Opal taşı, enerji çalışmalarında kullanılmaktadır. Bunun için taşın kişiye temas etmesi veya vücuduna yakın bir yerde bulunması yeterli olur. Kendi kendine çalışmaya başladığından dolayı özel bir uygulama gerektirmez. Bir aksesuar olarak takıldığı zaman bile tüm hayatı etkileyecek durumlarda etki gösterebilmektedir. Bu bakımdan, kullanılması oldukça basittir.

Meditasyon ve ritüellerde kullanılan Opal taşı, vücudu gevşetecek ve ruhu dinlendirecek tüm çalışmalarda yer alabilir. İsteklerin gerçekleşmesinde ve hedeflere ulaşılmasında kişiye yardımcı olur. Düzenli kullanıldığı taktirde daha iyi etki gösteren Opal taşı, uyumlu olduğu başka doğal taşlarla birlikte de kullanılabilir. Ancak uyumsuz taşlarla kullanılırsa yorgunluk, isteksizlik, halsizlik gibi yan etkiler göstermesi mümkündür.

Psikolojik bir rahatlama sunduğu için Opal taşı ruhsal hastalıklarla mücadele sırasında kullanılabilir. Stresin etkilerini azaltması, kişiye yaşam enerjisi vermesi ve mutluluk hormonu salgılanmasına yardım etmesi sebebiyle ruhun genç kalmasını sağlar. Sorunların çözülebileceğine olan inancı güçlendirerek depresyon ve benzeri bunalımlardan korur. Ayrıca, kişinin ifade yeteneğini geliştirme özelliği sayesinde psikoterapiler sırasında kullanılabilir.

Opal Taşı Ritüeli

Opal taşı, farklı renk ve tasarımları sayesinde herkesin ilgisini çeken bir taştır. Sahip olduğu güzel özellikler sayesinde hızla etki gösterdiği için ritüellerde kullanılabilir. Bu bakımdan, ritüel yapılmadan önce bir adet Opal taşı edinmek yeterli olacaktır. Başta temsil ettiği sevgi, barış, mutluluk, saflık ve şans olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan ritüellerde kullanılması mümkündür.

Güçlü bir titreşime sahip olduğu için Opal taşıyla yapılan ritüellerden hızlı şekilde dönüş alınabilir. Taşa doğrudan temas edilmesi veya çakra bölgelerinde bulundurulması gibi durumlarda bu hız artacaktır. Ritüeli yapmak içinse kişinin doğru zamanı belirlemesi ve ritüel sırasında isteklerine odaklanması yeterli olur. Konsantrasyonu bozacak nesnelerden ve ortamlardan uzak durmaya dikkat edilmelidir.

Opal Hangi Çakraya Uyumlu?

Çakralar, vücutta ruhsal ve bedensel pek çok durumu kontrol ederler. Çalışmadıkları veya az çalıştıkları durumda, her çakranın ilgili olduğu konularla ilgili sorunlar yaşanması mümkün olur. Opal taşı, uyum sağladığı çakraların çalışmasını sağlayarak ruha ve bedene şifa verir. Başta alın ve taç çakralarına etki gösterse de, negatif enerjiyi temizlediğinden dolayı tüm çakralar üzerinde az da olsa etki gösterir.

Alın, diğer ismiyle üçüncü göz çakrası, sezgileri temsil eden bir çakradır. Bu bakımdan, Opal taşıyla daha iyi şekilde çalışan alın çakrası kişinin sezgilerini kuvvetlendirir. Psişik yetenekler kazandırarak boyut ötesi çalışmalarla ilgili başarı getirir. İki kaşın arasında bulunan bu çakranın çalışması için, Opal taşını çakra bölgesinde bekletmek yeterli olacaktır. Özellikle mavi renkleri barındıran Opal taşları tercih edilirse çakrayla daha iyi bir uyum yakalayacaktır.

Opal taşının uyumlu olduğu diğer çakra, taç çakrasıdır. Başın üst kısmında bulunan bu çakra, inançları temsil etmektedir. Bu bakımdan, çalışmadığı durumlarda kişi kendini sahipsiz ve huzursuz hisseder. Maneviyatı zayıfladığından dolayı zor zamanlarında güç alacak bir yer bulamaz. Ayrıca kişinin kendisiyle barışmasını sağlayarak yaşama sevinci vermektedir. Çakranın çalışması için Opal taşını çakra bölgesinde bekletmek yeterli olacaktır.

