Rutilli Kuvars / Rutılated Quartz (Telepati Taşı)

Rutilli Kuvars / Rutılated Quartz (Telepati Taşı)

Rutilli Kuvars Taşı Ne Anlama Gelir?

Rutilli Kuvars taşı, telepati yapmayı kolaylaştıran bir doğal taştır. Bu nedenle telepati taşı olarak anılmaktadır ancak halk arasında farklı isimlerle de anılır. Altın Rutil, Venüs’ün Saç Taşı, Melek Saçı Kuvars gibi görkemli adlara sahiptir. Hangi isimle çağrılırsa çağrılsın kişiye parlaklık veren ve negatif enerjilerden arındırdığı için huzur yayan bir etkisi vardır.

Rutilli Kuvars Taşı Oluşumu

Kristal yapılı Rutilli Kuvars, oluşumunu milyonlarca yılda tamamlar. Asıl mineralleri titanyum ve oksijendir. Magmatik kayaçların derinlerinde iğne şeklinde küçük parçalarla oluşmaya başlar. Bu parçaların birleşmesiyle birlikte daha büyük kütlelere dönüşür. İçerisinde demir, niyobyum ve tantal da bulunmaktadır. Sıcak soğuk tepkimelerinin yanında yaşanmış olan diğer kimyasal tepkimeler, Rutilli Kuvars taşı son halini alana kadar devam etmiştir.

Rutilli Kuvars taşının oluşumu sırasında manyetik etkiler taşa doğrudan etki etmiştir. Bu durum, taşa titreşim yeteneği kazandırdığı için enerji dönüşümü yapmaya başlamıştır. Yani, ortamdaki negatif enerjileri uzaklaştırarak ve radyasyonu kendine çekerek pozitif enerji miktarını arttırmıştır. Doğanın düzeninin korunmasında, insanların kendisini daha iyi hissetmesinde ve enerjinin bir bölgede toplanmasının engellenmesinde oldukça etkilidir.

Rutilli Kuvars Taşı Nerede Çıkar?

Dünya üzerindeki çeşitli bölgelerde Rutilli Kuvars taşına ulaşılmaktadır. Bu bölgelerin başında, Rutilli Kuvars’ın kaynağı olarak kabul edilen Brezilya gelir. Listeyi sonraki en büyük kaynak olan Hindistan takip eder. Diğer ülkelerde de zaman zaman karşılaşılsa bile hatırı sayılır bir miktarda çıkarım yapılamamıştır. Bu bakımdan, bilinen iki kaynağı Brezilya ve Hindistan olarak kabul edilmektedir. Satışı yapılan taşlar genellikle bu bölgelerden çıkarılmakta, işlenerek veya işlenmesi için doğal kütleler halinde bırakılarak insanların hizmetine sunulmuştur.

Rutilli Kuvars Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rutilli Kuvars, Kuvars grubuna ait olan popüler bir taştır. Bu nedenle piyasada taşın orijinalleri kadar imitasyonları da bulunur. Sahte bir taş almamak adına dikkatli olmak, alışveriş sırasında bilinçli şekilde hareket etmek gerekir. Rutilli Kuvars hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan satın alma işlemi tamamlanmalıdır. Ayrıca defo durumlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

Zaman zaman diğer doğal taşlarla bir araya getirilen Rutilli Kuvars taşını almadan önce diğer taşlarla nasıl çalıştığını öğrenmek gerekir. Kuvars taşlarıyla birlikte etkisi güçlense de bazı taşlarla birlikte bu etkisi zayıflamaktadır. Uyumsuz taşların bir arada kullanılması durumunda halsizlik ve yorgunluk gibi olumsuz durumlar meydana gelir. Bu nedenle birbiriyle uyumlu olan taşlarla birlikte kullanılması tavsiye edilir.

