Pirit / Pyrıte (Demir Taşı)

Pirit / Pyrıte (Demir Taşı)

Pirit Taşı Ne Anlama Gelir?

İnsanlar için koruyucu ve doğa için dengeleyici bir taş olan Pirit, eril enerjiyi temsil eder. Her insanda bulunan dişil ve eril enerjinin dengelenmesinde rol oynar. Ayrıca, titreşim özelliği sayesinde ortamdaki negatif enerjileri uzaklaştırarak rahatlatıcı bir etki gösterir. Dayanıklılık taşı olduğundan dolayı kişinin kendisini zayıf veya güçsüz hissettiği her anda Pirit taşına başvurması mümkündür.

Pirit Taşı Oluşumu

Pirit taşı, bir sülfit mineralidir. Bu nedenle, milyonlarca yıl önce yaşanmış olan magmatik olaylarla birlikte oluşmaya başlamıştır. Kayalarda, bazı yataklarda, kayaçların yanında ve benzeri mekanlarda oluşabilmesi mümkündür. İçerisinde bol miktarda demir bulunduğu için oluştuğu yerlerde demir olması, havayla tepkimeye girmesi gerekir.

Titreşim özelliği, Pirit taşına oluşumu esnasında verilmiştir. Manyetik etkiler altında kalan Pirit taşı, bir süre sonra enerjiyi dengeleyebilme yeteneği kazanmıştır. Bu özellik, taş henüz yerin altındayken bile çalışabilmektedir. Yer değiştirilmesi, taşa temas edilmesi gibi durumlarda; henüz biri tarafından kullanılmasa bile yalnızca ortama bırakılması anında bile enerji dönüşüm yeteneğini göstermektedir. Bu nedenle oldukça etkili taşlardan biri olarak kabul edilir.

Pirit Taşı Nerede Çıkar?

Pirit taşı, yaygın bulunduğundan dolayı farklı ülkelerde çıkarılabilmektedir. Ancak Türkiye’de çıkarılan bir doğal taş değildir. Bu nedenle satışı yapılan taşlar diğer ülkelerden ithal edilmekte, doğal kütleler halinde veya işlenerek süs eşyası, aksesuar ve benzeri biçimlere getirilerek satışa sunulmaktadır. Ayrıca sanayide de Pirit taşı kullanılabilmektedir.

Pirit taşı, ABD ve Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerde büyük rezervlere sahiptir. Almanya, İtalya, Güney Afrika ve İspanya’da düzenli olarak çıkarılmaktadır. Ayrıca Peru ve Bolivya’da da Pirit taşı bulunabilmektedir. Çıkarılması sırasında zarar görmemesi için özel makinelerden ve el işçiliğinden yardım alınmaktadır. İşlenmesi de doğal taş uzmanlarının denetiminde yapılmaktadır.

 

Pirit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsanlara bir dost gibi etki eden Pirit taşını satın alırken, alınacak taşın gerçekten sevildiğine dikkat edilmesi gerekir. Beğenilmeyen modelleri kullanmak kişinin taşla kuracağı bağları zayıflatır. Bu nedenle yeterince etki görmesine engel olabilir, kişinin istekleri karşılıksız kalabilir. Ancak beğenilen taşların kullanması kişiyi daha rahat, keyifli ve güçlü bir hale getirecektir.

Pirit taşı, kendine has pek çok özelliğe sahiptir. Ancak popüler ve beğenilen bir taş olması sebebiyle imitasyonları yapılmaktadır. Bu bakımdan, alışveriş sırasında taşın sahte olabilme ihtimaline karşı dikkatli olunmalıdır. Piyasa fiyatının çok altında veya üstünde kalan taşların alınmasından kaçınılmalıdır. Alışveriş yapılan yerin güvenilir ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.