Opal Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşlar, oluşumunu tamamladıkları andan itibaren doğanın enerjisini dengeleme çalışır. Bu bakımdan, insanlar tarafından keşfedilmeden önce de etkilerini gösteriyorlardı. İnsanların özelliklerine bakmadıklarından dolayı her burçta kullanılabilmeleri mümkündür. Ancak bireyin ihtiyaçları düşünüldüğü zaman özellikle terazi burcu ve yükselen burcu sahiplerinin Opal taşı kullanması tavsiye edilir.

Opal taşı kullanan terazi burçları, başta burçlarının negatif özellikleri olmak üzere pek çok kötü duygu ve düşünceden arınmaya başlarlar. Kendilerini daha canlı ve mutlu hissederek yaşamın her alanında başarı yakalarlar. Doğum haritalarında var olan sert açıların daha basit şekilde yaşayarak kendilerini sıkışmış hissetmezler. Aile ve dostluk bağları güçleneceğinden dolayı yalnızlık hissi yaşamazlar.

Opal Taşı Faydaları nelerdir?

  • Ortamdaki enerji akışını düzenleyerek negatif enerjiden arınmayı sağlar.
  • İnançlarına ve isteklerine bağlı kişiler haline gelmeye yardım eder.
  • Azim ve sabır vererek hedeflere ulaşmayı kolaylaştırır.
  • Parkinson hastalığı sırasında kullanılabilir.
  • Duygusal boşluklarda kişinin manevi ihtiyaçlarını giderir.
  • Güzel duyguların daha uzun süre yaşanmasını sağlar.
  • Kan dolaşımını düzenlediği için vücuttaki zararlı maddelerin atımını hızlandırır.
  • Yaşama sevinci verir, güne mutlu başlamaya yardım eder.
  • Bir türlü tamamlanamayan çalışmalarda sona ulaştırır.
  • İlişkilerde daha yapıcı bir tutum sergilenmesini sağlar.
  • Bireyin kendisini sevmesini ve kabullenmesini sağlar.
  • Sağlıklı biçimde düşünmeyi ve karar verebilmeyi kolaylaştırır.
  • Saçların, tırnakların ve cildin beslenmesine yardımcı olur.
  • Geçmişte yaşanmış olayların etkisini gidererek bireyi takıntılardan korur.
  • Sevgiyi yaşamaya engel olan durumları ortadan kaldırır.
  • Ruhu kötülüklerden arındırır, sevgiyle besler.
  • Uyku bozukluklarında veya iştahsızlık gibi problemlerde tedavi edicidir.
  • Baş ağrıları için doğal bir ağrı kesici olarak kullanılması mümkündür.

Opal Taşı Evde Nereye Konur?

 

Opal taşı, geniş bir çevrede etki gösterme özelliğine sahiptir. Bu nedenle, evde yalnızca küçük bir Opal taşı bulunması bile tüm hane bireyleri üzerinde etki gösterecektir. Kullanım amacına göre farklı odalara yerleştirilmesi mümkündür. Ancak kırılma ihtimaline karşı darbe alamayacağı, düşmeyeceği veya çocukların erişemeyeceği yerlere konulması gerekir. Kullanılmadığı zamanlarda yumuşak bir kumaşa sarılarak çekmece veya dolaplarda saklanabilir.

Bireysel rahatlama ve enerji dengelemek için kullanılan Opal taşları yatak odalarında kullanılabilir. Gece uykularını düzenlemesi için yastığın altına saklanması mümkündür. Evliler veya birlikte uyuyan partnerler de yatak odalarına yerleştireceği Opal taşı sayesinde ilişkilerinde güzel gelişmeler yaşayabilir. Çocukların ve bebeklerin odalarında da bulundurulabilir.