Rutilli Kuvars taşını kullanmak, kişiyi mutlu eden bir hobiyle ilgilenmek gibidir. Bu bakımdan, alınacak taşın veya modelin sevilmesi, sürekli kullanılabilmesi ve kişiye huzur vermesi oldukça önemlidir. Sevilmeyen taşların kullanılması yalnızca negatif enerji miktarını arttıracaktır. Taşın tüm faydalarını hissedebilmek adına güçlü bir bağ kurulabilecek modeller tercih edilmelidir. Kişinin içine sinmeyen veya huzursuz hissettiren taşlardan uzak durması gerekir.

Rutilli Kuvars Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

 

Bir kuvars taşının gerçek olup olmadığını anlamak için çeşitli yöntemler bulunur. Bu yöntemler, tüm kuvars taşlarında olduğu gibi Rutilli Kuvars taşında da uygulanabilir. Eğer gerçeğe çok yakın bir imitasyon taşla karşılaşılmadıysa Rutilli Kuvars’ın gerçek olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Daha önce kullanılmışsa, eski taşla yeni taş arasında da karşılaştırmalar yapılabilir.

Kuvars taşları, oda sıcaklığından daha soğuk bir yapıdadır. Bu nedenle ele alındığı zaman soğukluk hissi verir. Ayrıca güneş ışığında nasıl parladığına, özgül ağırlığının ne kadar olduğuna bakılarak da taşın gerçek olup olmadığı hakkında fikir sahibi olunabilir. Ancak her ihtimale karşı daha net bir sonuç alınması için diğer yöntemler tercih edilmelidir. Başlıca taşı kırmak, ateşe tutmak veya taşın doğallık sertifikasını istemek gibi seçenekler bulunur.

Doğal taşların iç ve dış yapısı bire bir aynıdır. Bu bakımdan, taşın küçük bir kısmını kırmak imitasyon bir taş olup olmadığını kanıtlamak için yeterlidir. Renk veya desen farklılıkları bulunan taşların sahte olduğu rahatlıkla anlaşılır. Ayrıca, ateşe karşı dayanıklı olan Rutilli Kuvars taşı normal bir ateş karşısında reaksiyon göstermez. Soyulan, rengi değişen, eriyen veya kimyasal başka bir değişime maruz kalan taşlar sahtedir.

 

 

Rutilli Kuvars Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Rutilli Kuvars taşı; kırmızı, altın, gümüş, siyah, altın veya gri renklerinde bulunabilen bir doğal taştır. Silikatlar mineral grubunda yer alan bir kuvars taşıdır. Yaygın bulunabildiğinden dolayı elde etmesi zor değildir. Mohs skalasında 7 değerine sahip olduğundan dolayı dayanıklı bir yapısı bulunur. Darbeler karşısında kolayca kırılmaz ve çizilmez. Bu bakımdan, kullanılması oldukça kolaydır ancak dikkatli olunması gerekir.

Korozyona karşı dayanıklı olan Rutilli Kuvars taşı, hafif olmasına rağmen yüksek titreşime sahiptir. Bu nedenle, enerji dengeleme konusunda oldukça başarılıdır. Negatif enerjileri kısa sürede uzaklaştırarak kullanılmaya başlandığı ilk andan itibaren rahatlatıcı bir etki gösterir. Sevilerek kullanıldığı durumlarda gösterdiği etkiler daha iyi bir şekilde hissedilir. Çakralar ve burçlarla uyum sağladığı için bireyden bireye değişen faydaları da bulunur.

Rütilli Kuvars taşı, sakinleştirici ve dinlendirici etkilere sahiptir. Bu nedenle, kullanıldığı durumlarda stresin yönetilmesini sağlar. Kriz anlarında daha doğru şekilde düşünme, planlama ve uygulama kabiliyeti oluşturur. Hayatın kontrolünü elde tutmayı sağlarken bireye kaybettiği özgürlüğü yeniden kazandırır. Özgüveni arttırması sebebiyle tek başına hayatta kalmayı kolaylaştırır.

Rutilli Kuvars Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Enerji taşları, hayatın pek çok alanına doğrudan veya dolaylı yoldan etki eder. Bunun nedeni, negatif enerjilerin temizlenmesinden kaynaklanır. Vücutta veya ortamda birikmiş olan negatif enerji bireyin kararlarını, tavırlarını, hal ve hareketlerini değiştirir. Tercih yapılması gereken durumlarda farklı bir yola sapmaya neden olabilir. Bu bakımdan, Rutilli Kuvars taşı hayatın her alanında kullanılabilir.