Alışveriş esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer durum, Pirit taşı hakkında yeterince bilgi edinmektir. Özellikle ilk kez doğal taş kullanacak kişiler taşın temizliği, kullanımı, bakımı, etkileri ve özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmalıdır. Aksi takdirde Pirit taşı yanlış şekilde kullanılacak, bireyin ihtiyaçlarına cevap vermeyecektir. Pek çok doğal taşın bir arada kullanıldığı modelleri alırken de taşların birbiriyle uyumlu olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir.

 

Pirit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Pirit taşını sahtelerinden ayırabilmenin pek çok yolu vardır. Bunun için, taşın en önemli özelliği olan ateş gücünden faydalanılabilir. İçerisinde çok fazla demir içerdiğinden dolayı Pirit taşı ateşe tutulduğu anda yanmaz, erimez veya benzer kimyasal reaksiyonlar göstermez. Herhangi bir metale ya da diğer Pirit taşlarına sürtüldüğünde de kıvılcım oluşmasını sağlar. Eğer bu uygulamalardan biri bile istendiği gibi sonuç vermezse, taşın sahte olduğu anlaşılabilir.

Doğal taşların gerçekliğini gösteren bir diğer uygulama için taşın kırılması gerekir. Bunun için taşın bir parçasını veya yalnızca bir boncuğu kırmak yeterli olacaktır. Eşyanın tamamına zarar vermemek için kırma işi dikkatli biçimde yapılmalıdır. İç ve dış renkleri aynı olan, yapısı arasında gözle görülür farklılık olmayan taşlar doğaldır. Bu taşlar gönül rahatlığıyla satın alınabilir veya taşın kullanımına devam edilebilir.

Pirit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Pirit taşı, içerdiği demirden dolayı yoğunluğu oldukça fazla olan bir doğal taştır. Su içine atıldığında hızlı bir şekilde batar. Altın sarısı veya metalik tonlarda bulunabilen, buruşturulmuş bir alüminyum folyoya benzeyen bir görünümü vardır. Çakralarla ve burçlarla uyum sağlayarak etkili bir içimde çalışabilir. Mohs kırılma indisi 6 – 6,5 arasında olduğu için orta dayanıklılıkta bir taştır. Sert darbelere veya çizilmelere karşı dikkatli şekilde kullanılması gerekir.

Pirit taşının en önemli özelliği enerji dengeleyebilmek, böylelikle kullanıcısına veya bulunduğu ortama huzur vermektir. Nazardan ve büyüden koruyucu özellik göstererek kişiye gelebilecek zararları engeller. Düzenli kullanıldığı durumlarda bilinen veya bilinmeyen pek çok faydası görülebilir. Özellikle negatif enerjinin kaynağı olan stresin kötü etkilerini yok ederek, stresten kaynaklanan hastalıkların oluşumunu önler.

Sakinleştirici bir özelliği bulunduğundan dolayı Pirit taşını kullanmak kişiyi rahatlatır. Uyku düzeni oluşturmaya veya sağlıklı yaşamı korumaya yardımcı olur. Bedensel ve ruhsal anlamda dayanıklılığın artmasını sağlar. Böylelikle fiziksel işlerde daha başarılı olmaya ve hayatın zorluklarına göğüs germeye yardım eder. Etkilerini kısa sürede gösterdiği için oldukça sevilen bir doğal taştır.

Pirit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Pirit taşı, genellikle enerji çalışmalarında kullanılır. Başta meditasyon ve ritüeller olmak üzere tüm enerji çalışmalarında bulundurulabilir. Kişinin daha iyi odaklanabilmesine yardımcı olduğundan dolayı çalışma anlarına eşlik etmesi mümkündür. Özellikle sanatsal faaliyetlerde ilham getiren ve yaratıcılığı arttıran bir etkisi mevcuttur.

Dağcılık, izcilik, kampçılık gibi doğal yaşamla ilgili spor alanlarında Pirit taşı kullanılabilir. Özellikle doğal bir şekilde ateş yakılmasını sağladığı için tercih edilen taşlardan biridir. Benzer şekilde, sanayinin farklı alanlarında da Pirit taşı kullanılması mümkündür. Koleksiyoncular tarafından tercih edilen Pirit taşı alternatif tıpta ve psikolojide de yer alabilir.

