Pembe Kuvars / Pınk Quartz (Sevgi Taşı)

Pembe Kuvars / Pınk Quartz (Sevgi Taşı)

Pembe Kuvars Taşı Ne Anlama Gelir?

Kuvars grubunda olmasına rağmen daha nadir bulunan Pembe Kuvars, bir silisyum oksit kristalidir. Yarı değerli süs taşı olarak kabul edilmekte ve genellikle aksesuar yapımında kullanılmaktadır. Son yıllarda daha popüler bir hal almasına rağmen geçmiş yıllardan beri kullanılmaya devam edilmektedir. Metafiziksel bir gücü temsil ettiğinden dolayı enerjiyi dengeler ve kişinin tüm olumsuz durumlardan kolayca arınmasına yardımcı olur.

Pembe Kuvars Taşı Oluşumu

Pembe Kuvars taşı, kuvars grubunda yer alan diğer doğal taşlarla aynı şekilde oluşur. Oluşumu milyonlarca yıl öncesine dayanan magmatik olaylarla birlikte başlar. Yerin altında silisyum ve havanın tepkimeye girmesi, sıcak ve soğuğa maruz kalması, manyetik etki altında kalması gibi pek çok aşamayla birlikte var olur.

Yeraltında gördüğü manyetik etkiler, Pembe Kuvars taşına titreşim özelliği kazandırır. Bu titreşim oldukça güçlü olduğu için taşın kullanımıyla birlikte etki göstermesi kaçınılmazdır. Negatif enerjiyi uzaklaştırırken aşkı ve sevgiyi çekmesine yardım eder. Böylelikle yaşamın pek çok alanında etki göstererek doğanın dengesini ve insanın sağlığını koruma görevini yerine getirir.

Pembe Kuvars Taşı Nerede Çıkar?

Diğer kuvars taşlarına göre daha nadir bulunan bir taş olmasına rağmen, pek çok ülkede Pembe Kuvars taşına rastlanmaktadır. Bu ülkeler başlıca Brezilya, Amerika, İran ve Kanada’dır. Rusya, Madagaskar, Afganistan gibi ülkelerde de hatırı sayılır kaynakları bulunur. Kuvars taşının çıkarıldığı bölgelerde az miktarda da olsa Pembe Kuvars’a rastlanılmaktadır.

Türkiye’nin bazı şehirlerinde de Pembe Kuvars taşına ulaşılabilmektedir ancak kaynakları yeterince büyük değildir. Antalya, Zonguldak, Kastamonu başta olmak üzere Aydın ve Balıkesir’de de çıkarılması mümkündür. Genellikle Dumanlı Kuvars taşının bulunduğu bu bölgelerde zaman zaman Pembe Kuvars taşı da çıkarılmaktadır. Ancak piyasadaki çoğu taş Brezilya’dan ithal edilmektedir.

Pembe Kuvars Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Gül taşı olarak anılan Pembe Kuvars, pek çok doğal taşla benzerlik gösterir. Bu nedenle taşın gerçek olup olmadığına dikkat edilmelidir. İmitasyon veya diğer doğal taşlar gerçek Pembe Kuvars taşıymış gibi alınmamalıdır. Aksi takdirde taşın sembolü olduğu değerler ve sahip olduğu özellikler bireye aktarılamaz. Yalnızca aksesuar veya süs eşyası olarak kullanılabilir.

Pembe Kuvars taşı alınırken dikkat edilmesi gereken bir diğer durum, taş hakkında yeterince bilgi sahibi olmaktır. Bakımı, temizliği, kullanımı, etkisi ve özellikleri bilinmeden kullanılmamalıdır. Alınır alınmaz enerji temizliği yapılmalıdır. Ayrıca, Pembe Kuvars taşı bireye özgü olmalıdır. Özellikle aksesuar halinde alınıyorsa bir başkasının enerjisini taşıyabilme ihtimaline karşı dikkat edilmelidir.