Meditasyon ve ritüeller, kişinin kötü enerjilerden kurtulmasını sağlayan uygulamalardır. Kişinin bedensel ve ruhsal olarak dinlenmesini sağlarken evrene iyi enerjiler gönderilmesini sağlar. Dileklerin ve isteklerin gerçekleşmesine yardımcı olurlar. Aksi giden durumların düzeltilmesinde, yeni işlerden hayır alınmasında ve zorlu işlerin başarıyla tamamlanmasında etkililerdir. Bu bakımdan, yapılan uygulamalarda Rutilli Kuvars taşının olumlu etkilerinden yardım alınabilir.

Alternatif tıp ve psikoloji alanları insanların sağlıklı kalmasını sağlar. Rutilli Kuvars taşı, gösterdiği ruhsal ve bedensel iyileştirmeler sayesinde bu alanlarda da kullanılabilir. Bireyin kendisini ifade etmesini kolaylaştırırken var olan ruhsal hastalıkların tedavisini hızlandırır. Ayrıca yeni hastalıklara karşı direnç oluşturarak vücudun hastalıklarla savaşabilmesini sağlar. Her ihtimale karşı uzmanların tavsiyesi alınmadan bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır.

Rutilli Kuvars Taşı Ritüeli

Rutilli Kuvars taşı, ritüellerin vazgeçilmez parçalarından biridir. Zihin üzerinde etkili olduğundan dolayı yapılan her ritüelin en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlar. Telepati yeteneğini güçlendirerek yapılan ritüelin diğer insanlar üzerinde de etki göstermesine yardım eder. Bu bakımdan, Rutilli Kuvars taşı kullanılarak yapılan ritüeller sosyal ilişkilerin, aile bağlarının veya aşk hayatının sorunlu kısımlarının onarılmasına yardımcı olur.

Rutilli Kuvars taşıyla pek çok alanda ritüel yapılabilir. Zihni temizleyerek etki gösteren bu taş, iç sesin daha doğru hale gelmesini sağlar. Yol gösterici özelliği sebebiyle yanlış kararlardan ve gereksiz isteklerden kurtulmaya yardım eder. Bireyin ne yapmak istediğini net olarak gösterdiği için hayata bakış açısını doğrudan değiştirme özelliğine sahiptir. Ritüellerde en dikkat edilmesi gereken nokta, olumsuzluk eki içeren cümleler kurmaktan kaçınmak ve yalnızca olumlu cümleler kurmaktır.

Sessiz, dikkat dağıtıcı herhangi bir unsur bulunmayan her alanda ritüel yapılabilir. Kişinin kendisini rahat ve sakin hissetmesi oldukça önemlidir. Astrolojide belirlenen zaman dilimlerine göre ritüel yapıldığı zaman uygulamalardan daha iyi etki almak mümkündür. Ancak istenen her zaman diliminde ritüel yapılabilir ve Rutilli Kuvars taşının etkileri gözlemlenebilir.

Rutilli Kuvars Hangi Çakraya Uyumlu?

Rutilli Kuvars taşı, enerjiyle ilgili her duruma etki gösterir. Bu nedenle, vücuttaki enerji kanallarını temizleme görevini de üstlenir. Önemli merkezler olan çakraların çalışmasını destekleyerek ruhsal ve bedensel konularda şifa verir. Tüm çakralara dolaylı yoldan etki ediyor olsa da taç, üçüncü göz ve kalp çakralarıyla uyum sağlar. Bu çakraların çalışmasını iyileştirir, kapanmasına engel olur.

Çakralarla uyum sağlayan Rutilli Kuvars taşı, bireyin çalışmayan çakraları nedeniyle yaşadığı olumsuz durumları ortadan kaldırır. Sürekli sakarlık yaşamak, işlerin ters gitmesi, halsizlik veya isteksizlik gibi durumları sonlandırır. Özellikle çakra bölgesinde bekletildiğinde daha iyi biçimde etki gösterir. Tene doğrudan temas etmesine dikkat edilmelidir.