Pirit taşının etkilerini gözlemleyebilmek için dikkatli ve düzenli bir biçimde kullanılması gerekir. Uygun aralıklarla bakımının yapılması ve negatif enerjisinden arınması oldukça önemlidir. Sağlığı koruyan ve hastalıkları iyileştiren bir etki gösterse de tek başına bir tedavi yöntemi değildir. Uzman kişilerin tavsiyesi olmadan ve gerekli tedavi uygulanmadan önce Pirit taşını kullanmak sakıncalıdır.

Pirit Taşı Ritüeli

Kalbi güçlendiren Pirit taşı, çeşitli ritüellerde kullanılabilir. Özellikle ruhun beslenmesine yardımcı olan enerji dengeleme ritüellerinin aranan taşıdır. Güçlendirici etkisi sayesinde zorlukları geride bırakmak için yapılan çalışmalarda kullanılabilir. Ayrıca aile, aşk, sosyal ilişkiler veya bireysel dönüşümlerle ilgili ritüellerde de Pirit taşına yer verilebilir.

Pirit taşıyla ritüel yaparken odaklanmak ve olumlu düşünmek çok önemlidir. Kişinin negatif düşüncelere dalmaması, kötü bir niyetle ritüel yapmaması gerekir. Aksi taktirde taşın herhangi bir etkisinin görülmesi mümkün değildir. Kişinin dikkatini dağıtacak unsurlarla bir arada bulundurulmaması tavsiye edilir. Ayrıca, diğer doğal taşlarla birlikte kullanılırsa ortamda bulunan tüm taşların birbirine uyum sağlayıp sağlamadığına dikkat edilmelidir.

Pirit Hangi Çakraya Uyumlu?

Vücutta bulunan enerji kanallarının önemli merkezleri çakraların bulunduğu bölgelerdedir. Bu nedenle, enerji kanallarını temizleyen Pirit taşı aslında tüm çakraların çalışmasını düzenler. Ancak solar pleksus çakrasıyla uyum sağladığı için bu çakrada daha iyi etki gösterir. Diğer çakraları dolaylı yoldan çalıştırsa bile solar pleksus çakrasına doğrudan etki eder.

Ateşle ilişkilendirilen solar pleksus çakra, omurilik hizasında bulunur. Mide, pankreas, bağırsak gibi organların çalışmasını düzenlemekle görevlidir. Bu bakımdan, yeterince çalışamadığı durumlarda sindirim sisteminde bazı hastalıkların oluşmasına neden olabilir. Pirit taşı sayesinde çakrayı çalıştırmak için çakra merkezi üzerinde taşı bekletmek yeterli olacaktır. Taşın doğrudan tene temas etmesi oldukça önemlidir.

Dengede çalışan solar pleksus, özgüveni arttıran bir etkiye sahiptir. Tamamen çalışır vaziyetteyken hislerin kuvvetlenmesini, böylece kişinin her zaman haklı çıkmasını sağlar. Sürekli aynı hatayı yapmaya engel olduğu için kişinin yaşamını güzelleştiren bir etkisi de mevcuttur. Kaygı ve stres gibi etkenlerden dolayı yaşanan mutsuzluğu, halsizliği ve isteksizliği engelleyerek sosyal yaşamın canlanmasına yardım eder.

 

Pirit Taşının Uyumlu Burçları

Gücün sembolü olan Pirit taşı, aslan burcu ve yükselen burcuyla uyumludur. Bu durum taşın yalnızca aslan burcunda kullanılabileceği anlamına gelmez. Tüm burç sahipleri Pirit taşını kullanarak olumlu etkilerinden yararlanabilir. Ancak doğal taş kullanmak isteyen aslan burçları için öncelik Pirit taşına verilmelidir. Burcun ve taşın özellikleri birbiriyle bağlantılı olduğundan dolayı arada güçlü bir uyum oluşacaktır.