Sevilerek kullanılan doğal taşlar, ruhsal ve bedensel faydalarını daha iyi bir biçimde gösterir. Bu nedenle, alınan Pembe Kuvars taşının hem renginin hem de modelinin kişinin zevkine uygun olmasına dikkat edilmelidir. Bireyde huzursuzluğa neden olan taşların alınmaması ve kullanılmaması daha doğrudur. Gerçekten sevilen bir model bulunana kadar hiçbir doğal taş kullanılmamalıdır.

 

 

Pembe Kuvars Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

 

Kuvars grubuna ait olan Pembe Kuvars taşının özellikleri oldukça belirgindir. Genellikle açık tonlu ve pembe renktedir. Diğer renklerde satılan taşlar kuvars olsa bile Pembe Kuvars taşı değildir. Ayrıca, nadir bulunduğundan dolayı piyasada pek çok imitasyonu bulunmaktadır. Özellikle ilk kez Pembe Kuvars taşı kullanacak ve taşlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan kişiler, taşı almadan önce gerçek olup olmadığını kontrol edecekleri bazı testleri uygulamalıdır.

Ateşe karşı direnç gösteren Pembe Kuvars taşı, birkaç saniye ateşe tutulduğunda hiçbir değişim göstermez. Kimyasal tepkimeye girmeyeceğinden dolayı gözle görülür bir değişim yaşanmaz. Ancak kişinin elindeki taşın yanması, erimesi veya boyanın soyularak başka bir taşı göstermesi durumunda sahte olduğu anlaşılır. Pembe Kuvars taşının gerçek olduğunu gösteren bir diğer durumsa, taşın doğal olduğunu kanıtlayan resmi bir sertifikasının olmasıdır.

Pembe kuvars taşını sahtelerinden ayırt etmeye yardımcı olan bir diğer uygulama taşın kırılmasıyla yapılır. Doğal kütlelerin küçük bir kısmı, bileklik ve kolye gibi çok taşlı ürünlerinse yalnızca bir taşı kırılmalıdır. Dayanıklı bir taş olduğundan dolayı yeterince güç uygulanması gerekir. Kolayca kırılan, iç ve dış yapısında ciddi değişiklikler veya renk farkları bulunuyorsa taşın sahte olduğu kabul edilir.

 

 

Pembe Kuvars Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Kristalli yapısı bulunan Pembe Kuvars taşının Mohs değeri 7’dir. Güçlü darbeler karşısında kırılabilir ancak küçük darbeler karşısında yalnızca çizilme özelliğine sahiptir. Genel olarak dikkatli biçimde kullanılması ve kişiye özgü olması oldukça önemlidir. Dişi ve erkek olmak üzere iki ayrı çeşidi vardır. Şeffaf olan Pembe Kuvars taşları erkek, daha dumanlı ve opak olan taşlarsa dişidir. Büyük kütlelerde erkek ve dişi taşlar bir arada bulunabilir.

Pembe Kuvars taşı, romantik dakikalara eşlik edebilecek bir etkiye sahiptir. Duyguların daha yoğun bir biçimde yaşanmasını sağlarken kişiye harekete geçme enerjisi verir. Kalbi rahatlatarak iç sıkıntılarından ve bunalımdan kurtarır. Yatıştırıcı etkisi sayesinde stresli ve öfkeli zaman dilimlerinde kullanılarak hareketlerin kontrol edilebilmesini sağlar.

Duygusal acılara ve ruhsal sancılara iyi gelen Pembe Kuvars, negatif enerjileri bireyden ve ortamdan uzaklaştırır. Böylelikle, kısa süre içinde rahatlama hissi vermiş olur. Güven sorunlarının çözülmesinde ve kıskançlık krizlerinin önlenmesinde etkilidir. Birbirlerini seven insanların kavuşmasına engel olan sorunları ortadan kaldırarak aşkı doyasıya yaşayabilmeyi sağlar.

Pembe Kuvars Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Genellikle meditasyon ve ritüellerde kullanılan Pembe Kuvars taşı, ruhu ve bedeni dinlendirecek her türlü çalışmada kullanılabilir. Aksesuar halindeyse günlük hayatta takılması ve olumlu özelliklerinin hissedilmesi mümkündür. Enerji dengelediğinden dolayı istenilen her zaman diliminde Pembe Kuvars taşına başvurulabilir. Düzenli kullanılması durumunda takılmadığı nadir zamanlarda bile etkisini hissettirmeye devam eder.