Her çakranın koruduğu organlar ve duygular vardır. Eğer bir çakra çalışmıyorsa ilgili organların ve duyguların sorunlara yol açması kaçınılmazdır. Rutilli Kuvars taşı kullanıldığı durumlarda taç, üçüncü göz ve kalp çakrasının neden olduğu hastalıklar iyileşir. Ruhsal durumlar daha iyi bir hale geleceği için mutluluğu yakalamak kolaylaşır. Kişisel dönüşüm süreçleri kolaylaşır, daha sancısız bir süreçle birlikte tamamlanmış olur.

Rutilli Kuvars Taşının Uyumlu Burçları

Burçlar ve doğal taşlar arasında önemli bir ilişki vardır. Bu ilişkiye göre, burç sahiplerinin tercih edeceği doğal taşlar burçlarının özelliklerini iyileştirmeye ve değiştirmeye yardımcı olur. Özellikle burçların negatif yönleri törpülenir, kişinin sorunlu davranışlarının iyileşmesi sağlanır. Bu bakımdan, yapılan çalışmalar Rutilli Kuvars taşının aslan, ikizler ve boğa burcuyla uyum sağladığı kabul edilir. Ancak tüm burçlar üzerinde olumlu etki gösterdiği için kullanırken tereddüt etmeye gerek yoktur.

Aslan, ikizler ve boğa burcu sahipleri düzenli olarak Rutilli Kuvars taşı kullanırsa doğum haritalarında bulunan sert açıların etkilerini daha az hisseder. Diğer burçlarla anlaşmaları daha kolay bir hale gelir. Özellikle burç uyumsuzluğu nedeniyle yaşanan olumsuz durumlar ortadan kalkar. Böylelikle sosyal ilişkiler daha iyi bir hal alır. Yalnızlık hissi ortadan kalkar ve bireylerin özgüveni artar. İçe kapanmayı engelleyerek duyguların daha rahat şekilde yaşanmasına yardımcı olur.

Rutilli Kuvars Taşı Faydaları ve Zararları

  • Ortamda birikmiş negatif enerjilerin dağılmasına yardım eder.
  • Telepati yapma becerisini geliştirir.
  • Düşüncelerin ve duyguların kontrol edilmesini kolaylaştırır.
  • Kişiye şans getirerek kozmik enerjiyi yönlendirmek için imkan tanır.
  • Ağrı kesici olarak kullanılarak ilaç kullanımını azaltmayı sağlar.
  • Yaşamın daha aktif hale getirilmesinde etkilidir.
  • Gün içindeki yorgunluğun hissedilmemesini sağlar.
  • Bunalımlardan ve depresyondan kurtararak bireyin eski neşesini yeniden kazandırır.
  • Zihni dinginleştirir, bilgileri daha kalıcı hale getirir.
  • Kalp ve beyin başta olmak üzere organların sağlığını korur.
  • Kan dolaşımını hızlandırır, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Cinsel sorunları azaltır, partnerlerin uyumunu arttırır.
  • Aurayı iyileştirir ve kişiyi dikkat çekici bir hale getirir.
  • Nazardan korunmayı sağlar.
  • Travmaların atlatılmasında ve ruhsal yaraların iyileşmesinde etkilidir.
  • Uyku problemlerinde tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.
  • Her yaş grubunda kullanılabilen zararsız bir taştır.
  • Radyasyondan koruyan etkisi vardır.

Rutilli Kuvars Taşı Evde Nereye Konur?

Rutilli Kuvars hem dekorasyon ürünü hem aksesuar olarak kullanılan bir doğal taştır. Bu nedenle, ürünün yapısı fark etmeksizin her yerde kullanılması mümkündür. Evlerde kullanılacağı zamanlarda banyolara konulmaması tavsiye edilir. Ancak diğer odalara kişinin zevkine uygun biçimde yerleştirilebilir.

