Safir / Sapphire (İletişim Taşı)

Safir / Sapphire (İletişim Taşı)

Safir (İletişim Taşı) Ne Anlama Gelmektedir?

Safir taşı çok eski tarihlerden beri değeri biline ve kullanılan bir taş olmaktadır. Yunancada safirin anlamı güzel kelimesi ile eşleşmektedir. Bu taş aynı zamanda zarafeti, dişiliği ve gücü simgelemektedir. Güç taşı olarak ta adlandırılmaktadır. Orta çağlarda safir taşı huzur ile eşleştirilmiştir. Din adamlarının mavi safirden aksesuarlar kullandıkları bilinmektedir. Krallar ve kraliçeler ise safir taşı kullanarak serveti koruduklarını düşünmektedir. Safir diğer bir adıyla iletişim taşı aynı zamanda cenneti simgeler.

Safir taşı ile iletişim sorunlarının kolay çözülmesi sağlanmaktadır. Taşın çakralar üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır. Çakralarda oluşan tıkanıklıklar kişilerde yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Safir taşı ile çakraların tıkanıklarının açılmasına destek olunmaktadır. Ayrıca baş dönmesi, baş ağrısı gibi durumlarda iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Safir taşının aşkı simgelediği de bilinmektedir. Çiftler arasındaki aşkı ve iletişimi kuvvetlendirme gücü olduğu düşünülmektedir.

Safir taşının ilişkilerde sadakat sağladığına da inanılmaktadır. Her taşın farklı bir anlamı olduğuna inanılmaktadır. Tarihten günümüze kadar bu inanış devam etmektedir. Taşların burçlara göre uyumu olduğu da düşünülmektedir. Özellikle koç ve başak burcunun uğurlu taşının safir olduğu düşünülmektedir. Safir taşının kullanımına da özen göstermek gerekmektedir. Bu taşın su ile ovalamadan yıkanması tavsiye edilmektedir. Safir taşı kullanılan takıya göre anlam değiştirmemektedir. Her takı için aşk, sadakat, huzur ve iletişim etkisi sunmaktadır.

Safir Taşı Nereden Çıkar?

Safir taşı veya diğer bir adıyla sapphire, kayaçların, alüvyal birikintilerin alt kısmında bulunmaktadır. Prizmatik veya dörtgen olabilir. Pek çok ülkede bulunması söz konusu olmaktadır. Ama yoğun olarak Hindistan’dan çıkarılmaktadır. Ayrıca Sri Lanka, Madagaskar, Tanzanya, Pakistan gibi ülkelerde safir madenleri bulunmaktadır. Afrika, Kamboçya gibi ülkelerde de keşfedilmektedir. Avusturalya’da geniş safi taşı kaynaklarına sahip olmaktadır. ABD de ise mavi ve menekşe rengi safirler çıkarılmaktadır.

Dünyada bugüne kadar çıkarılan en büyük safir taşı ABD da bulunan Doğa Tarihi Müzesinde sergilenmektedir. 563 karat büyüklüğünde olan bu taş ise göz kamaştırmaktadır. Bu taşa Hindistan yıldızı adı verilmiştir. İçinde üç katmanlı bir düzen sayesinde yansıyan ışık yıldız düzeninde görünmektedir. Mavi yıldız safir olarak tanımlanmaktadır.

Safir taşı doğal olarak gelişmektedir. Yapay süreçler ile oluşturulması söz konusu olmamaktadır. Bu taş kristal bir yapıya sahip olmaktadır. Uzun yıllar içinde oluşumunu tamamlamaktadır. %95 oranında ise kayaçlarda yer almaktadır. Bazalt türdeki kayalarda bulunma ihtimali daha fazla olmaktadır. Safir taşı genellikle büyük kütleler haline oluşmaktadır. Nadir bulunması değerini daha da arttırmaktadır.

Safir Taşının Mistik Faydaları Nelerdir?

Safir taşının pek çok faydası bulunmaktadır. Öncelikle eşler arasında aşk ve muhabbetin artmasına etki etmektedir. Ayrıca eşlerin sadakatinin artmasını veya korunmasını sağlamaktadır. Safir taşı takı olarak veya herhangi bir şekilde taşıyan kişilerin huzurlu oldukları görülmektedir. Taşın rengi de huzuru temsil etmektedir. Mistik yapısı kullanan kişilere huzur duygusu vermektedir. Negatif enerjili kişilerin olumsuz enerjisinden de korumaktadır. Etrafınızdaki olumsuz enerjilerin bloke olmasına yardımcı olmaktadır.