Pembe Kuvars taşını kullanırken düzenli olarak temizliğini ve bakımını yapmaya özen gösterilmelidir. Hangi amaçla kullanılıyorsa kullanılsın etkisini tam olarak hissedebilmek için taşa zaman zaman temas edilmesi gerekir. Özellikle çakra bölgelerinde bekletilerek uyumlu olduğu çakraların çalışmasını iyileştirebilir. Yoga gibi çakra açan uygulamalar sırasında da kullanılması mümkündür.

Nadir bulunan ve yarı değerli süs taşı olan Pembe kuvars’a pek çok alanda rastlamak mümkündür. Süs eşyaları, doğal kütleler ve aksesuarlar olmak üzere işlendiğinden dolayı pek çok formda görülebilir. Son zamanlarda yüz masaj aletlerinde de bulunabilmektedir. Oyma biblolarda, saklama kutularının süs kısımlarında veya sarkaçlarda Pembe Kuvars taşına rastlamak mümkündür.

Pembe Kuvars taşının kullanıldığı bir diğer alan alternatif tıptır. Ağrı kesici özelliği başta olmak üzere insan sağlığına iyi gelen pek çok etkiye sahiptir. Stresin etkilerini azaltması, mide kramplarına iyi gelmesi, kalp sağlığını koruması gibi etkileri sayesinde halk arasında tercih edilmektedir. Tek başına tedavi yöntemi olarak kullanılmaması, yalnızca tedavi tamamlayıcı olarak kullanılması gerekir. Her ihtimale karşı uzmanlara başvurmadan sağlık için kullanılmamalıdır.

Pembe Kuvars Taşı Ritüeli

Pembe Kuvars taşı, kişinin aşk hayatını ilgilendiren ritüellerin vazgeçilmez parçalarından biridir. Ancak enerji temizleme etkisi bulunduğundan dolayı tüm ritüellerde bulundurulabilir. Sevgi ve barış gibi kavramları temsil ettiği için yalnızca güzel dileklerin ve hayırlı isteklerin gerçekleşmesine yardım eder. Bu nedenle Pembe Kuvars taşının bulunduğu ritüellerde kötü düşünmemek, yalnızca hayatın kötü giden yönlerini iyileştirmeye çalışmak gerekir.

Yapılan ritüelin etkisini arttırmak için Pembe Kuvars taşına temas edilebilir. Benzer şekilde, uyumlu çakra noktalarında da bekletilebilir. Dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak bir ortam tercih edilmelidir. Bu ortamda negatif enerjiye neden olan herhangi bir insanın veya eşyanın bulundurulmamasına özen gösterilmelidir. Diğer doğal taşlarla birlikte kullanılabilir ancak taşların birbiriyle uyumlu olması gerekir. Aksi durumda negatif etki yaratarak kişiyi bunaltan bir etkiye neden olabilir.

Pembe Kuvars Hangi Çakraya Uyumlu?

Enerji kanallarını temizleyen Pembe Kuvars, tüm çakraların çalışmasını düzenler. Az çalışan çakralardan daha iyi verim almaya yardımcı olurken hali hazırda çalışan çakraların kapanmasını engeller. Etki ettiği alanlar özellikle kalp, alın ve taç çakralarıyla ilgili olduğundan dolayı bu çakralarla uyum içinde çalıştığı bilinir. Çakraların bulunduğu yerlerde tene değecek şekilde bekletilirse gösterdiği etkiler daha kısa sürede hissedilebilir.