Aslan burcu tarafından kullanılan Pirit taşı, aslan burcunun kötü yönlerini geri plana atar. Bu esnada kişinin ve burcun iyi özelliklerini ön plana çıkararak bireyin toplum tarafından kabul edilebilirliğini arttırır. Ayrıca, kişinin doğum haritasında sert bir açı bulunuyorsa veya gezegenlerden negatif bir etki alınıyorsa bu durumun daha rahat bir şekilde bertaraf edilmesini sağlar.

Pirit taşı, aslan burcunun ihtiyacı olan gücü elde etmesine yardımcı olur. Zorluklarla mücadele etme yeteneğini geliştirir. Ayrıca özgüven ve egonun karıştırılmamasını sağlar. Kişinin sevimliliğini arttırarak insan ilişkilerini güzelleştiren bir etki gösterir. Sabır, sadakat, dürüstlük ve mertlik gibi unsurların daha iyi bir biçimde yaşanmasına yardım eder. Ayrıca ilişki haritalarında yakalanan uyumun güzel bir şekilde sürdürülebilmesini sağlar.

Pirit Taşı Faydaları ve Zararları

  • Mide ve bağırsak hastalıklarının iyileşmesine yardım eder.
  • Beyin sağlığını koruyarak daha geç yaşlanmayı sağlar.
  • Kişinin irade sahibi olmasına yardımcı olur.
  • Kas geliştirmek ve fiziksel olarak güçlenmek isteyenler için kullanılabilir.
  • Zorluklar karşında yılmamayı ve mücadele etmeyi kolaylaştırır.
  • İnsan ilişkilerinde daha sakin ve yapıcı şekilde hareket etmeyi sağlar.
  • Dinlenme ve stresten arınma konularında etkilidir.
  • Gece uykularını daha huzurlu ve etkili hale getirir.
  • Sanatçılar için ilham kaynağı olarak kullanılabilir.
  • Her yaş grubunda kullanılabilen zararsız bir taştır.
  • Ruhlarla veya boyut ötesi varlıklarla iletişime geçmeyi kolaylaştırır.
  • Negatif enerjinin kişiyi huzursuz etmesine izin vermez.
  • Kullanıldığı ortamı daha huzurlu hale getirir.
  • Arkadaşlarla kurulan ilişkilerin daha samimi olmasını sağlar.
  • Sezgileri güçlendirdiği için tahminlerde yanılma payını düşürür.
  • Partnerlerin arasındaki heyecanı ilk günkü hale getirir.
  • Kıskançlık ve öfkenin kontrol edilmesini kolaylaştırır.
  • Virüslerden ve bakteriyel enfeksiyonlardan korunmaya yardım eder.

 

Pirit Taşı Evde Nereye Konur?

Pirit taşının evde yerleştirilebileceği pek çok alan vardır. Özellikle doğal kütle veya biblo halindeki Pirit taşları dekorasyonun bir parçası olarak kullanılabilir. Bunun için komodin, yemek masaları, dolap rafları, kütüphaneler ve benzer bölgeler oldukça uygundur. Ancak Pirit taşını yerleştirirken çevresinde negatif enerji yayan bir eşya bulunup bulunmadığına dikkat edilmelidir.

Kullanım alanına göre Pirit taşının konulacağı oda değişiklik gösterebilir. Bu bakımdan, kişinin isteklerine en iyi şekilde yanıt vereceği yerler tercih edilmelidir. İlişkiler, bireysel sorunlar, gelişim, uyku düzeni gibi konularda yatak odası daha iyi bir tercih olacaktır. Aile bağlarını güçlendirmek ve hane içindeki sorunları çözmek için mutfak, yemek odası, salon veya oturma odası tercih edilebilir.