Çalışma, odaklanma süresini uzatma, başarı ve bilgelik getirmesi için kullanılan taşlara çalışma odalarında veya masalarında yer verilebilir. Kütüphane raflarında saklanması, ofislerde ve toplantı odalarında da kullanılması mümkündür. Manevi bir huzur veya aile içi saadet için kullanılan taşlar daha çok salon ve oturma odalarında, aile bireylerinin tamamına yakın olacak şekilde yerleştirilebilir. Güzel göründüğünden dolayı dekorun bir parçası olarak kullanılabilir.

 

 

Opal Taşı Nerede Satılır?

Doğal taşlar, farklı mağazalardan veya hediyelik eşya dükkanlarından elde edilebilir. Ancak her bölgede istenilen taşın veya tasarımın bulunması oldukça zordur. Bu bakımdan, Opal taşının internetten alınması daha kolaydır. Güvenilir internet sitelerinde çeşitli renk ve modellerle satılan Opal taşı en kısa sürede kargoya verilerek kişiye ulaştırılır.

Opal Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşların fiyatları sıradan süs eşyalarına veya aksesuarlara göre daha pahalıdır. Mücevher olarak kabul edilmediklerinden dolayı farklı bütçelere uygun modelleri bulunabilmektedir. Bu bakımdan, Opal taşını satın almak isteyen herkes küçük bir birikim yaparak istediği ürünü satın alabilir. Taşın ne kadar büyük olduğu, hangi türde olduğu veya tasarımda kullanılan diğer materyallerin durumuna göre fiyatlarında artış gözlemlenebilir.

Opal Taşı Bakımı ve Temizliği

Doğal taşlar için zaman zaman bakım ve temizlik yapılması gerekir. Çok karıştırılan bu iki kavram aslında birbirinden tamamen farklıdır. Opal taşını temizlemek, yüzeyinde bulunan lekeleri ve kirleri gidermek anlamında kullanılır. Opal taşına bakım yapmaksa enerjisini temizlemek ve taşın çalışma durumunu iyileştirmek anlamındadır. Temizliğin yapılacağı zaman önemli olmasa da, bakımı yapılmayan Opal taşlarının çalışması zorlaşacaktır. Bu bakımdan kullanım durumuna göre ayda en az bir kez Opal taşına bakım yapmak gerekir.

Opal taşına bakım yapmak için genellikle su veya topraktan yardım alınır. Gömülen veya toprağın üzerinde bir süre bekletilen doğal taş, negatif enerjisini toprağa aktararak kendisine dinlenmek için zaman tanır. Her bakım sonrası eskisinden daha iyi şekilde çalışmaya başlayacağı için etkilerini kişiye hissettirir. Suyla yapılan bakımlarda genellikle akan bir su kaynağı içinde bekletilmeye ihtiyaç duyulur ancak bir bardak suyun içinde bekletilmesi de enerji bakımının yapılması için yeterli olur.

Doğal taş temizliğinde su veya topraktan yardım alınamayan durumlarda diğer doğal taşların kullanılması mümkündür. Opal taşı, kuvars grubunda bulunduğu için özellikle kuvars grubuna ait olan taşlardan yardım alınmalıdır. Ayrıca güneş ışığı altında 20 dakika bekletmek, adaçayı başta olmak üzere çeşitli tütsülerden faydalanmak mümkündür. Tüm durumlarda Opal taşı, bünyesinde birikmiş olan negatif enerjinin çoğunu dışarı verecek, böylelikle bireyin ihtiyaç duyduğu her zaman en iyi şekilde çalışmaya devam edecektir.

Opal Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Uzun yıllardır kullanılmakta olan Opal taşı için ilginç bilgiler mevcuttur. Opal, Roma mitolojisindeki tanrı ve tanrıçalarla ilişkilendirilmiştir. Yunan mitlerinde Kronos’u temsil eden Satürn’ün karısı Ops’a ait bir taş olarak görülmüştür. Bu bakımdan, ibadet sırasında veya günlük yaşamı kolaylaştırması amacıyla farklı şekillerde kullanılmıştır.

Opal taşının yaşamınızı bembeyaz bir hale getirmesi için Süt Opal Doğal Taş Kütle tercih edebilirsiniz. Saflığı, iyiliği ve mutluluğu temsil eden Opal taşını düzenli kullandığınız takdirde hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.