Kalp, alın ve taç çakralarının çalışmaması insan üzerinde fiziksel ve ruhsal bazı sorunlara neden olabilir. Kişinin kendisini sürekli yorgun, kararsız, isteksiz, gergin veya üzgün hissetmesinin sebebi bu çakraların çalışmaması olabilir. Özellikle baş bölgesinde ve kalp çevresinde yaşanan ağrılar, oluşan rahatsızlıklar veya tedavisi devam eden hastalıkların nedeni çakraların çalışmamasıyla ilgili olabilir. Eğer sorun çakralarla ilgiliyse, Pembe Kuvars taşı kısa sürede kişiye şifa verecektir.

Pembe Kuvars taşının uyumlu olduğu çakraları daha iyi çalışır hale getirmesi kişinin yaşamdan daha çok zevk almasına yardım eder. Ayrıca çakraların ilgili olduğu konularda mucizeler yaşatma, mutluluk getirme ve heyecan katma gibi etkileri bulunur. Düzenli kullanıldığı takdirde etkilerini daha iyi biçimde gösterecektir. Yoga gibi çakra açan çalışmalarda kullanılması da uygundur.

Pembe Kuvars Taşının Uyumlu Burçları

Terazi burcuyla uyum içinde çalışan Pembe Kuvars taşı, aslında tüm burç sahipleri tarafından tercih edilebilir. Ancak terazi burcunun ihtiyaçlarını karşılayan en iyi doğal taş Pembe Kuvars taşıdır. Bu nedenle terazi burcu ve yükselen burcu sahipleri, doğal taş kullanmak istedikleri zaman tercihini Pembe Kuvars’tan yana kullanmalıdır. Kendilerini kısa sürede daha sevgi dolu ve mutlu hissetmeye başlayacaklardır.

Pembe Kuvars taşı kullanan terazi burçları, hayatlarında çok önemli değişiklikler yaşayabilir. Özellikle gönül ilişkilerinde istedikleri gibi hareket edebilecek hale gelebilirler. Ayrılık acısı çeken veya aşkı bulamayan kişiler Pembe Kuvars taşının etkileri sayesinde kalplerindeki eksikliği giderebilirler. Sosyal ilişkileri canlanacağı için yalnızlık hissetmez, diğer insanlardan önce kendilerini sevmeye başlarlar.

Pembe Kuvars taşının terazi burcu üzerindeki bir diğer etkisi, burcun gösterdiği olumsuz etkileri yok etmektir. Ayrıca kişide takıntı haline gelen durumların düzeltilmesine yardımcı olur. Bireyin doğum haritasında veya ilişki haritalarında yaşanan sert açıların daha hafif şekilde hissedilmesini sağlar. Böylelikle taşın kullanıcısı kadar çevresindeki kişiler de olumlu etkiler altında kalacak, daha sorunsuz bir ilişkiye devam edecektir.

Pembe Kuvars Taşı Faydaları ve Zararları

  • İç çatışmaların sonlanmasını ve özgüvenin artmasını sağlar.
  • Ruh eşiyle tanıştırarak mutlu ve huzurlu bir ilişki başlatır.
  • Aşk acılarını hafifleterek kalp yaralarını iyileştirir.
  • Kalp sağlığını koruyarak maddi ve manevi olarak güçlenmesini sağlar.
  • Kişinin kendisini sevmesine yardımcı olur.
  • Hastalıklardan koruyucu bir etkisi olduğu için alternatif tıpta kullanılabilir.
  • İfade yeteneğini ve hafızayı güçlendirir.
  • Hislerin kuvvetlenmesine ve kişinin sürekli haklı çıkmasına yardımcı olur.
  • Tamamlanması zor işlerde gereken azmi ve sabrı verir.
  • Sindirim sisteminin çalışmasını denetler.
  • Kan dolaşımını düzenleyerek zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.
  • Daha canlı ve genç bir görünüm oluşturur.
  • İçerdiği mineraller sayesinde cildi besler, parlak gösterir.
  • Doğayla, hayvanlarla veya nesnelerle bağ kurmaya yardımcı olur.
  • Rüyaların daha anlamlı bir hal almasında etkilidir.

Pembe Kuvars Taşı Evde Nereye Konur?