Pirit taşı, çocuk odalarına da konulabilir. Ancak buraya konulan taşlar keskin kenarlı veya küçük parçalı olmamalıdır. Yere düşü kırılabileceğinden dolayı çocukların ulaşamayacağı yerlerde kullanılmalıdır. Evde evcil hayvan varsa olası kazalarda düşmeyeceği kadar güvenli olan yerler tercih edilmelidir. Taşın kullanımına son verilmek istenirse yumuşak bir beze sarılarak çekmecelere veya kapaklı dolapların içine yerleştirilerek muhafaza edilebilir.

Pirit Taşı Nerede Satılır?

Yaygın bir taş olduğundan dolayı Pirit taşına ulaşmak zor değildir. Doğal taş satan mağazaların tamamından elde edilebilir. Son yıllarda yapılan alışverişler genellikle internet üzerinden yapılır. Ancak dolandırılmaya veya defolu ürün alma ihtimaline karşı güvenilir sitelerden alışveriş yapmaya özen gösterilmelidir. Çeşit çokluğu ve kullanım kolaylığı sebebiyle istenilen modelin siparişi verilebilmektedir.

Pirit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Süs taşı olarak kabul edildiği için Pirit taşının fiyatı sıradan aksesuar ve eşyalara göre bir miktar yüksektir. Ancak model farklılıkları sebebiyle istenilen fiyat aralığında bulunması mümkündür. Üründe Pirit taşına ne kadar yer verildiği, işçiliğin nasıl olduğu, hangi marka tarafından satıldığı gibi etkenler fiyatların değişmesine neden olur. Ayrıca ürün yapımında kullanılan diğer materyaller ve doğal taşlar da fiyatlara doğrudan etki eder.

Pirit Taşı Bakımı ve Temizliği

Pirit taşı belirli dönemlerde daha az etki göstermeye başlayabilir. Bunun nedeni, taşın sürekli çalışması ve asla dinlenememesinden kaynaklıdır. Eğer taşa bakım yapılır ve dinlenmesi için zaman tanınırsa eskisinden daha iyi biçimde çalışmaya başlayacaktır. Ancak bakım ve temizlik kavramları birbiriyle karıştırılmamalıdır. Pirit taşı temizliği yalnızca yüzey kirlerinden arınmasını sağlar, bakımı ise enerjisini dengelemesi için taşın dinlendirilmesidir.

Genellikle Pirit taşına bakım yapılırken toprak veya su gibi doğal maddelerden yardım alınır. Taşın toprağa gömülmesi veya toprak üstünde bekletilmesi gibi akan suyun içine bırakılması veya bir bardak su içinde bekletilmesi aynı etkiyi verecektir. Ancak taşa uygulanabilecek bakım yöntemleri bunlarla sınırlı değildir. Herhangi bir doğal tütsü veya bazı doğal taşların kullanılması da enerji bakımının yapılmasını sağlar.

Pirit taşının bakımı ortalama olarak ayda bir yapılmalıdır. Ancak çok sık kullanılan veya etkisinin kaybolduğu düşünülen taşlar için bu süre azaltılabilir. Daha nadir kullanılan taşlar içinse bu süre altı ayda bir olarak değiştirilebilir. Hiç bakım yapılmayan taşlar zamanla etkilerini yitirirler, sıradan bir taş kadar olmasalar da etkisiz hale gelirler.

Pirit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Çoğunlukla demir, nikel veya kobalt içeren Pirit taşının içinde az miktarda da olsa değerli madenlere rastlanabilir. Sarı tonlarındaki taşlarda altın, gri tonlardaki taşlarda da gümüş bulunabilir. Kullanımı Azteklere kadar uzandığından dolayı bilinen pek çok etkisi bulunmaktadır. Zaman zaman tarihi eserlerde veya geçmişten günümüze uzanan bazı eşyaların içinde Pirit taşına rastlanabilir.Koruyucu etkisini her zaman hissetmek için Ham Pirit Taşı Doğal Kütle tercih edebilirsiniz. Özellikle korkularınızı yenme konusunda yardımı bulunacak olan Pirit taşı, ruhsal anlamda güçlenmenizi sağlayarak zorluklarla mücadele etmenizi kolaylaştırır. 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.