Safir taşının özgürlük hissini artırdığı düşünülmektedir. Kişilerin önsezilerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Düşüncelerinin özgürce dolaşmasını ve etkili iletişimler kurulmasını sağlamaktadır. İnancı kuvvetlendirir ve hayat ile olan bağları güçlendirir. Çakraların tıkalı olması kişilerin hayat enerjisini sekteye uğratmaktadır. Safir taşı ise çakraların enerji döngüsünün doğal bir şekilde devam etmesini sağlamaktadır. Sinir sisteminin düzenlenmesi üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Kişiler kendilerini dingin, sakin hissetmektedir. İç huzurun sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Safir (iletişim) taşı ile kişilerin zihnine doluşan olumsuz duyguların etkisi azalmaktadır. Olaylara ve konulara konsantre olma süreci artmaktadır. Negatif olayların kişilerden uzak kalmasına etki etmektedir. Kişilerin iletişim açısından etkin ifadeler kurmasına yardımcı olmaktadır. Kişilerin düşüncelerini hissetme ve empati gücünü arttırmaktadır. Bu durum daha sağlıklı iletişimlere kapı açmaktadır. Kişilerin iç huzurunu ve dur görüsünü arttırmaya destek olmaktadır. Eski dönmelerden beri büyüye karşı kullanılmaktadır.

Safir Taşının Sağlığa Faydaları

Vücut sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Özellikle böbreklerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Salgı bezleri ve hormonların çalışması üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Konsantrasyon gücünü arttırıcı etkisi vardır Odaklanma sorunu yaşayan kişilerin bu sorununu çözmek için etkili olmaktadır. Bağışıklık sistemini iyileştirici etkiye sahiptir. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için vücuda destek vermektedir. Göz ve kulak sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Kişilerin uyku düzenini dengelemektedir. Ruh sağlığı açısından koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Mide çakrası üzerinde olumlu etki yapmaktadır. Sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerin safir taşı kullanması tavsiye edilmektedir. Özellikle sarı safir taşının mide problemleri üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Ruhsal gerginlikleri azalttığı düşünülmektedir. Göz sağlığı ile ilgili sorunu olan kişilerin kullanması tavsiye edilmektedir. Görme problemleri üzerinde olumlu etkisi olabilmektedir. Kalp sağlığı için takı olarak kullanmak veya üzerinde taşımak söz konusu olmaktadır.

Salgı bezleri vücut için hayati fonksiyona sahip olmaktadır. Sağlıklı çalışmaları ise kişinin dengeli bir hayat sürmesine destek vermektedir. Safir taşı salgı bezlerini aktif hale getirecek etkiye sahip olmaktadır. Tiroid bezinin aktif olmasına destek olmaktadır. Hormon açısından denge sağlayıcı bir özelliği bulunmaktadır. Safirin her renginin farklı bir etkisi olduğunun bilinmesi gerekmektedir. İşitme problemi yaşayan kişiler içinde olumlu olmaktadır. İşitme problemi olan kişiler takı olarak safir taşından yapılmış şeyler kullanmaktadır.

 

Safir Taşı Ne Şekilde Kullanılmaktadır?

Taşların etkisini sağlamak için farklı şekillerde kullanılması söz konusu olmaktadır. Bu taşın takı şeklinde kullanımı eski çağlardan beri yaygın olmaktadır. Küpe, kolye, yüzük, halhal gibi kullanılması ile etki sağlanmaktadır. Vücutta taşınması pek çok mistik ve sağlık sorunu açısından kişilere iyi gelmektedir. Kişilerin negatif enerjisini dengelemesi açısından önemli olmaktadır. Kişiler bu taşların ufak olan parçalarını çanta veya cüzdanlarında da taşımaktadır.

Taşın kişiye yakın olması olumlu etki yaratmaktadır. Evde kullanımı söz konusu olmaktadır. Safir (iletişim) taşı evin herhangi bir yerinde bulunabilir. Ev içindeki olumsuz enerji ve nazara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Yeryüzündeki en kıymetli taşlardan olan safirin pek çok olumlu etkisi bulunmaktadır. Bu taş corundum adlı bir mineralin farklı bir çeşidi olmaktadır. Ender bulunduğu içinde kıymetli olmaktadır. Bu taş iklim şartlarına ve yüksek ısıya karşı dirençlidir.