Pembe Kuvars taşı, kişinin sürekli görebileceği veya temas edebileceği alanlara yerleştirilmelidir. Ancak evde çocuk veya hayvan bulunursa olası kazalara karşı düşmeyeceği, kolayca ulaşılamayacağı bir yere konulmalıdır. Kullanılmadığı zamanlarda bir beze sarılarak çekmecelerde veya dolaplarda muhafaza edilmesi mümkündür.

Pembe Kuvars taşı ikili ilişkiler için kullanılıyorsa yatak odasına yerleştirilebilir. Bireysel kullanımlarda da yatak odasında bulundurmak hatta yastığın altına koyarak uyumak mümkündür. Aile içindeki sorunları kalıcı olarak çözmek veya sevgi bağlarını güçlendirmek için salon veya oturma odasına bırakılabilir. Dekorasyon ürünü olan doğal taşlar masaların üstüne, dolap raflarına, makyaj veya çalışma masalarına yerleştirilebilir. Bu durum tamamen kişinin isteğine ve zevkine bağlıdır.

Pembe Kuvars Taşı Nerede Satılır?

 

Pembe Kuvars taşı, nadir bulunuyor olmasına rağmen çok istenen ve aranan bir doğal taştır. Bu nedenle doğal taşlarla ilgili satış yapan mağazaların çoğunda bulunabilir. Ancak daha farklı çeşitlerin görülebilmesi ve fiyat karşılaştırılması yapılabilmesi nedeniyle internet üzerinden de satışı yapılmaktadır. Güvenilir mağazalardan alışveriş yapmak ve gerçek taşların alındığından emin olmak gerekir.

 

 

Pembe Kuvars Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Diğer kuvarslara göre daha az bulunması sebebiyle Pembe Kuvars taşlarının fiyatı bir miktar pahalıdır. Ancak her bütçeye uygun modelleri bulunduğu için isteyen herkes Pembe Kuvars taşını elde edebilir. Fiyatlar üründen ürüne değişiklik gösterdiğinden dolayı oldukça değişkendir. Taşın boyutu, modelin nasıl olduğu, beraberinde hangi materyalin veya doğal taşların kullanıldığı gibi etkenler fiyatını doğrudan etkilemektedir.

Pembe Kuvars Taşı Bakımı ve Temizliği

Pembe Kuvars taşı için temizlik ve bakım birbirinden ayrı kavramlardır. Taşın bakımı, tamamen enerji temizliği için yapılan uygulamaları kapsar. Temizlik ise dış yüzeyini kirlerden arındırmak için su veya nemli bez kullanılarak yapılan bir uygulamadır. Ancak taşın hem temizliğine hem de bakımına özen göstermek gerekir. Temizlik sırasında deterjan gibi kimyasal ürünler kullanılmaması gerekir.

Pembe kuvars taşı, toprağa gömülerek veya akan su içinde bekletilerek negatif enerjilerinden arınır. Bu durum, ayda bir tekrarlanmalıdır. Adaçayı tütsüsü, uyumlu olduğu diğer doğal taşlar, ay veya güneş ışığı da taşa bakım yaparken kullanılabilecek unsurlardır. Düzenli olarak bakım yapılmayan taşların zamanla etkisini kaybedeceği unutulmamalıdır.

Pembe Kuvars Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Uzun yıllardır kullanılan Pembe Kuvars taşının ilk ne zaman kullanıldığı tam olarak bilinmemektedir. Ancak Yunan mitlerinde adı geçen bu taş, Antik Mısırlılar ve Asurlular tarafından kullanılmıştır. Eski mühürlerde, aksesuarlarda veya sembollerde zaman zaman karşılaşılmakta, tarihi eserlerin içinde yer almaktadır. Geçmiş dönemlerde de ilişkileri kuvvetlendirmesi, insana barış ve refah getirmesi amacıyla kullanılıyordu.

Pembe Kuvars, partnerlerinizle yaşadığınız sorunların kısa sürede çözülmesine ve ilişkinizin eski heyecanını yakalamasına yardımcı olur. Sizler de aşk hayatınıza öncülük etmesi için Pembe Kuvars Taş Doğal Pandül Sarkaç’tan yardım alabilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.