Rutilli Kuvars, çocukların ve hayvanların bulunduğu evlerde düşmemesi için sağlam, güvenli ve yüksek zeminlere konulması gerekir. Kullanılmadığı zamanlarda kapalı kutularda, çekmecelerde veya dolap içlerinde saklanmalıdır. Ancak diğer zamanlarda görünür alanlarda tutulmalı, enerji akışını engelleyecek nesnelerden uzakta tutulmalıdır. Uyku düzeni oluşturması için yastığın altına konulması, odaklanmayı kolaylaştırması için çalışma masalarında yer edinmesi mümkündür.

Rutilli Kuvars Taşı Nerede Satılır?

Rutilli Kuvars taşı, doğal taşlarla ilgili çeşitli dükkanlarda ve mağazalarda bulunabilir. Yaygın olması sebebiyle ulaşılması zor olan bir taş değildir. Ancak sahteleriyle karşılaşmamak için güvenilir mağazalardan alınması gerekir. Son dönemlerde daha popüler bir hal aldığından dolayı internet üzerinden de satışı yapılmaktadır. Farklı renk, tasarım ve fiyatlarla satın alınması mümkündür.

Rutilli Kuvars Taşı Fiyatı Ne Kadar?

 

Doğal taşlar, yarı değerli süs taşları olarak kabul gördüğü için her bütçeye uygun fiyatlara sahiptir. Ancak Rutilli Kuvars taşının boyutu ne kadar artarsa fiyatı da aynı düzeyde artış gösterir. Rutilli Kuvars ile birlikte kullanılan diğer doğal taşlar ve materyaller de fiyatları doğrudan etkilemektedir. İşçiliğine ve yapılan tasarıma göre fiyatlarda değişiklikler gözlemlenebilir. Pahalı ve ucuz modelleri bulunduğundan dolayı kolaylıkla satın alınabilir.

 

 

Rutilli Kuvars Taşı Bakımı ve Temizliği

Zaman zaman etkisini gösteremeyen Rutilli Kuvars taşı, aslında bakıma ihtiyacı olduğunu ifade etmektedir. Bu nedenle, toprak üzerinde bekleterek veya taşı gömerek negatif enerjilerinden kurtulması gerekir. Ancak toprak kullanılamayan durumlarda uygulanabilecek farklı yöntemler de bulunmaktadır. Akan bir su kaynağında bekletmek en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Taşın kaybolmaması için bir ipe bağlanması tavsiye edilir.

Doğal taşların bakımı sırasında su ve toprak dışında farklı materyaller de kullanılabilir. Adaçayı aromalı tütsüler başta olmak üzere pek çok tütsü aroması negatif enerjileri uzaklaştırma özelliğine sahiptir. Bu bakımdan, yakılan tütsünün birkaç dakika taşın üzerinde gezdirilmesi bakımının yapılmasını sağlar. Kuvars grubuna ait olan diğer taşlarla temas halinde bir gece bekletilmesi de taşların birbirlerini nötrlemesine yardımcı olur.

Rutilli Kuvars Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

 

Rutilli Kuvars taşı, mitolojide bazı tanrı ve tanrıçalarla ilişkilendirilmiştir. Özellikle siyah ve altın renklerine sahip olan taşlar için Venüs’ün saç taşı denilmiştir. Bunun nedeni, ince ve açık renkli damarların tanrıçaların saçına benzetilmesidir. Taşın arasına sıkışan bu saçlar kutsal kabul edildiğinden dolayı geçmiş dönemde psişik yetenekleri geliştirmek ve kötülüklerden korunmak amacıyla kullanılmıştır. Işıltılı duruşu sebebiyle geçmiş dönemlerde de aksesuar yapımında kullanılmıştır.

Rutilli Kuvars taşının etkilerini hissedebilmek için Rutil Kuvars Balık Temalı Doğal Taş Bileklik tercih edebilirsiniz. Telepati yeteneğini geliştirmesinin yanında zihnin daha iyi kullanılabilmesini sağlar. Enerjiyi dengeleyerek kötü olayların yaşanmasına engel olur.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.