Safir doğal taşı işlenerek mücevher olarak kullanıma sunulmaktadır. Takı dışında aksesuar sektöründe de kullanımı söz konusu olmaktadır. Nadir bulunduğu için fiyatı olmaktadır. İşlenme süreci dikkatli olmaktadır ve zaman almaktadır. Dünyada takı olarak kullanılmak için çok fazla talep edilmektedir. Dişiliği sembolize eden bu taş kadınlara en çok yakışan aksesuarlar arasında yer almaktadır. Ayrıca Öfke kontrolü yaşayan kişilerin safir taşı kullanması tavsiye edilmektedir.

Safir Taşı Hangi Çakra ile Uyumludur?

Her taşın farklı bir çakra ile uyumu bulunmaktadır. Safir taşının en önemli özelliği iletişimi kuvvetlendirmesi olmaktadır. Bu durumda çakraların etkisi açısından önem taşımaktadır. Safir taşı tüm çakraların çalışması üzerinde etkiye sahip olsa dahi öncelikle boğaz çakrası üzerinde etki yaratmaktadır. Boğaz çakrası iletişimi temsil etmektedir. Kişilerin kendilerini rahat bir şekilde ifade etmesi anlamına gelir. Başka kişiler ile karşılıklı konuşma ve keyifli sohbetler yapabilme anlamını taşımaktadır.

Boğaz çakrası boğazın orta bölümünde yer almaktadır. Boğaz, bademcikler ve tiroid bezini kapsamaktadır. İfade etme yöneticilik anlamlarını taşımaktadır. Çakra hasra görürse çeşitli sağlık problemleri yaşanabilmektedir. Özgüven ve iletişim konusunda sorunlar ortaya çıkmaktadır. Kişilerin iletişim taşı ile bu sorunu azaltması mümkün olmaktadır. Safir taşı göz çakrası ile de uyumlu olmaktadır. Göz çakrası alında iki göz arasında yer alan çakra olmaktadır. Üçüncü göz olarak tanımlanmaktadır. Sezgisel yetenekleri tetiklemektedir.

Üçüncü göz sezgisel durumu temsil etmektedir. Bu çakranın açık olması kişilerin rüya yorumları ve sezgisel konularda iyi olması anlamına gelmektedir. Safir taşı üçüncü göz çakrasının açılmasına destek vermektedir. Safir taşı aynı zamanda kalp çakrasını da olumlu yönde etkilemektedir. Kalp çakrası sevgiyi tetiklemektedir. Kişilerin çevresindeki insanlara karşı olan duygu durumunu tetiklemektedir. İnsanlara ve tüm canlılara olan sevgiyi körükler. Safir taşı kişilerin sevgi çakrasının aktif olmasını sağlamaktadır.

Safir Taşının Uyumlu Burçları

Safir taşını her burç rahatlıkla kullanabilmektedir. Uyumlu olan burçların dışında da olumlu etkileri olmaktadır. Her burcun bir lider gezegeni bulunmaktadır. Aynı şekilde burcun özelliklerini tamamlayan taşlar vardır. Bu taşlar sayesinde kişiler olumlu duygular taşır. Aynı zamanda sağlık açısından destek vermektedir. Koç burcunun uğurlu taşı safir olmaktadır. Koç burcu böbrek sorunlarına yatkın olmaktadır. Özellikle burcun böbrek sorunlarına karşı etkili olmaktadır. Burcun sakin ve dingin olmasına yardımcı olmaktadır.

Safir taşının uyum içinde olduğu bir diğer burç ise başak burcu olmaktadır. Başak burcunun mide sorunları yaşaması söz konusu olmaktadır. İletişim burcu ile bu sorunların etkisi azaltılabilmektedir. Sezgisel yeteneklerin tetiklenmesi için safir burcu etkili olmaktadır. Safir taşını her burç rahatlıkla kullanabilmektedir. Ama burç ile uyumlu olan taşlar olumlu sonuçlar yaratmaktadır.

Safir Taşı Nasıl Temizlenmektedir?

Taşların enerjileri kullanım ile birlikte kirlenmektedir. Kullanılan taşların nötrlenmesi için belirli zamanlarda temizlenmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kişiler negatif ortamlardan çıktıktan sonrada kullandıkları taşları temizlemektedir. Bu şekilde taşın üzerindeki engelleyici negatif etkiden kurtulmak söz konusu olmaktadır. Taşların negatif enerjiyi çektikleri düşünülmektedir. Bu nedenle düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Temizleme işlemi ile birlikte daha iyi çalışmaktadır. Kurulamak içi yumuşak bir kullanmak gerekmektedir.

Temizleme işlemini 10 günde yapmakta fayda vardır. Negatif enerjilerden arındırılması için kullanılan birkaç yöntem bulunmaktadır. Öncelikle ılık su ile yıkamak mümkün olmaktadır. Yıkama işlemi sırasında herhangi bir kimyasal kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Ayrıca taşı çok fazla ovalamadan yıkamak gerekmektedir. Ovalanması taşın zarar görmesine neden olmaktadır. Akan su altında yıkanan taşların enerji dengesi sağlanmaktadır. Taşı evdeki bir saksının içine toprağa gömmekte mümkün olmaktadır. Topraklanma işlemi yapılmaktadır.

Safir taşının temizlenmesi aşamasında dört elementin desteği alınmaktadır. Taşların sertlik düzeyine göre temizleme işlemi seçilmektedir. Akan su altında 5 dakika yıkamak yeterli olmaktadır. Deniz suyu veya tuzlu su içinde ise 5 dakika bekletmek yeterli olmaktadır. Toprağa gömme işlemi sonrası safiri 24 saat bırakmak etkiyi arttırmaktadır. Tütsünün enerji temizleme özelliği bulunmaktadır. Tütsü yakınına konan safir taşının enerjisi dengelenmektedir. Mum ışığının yanına kona taşlarında enerjisinin temizlendiği bilinmektedir.

Safir Taşının Tarihi Nedir?

Safir taşı nadir bulunan ve dünyada en değerli taşlar grubunda yer alan bir taş olmaktadır. İletişim taşı veya gök yakut olarak tanımlanmaktadır. Mavi rengi en bilinen taş rengi olmakla birlikte siyah, gri ve sarı renkleri bulunmaktadır. Renklerine göre kıymetleri de değişmektedir. Açık mavi olan safir en değerli olan taş olmaktadır. Ama safir kırmızı renk dışında diğer renklerde de olabilmektedir. Yeryüzündeki dört değerli taştan biri olarak kabul edilmektedir.

Yapısal olarak kuvvetli olması, ısı ve hava koşullarına dayanıklı olması söz konusu olmaktadır. Safir renksiz bile olabilmektedir. Bu taşın kullanımı genellikle mücevher formatında olmaktadır. Tarihten beri mücevher olarak kullanıldığı görülmektedir. Hükümdarların en çok tercih ettiği taşlardan bir tanesidir. MÖ Önceki yüzyıldan beri bilinmektedir. Astroloji ve büyü gibi alanlarda sıklıkla kullanılmıştır.

Yunan ve Mısır Hükümdarlıkları sırasında ise kraliyet taşı olarak kabul edilmiştir. Yunanlılar dışında Araplar içinde değerli bir taş olmuştur. 1747 tarihinde İsveçli bir bilim adamı mineroloji grubuna safir taşını ilave etmiştir. Dünyanın farklı ülkelerinde çıkarılan bu taş nadir olduğu için fiyatı da yüksek olmaktadır. Safir taşı nadir bulunduğu için fiyatı da yüksek olmaktadır. Mücevher satışı yapan yerlerden temin edilmektedir. Farklı şekillerde kullanımı söz konusu olmaktadır. Kolye, küpe, broş, yüzük yapımında bu taş kullanılmaktadır.

 

Safir Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılmaktadır?

Safir taşının gerçek olup olmadığını anlamak için kullanılan birkaç yöntem bulunmaktadır. İki ayrı safir taşını birbirini çizmek amacıyla kullanabilirsiniz. Aynı değerde olan taşların birbirini çizmesi söz konusu olmamaktadır. Safirin değerini anlamak için içyapısına bakmak gerekmektedir. Gerçek safir taşının içinde hava kabarcıkları bulunmamaktadır. Eğer taşın içinde hava kabarcıkları varsa bu taşın laboratuvarda oluşturulduğu anlamına gelmektedir.

Safirin özel bir yansıması bulunmaktadır. Karanlık bir odada yansıma testi yapılabilir. Safir karanlık bir ortamda ışığa tutulduğunda sadece kendi rengini yansıtmaktadır. Eğer gerçek değilse değişik renkler yansıtmaktadır. Safir ve diğer taşları kuyumcudan almaya özen göstermek gerekmektedir. Doğal ve sentetik olarak ayrılan safir çeşitleri bulunmaktadır.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.